Το θέμα είναι ότι ο ΟΤΕ και πολλοί ISP's κάνουν παραπλανητική διαφήμιση λέγοντας ότι το adsl προσφέρεται για online gaming και τα λοιπά και στην πράξη αυτό δε γίνεται.
Και αυτό είναι λόγω κακών ρυθμίσεων από τη μεριά του ΟΤΕ και δεν έχει σχέση με το πόσο κατεβάζει ο καθένας.
Μπορώ λοιπόν κι εγώ να πω ότι στον ΟΤΕ είναι ληστές καθώς και ψεύτες.
Εμφάνιση 1.441-1.455 από 2770
-
13-01-06, 01:48 #1441
-
13-01-06, 02:17 #1442
Επειδή ξέρω ότι λίγοι θα το καταλάβουν να το κάνω ευκολοχώνευτο:
Έστω ότι έχουμε μια γραμμή με Bandwidth 30ΚΒ/sec που συνδέεται με ένα DSLAM με 15 χρήστες απάνω. Η ονομαστική ταχύτητα που δίνουμε σε κάθε χρήστη είναι ότι η γραμμή του έχει μέγιστο ονομαστικό bandwidth 30ΚΒ/sec, και ratio 1:15 δηλαδή για να έχει ένας την ονομαστική ταχύτητα πρέπει άλλοι 14 να μην χρησιμοποιούν καθόλου bandwidth. Εάν όλοι προσπαθούν ταυτόχρονα να κατεβάσουν θα πάρουν από 2ΚΒ/sec πραγματική ταχύτητα ο καθένας.
Πάμε στο DSLAM με το πρόβλημα πακέτων μας τώρα:
Έστω ότι το MTU είναι 1500 και ότι οι 14 χρήστες κάνουν με ένα connection download από ένα site με http πρωτόκολλο (άρα πακέτα 1500bytes μέγεθος) και ο ένας χρήστης κάνει χρήση μιας εφαρμογής με χρήση πακέτων μεγέθους 250bytes. Ο router X που έχει το πρόβλημα μας και κάνει διαμοιραση πακέτων και όχι bandwidth αρχίζει και μοιράζει από ένα πακέτο στον κάθε χρήστη που είναι συνδεμένος με τη σειρά που τα λαμβάνει. Έστω ότι φτάνει πόσοτητα πληροφορίας 20KB ταυτόχρονα για κάθε χρήστη στο router (και φυσικά η αναλογία πακέτων είναι 1 πακέτο 1500 bytes προς 6 πακέτα των 250 bytes)
1ο second: Δίνει σε κάθε χρήστη από δυο πακέτα δηλαδή 28 πακέτα των 1500bytes και 2 πακέτα των 250bytes. Περισσευουν 1KB. Περιμένουν και συσσωρευονται 10 πακέτα των 250 bytes του 15ου χρήστη.
2o second: Δίνει σε κάθε χρήστη από δύο πακέτα δηλαδή 28 πακέτα των 1500bytes και 2 πακέτα των 250bytes. Με το περίσευμα από το 1ο second δίνει ένα ακόμη πακέτο των 1500 bytes Περισσευουν 0.5KB. Περιμένουν και συσσωρευονται 20 πακέτα των 250 bytes του 15ου χρήστη.
3o second: Δίνει σε κάθε χρήστη από δύο πακέτα δηλαδή 28 πακέτα των 1500bytes και 2 πακέτα των 250bytes. Με το περίσευμα από το 2ο second δίνει ένα ακόμη πακέτο των 1500 bytes Περισσευουν 0KB. Περιμένουν και συσσωρευονται 30 πακέτα των 250 bytes του 15ου χρήστη.
Σε διάστημα μόλις 3 seconds: Οι 14 χρήστες έχουν πάρει ο καθένας στο διάστημα των 3 seconds σύνολο 4.5ΚΒ και 2 εξ αυτών πήραν 6ΚΒ, ΟΜΩΣ ο 15ος χρήστης πήρε 0,66ΚΒ και πλέον το ping response του είναι στα ύψη καθώς τα πακέτα του περιμένουν στους buffers του routerX......
Μπορεί κάποιος να μου υπολογίσει το ratio που ισχυει στην πραγματικότητα για τον 15ο χρήστη;;;;
Σημείωση: Παραπάνω έχουν γίνει πολλές απλουστευσεις σε τεχνικά θέματα ώστε να γίνει κατανοητό σε κάποιον που θα ήθελε να το καταλάβει χωρίς έχει τις απαιτούμενες τεχνικές γνώσεις.
edit: sdikr, συγνωμη αν σε στενοχώρησα αλλά ελπίζω να κατάλαβες με αυτό το post γιατί επιμένω ότι το ratio στις ADSL δεν έχει καμιά σχέση με το πρόβλημα μας.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dkounal : 13-01-06 στις 02:35.
-
13-01-06, 03:01 #1443
ίσως για 1η φορά κατάλαβα πως δημιουργείται το πρόβλημα και θα μπορώ να το εξηγήσω σε όσους με ρωτάνε.
Μήπως γνωρίζεις αν υπάρχει και λύση; Γιατί υποτίθεται ότι την ψάχνουν εδώ και καιρό και ο ΟΤΕ και οι ISP's.
-
13-01-06, 03:04 #1444
<====
Αρχικό μήνυμα από ndan_gr
-
13-01-06, 03:24 #1445
lol γιατί γελάς βρε;
αμα γνωρίζει κάτι παραπάνω να τους πάρουμε μήπως κάνουμε τπτ ..λέμε τώρα
αν και σύμφωνα με αυτό που διάβασα δεν πρέπει να υπάρχει λύση
-
13-01-06, 04:02 #1446
http://www.juniper.net/
ΛΟΛ και ποιά serιes θα χώσουν? Ελπίζω σύντομα και όχι το καλοκαίρι ή τον αύγουστο___________________________________________________
NoDsl is playing: Muse - Uprising (Open your eyes remix)
-
13-01-06, 05:29 #1447
Sdikir συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες για τα 30 gb. Όποιοι θέλουν να κατεβάζουν
πολλά να πληρώνουν extra (μεταξύ του και εγώ, εννοείται.)
Όχι όμως να έχουμε πάγιο τέλος (γραμμή+σύνδεση) 50άρια και 70άρια ευρώπουλα και
να χρεωνόμαστε και τα extra. Ας το κάνουν όπως στις υπόλοιπες φυσιολογικές χώρες με
αρχικό πάγιο 10-15 ευρώ και όσοι κατεβάζουν περισσότερα να πληρώνουν τα extra Gb
που κατεβάζουν. Το αστείο είναι ότι με τον τρόπο που γράφω τώρα (πάγιο+extra) οι
ευρωπαίοι ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ από όσα εμείς εδωπέρα! Δηλαδή κάπου ο
ΟΤΕ μας λέει "κατεβάστε ότι θέλετε και εγώ δεν θα χρεώνω extra Gb" αλλά από την
άλλη μας τα παίρνει τριπλά μέσα από τα πάγια του + η εικόνα του δικτύου του εμφανίζεται
ελαφρώς πυροβολημένη...
Ε, ας τα χρεώσει τα extra Gb (με ευρωπαίκά τιμολόγια) να ησυχάσουμε και αν και πάλι
το σύστημα του έχει πρόβλημα με τα packets, ας πετάξουν τους routers τους στα
σκουπίδια ανακύκλωσης...
(Δεν υποβαθμίζω το θέμα που αφορά στο routing των πακέτων, ίσα-ίσα πιστεύω πως
πρέπει να ελεγθεί πολύ προσεκτικά πριν γίνει οποιαδήποτε άλλη κίνηση. Επίσης, συμφωνώ
ότι μέσα από τις διαφημίσεις θα έπρεπε να ΠΡΟειδοποιείται ο μέλλων αγοραστής ότι το
DSL λόγω των προβλημάτων που υφίστανται κατά την παρούσα κατάσταση του
δικτύου -όποιος και ανα είναι υπεύθυνος για αυτά- ΔΕΝ είναι απόλυτα κατάλληλο για
GAMING, VO-IP & συναφείς εφαρμογές μικρών πακέτων και όχι να διατυμπανίζεται το
αντίθετο)Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ntsili : 13-01-06 στις 05:41.
-
13-01-06, 07:08 #1448
Δε νομιζω οτι ο ΟΤΕ ειναι ο υπευθυνος να βαζει τετοιες ταριφες για ογκοχρεωση ουτε πιστευω οτι μπορει (οταν για παραδειγμα οι παροχοι αγοραζουν τις γραμμες χονδρικη και εχουν πουλησει μακροχρονια συμβολαια για αυτες). Ο ΟΤΕ πρεπει να παρεχει full speed και ο οποιος περιορισμος πρεπει να πεφτει στο συμβολαιο μας με τον isp οπου μεσω αυτου θα εξομαλυνεται η χρηση του νετ. Ομως οι χρηστες γενικοτερα δεν επιλεγουν τετοια συμβολαια και αυτο συμβαινει γιατι οι τιμες ειναι τετοιες που το adsl το βαζουν αυτοι που ξερουν τι ειναι και τι το θελουν. Ο ΟΤΕ ειναι υπευθυνος που εχει συγκεντρωσει ολους τους "βαριους" χρηστες γιατι δημιουργησε το προβλημα με τη διαστρεβλωση των τιμων οποτε και αποφασιζαν υπερ του adsl μονο οι "βαριοι". Ο αλλος που θελει να δει κατι μια στιγμη και να βγει, γιατι να βαλει adsl? Για να του ριχνουν τα χαρατσια? Ε δεν προκειται. Και μετα θα λυσουμε εμεις το προβλημα που δημιουργησε ο ΟΤΕ μεσω περιορισμων και εξτρα κοστους για ογκοχρεωση? Δεν προκειται να λυσει κανενα προβλημα. Γιατι μεσα σε 2-3 χρονια ολοι οι εναλλακτικοι παροχοι τηλεφωνιας θα βαζουν voip over adsl και θα εχεις average πακετα πολυ πανω απ'οσο ειναι τωρα με το 1/4 του bandwidth. Αμα δε μπορουν τα dslam να διαχειριστουν πακετα (εμενα το μεσημερι φτανει 13-15 max) πρεπει να βρουν αλλες λυσεις. Ισως να βαλουν τιποτα πιο συγχρονο με πιο γρηγορους επεξεργαστες..
-
13-01-06, 10:40 #1449
Αρχικό μήνυμα από dkounal
Στον ΟΤΕ έρχεται ένα πακέτο IP (στον BBRAS του απο τον BBRAS του παρόχου). Αυτό το πακέτο μπορει να έχει μέγεθος 100, 200 μέχρι και 1500 bytes. Τωρα αυτό πρέπει να "κοπεί" σε πακετάκια ΑΤΜ για να πάει στο DSLAM. Και πρέπει να κοπεί όλο σαν μια οντότητα, και να φύγει. Προφανώς ο ΟΤΕ έχει επιλέξει ότι ο διαμοιρασμός των πακέτων, δηλαδή να πηγαίνει ένα πακέτο στον έναν χρήστη, έναν στον άλλο κυκλικά και πάλι απο την αρχή, γίνεται με βάση τα πακέτα IP και όχι τα πακέτα ATM, δηλαδή στα εισερχόμενα στους BBRAS. Δεν ξέρω εαν θα μπορούσε να γίνει στα πακέτα ATM, αλλά τότε πιθανόν να είχαμε απλά διαμοιρασμό του bw, που και πάλι δεν θα μας συνέφερε. Νομίζω ότι δεν αρκεί απλά να φωνάζουμε κλπ κλπ. Πρέπει να γίνουν δοκιμές ίσως με διαμοιρασμό πακέτων στο ΑΤΜ και εαν πραγματικά έχει καλυτερη συμπεριφορά ή όχι.
Στην τελική όμως όλα αυτά συμβαίνουν γιατί υπάρχουν συνθήκες κορεσμού. Σε συνθήκες κορεσμού, κάποιοι θα την πληρώνουν την νύφη. Τυχαίνει ή έχει επιλεγεί να είναι οι επικοινωνίες πραγματικού χρόνου. Πιστευω ότι η λύση είναι είτε να μπεί ογκομετρικό πλαφόν (που κανένας χρήστης που δεν τρέχει ζώα δεν θα έχει πρόβλημα με αυτό , εφόσον είναι ρεαλιστικό) ή/και το πέρασμα όλων των χρηστών pstn σε ADSL άμεσα.
Το τελευταίο καθώς και η γενικώς αύξηση των χρηsτών ADSL θα γίνει μόνο εαν πέσουν σημαντικά οι τιμές και εκεί πρέπει να στοχεύουμε και να γκρινιάζουμε. Θα πρέπει η 384 με πλαφόν πχ 15ΓΒ να κοστίζει λιγότερο απο 10 ευρώ το μήνα (ΑΡΥΣ + πρόσβαση) και με το ΦΠΑ μαζί.
QoS: Τι είναι τούτο το πράγμα; Ευρυζωνικά: Μύθοι και πραγματικότητα Οδηγίες Εγκατάστασης Oracle 10G σε Linux (RHEL4)Περι αλόγιστης χρήσης Ιντερνετ
Ikariam.gr anon@AnonCity Guzoos@76:12
-
13-01-06, 10:52 #1450
Αρχικό μήνυμα από chatasos
Εγκυκλοπεδικά
Session Border Controller breaks down into two logically distinct pieces.
-The Signaling SBC function (SBC-SIG) controls access of VoIP signaling messages to the core of the network, and manipulates the contents of these messages.
-The Media SBC function (SBC-MEDIA) controls access of media packets to the network, provides differentiated services and QoS for different media streams, and prevents service theft.
Session border controllers (SBC) is a new category of network equipment that provides critical control functions to enable high quality interactive communications across IP network borders.
A "session" is any real-time, interactive voice, video or multimedia communication using layer 5 IP session signaling protocols such as SIP, H.323, MGCP or Megaco/H.248.
The "border" is any IP-IP network border such as those between service provider and customer/subscriber, or between two service providers.
The "control" functions span security, service assurance and law enforcement requirements.
•
Security - protect service infrastructure and customer/supplier relationships from attack
•
Service Assurance - guarantee SLAs, maximize service reach, enable new services, protect against service theft and minimize costs
• Law enforcement - provide legal intercept capabilities
Πηγή : http://www.acmepacket.comΤελευταία επεξεργασία από το μέλος skyman : 13-01-06 στις 11:02.
%DSL-3-UNKNOWN_STATE:[chars] layer1 state is [dec]
-
13-01-06, 11:45 #1451
Ρε παιδια ή εγω τρελλάθηκα ή στραβά αρμενίζουμε
Τι λέτε για ογκοχρέωση?
Εδω μαζί δεν τα λέγαμε επι χρόνια να μην έχουμε ογκο+χρονοχρεώσεις
στις DSL και οτι στο εξωτερικό δεν έχουν περιορισμούς?
Το τι θα κάνει ο ΟΤΕ είναι δικό του πρόβλημα.
Ας κάνει ότι και η vivodi ,η Telepassport , οι άλλες του εξωτερικού κλπ
Δεν είναι δικό μας θέμα να λύσουμε το πρόβλημα του ΟΤΕ
-
13-01-06, 11:53 #1452
skyman: Καλά όλα αυτά που λές, αλλά όπως έχουμε ξαναπεί ο ΟΤΕ διακινεί ΑΤΜ πακέτα. Για να μπορεί να κάνει διαφοροποίηση στα πακέτα χρειάζεται συστήματα πολύ ισχυρά που να παίζουν στο 7ο επίπεδο κατα OSI, μιας και οι επικοινωνίες VoIP δεν παίζουν απαραίτητα με συγκεκριμένα μόνο πρωτόκολλα / πόρτες. Επιπλέον θα έπρεπε να κάνει inspect μέσα στα encapsulated IP πακέτα ενώ αυτός βλέπει μόνο ΑΤΜ και υπάρχει και νομικό θέμα κατα πόσο αυτό επιτρέπεται. Ακόμη και εαν επιτρεπόταν, οι μηχανές για να κάνουν αυτό το πράγμα θα ήταν εξαιρετικά ακριβές πράγμα που θα ανέβαζε αντί να κατέβαζε το κόστος των ADSL, και τότε δικαίως θα ήταν η αύξηση.
Ενώ τώρα παίρνει πολύ περισσότερα χρήματα απο αυτά που δικαιούται για τις υπηρεσίες που παρέχει.
nkar: Εαν θέλουμε να θεωρούμαστε ενήλικες θα πρέπει να έχουμε μια υπεύθυνη στάση, ακόμη και εαν δεν μας αρέσουν κάποια πράγματα. Εφόσον δεν κάνεις χρήση p2p τι πρόβλημα έχεις με ένα πλαφόν; Στην αγγλία για πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες πχ 4mbps έχουν πλαφόν 30GB. Εγω προτείνω τα 15GB στις συνδέσεις 384. Οι μόνοι που θίγονται είναι αυτοί που ξημεροβραδιάζονται στο παράνομο κατέβασμα. Ολοι οι υπόλοιποι δεν νομίζω ότι έχουν πρόβλημα.
QoS: Τι είναι τούτο το πράγμα; Ευρυζωνικά: Μύθοι και πραγματικότητα Οδηγίες Εγκατάστασης Oracle 10G σε Linux (RHEL4)Περι αλόγιστης χρήσης Ιντερνετ
Ikariam.gr anon@AnonCity Guzoos@76:12
-
13-01-06, 12:01 #1453
Τελικά στην Αγγλία έχουν ή δεν έχουν πλαφόν?
Εάν έχουν πλαφόν τότε λέγαμε μαμακίες επί 2-3 χρόνια εδω μέσα
Εάν δεν έχουν (ή τουλάχιστον η πλειονότητα των ISP δεν έχει) τότε
λέμε μαμακίες τώρα
Υ.Γ.
Δεν αναφέρομαι σε άτομα (μην ξεκινήσουμε flame war)
Απλά έχω πάθει διχασμό προσωπικότητας γιατι μέχρι τώρα
λέγαμε τα αντίθετα από αυτά που λέμε τώρα
Αλήθεια η Vivodi δεν εχει hard users?
Πως δεν εχει πρόβλημα τώρα?
(και πριν που είχε πρόβλημα το αναγνώριζε και δεν έλεγε τα περί 1:20 κλπ)????
Η vivodi πως το έλυσε το πρόβλημα που κοτζαμ ΟΤΕ δεν μπορεί?
Και εν πάσει περιπτώσει επειδή είμαστε ενήλικες και επαγγελματίες αν στον ΟΤΕ
φταίει το γεγονός οτι τα πακέτα περνάνε πρώτα από τους BBRAS και μετά πάνε στους ISP,
ποιός σχεδίασε το δίκτυο?
Δεν ήξερε το σαίνι οτι θα είχε πρόβλημα μετα?
Οι επαγγελματίες παραιτούνται αν κάνουν χοντρά λάθη (Και οι εταιρείες τους αναλαμβάνουν
να καλύψουν τη ζημια )Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nkar : 13-01-06 στις 12:20.
-
13-01-06, 12:22 #1454
Νομίζω ότι ο κάθε ISP που έχει τον πλήρη έλεγχο της επικοινωνίας μπορεί να "ρυθμίσει" και την επικοινωνία με την κατάλληλη πολιτική QoS. Μάλιστα αυτές οι ρυθμίσεις είναι που κάνουν την ειδοποιό διαφορά στην ποιότητα της υπηρεσίας που προσφέρει. Αλλά αυτά σε full LLU δικά της.
Στην περίπτωση του ΟΤΕ, έχουμε DSLAM, που τα πουλά ο ΟΤΕ είτε απευθείας είτε μέσω των παρόχων, και φυσικά είναι πολλοί οι πάροχοι . Ετσι σε ένα DSLAM μπορεί οι πόρτες όλες να καταλήγουν σε έναν ή δεκαπέντε παρόχους. Αντε τώρα βγάλε συμπέρασμα. Γιατί ο κάθε πάροχος να βάλει όρια ή φραγές ή διάφορες πολιτικές; Χρειάζεται εξοπλισμό, μπορεί ο ανταγωνιστής να μην το κάνει άρα θα φαίνεται χειρότερος πάροχος, και επιπλέον ζημιώνει το τμήμα της εναλλακτικής τηλεφωνίας (θεωρία συνομωσίας). Οπότε.....
Αρχικό μήνυμα από nkar
QoS: Τι είναι τούτο το πράγμα; Ευρυζωνικά: Μύθοι και πραγματικότητα Οδηγίες Εγκατάστασης Oracle 10G σε Linux (RHEL4)Περι αλόγιστης χρήσης Ιντερνετ
Ikariam.gr anon@AnonCity Guzoos@76:12
-
13-01-06, 12:30 #1455Τελικά στην Αγγλία έχουν ή δεν έχουν πλαφόν?
Τα τελευταια 2-3 χρονια εμφανιστηκε δημοσιος οτι υπηρχε cap (περιπου 15GB για γραμμη ΑDSL 512 και αναλογα με τον ISP) και αυτο διοτι υπηρχε ενα "boom" στα downloading και πολλοι ξεπερασαν τα λογικα "download allowances".
Παρόμοια Θέματα
-
Κινητοποίηση - Πρόβλημα περιορισμού πακέτων απο OTE
Από j77 στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 28-04-06, 14:36
Bookmarks