Δεν νομίζω όμως ότι το παραπάνω έχει την όποια ακόμη και ελάχιστη σχέση με το πρόβλημα που συζητάμε σε αυτό το thread.Αρχικό μήνυμα από pfoul
![]()
Εμφάνιση 1.681-1.695 από 2770
-
22-01-06, 14:09 #1681
-
22-01-06, 14:15 #1682
Αρχικό μήνυμα από drtequila
Σαν ιδέα έχει τεθεί και άλλες φορές αλλά δεν το βλέπω να γίνεται πρακτικά. Εάν δεις σε προηγούμενα posts σε αυτό το thread οι περισσότεροι πήγαν σε 512 (και θα τους έχουμε σε λίγο ξανά κοντά μας με το ίδιο πρόβλημα στην 512), έγινε το αντίθετο δηλαδή από αυτό που προτείνεις
-
22-01-06, 14:15 Bandwidth και μυθοι γύρω από το πρόβλημα με τα πακέτα #1683
Υπάρχει μια άποψη στο thread ότι εάν διορθωθεί το πρόβλημα με τα πακέτα όλοι οι χρήστες που χρησιμοποιούν σήμερα web/mail θα δουν μια μεγάλη χειροτέρευση της γραμμής τους.
Πάμε λοιπόν να δούμε τι γίνεται και επ αυτού. Η ανάλυση μου θα είναι λίγο μπακαλίστικη για να υπάρχει η δυνατότητα κατανόησης ει δυνατόν από όλους:
Χρησιμοποιώ το voip και όχι τα παιχνίδια στο παράδειγμα γιατί έτσι θα εχω μεγαλύτερη κατανάλωση bandwidth από τους νέους χρήστες και θα είναι η πιο τραβηγμένη περίπτωση. Ας δουμε λοιπον τι γίνεται εάν φτιάξουμε το πρόβλημα με τα πακέτα στην υπάρχουσα κατάσταση.
1. Δεχόμαστε ότι το ratio δεν ξεπερνάει το 1:25 (ταδε εφη κ. Δούκογλου) και εμείς λαμβάνουμε τη χειρότερη εκδοχή (1:25) δηλαδή ότι αντιστοιχεί bandwidth 384 Kbps ανά 25 χρήστες (πόρτες) σε ένα DSLAM.
2. Έστω ότι σε χρήση web/mail ένας τυχαίος χρήστης από τους 25 που εξετάζουμε κατεβάζει με 23.4ΚB/sec (192Kbps) την δεδομένη χρονική στιγμή που εξετάζουμε. Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι αυτή την στιγμή από τους 25 χρήστες μόνο 2 μπορούν να κατεβάζουν με αυτή την ταχύτητα ενώ οι υπόλοιποι 23 δεν χρησιμοποιούν τη γραμμή τους πρακτικά.
3. Ας υποθέσουμε ότι στους 25 χρήστες ADSL, πάντα θα υπάρχει τουλάχιστον ένας χρήστης κάθε στιγμή που θα μιλάει με voip, αρκετά τραβηγμένο και μάλλον απίθανο να το δείτε (εδω οι 23 δεν χρησιμοποιούν καν τη γραμμή τους). Γίνεται χρήση G729 και καταναλώνεται 32.1Kbps ή 4ΚΒ/sec.
4. Εάν διορθωθεί το πρόβλημα με τα πακέτα, θα πρέπει να το αφαιρέσουμε την voip χρήση από τα mail/web downloads που πρακτικά γίνονται μέχρι τώρα. Δηλαδή, οι 2 χρήστες που κατεβάζαν με 23.4KB/sec, τώρα που διορθώσαμε το πρόβλημα θα κατεβάζουν με 21.4ΚΒ/sec.
Που λοιπόν η φοβερή καταστροφή που προαναγγέλεται; Προτιμά ο ΟΤΕ να εχει ADSL που κάνουν μονο για web/mail (και είναι αχρηστο για οτιδήποτε άλλο) για να κερδίσει 2KB/sec ανά χρήστη στην παραπάνω περίπτωση;;; Δεν νομίζω ότι το κάνει για αυτό το λόγο...
Να δουμε τώρα, τι οικονομικές επιπτώσεις έχει σε ένα πάροχο συμβατικής τηλεφωνίας να υπάρχει μόνιμα ένας χρήστης με χρήση voip όπως στο παράδειγμα μας και πόσο θα κόστιζε το ίδιο στους χρήστες voip με το φτηνότερο τιμολόγιο παρόχου συμβατικής τηλεφωνίας;
Ας πουμε ότι κόστος της τηλεφωνικής κλήσης/λεπτό είναι 0.023ευρω+ΦΠΑ = 0.027ευρω/λεπτό (το φτηνότερο που βρηκα):
24 ώρες x 60 λεπτά x 0.027 ευρώ = 39 ευρώ ανά ημέρα ή 1170 ευρώ το μήνα απώλεια εσόδων που με το υπάρχον πρόβλημα με τα πακέτα, σήμερα θα το πάρει κατά κύριο λόγο ο ΟΤΕ και κατά δευτερο λόγοι οι εναλλακτικοί τηλεφωνικοί πάροχοι.
Και αυτό στο παράδειγμα μας ισχύει για κάθε 25άδα χρήστες ADSL. Να το ανάγαγω στους χρήστες που έχουν ADSL εν Ελλάδι σήμερα;
Πανικοβληθήκατε;;;;
Συνεχίζετε να πιστεύετε ότι δεν υπάρχει καλός λόγος για δόλο από πλευράς ΟΤΕ και ότι φοβούνται ότι θα μειωθούν τα downloads των υπολοίπων χρηστων γι αυτό δεν διορθώνουν το πρόβλημα με τα πακέτα; Νομίζετε ότι δεν βολεύει η υπάρχουσα κατάσταση όλους τους ISPs που πουλάνε και τηλεφωνία;
Έχουμε το πρόβλημα, έχουμε το κίνητρο για την συνέχιση του προβλήματος, που είναι η ΕΕΤΤ και το τμήμα προστασίας καταναλωτή να κάνει την έρευνα για το συγκεκριμένο πρόβλημα;Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dkounal : 22-01-06 στις 14:34.
-
22-01-06, 15:12 #1684
Αρχικό μήνυμα από dkounal
Και όσο ο κλασσικός Έλληνας βολεύεται με το να γράφει τον πόνο του σε forums, οι υψηλά υστάμενοι βολεύονται με το να τον αγνοούν...
-
23-01-06, 13:01 #1685
dkounal: Συμφωνώ ότι με την ιστορία αυτή βολεύονται όλοι (ΟΤΕ και Πάροχοι). Γιαυτό και ειδικά οι πάροχοι κάνουν τον κινέζο, ενώ μπορούν ουσιαστικά να πιέσουν τον ΟΤΕ, ή να βάλουν δικό τους QoS, ώστε να μην φρακάρουν τα DSLAM, αλλά φυσικά δεν τους νοιάζει (βλ συμφέρει).
Να προτείνω κάτι.
Επειδή προσωπικά πιστεύω ότι το φρακάρισμα οφείλεται κατα κύριο λόγο στα p2p, και η χρήση τους επιβαρύνει και μένα που δεν τα χρησιμοποιώ αλλά και άλλους που τα χρησιμοποιούν λίγο για να κατεβάσουν πχ ένα Linux iso, και φυσικά τους χρήστες voip, τότε μπορούν να γίνουν τα εξής.
1) Να μπεί ένα cap, πχ το αντίστοιχο 100 ωρών / μήνα συνεχούς download με full speed.
2) Να μπεί QoS απο τους providers, ώστε τα p2p/torrents, να πέφτουν κάτω απο 19Kbps για κάθε χρήστη.
3) Θα πρέπει ο ΟΤΕ, σε κάθε σημείο που έχει πολλά DSLAMs να στέλνει μια μόνο γραμμή προς τον BBRAS (ένα VP για κάθε κλάση). Και αυτό για να εξομαλύνεται στατιστικά το ένα πιταρισμένο DSLAM, με πχ το νέο που είναι άδειο και τα ISDN με τα PSTN. (Για το το τελευταίο, επειδή δεν είμαι γνώστης των ΑΤΜ δικτύων, αν κάποιος ξέρει περισσότερα μπορεί να εκθέσει μια πιο σωστή άποψη. ΟΙ δικές μου γνώσεις περιορίζονται σε δίκτυα IP).
Οσο για την όλη ιστορία εδώ, η άποψή μου δεν είναι να μην γίνουν ενέργειες και καταγγελίες κλπ. Απλά ότι στο συγκεκριμένο σημείο, είναι σχεδόν αδύνατο να καταφέρουμε την καταδίκη του ΟΤΕ ή των παρόχων. Μπορούμε να καταγγείλουμε με διαμαρτυρίες τις τιμές ως καταχρηστικές, μπορούμε να καταγγείλουμε τις διαφημίσεις ως παραπλανητικές. Για το σημείο του πως κάνει QoS, και αυτό είναι που λέω τόσο καιρό, όχι μόνο δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε καταδίκη, αλλά μπορεί να δημιουργήσουμε αρνητική εικόνα. Αυτό που μπορεί να γίνει στο σημείο αυτό, είναι μια δημοσιότητα του θέματος αυτού, και ξέρουμε ότι κάποιοι δημοσιογράφοι παρακολουθούν το φόρουμ. Απλά είμαστε σε περίοδο, όπου υπάρχουν πιο "τρανταχτά" θέματα για τα ΜΜΕ και αυτό είναι πολύ χαμηλής προτεραιότητας (βλ νόσος πτηνών, πετρέλαιο, ταξίδι Κίνας, πιθανός ανασχηματισμός, κακοκαιρία).Τελευταία επεξεργασία από το μέλος anon : 23-01-06 στις 13:10.
QoS: Τι είναι τούτο το πράγμα; Ευρυζωνικά: Μύθοι και πραγματικότητα Οδηγίες Εγκατάστασης Oracle 10G σε Linux (RHEL4)Περι αλόγιστης χρήσης Ιντερνετ
Ikariam.gr anon@AnonCity Guzoos@76:12
-
23-01-06, 13:50 #1686
Αρχικό μήνυμα από anon
.
Όσο για δημοσιότητα, από τηλεόραση μην περιμένεις όσο ο πΟΤΕ τους χρυσώνει με διαφήμιση (ξέρεις τη γνωστή με το Mixali Xatzigianni). Ξέχασέ το αυτό.
-
23-01-06, 14:48 #1687
Αρχικό μήνυμα από pinkisntwell
QoS: Τι είναι τούτο το πράγμα; Ευρυζωνικά: Μύθοι και πραγματικότητα Οδηγίες Εγκατάστασης Oracle 10G σε Linux (RHEL4)Περι αλόγιστης χρήσης Ιντερνετ
-
23-01-06, 15:49 #1688
- Περιοχή
- UK/GR
- Downloads
- 15
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 2
- ISP
- N/A
Μόλις μίλησα με υπεύθηνο από το τμήμα ADSL από το μέγαρο! Με πήρε να με ενημερώση για το πρόβλημα!
ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΓΝΩΣΤΟ και μου τα είπε όλα!!!!!!
Στο DSLAM μου (Alcatel) είναι 650+ χρήστες και είναι ΓΕΜΑΤΟ! Δεν παίρνει άλλους... Του είπα αν μπορώ να μπώ σε άλλο DSLAM και μου είπε ότι υπάρχει μία ελεύθερη PSTN σε Siemens1 και δεν γίνετε να με βάλει γιατί δεν έχει τη δυνατότητα... Μόνο για το εαυτό του θα το έκανε είπε...
Επίσης αν ξέρω κανένα διευθηντή στο πΟΤΕ της περιοχής μου θα με έβαζε (ο διευθηντής)...
Τελικά δεν έγινε τίποτα... Το συμπέρασμα είναι ότι το πρόβλημα δεν πρόκειτε να διωρθοθεί μέχει ο πΟΤΕ να δώσει VoIP επίσημα...
Μου πρότεινε να μπώ σε 512...
Τι να πώ??? Έχω μείνει άφωνος... Τελικά τίποτα δεν θα γίνει!
Connection ratio σε 384/128 1:16 στο DSLAM Τερψιθέας Alcatel με γραμμή διασύνδεσης 16mbps
Το ίδιο σε 512... με γραμμή 6mpbs
-
23-01-06, 15:55 #1689
Eδώ μέσα και πολλές σελίδες πρίν υπάρχει το post μου που αναφέρω ότι η μόνη σοβαρή αντίδραση στη πρωτοφανή παγκόσμια κοροιδία του ΟΤΕ ειναι καταγγελία στη ΕΕ.
Εδώ άκρη δεν βγάζεις γιατί όλοι ειναι στο κόλπο.Εδωσα μάλιστα και το free phone number της ΕΕ για να γίνει καταγγελία και από άλλους παθόντες του ΟΤΕ.
Ορισμένοι με λοιδόρησαν τότε με πρώτο και καλύτερο τον Sdikr.
Εδώ ειναι η απάντηση που τούς αξίζει
http://www.in.gr/
Τα λαμόγια του ΟΤΕ και οι κρατικοί συνένοχοι τους μόνο από κάτι τέτοια καταλαβαίνουν....
-
23-01-06, 16:07 #1690
- Περιοχή
- UK/GR
- Downloads
- 15
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 2
- ISP
- N/A
Πάλι πρόστιμο θα πρέπει να πληρώσουμε!
-
23-01-06, 16:07 #1691
Ελπίζω αυτή η ιστορία με την ΕΕ να έχει αντίκτυπο. Ομως όπως πολύ σωστά έθεσε ο mrsaccess μήπως τελικά το κάνουν γαργάρα, μιας και το πρόστιμο είναι πολύ λιγότερο απο τα διαφυγόντα κέρδη υλοποίησης της οδηγίας;
Πάντως η ΕΕ είναι γερός μοχλός πίεσης. Οπως επίσης και οι επικείμενες δημοτικές εκλογές.
-
23-01-06, 16:33 #1692
Αρχικό μήνυμα από Navigator
ΥΓ. Θα παρακαλούσα τέτοιους χαρακτηρισμούς να τους αποφέυγεις
-
23-01-06, 17:48 Εσείς τι λέτε; #1693
παιδιά, δείτε τον παρακάτω πίνακα και σχολιάστε.
Καταλαβαίνω καλά ή το 41,4% packets discards από λονδίνο προς εμένα δεν είναι απορριφθέντα πακέτα από τη γραμμή (βλ. ΟΤΕ)?
Τα ίδια από μένα προς Λονδίνο είναι ...μόλις 4,3%, αλλά πάντως υπάρχουν.
Μπορεί κάποιος να μας πει χοντρικά τι σημαίνουν όλα αυτά που δείχνει (έτσι και σαν μάθημα για όλους όσυς δε ξέρουμε).
-
23-01-06, 18:14 #1694
Αρχικό μήνυμα από KwstasV
Αρχικό μήνυμα από anon
Αυριο περιμένω την απάντηση της ΕΕΤΤ μετά την 10ημερη διορία που εδωσε στον ΟΤΕ. Να δούμε.
-
23-01-06, 18:25 #1695
2 παρατηρήσεις και μια σύντομη περίληψη:
Όλοι συμφωνούμε ότι το πρόβλημα προκύπτει από το QoS που εφαρμόζει ο ΟΤΕ.
Η βασική διαφωνία στο νήμα είναι το πως εφαρμόζεται το QoS. Ρωτώ λοιπόν τις δύο "πλευρές":
Μας απασχολεί πραγματικά το πως υλοποιεί ο ΟΤΕ το QoS;
Είτε φταίνε τα p2p είτε ο δόλος, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Κατηγορίες εφαρμογών που αν και διαφημίζονται στην πράξη, δεν παίζουν.
Συνεπώς θα συνταχθώ με αυτά που αναφέρθηκαν στις τελευταίες σελίδες περί ενυπόγραφων/επώνυμων καταγγελιών, αν και δε νομίζω ότι θα υπάρξει ουσιαστική παρέμβαση από την ΕΕΤΤ στη γενικόλογη απάντηση του ΟΤΕ (όταν και αν έρθει).
Κλείνω με ερώτηση: Αν κάποιος πάει στα δικαστήρια τον ΟΤΕ για αθέτηση σύμβασης, παραπλανητική διαφήμιση κτλ.κτλ.κτλ.... και χάσει... θα πρέπει να πληρώσει ΚΑΙ τα δικαστικά έξοδα του ΟΤΕ;
Αν ΔΕΝ πρέπει να τα πληρώσει... μήπως να αρχίσουμε να μαζευόμαστε;Όσο πιο βαθιά βάζουν το χέρι οι εταίροι στις τσέπες μας, τόσο πιο κοντά φθάνουν στα @@ μας
Παρόμοια Θέματα
-
Κινητοποίηση - Πρόβλημα περιορισμού πακέτων απο OTE
Από j77 στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 28-04-06, 14:36
Bookmarks