Δε φταίει το virtualPC. Αν δεις το thread του Debian στο υπό-forum για Unix, είχα το ίδιο πρόβλημα. Απ' ότι θυμάμαι το ξεπέρασα φορτώνοντας κάποια πακέτα που έλλειπαν. Δοκίμασε
ήΚώδικας:apt-get install xserver-xorg-input-kbd xserver-xorg-input-mouse
Μήπως να προστεθούν αυτά και στον οδηγό;Κώδικας:apt-get install xserver-xorg-input-all
Εμφάνιση 31-45 από 315
-
05-01-07, 15:22 Απάντηση: How To: Debian Linux - Βγείτε σε έτοιμο Desktop #31Time marches
On and on and on, flies eternally
-
05-01-07, 15:37 Απάντηση: How To: Debian Linux - Βγείτε σε έτοιμο Desktop #32
-
05-01-07, 15:57 Απάντηση: How To: Debian Linux - Βγείτε σε έτοιμο Desktop #33
-
05-01-07, 16:03 Απάντηση: How To: Debian Linux - Βγείτε σε έτοιμο Desktop #34
Τό 'βαλα σαν υποχρεωτικό μιας και κακό δεν κάνει.
Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
11-01-07, 15:02 Απάντηση: How To: Debian Linux - Βγείτε σε έτοιμο Desktop #35
Επειδή πολλά παράπονα διαβάζω τελευταία από έγκυρους συνφορουμίτες για το - τελικά απ' ό,τι φαίνεται - υπερσπασμένο και υπερπροβληματικό Adept, συνιστάται εντονότατα όλοι οι χρήστες ανεξαρτήτως desktop να χρησιμοποιούν το εγγυημένα άψογο Synaptic.
Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
22-01-07, 01:59 Απάντηση: How To: Debian Linux - Βγείτε σε έτοιμο Desktop #36
Λοιπόν. Μόλις εγκατέστησα το debian και έκανα τις βασικές ρυθμίσεις στο laptop μου.
Όλα πήγαν άψογα, το σύστημα πετάει (μαζί με τον χρήστη του) και όλα καλά.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον WAn για τον κατατοπιστικότατο οδηγό του.
Εγκατάσταση linux ήξερα να κάνω, αλλά με network installation δεν τα πήγαινα και τόσο καλά.
Έχω να πω επίσης, πως δεν χρειάζεται να αποθαρρύνεις τους χρήστες laptop στο να βάλουν debian και linux γενικότερα, γιατί δεν υπάρχουν προβλήματα σε γενικές γραμμές.
Απλώς χρειάζονται κάποια extra πακέτα για το touchpad και για την βέλτιστη ανάλυση.
Επίσης, χρησιμοποιώ τον -486 kernel.
Α και κάτι που διαπίστωσα. Στο /etc/apt/ δεν προϋπήρχε το apt.conf αλλά μόνο ένα apt.conf.d dir.
Αλλά το δημιούργησα και όλα οκ. Καλύτερα να διορθώσεις αυτό το σημείο που λες "σβήνουμε ότι έχει" και να βάλεις "δημιουργούμε το apt.conf αρχείο".
Αυτά. Thanx again
ΥΓ. Το adept δουλεύει απροβλημάτιστα επίσης. Τα προβλήματα που αναφέρθηκαν από κάποιους χρήστες, οφείλονται προφανώς σε λανθασμένες ρυθμίσεις του δικτύου τους.
-
23-01-07, 02:44 Απάντηση: How To: Debian Linux - Βγείτε σε έτοιμο Desktop #37
Ναι αλλά δεν είχα ποτέ μου laptop και επομένως τα περί αυτών δεν τα γνωρίζω.
Γιατί δεν βάζεις 686 kernel;
1. Το θεώρησα δεδομένο (και λίγο νιάου-νιάου στα κεραμίδια).
2. Κι αν αύριο-μεθαύριο αρχίσει να υπάρχει το αρχείο;
Δεν νομίζω.
Γιατί τα προβλήματα αυτά τα είχε συγκεκριμένα αναφέρει ο Slammer -> δεν είναι και κανάς τυχαίος.Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
23-01-07, 03:18 Απάντηση: How To: Debian Linux - Βγείτε σε έτοιμο Desktop #38
Έχω εγκαταλείψει το apt-get, το adept και το synaptic για χάρη του aptitude, το οποίο έχει πολύ δυνατά χαρακτηριστικά που λείπουν απο τα άλλα προγράμματα.
Το κυριώτερο είναι η δυνατότητα reverse dependencies (κατι σαν revdep-rebuild του gentoo) και η υποστήριξη αυτόματων εξαρτήσεων βαση των πακέτων που θέλουμε να εγκαταστήσουμε (όπως το world file του gentoo).
Αν για παράδειγμα θελουμε να εγκαταστήσουμε το πακέτοΑ και αυτό συμπαρασύρει τις εξαρτήσεις πακετοΒ, πακέτοΓ και πακετοΔ, τοτε τα πακέτα αυτά σημαδεύονται ώς "Αυτόματες Εξαρτήσεις", όταν για κάποιο λόγο, μια επόμενη έκδοση του ΠακέτουΑ έχει πλέον εξαρτήσεις μόνο το ΠακέτοΒ και ΠακέτοΓ, τοτε αυτόματα το ΠακέτοΔ δεν χρειάζεται πλέον και αφαιρείται (εφόσον βέβαια δεν ειναι εξάρτηση κάποιου άλλου πακέτου που εγκαταστάθηκε εκ των υστέρων).
Το synaptic ενώ επιλύει τις εξαρτήσεις σωστά, όταν εγκαθιστά τα προγράμματα δεν "σημαδεύει" τις εξαρτήσεις ως αυτόματες.
Όσο καλύτερη ιεραρχία έχουμε στα πακέτα που εγκαθιστούμε, τοσο το συστημα συντηρείται πιο καλά και εξασφαλίζεται η "υγεία" του σε μελλοντικά upgrades.
Το synaptic συνεχίζω να το χρησιμοποιώ για να ψαχουλεύω τα διαθέσιμα πακέτα, αλλα όταν θέλω κάποιο το εγκαθιστώ με "aptitude install package"
To adept, εκτός του περίεργου interface, είναι λίγο πρώιμο και σε συνεχή ανάπτυξη και τουλάχιστο πριν 2-3 μηνες που το χρησιμοποίησα μου εκανε μερικά "νούμερα" και το απέφυγα.
-
23-01-07, 14:45 Απάντηση: How To: Debian Linux - Βγείτε σε έτοιμο Desktop #39
Υποστήριξη για laptops υπάρχει πάντως. Τώρα αν δεν γνωρίζεις τα πακέτα, είναι άλλο ζήτημα.
Γιατί έχω την εντύπωση πως ο 486 είναι πιο βέλτιστος για τον επεξεργαστή μου, αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Pentium M έχει το pc.
1. Σίγουρα. Απλώς, ίσως να μπερδέψει κάποιους άλλους. Με αυτή την έννοια το ανέφερα.
2. Αν μελλοντικά μπει, τότε θα συμφωνεί ο οδηγός σου απόλυτα με το αρχείο
Εννοείται.
Σ'εμένα πάντως δεν έχει στραβώσει κάτι με το adept. Πέρασα καμιά 200αριά πακέτα με αυτό και δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα.
@ Slammer Αυτή την λειτουργία του aptitude δεν την ήξερα. Θα χρησιμοποιώ αυτό στο μέλλον.
Πιστεύεις πως θα ήταν καλύτερα η εγκατάσταση του DE να γίνεται με αυτό, παρά με το apt-get;
-
23-01-07, 14:53 Απάντηση: How To: Debian Linux - Βγείτε σε έτοιμο Desktop #40
Ο Pentium M είναι εξέλιξη του Pentium-3. Ο Pentium-3 είναι πλήρες υπερσύνολο του i686. Άρα βάζεις 686 kernel.
Δεν παύει όμως να ισχύει η πραγματικότητα που έγραψε ο Slammer. Ενώ το Synaptic είναι πλήρως παγιωμένο και ωριμότατο εδώ και 2 γεμάτα χρόνια τουλάχιστο, στο Adept ακόμα δεν έχουν κλείσει τα μπλακεντεκέρια του development. Και με τον Package Manager απλά δεν παίζουμε. Μπορεί να διαλύσει τα πάντα αν είναι τυχάρπαστος.Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
23-01-07, 16:07 Απάντηση: How To: Debian Linux - Βγείτε σε έτοιμο Desktop #41
Θενκς για την πληροφορία. Θα δοκιμάσω να δω πως πάει και με τον 686.
Βασικά επειδή δεν γουστάρω καθόλου gtk εφαρμογές, synaptic δεν πρόκειται να μπει με την καμία.
Θα δω. Ίσως να βλέπω μόνο τα πακέτα στο adept και να τα εγκαθιστώ με το apt-get από κονσόλα.
-
23-01-07, 16:11 Απάντηση: How To: Debian Linux - Βγείτε σε έτοιμο Desktop #42
Νομιζω ότι το aptitude αντικαθιστά στη χρήση το apt-get και όλα τα σχετικά εργαλειάκια (εξάλλου γι αυτό φιάχτηκε).
Αρχικά και εγω εκανα εγκατάσταση του kde-core με το apt-get, μετά όμως όταν ανοιξα το aptitude είδα ότι όλα τα πακέτα (όλα όσα τράβηξε το kde) ήταν σημειωμένα ως εγκατεστημένα manually.
Κανονικά θα έπρεπε μόνο το kde-core να είναι "manual" και όλα όσα τράβηξε να είναι "auto", με αυτό το τρόπο "σημαδεύονται" πια πακετα πραγματικά εγκαθιστάς και ποια είναι εξαρτήσεις τους.
Συνηθισμενος από το world file του gentoo εψαξα να βρω πως το λύνουν το πρόβλημα αυτό στο debian. Αφου επαιξα λίγο με το debfoster και κάτι άλλα addons επεσα στα δαιδαλώδη mail-list του debian όπου εγραφαν ότι ο προτεινόμενος τρόπος είναι με το aptitude που αντικαθιστά όλα τα σχετικά εργαλεία αφου διαθέτει τη λειτουργία διαχείρισης της πληροφορίας αυτής.
Ευτυχώς μπορείτε με το aptitude να "σημαδέψετε" τα σχετικά αρχεία εκ των υστέρων (μπείτε στο περιβάλλον του και με m και Shift-m γινεται η επιλογή).
ΥΓ:Αμαν αυτά τα mail-list του Debian! χαθηκε ο κόσμος για ενα καλό forum....
-
23-01-07, 16:23 Απάντηση: How To: Debian Linux - Βγείτε σε έτοιμο Desktop #43
-
26-01-07, 18:46 Απάντηση: How To: Debian Linux - Βγείτε σε έτοιμο Desktop #44
Αψογος φιλε μου.
Κάτι που χρειαζόμουν και με βοηθησε παρα πολύ.
Μπράβο
-
27-01-07, 12:58 Απάντηση: How To: Debian Linux - Βγείτε σε έτοιμο Desktop #45
Στον οδηγο που διαβασα λεει οτι ο υπολογιστης που θα εγκατασταθει το Debian δεν πρεπει να ειναι laptop.Τι προβλημα θα εχει αν το βαλω σε laptop??
Eπειδη ειδα το debian να ειναι εγκατεστημενο σε laptop.
Παρόμοια Θέματα
-
Debian linux Proftpd server
Από magus32 στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 29-02-08, 13:37
Bookmarks