Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης. Η απολύτως δωρεάν εγγραφή σας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες όπως και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες.
Συμφωνω με τον πιο πανω.
Εγω εχω σε 939 τον Χ2 4400+ τον εχω κλοκαρει χαμηλα στα 2,6ghz(230Χ11) σιγουρα παει κι αλλο.Λιγο τσιμπημα τασης,μνημες 2gb στα 460ddr χωρις ρευμα,καρτα μια 8800gt,οθονη μεχρι 1650Χ1080 και ειμαι ευχαριστημενος.
Δεν ξερω επειδη εχω χ64 win 7 αν χρειαζεται να βαλω αλλα 2 GB ram kai να εχω 4Χ1GB.ΑΦ ΕΝΟΣ θα μου κοστισει κανα 50αρι και αφ ετερου οι μνημες δεν θα παιζουν στα 400 απ το Bios αλλα με 4 διμμακια ριχνουν τους χρονισμους στα 333.Πρπει να κλοκαρω απ την αρχη!Σε καποια game GTA4 ΤΟΤΑΛ WAR γεμιζει η μνημη κοντα στ 90%.Τι λετε συμφερει?Αν δεν χαλασει δεν σκεφτομαι να στησω καινουργια στο πολυ προσεχες μελλον.
το ιδιο πανω κατω ειμαι και εγω αλλα σκεφτομαι οτι με 200€ αλλαζω mobo+cpu+ram
να δωσω 50€...πεταμενα λεφτα με το να αυξησω μονο την ram του συστηματος μου,παλι σε παλια πλατφορμα θα ειμαι...να δωσω 150€ παραπανω...θα πιασουν τοπο.
νομιζω με 200 που λες ειναι λιγα.Αλλα ακομα και να γινεται ποσο % καλυτερο συστημα θα ειναι ενα συστημα των 200 ευρων σε σχεση με αυτο που εχω τωρα?
Θελω να πω δλδ οτι δεν συμφερει τετοια αναβαθμιση.Δινω μια 700αρα και παιρνω τελευταια λεξη σε ολα και εχω και προοοπτικες για το μελλον.
Αυτο το κοστος στις ddr δεν λεει να πεσει γιατι ειναι τοσο ψηλα?ποιος αγοραζει ddr.Γιατι δεν πουλανε μισο τιμης να ξεστοκαρουν?
Αυτό που προσπαθούν να σου πουν όλοι λοιπόν, είναι οτι δεν υπάρχει λογική να πάρεις κάρτα με 106 απο τη στιγμή που μπορείς να πάρεις μία πολύ καλύτερη στην ίδια κατηγορία τιμής! Σου το εξήγησε ο Leros πολύ όμορφα!
Με το σύστημα που έχεις τώρα, διαφορά ΔΕΝ θα δεις. Θα δεις όμως αργότερα. Δεν θα χρειαστει να αλλάξεις κάρτα, εκτός αν αλλάξεις γούστα και θες να παίζεις Crysis στα 60fps!
Επειδή λοιπον αποφάσισα να μη δωσω το καλοκαιρι λεφτα και να τα κρατησω για οταν αγορασω μια και καλη, παρηγγειλα την 5670 (-30 ευρω). Δεν εχω κανενα σκοπο φιλε να παρω μια 5750 για τον επομενο. Τοτε θα δωσω κανενα 350αρι μονο για καρτα. Λοιπον, την ετρεξα ενα 3DMark06 και τα αποτελεσματα με antialiasing κτλ ειναι τουλάχιστον διπλάσια της προηγούμενης (σε πολλα σημεια των τεστ εφτανε για ωρα και τα 70 frames!!!). Που να τα βγαλω κιόλας δηλαδη...Δοκίμασα καπάκι Dawn of War2. Εβαλα τα πάντα τερματισμένα στο High και πήρα στο ενσωματωμενο benchmark του περίπου 26 frames/sec. Στο campaign του παιχνιδιου τρέχει τουλάχιστον με 30 (απο 18 που ετρεχε με τη 2600 και ολα στο medium-low εκτος απο δυο High).
Τελικά, για λογους συντηρησης, θα μου πεις αν αξιζει να κανω υπερχρονισμο???? Οταν αγορασω καινούριο, το παρόντα θα τον κανω media center. Να μη καει ο καημενούλης!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος SpaceMarine13 : 28-01-10 στις 17:43..
Αν πρόκειται να κανεις αναβάθμιση, η προταση μου ειναι να κρατησεις τα λεφτα σου και να παρεις μια και καλη εναν καινουριο. Μη πετας 200 εδω και εκει για μικροαναβαθμισεις. Βαλτα στην ακρη, κανε λιγη υπομονη, και οταν μαζευτουν παρε ενα τερατάκι!!!
Και υπόψιν, ε! Οταν παρεις καινουριο και δε θες το παλιο επεξεργαστη, εδω ειμαι εγω!!!
Δεν ξερω αν εχει καμια ο σχεση ο le-1640 2.6 που τον τρεχω μονιμα στα 3.1 με στοκ ψυκτρα κι εχω δει τεραστιες διαφορες στα παντα. Επειδη εχει και onboard καρτα γραφικων, με αυτη την αυξηση που εκανα στο ρολοι πολλα παιχνιδια που παλια δεν επαιζαν (ειχαν καπου στα 15-16 fps) πλεον δουλευουν με πανω απο 22 fps!
Οπως επισης πλεον παιζει και 720p με την nvidia 7050! Αρκετα καλα θα ελεγα.
Και απο θερμοκρασιες αψογος. Σε full load 52 βαθμους!
εχεις καλο τροφοδοτικο?καλη ψυξη?ΑΝ ΟΧΙ ΜΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΠΤ.
enter bios kai ξεκινα με το να ανεβαζεις την συχνοτητα του επεξεργαστη απ τα 200 στα 205mhz μπες στα windows τρεεξε orthos stable με Priority 9 για καμια ωρα αν το βγαλει συνεχισε να ανεβαζεις 5 5 Mhz.οπου κολλησει και βγαζει error σημαινει θελει να τσιμπησεις κατα το ελαχιστο βημα την ταση ston epexergasti.
Οταν ανεβαζεις απλα την συχνοτητα ανεβαινουν αυτοματα και οι μνημες οποτε αν κολλαει μπορει να φταινε και αυτες,οποτε μπορει να θελουν και αυτες ρευμα.Θελει υπομονη.ψαξε και στο web για κανα οδηγο.
σε σχεση με αυτον που εχουμε τωρα?
ημερα με την νυχτα ειναι!!
χι..χι
μην κοιταζεις που κανουμε την δουλεια μας τωρα αλλα σιγα μην του δωσω και λεφτα.
η πλατφορμα που εχω στο μυαλο μου ειναι η
με intel i5 750 και MSI P55-GD65+4GB RAM=350€ περιπου
ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ Βγαλει νεες καρτες η Nvidia για να πεσουν οι τιμες στις ΑΤΙ.Ακουσα οτι σε 3-4 μηνες θα βγαλει 6πυρηνους η ΑΤΙ οποτε περιμενε για μενα το καλοκαιρακι
καλοκαιρι ΠΑΝΤΑ κανουμε αναβαθμιση σε γενικες γραμμες,πιανουν οι ζεστες..πεφτουν οι τιμες.....
αλλα εαν δεν πεσουν οι τιμες στους ssd, δεν την θεωρω αναβαθμιση
εχω ενα κολημα με αυτους,δικαιολογημενα πιστευω.
Επειδη δε μπόρεσα μέχρι τώρα να βρω για 939 μεταχειρισμένο επεξεργαστη καλυτερο απο το δικο μου στην Ελλαδα και σε λογικη τιμη, ενδιαφέρομαι να υπερχρονίσω τον ήδη υπάρχοντα (Αthlon 64 3800+ 2.4Ghz) αλλα καθότι παντελως ασχετος στο συγκεκριμένο θέμα, θα ήθελα να μαθω καποια πραγματα.
1)Αξίζει το κόπο οσον αφορά την αυξηση επιδοσεων? Θα δω διαφορά στα παιχνίδια;
Η συγκεκριμενη CPU clockαρει αλλα οχι πολλα πραγματα.. οποτε η απαντηση ειναι κανα 20% αυξηση γενικης αποδοσης. (μπορει να παει και +30-40% αλλα μιλαμε για πιο ζορικο overclock που θελει ψαξιμο, ψυχτρες κτλ).
2)Φθείρεται? Θα τα φτυσει δηλαδη γρηγορα?
Οχι πιο γρηγορα απ'οτι να καταστει απαρχαιωμενη..
3)Χρειάζεται καινούρια και μεγαλύτερη ψυκτρα?
Εξαρταται ποσο θα το ζορισεις. Αν πας για ενα 5-10% επανω, συνηθως οχι. Αν πας για πολυ παραπανω, ισως. Παρατηρεις τις θερμοκρασιες και αν βλεπεις τιποτα 70αρια, σταματας.
4)Αυξανεται σημαντικα η καταναλωση ρευματος?
Ναι μπορει και +40% για ενα +20% αποδοση αν εχεις ανεβασει και volt κτλ. Για μικρα overclock (πχ 5-10%) μεσα στα ιδια volt, η καταναλωση θα ανεβει μονο 5-10%. Το προβλημα με τον επεξεργαστη σου ειναι οτι ειναι παλιος και ανεβαζει πολυ ζεστη. Οι συγχρονοι επεξεργαστες ειναι πολυ πιο οικονομικοι (και ψυχροι) λογω μειωμενων nanometer στην κατασκευη τους.
Το overclock θα ειναι μια προχειρη λυση για ενα χρόνο οπότε και θα αγοράσω καινούριο και...τερας φυσικά! Ρόαρ!
Εχε υπ'οψην οτι υπαρχουν πολυ φθηνες λυσεις (80 ευρω mobo+cpu και περιπου αλλα 40 για μνημη DDR2 GB) σημερα που παιρνουν καλο overclock και εχουν πολλαπλασιες επιδοσεις απ'τον 3800. Πχ οι celeron e3200 (ή e3300) παιρνουν για πλακα overclock ~40-50%.. Απο 2.4 παει 3.4 απροβληματιστα και με σπρωξιμο τον εχω φθασει ακομα και 4.2 GHz αλλα επειδη το stock cooler ειναι χαλια δε το δουλευω τοσο.
Μιλαμε για ενα budget ~120 ευρω.. απ'τα οποια μπορεις να βγαλεις καμμια 80αρια+ πουλωντας το παλιο σου mobo+cpu+ram combo και ετσι να εχεις διπλασιασει-τριπλασιασει τις επιδοσεις σου με <40Ε.
Ενδεικτικα, χαλαρο overclock (με το μαμισιο volt + ψυχτρα + ενεργοποιημενο το speedstep + halt για οικονομια ενεργειας) σε intel e3200 - σε σχεση με amd της "γενιας" του 3800 - αλλα και συγχρονους 4πυρηνους:
(click to enlarge)
Spoiler:
Με πιο ζορικο overclock (4GHz) και τσιμπημενο volt κατα +0.2v, κοντρα σε τετραπυρηνους:
(click to enlarge)
..εχω μετρησεις μεχρι και απο 4200κατι, αλλα δε μπορει να κρατησει πολυ γιατι το core temp βαραει 70+
..το νοημα παντως ειναι οτι το συγκεκριμενο τσιπακι γενικα "τραβαει" και μπορει να αποτελεσει ενα καλο ενδιαμεσο βημα για να μη σερνεσαι ενα χρονο, μεχρι να παρεις το τουμπανεξ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος MNP-10 : 29-01-10 στις 01:02..