Για τα κολληματα στο TVbox δοκιμαζουμε και το κολπο, βγαλσιμο ρευματος και μετα απο 1 λεπτο ξανα μεσα, μερικες φορες σωνει, αν και μαλλον υπαρχουν αναβαθμισεις αυτες τις μερες και υπαρχουν κολληματα γενικοτερα.
Εμφάνιση 46-60 από 1587
-
12-09-07, 15:01 Απάντηση: ΧΑΜΗΛΗ ή ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ χωρίς να χάνει συγχρονισμό(!) -διορθώνεται με restart #46
-
21-09-07, 18:04 Απάντηση: ΧΑΜΗΛΗ ή ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ χωρίς να χάνει συγχρονισμό(!) -διορθώνεται με restart #47
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ!!!
Έκτοτε έχω μιλήσει αρκετές φορές με τεχνικό της ΟΝ και:
1. Ζητήθηκε εξυγίανση της γραμμής αλλά ο ΟΤΕ την βρήκε "μια χαρά", άλλωστε και εμείς δεν το αποδίδαμε στην γραμμή...
2. Έγινε αντικατάσταση router αλλά το πρόβλημα συνεχίζεται.
3. Παλαιότερα είχε γίνει ι) ξαναφόρτωμα firmwire, ii) είχα δοκιμάσει με απενεργοποιημένο wireless, ιιι) είχα δοκιμάσει χωρίς καθόλου σύνδεση Η/Υ, ιν) η ΟΝ είχε μειώσε δοκιμαστικά την ταχύτητα στα 4500Kbps, ν) η ΟΝ είχε κάνει διάφορες ρυθμίσεις, ΠΑΝΤΑ χωρίς αποτέλεσμα.
Σε κάποια στιγμή είχε αναφέρει τεχνικός τους ότι βλέπει πολλά λάθος πακέτα, αλλά υποθέτω ότι αυτό δεν είναι η αιτία του προβλήματος αλλά αποτέλεσμα του προβλήματος, δηλ. τα λάθος πακέτα εμφανίζονται όταν η ταχύτητα αρχίσει να φθίνει ή μηδενιστεί, χωρίς αποσύνδεση, χωρίς να χάσει συγχρονισμό.
Από ότι καταλαβαίνω οι τεχνικοί της ΟΝ έχουν δοκιμάσει "τα πάντα", και εγώ έχω περάσει πολλές εβδομάδες κάνοντας δοκιμές μαζί τους, αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν που οφείλεται το πρόβλημα για να το λύσουν.
ΖΗΤΑΩ ΒΟΗΘΕΙΑ - καμμία ιδέα κανείς?
Παράδειγματα:
1. Σήμερα το Παρασκευή 21/9 μεσημέρι η iptv άρχισε να πιξελιάζει. Μέτρησα 3800Kbps. Κάνω restart router και αμέσως επανέρχεται στο φυσιολογικό 5800Kbps.
2. Εχθές Πέμπτη 20/9 βράδυ, βλέπω ότι δεν έχω iptv και ότι οι ιστοσελίδες ανοίγουν τραγικά αργά, δηλ 5 λεπτά ένα απλό search στο google!!! Προσοχή, δεν είχα αποσύνδεση. Κάνω restart router και όλα διορθώθηκαν, η ταχύτητα επανήλθε ακαριαία στο φυσιολογικό 5800Kbps.http://forum.ubuntu-gr.org/ , http://www.ubuntu-gr.org/
Πρόβλημα ΟΝ: Σχεδόν Μηδενική Ταχύτητα (χωρίς να χάνει συγχρονισμό!) 1 φορά την ημέρα από Αυγ'07, διορθώνεται με restart router ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ από Μαΐο'08 (μετά από 10 μήνες!)
-
22-09-07, 11:20 Απάντηση: ΧΑΜΗΛΗ ή ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ χωρίς να χάνει συγχρονισμό(!) -διορθώνεται με restart #48
Τι να πω ... κι εγώ στα ίδια είμαι!
Μέσα στη προηγούμενη βδομάδα πέρασαν 2 μέρες χωρίς να εμφανιστεί και δεν είχα tvbox ανοιχτό ούτε κατέβαζα /ανέβαζα torrents κτλ.
εχθές επανεμφανίστηκε το πρόβλημα. Συμπέρανα ότι το μεγάλο upload δεν προκαλεί το πρόβλημα. Φίλτρα κ splitter δεν έχω αλλάξει για δοκιμή ακόμα. Θα κοιτάξω να το κάνω κι αυτό.
Κατά τ' άλλα έχω λίγο-πολύ μάθει να λειτουργώ με αυτό χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι εντελώς σπαστικό. (Να πω την αλήθεια περίμενα καλά νέα από τον ilpara που το ψάχνει περισσότερο απ' όλους αλλά δεν...)
Άντε να δούμε ....Τελευταία επεξεργασία από το μέλος elkal : 22-09-07 στις 11:21.
-
23-09-07, 02:50 Απάντηση: ΧΑΜΗΛΗ ή ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ χωρίς να χάνει συγχρονισμό(!) -διορθώνεται με restart #49
Μόλις πριν 2 μέρες λειτούργησε η γραμμή μου και ουσιαστικά σήμερα έκανα όλες τις δοκιμές...
Από το πρωί κατεβάζω ασταμάτητα αλλά έχω και εγώ το συγκεκριμένο πρόβλημα το οποίο παρατήρησα το πρωί...
Συνδέομαι από τα 7900 έως και τα 8300 ενώ έχω δει και 9100. Οι ταχύτητες είναι απόλυτα φυσιολογικές ανάλογα το κλείδωμα. Από 720 Κb έως και 830 στα 9100. Και ταχύτητες απόλυτα σταθερές με download manager.
Έχω παρόμοια στατιστικά με τον φίλο που κάνω παράθεση το ποστ του. Έχω att. down 41 και s/n 5 σταθερά και up και down.
Έχω όμως και εγώ το ίδιο πρόβλημα. Συγκεκριμένα η ταχύτητα μηδενίζεται αλλά ο συγχρονισμός δεν χάνεται. Το πρόβλημα λύνεται με restart τον router είτε μέσω ρυθμίσεων του pirelli είτε από το κουμπάκι.
Δεν το έχω τεστάρει ακόμα με την τηλεόραση. Το πρόβλημα παρουσιάζεται σε εμένα σχετικά απότομα. Μπορεί να έχω μισή ώρα σταθερά φουλ ταχύτητα και μέσα σε 5 λεπτά μηδενίζει. Μου έχει συμβεί αρκετές φορές με διαφορά από μισή ώρα μέχρι 2 ώρες μεταξύ τους και το μεσημέρι και το απόγευμα.
Αυτό που παρατήρησα είναι ότι πριν πέσει η ταχύτητα αυξάνεται απότομα το Interleaved Path CRC Error.
Ενώ το νούμερο αυξάνεται με πολύ αργούς ρυθμούς όσο κατεβάζω ξαφνικά ο ρυθμός αύξησης μεγαλώνει και 2-3 λεπτά αργότερα ξεκινάει το φαινόμενο της πτώσης της ταχύτητας... σε 5-10 λεπτά έχει μηδενίσει!!!
Ήδη είμαι σχεδόν 2 ώρες χωρίς πρόβλημα αλλά φοβάμαι ότι σε λίγο πάλι θα το έχω...
Δεν το έχω αναφέρει ακόμα στην ΟΝ αλλά θα το κάνω...
Θα δοκιμάσω και με tv και θα σας πω. Εγώ όταν ανάβω το video box χάνω αμέσως 400 - 450 Kb ταχύτητας από το internet.
Το ότι είμαι για 2 ώρες με φουλ ταχύτητα και φουλ κατέβασμα χωρίς disconects σημαίνει ότι παρόλα τα 5 db η ίδια η γραμμή του ΟΤΕ δεν έχει πρόβλημα αλλιώς θα είχα disconects κάθε 10-15 λεπτά όπως είχαμε δει παλιότερα στα πρώτα βήματα της ΟΝ...
-
23-09-07, 03:17 Απάντηση: ΧΑΜΗΛΗ ή ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ χωρίς να χάνει συγχρονισμό(!) -διορθώνεται με restart #50
Μόλις το ξαναέπαθα ακριβώς στις 2 και 1/2 ώρες...
Όμως με reset από το κουμπί του router αργεί πολύ να ξαναπάρει μπρος παρόλο που έχει συγχρονίσει... μέσα από τις ρυθμίσεις του pirelli γίνεται πολύ πιο γρήγορα πατώντας το connect...Τελευταία επεξεργασία από το μέλος akrato : 23-09-07 στις 03:18.
-
23-09-07, 13:34 Απάντηση: ΧΑΜΗΛΗ ή ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ χωρίς να χάνει συγχρονισμό(!) -διορθώνεται με restart #51
Ακριβώς μια από τα ίδια!!
Κάθε Σάββατο, Κυριακή πρωί (ούτε ραντεβού να είχαμε - μήπως λέει κάτι αυτό?) χρειάζετε να κάνω restart τον router 2,3 φορές... λόγω κολλημάτων.
Είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό αλλά και επικύνδινο πολλές φορές στο να χάσω δουλειά ωρών!!!
PS: Μήπως είναι θέμα περιοχής? Γιατί βλέπω οτι και ο φίλος ο elkal που είμαστε κοντά στα ίδια performance measures... έχει παρόμοια προβλήματα....Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Thiseas : 23-09-07 στις 13:38.
Ελλάδα συγγνώμη αν θες ν' αλλάξω γνώμη
πρέπει κι εσύ να μάθεις ν' αγαπάς.
Πάψε να με παιδεύεις και να με κοροιδεύεις
Και τα όνειρά μου Ελλάδα μη σκορπάς...
-
23-09-07, 14:07 Απάντηση: ΧΑΜΗΛΗ ή ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ χωρίς να χάνει συγχρονισμό(!) -διορθώνεται με restart #52
1. Απλά μηδενίζεται η ταχύτητα χωρίς να χάνει συγχρονισμό? Μήπως έχετε κλασσική αποσύνδεση και από δυσλειτουργία του router αναβοσβήνει το λαμπάκι σαν να έχει συγχρονισμό? Με noise margin down σημαντικά κάτω από 10-11 το ποιο πιθανό ειναι να έχετε κλασσική αποσύνδεση, οπότε μιλάμε για διαφορετικό πρόβλημα από αυτό που συζητάμε στο παρόν νήμα. Εγώ επιβεβαιωμένα δεν έχω αποσύνδεση και ΔΕΝ χάνει συγχρονισμό, διότι άλλοτε η ταχύτητα πέφτει σε σχεδόν μηδενική τιμή (λέω σχεδόν διότι μια απλή ιστοσελίδα συνήθως ανοίγει αλλά θέλει αρκετά λεπτά!) και άλλοτε απλώς η ταχύτητα μειώνεται στο 1/2 ή 1/3 ή ακόμη και 1/5 της φυσιολογικής τιμής χωρίς να μηδενίζεται.
2. Έχω παρατηρήσει ότι το πρόβλημα εμφανίζεται σε ώρες αιχμής συνήθως, δηλ καθημερινές μεταξύ 19:00-24:00 ή Σαββατοκύριακα (πρωί-βράδυ), σχεδόν ποτέ όμως δεν έχει συμβεί καθημερινή πρωί, παρότι το έχω τεστάρει επανηλλειμένως αφήνοντας για παράδειγμα το videobox να παίζει. Συνεπώς συμπαιρένω ότι έχει να κάνει περισσότερο με τον εξοπλισμό της ΟΝ και λιγότερο με το router...
3. Τεχνικός της ΟΝ μου ανέφερε ότι βλέπει πολλά λάθος πακέτα. Δεν ξέρω αν αυτό είναι το αίτιο που δημιουργεί το πρόβλημα (αν ναι που οφείλεται / πως δημιουργείται?) ή αν είναι συνέπεια/αποτέλεσμα του προβλήματος, δηλ πρώτα πέφτει η ταχύτητα και αμέσως μετά εμφανίζονται λάθος πακέτα που είναι και το ποιο λογικό. Υπάρχει κάποιος σχετικός να μας εξηγήσει τι συμβαίνει?
4. Συμπληρώστε τα "ADSL ιnfo" σας να ξέρουμε για τι μιλάμε (DSLAM, στατισυικά γραμμής, router, κλπ).
5. Όταν αναφέρετε το πρόβλημα στο 13801 να υπαγορεύετε στον υπάλληλο την ακριβή περιγραφή του προβλήματος, διότι δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να πληκτρολογούν το πρόβλημα σε μια οθόνη την οποία κάποιες ημέρες αργότερα διαβάζει πραγματικό τεχνικός της ΟΝ, και να ζητάτε να σας διαβάζει τι έγραψε διότι πολλές φορές βαριούνται και γράφουν περιλήψεις ή και λάθος πράγματα. Στην περιγραφή καλό είναι να δύνετε λεπτομέρειες. ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΕΙ ΛΥΣΗ ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΣΤΟ ΝΗΜΑ
ΥΓ: Παρακαλώ διαβάστε και τα άλλα μου μηνύματα στο νήμα όπου περιγράφω αναλυτικά το πρόβλημα, τις ανεπιτυχείς προσπάθειες επίλυσης, κλπ, αφενός για να μην ξανααναφέρουμε τα ίδια πράγματα, αφετέρου μπας και σας έρθει καμια καλή ιδέα για το αίτιο του προβλήματοςΤελευταία επεξεργασία από το μέλος ilpara : 23-09-07 στις 14:15.
http://forum.ubuntu-gr.org/ , http://www.ubuntu-gr.org/
Πρόβλημα ΟΝ: Σχεδόν Μηδενική Ταχύτητα (χωρίς να χάνει συγχρονισμό!) 1 φορά την ημέρα από Αυγ'07, διορθώνεται με restart router ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ από Μαΐο'08 (μετά από 10 μήνες!)
-
23-09-07, 15:46 Απάντηση: ΧΑΜΗΛΗ ή ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ χωρίς να χάνει συγχρονισμό(!) -διορθώνεται με restart #53Ελλάδα συγγνώμη αν θες ν' αλλάξω γνώμη
πρέπει κι εσύ να μάθεις ν' αγαπάς.
Πάψε να με παιδεύεις και να με κοροιδεύεις
Και τα όνειρά μου Ελλάδα μη σκορπάς...
-
23-09-07, 17:54 Απάντηση: ΧΑΜΗΛΗ ή ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ χωρίς να χάνει συγχρονισμό(!) -διορθώνεται με restart #54
Καλησπέρα και από μένα. Καταρχάς μπορώ να δηλώσω και εγώ ότι έχω το ίδιο πρόβλημα αλλά δεν με ενοχλεί τόοοσο πολύ γιατί α) δεν παίζω online-games και αρα δεν με "σκοτώνει" το να πέφτει η γραμμή σε κάποια φάση και β) το pc μου είναι δίπλα στο router οπότε μου είναι εύκολο να κάνω restart και να περιμένω 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει μπρος... Από την άλλη μου την σπάει προφανώς το όλο αυτό πράγμα γιατί δείχνει μία τρομερή αναξιοπιστία της On και γιατί φαντάζομαι ότι άμα αρχίσω να χρησιμοποιώ το tv-box θα με επιρρεάζει και μένα άμεσα... Τεσπά, αρκετά με το μπούρου-μπούρου αυτό που ήθελα απλά να πω είναι για το εξής που ανέφερε (ρώταγε) πριν ο ilpara:
Θα προσπαθήσω να το εξηγήσω λίγο περιεκτικά γιατί δεν έχω και πολύ χρόνο στην διάθεσή μου...
Καταρχάς υπάρχουν δύο επίπεδα δικτύωσης που μας ενδιαφέρουν στην σύνδεση μας (γενικά είναι πολύ παραπάνω άλλα τα υπόλοιπα αυτή την στιγμή δεν μας απασχολούν). Το πρώτο είναι το ATM που έχει να κάνει με την ADSL σύνδεση και ότι αυτό συμπεριλαμβάνει, π.χ.: συγχρονισμός, attenuations, ταχύτητα που "κλειδώνει" το modem, κ.λπ., κ.λπ... Σε αυτό το επίπεδο θεωρητικά, τα δύο adsl modems θα πρέπει να τα "βρουν" στην ταχύτητα που θα συγχρονίσουν με βάση την ποιότητα της γραμμής. Αφού αυτά ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ με αυτή την διαδικασία θα έρθει το δεύτερο επίπεδο που μας ενδιαφέρει, το TCP/IP, και θα αρχίσει να στέλνει και να δέχεται πακέτα [...]. Τι γίνεται τώρα, το TCP/IP δεν "κλειδώνει" από πριν σε μία ταχύτητα αλλά κατά την διάρκεια των μεταδόσεων πακέτων προσπαθεί να προσαρμοστεί στην μέγιστη δυνατή (στιγμιαία) ταχύτητα. Πρακτικά αυτό που κάνει είναι να στέλνει όσα περισσότερα πακέτα μπορεί, μέχρι η γραμμή να "σκάσει" (!). Όταν πλέον αντιληφθεί ότι ο απέναντι δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή την ταχύτητα (και αυτό γίνεται βλέποντας ότι πολλά πακέτα χάνονται ή φτάνουν "χαλασμένα") αρχίζει και κατεβάζει μέχρι να αποκατασταθεί η ορθή λειτουργία και πάλι από την αρχή (πολύ χοντρικά η περιγραφή).
Με βάση αυτά, το μόνο που μπορώ εγώ να συμπεράνω ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ (!!!), είναι ότι για κάποιο λόγο, η γραμμή ή το modem μας ή το modem απέναντι δεν μπορεί να δεχτεί/στείλει με τους ρυθμούς που έχει κλειδώσει το ATM (adsl) - τουλάχιστον για την συγκεκριμένη χρονική στιγμή - και αρχίζει και ρίχνει του θανατά την ταχύτητα.
Το θέμα εδώ είναι το εξής: γιατί το ATM επίπεδο από μόνο του δεν το διαχειρίζεται αυτό? Αν για παράδειγμα έχει πρόβλημα η γραμμή για κάποιον λόγο, γιατί δεν αποσυνδέεται και να ξανασυνδεθεί από μόνο του; Αν το πρόβλημα δεν έγκειται εκεί, ποιος φταίει; Το modem μας (to pirelli) φρικάρει και αρχίζει και τα κάνει μπάχαλο ή φταίει το απέναντι modem / router / δίκτυο της on; Και αν φταίει το δίκτυο της ON γιατί το modem μας δεν μπορεί να προσαρμοστεί καταλλήλως ώστε να μην χρειάζεται να κάνουμε εμείς reset;
Για μένα, αυτό που θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε καλύτερα τι φταίει - μιας και οι τεχνικοί της on απ'ότι φαίνεται δεν μπορούν - είναι να δούμε στην ΙΔΙΑ γραμμή πως αντιδρά ένα άλλο modem/router... Να μείνει απάνω στην γραμμή για 4-5 μέρες και να δούμε. Βέβαια αυτό απαιτεί χρόνο καθώς αν για παράδειγμα διορθωθεί το όλο πρόβλημα με ένα άλλο router θα πρέπει να επαληθεύσουμε ότι εξακολουθεί να γίνεται με το pirelli...
My 2 cents...I guess, god bless and goodbye...
-
23-09-07, 18:45 Απάντηση: ΧΑΜΗΛΗ ή ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ χωρίς να χάνει συγχρονισμό(!) -διορθώνεται με restart #55
Εμένα το πρόβλημά μου δεν ξέρω αν ανήκει εδώ ή έχω γενικότερα disconects.
Πάντως μετά από ένα διάστημα full download το οποίο δεν είναι ποτέ μικρότερο από μισή ώρα και συνήθως είναι 2 ώρες αρχίζω να έχω πολλά χαμένα πακέτα και μετά από 1-2 λεπτά η ταχύτητα αρχίζει και πέφτει αλλά όχι απότομα. Σταθεροποιείται για λίγο γύρω στα 200 Κb και ανεβοκατεβαίνει εκεί και μετά πέφτει και άλλο μέχρι που μηδενίζει.
Το λαμπάκι στο adsl παραμένει αναμμένο αλλά δεν ανάβει πλέον το λαμπάκι on-line. Στις ρυθμίσεις του router δείχνει ότι είμαι ακόμα συνδεδεμένος και μόνο μετά από κάποια ώρα μου λέει ότι δεν έχει ip αλλά δείχνει κανονικά ότι είμαι συγχρονισμένος στην συγκεκριμένη ταχύτητα. Όταν πατάω εκεί connect δεν παίρνω ip αλλά εξακολουθεί και δείχνει ότι είμαι συνδεδεμένος στην συγκεκριμένη ταχύτητα.
Μόνο όταν κάνω disconect και ξανά connect παίρνω ip και αυτό όχι πάντα... κάποιες φορές θέλει να το κλείσω από το κουμπί...
Νομίζω ότι στα disconnects δεν έπρεπε να μου δείχνει ταχύτητα σύνδεσης...
Το ότι έχω 5 db ξέρω ότι είναι πρόβλημα αλλά και πάλι έχει παίξει και 5 ώρες full download μέχρι τώρα χωρίς κανένα θέμα... μου είπαν από την ΟΝ ότι αν όντως υπήρχε πρόβλημα θα είχα από την αρχή πολλά χαμένα πακέτα και disconects σχεδόν αμέσως...Τελευταία επεξεργασία από το μέλος akrato : 23-09-07 στις 18:48.
-
23-09-07, 18:56 Απάντηση: ΧΑΜΗΛΗ ή ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ χωρίς να χάνει συγχρονισμό(!) -διορθώνεται με restart #56
-
23-09-07, 23:34 Απάντηση: ΧΑΜΗΛΗ ή ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ χωρίς να χάνει συγχρονισμό(!) -διορθώνεται με restart #57
Ευχαριστώ πολύ (!!!) για την πλήρη και κατανοητή εξήγηση!
Μερικές ακόμη ερωτήσεις:
1. Έχω παρατηρήσει ότι το noise margin down δεν έχει σταθερή τιμή αλλά κυμαίνεται, στην περίπτωση μου μεταξύ 12 και 15. Συγκεκριμένα 13-14 είναι η συνήθης τιμή, σπάνια έχω δει 15, αλλά συχνά βλέπω 12. Μάλιστα όποτε εμφανίζεται το πρόβλημα (χαμηλή ή μηδενική ταχύτητα χωρίς να χάνει συγχρονισμό) σχεδόν πάντα βλέπω 12(!).
Είναι φυσιολογικές αυτές οι διακυμάνσεις 2-3dB στο noise margin ή μπορεί να ευθύνονται για το πρόβλημα?
Αν ναι, οι υποθέσεις που γράφω παρακάτω είναι λάθος.
2. Να υποθέσω ότι η διακύμανση 14 με 12 είναι μεγάλη (παρότι σαν στατιστικά είναι καλά), οπότε εκεί είναι που "τα παίζει" η συνεργασία ανάμεσα στον δικό μου router και σε αυτόν της ΟΝ στο ΑΤΜ επίπεδο οπότε πέφτει η ταχύτητα στο TCP/IP επίπεδο και επειδή δεν διορθώνεται η συνεργασία στο ΑΤΜ επίπεδο καταλήγουμε σε πολύ χαμήλη ή και μηδενική ταχύτητα?
Αυτή η υπόθεση εξηγεί γιατί το πρόβλημα δεν εμφανίζεται σε όλους τους χρήστες, ή σε όλους τους χρήστες με κακά στατιστικά. Μπορεί κάποιος χρήστης να έχει κακή αλλά σταθερή γραμμή οπότε να μην έχει το πρόβλημα. Ενώ μπορεί το πρόβλημα να εμφανίζεται σε χρήστες με ΑΣΤΑΘΗ γραμμή, δηλ. διακύμανση του noise margin >2dB, ανεξαρτήτως αν είναι καλή ή κακή.
Προς υπόλοιπους χρήστες με το ίδιο πρόβλημα: Παρακαλώ ελέγξτε το για μερικές ημέρες (να βλέπετε το noise margin από τη σελίδα του router όταν η ταχύτητα είναι οκ και όταν το πρόβλημα εμφανίζεται) και ενημερώστε μας όταν είστε σίγουροι.
3. Αν αυτή είναι μια λογική εξήγηση του προβλήματος, μπορεί ο τεχνικός της ΟΝ να "κλειδώσει" το επίπεδο συνεργασίας (σε ΑΤΜ επίπεδο ή TCP/IP?) σε τιμή αρκετά χαμηλή που να λειτουργεί με noise margin down τόσο με 12dB όσο και με τα συνήθη 13-14? (αν κατάλαβα καλά δεν μιλάμε για ταχύτητα, διότι θυμίζω ότι με τεχνικό της ΟΝ δοκιμάσαμε να κλειδώσω σε πολύ μικρή ταχύτητα (6000Kbps) και το πρόβλημα εξακολουθούσε)
4. Όπως είχα πει ζητήθηκε εξυγίανση της γραμμής μου από ΟΤΕ ο οποίος την βρήκε καλή. Προφανώς την έλεγξε σε στιγμή που δεν εμφάνιζε αστάθεια στο noise margin. Διορθώνεται αυτή η αστάθεια στο noise margin? Από ΟΤΕ? Τι θα πρέπει να ζητήσω?
Με εκτίμηση
Ηλίας
ΥΓ: Θέλω να διορθωθεί το πρόβλημα διότι θέλω να βάλω την 2η γραμμή με 12 ευρώ, η οποία είναι VoIP και προφανώς θα δυσλειτουργεί όταν η ταχύτητα πέφτει πολύ χαμηλά ή και σχεδόν μηδενίζεται, έστω και αν δεν χάνει συγχρονισμό!Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ilpara : 23-09-07 στις 23:37.
http://forum.ubuntu-gr.org/ , http://www.ubuntu-gr.org/
-
24-09-07, 10:02 Απάντηση: ΧΑΜΗΛΗ ή ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ χωρίς να χάνει συγχρονισμό(!) -διορθώνεται με restart #58
Ωραία και χρήσιμη η εξήγηση του demisone!!! Μιας που ξέρεις, δε μιλάς και με κάποιον τεχνικό της ΟΝ μήπως βρεθεί καμιά λύση??
Όσον αφορά το δικό μου (ίδιο) πρόβλημα θα ήθελα να προσθέσω τα εξής:
1) Όταν έγινε η σύνδεσή μου αρχικά είχα disconnects. To SNR ήταν 5dB. Ο τεχνικός της ΟΝ μου είπε ότι βλέπει πολλά πακέτα να χάνονται κ έτσι μου ενίσχυσε το SNR το οποίο πήγε στα 8-9dB.
2) Από τότε άρχιζε να παρουσιάζεται το πρόβλημα που συζητάμε, η μόνη κίνηση που έκανα ήταν να αλλάξω την τηλεφωνική πρίζα με μία καλύτερης ποιότητας. Αυτό ενίσχυσε το SNR στα 10dB.
3) Όπως κι στον ilpara, και σε 'μένα το SNR παίζει από +-2dB (8-10dB)
4) Εννοείται ότι κι εγώ παρατηρώ χάσιμο πολλών πακέτων μόνο όταν εμφανίζεται το πρόβλημα.
Θα αρχίσω κι εγώ επαφές με την ΟΝ κάποια στιγμή ... άντε να δούμε μήπως βγάλουμε άκρη...Τελευταία επεξεργασία από το μέλος elkal : 24-09-07 στις 10:02.
-
24-09-07, 12:20 Απάντηση: ΧΑΜΗΛΗ ή ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ χωρίς να χάνει συγχρονισμό(!) -διορθώνεται με restart #59
Καλημέρα και από εμένα.
Έχω το ίδιο πρόβλημα από ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ to firmware (1η υπόνοια ότι σχετίζεται με προβληματικό firmware)
Να προσθέσω όμως το εξής μιας και έχω φάει ώρες στο debugging.
Το πρόβλημα ξεκινάει από την πλευρά του LAN!!!!
Μιας και έχω εν χρήση όλες τις πόρτες LAN, εύκολα είδα ότι το πρόβλημα ξεκινάει με το να μην μπορεί να μιλήσει η μία πόρτα με την άλλη.
Εξηγώ με παράδειγμα:
Έχω δύο συστήματα στην LAN πόρτα 1 και 2.
Ξαφνικά και ενώ το 1 βγαίνει στο Ιντερνετ αλλά και το 2 βγαίνει στο Ιντερνετ, τα 1 και 2 μεταξύ τους δεν μιλάνε (ενώ μίλαγαν κανονικά). Εάν βγάλω τα 1 και 2 από το Πιρέλλι, τα συνδέσω σε ένα switch και το switch το συνδέσω σε μια από τις ethernet του Pirelli, η επικοινωνία αποκαθήσταται αμέσως.
Το ερώτημα τώρα είναι (μιας και δεν έχω δυνατότητα να το δοκιμάσω αλλά η απάντηση θα μας πάει ποιο κοντά στον υπαίτειο): Εάν είσαι συνδεδεμένος με USB και όχι στο Ethernet, το πρόβλημα παρουσιάζεται ή όχι?
Και κάτι ακόμη. Τη στιγμή του προβλήματος εάν δεν κάνεις reload αλλά κάνεις disconnect - connect (από το μενού DSL) ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΠΟΤΕ να κάνει connect. ΜΟΝΟ με reload θα ξανακάνει σύνδεση.
Πραγματικά φαίνεται για πρόβλημα στο firwmare!!!
Ευχαριστώ
-
24-09-07, 15:18 Απάντηση: ΧΑΜΗΛΗ ή ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ χωρίς να χάνει συγχρονισμό(!) -διορθώνεται με restart #60
Απο την Παρασκευη 15/9 με πεταγε σε λεπτα.
Με ολα τα firmaware to idio akoma kai to beta.
ΤΕΛΙΚΑ, Τεταρτη -Πεμπτη εβαλα το τρεχων official παλι (1.01.05) και ενω ειχα τα ιδια,
επεμεινα με την διαφοροποιηση αυτη: restore default, reboot, wifi OFF, eth1 to pc kai ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ πανω, reboot, upgrade to 1.01.05 (reflash),wifi OFF , και ακολουθησα τη διαδικασια της linksys μετα το flash. ΔΛΔ:
Πατημενο το reset απο πισω ΣΥΝΕΧΕΙΑ, σε 30 δευτερα power OFF, σε 30 δευτερα power OΝ, σε 30 δευτερα αφεινουμε το reset και περναμε τις ρυθμισεις του isp κτλ.
Ετσι ειμαι οκ απο τοτε. Συμπτωση;Τελευταία επεξεργασία από το μέλος charis_k : 24-09-07 στις 15:21.
Παρόμοια Θέματα
-
huawei E170 χάνει το συγχρονισμό με το laptop
Από jambasoft στο φόρουμ Κινητή ΕυρυζωνικότηταΜηνύματα: 9Τελευταίο Μήνυμα: 25-12-08, 10:10 -
Χάνει τη σύνδεση χωρίς να χάνει το συγχρονισμό
Από voithostyrempora2 στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 25Τελευταίο Μήνυμα: 01-08-08, 14:04 -
Ερώτηση για συγχρονισμό στα 7Mbps με SNR 6 και χαμηλή ταχύτητα download
Από Billmatch στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 26-03-08, 11:23 -
χαμηλή ταχύτητα και ρυθμίσεις router
Από prokoz στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 06-09-07, 09:41 -
Πρόβλημα ADSL (χανει το συγχρονισμο συχνα)
Από m3chan1c στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 24-01-06, 22:51
Bookmarks