Hello!
Re paidia, exw mia aporia. Thelw na parw ena router, alla den kserw ti ANNEX na to parw. Pros to paron exw mia ISDN grammi sto spiti (to opoio exei ginei kai "dsl-ready" meta apo kapoies... mikrometatropoules. I mana akoma fwnazei!), ara pairnw ANNEX B. An omws pote thelw na xrisimopoiisw to idio router, se PSTN grammi (i p.x. me mia grammi tis Vivodi), ti kanw??
Yparxei kapoios metatropeas (or whatever) gia na mou kanei ayti tin allagi? Prospathisa na milisw me tech support tou pOTE, alla oi kyrioi einai poly aristokrates kai stis 16:50 eixan idi fygei. Pira meta tin Tellas (eksypiretikotata ta myrmigkakia). me syndesan apo edw, me syndesan apo ekei, perimena, ksanaperimena, telika mou eipan oti ginetai i douleia, me mia metatropi sti syndesmologia tou router(??).
Stekei? To exei psaksei kaneis? Sto internet de brika tipota sxetiko.
Mia kai to efere i koubenta omws, skeftomai na parw ena (wireless) router tis LevelOne (germaniki etairia), to WBR-2401B (i WBR-2401A, analoga telika pou tha kataliksw me to ANNEX) http://www.level-one.de/ (pigainete sto Wireless Lan). To exei kaneis? To fernei i cosmodata(.gr) me 130€. Comments? Enallaktikes protaseis?
Thanx,
Giannis
P.S.: Emena mou eixe gyalisei to D-Link DSL604+, alla den kykloforei Ellada (how weird? Mia toso aneptygmeni xwra?? :-p), kai an to parw apo Agglia, tha mou erthei gyrw sta 220€ (ouch). Ase pou to level one exei kalytero firewall.
Εμφάνιση 1-14 από 14
Θέμα: ANNEX A kai ANNEX B
-
18-09-03, 23:28 ANNEX A kai ANNEX B #1
-
18-09-03, 23:29 #2
ΑΝΝΕΧ Α PSTN
ANNEX B ISDN
-
22-09-03, 16:05 #3
Ναι, αυτό το ξέρω. Αυτό που ρωτάω είναι αν μπορώ (ακόμα και με κομπογιαννήτικο τρόπο) να χρησιμοποιήσω modem/router με ANNEX B σε PSTN γραμμή (ή αντίστροφα)
-
22-09-03, 16:39 #4
Το Annex B (ITU G.992.1) είναι ένας από τους δύο τρόπους χρησιμοποίησης της ADSL over ISDN (ο άλλος ονομάζεται 'ETSI'). Annex B με PSTN δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις.Για το θέμα της vivodi, μίλα καλύτερα με τους ίδιους.
Πάντως για τη μετατροπή στη συνδεσμολογία του router... δε θα στο συνιστούσα (και ειδικά αν είναι εσωτερική).
-
22-09-03, 19:33 #5
I see...
Άλλη συνδεση = άλλο router... τί ωραία!
Thanx
-
22-09-03, 19:39 #6
Δεν θα ήταν πιο απλό να κάνεις την δεύτερη δύνδεση κι αυτή ISDN ;
(Αν κατάλαβα καλά τον προβληματισμό σου)
-
22-09-03, 20:03 Re: ANNEX A kai ANNEX B #7
Διάφορα μοντέλα που είχα κοιτάξει πριν καιρό, από ΄τοι θυμάμαι ορισμένα παίζουν και σε ISDN και σε PSTN (όπου και Vivodi)
-
22-09-03, 20:17 #8
Θυμάσε link ή μάρκα ;
-
22-09-03, 23:46 #9
UGF_GreekMind, ιδού το πρόβλημα μου:
Θα πάρω τώρα ένα router, Annex B για την ISDN μου και θα είμαι μια χαρά.
Στο μέλλον όμως, μπορεί αυτή η vivodi να ξυπνήσει και να δώσει γραμμές στην περιοχή μου με καλύτερη τιμή απ'ότι πΟΤΕ+Tellas (ή ό,τι άλλο θα έχω μετά από 20-30 χρόνια που θα γίνει αυτό :P ). Τότε θα πρέπει να πάρω άλλο router (ή ethernet modem και να το συνδέσω πάνω στο router), Annex A. Η γραμμή της vivodi είναι (σαν) PSTN (αλλά χωρίς φωνή) και δεν αλλάζει.
Μα ένα standard της προκοπής δε γίνεται να βγάλουν;;; (με εξαίρεση τα χαρτιά Α4 και λοιπή οικογένεια :P)
BoGe, ναι, αν θυμάσαι καμια μάρκα, εδώ είμαστε
-
24-09-03, 08:58 #10
Καταλαβαίνω...
Είναι ένα από τα ρίσκα που πρέπει να πάρεις. Πάντως αν ήμουν στη θέση σου θα έκανα ένα τηλέφωνο στο τεχνικό τμήμα της vivodi (σαν τελευταία λύση). Είναι πολύ εξυπηρετικοί. Και σίγουρα θα έχουν κάποια απάντηση. Για να πω την αλήθεια δεν ξέρω τι annex χρησιμοποιείται από τη vivodi.
Μην περιμένεις πάντως τη vivodi να βγάλει και πολύ καλύτερα πεκέτα από οτε-tellas.
-
24-09-03, 16:03 #11
Κοίτα, έτσι κι'αλλιώς, θα περιμένω (αναγκαστικά) μέχρι 1/10 (για να μήν πάρω modem από τον πΟΤΕ και να γλυτώσω και τα 50€ της εγκατάστασης). Θα πάρω vivodi τηλέφωνο και αν μου πεί καλά νέα για την περιοχή μου και ρίξει και λίγο τις τιμές, θα βάλω vivodi (εκτός αν κάποιος άλλος ISP μου πεί καλύτερα από άποψη τιμής). Αλλιώς, θα βάλω πΟΤΕ, που έτσι κι'αλλιώς είμαι υποχρεωμένος να την κρατήσω για τουλάχιστον ένα χρόνο πρίν μπορέσω να την κόψω.
Άσε που, σιγά μη δώσει τόσο γρήγορα η vivodi (μέσω του δικτύου της) στην περιοχή μου (Άγ. Δημήτριος).
Btw, η vivodi χρησιμοποιεί Annex A. Το Sagem που δίνει μαζί με τη σύνδεση (όχι υποχρεωτικά) είναι Annex A.
-
24-09-03, 16:11 #12
Στις μισθωμένες γραμμές χρησιμοποιείται Annex A.
-
24-09-03, 16:28 #13
Ok... thx for the tip
-
25-09-03, 18:28 #14
Τέλος οι προβληματισμοί! Πήρα τήλ και έμαθα οτι το δίκτυο της vivodi δε θα με φτάσει ποτέ.
Αντίθετα, η ίδια η vivodi θα με φτάσει μέσω πΟΤΕ κατά το τέλος Οκτωβρίου (όπως μου είπαν στο τηλ. κέντρο -αλλά τιμές δεν ξέρουν ακόμα).
Οπότε δεν ανησυχώ πια για τα Αnnex. Κρατάω την ISDN μου και δεδομένου οτι βρίσκω πόρτα στο τοπικό DSLAM (ακούγεται και αυτό τριγύρω), το router με Annex B θα μου κάνει μια χαρά με όλους (πλέον) τους provider.
Παρόμοια Θέματα
-
[3Com] Πως μπορώ να μετατρέψω 3Com (3CRWE754G72-B) από annex b σε annex a?
Από Cap Nemo στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 26-05-08, 13:07 -
5 βήματα Annex B to Annex A για Fritz!Box Fon
Από papakion στο φόρουμ AVM ADSL modems και routersΜηνύματα: 38Τελευταίο Μήνυμα: 18-05-08, 23:37 -
Fritzbox fon 7050 WLAN μετατροπή από Annex B σε Annex A
Από gkagad στο φόρουμ AVM ADSL modems και routersΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 14-02-07, 20:38 -
9106 flashed για annex-B.θέλω annex-A ξανά!
Από sofia στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 01-04-06, 00:24
Bookmarks