Επενδύσεις 80 εκατ. ευρώ
www.capital.gr 25 Νοεμβρίου 2009
ε 80 εκατ. ευρώ σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει την πανελλαδική επέκτασή της η CYTA Ελλάδος, η οποία αποτελεί θυγατρική του κεντρικού τηλεπικοινωνιακού οργανισμού της Κύπρου.
Όπως ανέφερε η διοίκηση της εταιρείας με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους εμπορικής λειτουργίας στη χώρα μας, τις προηγούμενες ημέρες το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου ενέκρινε το κονδύλι χρηματοδότησης που θα επιτρέψει στη CYTA Ελλάδος να παρέχει υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και internet σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει παρουσία στην Κρήτη, στα Γρεβενά, στην Πέλλα, στην Κοζάνη, στην Καστοριά, και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδος, ενώ εδώ και μια εβδομάδα παρέχει τις υπηρεσίες της και στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Φώτιος Σαββίδης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, τόνισε με έμφαση ότι “ήρθαμε στην Ελλάδα για να μείνουμε, η επέκταση μας στην ελλαδική αγορά ήταν η φυσική εξέλιξη της CYTA Ελλάδος". Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους 65 εκατ. ευρώ στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 16 εκατ. ευρώ προήλθαν από χρηματοδότηση μεσώ της κοινωνίας της πληροφορίας.
Η διοίκηση της εταιρείας εξέφρασε την επιθυμία να επεκταθεί και στην κινητή τηλεφωνία της χώρας μας, κάτι που ωστόσο για να γίνει απαιτεί είτε την χορήγηση νέας άδειας από το κράτος ή την πώληση άδειας από υφιστάμενο πάροχο.
Αναφορικά με τα οικονομικά αποτελέσματα, η διοίκηση εκτίμησε ότι θα παρουσιάσει θετικό EBITDA από το τέλος του 2011.
Όπως ανέφερε ο κ. Μιχάλης Αχιλλέως, Γενικός διευθυντής της CYTA Ελλάδος, η εταιρεία αριθμεί ήδη περισσότερους από 45.00 ενεργούς συνδρομητές, ενώ έχουν αναπτύξει ιδιόκτητο δίκτυο 1.700 χλμ οπτικών ινών.
Η διοίκηση εκτίμησε ότι το 2009, η συνολική συνδρομητική της βάση θα υπερβεί τους 50.000 πελάτες, ενώ στόχος για το 2010 είναι να ξεπεράσει τους 100.000 συνδρομητές.
Με βάση, το πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας μέσα στο 2010 θα καλυφθεί συνολικά όλη η Θεσσαλονίκη, ενώ θα παρέχει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και στο νομό Αττικής.
Αναφορικά με την επέκταση του δικτύου της εταιρείας αυτή τη περίοδο, βρίσκονται υπό κατασκευή 430 χλμ οπτικών ινών, ενώ προβλέπεται και περαιτέρω επέκταση το μέσα στο 2010.
Τέλος, δημιουργούνται και τα πρώτα καταστήματα CYTA Ελλάδος τα οποία θα λειτουργήσουν ως κέντρα εξυπηρέτησης πελατών, ενώ ήδη λειτουργούν τέσσερα σε Ηράκλειο, Κοζάνη, Βέροια, Καστοριά
και ακόμη ένα βρίσκεται υπό κατασκευή στη Θεσσαλονίκη.
Ρόη Χάϊκου
........Auto merged post: filipoy πρόσθεσε 3 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Το δίκτυο στη Θεσσαλονίκη, η κερδοφορία στο τέλος του 2011
Κέρδος 29 /11/2009
Την επέκταση του δικτύου της στην πόλη της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε η CYTA Ελλάς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την ευκαιρία συμπλήρωσης ενός χρόνου λειτουργίας στην Ελλάδα.
Ήδη οι τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες της εταιρείας προσφέρονται σε μεγάλο μέρος των κατοίκων της συμπρωτεύουσας, καθώς οι σχετικές εγκαταστάσεις είναι ήδη έτοιμες σε πολλά τηλεπικοινωνιακά κέντρα της πόλης.
Τα στελέχη της CYTA στάθηκαν στο γεγονός ότι οι στόχοι της εταιρείας για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας ξεπεράστηκαν, καθώς οι πελάτες της εταιρείας ξεπέρασαν τους 50.000 και εκκρεμούν ακόμα 11.000 αιτήσεις για παροχή υπηρεσιών.
Τόνισαν επίσης (απαντώντας σε σχετικές φήμες που κατά καιρούς έχουν δημοσιευτεί), ότι η εταιρεία "δεν πιέζεται από κανέναν και τίποτα δεν επηρεάζει τον προγραμματισμό της",
ο οποίος βασίζεται στη βήμα προς βήμα προσέγγιση της ελληνικής αγοράς, με τελικό στόχο την πανελλαδική κάλυψη του δικτύου της.
Οι επικεφαλής της εταιρείας πρόσθεσαν ακόμα ότι η CYTA Ελλάς "δεν πουλάει κάτω του κόστους" τις υπηρεσίες της, αλλά οι τιμές που έχει καθορίσει της αφήνουν ένα "λογικό" ποσοστό κέρδους.
Αναφορικά με την κερδοφορία της εταιρείας, τα στελέχη της ανάφεραν ότι το EBITDA αναμένεται να είναι θετικό στο τέλος του 2011, ενώ αναφορικά με τις επενδύσεις της εταιρείας στο εξής, αυτές θα ανέλθουν σε 30 εκατ. ευρώ από ιδίους πόρους και 50% ευρώ από δανεισμό).
Είσοδος στην αγορά της Αττικής
Όπως ανάφερε επίσης ο γενικός διευθυντής της CYTA Ελλάδας κ. Μιχάλης Αχιλλέως, στους στόχους για το 2010 περιλαμβάνεται η είσοδος της εταιρείας στην αγορά της Αττικής, η συνεχής ανάπτυξη του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών, η ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών και η παρουσίαση νέων προϊόντων στην ελληνική αγορά.
Ο στόχος είναι μέσα στο 2010 να ξεπεραστεί το φράγμα των 100.000 πελατών στην Ελλάδα.
Και στο βάθος... κινητή
Αναφορικά με την είσοδο της εταιρείας στην κινητή τηλεφωνία, ο κ. Αχιλλέως δεν απέκρυψε το ενδιαφέρον της CYTA Ελλάς, πρόσθεσε ωστόσο ότι επί του παρόντος κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό αφού οι κάτοχοι των υπαρχουσών αδειών κινητής τηλεφωνίας δε δέχονται να "νοικιάσουν" τη χρήση των δικτύων τους σε "εικονικούς παρόχους" (MVNO's) που θα μπορούσε να γίνει η CYTA Ελλάς στην Ελλάδα, οπότε, όπως ανάφερε, θα πρέπει να δούμε τις κινήσεις της Ρυθμιστικής Αρχής (ΕΕΤΤ) επάνω στο θέμα αυτό.
Τόνισε ωστόσο ότι το ενδιαφέρον της εταιρείας για την κινητή τηλεφωνία παραμένει σε κάθε περίπτωση ενεργό και ότι η CYTA Ελλάς είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί τυχόν ευκαιρία για είσοδό της στο συγκεκριμένο χώρο.
Κέρδος