H Apple παρουσίασε το νέο tablet pc με την ονομασία iPad
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης. Η απολύτως δωρεάν εγγραφή σας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες όπως και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες.
Φίλε μου κάνε τον κόπο να ψάξεις τι ακριβώς κάνει το multitasking του iOS4. Δεν μπορώ να δίνω μασημένη τροφή.
Για το ipad υπηρχε η επιτακτικη αναγκη και για καμποσα χρονια ηταν και o μοναδικος διαγωνιζομενος στην κατηγορια του (δεν αμφιβαλω οτι καποιοι θα το πηραν για μουρη)...
Premium σημαίνει να βάζει μια εταιρία την ποιότητα των προϊόντων της πάνω από την ανάγκη να καλύψει όλα τα βαλάντια.
Διαφωνείς δηλαδή ότι στο τέλος όλα κρίνονται από τον τελικό χρήστη? Θεωρείς ότι κάποιος που τον κοροϊδεύουν θα ξαναγοράσει από την εταιρία (εκτός εάν είναι ηλίθιος)
Τουλάχιστον είσαι ειλικρινής. Άρα το πρόβλημα δεν είναι τόσο με το ipad αλλά με την κατηγορία προϊώντων που ανήκει.
Κοιτα βασικα μας εχεις μπερδεψει..Αποφασισε ποια είναι η γνωμη σου τελικα. Τα εχεις πει ολα πια.
Ότι το ipad είναι “μια premium συσκευή για browising, mail, reading, photos videos and music” αλλα μετα περιοριστηκε η χρηση του και πηγαμε στο :“το iPad κάλυπτει ανάγκες που έχουμε όλοι σε κάποιον βαθμό (π.χ. πραγματικά άνετο, εύκολο, γρήγορο και ασφαλές browsing), με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που μπορεί να σκεφτεί η apple”.
Οι ελλειψεις του: “αυτές οι ελλείψεις είναι συνειδητή επιλογή της apple (δεν είναι ηλίθια στο κάτω κάτω να μην μπορεί να βάλει ένα usb και να τα ακούει από παντού).” Και παμε στο “Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι η apple έχει το αλάθητο ή κάνει τέλεια συστήματα. Ούτε μπορεί μια πρώτη έκδοση οποιουδήποτε συστήματος να είναι τέλεια.” Και παντα σαν εταιρεια που σεβεται τους πελατες της “αν στο μέλλον δει ότι έχει κάνει λάθος, ή ότι έχει βρει άλλη υλοποίηση χωρίς να αλλάζει την φιλοσοφία της για το ipad, τότε θα το αναβαθμίσει ανάλογα”, δηλαδη τοτε δεν θα ισχυει το “USB π.χ. σημαίνει drivers, open file system= μειωμένη απόδοση, αυξημένο vulnerability, αυξημένη πολυπλοκότητα εκτός του ρόλου της συσκευής. Ελεύθερο multitasking σημαίνει background processes = μειωμένη απόδοση, malware, antivirus,. Ενσωματωμένη κάμερα δεν ταιριάζει στο φόρματ του ενώ το 2ο ηχείο είναι εντελώς περιττό σε τέτοια συσκευή” και θα διορθωσει πχ καποιες άλλες ατελειες…(Ασχετο,τo i-phone εχει όμως καμερα…Εκει φανταζομαι θα ταιριαζει στο φορματ του...)
“Στα χαρτιά και στην "έρευνα αγοράς" από το internet δεν είναι πάντα τόσο ευδιάκριτες οι διαφορές, όμως όσοι ξέρουν επιλέγουν ανάλογα” με ” λίγη νοημοσύνη και κάποια εμπειρία με προηγούμενα προιόντα με παρόμοια χαρακτηριστικά μπορείς να καταλάβεις τι αγοράζεις.”Ωραιος!Και κατα τα αλλα ψαχνεις...
Και γενικα ” Εγώ δεν έχω πρόβλημα, ίσα ίσα εύχομαι να καταφέρει άλλη εταιρία να φτιάξει καλύτερο ή έστω ισάξιο tablet σε χαμηλότερη τιμή για να μπει περισσότερος κόσμος στο internet” αλλα παντα ”Ενα κομμένο full OS (και μάλιστα το άθλιο legacy os της MS) σε μια φθηνιάρικη συσκευή με πολλά μπλιμπλικια δεν είναι στην ίδια κλάση”.
Και τελος: “Όσο για το premium ερχεσαι στα λόγια μου. Καθένας αγοράζει όσο σηκώνει η τσέπη του και όχι απαραίτητα αυτό με το καλύτερο value” και ταυτοχρονα “λέω πάλι, το ipad έχει το καλύτερο value for money της αγοράς. Είναι μια premium pc συσκευή προσιτή σχεδόν στους πάντες.”
@Οβελίξ
Συμφωνα με μια ερευνα (δεν θα την συμμεριστω και 100% απαραιτητα) που ποσταρε ο DrEthernet καποιες σελιδες πιο πριν, το 55% των χρηστων/μελλοντικων χρηστων το θεωρουν ως luxury toy...Googlare και θα βρεις και παρομοια links.
Anw!Mετα από τοση κουβεντα παντος οφειλω να ομολογησω ότι μονο τις απαντησεις των mraccess και c4lex βρηκα πειστικες (ισως να εχω αδικησει και κανεναν αλλο). Ότι ξερουν τις αναγκες τους και τι ψαχνουν. Ολες οι υπολοιπες συγνωμη κιολας αλλα κειμενονται από το δεν θελω ipad γιατι ετσι, στο θελω ipad χωρις να ξερω γιατι ακριβως αλλα αμα το παρω θα μαθω (καπου θα χρησιμευσει), ή στο ξερω τι θελω και το ipad τα εχει όλα (ασχετο αν τα ειχα ηδη με τις προηγουμενες συσκευες μου, ή μπορω να τα αποκτησω φθηνοτερα καπως αλλιως αμα το ψαξω). Και επισης αν η μαμα Apple μας πει ότι τοσο καιρο δεν ειμασταν ικανοποιημενοι και μπορει να μας δωσει και αλλα τοτε θα τα θελουμε και αυτά. Αλλα μεχρι τοτε θα τα αγνοουμε επιδεικτικα..
Over and out. Δεν θα ξανασχοληθω με το θεμα γιατι δεν εχει νοημα και γινομαι κουραστικος, εκτος και αν εχουμε καποια σοβαρη εξελιξη...Καληνυχτιζω
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Luigi : 10-07-10 στις 03:04..
Κοιτα βασικα μας εχεις μπερδεψει..Αποφασισε ποια είναι η γνωμη σου τελικα. Τα εχεις πει ολα πια.
Ότι το ipad είναι “μια premium συσκευή για browising, mail, reading, photos videos and music” αλλα μετα περιοριστηκε η χρηση του και πηγαμε στο :“το iPad κάλυπτει ανάγκες που έχουμε όλοι σε κάποιον βαθμό (π.χ. πραγματικά άνετο, εύκολο, γρήγορο και ασφαλές browsing), με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που μπορεί να σκεφτεί η apple”.
Τι δεν καταλαβαίνεις από αυτό; π.χ. σημαίνει παραδείγματός χάριν και δίνω σαν παράδειγμα το browsing. Δεν σημαίνει ότι δεν καλύπτει τις υπόλοιπες χρήσεις. Οι ανάγκες που έχουμε όλοι σε κάποιο βαθμό είναι να κάνουμε την δουλειά που θέλουμε άνετα, εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια
Οι ελλειψεις του: “αυτές οι ελλείψεις είναι συνειδητή επιλογή της apple (δεν είναι ηλίθια στο κάτω κάτω να μην μπορεί να βάλει ένα usb και να τα ακούει από παντού).” Και παμε στο “Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι η apple έχει το αλάθητο ή κάνει τέλεια συστήματα. Ούτε μπορεί μια πρώτη έκδοση οποιουδήποτε συστήματος να είναι τέλεια.” Και παντα σαν εταιρεια που σεβεται τους πελατες της “αν στο μέλλον δει ότι έχει κάνει λάθος, ή ότι έχει βρει άλλη υλοποίηση χωρίς να αλλάζει την φιλοσοφία της για το ipad, τότε θα το αναβαθμίσει ανάλογα”, δηλαδη τοτε δεν θα ισχυει το “USB π.χ. σημαίνει drivers, open file system= μειωμένη απόδοση, αυξημένο vulnerability, αυξημένη πολυπλοκότητα εκτός του ρόλου της συσκευής. Ελεύθερο multitasking σημαίνει background processes = μειωμένη απόδοση, malware, antivirus,. Ενσωματωμένη κάμερα δεν ταιριάζει στο φόρματ του ενώ το 2ο ηχείο είναι εντελώς περιττό σε τέτοια συσκευή” και θα διορθωσει πχ καποιες άλλες ατελειες…(Ασχετο,τo i-phone εχει όμως καμερα…Εκει φανταζομαι θα ταιριαζει στο φορματ του...)
Μια συνειδητή επιλογή δεν σημαίνει ότι είναι πάντα και κάτω από όλες τις περιστάσεις σωστή. Σου είπα να δεις την υλοποίηση του multitasking για να καταλάβεις πως κατάφερε να ικανοποιήσει την ανάγκη των χρηστών χωρίς να παραβιάσει την αρχική της επιλογή. Κάτι παρόμοιο μπορεί να γίνει με το USB.
“Στα χαρτιά και στην "έρευνα αγοράς" από το internet δεν είναι πάντα τόσο ευδιάκριτες οι διαφορές, όμως όσοι ξέρουν επιλέγουν ανάλογα” με ” λίγη νοημοσύνη και κάποια εμπειρία με προηγούμενα προιόντα με παρόμοια χαρακτηριστικά μπορείς να καταλάβεις τι αγοράζεις.”Ωραιος!Και κατα τα αλλα ψαχνεις...
Αυτό στο είπα για τα preorders που κατέκρινες. Αν είχε κάποιος iphone ή ipod touch δεν ήταν δύσκολο να καταλάβει τα υψηλά επίπεδα ποιότητας που θα έχει και το ipad και να αντιληφθεί σε μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες του.
Και γενικα ” Εγώ δεν έχω πρόβλημα, ίσα ίσα εύχομαι να καταφέρει άλλη εταιρία να φτιάξει καλύτερο ή έστω ισάξιο tablet σε χαμηλότερη τιμή για να μπει περισσότερος κόσμος στο internet” αλλα παντα ”Ενα κομμένο full OS (και μάλιστα το άθλιο legacy os της MS) σε μια φθηνιάρικη συσκευή με πολλά μπλιμπλικια δεν είναι στην ίδια κλάση”.
Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να φτιάξει κάποιος ένα ανταγωνιστικό tablet από το να πετσοκόψει ένα full-blown MS OS και να το χώσει σε ένα πλαστικό κουβαδάκι με 1-2 καμερες και ηχεία. Ας κάνουν και λίγο R&D αντί απλά να πουλάνε (συνήθως ανούσιες) λίστες χαρακτηριστικών.
Και τελος: “Όσο για το premium ερχεσαι στα λόγια μου. Καθένας αγοράζει όσο σηκώνει η τσέπη του και όχι απαραίτητα αυτό με το καλύτερο value” και ταυτοχρονα “λέω πάλι, το ipad έχει το καλύτερο value for money της αγοράς. Είναι μια premium pc συσκευή προσιτή σχεδόν στους πάντες.”
Value for money δεν σημαίνει φθηνό και premium δεν σημαίνει απρόσιτο.
It ain't those parts of the Bible that I can't understand that bother me, it is the parts that I do understand. - Mark Twain
''Νήφε και μέμνησο απιστείν'' (Επίχαρμος)
«Έτι φησίν, ότι κατ’αρχάς εξ αλλοειδών ζώων ο άνθρωπος εγεννήθη» (Αναξίμανδρος)
εδωμπηκες υπαρχει 19:6 σε 1024*768 ?οχι.Pixels per inch? Το ipad me 9,7" σε συγκριση με 8,9" ?
Σε θεμα hardware? Intel ATOM Z515 1.2 GHz 1GB onboard (DDR2 SDRAM 400) για να δουμε αν ο A4 και π***ες μπλε processor,(αληθεια ποση ram εχει το ipad?) αντεχουν τα 7 ποιος ο λογος να θελεις παραπανω ταχυτητα δισκου.Τι θα τρεχεις το crysis ?(Μην ξεχνας τα 60gb ποσο πανε στην apple) touchcreen ναι συμφωνω αλλα απο οτι εχω ακουσει ειναι πολυ-responsive(windows handwriting recognition ) full blown OS λετε αλλα δεν λετε οτι μαζι με το full blown OS θα εχεις video chat,flash 10 και ολα τα αλλα....
Εφοσον το full blow OS οπως λετε κουβαλαει ολα τα χαρακτηριστικα ενος laptop εαν ειναι τοσο αναγκη το 3g του βαζεις το στικακι του παροχου(ειναι λιγο καφριλα ξερω)
Αυτο ομως που πρεπει να καταλαβει καποιος ειναι ο,τι η συγκεκριμενη συσκευη παταει αλλου καθως δεν ειναι κλειστη οπως με branded συσκευες(ipad,psp,ps2 κτλ) με αποτελεσμα να να εισαι "δουλος" στο ιδιο σου το κτημα.Συνδυαζει ολα τα χαρακτηριστικα του laptop με αυτα του tablet.
Έχω γράψει αναλυτικό μύνημα σε άλλο νήμα, δεν έχω όρεξη να ξαναγράφω. Το ότι δεν έχει GPS είναι το μεγάλο λάθος. Προτιμώ να μην έχω USB (dlna server: 2010 έχουμε) παρά να μην έχω GPS. Αν για κάθε συσκευή που του λείπει βάζεις στικάκι παύει να είναι φορητό. Άσε που η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ελαττώνεται (και άλλο λόγω usb)
@Luigi δεν σε κατάλαβα. Προσωπικά ξεχωρίζω αυτόν που spammάρει όταν κριτικάρει κάτι του οποίο δεν ξέρει πόσο κοστίζει.
Πήγαινε σε ένα τερματικό Unix-like, άνοιξε πρόγραμμα (για ευκολία κονσολάτο), πάτα ctrl+z μετά fg μήπως καταλάβεις το multitasking που «τρώει μπαταρία».
Να ΔΗΜΕΥΘΟΥΝ οι παράνομες περιουσίες.
Επιλογή linux διανομής. Αγγλικά <- Απορίες για το Slack; Διάβασε -> Ελληνικά. Οδηγίες εγκατάστασης από imitheos Θησαυρός πληροφοριών ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ διανομής GNU/Linux.
Έχω γράψει αναλυτικό μύνημα σε άλλο νήμα, δεν έχω όρεξη να ξαναγράφω. Το ότι δεν έχει GPS είναι το μεγάλο λάθος. Προτιμώ να μην έχω USB (dlna server: 2010 έχουμε) παρά να μην έχω GPS. Αν για κάθε συσκευή που του λείπει βάζεις στικάκι παύει να είναι φορητό. Άσε που η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ελαττώνεται (και άλλο λόγω usb)
@Luigi δεν σε κατάλαβα. Προσωπικά ξεχωρίζω αυτόν που spammάρει όταν κριτικάρει κάτι του οποίο δεν ξέρει πόσο κοστίζει.
Πήγαινε σε ένα τερματικό Unix-like, άνοιξε πρόγραμμα (για ευκολία κονσολάτο), πάτα ctrl+z μετά fg μήπως καταλάβεις το multitasking που «τρώει μπαταρία».
Ετσι κι αλλιως το archos9 δεν συγκρινετε γιατι το ipad δεν ειναι ουτε καν tablet-pc
εαν θελεις ενα iphone on steroides τοτε να το παρεις
Η απλότητα ειναι καλή...όχι όμως σε σημείο που να σε περιορίζει...
"Τι δεν καταλαβαίνεις από αυτό; π.χ. σημαίνει παραδείγματός χάριν και δίνω σαν παράδειγμα το browsing. Δεν σημαίνει ότι δεν καλύπτει τις υπόλοιπες χρήσεις. Οι ανάγκες που έχουμε όλοι σε κάποιο βαθμό είναι να κάνουμε την δουλειά που θέλουμε άνετα, εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια"
Εδινες σαν παραδειγμα μονο το browsing, απλα συγκεκριμενα αυτο γιατι ειναι ενα απο τα καλυτερα του ειδους (και μπορει να ειναι οντως).. Στα αλλα e-reader/mp3 player/παιχνιδομηχανη πανω κατω το καψαμε στο οτι υπηρχαν ηδη συσκευες και καλυτερες (εστω και στα MS systems με ενα double-κλικ πανω στο game, pdf, mp3, τα ανοιγεις και τα χρησιμοποιεις, δεν ειναι και καμια επιστημη...Και αν το game κυριως ειναι flash ανοιγει μονο με αυτες). Αλλα δυστυχως θα επρεπε να γραψω τις 2-3 προηγουμενες συζητησεις μας για να το δεις αμα το ξεχασες.
"Μια συνειδητή επιλογή δεν σημαίνει ότι είναι πάντα και κάτω από όλες τις περιστάσεις σωστή. Σου είπα να δεις την υλοποίηση του multitasking για να καταλάβεις πως κατάφερε να ικανοποιήσει την ανάγκη των χρηστών χωρίς να παραβιάσει την αρχική της επιλογή. Κάτι παρόμοιο μπορεί να γίνει με το USB."
Α οποτε συμφωνεις οτι οι χρηστες τα ζητουν και οτι δεν ειναι η πιο ολοκληρωμενη συσκευη σημερα και οτι δεν ικανοποιει απολυτως τις αναγκες σας. Δηλαδη οτι ηταν και αλλες οι αναγκες σας, περισσοτερες (και αρκετα σημαντικες), και συμβιβαστηκατε με κατι λιγοτερο (για πιο λογο?). Και οτι μια αλλη συσκευη που θα τα ενσωματωνει θα εχει και ενα προβαδισμα...Δεν ειναι αχρηστες επιβλαβεις τεχνολογιες οπως ανεφερες πιο πριν..Ωραια και εδω.
"Αυτό στο είπα για τα preorders που κατέκρινες. Αν είχε κάποιος iphone ή ipod touch δεν ήταν δύσκολο να καταλάβει τα υψηλά επίπεδα ποιότητας που θα έχει και το ipad και να αντιληφθεί σε μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες του."
Δηλαδη εγω που εχω ενα walkman απο το '90 και σε διαβεβαιω οτι μου εχει αφησει τις καλυτερες εντυπωσεις γενικοτερα (εχουμε γυρισει ολο τον κοσμο παρεα) θα πρεπει να παω σε VAIO?Η ακομα πιο συγκεκριμενα τωρα που θα παρω ενα High-End συστημα (μουσικης) θα πρεπει να παρω Sony τυφλα? Η και ακομα χειροτερα, που εχω μια Samsung Tv στο σαλονι και εχω μαθει και με βολευει το menu της θα πρεπει να παρω ιδια και για το δωματιο μου?Να μην ψαξω?
Και μην μου πεις παλι οτι ξερεις ακριβως τι παιρνεις...Γιατι αμα ηταν ακριβως/περιπου το ιδιο με το i-phone σου τοτε θα ειχες καλυψει την αναγκη σου απολυτως και δεν ειχες αναγκη κανενος ipad...Κανω λαθος?
"Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να φτιάξει κάποιος ένα ανταγωνιστικό tablet από το να πετσοκόψει ένα full-blown MS OS και να το χώσει σε ένα πλαστικό κουβαδάκι με 1-2 καμερες και ηχεία. Ας κάνουν και λίγο R&D αντί απλά να πουλάνε (συνήθως ανούσιες) λίστες χαρακτηριστικών."
Αμα δουλευει και με/σε ικανοποιει τοτε δεν βρισκω το προβλημα (δικα σου λογια).
"Value for money δεν σημαίνει φθηνό και premium δεν σημαίνει απρόσιτο."
Επειδη τα εχεις μπερδεψει παλι, οταν εχεις αναγκη ενα προϊον και ψαξεις τοτε θα μπορεις να χαρακτηρισεις κατι Value for money. Δηλαδη για να καλυψεις την αναγκη σου (που εχεις ηδη) θα ειναι το πιο συμφερον απο αποψη χαρακτηριστικων/τιμης. Το Premium της κατηγοριας ειναι το top απο διαφορες αποψεις πχ ποιοτητας, χαρακτηριστικων(υπαρκτων ή μη), εταιρικου ονοματος, τιμης κτλ κτλ., μη απολυτως απαραιτητα τα εξεζητημενα χαρακτηριστικα του και συνηθως για να ειναι και αληθινα Premium θα ειναι και περιορισμενης παραγωγης (πχ ακριβα αυτοκινητα, κοτερα, ρολογια κτλ κτλ).
Τωρα στο τελος ολα αυτα συγκρινονται με το ειδος της αναγκης και με το εισοδημα σου. Αν ειναι κατι δευτερευον πχ εχεις 3-4 υπολογιστες ηδη και κοστιζει (Οταν θα ερθει στην Ελλαδα εννοω) οσο ενα μηνιατικο σου και δεν υπαρχουν αλλοι ακριβοτεροι (ή υπαρχουν ελαχιστοι) τοτε ειναι ακριβο και Premium ή μπορει και ψευτο-Premium. Ομως αν ειναι ενα μπουκαλι νερο στην μεση της ερημου και κοστιζει παλι το ιδιο (1 μηνιατικο), απο την εναλλακτικη του να πιεις την αμμο (δεν ικανοποιει τις αναγκες σου) θα ειναι Value for money. Το να εχεις και την επιλογη απο την αλλη να πιεις και ενα Evian με κοστος οσο 2 μηνιατικα αυτο θα ειναι Premium. All right?
Εφυγα για διακοπες. Καλο καλοκαιρι σε ολους.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Luigi : 10-07-10 στις 17:31..
Εδινες σαν παραδειγμα μονο το browsing, απλα συγκεκριμενα αυτο γιατι ειναι ενα απο τα καλυτερα του ειδους (και μπορει να ειναι οντως).. Στα αλλα e-reader/mp3 player/παιχνιδομηχανη πανω κατω το καψαμε στο οτι υπηρχαν ηδη συσκευες και καλυτερες (εστω και στα MS systems με ενα double-κλικ πανω στο game, pdf, mp3, τα ανοιγεις και τα χρησιμοποιεις, δεν ειναι και καμια επιστημη...Και αν το game κυριως ειναι flash ανοιγει μονο με αυτες). Αλλα δυστυχως θα επρεπε να γραψω τις 2-3 προηγουμενες συζητησεις μας για να το δεις αμα το ξεχασες.
Σε όλες αυτές τις χρήσεις θεωρώ το iPad καλύτερο. Καλό το e-ink αλλά ποιος διαβάζει μόνο σκέτο ασπρόμαυρο κείμενο πια (π.χ. textbooks, περιοδικά; ). Και γιατί να κουβαλάς μια συσκευή που κάνει 1 πράγμα μόνο ενώ μπορείς στην ίδια τσέπη να έχεις ένα pc, ένα media player (με ποιότητα ipod και 720p LED IPS), και μια παιχνιδομηχανή με 10" moultitouch και accelerometer (flash ); Και αυτές είναι μονο οι built-in, έχεις ακουστά το appstore?
Α οποτε συμφωνεις οτι οι χρηστες τα ζητουν και οτι δεν ειναι η πιο ολοκληρωμενη συσκευη σημερα και οτι δεν ικανοποιει απολυτως τις αναγκες σας. Δηλαδη οτι ηταν και αλλες οι αναγκες σας, περισσοτερες (και αρκετα σημαντικες), και συμβιβαστηκατε με κατι λιγοτερο (για πιο λογο?). Και οτι μια αλλη συσκευη που θα τα ενσωματωνει θα εχει και ενα προβαδισμα...Δεν ειναι αχρηστες επιβλαβεις τεχνολογιες οπως ανεφερες πιο πριν..Ωραια και εδω.
Ότι καταλαβαίνεις.
Δηλαδη εγω που εχω ενα walkman απο το '90 και σε διαβεβαιω οτι μου εχει αφησει τις καλυτερες εντυπωσεις γενικοτερα (εχουμε γυρισει ολο τον κοσμο παρεα) θα πρεπει να παω σε VAIO?Η ακομα πιο συγκεκριμενα τωρα που θα παρω ενα High-End συστημα (μουσικης) θα πρεπει να παρω Sony τυφλα? Η και ακομα χειροτερα, που εχω μια Samsung Tv στο σαλονι και εχω μαθει και με βολευει το menu της θα πρεπει να παρω ιδια και για το δωματιο μου?Να μην ψαξω?
Και μην μου πεις παλι οτι ξερεις ακριβως τι παιρνεις...Γιατι αμα ηταν ακριβως/περιπου το ιδιο με το i-phone σου τοτε θα ειχες καλυψει την αναγκη σου απολυτως και δεν ειχες αναγκη κανενος ipad...Κανω λαθος?
Και εδώ ότι καταλαβαίνεις. Αν θεωρείς ότι τα walkman έχουν ίδια σχέση με τα vaio όσο το iPhone με το iPad, οκ από μένα.
Και όχι το iPhone δεν καλύπτει τις ίδιες ανάγκες με το iPad. Είναι σαν να μου λες ότι με το smart καλύπτεις τις ίδιες ανάγκες με μια s-class. (Αλλά και στα δύο πληρώνεις κάτι παραπάνω για την premium εμπειρία στην κατηγορία τους.)
Αμα δουλευει και με/σε ικανοποιει τοτε δεν βρισκω το προβλημα (δικα σου λογια).
10 χρόνια marketing και "marketing" τις MS απέδειξαν ότι δεν δουλεύει. Εγώ δεν γουστάρω την τεμπελιά και τα φασόν.
Επειδη τα εχεις μπερδεψει παλι, οταν εχεις αναγκη ενα προϊον και ψαξεις τοτε θα μπορεις να χαρακτηρισεις κατι Value for money. Δηλαδη για να καλυψεις την αναγκη σου (που εχεις ηδη) θα ειναι το πιο συμφερον απο αποψη χαρακτηριστικων/τιμης. Το Premium της κατηγοριας ειναι το top απο διαφορες αποψεις πχ ποιοτητας, χαρακτηριστικων(υπαρκτων ή μη), εταιρικου ονοματος, τιμης κτλ κτλ., μη απολυτως απαραιτητα τα εξεζητημενα χαρακτηριστικα του και συνηθως για να ειναι και αληθινα Premium θα ειναι και περιορισμενης παραγωγης (πχ ακριβα αυτοκινητα, κοτερα, ρολογια κτλ κτλ).
Τωρα στο τελος ολα αυτα συγκρινονται με το ειδος της αναγκης και με το εισοδημα σου. Αν ειναι κατι δευτερευον πχ εχεις 3-4 υπολογιστες ηδη και κοστιζει (Οταν θα ερθει στην Ελλαδα εννοω) οσο ενα μηνιατικο σου και δεν υπαρχουν αλλοι ακριβοτεροι (ή υπαρχουν ελαχιστοι) τοτε ειναι ακριβο και Premium ή μπορει και ψευτο-Premium. Ομως αν ειναι ενα μπουκαλι νερο στην μεση της ερημου και κοστιζει παλι το ιδιο (1 μηνιατικο), απο την εναλλακτικη του να πιεις την αμμο (δεν ικανοποιει τις αναγκες σου) θα ειναι Value for money. Το να εχεις και την επιλογη απο την αλλη να πιεις και ενα Evian με κοστος οσο 2 μηνιατικα αυτο θα ειναι Premium. All right?
"για να καλυψεις την αναγκη σου (που εχεις ηδη) θα ειναι το πιο συμφερον απο αποψη χαρακτηριστικων/τιμης." αν όμως δεν σηκώνει η τσέπη σου να πάρεις αυτό που έχει τον καλύτερο λόγο, τότε συμβιβάζεις τις ανάγκες σου και πέρνεις κάτι που τις καλύπτει εν μέρη.
Αν το ipad (λόγω της επιθετικής στρατηγικής της apple) δεν είχε όντως άριστο value for money, γιατί πιστεύεις όλοι οι υπόλοιποι σοβαροί κατασκευαστές (δεν βάζω το iped και κάθε είδους iped μέσα ) ακύρωσαν τα tablet προγράμματά τους;
Μόνος σου είπες ότι το smart δεν είχε αντίπαλο για χρόνια. Η mercedes έκανε μια επιθετική στρατηγική και πούλησε ένα premium προιόν σε μια προσιτή κατηγορία που αυτή δημιούργησε. Έτσι και η apple. Τα premium brands μπορούν να πουλήσουν και σχετικά πολλά και προσιτά προϊόντα αρκεί να είναι υψηλής ποιότητας και να τα πλασάρουν σωστά.
Εφυγα για διακοπες. Καλο καλοκαιρι σε ολους.
Να πας στο καλό! (αν είχες ένα ipad βέβαια θα συνεχίζες άνετα και από εκεί )
Αρχικό μήνυμα από petasis
Δηλαδή το 17% των χρηστών παγκοσμίως έχουν smartphone; (Μεγάλο δεν είναι σαν νούμερο; )
Ή τα νούμερα αυτά αφορούν κατόχους smartphone;
Μόνο smartphone. Και είναι νούμερα προ iPhone4 οπότε χρήζουν άμεσης αναπροσαρμογής
It ain't those parts of the Bible that I can't understand that bother me, it is the parts that I do understand. - Mark Twain
''Νήφε και μέμνησο απιστείν'' (Επίχαρμος)
«Έτι φησίν, ότι κατ’αρχάς εξ αλλοειδών ζώων ο άνθρωπος εγεννήθη» (Αναξίμανδρος)