όπως είπα το routerάκι καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά και αποφασίζει να κάνει disconnect (κάτι από QoS νομίζω ότι κρύβεται από πίσω -και όχι δεν είναι ότι δεν αντέχει τα πολλά connections γιατί τα πρωινά του έχω αλλάξει τα φώτα και παίζει σαν σκυλί)
Εμφάνιση 166-180 από 804
Θέμα: WAG354G & disconnects
-
25-01-06, 22:44 #166
-
26-01-06, 00:07 #167
Feature δεν είναι, γιατί αν είναι θα ήταν για πολλές ντομάτες η linksys.
Δεν λέμε κάτι (πολύ) διαφορετικό. Κι εμένα τα μαύρα μεσάνυχτα κατεβάζει καλά. Το θέμα είναι ότι με πολλά connections σε συνδυασμό με υψηλά pings, καταρρέει. Ανοίγει δηλαδή πολλά πάρε-δώσε με αρκετές διευθύνσεις, τα πακέτα αργούν να επιστρέψουν και τα φτύνει. Όταν το dslam είναι άνετο, το modemάκι ανταποκρίνεται χαλαρά.
Άλλα modem όμως δεν κόβουν την σύνδεση παρά τις αντίξοες συνθήκες.
Φυσικά τα παραπάνω είναι μια εκτίμηση.
Αλλά όχι και feature το ελλάτωμα...
-
26-01-06, 03:29 #168
Κι εγώ συμφωνώ με την άποψη οτι είναι ευαίσθητο ή δεν έχουν δώσει και πολύ σημασία στο firmware. Μην ξεχνάμε οτι με το νέο firmware διόρθωσαν κάποια disconnects στα p2p, που σημαίνει οτι το πρόβλημα υπήρχε από την αρχή. Κι εγώ, βράδυ κατεβάζω άνετα και γρήγορα και μπορώ και κάνω και χρησιμοποιώ browser, mail ktl άνετα. Την ημέρα πολύ δύσκολα
Την περίοδο των εορτών δε, κατέβαζα με 35-40 kb/sec από torrents ημέρα και νύχτα.
Μάλιστα είχα κάνει ένα print screen επίτηδες έτσι για να το θυμάμαι. Τη συγκεκριμένη στιγμή έγραφε πως ήμουν συνδεδεμένος με 37seeds και 189 peers.
Επομένως δεν πιστεύω πως έιναι θέμα αδυναμίας ή επεξεργαστικής ισχύος από πλευράς modem, γιατί τυχαίνει να κάνει disconnect και με 15-20 συνδέσεις.
Πάντως στο εξωτερικό δεν έχω δει παρόμοια παράπονα, τουλάχιστον σε τέτοιο βαθμό όπως εδώ στην ελλάδα από το συγκεκριμένο modem/router. Αν και βέβαια δεν ξέρω σε ποιες χώρες διατίθεται. Νομίζω, UK, Γερμανία και Ελλάδα; Κάτι που βάζει όλο και περισσότερες υποψίες για την ποιότητα δικτύων στην Ελλαδίτσα μαςΤελευταία επεξεργασία από το μέλος capthookb : 26-01-06 στις 03:43.
-
26-01-06, 06:18 #169
Τα disconects επιρεαζονται αμεσα απο τον παροχο...
Με οτενετ ηταν καθε 5λεπτο ..Δεν αντεχοταν
Με HOL και ολες τις δυνατες ρυθμισεις (PPOA +VC or LLC ή PPOE + LLC ή ΜΤU 1492)
δεν αλλαζε κατι με πεσσιματα ανα 45 λετπο...
Απο χτες με 4νετ την 3+3 που πηρα δεν εχω κανενα προβλημα με PPOA + VC και MTU 1492 το οποιο μου φαινεται καλυτερο απο το Auto που εχει το ρουτερ κανονικα(με τις δοκιμες κατι βρηκαμε)...
Ειμαι χωρις discotects εδω και 30 ωρες...
Και μενα γνωμη μου ειναι οτι το ρουτερ δεν ειναι προβληματικο αλλα "υπερευαισθητο" και το πειραζουν τα ελληνικα δεδομενα...
-
26-01-06, 10:32 #170
Απλά το υπερευαίσθητο ίσως κάποιοι να το θεωρούν QoS (αυτoί που φτιάχνουν routerάκια για κάποιο δίκτυο το οποίο να λειτουργεί και όχι σαν κάποια άλλα δικτυα... που αν χιονίσει, λένε ότι φταίει ο καιρός -ξαφνικά έχουμε χειρότερο καιρό από τη Γερμανία??)
-
26-01-06, 12:02 #171
Αρχικό μήνυμα από capthookb
-
26-01-06, 13:50 #172
Το θέμα είναι ότι το router έπρεπε να δουλεύει όπως και να'χει ο ΟΤΕ, όπως ακριβώς δουλεύουν όλα τα υπόλοιπα.-
-
27-01-06, 17:18 #173
Κάποια tips από την εμπειρία μου με το συγκεκριμένο ρούτερ και χρήση του με otenet, forthnet και ενεργοποιημένα τα πάντα (wifi, wep, mac filter, firewall, block requests, dns server).
- Σε καθαρή γραμμή χωρίς περιορισμό packets δουλεύει μια χαρά και το QOS και όλα. 3 το πρωί έχει τύχει να έχω torrents + ftp +skype με το τελευταίο σε high priority κομπλέ.
-Πειραματιστείτε λίγο με MTU, RWIN, καθώς και με Netlimiter. Παρατήρησα ότι, επειδή προφανώς το QOS βασίζεται στα εξερχόμενα πακέτα, περιορίζοντας το upload πχ στα torrents βοηθάει πολύ στο QOS. To πείραμα που κάνω συνήθως είναι, καθώς κατεβάζω torrents (low priority) να ανοίγω οπερα(high priority) με 15-10 tabs. Για να ανοίξουν όλα με επιτυχία, πρέπει να έχω όριο στα torrents περίπου 3-4κβ upload. Όσο το ανεβάζω, αρχίζουν κάποιες σελίδες να μην ολοκληρόνουν το φόρτωμα. Και αυτά σε καθαρή γραμμή 512(η αναβάθμιση από 384 έφερε όντως διαφορά, αν και αν είχα δυνατότητα θα πήγαινα σε Vivodi full, για να έχω αυτό που πληρώνω).
Προσοχή, όταν θέτω όριο και στο download, τα πράγματα χειροτερέβουν αντί να βελτιώνονται. Φαίνεται ότι τότε αναγκάζομαι να δέχομαι περισσότερα και μικρά πακέτα, κάτι που δυσκολεύει την κατάσταση στο QOS. Επίσης σε ώρες αιχμής βελτίωση έχω παρατηρήσει με MTU μικρότερο του μέγιστου, 1482 και Rwin 10-12 χιλιάδες. Επιπλέον στα torrents περιορίστε λίγο τα όρια στις συνδέσεις, 150-250 συνδέσεις κατά περίπτωση εμένα με καλύπτουν.
- Για τα παγώματα και τα disconnects, το έχω παρατηρήσει κι εγώ, αλλά σπάνια. Βέβαια δεν κάνω βαριά χρήση torrentς 24/7, μόνο αν χρειαστώ ή βρω κάτι καλό - νομίζω αυτή είναι και η λογική που έπρεπε να έχουμε όλοι, άσχετα με τις ευθύνες και τα λάθη του ΟΤΕ. Εδώ και 2 μέρες δοκιμάζω μια λύση μέχρις στιγμής με επιτυχία, μιας και παρατήρησα ότι το κομψότατο και μικροσκοπικό κουτάκι του router μάλλον δεν αρκεί για σωστό εξαερισμό:
-
28-01-06, 00:19 #174
Σήμερα έσκασε το courrier από forthnet και έδωσα πίσω το dlink 664 και μου φέρανε το linksys WAG354G. Έβαλα το νεότερο FW 1.0.5 και παρατηρώ ότι εδώ και ώρες δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα. Το dlink έχει μέσα ανεμιστηράκι (το άκουγα). Στο linksys δεν έχει! στο ανεμιστηράκι πως έδωσες ρεύμα? υποθέτω με έναν απλό μετασχηματιστή ε?
-
28-01-06, 04:00 #175
ρε παιδια καποιος με γνωσεις ας φτιαξει ενα firmware και εγω πρώτος θα κανω donation με paypal...
Ge0
-
28-01-06, 12:32 #176
Αρχικό μήνυμα από georgi0
-
28-01-06, 14:20 #177
Παιδία καλησπέρα!
Όπως βλέπετε είμαι πολύ φρέσκος στο Forum και σας καλοσορίζω!!
Έχω και εγω το router Linksys WAG354G over ISDNκαι αντιμετοπίζω παρόμοια προβλήματα με εσάς!
Είναι εύκολο κάποιος να μου στείλει στο email μου το Firmaware το τελευτάιο στην Αγγλική εκδοση?..... Βρήκα κάποιο LINK πριν αλλα δεν μπορώ να μπω να το κατεβάσω!
Μπορεί κάποιος να μοθ το στείλει? Προφανώς το "WAG354G-E1_AnnexB_ETSI_v1.01.05_006_code.bin" επειδή είναι over isdn!
Please...
Thanx!Τελευταία επεξεργασία από το μέλος RiHos : 30-01-06 στις 14:26.
-
28-01-06, 14:53 #178
Αρχικό μήνυμα από Nikiforos
Για το firmware το 1.0.5 υπαρχουν 2 εκδόσεις, η "00" (Αύγουστος) και η "04" (Οκτώβριος). Με την 1η έχω μείνει περισότερο ευχαριστημένος, δεν έχω κάτι ψιλοκολήματα στα μενού.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nicksoti : 28-01-06 στις 15:07.
-
28-01-06, 15:31 #179
Παίδες βρήκα μια σελίδα με περιγραφή της cpu του Linksys.
http://www.linux-mips.org/wiki/AR7
Κάτω κάτω έχει και έναν σύνδεσμο με κάποιους που φτιάχνουν custom text based firmware για συσκευές με τον ΑR7 της ΤΙ. Δεν καταλαβαίνω βέβαια χριστό από αυτά, απλά ίσως κάποιους "ανήσυχους" τους φανεί χρήσιμο.
Επίσης εδώ που λέει ο loser:
http://wiki.openwrt.org/AR7Port
http://wiki.openwrt.org/OpenWrtDocs/InstallingAR7
μάλλον πρόκειται για κάποιο firmware που υποστηρίζει WAG354G, αλλά δεν καταλαβαίνω και πολλά, από linux και programming είμαι σκράπας. Αλήθεια η πλατφόρμα είναι ενετελώς κοινή για όλα; Δηλαδή αν πάρω το firmware ενός Zyxel, που έχει ίδια πλατφόρμα, θα τρέξει στο Linksys;
Πάντως, αν δείτε και στη σελίδα της Texas Instruments, η εν λόγω πλατφόρμα φαίνεται να είναι πολύ σύγχρονη και βραβευμένη, "φοριέται" και από ακριβότερα router, και μάλιστα στο εξωτερικό αν ψάξετε θα δείτε ότι στο ADSL2, τα Linksys συγχρονίζουν με μεγαλύτερες ταχύτητες από τα υπόλοιπα συνήθως, μόνο που τότε ζεσταίνονται πολύ, και λόγω αυτού έχουν κάποια προβλήματα, οπότε η υπόθεση που έκανα για την ψύξη ίσως ήταν σωστή. Συνεπώς μην βιαστείτε να το πετάξετε στον κάλαθο των αχρήστων, ίσως να έχει πολύ μέλλον το μηχανάκι.
edit: μάλλον το post ταίριαζε στο συγκενικό thread για το WAG354g, συγχωρέστε με, ας μεταφερθεί εκεί.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nicksoti : 28-01-06 στις 15:53.
-
29-01-06, 08:16 #180
nicksoti συμφωνώ μαζί σου, εγώ έχω linux στον desktop pc, αλλά το linux στο router είναι για ΠΟΛΥ προχωρημένους και δεν έχει γραφικό περιβάλλον, πρέπει να το δουλεύεις με κονσόλα και SSH. Προσωπικά δεν το ρισκάρω. Ακόμα τουλάχιστον. Τώρα στο θέμα μας. Δυστυχώς το linksys ενώ δεν κάνει disconnects , δηλαδή δεν σβήνει το led internet, κολλάει όμως!!! δηλαδή το ledaki μένει ανοιχτό συνέχεια και όταν αυτό συμβαίνει έχει κολλήσει το internet, το κάνει για πολύ λίγο, αλλά το κάνει σχετικά συχνά και κόβει ότι κατεβάζω, τελικά του σύνδεσα πάλι πάνω το 530i ώστε να έχει αυτό την ADSL γραμμή και έλυσα το πρόβλημα.
Bookmarks