Αν και τα settings σου ειναι λογικα, δεν νομιζω οτι ευθυνονται για την θεαματικη βελτιωση που βλεπεις. Ειδικα ο χρονισμος του router δεν μπορει να εχει καμια σχεση με τα settings για MTU και RWIN. Εξαλλου εγω εχω δοκιμασει διαφορους συνδιασμους (μετα απο πολυ ψαξιμο) και δεν εχω δει ΚΑΜΙΑ διαφορα. Μιλησα και με ενα ξαδερφο μου που χρονια κανει sysadmin δουλεια και μου ειπε οτι δεν μπορω να περιμενω θεαματικες διαφορες πειραζοντας αυτα τα setting. Απο την δικη μου εμπειρια συμφωνω απολυτα μαζι του. Βεβαια, υπαρχουν παιδια εδω μεσα που λενε οτι ειδαν πολυ μεγαλες διαφορες στο speedtest. Εγω απλα παραθετω την δικη μου εμπειρια.
Γνωμη μου παντως ειναι οτι η θεαματικη βελτιωση στην γραμμη σου οφειλεται σε αλλους παραγοντες και το οτι συνεπεσε με την αλλαγη στα settings ειναι απλα συμπτωση. Αφου ομως σου παιζει καλα, τοτε προτεινω να μην πειραξεις τιποτα!
If it ain't broken, dont't fix it!![]()
Εμφάνιση 31-45 από 57
-
17-05-07, 01:04 Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ WIRELESS #31
-
17-05-07, 11:23 Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ WIRELESS #32
Να συμφωνήσω με την πρώτη παρατήρηση του subliminal …. Σχετικά δηλαδή με τις μεταβολές του χρονισμού του router που φυσικά επιφέρουν μεταβολές στις ταχύτητες σύνδεσης ...
Για τις μεταβολές όμως στο TCP/IP στα MTU και TCP WINDOW Size είναι τελείως απαραίτητες για την εξυπηρέτηση των Mbps ειδικά πάνω από τα 4Mbps … Είναι θέμα μαθηματικών , καθώς οι πολλαπλασιασμοί που έχουμε αναφέρει παραπάνω ... ταχυτήτων (Mbps) και latencies (s) έχουν γινόμενα καθαρές χωρητικότητες Mbit οι οποίες αν δεν σπάσουν όπως πρέπει στα πακέτα ( λέγε με MTU) κι αν δεν αποθηκεύονται χωρίς ενδιάμεσους ελέγχους στο stack (λέγε με TCP WINDOW SIZE) ... πάπαλα το ADSL2+ … Κάποια στιγμή που είχα παίξει λίγο στις εξισώσεις τα Mbit πραγματικά ζητάγανε μεγαλύτερο stack … Το δε TCP WINDOW Size στα 128256 (με MTU 1492) είναι αρκετό για τα 10Mbps και τα latencies μεταξύ των δύο πηγών ... προσωπικά δεν είδα διαφορά με ρύθμιση MTU 1492 αντί 1500 (αντίστοιχα παίζει λίγο το TCP WINDOW SIZE) ...
BDP (bytes) = total_available_bandwidth (KBytes/sec) x round_trip_time (ms)
What does it all mean ? The TCP Window is a buffer that determines how much data can be transferred before the server stops and waits for acknowledgements of received packets. Throughput is in essence bound by the BDP. If the BDP (or RWIN) is lower than the product of the latency and available bandwidth, we can't fill the line since the client can't send acknowledgements back fast enough. A transmission can't exceed the (RWIN / latency) value, so The TCP Window (RWIN) needs to be large enough to fit the maximum_available_bandwidth x maximum_anticipaded_delay.
Να σημειώσω ότι πολλοί από εσάς χωρίς να το ξέρετε έχετε ήδη στο παρελθόν πειράξει τα TCP/IP settings … MTU και TCP WINDOW SIZE … όταν δηλαδή δίνατε σε κάποιο TWEAK ή άλλο προγραμματάκι Registry / Startup utility … εντολή για ADSL optimization, αυτό αμέσως πείραζε τις ρυθμίσεις αυτές ...
Να σημειώσω και κάτι άλλο... εκείνοι που πραγματικά είχαν διαφορές ταχύτητας στο UTP και στο WiFi και δεν είχαν κάνει τις ρυθμίσεις στο TCP/IP αμέσως θα είδαν διαφορά με τις αλλαγές ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ...
Οι παρεμβολές κάθε φύσης ασύρματου δικτύου με αρμονικές στο πεδίο MHz του WiFi είναι δυνατόν να τσακίσουν το WiFi … ειδικά για τις πηγές μικροκυμάτων (φούρνοι, ειδικής φύσεως πομποί κτλ) ακόμα και από το διπλανό διαμέρισμα επιφέρουν δραματικές επιπτώσεις στο WiFi … Υποτίθεται ότι στο 802.11n έχει γίνει δουλειά ειδικά στο θέμα των συχνοτήτων και παρεμβολών ακριβώς για να στηριχθούν ακόμα ψηλότερες ταχύτητες ...
Είναι δεδομένο ότι θα πρέπει εκείνοι που παρατηρούν κακή λειτουργία του WiFi να παίξουν με αλλαγή καναλιών και στον router αλλά και στην κάρτα τους ταυτόχρονα ... Υποθέτω φυσικά ότι έχετε κατεβάσει τους τελευταίους drivers για τις κάρτες πριν από κάθε αλλαγή settings της κάρτας ...
Είναι δεδομένο επίσης ότι με αλλαγή θέσης του router και του computer ή και αλλαγή ακόμα του προσανατολισμού των κεραιών router και computer (αν έχετε laptop η αλλαγή γίνεται με στροφή κατά 90 μοίρες) μπορείτε να δείτε μεταβολές καθώς το σήμα είναι πολωμένο ...
Να σημειώσω ότι αναφέρονται προβλήματα ακόμα και στην κατασκευή των καρτών wireless 802.11b/g ... είναι ενδεικτική πληθώρα προβλημάτων όπου το 802.11g ακόμα κι αν το έκανες force λειτουργία δεν λειτουργούσε ... Η λύση φυσικά είναι να δοκιμάσετε να σκατζάρετε την κάρτα με μία άλλη για να δείτε διαφορά ...
Ο γράφων στην θέση εργασίας του αδίκως πολεμούσε επί μέρες να ρυθμίσει μία κάρτα wireless είτε στα κανάλια είτε σε άλλη ρύθμιση ... μόλις την άλλαξε ... τον είδε και πάλι ο ΘΕΟΣ ... (λέγε με wireless router / access point κτλ κτλ …)
Και υπάρχουν και μερικές άλλες ρυθμίσεις στο TCP/IP και 802.11g που επιφέρουν αλλαγές ... θα τις δούμε εν καιρώ ...
Κουράγιο με το WiFi και το 802.11g, ADSL2+ ...
Αν τολμήσω να καλαμπουρίσω με τον αγωνιστικό στίχο του ΜΙΚΗ ...
"Λίγο ακόμα να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα λίγο ψηλότερα ..."Τελευταία επεξεργασία από το μέλος CMS : 17-05-07 στις 17:58.
-
04-07-07, 13:38 Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ WIRELESS #33
Επειδή κάποιοι ρωτούν ή έχουν επιστημονικές ανησυχίες και δεν κοιμούνται τα βράδυα
, η θεώρηση του MTU και ο υπολογισμός του RWIN είναι σχετικά απλοί ...
Αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι το TCP size για μετaδόσεις PPPoE είναι 1460 ...λόγω τούτου και του header τελικά το MTU συστήνεται να είναι 1492 (και με 1500 πάντως σε μένα δουλεύει μια χαρά).
Σημειωτέον ότι αν θέλετε πραγματικά να διαπιστώσετε ότι ο πάροχός σας (όπως όλοι «κόβουν» τα πακέτα μετάδοσης στον αριθμό αυτό ακόμα κι αν εσείς μπορείτε να στείλετε μεγαλύτερα πακέτα) μπορείτε να πληκτρολογήσετε « ping -f -l 1472 www.dslreports.com « και μετά μειώστε κατά 10 το 1472 μέχρι να σταματήσετε να παίρνετε το λάθος μήνυμα ότι το “"packet needs to be fragmented". Μόλις σταματήσετε να παίρνετε το μήνυμα λάθους αυξάνετε κατά 1 μέχρι είστε 1 μονάδα μακριά από το μήνυμα του λάθους ... Στο νούμερο αυτό αν προσθέσετε το 28 λόγω του IP header παίρνετε το περίφημο MTU max size … Αν π.χ. περάσετε κατευθείαν με το ping χωρίς λάθος τότε έχετε ήδη τελειώσει διότι 1472 + 28 = 1500 και αυτό είναι το MTU max size που πρέπει να δώσετε στο TWEAK settings …
Για τον υπολογισμό του RWIN τώρα ...
Παίρνετε την μέση τιμή του latency (εδώ για την ΟΝ , ίσως να είναι λίγο δύσκολο το πράγμα ... ) ...
Αν είναι π.χ. 87 το πολλαπλασιάζετε με 1,5 (87 * 1.5) = 130.5
Το αποτέλεσμα αυτό πρέπει να πολλαπλασιαστεί με την ταχύτητά σας π.χ. 10000 kbps …
130.5 * 10000 = 1305000
Διαιρείτε αυτό με το 8 (μην πετάξετε τα μισά στην θάλασσα!) ... και έτσι έχουμε 1305000 / 8 = 163125 ...
Επειδή το νουμεράκι σας αυτό πρέπει να είναι πολλαπλάσιο του 1460 στις περισσότερες περιπτώσεις ... διαιρούμε με αυτό ... άρα ... 163125 / 1460 = 111.73
Στρογγυλοποιούμε στον επόμενο ακέραιο ήτοι 112 και πολλαπλασιάζουμε με το 1460 ...
Εχουμε 1460 * 112 = 163520
Συνεπώς πρέπει να ρυθμίσουμε RWIN στην περίπτωση αυτή 163520 ...
Η αλήθεια είναι ότι σε μένα οι ρυθμίσεις πάντως για MTU 1500 και RWIN (TCP window size ) στα 128256 παίξανε μια χαρά και το WiFi απογειώθηκε ...
-
21-08-07, 23:42 Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ WIRELESS #34
Παιδια κυριολεκτικα απογειωθηκε.Εγω απο 10000 περιπου ενσυρματο εφτασε στα 6000
Παλια επαιζα στα 3000-3500 μαχ.
-
08-11-07, 01:03 Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ WIRELESS #35
πανω κατω καταλαβα τι πρεπει να κανω. κατεβασα το tweaker master και εδωσα ΜΤU 1500 και RWIN 128480, αλλα απ'οτι καταλαβα αυτες οι ρυθμισεις δεν ειναι σωστες μια και το downloading αυρματα παραμενει στα 350 KB/sec, ενω ενσυρματα στα 15000 KB/sec.
θα ηθελα να ρωτησω μηπως καπιος ξερει να μου πει ποιες ειναι οι ιδανικες ρυθμισεις για forthnet 2play.
εδω ειναι ενα post που ειχα κανει με το προβλημα μου, και ενας φιλος με παραθεσε στο δικο σας topic.
εχω το linksys wag200g με frothnet 2play. συνδεομαι συνηθως με ταχυτητες 15000 με 19000
αυτη την στιγμη εχω ταχητητα 15000.
το προβλημα ειναι οτι οταν κατεβαζω wirless (εγω τεστ speed κανω κατεβαζωντας το itunes) η ταχυτητα ειναι 350 - 400 το πολυ. αλλα οταν το κατεβαζω με την ethernet η ταχυτητα ειναι 1500.
τη φταιει? γιατι ασυρματα εχω τοση χαμηλη ταχητητα? το linksys που εχω ειναι adsl2+ και υποστηριζει ασυρματες ταχυτητες νομιζω εως 54 σωστα?
και θα ηθελα να μου πειτε τι να κανω για να εχω υψηλες ταχυτητες και wireless
αυτες ειναι μερικες ρυθμησεις που εχω.
Wireless Network Mode: mixed
Wireless Network Name (SSID):
Wireless Channel: 11 - 2,462 Ghz
Wireless SSID Broadcast: Enable
Security Mode: WPA personal
Authentication Type: Auto
Control TX Rate: Auto
Beacon Interval: 100
DTIM Interval: 1
-
08-11-07, 01:24 Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ WIRELESS #36
-
08-11-07, 02:14 Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ WIRELESS #37
μεχρι να φτασω στο topic σου ειχα κανει πολλες αλλαγες.
καναλια, drivers, εκανα βολτες στο μπαλκονι με το laptop, mode, ασφαλεια.
και απο αυτο το topic http://www.adslgr.com/forum/showthre...=69192&page=56 με παρέπεμψαν εδω.
τελικα πριν μου προτεινεις τις τιμες, εκανα μια δοκιμη με το wizard του προγραμματος που προτεινες και εφτιαξε
τωρα μια και δουλευει λεω να το αφησω οπως εχει. εχω ιδιες ταχυτητες downloading ασυρματα και ενσυρματα.
απλα θα κρατησω τις τιμες που μου εδωσες μια και το tweakermaster δεν ειναι free, και θα προσπαθησω να περασω τιε τιμες απο την registry μελλοντικα.
παντως θα ηθελα να σε ευχαριστησω πολυ για την δουλεια που κανεις σε αυτο το topic.
εγω εψαξα και σε αλλα forums αλλα εισαι ο μοναδικος που εδωσε λυση και ειναι σχετικος πραγματικα με το θεμα.
απλα θα ηθελα να ρωτησω αν ξερεις, αυτο ειναι "προβλημα" μονο των win xp? φανταζομαι στα win vista δεν θα υπαρχει αυτη η διαφορα.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mousse : 08-11-07 στις 02:18.
-
08-11-07, 11:59 Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ WIRELESS #38
καλή συνέχεια λοιπόν ... δυστυχώς δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με VISTA ,..
γενικώς ένα νέο λειτουργικό το εγκαθιστώ αρκετό καιρό μετά σε PC και laptop ... γιατί φοβάμαι την ταλαιπωρία με ειδικό software που έχω αλλά και μερικές κάρτες που χρησιμοποιώ για τις εργασίες μου των οποίων φοβάμαι πάντα το πέρασμα σε νέους drivers ...
-
14-11-07, 17:17 Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ WIRELESS #39
Μια ερωτηση πανω σε αυτα που γραφετε.
Αυτες οι ρυθμισεις βοηθανε μονο στην απογειωση του wireless για να πιασεις καλυτερο download και upload ή κανουν και πιο γρηγορη μεταφορα δεδομενων σε wireless δικτυο. Το ρωταω αυτο διοτι εχω ενα linksys wag200 και εχω συνδεσει ενα desktop με καλωδιο ethernet και ενα acer5920g laptop με wireless. Ενω ακομα και το laptop με wireless κατευαζει με 400kbps και κατι (μιλαω για 4mbit συνδεση απο HOL) οταν θελω να κανω μεταφορα δεδομενων απο το ενα pc στο αλλο μεσω τοπικου δικτυου ειναι υπερβολικα αργο. Παρα πολυ αργο που τα μεγαλα αρχεια π.χ.4gb ουτε καν τα μεταφερει και πολλες φορες κολλαει κατα την μεταφορα. Να αναφερω οτι το laptop εχει Vista ενω το desktop εχει winXP sp2. Θα με βοηθησουν σε κατι οι παραπανω ρυθμισεις ή ειμαι τελειως ???
Ευχαριστω πολυ!!!Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Black_Cloud : 14-11-07 στις 17:19.
-
10-01-08, 23:19 Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ WIRELESS #40
εγω εχω λειτουργικο συστημα windows vista και εχω κατεβασει το tweakmaster, εχω ταχυτητα 15227/1023. Να πειραξω τις τιμες MTU/TCP η' να αφησω τις default των windows? και αν ειναι να τις πειραξω τι τιμες πρεπει να βαλω στο MTU/TCP για να μου δουλευει οσο γινετε σωστα το ασυρματο δικτυο??
-
10-01-08, 23:23 Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ WIRELESS #41
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
Στα Vista μην πειράξεις τίποτα, κάνουν ωραιότατο optimize από μόνα τους.
We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
I forgot that I might see, so many Beautiful things
everything that has a beginning has an end
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
10-01-08, 23:52 Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ WIRELESS #42
α ναι? γιατι τα πειραξα ηδη, να το γυρισω στις default ρυθμισεις η' εκανα λακαμια?
-
11-01-08, 00:54 Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ WIRELESS #43
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
Γύρισε τα στις default.
We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
11-01-08, 01:07 Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ WIRELESS #44
να κανω αλλη μια ερωτηση και sorry αν ειμαι σε λαθος thread, αλλα ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος συνδεσης του υπολογιστη με το μοντεμ, το ασυρματο η' μεσω καλωδιου ethernet? Και αν ειναι ο ενσυρματος καλυτερος εχει μεγαλη αποκλυση απο τον ασυρματο?
Thnx για τις πληροφοριες σας παιδια!
-
11-01-08, 01:08 Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ WIRELESS #45
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
Αν σε εξυπηρετεί πρακτικά ο ενσύρματος φυσικά.
Παρόμοια Θέματα
-
9108 και ρυθμίσεις wireless
Από apostolispk στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 05-02-07, 21:39 -
LINKSYS AG241 Ρυθμίσεις για eMule και προβλήματα απώλειας σύνδεσης στο Internet
Από Nabermana στο φόρουμ Linksys ADSL modems και routersΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 10-11-05, 19:47 -
USR 9105 Ρυθμίσεις,προβλήματα και απορίες.
Από Fandom στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 07-10-05, 16:40
Bookmarks