Σελ. 5 από 11 ΠρώτηΠρώτη ... 3456710 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 61-75 από 154
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    1024/256
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΡΟΣΤΑΝ
    Router
    Telindus 1133
    Καλημέρα σε όλους.

Διαβάζω καιρό το forum αλλά μόλις τώρα γράφτηκα για να σας πω ότι μου είπαν μόλις τώρα από το help-desk της Οτενετ.

Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα και μάλιστα με 2 dynamic sites. Ένα το δικό μου και ένα μιας εταιρείας που συνεργάζομαι και τους στήνω το site τους.

Πριν λίγο μίλησα με help-desk και μου είπαν κατά λέξη:

Η Οτενετ από default για την ασφάλεια των χρηστών (καλά υποθέσατε λοιπόν κάποιοι) κλείνει τις εξής πόρτες:

TCP:
    1 ως 1024
    1433
    3389 (αυτό περίεργο γιατί εγώ δουλεύω μια χαρά remote desktop !)
    5000

UDP:
    161
    135 & 139
    1434

ΑΝ ο χρήστης θέλει να τις ανοίξει μπορεί να πάει στο : my.otenet.gr
    Αλλαγή Κωδικού Πρόσβασης (το πράσινο)
    Επιλογή στην σύνδεσή του (δεν βγάζει και τίποτα άλλο τουλάχιστον σε μένα)
    Ξανά επιλογή στην σύνδεσή του (ΟΧΙ στα mail του δηλαδή)
    Και εδώ βγάζει ένα κουτάκι που λέει κάτι περί παρερχομένης ασφάλειας και έχει 2 επιλογές ΝΑΙ και ΟΧΙ.
    Εμένα ήταν στο ΝΑΙ και το έκανα ΟΧΙ φυσικά.

Θεωρητικά καταργούνται οι προστασίες και τα κλεισίματα των πορτών.

Δεν μπορώ να ορκιστώ γιατί ακόμα δεν το δοκίμασα επειδή εδώ και 10 λεπτά που το έκανα ΟΧΙ ακόμα λέει "Σε αναμονή αλλαγής στοιχείων" ...

Υ.Γ. καλή ιδέα να αλλάξεις το no-ip σε port forwarding αλλά άντε να το κάνεις αυτό με κανονικό κατοχυρωμένο όνομα σε καταχωριτή ονομάτων και εσύ να το σηκώνεις με dynamic dns ! Αστα να πάνε...

Διαπίστωσα ότι πράγματι ΔΟΥΛΕΥEI η πόρτα μου ! Στο δεύτερο site θα το δοκιμάσω αύριο άλλα δεν τίθεται λόγος πλέον.

Στο υπόψιν ότι χρειάστηκε να κάνω reset τον router για να γίνει η αλλαγή.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    μετα και απο δικη μου τηλεφωνικη επικοινωνια, με διαβεβαιωσαν οτι ΔΕΝ υπαρχει καμια επιβαρυνση για την μετατροπη σε static και μετα, η υπαλληλος κατι ψελλισε για προσωρινες λυσεις χωρις ομως να μου εξηγησει κατι παραπανω... Αρα, θα χουμε κι αλλα επεισοδια..

ομορφα... οσο εγραφα το post μου, ηρθε το "νεο επεισοδιο" (xcostas). παντως, αν ειναι ετσι οπως λενε (opt in - opt out) δεν υπαρχει θεμα

Περιοχή
    Δημοκρατικό Ηράκλειο
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    2048/256
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΝΩΣΣΟΥ
    Router
    Linksys wag354g
    SNR / Attn
    29(dB) / 19(dB)
    Δεν εχει σχεση το θεμα worms με τα ξεκλειδωτα router. Στο ενα πρεπει να βρεθει τροπος να κολλησεις ιο, στο αλλο αρκει να μη γνωριζεις πως δουλευει ενας router. Οταν το 20-25% των ip της οτενετ οδηγουσε σε ξεκλειδωτα router και το ποσοστο ανεβαινε καθημερινα, ηταν απλως θεμα χρονου να ερθει ενα τετοιο μετρο. Τωρα για το αν το εκαναν για να βγαλουν λεφτα, δε το γνωριζω. Παντως προβλημα υπηρχε και ηταν παρα πολυ σοβαρο. Σκεφτειτε μονο οτι με εναν κλεμμενο κωδικο μπορουσε καποιος να μπει στο mail και να δει στοιχεια οπως ΑΦΜ, κατοικια, τηλ. του κατοχου κ.α.. Χωρις να επεκταθω στην ασφαλεια του pc. Αερα πατερα δηλαδη...
    "Στον ΟΤΕ κυριαρχεί δημοσιοϋπαλληλική αδράνεια, διαφθορά, έλλειψη κινήτρου για παραγωγικότητα, μοιρολατρεία, αδιαφορία και προώθηση με πολιτικά κριτήρια." Π.Βουρλούμης, 22/08/2004.

Το avatar του μέλους EvilHawk
    EvilHawk Guest
    Απο την στιγμή που είναι έτσι το κρίνω σαν θετικότατο μέτρο!

Αλλα δεν μπορούσαν να στείλουν ένα newletter, κάτι τέλος πάντων να ενημερώσουν τους χρήστες?
    Κάνουν κάτι θετικό και απο την άλλη το ακυρώνουν με λάθος επιλογές!

Το avatar του μέλους Zer0c00L
    Zer0c00L Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από FFGR
    Μπα, εμένα δεν την γλύτωσαν
    Μια βλέπω αυτό, μια το packet limiting, έφυγα από OTEnet και πήγα Forthnet χτες.
    Το ότι τώρα βλέπω χαμηλότερα ping στον Ventrilo δεν με χάλασε
    μην νομιζεις και εκει θα σου γινει ο περιορισμος πακετων και το μπλοκαρισμα του 80 "πηγη" απο οτε μου ειπε οτι ολοι τους συμφωνησαν να το κανουν αυτο για να μας αναγκασουν η να αγορασουμε πακετα για να στησουμε σελιδες σε αυτους η να μεγαλωσουμε την συνδρομη μας

αν δεν το πιστευετε περιμενετε και θα δειτε...

το ειδα και αυτο που ειπε ο φιλος αλλα ενα δεν καταλαβαινω αν ενδιαφερονται για την ασφαλεια μας γιατι τοτε μου πουλησαν ADSL ROUTER/MODEM/FIREWALL τι να το κανω αφου δεν χρειαζεται το PORT FORWARD κατα αυτους.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από jimrude
    μετα και απο δικη μου τηλεφωνικη επικοινωνια, με διαβεβαιωσαν οτι ΔΕΝ υπαρχει καμια επιβαρυνση για την μετατροπη σε static και μετα, η υπαλληλος κατι ψελλισε για προσωρινες λυσεις χωρις ομως να μου εξηγησει κατι παραπανω... Αρα, θα χουμε κι αλλα επεισοδια..

ομορφα... οσο εγραφα το post μου, ηρθε το "νεο επεισοδιο" (xcostas). παντως, αν ειναι ετσι οπως λενε (opt in - opt out) δεν υπαρχει θεμα
    θα το δεις στον λογαριασμο ισχυει οτι λενε στην σελιδα τους για τις εταιρειες για το ΣΤΑΤΙΚΗ ΙΡ

Downloads
    39
    Uploads
    0
    Άρθρα
    1
    Τύπος
    ADSL Tellas Full
    Ταχύτητα
    906/312
    ISP
    Tellas
    DSLAM
    Tellas - Ν. ΠΑΛΑΤΙΑ
    Router
    Gennet OxyGEN
    SNR / Attn
    24.5(dB) / 61.5(dB)

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Cyta Hellas
    DSLAM
    Cyta Hellas - ΤΟΥΜΠΑ
    Router
    siemens
    πήγα εδώ http://canyouseeme.org/
    και έβαλα διάφορα πορτ. Στα περισσότερα που δοκιμάσα δεν μου έβγαλε κανένα μήνυμα εκτός από 1-2 που μου έβγαλε αυτό¨
    "Error: I could not see your service on 87.202.212.227 on port (1444)
    Reason: Connection timed out"

είναι φυσιολογικό αυτό?

Περιοχή
    ΧΟΛΑΡΓΟΣ
    Downloads
    8
    Uploads
    1
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500/50
    ISP
    COSMOTE
    DSLAM
    Ο.Τ.Ε. - ΧΟΛΑΡΓΟΣ
    Router
    FRITZ!Box 7530
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από EvilHawk

Αλλα δεν μπορούσαν να στείλουν ένα newletter, κάτι τέλος πάντων να ενημερώσουν τους χρήστες?
    Με όλα όσα διαβάσαμε σε αυτό το θρεντ ούτε και οι ίδιοι (της υποστήριξης) δεν είχαν ιδέα αφού λέει σου έκαναν σταθερή την IP... για να λύσουν το πρόβλημα. Από ότι φαίνεται δεν επικοινωνούν μεταξύ τους εκεί μέσα, λειτουργούν με στεγανά που πρέπει να γίνει φασαρία για να αποφασίσουν να τα διαπεράσουν. Και προφανώς δεν κάνουν την παραμικρή προσπάθεια να προβλέψουν τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει μια απόφασή τους που καλή και άγια είναι δεν λέω (όπως τελικά αποδείχθηκε), αλλά απαιτεί και μερικές ενέργειες επιπλέον σεβασμού των πελατών τους πέρα από το απαραίτητο coding!
    Η τοποθεσία στο avatar είναι στη Μονεμβασιά.

Zer0c00L Guest
    ουδεν σχολιο εδω ρε σεις μου αλλαξαν συνδρομη απο home dynamic ip 512 σε office static ip 512 χωρις να παρουν εγγκριση η εστω να ρωτησουν η εστω ρε αδερφε να πουν φιλε απο τα 29,90 το μηνα θα πας στα 37,90 δεν λεω καλη ειναι η static ειμαι και σε αδειο dslam και πεταει τωρα σλλα

εδω δεν ξερανε σιγουρα αν μπλοκαρονται οι πορτες η οχι ευτυχος επεσα σε σχετικο και μου ειπε οτι στα dynamic μπλοκαρουν και πορτες και πακετα για το voip ενω σε static δεν ισχυει.

τωρα μου δουλευουν ολα μια χαρα το μονο κακο οτι αναγκαστηκα να ξαναβαλω το Hardware Firewall που ειχα της CISCO για καθε ενδεχομενο.

Περιοχή
    Αθηνα
    Downloads
    21
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    Wind - ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ
    Router
    ONT + pfSense
    ΕΛΕΟΣ! Ετσι στα καλα καθουμενα κοβουνε πορτες!????????????
    Λεω κ εγω απο χτες γιατι διαολε δεν παιζει ο mail-server, ουτε remote desktop,και γενικως τιποτα!

Zer0c00L Guest
    φροντιζουν για την ασφαλεια μας και την τσεπη μας οι ISP...

No comment...

Περιοχή
    ΙΛΙΣΟΣ vs ΔΑΓΚΛΗ
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ OTE
    Ταχύτητα
    24152/996
    ISP
    Ψαλίδι
    Router
    Cisco 800 series
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από EvilHawk

Το 90% των χρηστών είναι home users(όχι advanced) και δεν επηρεάζονται από αυτήν την αλλάγη (blocked port). Οπότε αν στέλνανε newletter φαντάσου τι πανικός θα υπήρχε σε αυτούς τους χρήστες, που θα διάβαζαν "κάτι για ασφάλεια" και δεν θα καταλάβουν τίποτα από το περιεχόμενο του, που ούτως ή άλλως δεν τους επηρεάζει.

Το avatar του μέλους EvilHawk
    EvilHawk Guest
    Επισυνάπτω την σχετική σελίδα γιατί προφανώς μερικοί βαριούνται να διαβάσουν ένα click παραπέρα ...

Επιθυμία αυξημένης προστασίας από κακόβουλες επιθέσεις

Η OTENET θέλοντας να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια σε όλους τους χρήστες της έχει ενεργοποιήσει την υπηρεσία αυξημένης προστασίας από κακόβουλες επιθέσεις.

Έχετε δικαίωμα να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία αυτή, αλλάζοντας την κατάσταση σε ΝΑΙ / ΟΧΙ μέσω του http://my.otenet.gr επιλέγοντας “Αλλαγή Κωδικού Πρόσβασης” και μετά επιλέγοντας “ΑΛΛΑΓΗ” στο “Πατήστε εδώ για να αλλάξετε τον βαθμό προστασίας σας”.

Η υπηρεσία λειτουργεί ως ένα φίλτρο προστασίας με προκαθορισμένες ρυθμίσεις και μπλοκάρει γνωστές θύρες επικοινωνίας.

Όταν η υπηρεσία είναι ενεργοποιημένη (επιλέγοντας "ΝΑΙ"), αυξάνεται σημαντικά ο βαθμός προστασίας σας, αλλά σίγουρα δεν εξαλείφεται κάθε κίνδυνος ή πρόβλημα ασφάλειας.

Η OTΕΝΕΤ αυτή τη στιγμή, έχει μπλοκάρει την εισερχόμενη επικοινωνία στις θύρες:

TCP: 1 μέχρι και 1023, 1433, 3389 και 5000

UDP:161, 135 μέχρι και 139, και 1434.

Σας ενημερώνουμε ότι εάν η υπηρεσία είναι ενεργοποιημένη, υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιες εφαρμογές που πιθανόν χρησιμοποιείτε όπως (Απομακρυσμένη Διαχείριση Υπολογιστή / router, VPN) κλπ να μην λειτουργούν. Σε μια τέτοια περίπτωση όποτε επιθυμείτε, μπορείτε να αλλάξετε την επιλογή σας, από ΝΑΙ σε ΟΧΙ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάθε τροποποίηση της κατάστασης της αυξημένης προστασίας, θα πρέπει να συνοδεύεται και από αποσύνδεση-επανασύνδεση (logout-login) στο δίκτυο της OTENET. Κάθε μετατροπή "ενεργοποιείται" μόνο μετά από την επόμενη επανασύνδεση.
    Επομένως όποιος χρειάζεται να χρησιμοποιήσει τίς παραπάνω θύρες δεν έχει παρά να πάει να απενεργοποιήσει την υπηρεσία!

Downloads
    3
    Uploads
    0
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ
    Είναι, απλά, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ! Παιδευόμουν 3 ώρες και έχασα έναν ωραίο Σαβατιάτικο καφέ στον ήλιο. Στείλτε μια ειδοποίηση ρε!

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Zer0c00L
    ουδεν σχολιο εδω ρε σεις μου αλλαξαν συνδρομη απο home dynamic ip 512 σε office static ip 512 χωρις να παρουν εγγκριση η εστω να ρωτησουν η εστω ρε αδερφε να πουν φιλε απο τα 29,90 το μηνα θα πας στα 37,90 δεν λεω καλη ειναι η static ειμαι και σε αδειο dslam και πεταει τωρα σλλα

εδω δεν ξερανε σιγουρα αν μπλοκαρονται οι πορτες η οχι ευτυχος επεσα σε σχετικο και μου ειπε οτι στα dynamic μπλοκαρουν και πορτες και πακετα για το voip ενω σε static δεν ισχυει.
    To account μου ξαναγινε dynamic 384. Οπως μου εξηγησαν στο helldesk (ελεος με τις αναμονες πια!), ηταν προσωρινο μετρο μεχρι να ενεργοποιηθει η υπηρεσια. Φυσικα, δεν θα υπαρξει καμια παραπανω χρεωση.

Αυτο παλι με τα πακετα του VoIP... που σου ρθε?

Σελ. 5 από 11 ΠρώτηΠρώτη ... 3456710 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Otenet blocks ports
    Από HereToLearn στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-04-08, 18:36
  2. Block σε standart ports απο την Otenet????
    Από vasalos στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-04-06, 01:35
  3. HELP!Ενεργοποιηση Ports για Telindus 1131 Otenet
    Από ladytron στο φόρουμ DC++
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-03-06, 11:31

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα