Καλησπέρα και πάλι.
Σε συνέχεια αυτου (και της χρήσης χρεωστικων καρτων για αγορες στο internet) αντιλαμβάνομαι σαν καλη λυση την έκδοση μιας debit visa της HSBC και μεταφοράς του επιθυμητού ποσού κάθε φορά μεσω web banking από την Εθνική στην Hsbc. Λογω του μηδενικου κοστους της εισαγωγης εμβασματων στην HSbc ,στην ουσια το μονο κοστος που θα έχω κατα την μεταφορα των χρηματων θα ειναι τα 0,50€ απο το SHA της Εθνικης. Σωστα;
Ξέρετε μήπως ποσο χρονο κανουν τα χρηματα για να γινουν διαθεσιμα;Ειναι θέμα ωρων ή ημερων;
Σας ευχαριστω.
Εμφάνιση 1.021-1.035 από 8776
-
01-12-10, 01:54 Απάντηση: Χρεωστικές: Τι είναι, Ποια τράπεζα να επιλέξετε (μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα, e- #1021
-
01-12-10, 01:59 Απάντηση: Χρεωστικές: Τι είναι, Ποια τράπεζα να επιλέξετε (μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα, e- #1022
Αν η HSBC πράγματι δε χρεώνει, τότε ναι.
Ωρών όχι.
Στην καλύτερη υπολόγιζε 1 εργάσιμη για τη μεταφορά, και ενδεχομένως 1 ακόμα εργάσιμη αν η παραλήπτρια τράπεζα βάζει Valeur στα εισερχόμενα εμβάσματα.
Και αν στείλεις το έμβασμα εκτός εργάσιμων ωρών, μετράει σαν να το έστελνες την επόμενη εργάσιμη το πρωι (δηλαδή η μέρα που το στέλνεις πάει χαμένη αν είναι μη εργάσιμη ώρα).
-
01-12-10, 02:08 Απάντηση: Χρεωστικές: Τι είναι, Ποια τράπεζα να επιλέξετε (μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα, e- #1023
HSBC και Attica Bank έχουν μηδενική προμήθεια για πληρωμή εισερχόμενων STP SHA εμβασμάτων.
http://www.adslgr.com/forum/showpost...postcount=1855
Γενικότερα στο διαδίκτυο περνάνε οι χρεωστικές κάρτες της Alpha, Κύπρου, Πειραιώς, Marfin, HSBC, τουλάχιστον από τις αναφορές που βρίσκουμε σε forum.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ipo : 01-12-10 στις 02:17.
Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety
Τι εστί IBAN, BIC, OUR, SHA, BEN;
"Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."
-
01-12-10, 18:46 Απάντηση: Χρεωστικές: Τι είναι, Ποια τράπεζα να επιλέξετε (μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα, e- #1024
off topic
και πανω που ειπα να δοκιμασω το winbank sms στελνοντας τα μηνυματα συμφωνα με τις οδηγιες στα 6945 100300 κ 6937 100300 παιρνω συνεχεια την ιδια απαντηση:
"WINBANK ΕΝΤΟΛΕΣ SMS BANKING: -ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΟΜΙΛΙΑΣ -ΥΠΟΛΟΙΠΑ -ΚΙΝΗΣΕΙΣ -ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΑΧΟ, ΥΠΟ, ΚΙΝ, ΜΕΤ Ή ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 2103288000."
Παιρνω τηλεφωνο στην Πειραως και μου ειπαν θα το κοιταξουν μηπως και ειναι καποιο προσωρινο προβλημα
btw αλλα τηλεφωνα εχουν στη σελιδα της πειραιως και στην winbank στο
Οδηγίες και Τρόπος Σύνταξης των Μηνυμάτων και αλλo εμφανιζεται στο τελος της σελιδας στο wninbank sms: "Αποστέλλοντας κενό μήνυμα στο 6945 100300 ή 6947 100300"Τελευταία επεξεργασία από το μέλος runner70 : 01-12-10 στις 18:52.
-
01-12-10, 18:55 Απάντηση: Χρεωστικές: Τι είναι, Ποια τράπεζα να επιλέξετε (μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα, e- #1025
Runner70 πρέπει να πας σε υποκατάστημα της τράπεζας για να υπογράψεις ξεχωριστά για την υπηρεσία sms banking. Δεν είναι ενεργοποιημένη στο κινητό σου.
Δες εδώ για λεπτομέρειες για να μη βγούμε άλλο off topic σε αυτό το νήμα:
Απόψεις κι ερωτήσεις για mobile banking, phone banking, sms bankingΠροπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety
"Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."
-
02-12-10, 14:42 Απάντηση: Χρεωστικές: Τι είναι, Ποια τράπεζα να επιλέξετε (μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα, e- #1026
Καλησπερα..Θελω να παραγγειλω καποια βιβλια συνολικης αξιας γυρω στα 30 ευρω απο το bookdepository (το αγγλικο) αλλα επειδη δεν εχω καμια επαφη με τραπεζες θελω να ρωτησω για χρεωστικες..Απο οσο εχω καταλαβει πρεπει να ανοιξω πρωτα λογαριασμο και μετα θα βγαλω χρεωστικη σωστα?
Στην Πειραιως ομως για παραδειγμα αρκει ενα τοσο μικρο ποσο για να ανοιχτει λογαριασμος?
Καμια συμβουλη γενικοτερα?
-
02-12-10, 15:18 Απάντηση: Χρεωστικές: Τι είναι, Ποια τράπεζα να επιλέξετε (μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα, e- #1027
Updates:
Alpha Bank: Για άνοιγμα λογαριασμου απαιτείται αρχική κατάθεση 300€. Η κάρτα έρχεται σε μια βδομαδα. Κόστος εισερχομένων εμβασμάτων απο ελληνικές τράπεζες 3€.
Κατάθεση σε ATM με διαθεσιμοτητα την επομενη εργασιμη. Υπαρχουν και καποια μηχανήματα μεσα στα καταστήματα που μπορεις να βάλεις λεφτα με αμεση διαθεσιμοτητα (για να μην κάθεσαι στο ταμείο)
Τράπεζα Κύπρου: Δεν απαιτείται κεφάλαιο για άνοιγμα λογαριασμού και παραλαμβανεις την κάρτα την ίδια στιγμη (οι καινουργιες με το chip έρχονται μετα). Καποια ΑΤΜ εχουν υποδοχη για χαρτονομισματα και τα χρηματα ειναι αμεσα διαθέσιμα. Σε ΑΤΜ με φάκελο ,αν η καταθεση γινει μεχρι το μεσημερι, τα χρηματα ειναι διαθεσιμα το απογευμα της ιδιας μερας. Αν η καταθεση γίνει μετα το μεσημερι, παμε στην επομενη εργασιμη το απογευμα. Κόστος εισερχομενων εμβασματων απο ελληνικες τράπεζες 5€ για μεταφορά μέχρι 1000€ και απο εκει και πανω 8€.
Κόστος μετατροπης νομίσματος (για αγορες μεσω Internet σε δολλαριο πχ), 1 τοις χιλιοις με minimum 5€.
HSBC: Μηδενικο κόστος εμβασματων, αλλα ο πιο απλος καθαθετικος λογαριασμος οπως μου είπαν στο κατάστημα ειναι ο advanced (εχει ασφαλειες ταξιδιων κτλ) και έχει 6€ μηνιαίο κόστος.
-
02-12-10, 16:24 Απάντηση: Χρεωστικές: Τι είναι, Ποια τράπεζα να επιλέξετε (μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα, e- #1028
Δεν είμαι και τόσο σίγουρος για αυτό, εκτός και αν δεν καταλαβαίνω καλα την χρέωση (αυτό το "1 τοις χίλιοις" με μπέρδεψε λιγάκι....)
Προχθές είχα υποσχεθεί να ενημερώσω το thread για τις χρεώσεις μετατροπής συναλλάγματος της χρεωστικής κάρτας Κύπρου εφόσον αυτές υπάρχουν.Οι δύο υπάλληλοι στο κατάστημα, με διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει καμία extra χρέωση/προμήθεια πέραν της μετατροπής.Τους ρώτησα μάλιστα 2 φορές τον καθένα και τους έφερα και σαν παράδειγμα το 2% που χρεώνουν η Πειραιώς και η Άλφα.
Από ότι φαίνεται δεν πρέπει να μου είπαν ψέματα.Για του λόγου το αληθές, μόλις αγόρασα δοκιμαστικά μια μηνιαία συνδρομή στο hotfile αξίας 9$ και με χρέωσε 6.85€ και όχι 11.85€ (+5€ δηλαδή).Περιμένω και ένα βιβλίο από το amazon.co.uk (σε £) αλλά ακόμη δεν το έχουν κάνει dispatch για με χρεώσουν και να δω πόσο θα μου βγει σε €.....i5-12600K + Arctic Freezer 34 Duo || MSI Pro Z690-A DDR4 || G.Skill Ripjaws V 2x16GB 3600MHz || Gigabyte GeForce RTX 3060 12GB GDDR6 Gaming OC || Samsung 970 Evo Plus 500GB || Dell S2721DGFA IPS HDR Gaming Monitor 27" QHD || Logitech G502 Proteus
-
02-12-10, 16:33 Απάντηση: Χρεωστικές: Τι είναι, Ποια τράπεζα να επιλέξετε (μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα, e- #1029
Φίλε μου ειναι απαντηση που πηρα σημερα απο 2 καταστήματα της Τράπεζας Κυπρου.
Μιλαμε παντα για την χρεωστική VISA που δίνουν με ενα απλο καταθετικο λογαριασμό.
Τους ρώτησα χαρακτηριστικα για την αγορά μεσω internet ενος προιόντος σε δολλαρια και το επιπλεον κόστος. Η απαντηση ηταν 1 τοις χιλιοις επι της αξιας της συναλλαγης, με ελάχιστη χρέωση 5€. (μακάρι να κάνω λάθος)
με διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει καμία extra χρέωση/προμήθεια πέραν της μετατροπής
-
02-12-10, 16:43 Απάντηση: Χρεωστικές: Τι είναι, Ποια τράπεζα να επιλέξετε (μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα, e- #1030
Ναι για την ίδια κάρτα μιλάμε και εγώ εύχομαι να σου τα είπαν λάθος αλλά τα λεγόμενα τους συμπίπτουν με αυτό που έγραψε ο aleex λίγο παραπάνω:
Στην δικά μου περίπτωση (αγορά 9€ -->χρέωση ~6.85€) δεν υπήρξε κάποιο καπέλο και εύχομαι να μην ξαναμπώ μετά από καμιά ώρα ως δια μαγείας έχει εμφανιστεί....
Την εκάστοτε ισοτιμία που δίνει η τράπεζα για κάθε νόμισμα (Ευρώ-Λίρα, Ευρώ-Δολάριο, κλπ)
Σε κάθε περίπτωση άμα δω επιπλέον χρέωση, θα ενημερώσω.i5-12600K + Arctic Freezer 34 Duo || MSI Pro Z690-A DDR4 || G.Skill Ripjaws V 2x16GB 3600MHz || Gigabyte GeForce RTX 3060 12GB GDDR6 Gaming OC || Samsung 970 Evo Plus 500GB || Dell S2721DGFA IPS HDR Gaming Monitor 27" QHD || Logitech G502 Proteus
-
02-12-10, 17:16 Απάντηση: Χρεωστικές: Τι είναι, Ποια τράπεζα να επιλέξετε (μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα, e- #1031
Επιτρέψτε μου κι εμένα να αναφέρω την εκδοχή που άκουσα από εξειδικευμένο υπάλληλο του τμήματος τηλεφωνικής υποστήριξης για της κάρτες της Τράπεζας Κύπρου. Ο συγκεκριμένος, πέρα από πολύ ευγενικός, μου έδωσε την εντύπωση ότι ήταν καλά ενημερωμένος (αλλά κρατάω τις επιφυλάξεις μου όπως πάντα). Μου είπε τα εξής:
- Για τις κάρτες Visa (πιστωτικές, προπληρωμένες, χρεωστικές) η Visa χρεώνει 2,05% επί του ποσού συναλλαγής, όταν απαιτείται μετατροπή συναλλάγματος.
- Η Τράπεζα Κύπρου δεσμεύει προσωρινά (μέχρι τη λογιστική εκκαθάριση της συναλλαγής) 5% επιπλέον από το ποσό συναλλαγής, ώστε να είναι καλυμμένη στην περίπτωση που αλλάξει η ισοτιμία μέχρι την οριστική χρέωση της κάρτας. Το ποσό αυτό αποδεσμεύεται μόλις ολοκληρωθεί η χρέωση.
Όπως καταλαβαίνετε έχουμε αρκετές διαφορετικές απαντήσεις. Η εμπειρία μου με κάνει να τους δίνω βαρύτητα ορθότητας με βάση την εξής σειρά:
1. Αυτό που βλέπουμε να εφαρμόζεται στην πράξη (άρα μέγιστη βαρύτητα έχουν αυτά που γράφει ο mafiozos_gr).
2. Γραπτή απάντηση από το αρμόδιο τμήμα της τράπεζας.
3. Προφορική απάντηση από το τηλεφωνικό κέντρο της τράπεζας με τους εξειδικευμένους υπαλλήλους.
4. Ιστοσελίδα της τράπεζας (σελ. 4, §8).
5. Δηλώσεις των υπαλλήλων εργασίας στα υποκαταστήματα της τράπεζας (προσωπικά δεν τις εμπιστεύομαι και τις επαληθεύω πάντα μέσω τηλεφώνου).Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ipo : 02-12-10 στις 17:45.
Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety
-
02-12-10, 17:29 Απάντηση: Χρεωστικές: Τι είναι, Ποια τράπεζα να επιλέξετε (μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα, e- #1032
Για την Κύπρου δεν σας κάνει ο επίσημος τιμοκατάλογος?
http://www.bankofcyprus.gr/main.asp?id=20307
Δείτε εκεί τα τιμολόγια. π.χ. το λέει για το 2,05%
-
02-12-10, 21:59 Απάντηση: Χρεωστικές: Τι είναι, Ποια τράπεζα να επιλέξετε (μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα, e- #1033
Αυτό δεν ισχύει φίλε μου... Μπερδευεις τον καταθετικό λογαριασμό ταμιευτηρίου με την υπηρεσία Hsbc Advance. Είναι 2 εντελώς διαφορετικά πράγματα. Στους απλούς λογαριασμούς ταμιευτηρίου δεν υπάρχει κανενα απολύτως μηνιαίο κόστος... Προς Θεού...
(Η υπηρεσία Advance στην οποία αναφέρεσαι είναι εντελώς προαιρετική)
-
03-12-10, 13:38 Απάντηση: Χρεωστικές: Τι είναι, Ποια τράπεζα να επιλέξετε (μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα, e- #1034
Το συμπερασμα μου δεν ειναι αυθαιρετο. Πηγα ο ιδιος στο καταστημα της Θεσσαλονικης. Η υπάλληλος δεν μου ανεφερε κατι για απλο λογαριασμο. Ο μονος λογαριασμος που δεν είχε σχεση με φοιτητες/επενδυσεις κτλ ,εμπεριειχε το advance. Γι αυτο και έφυγα άλλωστε.
Δεν έχω λόγο να σου πω ψεμματα
-
03-12-10, 15:24 Απάντηση: Χρεωστικές: Τι είναι, Ποια τράπεζα να επιλέξετε (μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα, e- #1035
Καλησπερα..Πρωτη φορα εβγαλα χρεωστικη καρτα και θελω να ρωτησω το εξης..
Χρειαζεται να κανω κατι για να ενεργοποιηθει?Η απλα περιμενω να περασει μια εργασιμη?
Παρόμοια Θέματα
-
Ποιά θεωρείτε ότι είναι τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα της Tellas?
Από gtl στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 11Τελευταίο Μήνυμα: 24-08-08, 21:31 -
Aπο On σε Net One-συγκριτικα πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα των δυο εταιριων.
Από zatast στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 09-05-07, 17:13 -
Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα φορητότητας
Από Mosxutus στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 11Τελευταίο Μήνυμα: 11-04-07, 22:02 -
Συνδέσεις τύπου 1 Bill ...πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα
Από NoYmErOs στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 23Τελευταίο Μήνυμα: 23-12-06, 10:05 -
REISER 4 - Πλεονεκτήματα/Μειονεκτήματα.
Από mich83 στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 21Τελευταίο Μήνυμα: 13-07-06, 15:30
Bookmarks