Σελ. 11 από 12 ΠρώτηΠρώτη ... 69101112 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 151-165 από 179

Θέμα: Phishing

Περιοχή
    Νομός Αττικής
    Downloads
    43
    Uploads
    2
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/150 Mbps
    ISP
    COSMOTE
    Router
    Arcadyan Speedport Smart
    Τώρα στράφηκαν στους Άραβες που έχουν το χρήμα.

........Auto merged post: ipo πρόσθεσε 107 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Αν και παλαιότερο, ας βάλω και το αντίστοιχο phishing προς τους χρήστες ηλεκτρονικής τραπεζικής της Eurobank, ώστε να έχουμε πληρότητα.

http://www.eurobank.gr/online/home/generic.aspx?id=650

Απ' ό,τι φαίνεται η Ελλάδα απέκτησε σημαντικό αριθμό χρηστών e-banking, οπότε οι φίλοι μας οι Ρουμάνοι και οι Βούλγαροι που ειδικεύονται στο phishing, έχουν στρέψει μεγάλο μέρος της ενεργητικότητάς τους προς τους Έλληνες.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ipo : 15-04-10 στις 12:56. Αιτία: auto merged post
    Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety

Τι εστί IBAN, BIC, OUR, SHA, BEN;
    "Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."

Περιοχή
    Νομός Αττικής
    Downloads
    43
    Uploads
    2
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/150 Mbps
    ISP
    COSMOTE
    Router
    Arcadyan Speedport Smart
    Από χθες έχουμε νέο phishing προς τους χρήστες της winbank.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  phishing.jpg 
Εμφανίσεις:  14 
Μέγεθος:  40,0 KB 
ID: 81362
    Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety

Τι εστί IBAN, BIC, OUR, SHA, BEN;
    "Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."

Περιοχή
    POTS & Mobile γωνια
    Downloads
    19
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    ~11700 / 775
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΦΑΛΗΡΟΥ
    Router
    TP-Link TD-W8960N
    Path Level
    Interleaved
    Σήμερα έλαβα το ακόλουθο email:

ΕΘΝΟcash PLUS

Δευτέρα, 20 Δεκέμβριος 2010, 12:43

Από: "National Bank" <contacts.act@nbg.gr>

Προς: xxxxxx@yahoo.gr

Εθνική Τράπεζα θα αντικαταστήσει όλες τις κάρτες την ΕΘΝΟcash, με την ΕΘΝΟcash PLUS.
    Παρακαλώ κάντε κλικ στο link, και να κάνει την επιβεβαίωση της διεύθυνσης του σπιτιού σας και την ΕΘΝΟcash κάρτα σας.
    Οι πληροφορίες που θα υποβληθούν σε επεξεργασία και σε 7 εργάσιμες ημέρες θα παραλάβετε στο σπίτι σας τη διεύθυνση του νέου την ΕΘΝΟcash PLUS.

Κώδικας:
    http://www.nbg.gr/wps/portal/!ut/p/c1/04_SB8K8xLLM9MSSzPy8xBz9CP0os3jXIFNnSzcPIwMLgxADAyMfL5dgz5AQQwsLM6B8JJK8u6mLK1A-0NDP3MjPwMDSiIBuP4_83FT94NQ8_YLciHIAhDs3Fw!!/dl2/d1/L0lHSkovd0RNQUZrQUVnQSEhL1lCWncvZWw!/?lang=e
    όπου η πραγματική διεύθυνση είναι:

Edit: [ Για λόγους ασφαλείας αφαιρέθηκε η διεύθυνση ]

Επειδή ξέρω ότι η Εθνική προχωράει σε αντικατάσταση της Εθνοcash με νέα κάρτα
    Εθνοcash η οποία έχει chip, πολλοί μπορεί να την πατήσουν και να πατήσουν το link και μετά να δώσουν στοιχεία.

Στη νέα σελίδα που θα σας οδηγήσει, ζητάει αριθμό κάρτας, διεύθυνση και PIN.

Η σελίδα δεν είναι της Εθνικής Τράπεζας και από όσο ξέρω η Εθνική Τράπεζα και όποια άλλη τράπεζα ποτέ δε θα ζητήσει στοιχεία απόρρητα μέσω web.

Το όλο email είναι ΑΠΑΤΗ και πρέπει να το σβήσετε αμέσως.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος euri : 20-12-10 στις 21:04. Αιτία: αφαίρεση url

Το avatar του μέλους RanasX
    RanasX Guest
    Έχω διαβάσει, ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ και ΚΑΜΙΑ τράπεζα δεν επικοινωνεί με e-mail με τον πελάτη της

Downloads
    11
    Uploads
    0
    ISP
    Nova
    Και επισης κανεις δεν κανει δουλειες με email το οποιο σε αντιθεση με το φαξ, ΔΕΝ ειναι επισημο εγγραφο. Εξαλλου, για να σου στειλει email καποιος, θα πρεπει και να του το εχεις δωσει.

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    10
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/0.5G
    ISP
    Nova(Forthnet)
    Router
    Asus RTAX92U/HG8145X6-10
    Το url που έχεις βάλει είναι σωστό του Portal της Εθνικής. Επικοινώνησες με την τράπεζα ? Πολύ περίεργο μου φαίνεται. Εννοείται ότι ποτέ δεν δίνουμε στοιχεία (PIN/passwords/κλπ). Αλλά το πρώτο link επίσης ανοίγει (σωστά) στο portal της Εθνικής και όχι στο δεύτερο link που αναφέρεις στο μήνυμά σου.
    Guardian angels, lay a bed
    Shed their light on my sleepy head
    I am a threshold yearning to sing
    Down with the the dancers having one last fling
    Here's to the moment when you said, "Hello"
    Come on my spirit are you ready, let's go
    https://www.covidstats.gr

Περιοχή
    POTS & Mobile γωνια
    Downloads
    19
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    ~11700 / 775
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΦΑΛΗΡΟΥ
    Router
    TP-Link TD-W8960N
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από stel67 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το url που έχεις βάλει είναι σωστό του Portal της Εθνικής. Επικοινώνησες με την τράπεζα ? Πολύ περίεργο μου φαίνεται. Εννοείται ότι ποτέ δεν δίνουμε στοιχεία (PIN/passwords/κλπ). Αλλά το πρώτο link επίσης ανοίγει (σωστά) στο portal της Εθνικής και όχι στο δεύτερο link που αναφέρεις στο μήνυμά σου.
    στο μήνυμα φαίνεται το πρώτο link αλλά άμα κάνεις κλικ τότε σε πάει στο δεύτερο link το οποίο σε πάει σε περιβάλλον Εθνικής αλλά όχι στο σωστό address

Απλά τα έβαλα χωριστά για να φαίνεται σε τι κάνεις click και που καταλήγεις

Το avatar του μέλους sdikr
    sdikr Guest
    Μέχρι να βρούνε Έλληνα για την μετάφραση δεν υπάρχει κίνδυνος

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    10
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/0.5G
    ISP
    Nova(Forthnet)
    Router
    Asus RTAX92U/HG8145X6-10
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από papdoux Εμφάνιση μηνυμάτων
    στο μήνυμα φαίνεται το πρώτο link αλλά άμα κάνεις κλικ τότε σε πάει στο δεύτερο link το οποίο σε πάει σε περιβάλλον Εθνικής αλλά όχι στο σωστό address

Απλά τα έβαλα χωριστά για να φαίνεται σε τι κάνεις click και που καταλήγεις
    Έκανα copy/paste το πρώτο url και μου άνοιξε το σωστό site. Τέλως πάντων αφού το λες έτσι, έτσι θα είναι. Έστειλα το θέμα στην Εθνική Τράπεζα, για να το κοιτάξουνε.
    Guardian angels, lay a bed
    Shed their light on my sleepy head
    I am a threshold yearning to sing
    Down with the the dancers having one last fling
    Here's to the moment when you said, "Hello"
    Come on my spirit are you ready, let's go
    https://www.covidstats.gr

Περιοχή
    POTS & Mobile γωνια
    Downloads
    19
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    ~11700 / 775
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΦΑΛΗΡΟΥ
    Router
    TP-Link TD-W8960N
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από stel67 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έκανα copy/paste το πρώτο url και μου άνοιξε το σωστό site. Τέλως πάντων αφού το λες έτσι, έτσι θα είναι. Έστειλα το θέμα στην Εθνική Τράπεζα, για να το κοιτάξουνε.
    εγώ χώρισα τα links εδώ, δε μου ήρθαν χωριστά στο mail.
    Και εγώ έχω ειδοποιείσει την Εθνική

Περιοχή
    Παγκράτι
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    8192/1024
    ISP
    Cyta Hellas
    DSLAM
    Cyta Hellas - ΜΟΙΡΕΣ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από papdoux Εμφάνιση μηνυμάτων
    εγώ χώρισα τα links εδώ, δε μου ήρθαν χωριστά στο mail.
    Και εγώ έχω ειδοποιείσει την Εθνική
    Κι εγώ λάμβανα πριν μερικούς μήνες μηνύματα που υποτίθεται ότι με καλούσαν να μπω στην ιστοσελίδα της εθνικής και να δώσω αριθμό κάρτας και τον κωδικό ή τον τριψήφιο πίσω (δεν θυμάμαι) για να μπω στο internet banking, εκείνο τον καιρό δεν συνεργαζόμουν με την εθνική οπότε το αγνόησα. Πάντως ενώ η διεύθυνση φαινόταν σωστή αν έκανες copy-paste στο notepad φαινόταν η πραγματική η οποία δεν είχε καμία σχέση βέβαια(συγκεκριμένα ήταν η WWW.SHINILUNI.COM/BBS/ICON/PRIVATE). Αργότερα έτυχε να ξαναπάρω το ίδιο μήνυμα λίγες μέρες αφότου όντως είχα ανοίξει λογαριασμό και internet banking (το οποίο πάντως δεν χρησιμοποίησα αφού μερικά του χαρακτηριστικά δεν μου άρεσαν σε σχέση με άλλες τράπεζες). Οπότε έκρινα και σκόπιμο να ενημερώσω με mail την εθνική. Πήρα την ακόλουθη απάντηση:INTERNET BANKING

30.08.2010

Αξιότιμε πελάτη,

Το μήνυμα που λάβατε δεν απεστάλη από την Τράπεζά μας .

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ενημερώνει το κοινό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αποστολή πλαστών ηλεκτρονικών μηνυμάτων μέσω e-mail με σκοπό την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων.

Τα μηνύματα προέρχονται από κακόβουλους τρίτους (hackers) και ζητούν από τους χρήστες του διαδικτύου, μέσω συνδέσεως με ηλεκτρονική διεύθυνση που δεν έχει καμία σχέση με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, να καταχωρήσουν προσωπικά δεδομένα (κωδικούς, αριθμούς καρτών, προσωπικά στοιχεία).

Σε περίπτωση που πελάτες της Τράπεζας λάβουν το μήνυμα, παρακαλούνται να το διαγράψουν αμέσως.

Βεβαιωθείτε ότι παραλαμβάνετε e-mail από το contact.center@nbg.gr αναζητώντας σε αυτό την ψηφιακή σήμανση (υπογραφή) που σας εγγυάται τον αποστολέα και το περιεχόμενο.

Μην απαντάτε σε e-mail που σας ζητούν προσωπικά σας στοιχεία. Διαγράψτε τα αμέσως. Σε περίπτωση που έχετε ήδη απαντήσει σε τέτοιου είδους μήνυμα και έχετε συμπληρώσει στοιχεία σας, επικοινωνήστε άμεσα με την 24ωρη τηλεφωνική υπηρεσία της Τράπεζας (Help Desk) στα τηλέφωνα: 18 18 18 ή +30 210 48 48 48 4 και μη χρησιμοποιήσετε το Internet Banking της Τράπεζας πριν έλθετε σε επικοινωνία με τα παραπάνω τηλέφωνα.

Μην παρασύρεστε από συνδέσμους (links) που πιστεύετε ότι θα σας οδηγήσουν σε site της Εθνικής Τράπεζας. Πάντα πληκτρολογείτε τη διεύθυνση της ιστοσελίδας μόνοι σας (www.nbg.gr) και όχι μέσω σύνδεσης (link) που πιθανόν σας σταλεί μέσω e-mail ή δημοσιεύεται σε ιστοσελίδες άλλων εταιρειών, μηχανών αναζήτησης κλπ.

Προστατεύστε τον υπολογιστή σας με προγράμματα antivirus και antispyware και φροντίστε για την συχνή ενημέρωσή τους με τις τελευταίες εκδόσεις.

Σε περίπτωση που έχετε ήδη απαντήσει σε τέτοιου είδους πλαστό μήνυμα και έχετε συμπληρώσει τα παραπάνω στοιχεία, παρακαλούμε:

Να επικοινωνήσετε άμεσα με το τηλεφωνικό κέντρο της Τράπεζας (Help Desk) στα τηλέφωνα: 210-4848484 ή 181818.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι η Τράπεζα φροντίζει διαρκώς για την ασφάλεια των Συστημάτων της και των Υπηρεσιών που προσφέρει.

Στην περίπτωση που παραλάβετε κάποιο άλλο μήνυμα παρακαλούμε να μας το προωθήσετε εκ νέου!

Σας ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε μαζί μας.

Με εκτίμηση,"
    Προφανώς και ήταν τυποποιημένο μήνυμα αφού ήδη τους είχα γράψει ότι δεν είχα δώσει κάποιο στοιχείο αλλά ήθελα απλώς να τους ενημερώσω γι' αυτό που συμβαίνει.

Downloads
    9
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    200/20 Mbps
    ISP
    Cosmote
    SNR / Attn
    9(dB) / 7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από 29gk Εμφάνιση μηνυμάτων
    Και επισης κανεις δεν κανει δουλειες με email το οποιο σε αντιθεση με το φαξ, ΔΕΝ ειναι επισημο εγγραφο. Εξαλλου, για να σου στειλει email καποιος, θα πρεπει και να του το εχεις δωσει.
    Με ποια λογική θεωρείται το fax επίσημο έγγραφο και το e-mail ανεπίσημο; Το fax λόγω χαμηλότερης ποιότητας μπορεί πολύ πιο εύκολα να μάλιστα μπορεί πιο εύκολα να πλαστογραφηθεί και κακώς αρκετές εταιρείες το χρησιμοποιούν ως βασικό τρόπο αλλαγής κωδικού, αιτημάτων κτλ.

Μήπως εννοείς γνήσιο αντίγραφο; Αυτό μόνο μέσω ταχυδρομείου το πρωτότυπο ή επικρυωμένο αντίγραφο θεωρείται γνήσιο.

Περιοχή
    London
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    SKY
    Αυτό το email μου ήρθε και μένα που δεν έχω καμία κάρτα Εθνικής!

Downloads
    11
    Uploads
    0
    ISP
    Nova
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από psyxakias Εμφάνιση μηνυμάτων
    Με ποια λογική θεωρείται το fax επίσημο έγγραφο και το e-mail ανεπίσημο; Το fax λόγω χαμηλότερης ποιότητας μπορεί πολύ πιο εύκολα να μάλιστα μπορεί πιο εύκολα να πλαστογραφηθεί και κακώς αρκετές εταιρείες το χρησιμοποιούν ως βασικό τρόπο αλλαγής κωδικού, αιτημάτων κτλ.

Μήπως εννοείς γνήσιο αντίγραφο; Αυτό μόνο μέσω ταχυδρομείου το πρωτότυπο ή επικρυωμένο αντίγραφο θεωρείται γνήσιο.
    Την λογικη δεν την ξερω, ομως υπαρχουν - παλαιες - αποφασεις δικαστηριων αλλα και εγκυκλιοι διαφορων δημοσιων υπηρεσιων. Υποθετω πως και για το φαξ, για να θεωρηθει απολυτως εγκυρο, θα πρεπει να αναγραφεται ο τηλεφωνικος αριθμος προελευσης αρα και θα μπορει να βρεθουν αποστολεας, ημερομηνια, ωρα κτλ.

Το email παλι οπως και τα sms, mms ΔΕΝ θεωουνται σε καμια περιπτωση επισημα εγγραφα ή αυτο που λεμε "αλληλογραφια".

Το avatar του μέλους TuRRiCaN
    Το μέλος TuRRiCaN δεν είναι συνδεδεμένο Αούγκιγκι αούγκιγκι μπάγκαλα γκάουγκα γκα aDSLgr Honouree
    Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    8192/1024
    ISP
    Nova
    Router
    Draytek Vigor 2700VG
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sdikr Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μέχρι να βρούνε Έλληνα για την μετάφραση δεν υπάρχει κίνδυνος
    Ακριβώς, αν κι αυτοί δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Ποντάρουν στην αφέλεια/άγνοια του κόσμου με το μικρότερο δυνατό χρηματικό και χρονικό κόστος. Τοποθετούν τις φάκες και ότι πιάσει...

Άλλωστε θα μπορούσε πολύ εύκολα να γίνει επαγγελματική δουλειά πληρώνοντας τα σωστά άτομα για κάτι τέτοιο.

Σελ. 11 από 12 ΠρώτηΠρώτη ... 69101112 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Phishing Mail!
    Από Thuglife στο φόρουμ Nova ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 25-07-08, 23:21
  2. Phishing attack
    Από tasoss στο φόρουμ Η Γνώμη σας
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-05-07, 21:03

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές