Κατ' αρχάς πρέπει να ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου αν θα συζητήσουμε για τη χρεωστική κάρτα της Eurobank ή την προπληρωμένη της. Είναι διαφορετικές κάρτες.
Για να μη μιλάμε υποθετικά, πιστεύω ότι είναι καλύτερο να διατυπώσεις τις απορίες σου, αφού καταλάβει ο φίλος σου και σου εξηγήσει, τι χρεώθηκε προσωρινά από το PayPal. Αυτά λύνονται διαβάζοντας τους όρους χρήσης του PayPal, καθώς και επικοινωνώντας μαζί τους με e-mail.
Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Ποιάς τράπεζας το e-banking χρησιμοποιείτε ;
- Ψήφισαν
- 467. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
Δημοσκόπηση πολλαπλών επιλογών.
Εμφάνιση 841-855 από 12847
Θέμα: e-banking
-
02-05-09, 13:03 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #841Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety
Τι εστί IBAN, BIC, OUR, SHA, BEN;
"Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."
-
02-05-09, 14:33 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #842
Sorry, εννοούσα της χρεωστικής και στις δυο περιπτώσεις.
-
02-05-09, 14:35 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #843
-
02-05-09, 14:56 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #844Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety
"Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."
-
02-05-09, 15:04 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #845
Ναι σίγουρα. Κατάλαβα, απλά η χρεωστική συνδέεται με τον λογαριασμό απευθείας. Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση. Στο μέλλον θα είμαι πιο προσεκτικός.
Χρεώνουν τελικά προμήθεια από την τράπεζα σε κάτι στην χρεωστική; Έχω προπληρωμένη και σκέφτομαι να βγάλω και μια χρεωστική για να την δοκιμάσω.
........Auto merged post: anepro πρόσθεσε 1 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Έτσι μου είπε.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος anepro : 02-05-09 στις 15:55. Αιτία: auto merged post
-
02-05-09, 16:12 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #846
Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει καμία κάρτα (πιστωτική, χρεωστική, προπληρωμένη) που να εκδίδεται από τράπεζα και να παίρνει προμήθεια από τον πελάτη από τις αγορές που κάνει με αυτή. Προμήθειες παίρνουν από τους εμπόρους, ενώ ο πελάτης πληρώνει όσα ακριβώς θα πλήρωνε με αγορά τοις μετρητοίς (ο έμπορος λαμβάνει λιγότερα χρήματα τελικά, γι' αυτό κάποιοι έμποροι προτιμούν τα μετρητά).
Ο πελάτης βαρύνεται συνήθως με τα ακόλουθα έξοδα/προμήθειες:
- Ετήσιο κόστος συνδρομής, το οποίο αφορά συνήθως κάποιες πιστωτικές κάρτες.
- Τόκους από οφειλόμενα ποσά στις χρεωστικές κάρτες, καθώς και στις χρεωστικές με πιστωτικό όριο (υβριδικές κάρτες είναι αυτές, στις οποίες όταν τελειώνει το υπόλοιπο του καταθετικού λογαριασμού με τον οποίο είναι συνδεδεμένες, αποκτούν χαρακτηριστικά πιστωτικής κάρτας).
- Προμήθεια από την ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ για πιστωτικές κάρτες, ή υπερανάληψη για κάποιες χρεωστικές. Πρακτικά είναι σαν να παίρνεις δάνειο με υψηλό επιτόκιο.
- Έξοδα προπληρωμένων καρτών. Τα βάζω ξεχωριστά, διότι είναι πολλές περιπτώσεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ipo : 02-05-09 στις 16:20.
Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety
-
02-05-09, 21:09 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #847
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Όταν έβγαλα την προπληρωμένη από την eurobank πριν από περίπου ενάμιση χρόνο δεν μου ζήτησαν χρήματα για την έκδοση. Τώρα χρεώνουν;
-
02-05-09, 21:31 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #848
Παρακαλώ.
Η πρώτη φόρτιση της προπληρωμένης κάρτας της Eurobank, έχει μεγαλύτερη χρέωση από τις επόμενες. Η χρέωση αυτή είναι συνάρτηση του ποσού αρχικής φόρτισης, όπως μπορείς να δεις στον πίνακα χρεώσεων των προπληρωμένων καρτών. Μπορεί να μην ονομάζεται από την Eurobank "κόστος έκδοσης", αλλά στην πράξη κάτι τέτοιο θυμίζει, αφού πρόκειται για αυξημένη χρέωση κατά την πρώτη μόνο φόρτιση, την οποία κατ' ανάγκη εξοφλείς προκειμένου να κάνεις έστω και μία αγορά με την προπληρωμένη κάρτα σου. Από την επικοινωνία μου με το τμήμα εξυπηρέτησης της Eurobank, έλαβα την εντύπωση ότι με τον ίδιο τρόπο αντιλαμβάνονται κι εκείνοι τη χρέωση αυτή, αφού στην ερώτηση "υπάρχει κόστος έκδοσης;" απαντάνε με την κλιμακούμενη χρέωση που αναγράφω στον πίνακα χρεώσεων για προπληρωμένες κάρτες.
Πριν από 1,5 χρόνο δεν ξέρω αν υπήρχε στην προπληρωμένη κάρτα της Eurobank αυτή η διαφορική χρέωση πρώτης φόρτισης, σε σχέση με τις επόμενες.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ipo : 03-05-09 στις 01:45.
-
02-05-09, 21:56 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #849
Να ελπίζω και σε ένα ανάλογο άρθρο με τις επεξηγήσεις για τις χρεωστικές κάρτες; Για να μπορούμε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να αντιπαραβάλλουμε τις χρεώσεις.
-
03-05-09, 02:23 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #850
Είναι μέσα στα σχέδιά μου. Οι επεξηγήσεις είναι εύκολες, ειδικά για όσους ασχολούνται με τραπεζικά προϊόντα. Η δυσκολία είναι στη συλλογή στοιχείων για τις μη αναμενόμενες χρεώσεις (π.χ. προμήθεια για τραπεζικές εργασίες σε αδρανείς ή χαμηλού υπολοίπου λογαριασμούς, με τρανό παράδειγμα την Alpha Bank), τις οποίες δύσκολα θα σου πουν αν δεν είσαι υποψιασμένος για συγκεκριμένη χρέωση, ώστε να ρωτήσεις ευθέως.
Επίσης είναι πολλές οι κάρτες αυτού του είδους, αφού τις έχουν οι περισσότερες τράπεζες. Αν συμπεριλάβεις και τις υβριδικές με τα όρια υπεραναλήψεων ή τις εξειδικευμένες (π.χ. Εθνοcash) οι οποίες τυπικά είναι χρεωστικές, αλλά στην πράξη η αποδοχή τους τις καθιστά συγκρίσιμες με κουπόνια του Βερόπουλου, τότε το πλήθος και η ποικιλία σε δυνατότητες, αδυναμίες και χρεώσεις εκτοξεύεται. Άσε που, σε αντίθεση με τις πιστωτικές και τις προπληρωμένες, κάθε τράπεζα επιλέγει με απρόβλεπτο τρόπο αν θα επιτρέψει διαδικτυακές συναλλαγές και πότε (π.χ. στην ATEbank ακόμα τρίβουν όπως στο Villabajo...).
Ακόμα και οι πιστωτικές που αριθμούν πάνω από 100 διαφορετικές κάρτες στη χώρα μας, κατατάσσονται πιο εύκολα, αφού τα βασικά τους στοιχεία περιορίζονται σε καμιά 10αριά, ενώ είναι προβλέψιμα και διαφανή (πιστωτικό όριο, επιτόκιο κανονικό/υπερημερίας, συνδρομή, συμμετοχή σε προσφορές [π.χ. μίλια], επιστροφή χρημάτων, ασφαλιστική κάλυψη ταξιδίου, συνεργασία με τον τάδε δικηγόρο και τον δείνα μπράβο όταν φτάσεις να χρωστάς πολλά).
Κατά την άποψή μου οι (καλές) χρεωστικές εμπνέουν τη μεγαλύτερη ασφάλεια, δεν εγκυμονούν κινδύνους για να χάσει χρήματα κάποιος με κακή διαχείριση των οικονομικών του (σε τέτοιο κοινό βασίζονται οι πιστωτικές), ενώ εκδίδονται εύκολα και γρήγορα. Θα δώσω και πάλι την ψήφο μου στην wincard της Πειραιώς, η οποία για τη χρήση που κάνω παραμένει με διαφορά η καλύτερη, ενώ θα δηλώσω και πάλι ανοιχτός για καλύτερες τεκμηριωμένες προτάσεις. Ο σκοπός άλλωστε ενός φόρουμ δεν είναι να αναπτύσσουμε οπαδικές ή εμπορικές συνήθειες, αλλά να βρίσκουμε το καλύτερο και το πιο ταιριαστό στις ανάγκες μας.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ipo : 03-05-09 στις 03:00.
-
03-05-09, 02:29 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #851
Εαν αποφασίσεις να το κάνεις, προς διευκόλυνση του έργου σου, θα έλεγα να συμπεριλάβεις μόνο τις χρεωστικές Visa / Mastercard που δίνουν δυνατότητα χρήσης μέσω Internet.
Π.χ. Εθνοcash και αυτη της ΑΤΕ που δεν επιτρέπει συναλλαγές μέσω Internet θα είναι μάλλον αδιάφορες για τους αναγνώστες του άρθρου και θα σε επιβαρύνουν απο πλευράς χρόνου χωρίς λόγο.
-
03-05-09, 10:04 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #852
-
03-05-09, 11:22 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #853
Μπορείτε να μου λύσετε μια απορία; Μπορώ με την χρεωστική κάρτα της πειραιώς να πληρώσω σε μαγαζιά; Η κάρτα γράφει πάνω, ELECTRONIC USE ONLY, wincard, Shop&Cash και είναι VISA.
-
03-05-09, 14:33 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #854
-
03-05-09, 15:40 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #855
Ακριβώς. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι η συναλλαγή απαιτεί ηλεκτρονική εξακρίβωση της εγκυρότητας της κάρτας και του διαθέσιμου υπολοίπου στο λογαριασμό με τον οποίο είναι συνδεδεμένη. Ελάχιστα καταστήματα (κυρίως μικρές επιχειρήσεις) έχουν ξεμείνει με off line μηχανήματα αντιγραφής αποτυπώματος κάρτας. Κατά πάσα πιθανότητα δε θα υπάρχει πρόβλημα με τη wincard στη συντριπτική πλειοψηφία των διαδικτυακών και μη επιχειρήσεων.
Η μόνη μου ένσταση πάνω στην απάντηση του sdikr, είναι το γεγονός ότι κάποιες επιχειρήσεις που έχουν τα παλαιά μηχανήματα, δεν τα χρησιμοποιούν πλέον. Έχουν αντικαταστήσει τη διαδικασία με χειρόγραφη αναγραφή των στοιχείων της ανάγλυφης κάρτας σε απόκομμα που υπογράφει ο πελάτης, αφού πρώτα επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς με την τράπεζα και εξακριβώσουν την εγκυρότητα της κάρτας. Χωρίς να είμαι λοιπόν σίγουρος, μου έχουν δώσει την εντύπωση ότι πλέον κάνουν ηλεκτρονική εξακρίβωση της κάρτας με έμμεσο τρόπο, καλώντας τη συνεργαζόμενη τράπεζα. Δυστυχώς η διαδικασία αυτή συνέβη μπροστά μου με χρήση ανάγλυφης πιστωτικής κάρτας (δεν αξιοποιήθηκε όμως το ανάφλυφό της), οπότε έχω ενδοιασμούς για τη χρήση της με "electronic use only" κάρτα.
Υπάρχει μία βασική αρχή: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κάρτα σου, στις επιχειρήσεις που δηλώνουν ότι δέχονται τη συγκεκριμένη εταιρεία έκδοσης καρτών. Επομένως πριν αγοράσεις κάτι, κοιτάς στο μαγαζί (ή ρωτάς) αν έχει σήμα VISA, MasterCard, Maestro, Amex, Diners Club, Solo, Switch κλπ. Κάθε ιστοσελίδα που δέχεται ηλεκτρονικές πληρωμές έχει ένα link στο οποίο αναγράφει τις υποστηριζόμενες κάρτες.
Αυτή την εποχή το PayPal δεν υποστηρίζει τη Maestro (Euroline). Κατά συνέπεια, είτε αλλάζεις κάρτα, είτε επικοινωνείς με τη Eurobank/Maestro και το PayPal για να τους πείσεις ότι έχουν να κερδίσουν από τη συνεργασία μεταξύ τους, αν έχεις υπομονή και θέλεις οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσεις τη συγκεκριμένη κάρτα. Για το PayPal συγκεκριμένα σου απάντησε ο ariadgr, μη γενικεύεις την κατάσταση. Η Euroline έχει γενικά καλή αποδοχή στην Ελλάδα, ενώ και η Maestro γενικότερα έχει ικανοποιητικό πλήθος συνεργασιών. Απλά Visa και MasterCard είναι μακράν ό,τι καλύτερο (= ευρέως αποδεκτό) για την Ευρώπη.
Ορίστε η τεκμηρίωση της προσωρινής χρέωσης που τρόμαξε το φίλο σου.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ipo : 03-05-09 στις 15:46.
Bookmarks