Σελ. 5 από 6 ΠρώτηΠρώτη ... 3456 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 61-75 από 78
    Περιοχή
    Όπου υπάρχει bandwidth
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ssonic Εμφάνιση μηνυμάτων
    Για να το πούμε με απλά νουμεράκια για να καταλάβουν οι περισσότεροι έχουμε τις εξής αλλαγές για κλήσεις από ΟΤΕ προς εναλλακτικούς σε σύγκριση με τα σημερινά τιμολόγια:

Στις αστικές κλήσεις έχουμε αύξηση 25% (από 0,03094 σε 0,0387)

Εξαίρεση η HOL που παραμένει στο τωρινό τιμολόγιο.
    @sdikr
    Σύμφωνα με το παραπάνω όταν το κόστος της αστικής κλήσης ήταν 0,03094 το κόστος παρακράτησης ήταν 0,0169 δηλαδή πάνω από το μισό υπέρ του ΟΤΕ. Είσαι σίγουρος ότι η 25% αύξηση πήγε όλη στους εναλλακτικούς;

Διότι παρόλο που κι εγώ κάτι τέτοιο πίστευα (Μήνυμα #49), μετά το σχόλιο του WT αμφιβάλω ότι δεν υπήρξε αύξηση στο μερίδιο του ΟΤΕ. Όσο για την απόφαση της ΕΕΤΤ περί κοστολογικού ελέγχου, αυτή αφορά απολογιστικά στοιχεία του 2004 κι όχι του 2007.

Τα πάντα ρει...

Το avatar του μέλους sdikr
    sdikr Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από yianniscan Εμφάνιση μηνυμάτων
    @sdikr
    Σύμφωνα με το παραπάνω όταν το κόστος της αστικής κλήσης ήταν 0,03094 το κόστος παρακράτησης ήταν 0,0169 δηλαδή πάνω από το μισό υπέρ του ΟΤΕ. Είσαι σίγουρος ότι η 25% αύξηση πήγε όλη στους εναλλακτικούς;

Διότι παρόλο που κι εγώ κάτι τέτοιο πίστευα (Μήνυμα #49), μετά το σχόλιο του WT αμφιβάλω ότι δεν υπήρξε αύξηση στο μερίδιο του ΟΤΕ. Όσο για την απόφαση της ΕΕΤΤ περί κοστολογικού ελέγχου, αυτή αφορά απολογιστικά στοιχεία του 2004 κι όχι του 2007.

Τα πάντα ρει...
    H απόφαση της ΕΕΤΤ είναι το τιμολόγιο που θα ισχύει για το 2007 (εκτός αν το αλλάξει η ΕΕΤΤ) διάβασε το λίγο αν θέλεις

Οσό για το πόσα παίρνει ο ΟΤΕ ή ο εναλακτικός, κάνε και την σύγκριση με το τι πληρώνουν οι εναλάκτικοι στον ΟΤΕ και τι χρεώνουν στον πελάτη,
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sdikr : 07-02-07 στις 05:11.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    1024/256
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Από την ανακοίνωση του ΟΤΕ περί τελών τερματισμού τείνω να συμπεράνω ότι υπεύθυνοι για τις αυξήσεις αυτές είναι κυρίως οι εναλλακτικοί πάροχοι εξαιτίας των τελών τερματισμού. Δεν είναι απαραίτητο να τα αύξησαν ταυτόχρονα. Μπορεί να αυξήθηκαν σταδιακά και ο ΟΤΕ να πήρε τώρα την απόφαση.

Αν δεν ισχύει αυτό υποθέτω ότι πολύ σύντομα θα δούμε ανακοινώσεις από τους εναλλακτικούς των οποίων αυξήθηκαν οι τιμές για να κληθούν, που θα καταγγέλλουν τον ΟΤΕ και θα προσφεύγουν στην ΕΕΤΤ.

Γενικότερα, ελπίζω και εγώ να μην είναι η αρχή μιας σειράς αλλαγών που θα μας οδηγήσουν σε μια κατάσταση παρόμοια με της Αγγλίας όπου υπάρχουν πάρα πολλά διαφορετικά νούμερα 'αστικών' (0845, 0844) κλήσεων με ποικιλία χρεώσεων (από 0,5p/λεπτό έως 5p/λεπτό!) και 'υπεραστικών (0870, 0871) (μέχρι και 10p/λεπτο!). Φυσικά είναι σαφές ότι σε αυτήν την περίπτωση το κόστος τερματισμού έχει να κάνει με τον πάροχο κάτοχη του αριθμού μια και αυτός εισπράττει μεγάλο μέρος από την κίνηση...
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος spartak : 07-02-07 στις 09:03.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Δεν λέω πως οι εναλλακτικοί είναι οι καλοί της υπόθεσης και ο ΟΤΕ ο κακός, αλλά καλό θα ήταν ο ΟΤΕ που είναι αυτός που ξεκινάει νέες αυξημένες χρεώσεις, να μας παραθέσει έναν πίνακα αντίστοιχο με αυτόν της κινητής όπου θα αναφέρεται ξεκάθαρα ποιο είναι το τέλος διασύνδεσης και ποιο είναι το μερίδιο παρακράτησης του ΟΤΕ πριν και μετά για κάθε μία από τις νέες χρεώσεις που ανακοίνωσε.

Αν το κάνουν θα λυθούν όλες οι απορίες και θα έχει κάθε δίκιο να τα ρίχνει στους εναλλακτικούς.

ΥΓ: Από την ΕΕΤΤ ακούει κανείιιιιιιιιιιιιιιιις;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Περιοχή
    Ankh-Morpork, Discworld
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Άρθρα
    4
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    100/40 Mbps
    ISP
    Deutsche Telekom
    Router
    FRITZ!Box 7560
    Δεν λέω πως οι εναλλακτικοί είναι οι καλοί της υπόθεσης και ο ΟΤΕ ο κακός, αλλά καλό θα ήταν ο ΟΤΕ που είναι αυτός που ξεκινάει νέες αυξημένες χρεώσεις, να μας παραθέσει έναν πίνακα αντίστοιχο με αυτόν της κινητής όπου θα αναφέρεται ξεκάθαρα ποιο είναι το τέλος διασύνδεσης και ποιο είναι το μερίδιο παρακράτησης του ΟΤΕ πριν και μετά για κάθε μία από τις νέες χρεώσεις που ανακοίνωσε.

Αν το κάνουν θα λυθούν όλες οι απορίες και θα έχει κάθε δίκιο να τα ρίχνει στους εναλλακτικούς.

Σωστός.
    Να μας πει ότι η προμήθειά του θα είναι τόσο, και οι χρεώσεις να μεταβάλλονται ανάλογα με τα τέλη τερματισμού της κάθε εταιρίας.

Το avatar του μέλους Yiannis32
    Yiannis32 Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sexrazat Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φίλε Γιάννη μετά από 29 χρόνια στον ΟΤΕ, με πτυχίο Πανεπιστημίου και ανθυγιεινό επίδομα,λόγω ακουστικού για 15 χρόνια, παίρνω τον τρελό μισθό των 1650 € το μήνα. Για το θέμα μάλλον δεν έχεις ιδέα, ούτε το έψαξες αλλά άποψη έχεις και σχόλια κάνεις για τους μόνιμους τεμπέληδες . Επειδή είμαι λίγο γραφικός και εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω το QOUTE πχ. λέω ότι αν είναι αυτό που καταλαβαίνω και είμαι αραχτός σε μια δουλειά παίρνοντας τρελά λεφτά, μάλλον όλοι οι υπόλοιποι είναι κουτοί, όχι εγώ. Επειδή όμως αυτό δεν ισχύει και δεν θέλω να πω την άποψή μου για το συγκεκριμένο θέμα χωρίς να είμαι 100% σίγουρος το αφήνω προς το παρόν μέχρι να μάθω κάτι παραπάνω. Και εγώ νομίζω ότι δεν είναι του ΟΤΕ οι αυξήσεις αλλά δεν είμαι και σίγουρος.
    Για ένα πράγμα όμως είμαι σίγουρος για το ποιος κοροιδεύει ποιον έστω και αν αυτό έχει έμμεση σχέση με το θέμα αλλά δείχνει τη λογική με την οποία δουλεύουν μερικές εταιρείες.. Στα κινητά τηλέφωνα εκτός από τον ΟΤΕ καμία εταιρεία δεν έχει καταργήσει την ελάχιστη χρέωση τουλάχιστον με αυτά που ήξερε μερικές μέρες πριν.
    Μήπως σας δουλεύουν όλες;
    Φίλε μου, να διευκρινήσω πως δε μιλάω προσωπικά για σένα, γενική κουβέντα κάνω.
    1) Οι μισθοί είναι παχυλοί, όταν ένας νεοπροσλαμβανόμενος στον ΟΤΕ ξεκινάει με €900 πρώτο μισθό συν τα τυχόν επιδόματα, τη στιγμή που ένας νεοπροσλαμβανόμενος σε οποιαδήποτε επιχείρηση ξεκινάει με €600 (πολλά λέω, έ κατά μέσο όρο.
    2) Για το θέμα έχω πάρα πολύ καλή γνώση για την "εργατικότητα" της πλειονότητας των εργαζομένων. Δε λέω πως δεν υπάρχουν και φιλότιμοι ΟΤΕτζηδες που κάνουν συνεπέστατα την εργασία τους. Σίγουρα δεν τα ισοπεδώνω όλα, απλά η πεποίθησή μου είναι, πως αν ο ΟΤΕ λειτουργούσε με αξιοκρατικά κριτήρια και δεν είχε την μονιμότητα των "παλαιών", πάνω από το 50% θα είχαν απολυθεί (ή θα δούλευαν πραγματικά). Αν εσύ ανήκεις στη κατηγορία των φιλότιμων υπαλλήλων, είναι τιμή σου και καμάρι σου και σαφώς ο χαρακτηρισμός μου "τεμπέληδες" δεν αφορά εσένα.
    3) Όσον αφορά την ελάχιστη χρέωση προς τα κινητά, αυτό όντως είναι μια πολύ καλή επιχειρηματική κίνηση του ΟΤΕ. Δε το βλέπω τόσο σαν κοροϊδία από τους υπόλοιπους παρόχους, καθώς καμία εταιρεία (σταθερής και κινητής) τηλεφωνίας δεν την έχει καταργήσει. Θα το έβλεπα σαν κοροϊδία, αν την είχαν καταργήσει η πλειονότητα των παρόχων, κι επέμεναν κάποιες εταιρείες να την διατηρούν. Δε γνωρίζω πάρα πολλά επί του θέματος, αν δηλαδή βγήκε απόφαση απο την ΕΕΤΤ οτι πρέπει να καταργηθεί η ελάχιστη χρέωση, ή αν απλά δόθηκε σαν παρότρυνση.
    4) Όλες οι εταιρείες μας "δουλεύουν" με κάποιο τρόπο, άλλες έτσι, άλλες αλλιώς. Το ζητούμενο για μένα είναι ποιά θα βάλει το χέρι της λιγότερο βαθιά στη τσέπη μου και από τη στιγμή που έχω πολλαπλές επιλογές, χαίρομαι. Δε μου κάνει η Α εταιρεία για τον Χ, Ψ λόγο; Έχω την επιλογή Β,Γ,Δ... Το ζητούμενό μου είναι τα ταλαιπωρούμαι όσο το δυνατόν λιγότερο κατά τη μετάβαση, κάτι το οποίο πιστεύω πως φροντίζει ο αγαπητός μας πΟΤΕ να μην συμβαίνει, αντιθέτως προσπαθεί κατά την άποψή μου να προσπαθεί να "φρενάρει" όσο περνά από το χέρι του τις διαδικασίες.

Φιλικά Γιάννης

Περιοχή
    Στην μαφία των τηλεπικοινωνιών
    Downloads
    10
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    33 kbps
    ISP
    ΕΕΤΤ
    Path Level
    Interleaved
    Αυτή είναι η απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών. Από τότε που ξεκίνησε η απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών και ιδιωτικοποιήθηκε ο ΟΤΕ τα τιμολόγια έχουν πάει στα ύψη και αναγκάζομαι να πληρώνω ακριβά τον λογαριασμό του τηλεφώνου μου για να πουλάνε δήθεν φθηνότερα οι εναλλακτική πάροχοι χρησιμοποιώντας ξένο δίκτυο.

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    768/192
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
    Router
    speedtouch 585i
    [QUOTE=Yiannis32;990557]Φίλε μου, να διευκρινήσω πως δε μιλάω προσωπικά για σένα, γενική κουβέντα κάνω.
    1) Οι μισθοί είναι παχυλοί, όταν ένας νεοπροσλαμβανόμενος στον ΟΤΕ ξεκινάει με €900 πρώτο μισθό συν τα τυχόν επιδόματα, τη στιγμή που ένας νεοπροσλαμβανόμενος σε οποιαδήποτε επιχείρηση ξεκινάει με €600 (πολλά λέω, έ κατά μέσο όρο.

4) Όλες οι εταιρείες μας "δουλεύουν" με κάποιο τρόπο, άλλες έτσι, άλλες αλλιώς. Το ζητούμενο για μένα είναι ποιά θα βάλει το χέρι της λιγότερο βαθιά στη τσέπη μου και από τη στιγμή που έχω πολλαπλές επιλογές, χαίρομαι. Δε μου κάνει η Α εταιρεία για τον Χ, Ψ λόγο; Έχω την επιλογή Β,Γ,Δ... Το ζητούμενό μου είναι τα ταλαιπωρούμαι όσο το δυνατόν λιγότερο κατά τη μετάβαση, κάτι το οποίο πιστεύω πως φροντίζει ο αγαπητός μας πΟΤΕ να μην συμβαίνει, αντιθέτως προσπαθεί κατά την άποψή μου να προσπαθεί να "φρενάρει" όσο περνά από το χέρι του τις διαδικασίες.

Ένας νεοπροσλαβανόμενος στον ΟΤΕ έχει ακαθάριστο μισθό 980 € μείον 22% περίπου κρατήσεις δηλ. καθαρά γύρω στα 770 €. Και έτσι πολύ καλά είναι σε σχέση με τα 620 € του βασικού περίπου στον ιδιωτικό τομέα. Απλά δεν υπάρχει μεγάλη εξέλιξη στη συνέχεια.

Συμφωνώ να υπάρχουν και άλλες επιλογές πέρα από τον ΟΤΕ γιατί αυτό έχει αλλάξει και μένα πάρα πολύ όσο κι αν δεν είναι τόσο ξεκάθαρο σε σένα που δεν τα ζεις από μέσα τα πράγματα.

Κι εγώ αν είχα μια εταιρεία κι αναγκαζόμουνα να ενοικιάζω τις εγκαταστάσεις μου σε ανταγωνιστές σε πολύ χαμηλές (κατά την άποψή μου πάντα) τιμές και να τρέχω χρόνια στα δικαστήρια μπας και πάρω τα οφειλόμενα (πχ Telepassport, Lannet, Teledome κλπ) ή να έχω χάσει ένα σωρό χρήματα από εταιρείες που φαλήρισαν (πχ Sparknet) πιθανόν να μην τρελαινόμουνα να πασσάρω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα πελάτες μου στις εταιρείες αυτές. Κι αυτό μες στο παιχνίδι είναι.
    Άκου όμως και την άλλη πλευρά.
    Tellas zisto,
    Ένα προιόν πολύ ελκυστικό για τους τους συνειδητοποιημένους πελάτες, ένα προιόν που πουλιέται κάτω του κόστους (με τα δικά μου δεδομένα τουλάχιστον) με μια προετοιμασία και υποδομή για γέλια.
    Αυτή τη η Tellas κοροιδεύει τον κόσμο ότι φταίει ο ΟΤΕ για τις καθυστερήσεις ενώ η ίδια δεν έχει ελεύθερες πόρτες μιας και ούτε σωστός προγραμματισμός υπήρξε αλλά και η αγορά DSLAM και καρτών και η συντήρηση τους κοστίζει ένα σωρό λεφτά.

Vivodi. Διαφημίζουμε τα πάντα χωρίς να μπορούμε να τα δώσουμε. (Quad, cable κλπ). Διαφήμιση είναι, ντόρος να γίνεται με το όνομά μας. Αν δουλεύαν και τα τηλ. θα ήταν ευχής έργον γιατί καθημερινά μιλάω με συνδρομητές της Vivodi που απλά δεν έχουν τηλ. για μέρες.
    Όταν κάποιος με ρωτάει αν πρέπει να βάλει Vivodi full LLU του λέω απλά αν είναι μαγαζί κράτα κι ένα νούμερο του ΟΤΕ για να μην το κλείσεις κάποια στιγμή.

Εγώ λέω λοιπόν ότι μαζεύουμε πελάτες με κάθε κόστος μπας και πουληθούμε αύριο και βγάλουμε τα χρέη μας γιατί σοβαρές επενδύσεις δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε.

ΥΣ Προφανώς δεν είμαι υπερήφανος για κάποια πράγματα στον ΟΤΕ και κάποιους συναδέλφους μου. Δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Για να μην ξεχνιόμαστε, τα νέα αυξημένα τιμολόγια για κλήσεις από ΟΤΕ προς εναλλακτικούς, μπήκαν κανονικά σε εφαρμογή από τις 11/2/2007.

Ούτε η ΕΕΤΤ έκανε κάποια κίνηση για το θέμα, ούτε ο ΟΤΕ έβγαλε τελικά ένα πινακάκι για να ξέρουμε τι κονομάνε οι εναλλακτικοί και τι ο ίδιος από τις νέες χρεώσεις (και ποιος είναι ο κακός της υπόθεσης). Εδώ το σχετικό pdf του ΟΤΕ

Προσοχή λοιπόν γιατί στο εξής κλήσεις προς Αστικές και 801 από ΟΤΕ προς εναλλακτικούς αυξάνονται (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) κατά 25%.

Επίσης όλα τα 138ΧΧ είναι πλέον με χρέωση!

Το 13813 της Altec Telecoms με 0,0411€/λεπτό (+33% από αστική ΟΤΕ)
    Το 13880 της Vivodi με 0,0391€/λεπτό (+26% από αστική ΟΤΕ)
    Το 13850 της Τeledome με 0,0416€/λεπτό (+34% από αστική ΟΤΕ)
    Το 13899 της Lannet (Telepassport) με 0,0387€/λεπτό (+25% από αστική ΟΤΕ)

Το 13800 της Tellas θα έχει πλέον αστική χρέωση.

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Για να μην ξεχνιόμαστε, τα νέα αυξημένα τιμολόγια για κλήσεις από ΟΤΕ προς εναλλακτικούς, μπήκαν κανονικά σε εφαρμογή από τις 11/2/2007.

Ούτε η ΕΕΤΤ έκανε κάποια κίνηση για το θέμα...
    Παρά το γεγονός ότι ο ΟΤΕ έκανε την αύξηση μόλις 12 μέρες μετά την ανακοίνωση, ενώ κανονικά (νομίζω σύμφωνα με το νόμο) θα έπρεπε να δώσει τουλάχιστον 1 μήνα περιθώριο.

Περιοχή
    Όπου υπάρχει bandwidth
    Downloads
    0
    Uploads
    0

Μήπως θα πρέπει να συντάξουμε ένα κείμενο με αυτά τα ερωτήματα προς την ΕΕΤΤ;

sdikr Guest
    Η Αλτεκνετ έβγαλε ανακοίνωση σχετικά με τα τέλη

Δελτίο Τύπου: Τέλη Τερματισμού

Tο τέλος τερματισμού που έχει οριστεί από την Altec Telecoms για κλήσεις σε τελικούς χρήστες του δικτύου της (γεωγραφικοί αριθμοί) είναι 0,0137€/Λ (πλέον ΦΠΑ),με χρέωση ανά δευτερόλεπτο.To εν λόγω τέλος ισχύει για όλους τους παρόχους με τους οποίους υφίσταται απευθείας διασύνδεση.

Πήγη

Περιοχή
    HELLAS - ATH
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    2048/256
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    Ο.Τ.Ε. - ΑΧΑΡΝΩΝ
    Router
    D-Link Wireless
    Η ΕΕΤΤ αποσο ξερω εχει υποχρεωσει τους παροχους να αναρτουν στην ιστοσελιδα τους τουλαχιστον τα τελη τερματισμου για γεωγραφικους αριθμους!

http://www.forthnet.gr/templates/cor...spx?c=10009641

http://www.tellas.gr/page.asp?gid=29&arid=428&lang=2

http://www.lannet.gr/index.php?id=183

sdikr Guest
    Θα πέσει πολύ ξύλο!

Πχ

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  forthnettimes.jpg 
Εμφανίσεις:  0 
Μέγεθος:  21,0 KB 
ID: 15139

Η διαφοροποίηση των χρεώσεων ανάλογα με το επίπεδο διασύνδεσης Local, Single Transit, Double Transit αφορά τον ΟΤΕ. Για τους υπόλοιπους παρόχους ισχύει η χρέωση Single Transit.
    Χρεώνει δηλαδή 0.0207 Ευρώ την πρόσβαση στην υποστήριξη τους ;

Eνημέρωση για όσους καλούν χρήστες Lannet:
    Τα τέλη τερματισμού χονδρικής που ισχούουν για κλήσεις προς τελικούς χρήστες του δικτύου της ΛΑΝΝΕΤ Επικοινωνίες ΑΕ είναι από 1/1/2007 0,0137€/λεπτό (προ ΦΠΑ) ή με 0,0163€/λεπτό (με ΦΠΑ 19%). H χρέωση γίνεται ανά δευτερόλεπτο χωρίς ελάχιστη διάρκεια κλήσης.
    Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  tellastimes.jpg 
Εμφανίσεις:  0 
Μέγεθος:  29,6 KB 
ID: 15140

Και ο ΟΤΕ τους χρεώνει 0.0052 (ή 0.52 ευρώλεπτα)

Περιοχή
    HELLAS - ATH
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    2048/256
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    Ο.Τ.Ε. - ΑΧΑΡΝΩΝ
    Router
    D-Link Wireless
    Να και ο ΟΤΕ, για να εχουμε ολη την γκαμα για οσους εχουν ορεξη ......

http://www.otewholesale.gr/files/030406_diasyndesh.pdf

Σελ. 5 από 6 ΠρώτηΠρώτη ... 3456 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Μηνύματα: 36
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-05-08, 08:59
  2. Μηνύματα: 43
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-11-07, 03:12
  3. Μηνύματα: 13
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-04-07, 16:35
  4. Μηνύματα: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-02-07, 23:12
  5. Ο ΟΤΕ απειλεί με κόψιμο εναλλακτικους παροχους σταθερης τηλ