Σελ. 2 από 401 ΠρώτηΠρώτη 123471222 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 16-30 από 6011
    Περιοχή
    City of light with thy violet crown
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    200/20Mbps
    ISP
    Cosmote FTTH
    Router
    Opnsense
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από KLG
    Βαλε ενα fedora να κανεις τη δουλεια σου
    Και ότι ήθελα να γράψω ακριβώς το ίδιο (τα μεγάλα οινοπνεύματα,ε;; ), αλλά λέω άστο... Ας μη γίνω προκλητικός
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος megahead13 : 28-03-06 στις 15:12.
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Παναγιώτης Γιαννάκης

Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion -
    Michael Jordan

Το avatar του μέλους TheCondor
    TheCondor Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από n!ckk
    Wan, είσαι σίγουρος πως η λύση στο πρόβλημά σου δεν ακούει στο όνομα "Dapper Drake"?

Από τη στιγμή που είσαι έτοιμος να θυσιάσεις ένα μέρος της σταθερότητας για νεότερες εκδόσεις των προγραμμάτων, βάζοντας την testing έκδοση του Debian αντί για τη stable, γιατί να μη βάλεις την (ας πούμε αντίστοιχη) "testing" έκδοση του Ubuntu?

Και φυσικά αυτή δεν είναι άλλη από την beta του επόμενου release (Dapper).
    Σε εμένα που την τρέχω από τότε που έβαλα το Xgl, ενώ αρχικά είχε κάποια μικρο-προβληματάκια, πλέον είναι σταθερότατη. Το Xgl έφυγε (δεν ήταν πρακτικό και απενεργοποιούσε το Xv), το Dapper όμως το κράτησα!

Άσε που έτσι θα έχεις Gnome 2.14 και τη δυνατότητα να δεις το Xgl.

Το μόνο που δεν έχει είναι ο kmplayer (αλήθεια ποια η διαφορά από τον mplayer αφού τρέχεις Gnome? ).
    Aφου στη σελιδα του kmplayer δινουν πακετα του για breezy και θα δινουν και για dapper.

Περιοχή
    Επαναπατρισθείς στην Αθήνα
    Downloads
    64
    Uploads
    73
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από KLG
    Βαλε ενα fedora να κανεις τη δουλεια σου

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από megahead13
    Και ότι ήθελα να γράψω ακριβώς το ίδιο (τα μεγάλα οινοπνεύματα,ε;; ), αλλά λέω άστο... Ας μη γίνει προκλητικός

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από TheCondor
    Aφου στη σελιδα του kmplayer δινουν πακετα του για breezy και θα δινουν και για dapper.
    Παλιά έκδοση, και μόνο για x86.
    Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.

Downloads
    3
    Uploads
    0
    φίλε WAntilles, προφανώς θα εννοείς το "κακό" που έχει γίνει με τα πακέτα στο breezy, να έχουμε μείνει στον firefox 1.0.7 κτλπ. εκτός του ότι μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις dapper drake, τα οποία όποιος γνωστός μου τα έχει βάλει είναι σταθερότατα, μπορείς επίσης να βάζεις .deb packages από τα αντίστοιχα sites. τέλος μπορείς να κάνει και compile προγράμματα, με δύο, τουλάχιστον που ξέρω εγώ, καλά κολπάκια για να βοηθιέσαι: το apt-get build-dep για να κατεβάζει τα packages που χρειάζεσαι ως dependencies (πρέπει να έχεις τα deb-src repositories στο sources.list) και δεύτερον αντί για make install να χρησιμοποιείς το checkinstall, ένα μικρό package που φτιάχνει από το binary ένα .deb package. έτσι δεν δημιουργείται το χάος...

Περιοχή
    Ηράκλειο
    Downloads
    22
    Uploads
    2
    Ταχύτητα
    4359/750
    ISP
    HOL
    DSLAM
    HOL - ΑΡΙΑΔΝΗ
    Router
    Netfaster iad
    SNR / Attn
    10.5(dB) / 51.2(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από aeolist
    φίλε WAntilles, προφανώς θα εννοείς το "κακό" που έχει γίνει με τα πακέτα στο breezy, να έχουμε μείνει στον firefox 1.0.7 κτλπ. εκτός του ότι μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις dapper drake, τα οποία όποιος γνωστός μου τα έχει βάλει είναι σταθερότατα, μπορείς επίσης να βάζεις .deb packages από τα αντίστοιχα sites. τέλος μπορείς να κάνει και compile προγράμματα, με δύο, τουλάχιστον που ξέρω εγώ, καλά κολπάκια για να βοηθιέσαι: το apt-get build-dep για να κατεβάζει τα packages που χρειάζεσαι ως dependencies (πρέπει να έχεις τα deb-src repositories στο sources.list) και δεύτερον αντί για make install να χρησιμοποιείς το checkinstall, ένα μικρό package που φτιάχνει από το binary ένα .deb package. έτσι δεν δημιουργείται το χάος...
    Δεν είναι εκεί το θέμα. Μερικά πακέτα είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπουν "με το χέρι" λόγω πολλών dependencies. Δοκίμασε να κάνεις compile ας πούμε το vlc ή το beagle και θα καταλάβεις γιατί είναι σημαντικό το package management. Η πρόσφατη πατάτα σχετικά που έγινε πρόσφατα στο dapper, είναι ότι μπήκε σε version freeze και πιθανότατα δεν θα μπει ο 2.4.16 linux kernel. Βέβαια το compile έχει τη χάρη του και δεν πολυσκάω

Downloads
    3
    Uploads
    0
    συνήθως τα dependencies λύνονται με το apt-get build-dep

τεσπα, καταλαβαίνω την ανάγκη κάποιου να έχει πχ firefox 1.5 αντί για 1.0.7 λόγω τεράστιων διαφορών, αλλά εντάξει, μην τρελαινόμαστε κιόλας με τα latest versions, η ουσία του υπολογιστή δεν είναι στο πόσο τελευταία πακέτα έχεις

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    50/5 Mbps
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
    Router
    ΖΤΕ ZXDSL 931VII
    εγώ που έχω debian etch (testing) είναι μια χαρά. και ποτέ δεν έχω πρόβλημα. αν βάλεις την unstable πρέπει να ξέρεις πολλά πράγματα γιατί θα σου πέφτει το σύμπαν.
    στην αρχή είχα debian sarge (stable). έχειες τα παλιά παλιά πακέτα, αλλά είναι τρομερά σταθερά και για σέρβερ είναι ότι πρέπει. δεν την συστήνω για desktop use. βάλε etch να τελειώνεις.

Το avatar του μέλους TheCondor
    TheCondor Guest
    Καλησπερα παιδια, ξερει κανεις που να παω για να ενεργοποιησω το chipset της Asus P5AD2 Premium (Intel 925X) motherboard? ( εδω την παρουσιαζει http://www.digital-daily.com/motherb...p5ad2-premium/ )

Ειναι για εναν φιλο και επειδη εχει απλο kernel ( εγκαταστησαμε μεσω synaptic και τον smp αλλα δεν δουλευε το Internet - onboard Καρτα ) λεμε να του κανουμε ενα compile με την επιλογη για το chipset να τελειωνουμε.

Απλα επειδη δεν μπορω να καταλαβω απο το menuconfig ποια επιλογη να τικαρω ( * ) ειπα να ρωτησω μπας και εχει κανεις αυτην την μητρικη να βοηθησει.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Σε τι μηχανάκια τρέχετε debian?
    Για έναν συνδιασμό 3.1 Sarge + Gnome, τι προτείνετε για minimum requirements?
    Οχι για "βαριές" καταστάσεις.

Περιοχή
    Downloads
    64
    Uploads
    73
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Path Level
    Fastpath
    Οποιαδήποτε σοβαρή και άνετη χρήση κάνεις με Pentium-3 1.0GHz και 1GB RAM.
    Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    50/5 Mbps
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
    Router
    ΖΤΕ ZXDSL 931VII
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από TheCondor
    Καλησπερα παιδια, ξερει κανεις που να παω για να ενεργοποιησω το chipset της Asus P5AD2 Premium (Intel 925X) motherboard? ( εδω την παρουσιαζει http://www.digital-daily.com/motherb...p5ad2-premium/ )

Ειναι για εναν φιλο και επειδη εχει απλο kernel ( εγκαταστησαμε μεσω synaptic και τον smp αλλα δεν δουλευε το Internet - onboard Καρτα ) λεμε να του κανουμε ενα compile με την επιλογη για το chipset να τελειωνουμε.

Απλα επειδη δεν μπορω να καταλαβω απο το menuconfig ποια επιλογη να τικαρω ( * ) ειπα να ρωτησω μπας και εχει κανεις αυτην την μητρικη να βοηθησει.

Ευχαριστω εκ των προτερων.
    αν δεν υποστηρίζει το chipset της κάρτας δικτύου ο πυρήνας smp, θα χρειαστεί μετά το compile να περάσεις του drivers της κάρτας δικτύου.

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    89000/10500
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    HOL - ΧΑΛΑΝΔΡΙ
    Router
    Vodafone-H-300s
    SNR / Attn
    9.2(dB) / 14.5(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από power
    Σε τι μηχανάκια τρέχετε debian?
    Για έναν συνδιασμό 3.1 Sarge + Gnome, τι προτείνετε για minimum requirements?
    Οχι για "βαριές" καταστάσεις.
    Εγώ παίζω με Debian Sid (Kernel 2.6.14) και Gnome 2.12.3 (έχοντας ήδη λάβει κ τα πρώτα 2.14 packages...) σε Athlon XP 2100 με 512MB Ram και GForce 2 MX440. Πάει άψογα.

Περιοχή
    Downloads
    64
    Uploads
    73
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Path Level
    Fastpath
    Λοιπόν έβαλα την Debian testing x86 και συνέβη το εξής κουφό με τον Xorg (2 χρόνια που ασχολούμαι με Gentoo & Ubuntu δεν το εχω ξαναδεί αυτό):

Οποτεδήποτε πάω ν' αλλάξω keyboard layouts και την εναλλαγή πληκτρολογίου από το Gnome, μου βγάζει το παρακάτω:

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  Error.png 
Εμφανίσεις:  21 
Μέγεθος:  92,4 KB 
ID: 7328

Que pasa?

Το xorg.conf που χρησιμοποιήθηκε είναι το ίδιο με του Ubuntu Breezy 5.10 που έτρεχε εκεί προηγουμένως (παρεμπιπτόντως ούτε OpenGL 3D acceleration έχει με αυτό το configuration ενώ όφειλε να έχει).

Σημειωτέον ότι αυτό το παράθυρο το βγάζει και κάθε φορά που φορτώνεται το Gnome.

Επίσης έχω ελέγξει τα ownerships & permissions στο σημείο που βρίσκεται το xorg.conf και είνα εντάξει.

ΥΓ: Δυστυχώς το Debian έχει ανύπαρκτη κοινότητα.

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    50/5 Mbps
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
    Router
    ΖΤΕ ZXDSL 931VII
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από WAntilles
    Λοιπόν έβαλα την Debian testing x86 και συνέβη το εξής κουφό με τον Xorg (2 χρόνια που ασχολούμαι με Gentoo & Ubuntu δεν το εχω ξαναδεί αυτό):

Οποτεδήποτε πάω ν' αλλάξω keyboard layouts και την εναλλαγή πληκτρολογίου από το Gnome, μου βγάζει το παρακάτω:

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  Error.png 
Εμφανίσεις:  21 
Μέγεθος:  92,4 KB 
ID: 7328

Que pasa?

Το xorg.conf που χρησιμοποιήθηκε είναι το ίδιο με του Ubuntu Breezy 5.10 που έτρεχε εκεί προηγουμένως (παρεμπιπτόντως ούτε OpenGL 3D acceleration έχει με αυτό το configuration ενώ όφειλε να έχει).

Σημειωτέον ότι αυτό το παράθυρο το βγάζει και κάθε φορά που φορτώνεται το Gnome.

Επίσης έχω ελέγξει τα ownerships & permissions στο σημείο που βρίσκεται το xorg.conf και είνα εντάξει.

ΥΓ: Δυστυχώς το Debian έχει ανύπαρκτη κοινότητα.
    www.linuxquestions.org

αν εννοείς τα forumw της, εκεί συνήθως δεν θα βρεις πολλές απαντήσεις, αλλά θα βρεις post to the point

κατάλαβα τι πρόβλημα έχεις.

δοκίμασε να κάνεις αυτό:
    cd /usr/src/
    rm linux
    ln -s linux-headers-2.6.15- linux

(αν έχεις αυτό τον πυρήνα φυσικά)

μετά δοκίμασε να περάσεις τους drivers της κάρτας γραφικών σου και θα έχεις 3d accelleration.

αν έχεις p4 που υποστηρίζει το HT, να περάσεις τον πυρήνα smp.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Cataract : 03-04-06 στις 23:44.

Περιοχή
    Edessa
    Downloads
    8
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    200/200
    ISP
    INALAN
    1. Wan σε ποιο xorg έχεις το πρόβλημα?
    2. Η εναλλαγή δουλεύει μετά το μήνυμα?
    3. Μπορείς να ενεργοποιησεις μόνος σου την εναλλαγή από το τέρμιναλ?

Σελ. 2 από 401 ΠρώτηΠρώτη 123471222 ... ΤελευταίαΤελευταία

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία