Σελ. 110 από 185 ΠρώτηΠρώτη ... 90100105108109110111112115120130 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1.636-1.650 από 2770
    Περιοχή
    Athens
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από chatasos
    Εγώ πάντως είχα την εντύπωση πως ήταν CBR. Διαφορετικά το βλέπω λίγο δύσκολο να εξηγήσω την έννοια του ratio.
    εννοείς ότι ειναι CBR end-to-end? Αυτό που μου φαίνεται λογικό είναι να υπάρχει ενα PVP CBR ή VBR-nrt μεταξύ DSLAM <-> Core ATM switch και εκεί μέσα να κυκλοφορούν UBR PVCs για τους χρήστες, άντε και ένα μικρό CBR για τη διαχείριση.

Περιοχή
    Άνω Πατήσια
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
    Router
    OpenWrt@Telindus 1133
    SNR / Attn
    3.4(dB) / 27(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από anon

Το φορτίο αλλάζει και σε χρόνο μικρότερο του δευτερολέπτου. Δες σχετικό νήμα με QoS που υπάρχει στο networking. Τα γραφήματα είναι χαρακτηριστικά....

Να το ξαναπώ ;;;;;
    Είσαι ωραίος! Μου έδειξες το thread που διαψευδεις τον εαυτό σου.

Λοιπόν:
    Με πακέτα 28bytes έχω 2kbytes/s download. Την ίδια στιγμή (μπορώ να στο κάνω και demo από κοντά αν δεν τον πιστευεις) με πακέτα 1500bytes έχω 37kbytes/s download

Καλά μέχρι εδώ;

Εδώ γράφεις:

Καλά όλα αυτά, αλλά ας δούμε πως συμπεριφέρεται το UDP, εαν κατεβάσουμε το μέγεθος του πακέτου απο 1000 bytes σε 100 bytes. Πρώτα απο όλα, ας δούμε την στιγμιαία ταχύτητα

.
    .
    .
    Εδώ βλέπουμε το ίδιο γράφημα με την περίπτωση UDP/1000 byte per packet size. Απο αυτό φαίνεται ότι παρόλο που μειώσαμε το μέγεθος του πακέτου, και πάλι γίνεται πλήρες χρήση της γραμμής. Ας δούμε και την συνολική ταχύτητα του συστήματος.
    .
    .
    .
    Και πάλι τα ίδια. Πλήρης αξιοποίηση!!!
    Παρακάτω γράφεις:

Μέχρι τώρα είδαμε μια ιδανική συμπεριφορά του UDP, αλλά κάτω απο ιδανικές συνθήκες. Οπως είπαμε και στην αρχή για το UDP, αυτό στέλνει με μια ροή σταθερή, και είχαμε επιλέξει να είναι αυτή ελάχιστα μικρότερη απο την συνολική ταχύτητα της σύνδεσης. Για να δούμε όμως τί γίνεται, εαν η ταχύτητα της σύνδεσης πέσει στο μισό, δηλαδή στο 1Mbps, ενω το UDP στέλνει με τον ίδιο ρυθμό πακέτα. Θα έχουμε όλες τις παραμέτρους ίδιες με την πρώτη μελέτη που κάναμε στο UDP, εκτός απο την ταχύτητα της γραμμής.

Αρχικά μελετάμε την στιγμιαία ταχύτητα
    .
    .
    .
    Βλέπουμε ότι γίνεται πλήρης αξιοποίηση της γραμμής. Το γράφημα είναι σχεδόν ίδιο με τα προηγούμενα. Ας δούμε και την συνολική ταχύτητα
    .
    .
    .
    Και εδώ δε βλέπουμε τίποτα διαφορετικό, εκτός του ότι μειώθηκε η συνολική ταχύτητας μιας και μειώθηκε και η ταχύτητα της γραμμής.
    Ε τότε γιατί βρε αδερφέ εδώ σε μας ΔΕΝ γίνεται πλήρης αξιοποίηση της "πεσμένης" γραμμής μας και έχουμε 2kb/s maximum όταν λαμβάνουμε 28byte πακέτα ενώ έχουμε την δυνατότητα να λάβουμε μέχρι 37kb/s?

Το avatar του μέλους chatasos
    chatasos Guest
    Red face
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από lacacitos
    εννοείς ότι ειναι CBR end-to-end? Αυτό που μου φαίνεται λογικό είναι να υπάρχει ενα PVP CBR ή VBR-nrt μεταξύ DSLAM <-> Core ATM switch και εκεί μέσα να κυκλοφορούν UBR PVCs για τους χρήστες, άντε και ένα μικρό CBR για τη διαχείριση.
    Εγώ ως τώρα υπέθετα ότι είναι x (όσα και οι ταχύτητες) VP -CBR- από το κάθε dsalm μέχρι τον bras, μέσα σε κάθε ένα από τα οποία υπάρχουν τα y VC -UBR- των χρηστών των αντιστοίχων ταχυτήτων.

Το avatar του μέλους dkounal
    dkounal Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Acinonyx
    Ειλικρινά αναρρωτιέμαι γιατί είναι τοσο δύσκολο να το δείτε...
    Και εγώ στην ίδια φάση με σένα είμαι.
    Και εγώ έκανα τα πάντα να εξηγήσω αυτά που λες και εσύ πιο εκλαϊκευμένα και με λιγότερο τεχνική ανάλυση αλλά υπάρχουν κάποιοι εδω μέσα που δεν καταλαβαίνουν.

Συνεπώς, δημοκρατία έχουμε καθένας δικαιούται να λέει τη γνώμη του, εγώ εξήγησα την δική μου με κάθε τρόπο, κατά την γνώμη αυτοί που προτάσουν σαν αιτία τα bandwidth, ratios, p2p είναι σε λάθος thread, καθώς εδώ το πρόβλημα μας είναι (κατα τη γνωμη μου και πάλι) ο δόλιος περιορισμός των πακέτων από πλευράς ΟΤΕ και θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να χάνω το χρόνο μου λέγοντας τα ίδια ξανά και ξανά και ακούγοντας τα ίδια ξανά και ξανά.

Συμβουλή μου: συνέχισε και ανακοίνωνε τις δοκιμές σου χωρίς να σπαταλάς χρόνο να πείσεις κάποιους (γιατί έχω πεισθεί πλέον) ότι δεν έχουν την ικανότητα να καταλάβουν αυτά που λές.

Περιοχή
    Άνω Πατήσια
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Router
    OpenWrt@Telindus 1133
    SNR / Attn
    3.4(dB) / 27(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από chatasos
    Εγώ ως τώρα υπέθετα ότι είναι x (όσα και οι ταχύτητες) VP -CBR- από το κάθε dsalm μέχρι τον bras, μέσα σε κάθε ένα από τα οποία υπάρχουν τα y VC -UBR- των χρηστών των αντιστοίχων ταχυτήτων.
    Ότι και να είναι πάντως, αν μέσα στο VP υπάρχουν μόνο πελάτες με UBR τότε έχουμε όλοι την ίδια προτεραιότητα. Αν υπάρχουν και πελάτες υψηλότερων κατηγοριών (CBR, VBR, ABR) εκεί θα έχουμε πρόβλημα στο bitrate throughput όταν θα τραβάνε αυτοί.

Περιοχή
    Λουξεμβούργο
    Downloads
    6
    Uploads
    1
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500Μ Download/260M Uploa
    ISP
    Διάφοροι. Ολο
    Router
    Fritzbox!7490
    Εγώ ως τώρα υπέθετα ότι είναι x (όσα και οι ταχύτητες) VP -CBR- από το κάθε dsalm μέχρι τον bras, μέσα σε κάθε ένα από τα οποία υπάρχουν τα VC -UBR- των χρηστών των αντιστοίχων ταχυτήτων.
    Και εγώ αυτο νομίζω σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω. Aν ξέρει κάποιος πιο πολλές λεπτομέρειες, ας ποστάρει.

Αcynonix: Διάβασες αυτό με το UDP . Τώρα διάβασε και τι συμβαίνει με TCP και UDP μαζί. Δεν είναι όλο το bw σε UDP. Επιπλέον το UDP δεν είναι αυτορυθμιζόμενο και σε συνθήκες κορεσμού, εαν δεν έχεις κάνει σχετικό QoS, αυτό επιβαρύνεται πιο πολύ. Επιπλέον των παραπάνω, το σχετικο νήμα έγινε για να δείξει μερικα στοιχεία του τι συμβαίνει σε συνθήκες κορεσμού, χωρίς κανένα ιδιαίτερο QoS. Εδώ ειπώθηκε ότι όντως ο ΟΤΕ έχει κάποιας μορφής QoS που λειτουργεί με packet rate limiting. Που βλέπεις ότι υπάρχει λάθος; Είπαμε ότι δεν κάνει QoS ο ΟΤΕ; Αυτό που λέω είναι ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά παρατηρείται γιατί υπάρχει συμφόρηση και ενεργοποιείται το QoS. Τώρα που υπάρχει συμφόρηση είναι ευκολο να εικάσουμε ότι συμβαίνει στο λινκ μεταξύ DSLAM μέχρι BBRAS (παράδειγμα οι χρήστες HOL, όπου φαίνεται ότι στου ςBBRAS δεν υπάρχει μπούκωμα αλλά έχουν την ίδια συμπεριφορά όπως με όλους τους παρόχους). Τώρα αυτό το "μπούκωμα" είναι ότι πολυ απλά δεν φτάνει το bw που δίνει ο ΟΤΕ στο λινκ. είναι πολύ απλό.

Επίσης γιατί δεν δέχεσαι ότι είναι μπούκωμα απο μουλάρια; Αυτό δεν μπορώ α το καταλάβω. Οι περισσότεροι εδώ μέσα έχουν μουλάρια, και στο σχετικό νήμα υπάρχουν παράπονα γιατί δεν κατεβάζουν με την επιθυμητή ταχύτητα κλπ κλπ, ενώ σας έχω αποδείξει ότι αρκεί το 10% των θυρών στο DSLAM να τρέχουν μουλάρια και άλλα συναφή "βαριά" και μπουκώνουν την γραμμή. Επιπρόσθετα παράπονα της μορφής ότι είναι λάθος το QoS που κάνει ο ΟΤΕ, δέχομαι ότι μπορεί να είναι σωστό, αρκεί να μου δείξετε κάποιας άλλης μορφής διάταξη έστω περιγραφικά.

Επίσης λέχθηκε ότι δεν καταλαβαίνω τον περιορισμό πακέτων κλπ κλπ. Μα φυσικά, και συνέχεια αυτό λέμε ότι αυτής της μορφής QoS έβαλε ο ΟΤΕ. Τώρα εαν είναι δόλιος κλπ, μπορεί να αποδειχθεί μόνο με στοιχεία, και στην παρούσα φάση δεν έχουμε στοιχεία κατευθείαν απο DSLAM/BBRAS του ΟΤΕ, παρα μόνο στο τελικό άκρο του χρήστη. Ακόμη και εαν γίνεται με δόλο, δεν μπορεί να αποδειχθεί με τα στοιχεία του χρήστη, γιατί μπορεί να πει ο ΟΤΕ ότι έχει συμφόρηση (ακόμη και εαν δεν έχει). Δεν καταλαβαίνω γιατί προβάλεται ως διαφορά μας, το γεγονός του packet rate limitig.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος anon : 19-01-06 στις 23:06.

Περιοχή
    CFU
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    10240/1024
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Wind - ΚΕΡΚΥΡΑ
    SNR / Attn
    9(dB) / 17(dB)
    Moλις πριν λιγο επεσε η Forthnet στην Πατρα (δεν ξερω για αλλου) και παροτι ειναι prime time τοσο τα ping οσο και το Voip πετανε. (~25 ms ping με forthnet και τελεια συνομιλια στο voice buster).Aυτο το φαινομενο το εχω παρατηρησει αρκετες φορες οποτε κανει "restart" η forthnet και ανεξαρτητως ωρας τα πραγματα για κανα 2ωρο μετα το restart ειναι ιδανικα.

Πηρα τηλεφωνο αμεσως αυτην την φορα και στην τεχνικη υποστηριξη της forthnet μου ειπαν πως τα restart = αναβαθμισεις.

Εχοντας υπ'οψιν οτι ειμαι σε ενα απο τα πιο γεματα (με heavy users=φοιτητες μαλιστα) dslam(κωνσταντινουπολεως) ,δεν μπορω να βγαλω ενα συμπερασμα για την ολη κατασταση.

Το οτι γινεται αναβαθμιση στην forthnet μαλλον δεν στεκει αφου η κατασταση γυρναει στα γνωστα χαλια μετα απο 1-2 ωρες.

Ισως λοιπον "αδειαζει" για λιγο το dslam μας απο p2p κτλπ προσωρινα και οταν ξαναμπουν οι χρηστες forthnet "πιταρει" παλι το dslam??

Χωρις να εχω τις γνωσεις για να βγαλω ακρη απο ολο το thread το μονο που μπορω να υποθεσω και εγω λοιπον ειναι πως ο "κοφτης" δεν ειναι μονιμος αλλα μπαινει ειτε οταν γεμιζει το κεντρο με χρηστες,ειτε οταν γεμιζει με bandwith .

PS: Παρατηρησε κανεις αλλος στην Πατρα,εκτος forthnet, καλυτερευση της καταστασης το τελευταιο 40λεπτο ?

Περιοχή
    Λουξεμβούργο
    Downloads
    6
    Uploads
    1
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500Μ Download/260M Uploa
    ISP
    Διάφοροι. Ολο
    Router
    Fritzbox!7490
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από drtequila
    Moλις πριν λιγο επεσε η Forthnet στην Πατρα (δεν ξερω για αλλου) και παροτι ειναι prime time τοσο τα ping οσο και το Voip πετανε. (~25 ms ping με forthnet και τελεια συνομιλια στο voice buster).Aυτο το φαινομενο το εχω παρατηρησει αρκετες φορες οποτε κανει "restart" η forthnet και ανεξαρτητως ωρας τα πραγματα για κανα 2ωρο μετα το restart ειναι ιδανικα.
    ΕΠιβεβαιώνει όσα λέω.
    Οσο για το δίωρο, είναι μέχρι να ξαναξεκινήσουν τα μουλάρια.

Περιοχή
    Αθήνα - Κ. Πατήσια
    Downloads
    33
    Uploads
    2
    Άρθρα
    4
    Ταχύτητα
    20480/1023
    ISP
    Conn-x OTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΔΑΓΚΛΗΣ
    Router
    thomson speedtouch 585 v6
    Εγώ παρακολουθώ μια συζήτηση , με έντονες διαφωνίες μεν και επίμονες απόψεις , αλλά μέσα σε πολιτισμένα πλαίσια . Θα συνιστούσα ηρεμία .

Περιοχή
    Άνω Πατήσια
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Router
    OpenWrt@Telindus 1133
    SNR / Attn
    3.4(dB) / 27(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από anon
    Και εγώ αυτο νομίζω σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω. Aν ξέρει κάποιος πιο πολλές λεπτομέρειες, ας ποστάρει.

Αcynonix: Διάβασες αυτό με το UDP . Τώρα διάβασε και τι συμβαίνει με TCP και UDP μαζί. Δεν είναι όλο το bw σε UDP. Επιπλέον το UDP δεν είναι αυτορυθμιζόμενο και σε συνθήκες κορεσμού, εαν δεν έχεις κάνει σχετικό QoS, αυτό επιβαρύνεται πιο πολύ. Επιπλέον των παραπάνω, το σχετικο νήμα έγινε για να δείξει μερικα στοιχεία του τι συμβαίνει σε συνθήκες κορεσμού, χωρίς κανένα ιδιαίτερο QoS. Εδώ ειπώθηκε ότι όντως ο ΟΤΕ έχει κάποιας μορφής QoS που λειτουργεί με packet rate limiting. Που βλέπεις ότι υπάρχει λάθος; Είπαμε ότι δεν κάνει QoS ο ΟΤΕ; Αυτό που λέω είναι ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά παρατηρείται γιατί υπάρχει συμφόρηση και ενεργοποιείται το QoS. Τώρα που υπάρχει συμφόρηση είναι ευκολο να εικάσουμε ότι συμβαίνει στο λινκ μεταξύ DSLAM μέχρι BBRAS (παράδειγμα οι χρήστες HOL, όπου φαίνεται ότι στου ςBBRAS δεν υπάρχει μπούκωμα αλλά έχουν την ίδια συμπεριφορά όπως με όλους τους παρόχους). Τώρα αυτό το "μπούκωμα" είναι ότι πολυ απλά δεν φτάνει το bw που δίνει ο ΟΤΕ στο λινκ. είναι πολύ απλό.

Επίσης γιατί δεν δέχεσαι ότι είναι μπούκωμα απο μουλάρια; Αυτό δεν μπορώ α το καταλάβω. Οι περισσότεροι εδώ μέσα έχουν μουλάρια, και στο σχετικό νήμα υπάρχουν παράπονα γιατί δεν κατεβάζουν με την επιθυμητή ταχύτητα κλπ κλπ, ενώ σας έχω αποδείξει ότι αρκεί το 10% των θυρών στο DSLAM να τρέχουν μουλάρια και άλλα συναφή "βαριά" και μπουκώνουν την γραμμή. Επιπρόσθετα παράπονα της μορφής ότι είναι λάθος το QoS που κάνει ο ΟΤΕ, δέχομαι ότι μπορεί να είναι σωστό, αρκεί να μου δείξετε κάποιας άλλης μορφής διάταξη έστω περιγραφικά.
    Σα να αρχίζουμε να συμφωνούμε ελαφρά.

Οι δοκιμές που κάνω δεν είναι με TCP. Τρέχει στη γραμμή μου μόνο ICMP ή UDP. Οπότε δεν παίζει αυτό που λες γιατί είναι και τα 2 connectionless.

Συμφωνούμε ότι το πρόβλημα δημιουργείται σε συνθηκες κορεσμού.
    Διαφωνούμε όμως στο ΠΟΥ γίνεται ο κορεσμός.
    Εγώ λέω ότι γίνεται κορεσμός στα πακέτα ενώ εσύ στα byte. Υπάρχει μεγάλη διαφορά.

Επίσης να σε ενημερώσω ότι o BRAS βρισκεται στον OTE και όχι στους ISP. Δεν συνδέονται τα dslams με τους παρόχους. Τα dslam συνδεονται με τους BBRAS (ΟΤΕ) και οι BRAS συνδεονται με τους ISP.

Κατά τη γνώμη μου τα πιθανά σενάρια είναι:
    1. ο ΟΤΕ έχει εκχωρήσει σε κάθε κλάση πεπερασμένο αριθμό πακέτων προφανώς με βάση το μέγιστο MTU (1514). Ίσως τα μηχανήματα του να μην έχουν την δυνατότητα να μετρήσουν traffic σε bytes/s αλλά μονο packets/s - τα packets που ενθυλακώνουν δηλαδή - και να αναγκάζεται να κάνει τέτοιου είδους traffic shaping.. Έτσι δημιουργείται κορεσμός στα πακέτα οταν συνδέονται πολλοί χρήστες.
    2. υπάρχει αδυναμία του router να ενθυλακώσει τις πληροφορίες και δημιουργείται έτσι μία κατάσταση διαμοιρασμού round robin λόγω φυσικών περιορισμων (επεξεργαστική ισχύς)
    Τείνω όμως προς την πρώτη εκδοχή γιατί δεν έχει εμφανιστεί κανένα σημάδι κορεσμού στην εισερχόμενη στους BRAS κίνηση ενώ στατιστικά θα έπρεπε (λόγος 1/3 στις συνδέσεις).

Το avatar του μέλους sdikr
    sdikr Guest

Οι δοκιμές που κάνω δεν είναι με TCP. Τρέχει στη γραμμή μου μόνο ICMP ή UDP. Οπότε δεν παίζει αυτό που λες γιατί είναι και τα 2 connectionless.

Εγώ λέω ότι γίνεται κορεσμός στα πακέτα ενώ εσύ στα byte. Υπάρχει μεγάλη διαφορά.

Επίσης να σε ενημερώσω ότι o BRAS βρισκεται στον OTE και όχι στους ISP. Δεν συνδέονται τα dslams με τους παρόχους. Τα dslam συνδεονται με τους BBRAS (ΟΤΕ) και οι BRAS συνδεονται με τους ISP.

1. ο ΟΤΕ έχει εκχωρήσει σε κάθε κλάση πεπερασμένο αριθμό πακέτων προφανώς με βάση το μέγιστο MTU (1514). Ίσως τα μηχανήματα του να μην έχουν την δυνατότητα να μετρήσουν traffic σε bytes/s αλλά μονο packets/s - τα packets που ενθυλακώνουν δηλαδή - και να αναγκάζεται να κάνει τέτοιου είδους traffic shaping.. Έτσι δημιουργείται κορεσμός στα πακέτα οταν συνδέονται πολλοί χρήστες.
    2. υπάρχει αδυναμία του router να ενθυλακώσει τις πληροφορίες και δημιουργείται έτσι μία κατάσταση διαμοιρασμού round robin λόγω φυσικών περιορισμων (επεξεργαστική ισχύς)
    Τείνω όμως προς την πρώτη εκδοχή γιατί δεν έχει εμφανιστεί κανένα σημάδι κορεσμού στην εισερχόμενη στους BRAS κίνηση ενώ στατιστικά θα έπρεπε (λόγος 1/3 στις συνδέσεις).
    Απο τον Bbras του ότε πάνε στον Bbras του Isp αν δεν κάνω λάθος μέσω ΑΤΜ, το οποιό σιγά σιγά αλλάζει σε GE ειδικά στην Αθήνα και γίνονται δοκιμές στην Θεσσαλονική.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    200M/20M
    ISP
    Vodafone
    Router
    Fritzbox 7530
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sdikr
    Απο τον Bbras του ότε πάνε στον Bbras του Isp αν δεν κάνω λάθος μέσω ΑΤΜ, το οποιό σιγά σιγά αλλάζει σε GE ειδικά στην Αθήνα και γίνονται δοκιμές στην Θεσσαλονική.
    Δεν έχουν bbras οι isp. (με εξαιρέσεις)

ένα atm δίκτυο έχει ο καθένας - όπως σωστά λες - με το bbras.
    Για να φτάσουμ πάντως στο gigabit ethernet για όλους τους παρόχους,
    έχουμε πολύυυυυυυυ δρόμο ακόμα....

Εδώ οι περισσότεροι έχουν το πολύ τρία lns με τους bbras του ΟΤΕ (λέγε με Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα) και αν

ο μόνος πάροχος που έχω ακούσει να έχει δικά του bbras είναι η tellas (αλλά κι αυτό δεν ξέρω αν ευσταθεί)
    Ήρθε πάλι ο χειμώνας στην καρδιά σου,
    ένα σύννεφο που έφερε βροχή,
    μα όταν βλέπεις καλοκαίρια στα όνειρά σου,
    θα 'ναι οι μέρες που περάσαμε μαζί...
    =======================
    Κίνηση φοιτητών & νέων για την Ευρώπη: www.aegee.org

Περιοχή
    Λουξεμβούργο
    Downloads
    6
    Uploads
    1
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500Μ Download/260M Uploa
    ISP
    Διάφοροι. Ολο
    Router
    Fritzbox!7490

Τι δεν παίζει; Πάντως προς ενημέρωσή σου, οι περισσότεροι routers βάζουν σε low priority τα icmp πακέτα, οπότε δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα icmp για να πιστοποιήσεις εαν μια γραμμή παίζει καλά ή όχι. Ειδικα σε συνθήκες κορεσμού, τα icmp παίζουν πολύ χαμηλά.

Κορεσμός σε δίκτυα σημαίνει ότι έχει μια δεδομένη χωρητικότητα και έχει γεμίσει και δεν μπορεί να περάσει περισσότερο ντάτο. Τώρα θες πες το με πακέτα θες πες το με bw, αυτή είναι η ουσία. Εσύ μάλλον εννοείς που γίνεται ο περιορισμός. Αλλο κορεσμός άλλο περιορισμός. Ο περιορισμός είναι το λεγόμενο QoS.

Γιατί είπα τίποτα διαφορετικό; Αν το έγραψα κάτι άλλο, μάλλον απο κεκτημένη ταχύτητα.

Εδώ είναι λάθος. Εαν ισχύει αυτό που λές, σε καμμιά περίπτωση δεν θα μπορούσες να πάρεις μεγαλύτερη ταχύτητα είτε σε bw είτε σε πακέτα και όπως θέλεις μέτρα το. Ομως γεγονότα όπως αυτό της πάτρας αποδεικνύουν το αντίθετο. Ο περιορισμός μπαίνει σε συνθήκες κορεσμού

2. υπάρχει αδυναμία του router να ενθυλακώσει τις πληροφορίες και δημιουργείται έτσι μία κατάσταση διαμοιρασμού round robin λόγω φυσικών περιορισμων (επεξεργαστική ισχύς)Τείνω όμως προς την πρώτη εκδοχή γιατί δεν έχει εμφανιστεί κανένα σημάδι κορεσμού στην εισερχόμενη στους BRAS κίνηση ενώ στατιστικά θα έπρεπε (λόγος 1/3 στις συνδέσεις).
    Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να οφείλεται σε πεξεργαστική ισχύ, και φυσικά το μοντέλο που έχει επιλέξει ο ΟΤΕ για να κάνει QoS, είναι πιο efficient απο άποψη cpu, αλλά δεν νομίζω και το επιχείρημα που προβάλεις γιαυτό είναι ορθό.

Συμπερασματικά απο τα παραπάνω, η δική μου άποψη είναι ότι όντως ο ΟΤΕ βάζει ένα περιορισμό με βάση αριθμό πακέτων το δευτερόλεπτο, αλλά σε συνθήκες κορεσμού (ενω dkounal, Acynonic πιστεύουν ότι είναι πάγιο καθεστώς). Οι μεν πιστεύουν ότι γίνεται με δόλο, μπορεί και να είναι έτσι, προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει δόλος. Επίσης δεν μπορεί να αποδειχτεί, μιας και δεν υπάρχουν στοιχεία για τα πιταρισμένα DSLAM όπως bw με BBRAS για κάθε κλάση καθώς και τον φόρτο για κάθε χρονική στιγμή (στοιχεία που μπορεί να τα έχει ο ΟΤΕ αλλά δεν τα διαθέτει). Ετσι οποιαδήποτε κίνηση εναντίον αυτής της πολιτικης του ΟΤΕ, είναι καταδικασμένη. Αυτό λέω τόσο καιρό. Και ότι αντί να προσπαθούμε να πολεμήσουμε το QoS του ΟΤΕ, που ειναι εκ των προτέρων χαμένη μάχη, να προσπαθήσουμε ξανα για μείωση τιμών. Ειδικά με τις τελευταίες αναφορές, του κ. Νεράντζη αν δεν κάνω λάθος, ότι δήθεν έχουμε τις χαμηλότερες τιμές ευρζωνικής πρόσβασης στην Ευρώπη

EDIT: Φαίνεται ότι υπάρχει σύγχηση μεταξύ κορεσμού και περιορισμού. Να το πούμε με απλά λόγια για να γίνει κατανοητό. Εαν υποθέσουμε ότι έχουμε έναν αυτοκινητόδρομο, πχ με 5 λωρίδες κλπ. Εαν γεμίσει, μποτιλιάρει με αυτοκίνητα, αυτό είναι κορεσμός. Εαν μπεί ένας τροχονόμος στην αρχή του αυτοκινητόδρομου, και αφήνει μόνο πχ κάθε πέμπτο αυτοκίνητο να μπαίνει στον αυτοκινητόδρομο (και τα υπόλοιπα πχ πάνε στα χωράφια ) αυτό είναι περιορισμός. Ο τροχονόμος εκτελεί αυτό τον κανόνα περιορισμού, όσο βλέπει ότι ο αυτοκινητόδρομος έχει μποτιλιάρισμα. Ετσι με απλά λόγια παίζει η όλη ιστορία. Εαν δεν υπήρχε ο τροχονόμος, όλοι θα προσπαθούσαν να μπούν στον αυτοκινητόδρομο, και με βάση την τύχη (ή άλλο παράγοντα πχ τσαμπουκά που στην περίπτωση μας θα ήταν το TCP) , κάποιοι θα μέναν στο αυτοκινητόδρομο ενώ οι υπόλοιποι θα πέφταν στα χωράφιο (no QoS).
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος anon : 20-01-06 στις 10:16.

Περιοχή
    Βυζάντιο, Καλαμαριά
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα
    16137/1016
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΒΥΖΑΝΤΙΟ
    Router
    Thomson 585v7
    SNR / Attn
    6(dB) / 3(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Κύριοι καλημέρα σας,

έχω OnDSL kit 384/128 και μόλις έληξε το δωρεάν τρίμηνο .
    Εν πάσει περιπτώσει αντιμετωπίζωντας και εγώ το γνωστό πρόβλημα με τα πακέτα και με υψηλά πινγκς και μάλιστα τώρα τελευταία και χαμηλές ταχύτητες σύνδεσης (220-270 Κb/s) σύμφωνα με όλες τις δοκιμές ταχύτητας επικοινώνησα με την Οτενετ.
    Συγκεκριμένα μου υπέδειξαν να στείλω e-mail στο noc@otenet.gr εξηγώντας το πρόβλημα μου όπως και πράγματι έκανα και έλαβα απάντηση τους ότι το πρόβλημα μου θα λυθεί το συντομότερο δυνατό. Αυτό έγινε στις 22/11/05 και το αποτέλεσμα ήταν να έχω μεν καλύτερη σύνδεση σε δικτυακές διοργανώσεις (κύρια ενασχόληση με εξομοιωτές πτήσης) αλλά μόνο σε ώρες μη αιχμής.
    Όπως προανέφερα το πρόβλημα έγινε ανυπόφορο τις τελευταίες ημέρες και μετά από νέα επικοινωνία μέσω e-mail και νέα και πιο λεπτομερή επισήμανση του ζητήματος (με μετρήσεις μέσω tracert κτλ και της υστέρησης προς το DSLAM η οποία έφτανε τα 70 ms πλέον) ιδού τα νέα μου αποτελέσματα!!!
    Σημειωτέον ότι είμαι απέναντι από τον ΟΤΕ στην Περικλέους/Καλαμαριά και οι μετρήσεις της γραμμής μου ήταν πάντα αυτές που φαίνονται και τώρα στο αρχείο router.jpg οπότε είναι θέμα συνεννόησης ISP/OTE και σίγουρα με λίγη καλή θέληση και σοβαρότητα από όλες τις πλευρές ΜΠΟΡΕΙ να επιλυθεί!
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails ase.JPG  

router.JPG  

Attached Files Attached Files

Το avatar του μέλους chatasos
    chatasos Guest
    Red face
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gatos_fc
    Δεν έχουν bbras οι isp. (με εξαιρέσεις)
    Έχουν...

ένα atm δίκτυο έχει ο καθένας - όπως σωστά λες - με το bbras.
    Για να φτάσουμ πάντως στο gigabit ethernet για όλους τους παρόχους,
    έχουμε πολύυυυυυυυ δρόμο ακόμα....
    Οι μεγάλοι έχουν GE, οι μικροί ATM/POS.

Εδώ οι περισσότεροι έχουν το πολύ τρία lns με τους bbras του ΟΤΕ (λέγε με Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα) και αν
    lns = bras

ο μόνος πάροχος που έχω ακούσει να έχει δικά του bbras είναι η tellas (αλλά κι αυτό δεν ξέρω αν ευσταθεί)
    nope...

Σελ. 110 από 185 ΠρώτηΠρώτη ... 90100105108109110111112115120130 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Μηνύματα: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-04-06, 14:36

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •