Διαβάζοντας τα διάφορα post έπεσα πάνω στο παρακάτω :
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=218201
όπου γίνεται αναφορά σε δικτύωση χρησιμοποιώντας powerline adapters.
Δε την είχα ακούσει αυτή την ιστορία, κι έχω (συνολικά..) πάνω απο 15m καλώδια για δίκτυο μέσα στο σπίτι (είμαι ενάντια στο wireless, λόγω ακτινοβολίας..)
Αυτά τα Homeplug πρέπει να μπουν απευθείας πάνω στην πρίζα του τοίχου, ή μπορούν να μπουν και σε πολύμπριζο (που έχω ήδη φορτωμένες άλλες 5-6 συσκευές..?). Μπορεί να ακούγεται χαζό..αλλά λέω μην έχουν παρεμβολές..
Είναι για σύνδεση μεταξύ μόνο 2 υπολογιστών, ή μπορείς να συνδέσεις πολλούς μέσα σε ένα σπίτι..?
Εγώ έχω 3 pc, που τα έχω και τα 3 πάνω σε ένα router. Για να τα συνδέσω όλα μεταξύ τους (κι από εκεί βγαίνουν στην adsl..) θα πρέπει κάθε ένα από τα pc να πέφτει πάνω σε ένα τέτοιο πριζάκι (powerline adapter όπως το γράφουν..) και το router να συνδέεται κι αυτό με άλλο ένα τέτοιο με τον τοίχο? (με την πρίζα και το ρεύμα δηλαδή).
Και ΑΝ συνδέεται το router με μια πρίζα τέτοια, αλλά υπάρχουν μες το σπίτι 2-3 συσκευές άλλες με τέτοιες πρίζες, τότε τι συνδεσμολογία χρειάζεται? (π.χ. βάζω το port1 του router να συνδέεται με τη μια πρίζα (σαν να ήταν άλλος υπολογιστής εκεί..) και οι υπόλοιπες συσκευές απλά μπαίνουν σε τέτοια πριζάκια κι αυτά, ή πρέπει να γίνει κάτι πιο προσεγμένο?
Thanks!
Εμφάνιση 1-15 από 26
-
12-07-08, 19:20 Τοπικό δίκτυο μέσω powerline? #1
-
13-07-08, 10:54 Απάντηση: Τοπικό δίκτυο μέσω powerline? #2
Αν έχεις προβληματική συσκευή θα σου δημιουργήσει πρόβλημα, είτε είναι μαζί με το homeplug σε πολύπριζο, είτε είναι στην διπλανή πρίζα. Αποφεύγουμε τα φορτωμένα πολύπριζα για πολύ πιο σημαντικούς λόγους. Δεν μπαίνουν όμως μετά από UPS. Δεν μπαίνουν σε πολύπριζα με φίλτρα.
H κάθε συσκευή χρειάζεται ένα αντάπτορα. Αν έχεις τρεις Η/Υ με αντάπτορες και ένα switch επίσης με αντάπτορα, μπορείς να φτιάξεις δίκτυο.
Από το port1 φεύγει στην ουσία ένα άλλο δίκτυο. Αυτό σημαίνει πως όλοι οι υπολογιστές θα βγαίνουν στο internet από το port1. Η ταχύτητα θα είναι μικρότερη και αν έχεις καμιά 24άρα, την παρατάς σαν λύση.
Για μένα είναι μόνο λύση ανάγκης. Προσωπικά δεν θα χρησιμοποιούσα τέτοια συσκευή. Προτιμώ να ρίξω τους τοίχους και να περάσω καλώδια.
-
14-07-08, 08:33 Απάντηση: Τοπικό δίκτυο μέσω powerline? #3
Αυτό που λες με τους τοίχους, θα ήταν ιδανικό να έχει γίνει ως σχεδίαση από την αρχή (το να μπει τέτοια καλωδίωση μέσα..).. Αλλά δυστυχώς το να μπω τώρα σε κλίμα να γίνει τέτοια δουλειά εδώ μέσα.. λίγο δύσκολο. Εδώ 1-2 νέες πρίζες θέλω να βάλω (στα ηλεκτρολογικά έχει αφήσει αρκετά κενά ο κατασκευαστής..) και δε το παίρνω απόφαση!
Για 24αρα που λες, περιμένω! Προς στιγμήν έχω 1mbit, έχω κάνει την αίτηση για 24 οπότε σε καμιά 10αριά μέρες (αν όλα παν καλά) θα μπει, και θα δω τότε τι ταχύτητες πιάνω (είμαι 400μ. από το DSLAM, θεωρητικά καλά θα'ναι, αλλά για να δούμε!). Πάντως γενικά το 1 pc είναι συνέχεια στο ιντερνετ, τα άλλα αραιά συνδέονται μόνο.
Προβληματικές συσκευές, τι να σου πω, δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ένα θέμα είναι ότι έχω 1-2 φωτιστικά με ροοστάτη πάνω στις ίδιες πρίζες, και ψάχνοντας διάβαζα σε κάποιο άρθρο ότι δεν είναι και τόσο καλό αυτό. UPS δεν έχω, πολύμπριζα με σταθεροποιητές μόνο παντού για αντικεραυνικά και πτώσεις τάσεις. Αν έχει άλλο φίλτρο επάνω δεν ξέρω (πρέπει να βρω τα κουτιά, αλλά δε θυμάμαι να έγραφε κάτι..).
Κοιτάζοντας πάντως είδα επίσης ότι θέλει ειδικό router (ή τουλάχιστον έτσι έλεγαν κάπου) που να είναι για homeplug και τέτοια
-
14-07-08, 09:44 Απάντηση: Τοπικό δίκτυο μέσω powerline? #4
Ειδικό router δεν χρειάζεσαι, για να συνδέσεις τρεις υπολογιστές με ένα router χρησιμοποιώντας PoE θα χρειαστείς συνολικά 4 PoE adaptors (ένα για κάθε μηχάνημα και ένα για το Router.)
Εξαρτάται πάντα από την κατασκευάστρια εταιρία. Με Corinex που χρησιμοποιώ δεν έχω συναντήσει κανένα πρόβλημα ασυμβατότητας - περιορισμών ως προς τις υπόλοιπες περιφεριακές συσκευές (Routers-Hubs-Switches...)
-
14-07-08, 11:17 Απάντηση: Τοπικό δίκτυο μέσω powerline? #5
Σπάσε τα κουτιά και βάλε καλώδια ethernet UTP CAT5e ή ανώτερα.
Η ενσύρματη gigabit δικτύωση ενός σπιτιού είναι απλά επένδυση.
Τα υπόλοιπα είναι απλά ασπιρίνες, χώρια που θα σου κάψει η ΔΕΗ και όλους τους υπολογιστές μέσω του LAN.Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
23-07-08, 22:44 Απάντηση: Τοπικό δίκτυο μέσω powerline? #6
Έλειψα μερικές μερούλες
Thanks για τις ιδέες παιδιά! WAntilles συμφωνώ ότι η καλύτερη λύση είναι να το στρώσω με ethernet γύρω γύρω..αλλά το να το πάρω απόφαση στην πράξη είναι κομματάκι δύσκολο! Η αλήθεια όμως είναι ότι το σκέφτομαι προς στιγμήν αρκετά κι αυτό, δε το παίρνω απόφαση τι να κάνω ακόμη. Και το κόστος για τα 4 adaptors θα πάει 100-120 ευρώ, ενώ για τρύπημα στο σπίτι-καλωδίωση-γύψο-στοκαρίσμα-βάψιμο, θα πάει λογικά κάμποσο παραπάνω,για να μη βάλω την ψυχική οδύνη!(και δε μένω μόνος μου...).
Στα 2 pc δεν έχω πρόβλημα, έβαλα κάτι μικρές γυψοσανίδες σε σημεία πίσω από βιβλιοθήκες κτλ που δε φαίνονται καθόλου ότι περνάει καλώδιο ή ότι δεν κολλάν κάπου, και συνδέονται μια χαρά..Το 3ο pc με ζορίζει, που περνάει το καλώδιο μέσα από το σαλόνι !
-
23-07-08, 23:15 Απάντηση: Τοπικό δίκτυο μέσω powerline? #7
Βγάζεις τα πάντα από το σαλόνι, παίρνεις ένα τροχό και ανοίγεις ένα χαντάκι στον τοίχο (λίγο πάνω από το σοβατεπί). Σε πέντε λεπτά έχεις τελειώσει. Περνάς το καλώδιο και στοκάρεις. Το δωμάτιο θέλει καλό καθάρισμα (και εσύ επίσης). Δεν θα φαίνεται όμως τίποτα.
Αλλιώς πέρνα ένα καλώδιο πάνω στο σοβατεπί και βάψτο. Δεν θα το δει κανείς.
Αν η πρίζα του τηλεφώνου στο σαλόνι είναι κοντά στο pc, περνάς πανεύκολα καλώδιο μέσα από τα κουτιά χαμηλών ρευμάτων. Μην περάσεις όμως καλώδιο utp μέσα από κουτια 220V.
-
26-07-08, 08:15 Απάντηση: Τοπικό δίκτυο μέσω powerline? #8
Κουτιά χαμηλών ρευμάτων?... να πω οτι τα'χω ξανακούσει,ψέματα θα'ναι.. νόμιζα ότι όλα ίδια είναι! :-) Έχει να κάνει καθόλου με το ότι κάποια κουτιά εχουν τετράγωνο καπάκι ενώ άλλα στρογγυλό, ή μιλάμε για άλλα κουτιά (π.χ. εκεί που βγαίνουν οι τηλεφωνικές πρίζες) ή (μάλλον!) πετάω τούβλα γενικώς?
Διαπιστώνω ότι μάλλον έχω πιο σημαντικά κενά από ότι νόμιζα στο θέμα και ίσως δεν είναι τόσο καλή ιδέα να δοκιμάσω να περάσω μόνος μου καλώδια εσωτερικά.. (και πάνω από το σοβατεπί που λες, είναι κάπως περίεργη η διαρύθμιση στο σαλόνι, και πρέπει να περάσει πάνω από 2 πόρτες, οπότε γύρω από το κούφωμα της κάθε μίας το καλώδιο κύκλο κτλ κτλ!). Με βλέπω να ψάχνω κανάν ηλεκτρολόγο που να καταλαβαίνει κι από δίκτυα!
-
26-07-08, 18:04 Απάντηση: Τοπικό δίκτυο μέσω powerline? #9
Και τα τετράγωνα και τα στρογγυλά κουτιά διακλαδώσεως προορίζονται για ηλεκτρικές εγκαταστάσεις χωνευτές μέσα στο επίχρισμα. Το τι θα περάσει από μέσα είναι που κάνει το διαχωρισμό.
Φώναξε ένα ηλεκτρολόγο. Δεν χρειάζεται να ξέρει πολλά από δίκτυα.
-
28-07-08, 16:13 Απάντηση: Τοπικό δίκτυο μέσω powerline? #10
thanks όλους,μάλλον για ηλεκτρολόγο με βλέπω! (ή.. απλά θα περιμένω λίγο να το ξανασκεφτώ πιο ώριμα από φθινόπωρο:-) )
-
16-12-08, 17:39 Απάντηση: Τοπικό δίκτυο μέσω powerline? #11
ξέρει κανείς αν υπάρχει τρόπος απο τέτοιες συσκευές μπορώ να περάσω τηλεφωνικό καλώδιο????
-
27-01-09, 01:21 Απάντηση: Τοπικό δίκτυο μέσω powerline? #12
Εγώ να ρωτήσω το εξής που δεν κατάλαβα.....Αν βάλουμε το powerline μπορούμε να βάλουμε ένα switch έτσι ώστε να βάλουμε 2 συσκευές να περνάνε; Και για να είμαι πιο ακριβής εννοώ για TV BOX της ON και για την τηλεόραση που μπαίνει σε LAN....Μπορώ, λοιπόν, με ένα switch να δώσω και στα δύο απο το powerline;
-
30-01-09, 21:11 Απάντηση: Τοπικό δίκτυο μέσω powerline? #13
Mπορείς να πάρεις ενα kit που να βγάζει 4 enthernet εξόδους ωστε να μπορέσεις να συνδέσεις και άλλα πραγματα πάνω . Εγώ χτές εβάλα ένα τέτοιο της Linksys PLTK300. Παίζει αμέσως χωρίς να κάνεις τίποτα απλά pnp!
Ilias
-
10-11-09, 15:58 Απάντηση: Τοπικό δίκτυο μέσω powerline? #14
Αν έχεις τρι-φασικό ρεύμα, παίζει κάποιο ρόλο? Ας πούμε, μήπως χρειάζεται να είναι οι πρίζες στην ίδια φάση ή συνδέεται κανονικά ανεξάρτητα σε ποια φάση είναι οι πρίζες?
-
10-11-09, 16:02 Απάντηση: Τοπικό δίκτυο μέσω powerline? #15
Ναι, στην περίπτωση που οι πρίζες που θες είναι σε άλλη φάση.
Στην ουσία δεν υπάρχει καλώδιο να ενώσει τα δύο powerline.
Υπάρχουν κάποια που λένε πως δουλεύουν και σε τριφασικό, αλλά ένα που είχα δοκιμάσει δεν πήγαινε καλά, οπότε καλύτερα να αλλάξεις φάση στι πρίζες, αν έχεις πρόβλημα.Οία η Ηώ, ω Υιέ αεί Ει
Παρόμοια Θέματα
-
Δίκτυο μέσω ΔΕΗ-Powerline-
Από Strogg στο φόρουμ NetworkingΜηνύματα: 39Τελευταίο Μήνυμα: 10-12-08, 13:57 -
Δίκτυο μέσω Powerline
Από Jokal στο φόρουμ NetworkingΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 07-05-08, 00:18 -
Γινεται να εχω adsl μεσω δικτυο τελλας και τηλεφωνια μεσω δικτυο ΟΤΕ ?
Από drtequila στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 24-01-08, 14:09 -
Τοπικό δίκτυο xp-vista μέσω adsl router-γίνεται;
Από kalypso στο φόρουμ NetworkingΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 21-09-07, 12:10 -
τοπικο δίκτυο
Από nasoshat στο φόρουμ NetworkingΜηνύματα: 15Τελευταίο Μήνυμα: 07-10-05, 21:05
Bookmarks