Σελ. 12 από 54 ΠρώτηΠρώτη ... 271011121314172232 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 166-180 από 804
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    DSLAM
    Forthnet - ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ
    όπως είπα το routerάκι καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά και αποφασίζει να κάνει disconnect (κάτι από QoS νομίζω ότι κρύβεται από πίσω -και όχι δεν είναι ότι δεν αντέχει τα πολλά connections γιατί τα πρωινά του έχω αλλάξει τα φώτα και παίζει σαν σκυλί)

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Feature δεν είναι, γιατί αν είναι θα ήταν για πολλές ντομάτες η linksys.

Δεν λέμε κάτι (πολύ) διαφορετικό. Κι εμένα τα μαύρα μεσάνυχτα κατεβάζει καλά. Το θέμα είναι ότι με πολλά connections σε συνδυασμό με υψηλά pings, καταρρέει. Ανοίγει δηλαδή πολλά πάρε-δώσε με αρκετές διευθύνσεις, τα πακέτα αργούν να επιστρέψουν και τα φτύνει. Όταν το dslam είναι άνετο, το modemάκι ανταποκρίνεται χαλαρά.
    Άλλα modem όμως δεν κόβουν την σύνδεση παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Φυσικά τα παραπάνω είναι μια εκτίμηση.

Αλλά όχι και feature το ελλάτωμα...

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    20480/1024
    ISP
    Cosmote
    Router
    Mikrotik hAP - Asus AC52U
    SNR / Attn
    2(dB) / 14.5(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Κι εγώ συμφωνώ με την άποψη οτι είναι ευαίσθητο ή δεν έχουν δώσει και πολύ σημασία στο firmware. Μην ξεχνάμε οτι με το νέο firmware διόρθωσαν κάποια disconnects στα p2p, που σημαίνει οτι το πρόβλημα υπήρχε από την αρχή. Κι εγώ, βράδυ κατεβάζω άνετα και γρήγορα και μπορώ και κάνω και χρησιμοποιώ browser, mail ktl άνετα. Την ημέρα πολύ δύσκολα

Την περίοδο των εορτών δε, κατέβαζα με 35-40 kb/sec από torrents ημέρα και νύχτα.
    Μάλιστα είχα κάνει ένα print screen επίτηδες έτσι για να το θυμάμαι. Τη συγκεκριμένη στιγμή έγραφε πως ήμουν συνδεδεμένος με 37seeds και 189 peers.
    Επομένως δεν πιστεύω πως έιναι θέμα αδυναμίας ή επεξεργαστικής ισχύος από πλευράς modem, γιατί τυχαίνει να κάνει disconnect και με 15-20 συνδέσεις.

Πάντως στο εξωτερικό δεν έχω δει παρόμοια παράπονα, τουλάχιστον σε τέτοιο βαθμό όπως εδώ στην ελλάδα από το συγκεκριμένο modem/router. Αν και βέβαια δεν ξέρω σε ποιες χώρες διατίθεται. Νομίζω, UK, Γερμανία και Ελλάδα; Κάτι που βάζει όλο και περισσότερες υποψίες για την ποιότητα δικτύων στην Ελλαδίτσα μας
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος capthookb : 26-01-06 στις 03:43.

Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τα disconects επιρεαζονται αμεσα απο τον παροχο...
    Με οτενετ ηταν καθε 5λεπτο ..Δεν αντεχοταν
    Με HOL και ολες τις δυνατες ρυθμισεις (PPOA +VC or LLC ή PPOE + LLC ή ΜΤU 1492)
    δεν αλλαζε κατι με πεσσιματα ανα 45 λετπο...
    Απο χτες με 4νετ την 3+3 που πηρα δεν εχω κανενα προβλημα με PPOA + VC και MTU 1492 το οποιο μου φαινεται καλυτερο απο το Auto που εχει το ρουτερ κανονικα(με τις δοκιμες κατι βρηκαμε)...
    Ειμαι χωρις discotects εδω και 30 ωρες...

Και μενα γνωμη μου ειναι οτι το ρουτερ δεν ειναι προβληματικο αλλα "υπερευαισθητο" και το πειραζουν τα ελληνικα δεδομενα...

Downloads
    5
    Uploads
    0
    DSLAM
    Forthnet - ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ
    Απλά το υπερευαίσθητο ίσως κάποιοι να το θεωρούν QoS (αυτoί που φτιάχνουν routerάκια για κάποιο δίκτυο το οποίο να λειτουργεί και όχι σαν κάποια άλλα δικτυα... που αν χιονίσει, λένε ότι φταίει ο καιρός -ξαφνικά έχουμε χειρότερο καιρό από τη Γερμανία??)

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από capthookb
    Κι εγώ συμφωνώ με την άποψη οτι είναι ευαίσθητο ή δεν έχουν δώσει και πολύ σημασία στο firmware. Μην ξεχνάμε οτι με το νέο firmware διόρθωσαν κάποια disconnects στα p2p, που σημαίνει οτι το πρόβλημα υπήρχε από την αρχή. Κι εγώ, βράδυ κατεβάζω άνετα και γρήγορα και μπορώ και κάνω και χρησιμοποιώ browser, mail ktl άνετα. Την ημέρα πολύ δύσκολα

Την περίοδο των εορτών δε, κατέβαζα με 35-40 kb/sec από torrents ημέρα και νύχτα.
    Μάλιστα είχα κάνει ένα print screen επίτηδες έτσι για να το θυμάμαι. Τη συγκεκριμένη στιγμή έγραφε πως ήμουν συνδεδεμένος με 37seeds και 189 peers.
    Επομένως δεν πιστεύω πως έιναι θέμα αδυναμίας ή επεξεργαστικής ισχύος από πλευράς modem, γιατί τυχαίνει να κάνει disconnect και με 15-20 συνδέσεις.

Πάντως στο εξωτερικό δεν έχω δει παρόμοια παράπονα, τουλάχιστον σε τέτοιο βαθμό όπως εδώ στην ελλάδα από το συγκεκριμένο modem/router. Αν και βέβαια δεν ξέρω σε ποιες χώρες διατίθεται. Νομίζω, UK, Γερμανία και Ελλάδα; Κάτι που βάζει όλο και περισσότερες υποψίες για την ποιότητα δικτύων στην Ελλαδίτσα μας
    Χαίρετε. Όπως ειχα γραψει σε προηγούμενα postings, συμφωνώ ότι δεν φταίει απλά το συγκεκριμένο router αλλά και ο ΟΤΕ. Τα ξημερώματα κατεβάζει full και την ημέρα τρελένεται στα disconnects. Επίσης και εγώ την περίοδο των εορτών κατεβαζα χωρις κανένα πρόβλημα όλο το 24ωρο. Τώρα καλύτερα να μην το συζητάω. Φταίει σίγουρα και ο ΟΤΕ αλλά και το router που είναι ευαίσθητο.

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Το θέμα είναι ότι το router έπρεπε να δουλεύει όπως και να'χει ο ΟΤΕ, όπως ακριβώς δουλεύουν όλα τα υπόλοιπα.-

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL Forthnet Full
    Ταχύτητα
    10240/512
    ISP
    Forthnet
    Router
    Linksys WAG354G+WRT54GL
    Κάποια tips από την εμπειρία μου με το συγκεκριμένο ρούτερ και χρήση του με otenet, forthnet και ενεργοποιημένα τα πάντα (wifi, wep, mac filter, firewall, block requests, dns server).

- Σε καθαρή γραμμή χωρίς περιορισμό packets δουλεύει μια χαρά και το QOS και όλα. 3 το πρωί έχει τύχει να έχω torrents + ftp +skype με το τελευταίο σε high priority κομπλέ.

-Πειραματιστείτε λίγο με MTU, RWIN, καθώς και με Netlimiter. Παρατήρησα ότι, επειδή προφανώς το QOS βασίζεται στα εξερχόμενα πακέτα, περιορίζοντας το upload πχ στα torrents βοηθάει πολύ στο QOS. To πείραμα που κάνω συνήθως είναι, καθώς κατεβάζω torrents (low priority) να ανοίγω οπερα(high priority) με 15-10 tabs. Για να ανοίξουν όλα με επιτυχία, πρέπει να έχω όριο στα torrents περίπου 3-4κβ upload. Όσο το ανεβάζω, αρχίζουν κάποιες σελίδες να μην ολοκληρόνουν το φόρτωμα. Και αυτά σε καθαρή γραμμή 512(η αναβάθμιση από 384 έφερε όντως διαφορά, αν και αν είχα δυνατότητα θα πήγαινα σε Vivodi full, για να έχω αυτό που πληρώνω).
    Προσοχή, όταν θέτω όριο και στο download, τα πράγματα χειροτερέβουν αντί να βελτιώνονται. Φαίνεται ότι τότε αναγκάζομαι να δέχομαι περισσότερα και μικρά πακέτα, κάτι που δυσκολεύει την κατάσταση στο QOS. Επίσης σε ώρες αιχμής βελτίωση έχω παρατηρήσει με MTU μικρότερο του μέγιστου, 1482 και Rwin 10-12 χιλιάδες. Επιπλέον στα torrents περιορίστε λίγο τα όρια στις συνδέσεις, 150-250 συνδέσεις κατά περίπτωση εμένα με καλύπτουν.

- Για τα παγώματα και τα disconnects, το έχω παρατηρήσει κι εγώ, αλλά σπάνια. Βέβαια δεν κάνω βαριά χρήση torrentς 24/7, μόνο αν χρειαστώ ή βρω κάτι καλό - νομίζω αυτή είναι και η λογική που έπρεπε να έχουμε όλοι, άσχετα με τις ευθύνες και τα λάθη του ΟΤΕ. Εδώ και 2 μέρες δοκιμάζω μια λύση μέχρις στιγμής με επιτυχία, μιας και παρατήρησα ότι το κομψότατο και μικροσκοπικό κουτάκι του router μάλλον δεν αρκεί για σωστό εξαερισμό:
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails DSC01372.JPG  

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/300 Mbps
    ISP
    Inalan FTTH
    Router
    CRS109-8G-1S-2HnD+HapAC2
    Σήμερα έσκασε το courrier από forthnet και έδωσα πίσω το dlink 664 και μου φέρανε το linksys WAG354G. Έβαλα το νεότερο FW 1.0.5 και παρατηρώ ότι εδώ και ώρες δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα. Το dlink έχει μέσα ανεμιστηράκι (το άκουγα). Στο linksys δεν έχει! στο ανεμιστηράκι πως έδωσες ρεύμα? υποθέτω με έναν απλό μετασχηματιστή ε?

Downloads
    2
    Uploads
    0
    ISP
    .
    ρε παιδια καποιος με γνωσεις ας φτιαξει ενα firmware και εγω πρώτος θα κανω donation με paypal...
    Ge0

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ On Telecoms Full
    Ταχύτητα
    12288/1024
    ISP
    On Telecoms
    DSLAM
    Wind - ΧΑΛΑΝΔΡΙ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από georgi0
    ρε παιδια καποιος με γνωσεις ας φτιαξει ενα firmware και εγω πρώτος θα κανω donation με paypal...
    μπες και εσύ στη σειρά αναμονής http://wiki.openwrt.org/AR7Port

Downloads
    7
    Uploads
    0
    Παιδία καλησπέρα!
    Όπως βλέπετε είμαι πολύ φρέσκος στο Forum και σας καλοσορίζω!!

Έχω και εγω το router Linksys WAG354G over ISDNκαι αντιμετοπίζω παρόμοια προβλήματα με εσάς!

Είναι εύκολο κάποιος να μου στείλει στο email μου το Firmaware το τελευτάιο στην Αγγλική εκδοση?..... Βρήκα κάποιο LINK πριν αλλα δεν μπορώ να μπω να το κατεβάσω!
    Μπορεί κάποιος να μοθ το στείλει? Προφανώς το "WAG354G-E1_AnnexB_ETSI_v1.01.05_006_code.bin" επειδή είναι over isdn!
    Please...

Thanx!
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος RiHos : 30-01-06 στις 14:26.

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL Forthnet Full
    Ταχύτητα
    10240/512
    ISP
    Forthnet
    Router
    Linksys WAG354G+WRT54GL
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Nikiforos
    Στο linksys δεν έχει! στο ανεμιστηράκι πως έδωσες ρεύμα? υποθέτω με έναν απλό μετασχηματιστή ε?
    Ναι με ένα μικρό 9volto από χαλσμένο ασύρματο τηλέφωνο. Και έτσι το 12V ανεμιστηράκι δεν ακούγεται καθόλου. Βέβαια δεν χρειάζεται τόσο "παχύ" σαν αυτό που έβαλα να προεξέχει άσχημα. Μια ελάχιστη ψύξη είναι αρκετή.

Για το firmware το 1.0.5 υπαρχουν 2 εκδόσεις, η "00" (Αύγουστος) και η "04" (Οκτώβριος). Με την 1η έχω μείνει περισότερο ευχαριστημένος, δεν έχω κάτι ψιλοκολήματα στα μενού.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nicksoti : 28-01-06 στις 15:07.

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL Forthnet Full
    Ταχύτητα
    10240/512
    ISP
    Forthnet
    Router
    Linksys WAG354G+WRT54GL
    Παίδες βρήκα μια σελίδα με περιγραφή της cpu του Linksys.

http://www.linux-mips.org/wiki/AR7

Κάτω κάτω έχει και έναν σύνδεσμο με κάποιους που φτιάχνουν custom text based firmware για συσκευές με τον ΑR7 της ΤΙ. Δεν καταλαβαίνω βέβαια χριστό από αυτά, απλά ίσως κάποιους "ανήσυχους" τους φανεί χρήσιμο.

Επίσης εδώ που λέει ο loser:

http://wiki.openwrt.org/AR7Port
    http://wiki.openwrt.org/OpenWrtDocs/InstallingAR7

μάλλον πρόκειται για κάποιο firmware που υποστηρίζει WAG354G, αλλά δεν καταλαβαίνω και πολλά, από linux και programming είμαι σκράπας. Αλήθεια η πλατφόρμα είναι ενετελώς κοινή για όλα; Δηλαδή αν πάρω το firmware ενός Zyxel, που έχει ίδια πλατφόρμα, θα τρέξει στο Linksys;

Πάντως, αν δείτε και στη σελίδα της Texas Instruments, η εν λόγω πλατφόρμα φαίνεται να είναι πολύ σύγχρονη και βραβευμένη, "φοριέται" και από ακριβότερα router, και μάλιστα στο εξωτερικό αν ψάξετε θα δείτε ότι στο ADSL2, τα Linksys συγχρονίζουν με μεγαλύτερες ταχύτητες από τα υπόλοιπα συνήθως, μόνο που τότε ζεσταίνονται πολύ, και λόγω αυτού έχουν κάποια προβλήματα, οπότε η υπόθεση που έκανα για την ψύξη ίσως ήταν σωστή. Συνεπώς μην βιαστείτε να το πετάξετε στον κάλαθο των αχρήστων, ίσως να έχει πολύ μέλλον το μηχανάκι.

edit: μάλλον το post ταίριαζε στο συγκενικό thread για το WAG354g, συγχωρέστε με, ας μεταφερθεί εκεί.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nicksoti : 28-01-06 στις 15:53.

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/300 Mbps
    ISP
    Inalan FTTH
    Router
    CRS109-8G-1S-2HnD+HapAC2
    nicksoti συμφωνώ μαζί σου, εγώ έχω linux στον desktop pc, αλλά το linux στο router είναι για ΠΟΛΥ προχωρημένους και δεν έχει γραφικό περιβάλλον, πρέπει να το δουλεύεις με κονσόλα και SSH. Προσωπικά δεν το ρισκάρω. Ακόμα τουλάχιστον. Τώρα στο θέμα μας. Δυστυχώς το linksys ενώ δεν κάνει disconnects , δηλαδή δεν σβήνει το led internet, κολλάει όμως!!! δηλαδή το ledaki μένει ανοιχτό συνέχεια και όταν αυτό συμβαίνει έχει κολλήσει το internet, το κάνει για πολύ λίγο, αλλά το κάνει σχετικά συχνά και κόβει ότι κατεβάζω, τελικά του σύνδεσα πάλι πάνω το 530i ώστε να έχει αυτό την ADSL γραμμή και έλυσα το πρόβλημα.

Σελ. 12 από 54 ΠρώτηΠρώτη ... 271011121314172232 ... ΤελευταίαΤελευταία

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία