Σελ. 2 από 5 ΠρώτηΠρώτη 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 16-30 από 71
    Το avatar του μέλους sdikr
    sdikr Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από panther21 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τοτε συγκρινουμε ανομοια πραγματα και η παραθεση της συγκεκριμενης χωρας ηταν λαθος. Ειναι σαν να λες πως το δικο μας μετρο ειναι καλυτερο απο του Η.Β, γιατι ανοιξε τα τελευταια 4-5 χρονια 20 σταθμους και ειναι πιο καθαρο, ενω οι Εγγλεζοι ανοιξανε μολις 5 και ειναι μεσα στην μπιχλα...
    Στην Αγγλια εχουν dsl εδω και μια δεκαετια τουλαχιστον και απο ταχυτητες+υπηρεσιες ας μην μιλησω καλυτερα.

Συγκριση της Ελλαδας μπορει αν γινει με καμια Πολωνια, Σλοβακια, Τσεχια Ιρλανδια, Πορτογαλια, Ισπανια (το πολυ) κλπ. Στοιχεια εχει κανεις να μας δωσει για τις παραπανω χωρες σε σχεση με μας?

Φυσικα και δεν λεω οτι ειμαστε ακομα Ουγκαντα ή οτι δεν υπαρχει κινητικοτητα, αλλα μονο και μονο η γραφειοκρατια και η ταλαιπωρια που υφισταμεθα ολοι τα υπερκαλυπτει ολα χαλαρα...
    Τι συγκρίση θα κάνεις;
    με τα 24 της bullfrog που είναι μονο στο λονδίνο;
    ή με την Bt που πρόσφατα περάσε απο τα 2 στα 8max;
    που ακόμα κρατάνε το cap/fair use

Αν σκεφτείς οτι αυτοί κανάν 8 χρόνια για τα 2mbit τότε εμείς μια χαρά είμαστε με τα 3 για 2mbit

Το avatar του μέλους diabibas
    diabibas Guest
    Για το traffic shaping (που προαναφέρατε):

Είμαστε από τις πρώτες χώρες στο κόσμο στο downloading. Είναι και κάπου λογικό νομίζω.... και εξηγούμε:
    Χρόνια ήμασταν κολλημένοι σε dial up συνδέσεις και ξαφνικά οι ταχύτητες πολλαπλασιάστικαν αντιστρόφως ανάλογα με την ωρίμανσή μας για τη χρήση του internet.

Ως τώρα με την dial-up κατεβάζαμε μικροπρογραμματάκια και όταν βρισκόμασταν μπροστά σε κάποιο υπολογιστή με σοβαρή σύνδεση (π.χ. κάποιου πανεπιστημίου) κατεβάζαμε αφειδώς λες και θα ήταν η τελαυταία φορά που θα μπαίναμε στο ίντερνετ.

Θυμάμαι ξεκίνησα ένα πρωί να πάω στο πολυτεχνείο να κατεβάσω την έκδοση Win64 όταν είχε πρωτοβγεί και τελικά ΠΟΤΕ δεν την έβαλα. Πηγαίναμε σε φίλο και γράφαμε CD με πραγματάκια που είχε άσχετο αν θα μας χρειάζονταν ή όχι "μάζευε και ας είναι και ρώγες" λέει ακόμη ένας φίλος.

Ξαφνικά όλα αυτά είναι μέσα στο σπίτι μας πολύ εύκολα προσβάσιμα και όχι μόνο για τους μυιμένους στο "άθλημα"...

Λίγο υπομονή φίλοι θα το βαρεθεί ο κόσμος, θα αλλάξει η νοοτροπία του, θα δει ότι η χρήση του ίντερνετ ΔΕΝ είναι μόνο οι ταινείες και η μουσική. Θα βαρεθεί να μαζεύει.

Εγώ έπεσα αρχικά στη λούμπα και κατέβαζα ότι μ@λ@κ1α υπήρχε και έβρισκα, μετά από λίγο βαρέθηκα. Τώρα μόνο αν θέλω κάτι την στιγμή που το θέλω.

Έχοντάς σας ήδη κουράσει με το μακροσκελές αυτό μήνυμα εγώ θα αναφέρω κάτι άλλο που με πειράζει πολύ μα πολύ παραπάνω. Είναι τα "παιδάκια", εννοώ στη νοοτροπία αλλά το 80% συμπίπτει και με την ηλικία 15-23 περίπου.
    Κάνουν διαγωνισμό ποιος έχει κατεβάσει τα περισσότερα GB κάθε εβδομάδα, θεωρούν ότι ξέρουν υπολογιστές επειδή έχουν μονίμως έναν torrent client ανοιχτό, γράφουν πάντα σε forum με greeklish (κάθε φορά που το βλέπω αυτό τρελένομαι), στο forum που κάνουν post το 1ο μήνυμα είναι πάντα ερώτηση, χωρίς να έχει προηγηθεί κανένα search, αν τους πεις φίλε μου είναι εδώ http://www.apantisi.com θα σε βρίσουν ότι δεν τους βοηθάς, καλά αν τους πεις κιόλας "μα το έχω απαντήσει λίγο πιο πάνω" την ... έκατσες.

Και πολλές άλλες τέτοιου είδους νοοτροπίες.

Θέλω να καταλήξω στο εξής: και εμείς οι καταναλωτές και χρήστες του ίντερνετ πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία δεν τρέχουμε π.χ. πίσω από κάθε εταιρεία, που 5 λεπτά πριν βρίζαμε, να κάνουμε σύνδεση γιατί έβγαλε την ουάου προσφορά και μετά συνεχίζουμε να τη βρίζουμε.

Θα ωριμάσουμε που θα πάει ΔΕΝ θα ωριμάσουμε;

(ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!)

Το avatar του μέλους sdikr
    sdikr Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από diabibas Εμφάνιση μηνυμάτων

Είμαστε από τις πρώτες χώρες στο κόσμο στο downloading. Είναι και κάπου λογικό νομίζω.... και εξηγούμε:
    Χρόνια ήμασταν κολλημένοι σε dial up συνδέσεις και ξαφνικά οι ταχύτητες πολλαπλασιάστικαν αντιστρόφως ανάλογα με την ωρίμανσή μας για τη χρήση του internet.

Ως τώρα με την dial-up κατεβάζαμε μικροπρογραμματάκια και όταν βρισκόμασταν μπροστά σε κάποιο υπολογιστή με σοβαρή σύνδεση (π.χ. κάποιου πανεπιστημίου) κατεβάζαμε αφειδώς λες και θα ήταν η τελαυταία φορά που θα μπαίναμε στο ίντερνετ.

Θυμάμαι ξεκίνησα ένα πρωί να πάω στο πολυτεχνείο να κατεβάσω την έκδοση Win64 όταν είχε πρωτοβγεί και τελικά ΠΟΤΕ δεν την έβαλα. Πηγαίναμε σε φίλο και γράφαμε CD με πραγματάκια που είχε άσχετο αν θα μας χρειάζονταν ή όχι "μάζευε και ας είναι και ρώγες" λέει ακόμη ένας φίλος.

Ξαφνικά όλα αυτά είναι μέσα στο σπίτι μας πολύ εύκολα προσβάσιμα και όχι μόνο για τους μυιμένους στο "άθλημα"...

Λίγο υπομονή φίλοι θα το βαρεθεί ο κόσμος, θα αλλάξει η νοοτροπία του, θα δει ότι η χρήση του ίντερνετ ΔΕΝ είναι μόνο οι ταινείες και η μουσική. Θα βαρεθεί να μαζεύει.

Εγώ έπεσα αρχικά στη λούμπα και κατέβαζα ότι μ@λ@κ1α υπήρχε και έβρισκα, μετά από λίγο βαρέθηκα. Τώρα μόνο αν θέλω κάτι την στιγμή που το θέλω.

Έχοντάς σας ήδη κουράσει με το μακροσκελές αυτό μήνυμα εγώ θα αναφέρω κάτι άλλο που με πειράζει πολύ μα πολύ παραπάνω. Είναι τα "παιδάκια", εννοώ στη νοοτροπία αλλά το 80% συμπίπτει και με την ηλικία 15-23 περίπου.
    Κάνουν διαγωνισμό ποιος έχει κατεβάσει τα περισσότερα GB κάθε εβδομάδα, θεωρούν ότι ξέρουν υπολογιστές επειδή έχουν μονίμως έναν torrent client ανοιχτό, γράφουν πάντα σε forum με greeklish (κάθε φορά που το βλέπω αυτό τρελένομαι), στο forum που κάνουν post το 1ο μήνυμα είναι πάντα ερώτηση, χωρίς να έχει προηγηθεί κανένα search, αν τους πεις φίλε μου είναι εδώ http://www.apantisi.com θα σε βρίσουν ότι δεν τους βοηθάς, καλά αν τους πεις κιόλας "μα το έχω απαντήσει λίγο πιο πάνω" την ... έκατσες.

Θέλω να καταλήξω στο εξής: και εμείς οι καταναλωτές και χρήστες του ίντερνετ πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία δεν τρέχουμε π.χ. πίσω από κάθε εταιρεία, που 5 λεπτά πριν βρίζαμε, να κάνουμε σύνδεση γιατί έβγαλε την ουάου προσφορά και μετά συνεχίζουμε να τη βρίζουμε.

Πραγματικά δεν ξέρεις πόσο συμφωνώ σε αυτά που λές!!

Περιοχή
    BlackWood GP
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ OTE
    Ταχύτητα
    19634/1023
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΠ. ΠΑΥΛΟΣ
    Path Level
    Interleaved

Φίλε...απλά R-E-S-P-E-C-T

Αλλά σε ένα πράγμα είμαι λίγο πιο απαισιόδοξος από εσένα..Στο ότι θα αλλάξει η νοοτροπία του Έλληνα internet user..Στην χώρα της αρπαχτής και της "αδιαφάνιας" το βλέπω δύσκολο να αλλάξει τρόπο σκέψης και κατ'επέκταση χρήσης του διαδικτύου.

Πιστεύω πως η λύση σε αύτο το θέμα πρέπει να δωθεί μέσω των isp.Fair use(that's the magic word) και όσο το γρηγοτότερο τόσο το καλύτερο
    It's Nice To Be Important But It's More Important To Be Nice
    Μας συγχωρείτε το μέλος ********* είναι συντονιστής / διαχειριστής και δεν επιτρέπεται να τον προσθέσετε στην λίστα αποκλεισμένων.

Περιοχή
    Athens
    Downloads
    43
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1000/1000
    ISP
    KPN
    Path Level
    Interleaved
    αφού δεν θα είμαστε με τίποτα ευχαριστημένοι ούτε με πολιτική fair use θα είμαστε(η οποία θα έρθει που θα πάει).πάντα θα βρίσκουμε κάτι για το θάψιμο!
    Ελλάδα εδώ.....ότι καλό και να γίνεται πάντα θα έχουμε την μόνιμη μιζέρια και την απαισιοδοξία!
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος NoName22 : 25-01-07 στις 03:30.

Περιοχή
    Σε ένα Βαλκανοχώρι 11εκατ. κατοίκων
    Downloads
    17
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    2Mbit
    ISP
    Conn-x OTE
    12 μέρες για μια αποσύνδεση από τον ΟΤΕ, 10 μέρες για μια απλή ηλεκτρονική αποστολή του αιτήματος αποσύνδεσης από τον ISP-αλλαγή ISP όταν είναι και παροχέας γραμμής κανα μήνα στο νερό χωρίς dsl. Να χαρώ εγώ εξευρωπαϊσμό και σεβασμό στον πελάτη-καταναλωτή
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Xguru : 25-01-07 στις 03:39.
    I see dead pixels

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    14400/1022
    ISP
    Wind
    DSLAM
    On Telecoms - Ν. ΙΩΝΙΑ
    Router
    Asus DSL-N10_C1
    SNR / Attn
    10,5(dB) / 16,7(dB)

1000% μαζί σου.
    Οσο για την τελευταια επισύμανση σου, ειναι γνωστό ότι ο Ελληνας ξεχνάει έυκολα.
    Οτι και να του κάνεις, πολύ σύντομα το έχει ξεχάσει.
    Οι ίδιοι που γκρινιάζουν για την κάθε εταιρία , θα ειναι οι πρώτοι που θα τρέχουν να ξαναγίνουν πελάτες του. Κανείς φυσικά δεν αναγνωρίζει, την απίστευτη βελτίωση που έχει γίνει στις τηλεεπικοινωνίες τα τελευταία 2 χρόνια.
    Ειναι μέσα στην νοοτροπια μας , "Οτι φάμε , οτι πιούμε και οτι αρπάξει ο κώλος μας. Σημερα!" το άυριο δεν μας νοιάζει...
    καθως του ωχαδερφισμου μας....
    "Εγω θα αλλάξω την Ελλαδα? ", " Ολοι απατεώνες είναι, δεν βαριέσαι...."

Ειμαι πολύ απαισιόδοξος για το μέλλον αυτου του Εθνους.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος andreasp : 25-01-07 στις 11:20.

diabibas Guest
    Δε ξέρετε πόσο χαίρομαι που βρίσκω ανταπόκριση, γιατί όταν το έγραψα περίμενα μηνύματα του τύπου "esi ti zori travas" και "esi nomizis oti 3ereis ta panta!" κλπ.

Εδώ θέλω να πω ότι σε καμία περίπτωση δε θέλω να αποθαρρύνω τους μικρότερους, απλώς να επισημάνω ότι επειδή η "άναρχη" δομή του ίντερνετ προσφέρει μια ανωνυμία και ευελιξία δε σημαίνει ότι μπαίνοντας σε οργανωμένες κοινότητες διατηρούμε την ίδια αναρχία, υπεροψία, και ανωνυμία. Λέμε ένα ευχαριστώ αν κάποιος θέλει να μας βοηθήσει, προσπαθούμε να βοηθήσουμε κάποιον άλλον, εξάλλου αν στη ζωή "είσαι ότι τρως" στο διαδίκτυο "είσαι ότι γράφεις και ότι κατεβάζεις"

Περιοχή
    Στη μόνη πόλη που γράφεται με 2 'σ' και προφέρεται με 2 'λ'
    Downloads
    25
    Uploads
    2
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    11000/1023
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΡΟΣΤΑΝ
    Router
    Netgear DGN2000
    SNR / Attn
    4(dB) / 30.5(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Ωραία αφού όλοι συμφωνήσατε με τον diabibas, ας κάνω εγώ την εξαίρεση.
    Είμαστε από τις πρώτες χώρες στο κόσμο στο downloading.
    Υπάρχει κάποιο στατιστικό στοιχείο που να το αποδεικνύει ή να το στηρίζει αυτό; Εμένα μου είχε μεταφερθεί πέρισυ ότι ούτε μεγαλύτερη χρήση έχουμε, ούτε καν μεγαλύτερο ποσοστό χρήσης p2p προγραμμάτων από άλλους παρόχους εξωτερικού.
    Όμως επειδή, για διάφορους λόγους, εκείνη η μελέτη δε βγήκε ποτέ δημόσια, ποτέ δε λέω ότι κάτι τέτοιο ισχύει. Εσύ πως ακριβώς λες το παραπάνω;

Η συλλογιστική σου μετά ακολουθά την παραπάνω μη-αποδείξιμη & αυθαίρετη πρόταση. Ξεκινάς δηλαδή με την πρόταση "Ο συντομότερος δρόμος μεταξύ δύο σημείων είναι η παραβολή x^2" και μετά με βάση το παραπάνω επιχειρηματολογείς.

Και αφού επιχειρηματολογείς καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι φταίει το καταραμένο το ριζικό των Ελλήνων και οι καταβολές μας από την Τουρκοκρατία, την Κατοχή, τη φτώχεια, την πείνα και την στέρηση σε kbps.
    Δεν φταίει ο συγκεκριμένος ΟΤΕ, δε φταίει η συγκεκριμένη Χ-Net... φταίει ο κακός ραγιάς.

Sorry φίλε μου, αλλά θεωρώ ΠΡΟΣΒΟΛΗ αυτό που λες. Δεν είμαι ραγιάς και δεν ξέρω πολλούς ραγιάδες. Αν όμως παραδεχτώ ότι η κοινωνία δεν πάει καλά στην Ελλάδα, θα ήθελα να το ρίξω... στην ίδια την κοινωνία που αντί να κατευθύνει τις διαμαρτυρίες της προς συγκεκριμένα προσωπα (νομικά, φυσικά) τις κατευθύνει στον ίδιο της τον εαυτό*. Τον απρόσωπο εαυτό που φυσικά δεν μπορεί να αυτοτιμωρηθεί! "...τάνα κενωνία" που λέει και το ρητό.

*Circular Logic λέγεται το παραπάνω και επίτηδες το χρησιμοποιώ για να σου δείξω ότι είναι αστείο η ίδια η κοινωνία να κατηγορεί την κοινωνία (αυτοκατηγορία ή... πολύ downloading) για αυτό που κάνει... η κοινωνία.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος yiapap : 25-01-07 στις 12:37.
    Όσο πιο βαθιά βάζουν το χέρι οι εταίροι στις τσέπες μας, τόσο πιο κοντά φθάνουν στα @@ μας

diabibas Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από yiapap Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ωραία αφού όλοι συμφωνήσατε με τον diabibas, ας κάνω εγώ την εξαίρεση.

Υπάρχει κάποιο στατιστικό στοιχείο που να το αποδεικνύει ή να το στηρίζει αυτό; Εμένα μου είχε μεταφερθεί πέρισυ ότι ούτε μεγαλύτερη χρήση έχουμε, ούτε καν μεγαλύτερο ποσοστό χρήσης p2p προγραμμάτων από άλλους παρόχους εξωτερικού.
    Όμως επειδή, για διάφορους λόγους, εκείνη η μελέτη δε βγήκε ποτέ δημόσια, ποτέ δε λέω ότι κάτι τέτοιο ισχύει. Εσύ πως ακριβώς λες το παραπάνω;

Η συλλογιστική σου μετά ακολουθά την παραπάνω μη-αποδείξιμη & αυθαίρετη πρόταση. Ξεκινάς δηλαδή με την πρόταση "Ο συντομότερος δρόμος μεταξύ δύο σημείων είναι η παραβολή x^2" και μετά με βάση το παραπάνω επιχειρηματολογείς.

Και αφού επιχειρηματολογείς καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι φταίει το καταραμένο το ριζικό των Ελλήνων και οι καταβολές μας από την Τουρκοκρατία, την Κατοχή, τη φτώχεια, την πείνα και την στέρηση σε kbps.
    Δεν φταίει ο συγκεκριμένος ΟΤΕ, δε φταίει η συγκεκριμένη Χ-Net... φταίει ο κακός ραγιάς.

Sorry φίλε μου, αλλά θεωρώ ΠΡΟΣΒΟΛΗ αυτό που λες. Δεν είμαι ραγιάς και δεν ξέρω πολλούς ραγιάδες. Αν όμως παραδεχτώ ότι η κοινωνία δεν πάει καλά στην Ελλάδα, θα ήθελα να το ρίξω... στην ίδια την κοινωνία που αντί να κατευθύνει τις διαμαρτυρίες της προς συγκεκριμένα προσωπα (νομικά, φυσικά) τις κατευθύνει στον ίδιο της τον εαυτό*. Τον απρόσωπο εαυτό που φυσικά δεν μπορεί να αυτοτιμωρηθεί! "...τάνα κενωνία" που λέει και το ρητό.

*Circular Logic λέγεται το παραπάνω και επίτηδες το χρησιμοποιώ για να σου δείξω ότι είναι αστείο η ίδια η κοινωνία να κατηγορεί την κοινωνία (αυτοκατηγορία ή... πολύ downloading) για αυτό που κάνει... η κοινωνία.

Ας τα πάρουμε ένα-ένα. Για τη μελέτη που λες την είδα πέρισυ τον μάρτιο σε ένα συνέδριο στο εξωτερικό. Στοιχεία παραπάνω δεν έχω, αν αυτό εσένα δε σε πείθει, όπως επίσης δε σε πείθει αυτό που βλέπεις (και βλέπεις περισσότερα από εμένα σε αυτό το forum) στα μηνύματα που γράφονται για downloading, p2p, donkeys, mules κλπ κλπ τότε προφανώς και εσύ έχεις δίκιο απλώς αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα διαφορετικά. Για να επανέλθω στη στατιστική μελέτη επαναλαμβάνω δεν έχω κάποιο link να παραθέσω, ούτε ποιος την έκανε, ούτε το δείγμα που χρησιμοποιήθηκε και οι πηγές. Προφανώς μπορεί να σου φαίνεται αναξιόπιστο, αλλά στο κάτω κάτω της γραφής απλώς το έγραψα δε νομίζω ότι βασίστικα πάνω σε αυτό.

Αν σε προσβάλω, όπως λες, δεν είχα σκοπό αλλά εγώ δε μίλησα για ραγιάδες και γκιαούριδες, θεωρώ ότι αναφέρθηκα στην κοινωνία που στο κάτω κάτω είμαστε εμείς με την ατομικευμένη συμπεριφορά μας, με την ψήφο μας και τη νοοτροπία μας (με τα καλά και τα άσχημα).

Η Χ-ΝΕΤ εταιρεία λεφτά θέλει (όπως και εγώ και εσύ βέβαια) αλλά δε θεωρείς ότι και λίγο βρίσκουν και τα κάνουν; Είμαι υπέρ της δικαστικής διαμάχης ή των παραπόνων ή των καταγγελιών αλλά ΠΑΝΤΑ αναφερόμαστε στη κοινωνία και ξεχνάμε το τι είναι κοινωνία (εγώ, εσύ, ο δίπλα, ο καλός ο κακό κλπ κλπ) πχ. ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, αφού φταίει στις εκλογές ΜΗΝ τη ψηφίσεις, ΜΗΝ πας να κουνήσεις σημαιάκια, ΜΗΝ πας στο πολιτικό γραφείο για ρουσφετάκι.

Δηλαδή αυτό δεν είναι θέμα νοοτροπία; Ελληνικότατης που ξεκίνησε από τον Καποδίστρια περί πελατειακών σχέσεων;

Αν πρόσεξες οι παράγραφοι που χρησιμοποίησα ήταν κάποιες σκέψεις, σωστές ή λάθος δεν έχει σημασία γιατί είναι προσωπικές και απλώς κατευθυνόμενος από τη ροή του λόγου τις διατύπωσα. Οπότε δεν ακολούθησα παραβολική μέθοδο αποπροσανατολισμού ή πλευρικής προσέγγισης απλώς ασυνεχή αποτύπωση σημείων.

Επίσης δε μίλησα για τιμωρία, αλλά για ωρίμανση.

Σεβόμενος πάντα την αναγκαιότητα της διαφοροποίησης σε ευχαριστώ, αλλά δε νομίζω να προσέβαλα και κανέναν!
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος diabibas : 25-01-07 στις 13:02.

Περιοχή
    Θάσος
    Downloads
    31
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Conn-x OTE
    DSLAM
    Ο.Τ.Ε. - ΘΑΣΟΥ
    Router
    BaudTec wireless
    SNR / Attn
    11,7(dB) / 27(dB)
    diabibas, mazi sou ki egw . . . oops . . .

Η δική μου άποψη έχει ως εξής:

Ειδικά για τη συγκεκριμένη περίοδο που υπάρχει καταιγισμός νέων υπηρεσιών οφείλουμε να κάνουμε λίγη υπομονή και σύντομα τα πράγματα θα καλυτερεύσουν (όσο ζω, ελπίζω). Χρειάζεται παντού κάποιος χρόνος προσαρμογής και παντού υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Ξαφνικά υπάρχει η δυνατότητα να πάμε απ' τα 64k στο 1 και στα 4 και στα 8 μέγκα και θεωρούμε ότι αυτό θα γίνει απολύτως χωρίς κανένα πρόβλημα (στην Ελλαδάρα μας, πάντα);;

Μπαίνοντας κανείς για πρώτη φορά στο φόρουμ νομίζω ότι λαμβάνει μια άκρως απογοητευτική εικόνα για σχεδόν το σύνολο της επικράτειας και των υπηρεσιών όσον αφορά στο dsl. Είμαι σίγουρη όμως πως υπάρχουν και άνθρωποι εδώ μέσα που είναι μια χαρά ευχαριστημένοι με τη σύνδεσή τους (εγώ είμαι μία απ' αυτούς), είτε γιατί έτυχε να εξυπηρετηθούν γρήγορα και σωστά, είτε γιατί ανήκουν σε περιοχές που δεν έχουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα "μπουκώματος". Αυτοί όμως ΔΕΝ ακούγονται. Εντάξει, ίσως να μην είναι η πλειοψηφία. Αλλά υπάρχουν.

Μήπως να φτιάχναμε ένα νήμα που θα παρουσιάζει και αυτές τις απόψεις; Που, χωρίς κανένα ίχνος υπεροψίας φυσικά, θα ενημερώνει για τις περιοχές όπου όλα λειτουργούν απροβλημάτιστα; Να μπορεί ο γείτονάς μας ή γενικά ο νεοεισαχθείς/είσα στον κόσμο του "γρήγορου ίντερνετ" να καταλάβει τι παίζεται και να επιλέξει αναλόγως; Το λέω παίρνοντας παράδειγμα την αφεντομουτσουνάρα μου, που όταν μπήκα στο σάιτ και άρχισα να διαβάζω, έφριξα και από τότε έχω μπει στο τριπάκι να περιμένω πότε θα 'ρθει η ώρα που θ' αρχίσω κι εγώ να 'χω προβλήματα και αργές ταχύτητες! Και απέτρεψα την αδερφή μου από το να βάλει ΤΩΡΑ dsl γιατί ανήκει στο περίφημο DSLAM Τούμπας! Έχω βαρεθεί να ακούω από παντού γύρω μου (φίλους, τηλεόραση, ίντερνετ κλπ) παράπονα, παράπονα, παράπονα. Και λίγη αισιοδοξία βρε αδερφέ! Νισάφι!

Προσοχή! ΔΕΝ λέω ότι τα προβλήματα δεν πρέπει να ακούγονται και πως δεν είναι σοβαρά (ειδικά όταν έχουν άμεση σχέση με το πορτοφόλι μας), αλλά ότι υπάρχει και η ΑΛΛΗ πλευρά που θα 'πρεπε να προβληθεί . . .

diabibas Guest
    Ξέρεις τί γίνεται aria; (κατά τη γνώμη μου πάντα).
    Όταν έχεις πρόβλημα βγαίνεις να το φωνάξεις με εκφράσεις του στυλ "ΕΛΕΟΣ!", "ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ", "ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ" κλπ όταν είσαι καλά απλώς το αφήνεις και το θεωρείς δεδομένο.

Έχοντας δουλέψει στα υπόγεια των κατανεμητών και μετά πήγα στα penthouse είναι ακριβώς έτσι. Κάτω έπεφτε πολύ δουλειά για να δουλεύουν όλα ρολόι... το παραμικρό να συνέβαινε ξαφνικά τότε μας θυμόντουσαν όλοι (για κακό βέβαια). Έτσι όταν πήγα ψηλά και εγώ με τη σειρά μου ξέχασα τί γινόταν κάτω.

Η προσωπική μου εμπειρία με την DSL σύνδεσή μου ήταν ότι έκανε 3 μήνες περίπου να ενεργοποιηθεί, έκτοτε ΔΕΝ έχω πρόβλημα, βέβαια το πρώτο αποτελεί και ανασταλτικό παράγοντα στο να αλλάξω πάροχο όπως θέλω. Δε μπορώ πάλι τον κικεώνα των τηλεφώνων, των συζητήσεων και των διαπραγματεύσεων.

Περιοχή
    Ισπανία
    Downloads
    36
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    30800/1024
    ISP
    ΟΝΟ
    Γενικά και εγω θα έλεγα οτι συμφωνώ με τον diabibas...

@aria:
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από aria Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μπαίνοντας κανείς για πρώτη φορά στο φόρουμ νομίζω ότι λαμβάνει μια άκρως απογοητευτική εικόνα για σχεδόν το σύνολο της επικράτειας και των υπηρεσιών όσον αφορά στο dsl. Είμαι σίγουρη όμως πως υπάρχουν και άνθρωποι εδώ μέσα που είναι μια χαρά ευχαριστημένοι με τη σύνδεσή τους (εγώ είμαι μία απ' αυτούς), είτε γιατί έτυχε να εξυπηρετηθούν γρήγορα και σωστά, είτε γιατί ανήκουν σε περιοχές που δεν έχουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα "μπουκώματος". Αυτοί όμως ΔΕΝ ακούγονται. Εντάξει, ίσως να μην είναι η πλειοψηφία. Αλλά υπάρχουν.

Μήπως να φτιάχναμε ένα νήμα που θα παρουσιάζει και αυτές τις απόψεις; Που, χωρίς κανένα ίχνος υπεροψίας φυσικά, θα ενημερώνει για τις περιοχές όπου όλα λειτουργούν απροβλημάτιστα;
    ...
    Και λίγη αισιοδοξία βρε αδερφέ! Νισάφι!
    ...
    Σκοπός (εστω και θεωριτικά) όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι να δουλεύουν σωστά. Πολλές φορές όμως δεν γίνεται αυτο...
    Τότε λοιπον πρέπει να "φωνάζεις" τα άσχημα για να διορθωθούν, έτσι ωστε, στο τέλος, αυτοί που είναι ευχαριστημένοι να αποτελούν την πλειοψηφία και οι δυσαρεστημένοι την εξαίρεση...

Το να πείς και κανα-δυο μπράβο (όπου πραγματικά δεν υπάρχει πρόβλημα) ευγενικό θα ήταν δε λέω, αλλά δεν θα βοηθούσε και πολύ να αντιμετωπιστούν τα υπάρχοντα προβλήματα (μάλλον θα ευησύχαζε).

Τέλος, το να πιστεύεις πραγματικά οτι αν γράψεις τα προβλήματα σου σε ένα φόρουμ θα λυθούν κάποια στιγμή δεν το βρίσκεις αρκετά αισιόδοξο???
    "..The Force Shall Set Me Free!!!"

Περιοχή
    Θάσος
    Downloads
    31
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Conn-x OTE
    DSLAM
    Ο.Τ.Ε. - ΘΑΣΟΥ
    Router
    BaudTec wireless
    SNR / Attn
    11,7(dB) / 27(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Darth_Sidius Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τέλος, το να πιστεύεις πραγματικά οτι αν γράψεις τα προβλήματα σου σε ένα φόρουμ θα λυθούν κάποια στιγμή δεν το βρίσκεις αρκετά αισιόδοξο???
    Σε πολύ γενικές γραμμές ναι, γι' αυτό και επ' ουδενί δεν ζητάω να πάψουν τα μηνύματα διαμαρτυρίας. Πάντως, συμφωνώ περισσότερο με τις ομαδικές κινήσεις κατά μίας εταιρείας, παρά με την κενή γενική γκρίνια.

Όταν ήρθα στην επαρχία τράβηξα πολλά από ΟΤΕ, ΔΕΗ, Πολεοδομία, Τράπεζες, Ύδρευση και το μόνο που κατάφερα ήταν να ανεβάσω πίεση και ο άντρας μου να έχει για κανα δίμηνο πρόβλημα με το πόδι του μετά τα κλωτσίδια σε καρέκλες από νεύρα. Από τότε έχω αλλάξει στάση και φροντίζω να διακωμωδώ τις καταστάσεις όσο μπορώ και να επικεντρώνομαι στο πρόβλημα προσπαθώντας να βρω τη λύση παρά τα όποια εμπόδια, χωρίς να επιτρέπω στους "κυρίους" που κάθονται στις καρέκλες τους και προσπαθούν να με πείσουν πως το μαύρο είναι άσπρο να μου χαλάνε τη ζαχαρένια μου και την ψυχική μου ηρεμία.

Περιοχή
    Στη μόνη πόλη που γράφεται με 2 'σ' και προφέρεται με 2 'λ'
    Downloads
    25
    Uploads
    2
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    11000/1023
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΡΟΣΤΑΝ
    Router
    Netgear DGN2000
    SNR / Attn
    4(dB) / 30.5(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Ας τα πάρουμε ένα-ένα. Για τη μελέτη που λες την είδα πέρισυ τον μάρτιο σε ένα συνέδριο στο εξωτερικό. Στοιχεία παραπάνω δεν έχω, αν αυτό εσένα δε σε πείθει, όπως επίσης δε σε πείθει αυτό που βλέπεις (και βλέπεις περισσότερα από εμένα σε αυτό το forum) στα μηνύματα που γράφονται για downloading, p2p, donkeys, mules κλπ κλπ τότε προφανώς και εσύ έχεις δίκιο απλώς αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα διαφορετικά. Για να επανέλθω στη στατιστική μελέτη επαναλαμβάνω δεν έχω κάποιο link να παραθέσω, ούτε ποιος την έκανε, ούτε το δείγμα που χρησιμοποιήθηκε και οι πηγές. Προφανώς μπορεί να σου φαίνεται αναξιόπιστο, αλλά στο κάτω κάτω της γραφής απλώς το έγραψα δε νομίζω ότι βασίστικα πάνω σε αυτό.

...

Δηλαδή αυτό δεν είναι θέμα νοοτροπία; Ελληνικότατης που ξεκίνησε από τον Καποδίστρια περί πελατειακών σχέσεων;
    Δεν έχεις καμμιά business card από το συνέδριο; Μήπως κάποιος άλλος την κράτησε αυτή τη μελέτη; Τσάμπα όλο το πάρε-δώσε καρτών που γίνεται στα συνέδρια;

Τώρα για το 2ο. Σωστά λες ότι αν κάτσεις και το φιλοσοφήσεις... Για όλα φταίει η κενωνία! Πάντα υπάρχει ένα ανώτερο επίπεδο σε οποιοδήποτε πρόβλημα. Πάντα θα καταλήγουμε στην κυβέρνηση και αφού εμείς την ψηφίζουμε... στην κοινωνία. Γι αυτό και μίλησα περί "προσβολής"! Γιατί σοβαροί και σκεπτόμενοι άνθρωποι δεν μπορεί να κατηγορούμε... τους εαυτούς μας για οτιδήποτε στραβό υπάρχει σε αυτόν τον τόπο!
    Τι; Έχουν πάρει σβάρνα τα p2p οι πιτσιρικάδες; ΟΚ, όταν έγινε ο διπλασιασμός πολλοί Πάροχοι γονάτισαν. Τι έκαναν λοιπόν; Αναβάθμισαν τις συνδέσεις με το εξωτερικό και το πρόβλημα λύθηκε στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Ο ΟΤΕ γιατί δεν έκανε το ίδιο αφού μάλιστα το ATM είναι δικό του; Θα μου πεις ότι ο ΟΤΕ έχει να αναβαθμίσει πολύ περισσότερα σημεία, ή ότι οι διαδικασίες στον ΟΤΕ κρατάνε περισσότερο ή, ή, ή... Όλα αυτά να τα δεχτώ και να τα συζητήσουμε... Όμως ήδη έχουμε συγκεκριμενοποιήσει "τον αδύναμο κρίκο" και συζητάμε γι αυτόν. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να μιλήσουμε για άλλους αδύναμους κρίκους αν προτιμάς.
    Όμως το κακό το ριζικό μας δεν το θεωρώ ως αδύναμο κρίκο. Όπως σου είπα και στην αρχή αν αναγάγουμε τα προβλήματα σε προβλήματα "της κενωνίας" δεν πρόκειται να τα λύσουμε ποτέ. Αυτές τις αναγωγές καλύτερα λοιπόν να τις αφήσουμε σε αυτούς που πληρώνονται γι αυτή τη δουλειά... στους πολιτικούς
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος yiapap : 25-01-07 στις 13:58.
    Όσο πιο βαθιά βάζουν το χέρι οι εταίροι στις τσέπες μας, τόσο πιο κοντά φθάνουν στα @@ μας

Σελ. 2 από 5 ΠρώτηΠρώτη 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Μυθος ή πραγματικοτητα ?
    Από THEONE στο φόρουμ Motherboards, CPU και memory
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-05-08, 12:16
  2. Μηνύματα: 12
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-03-07, 23:55
  3. Vivodi - city 400 πραγματικότητα???
    Από tugito στο φόρουμ Σταθερή & Κινητή Τηλεφωνία
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-02-07, 00:48
  4. MAXg, μυθος ή πραγματικοτητα?
    Από symplektis στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-01-07, 11:56
  5. Μηνύματα: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-08-04, 23:17

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •