Vista σε Laptop HP (530 και όχι μόνο) - Tips/Tweaking
Επειδή έχουν ακουστεί τα χίλλια μύρια για τα Vista και καθώς βλέπω κόσμο στο φόρουμ με φορητά συστήματα της HP, αποφάσισα να γράψω έναν οδηγό που να περιγράφει τις ρυθμίσεις μου έτσι ώστε να έχουμε ένα καλύτερο και πιο ζωντανό λειτουργικό. Τα περισσότερα έχουν γραφτεί για το μοντέλο μου HP530, όμως θα βοηθήσουν όλους τους κατόχους HP.
Προσοχή! Χρησιμοποιείστε αυτόν τον οδηγό κατά βούληση. Δεν εγγυώμαι ότι οι ρυθμίσεις θα είναι οι σωστές, αλλά αυτές που βολεύουν εμένα, και ίσως περιλαμβάνουν κινδύνους.
Ξεκινώντας πρέπει να κάνουμε κάποια βασικά πράγματα στο ήδη υπάρχον σύστημά μας με Vista, όπως ήρθε από την HP.
1. Υπάρχει ένας φάκελος στον C:\ που λέγεται SWsetup και έχει όλο το υλικό/drivers που μας έδωσε η μαμά HP. Το καίμε σε ένα DVD.
2. Βρίσκουμε ένα DVD καθαρής εγκατάστασης για τα Vista μας, αναλόγως την έκδοση που έχουμε (το κλειδί μας βρίσκεται σε αυτοκόλλητο κάτω από τον φορητό)
3. Αγοράζουμε μνήμη 1GB (667MHZ), ώστε στο τέλος να έχουμε 2GB Μνήμης σε Dual Channel διάταξη.
Οπότε :
Τοποθετούμε το DVD των Vista, κάνουμε μια καθαρή εγκατάσταση. Τα Vista θα βρήκαν ήδη τους περισσότερους οδηγούς για το σύστημά μας.
Α. Στην 1η εκκίνηση των Vista, πηγαίνουμε στον υπολογιστή μου-ιδιότητες και στις ρυθμίσεις για προχωρημένους αφαιρούμε την προστασία του συτήματος και από την άλλη καρτέλα την απομακρυσμένη διαχείρηση.
Β. Τα Windows παραπονούνται για αντιϊκό. Τα κάνουμε να βγάλουν τον σκασμό κάνοντας κλικ στο εικονιδιάκι με την ασπίδα διαλέγοντας το "..θα εποπτεύω μόνος μου.."
C. Από το μενού Έναρξη πηγαίνουμε στον Windows Defender-Επιλογές και απενεργοποιούμε τον αυτόματο έλεγχο, και την Real-time προστασία, και την χρήση του Windows Defender. Επίσης δίνουμε στο Έναρξη-εκτέλεση "services.msc" και απενεργοποιούμε και από κει την υπηρεσία του τελείως. Τα Windows παραπονούνται. Τους βάζουμε πιπίλα όπως και παραπάνω..
D. Τοποθετούμε το DVD με το SWSetup που φτιάξαμε και εγκαθιστούμε ΜΟΝΟ τα βασικά, δηλαδή το ESU (Essential System Updates), κάρτα γραφικών, κάρτα ήχου,δικτύου και ότι άλλο σας φαίνεται χρήσιμο (π.χ. Adobe Reader) Δεν βάζουμε HP Backup and Restore,HP product Tour, HP Wireless Assistant,HP Docs,HP Update,Brandit,Google,Norton και ότι άλλο Bloated μας έδωσε η HP. Γενικά τα πάντα υπάρχουν μέσα σε φακέλους κατηγοριοποιημένα. Μην βάλετε τίποτε άλλο εκτός από τα βασικά και οδηγούς. Για το HP 530 υπάρχει και πιο απλή λύση. Υπάρχει ένας φάκελος με το όνομα AppInst που έχει το Setup για όλα αυτά και που εγκαθιστά με απλά κλικ σε επιλογές.
E. Μπαίνουμε στο Internet και εγκαθιστούμε με υπομονή ΟΛΑ τα updates, Προαιρετικά και μη. Εδώ θα μπουν σημαντικές ενημερώσεις των Vista Καθώς και ενημερωμένοι Drivers από την Microsoft.
F. Προαιρετικά εγκαθιστούμε το SP1 RC, σίγουρα το SP1 όταν βγει.
G. Τρέχουμε το "msconfig" από το Έναρξη-εκτέλεση και πηγαίνουμε στην καρτέλα Εκκίνηση στοιχείων. Δεν πειράζουμε τίποτε εκεί. Απλά βλέπουμε ποια στοιχεία μας είναι περιττά να αφαιρέσουμε και που. Τρέχουμε με ανοιχτό το msconfig το "regedit" από το Έναρξη-εκτέλεση και πηγαίνουμε στα κλειδιά που μας ενδιαφέρουν, συνήθως στο HKLM-software-microsoft-windows-Current-version-Run και τα διαγράφουμε παντελώς.
H. Στα βοηθήματα-εκκίνηση αφαιρούμε ότι άχρηστο υπάρχει (π.χ. Adobe reader speed laucher, Office βλακείες)
J. Τώρα είναι μια καλή ιδέα να τρέξουμε την ενημέρωση επιδόσεων στο φορητό μας να προσαρμόσουμε τα Windows. Θα δείτε το σκορ σας να ανεβαίνει.
K. προαιρετικά. Πηγαίνουμε στον πίνακα ελέγχου και στην καρτέλα Επιλογές ευρετηρίου.Στην τροποποίηση αφαιρούμε όλες τις τοποθεσίες, πλην ίσως του φακέλου μας, ή και το απενεργοποιούμε από το "services.msc"
Extra :
Μπορούμε από τις ιδιότητες υπολογιστή-διαχείρηση υλικού να ζητήσουμε στις ιδιότητες του σκληρού μας την επιλογή στις πολιτικές τόμων "Σύνθετες επιδόσεις".
Να αφαιρέσουμε από το "services.msc" όποια υπηρεσία σας φαίνεται περιττή. π.χ. ReadyBoost, εκτύπωση, Χρονοδιάγραμμα εργασιών..
Για πιο αθόρυβο φορητό σε βασική χρήση πατάμε πάνω στο εικονίδιο μπαταρίας και ενεροποιούμε την "Εξοικονόμηση Ενέργειας", ή και τροποποιούμε τα powerplan.
Μπορούμε να απενεργοποιήσουμε την "διαφάνεια" από την Εξατομίκευση-Χρώμα και εμφάνιση παραθύρου.
Αφαιρούμε λειτουργίες των Vista που δεν θέλουμε από την απενεργοποίηση δυνατοτήτων στον πίνακα ελέγχου. Π.χ. έχω βγάλει φαξ,εκτυπώσεις,Χώρος συνάντησης, Bitlocker...κλπ.
Μετά από την καθαρή μας εγκατάσταση τρέχουμε και μια ανασυγκρότηση Δίσκων.
To σύστημά μας είναι πλέον έτοιμο με μια χρήση που θα κυμαίνεται στα 500MB χρήσης ή και λιγότερο. Με δεδομένο τα 2GB Μνήμης, είμαστε άνετα, γρήγοροι, και ήσυχοι.
Για οτιδήποτε δεν μου ρχεται τώρα θα το κάνω επεξεργασία πιο μετά! Happy HP-Laptops.
Εμφάνιση 1-15 από 37
-
25-01-08, 02:06 Οδηγός για Vista σε HP Laptops #1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος manosdoc : 25-01-08 στις 16:29.
Το δικαίωμά σου να μιλάς δεν περιλαμβάνει την υποχρέωσή μου να σε πάρω στα σοβαρά.
-
25-01-08, 21:00 Απάντηση: Οδηγός για Vista σε HP Laptops #2
Μπορείς να δοκιμάσεις και το Tweak VI για τα Βίστα...
-
27-01-08, 00:52 Απάντηση: Οδηγός για Vista σε HP Laptops #3
Ωραίος...
το sp1 rc που θα βρούμε όμως....
κυκλοφορεί ... (οπλοφορεί?? κάνει καμια διαφορά??)
-
27-01-08, 01:20 Απάντηση: Οδηγός για Vista σε HP Laptops #4
Καλο ειναι να αποφευγονται οι beta εκδοσεις ειδικα οταν αφορουν σημαντικες αναβαθμισεις του λειτουργικου. Ο λογος για ολες τις πρωιμες εκδοσεις του SP1.
-
27-01-08, 05:49 Απάντηση: Οδηγός για Vista σε HP Laptops #5
Βρίσκεται εδώ
http://www.microsoft.com/downloads/d...DisplayLang=en
Πρόκειται για την RC σχεδόν, ότι πρόκειται να είναι στην τελική.
Στο κάτω κάτω μπορείς εύκολα να την απεγκαταστήσεις και να βάλεις την κανονική όταν βγει, Η Microsoft το λέει.
Τα Vista δεν είναι σαν τα γκα-γκα XPΤελευταία επεξεργασία από το μέλος manosdoc : 27-01-08 στις 05:49.
Το δικαίωμά σου να μιλάς δεν περιλαμβάνει την υποχρέωσή μου να σε πάρω στα σοβαρά.
-
27-01-08, 08:53 Απάντηση: Οδηγός για Vista σε HP Laptops #6
Ἔχεις τρόπο νὰ μετρήσεις τώρα πόση μνήμη σοῦ ἔπιανε πρὶν τὸ σύστημα, δηλαδὴ πρὶν βγάλεις τὸ λεγὸμενο bloatware ; Στο δικό μου (G5000) χωρὶς καμμία ἀφαίρεση software και μὲ μερικὰ πρόσθετα (OpenOffice, Firefox, VLC, καί πολυτονικά Ἑλληνικὰ), πιάνει 650ΜΒ. Καλό εἶναι νὰ ξεφορτώσω διάφορες ἀνοησίες, ἀλλὰ να κάνω ὁλόκληρη ἐπανεγκατάσταση Windows γιὰ 200ψωροΜΒ, ὅταν ἔχω 2GB μοῦ φαίνεται ὑπερβολικὸ. Νὰ βάλω linux, ἀντιθέτως, φαίνεται λιγώτερη ταλαιπωρία. Μὲ LiveCD παίζει καλά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ggeorgan : 27-01-08 στις 12:26.
-
27-01-08, 11:32 Απάντηση: Οδηγός για Vista σε HP Laptops #7
εγω κατεβάζω απο εδώ....
549mb ...
-
27-01-08, 16:59 Απάντηση: Οδηγός για Vista σε HP Laptops #8
Αν ψήνεσαι για Linux, go ahead. Είναι σαφώς καλύτερο, αλλά λίγο περισσότερο παίδεμα.
Αν θες βγάλε από την εκκίνηση στοιχεία της HP που δεν σου χρειάζονται ή απεγκατέστησέ τα από τον πίνακα ελέγχου αντί να κάνεις εγκατάσταση από την αρχή.
Η διαφορά είναι γύρω στα 100-150MB (γιατί αν θυμάμαι καλά το G500 έχει και αυτό Intel Shared Graphics, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος) αλλά η απτή διαφορά είναι στην "αποκρισιμότητα" του συτήματος και στην μικρότερη χρήση επεξεργαστή και σκληρού, πράγμα που με ενδιαφέρει για την μπαταρία μου..
Όχι το αυτόνομο αρχείο.... εμείς θέλουμε μέσω Windows Update, το οποίο είναι τελικά γύρω στα 90MB.Το δικαίωμά σου να μιλάς δεν περιλαμβάνει την υποχρέωσή μου να σε πάρω στα σοβαρά.
-
27-01-08, 20:36 Απάντηση: Οδηγός για Vista σε HP Laptops #9
Ψήθηκα, ψήθηκα! Ἀλλὰ ἄν ξεκινοῦσα τώρα, τὸ linux ἔχει καταλήξει νὰ εἶναι λιγώτερο παίδεμα ἀπὸ τὰ windows γιά ἀνθρώπους στὴν ἡλικιακή μου ὁμάδα (48) ἤ γηραιοτέρους. Αὐτὸ ἀπὸ ἀψευδεῖς μαρτυρίες.
Ἐδῶ συμφωνοῦμε μέχρι καὶ στὰ νούμερα καὶ σίγουρα στά ποιοτικά. Σωστὰ θυμᾶσαι καὶ γιὰ τὸ G5000 (ὄχι G500). Στήν γραμματικὴ διαφωνοῦμε. Ὁ σωστός τύπος εἶναι «ἀπεγκατάστησέ τα»
-
27-01-08, 21:06 Απάντηση: Οδηγός για Vista σε HP Laptops #10
-
27-01-08, 22:26 Απάντηση: Οδηγός για Vista σε HP Laptops #11
-
27-01-08, 22:34 Απάντηση: Οδηγός για Vista σε HP Laptops #12
-
27-01-08, 23:20 Απάντηση: Οδηγός για Vista σε HP Laptops #13
- Περιοχή
- Chicago, Illinois
- Downloads
- 96
- Uploads
- 25
- Άρθρα
- 14
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1G/0.5G
- ISP
- Nova
Πολύ καλός οδηγός manosdoc !
Ιδίως τα σημεία που αφορουν γενικότερα ολα τα λαπτοπ και το πεταμα της σαβούραςFor those who come after.
-
27-01-08, 23:45 Απάντηση: Οδηγός για Vista σε HP Laptops #14Το δικαίωμά σου να μιλάς δεν περιλαμβάνει την υποχρέωσή μου να σε πάρω στα σοβαρά.
-
28-01-08, 00:09 Απάντηση: Οδηγός για Vista σε HP Laptops #15Βρίσκουμε ένα DVD καθαρής εγκατάστασης για τα Vista μας, αναλόγως την έκδοση που έχουμε (το κλειδί μας βρίσκεται σε αυτοκόλλητο κάτω από τον φορητό)
Παρόμοια Θέματα
-
οδηγος για dreambox
Από janis100 στο φόρουμ SatelliteΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 25-08-08, 23:36 -
οδηγος how to για τοπικο δικτυο
Από giorgiosb στο φόρουμ NetworkingΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 11-11-07, 23:51 -
Οδηγός Για LAN
Από netlag στο φόρουμ Hardware ΓενικάΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 15-11-05, 16:05
Bookmarks