Και ότι ήθελα να γράψω ακριβώς το ίδιο (τα μεγάλα οινοπνεύματα,ε;;Αρχικό μήνυμα από KLG
), αλλά λέω άστο... Ας μη γίνω προκλητικός
![]()
Εμφάνιση 16-30 από 6011
Θέμα: Το thread του Debian
-
28-03-06, 09:53 #16
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος megahead13 : 28-03-06 στις 15:12.
Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Παναγιώτης Γιαννάκης
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Michael Jordan
-
28-03-06, 11:22 #17
Αρχικό μήνυμα από n!ckk
-
28-03-06, 14:47 #18
Αρχικό μήνυμα από KLG
Αρχικό μήνυμα από megahead13
Αρχικό μήνυμα από TheCondor
Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
29-03-06, 21:50 #19
φίλε WAntilles, προφανώς θα εννοείς το "κακό" που έχει γίνει με τα πακέτα στο breezy, να έχουμε μείνει στον firefox 1.0.7 κτλπ. εκτός του ότι μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις dapper drake, τα οποία όποιος γνωστός μου τα έχει βάλει είναι σταθερότατα, μπορείς επίσης να βάζεις .deb packages από τα αντίστοιχα sites. τέλος μπορείς να κάνει και compile προγράμματα, με δύο, τουλάχιστον που ξέρω εγώ, καλά κολπάκια για να βοηθιέσαι: το apt-get build-dep για να κατεβάζει τα packages που χρειάζεσαι ως dependencies (πρέπει να έχεις τα deb-src repositories στο sources.list) και δεύτερον αντί για make install να χρησιμοποιείς το checkinstall, ένα μικρό package που φτιάχνει από το binary ένα .deb package. έτσι δεν δημιουργείται το χάος...
-
29-03-06, 22:01 #20
Αρχικό μήνυμα από aeolist
-
29-03-06, 22:33 #21
συνήθως τα dependencies λύνονται με το apt-get build-dep
τεσπα, καταλαβαίνω την ανάγκη κάποιου να έχει πχ firefox 1.5 αντί για 1.0.7 λόγω τεράστιων διαφορών, αλλά εντάξει, μην τρελαινόμαστε κιόλας με τα latest versions, η ουσία του υπολογιστή δεν είναι στο πόσο τελευταία πακέτα έχεις
-
30-03-06, 00:55 #22
εγώ που έχω debian etch (testing) είναι μια χαρά. και ποτέ δεν έχω πρόβλημα. αν βάλεις την unstable πρέπει να ξέρεις πολλά πράγματα γιατί θα σου πέφτει το σύμπαν.
στην αρχή είχα debian sarge (stable). έχειες τα παλιά παλιά πακέτα, αλλά είναι τρομερά σταθερά και για σέρβερ είναι ότι πρέπει. δεν την συστήνω για desktop use. βάλε etch να τελειώνεις.
-
31-03-06, 17:17 #23
Καλησπερα παιδια, ξερει κανεις που να παω για να ενεργοποιησω το chipset της Asus P5AD2 Premium (Intel 925X) motherboard? ( εδω την παρουσιαζει http://www.digital-daily.com/motherb...p5ad2-premium/ )
Ειναι για εναν φιλο και επειδη εχει απλο kernel ( εγκαταστησαμε μεσω synaptic και τον smp αλλα δεν δουλευε το Internet - onboard Καρτα ) λεμε να του κανουμε ενα compile με την επιλογη για το chipset να τελειωνουμε.
Απλα επειδη δεν μπορω να καταλαβω απο το menuconfig ποια επιλογη να τικαρω ( * ) ειπα να ρωτησω μπας και εχει κανεις αυτην την μητρικη να βοηθησει.
Ευχαριστω εκ των προτερων.
-
31-03-06, 22:40 #24
-
31-03-06, 22:50 #25
Οποιαδήποτε σοβαρή και άνετη χρήση κάνεις με Pentium-3 1.0GHz και 1GB RAM.
Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
01-04-06, 01:10 #26
Αρχικό μήνυμα από TheCondor
-
03-04-06, 12:33 #27
Αρχικό μήνυμα από power
-
03-04-06, 23:12 #28
Λοιπόν έβαλα την Debian testing x86 και συνέβη το εξής κουφό με τον Xorg (2 χρόνια που ασχολούμαι με Gentoo & Ubuntu δεν το εχω ξαναδεί αυτό):
Οποτεδήποτε πάω ν' αλλάξω keyboard layouts και την εναλλαγή πληκτρολογίου από το Gnome, μου βγάζει το παρακάτω:
Que pasa?
Το xorg.conf που χρησιμοποιήθηκε είναι το ίδιο με του Ubuntu Breezy 5.10 που έτρεχε εκεί προηγουμένως (παρεμπιπτόντως ούτε OpenGL 3D acceleration έχει με αυτό το configuration ενώ όφειλε να έχει).
Σημειωτέον ότι αυτό το παράθυρο το βγάζει και κάθε φορά που φορτώνεται το Gnome.
Επίσης έχω ελέγξει τα ownerships & permissions στο σημείο που βρίσκεται το xorg.conf και είνα εντάξει.
ΥΓ: Δυστυχώς το Debian έχει ανύπαρκτη κοινότητα.Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
03-04-06, 23:21 #29
Αρχικό μήνυμα από WAntilles
αν εννοείς τα forumw της, εκεί συνήθως δεν θα βρεις πολλές απαντήσεις, αλλά θα βρεις post to the point
κατάλαβα τι πρόβλημα έχεις.
δοκίμασε να κάνεις αυτό:
cd /usr/src/
rm linux
ln -s linux-headers-2.6.15- linux
(αν έχεις αυτό τον πυρήνα φυσικά)
μετά δοκίμασε να περάσεις τους drivers της κάρτας γραφικών σου και θα έχεις 3d accelleration.
αν έχεις p4 που υποστηρίζει το HT, να περάσεις τον πυρήνα smp.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Cataract : 03-04-06 στις 23:44.
-
03-04-06, 23:37 #30
1. Wan σε ποιο xorg έχεις το πρόβλημα?
2. Η εναλλαγή δουλεύει μετά το μήνυμα?
3. Μπορείς να ενεργοποιησεις μόνος σου την εναλλαγή από το τέρμιναλ?
Bookmarks