Σελ. 1 από 9 1236 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 133
    Περιοχή
    Πατρα
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    O λογος που ανοιγω αυτο το θεμα ειναι βασικα γιατι εχω βαρεθει να βλεπω τα ιδια και τα ιδια threads να ανοιγουν , τα οποια ειναι του τυπου (βλεπε topic).

Ο ΟΤΕ αδυνατει σε παρα πολλες περιοχες της ελλαδας να δωσει το bandwidth για το οποιο πληρωνετε ετσι υπο αυτες τις συνθηκες η μετρηση ταχυτητας για οποιονδηποτε provider ειναι ατοπη.

Πως θα βρω αν φταιει ο ΟΤΕ και ΟΧΙ ο provider μου?

Aπλο, ανοιξτε ενα command promt και δωστε το εξης:
    Κώδικας:
    netstat -s
    θα σας βγαλει πολλες πληροφοριες αλλα αυτη που μας ενδιαφερει ειναι αυτη που βγαζει πρωτη και ειναι το Packets Received, σημειωστε αυτο το νουμερο, περιμενετε ενα λεπτο και ξαναδωστε την ιδια εντολη. Αφαιρεστε τωρα το δευτερο απο το πρωτο νουμερο (Packets Received) και διαιρεστε με 60.
    Edit
    Οταν θα το κανετε φροντιστε να κατεβαζετε κατι, p2p,web,ftp δεν εχει σημασια οτι ναναι.

Ωραια το εκανα και εβγαλα ενα νουμερο τι ειναι αυτο ? τα ΚΒ/sec που πρεπει να πιανω?
    ΟΧΙ ειναι το ποσα packets/sec παιρνεις απο τον ΟΤΕ, και ειναι σε αμεση συναρτηση της τελικης ταχυτητας που θα πιασεις, οσο περισσοτερα τοσο το καλυτερο.

Ποσα πρεπει να πιανω για να ειμαι σιγουρος οτι δεν εχω προβλημα απο τον ΟΤΕ?
    Aν εχεις λιγοτερα απο 20 εισαι σε τραγικη κατασταση, αν εχεις απο 20-30 η κατασταση ειναι ανεκτη, δεν πιανεις με τιποτα μεγιστη ταχυτητα αλλα , σε HTTP,FTP και προγραμματα με λιγα connections οπως το DC++ πιανεις 20-30kb/sec. Απο 30-40 η κατασταση βελτιωνεται αρκετα, με τα προηγουμενα προτοκολα πιανεις πλεον σχεδον τελικη ταχυτητα, με bittorent clients αρχιζεις πλεον και βλεπεις ταχυτητες κοντα στα 30kb/sec ενω με emule και συναφη του εισαι πλεον περιπου στη μιση σου ταχυτητα. Απο 40-50 HTTP,FTP,DC++ ειναι πλεον στο τερμα, δεδομενου οτι μπορουν να σου στειλουν και στην μεγιστη ταχυτητα που παιρνεις, οι bittorent clients τωρα χτυπανε 35+ και στα emulo-ειδη φτανεις οριακα τα 30KB. Απο 50-60 τα τερματιζεις ολα εκτος απο το emule αυτο φλεταρτει τωρα κοντα στα 30 σταθερα πλεον. Απο 60-70 και το emule χτυπαει 40ΚΒ αλλα οχι σταθερα. Αν εχεις πανω απο 70 το κρατας επτασφραγιστο μυστικο, και γραφεις καποια παραπλανητικα post που λες οτι και εσυ εχεις ψιλοπροβληματα αλλα γενικα καλα παει

Εχω αρκετα packets/sec αλλα και παλι δεν πιανω τερμα ταχυτητα, τωρα ειμαι σιγουρος οτι φταιει ο #$!!$ provider μου?
    Oχι απαραιτητα, δοκιμασε να κατεβασεις ενα μετριο αρχειο της ταξης των 10MB+ χωρις να τρεχεις κατι αλλο ταυτοχρονα (απο προγραμματα που χρησιμοποιουν το internet, αν εχεις το photoshop ανοιχτο ταυτοχρονα δεν θα επηρεασει την μετρηση) απο καποιο site οπως π.χ. το www.download.com αν μαλιστα εχει επιλογη να το κατεβασεις απο διαφορετικα mirrors καντο και μετρα την μεση ταχυτητα που εχεις, αν εισαι 35+ ΚΒ/sec τον περισσοτερο χρονο δεν εχεις προβλημα με τον provider.

Το εκανα και πιανω καλη ταχυτητα, και εχω και αρκετα packets/sec, γιατι το @$!@$ το αρχειο που κατεβαζω με το ταδε p2p προγραμμα ερχεται με 10kb/sec?
    Εδω οι απαντησεις ποικιλουν και ειναι συναρτηση πολλων παραγοντων και ειναι και off-topic οποτε πατα το κουμπακι που λεει αναζητηση στο πανω μερος της σελιδας που διαβαζεις και καλη τυχη .

Μου ειπαν να κανω το Χ,Ψ,Ζ speed test σε καποιο site για να δω αν εχω προβλημα με τον ΟΤΕ, μου ειπαν επισης να δοκιμασω και με διαφορετικο provider το ιδιο τεστ και να συγκρινω αποτελεσματα, μου ειπαν τελος να κατεβασω και απο τον provider μου ενα μεγαλο αρχειο και αν πιανω καλη ταχυτητα δεν φταιει ο ΟΤΕ , ολα αυτα ειναι λαθος?
    Eν μερει ειναι λαθος ναι, μπορουν να μετρησουν μονο την ταχυτητα σου οσο αφορα HTTP,FTP αλλα οπως ξερεις το internet εχει και αλλα καλουδια, που ΔΕΝ τα βρισκεις μεσω αυτων των δρομων. Που ειναι το προβλημα λοιπον και γιατι ΔΕΝ ειναι αξιοπιστα, γιατι πολυ απλα θεωρουν οτι ο "ΟΤΕ" σου, δηλαδη ο παροχος της γραμμης εχει την δυνατοτητα να σου δινει παντα το μεγιστο, και ο μονος που μπορει να σε περιοριζει ειναι ο internet provider, σε αντιθεση ομως με τους ISP που μπορουν να σε περιορισουν ειτε μειωνοντας τη συνολικη σου ταχυτητα ειτε το ποσες συνδεσεις μπορεις να ανοιξεις ταυτοχρονα, ο ΟΤΕ σου περιοριζει το ποσα πακετα μπορεις να λαβεις , αυτο εχει σαν συνεπεια προγραμματα η πρωτοκολλα που χρησιμοποιουν μεγαλου μεγεθους πακετα οπως ειναι για παραδειγμα το HTTP,FTP να πηγαινουν καλα ακομα και με λιγα packets/sec , ομως προγραμματα που ανοιγουν πολλες συνδεσεις ταυτοχρονα, χρησιμοποιουν πολυ μικροτερα πακετα για να αποφυγουν το μπουκωμα της γραμμης σου και το μεγαλο lag, ετσι ο ΟΤΕ "σκοτωνει" τετοιου ειδους προγραμματα μην δινοντας τους αρκετα πακετα, αλλα το κακο δεν σταματαει εδω, τα πακετα που δεν προλαβαινει να σου στειλει, δεν τα κανει drop, περιμενουν στην ουρα μεχρι να τα παρεις , αυτο εχει σαν συνεπεια το αργο browsing οταν τρεχεις p2p προγραμματα και τα τεραστια ping.

Το post σου εχει τιτλο τι να κανω, και ακομα δεν μου ειπες τι να κανω
    Aν εκανες την μετρηση των packets και ειναι μεγαλη και παρολα αυτα εχεις μικρες ταχυτητες τοτε μαλλον φταιει ο provider σου, δοκιμασε και καποιον δανεικο λογαριασμο απο καποιον φιλο σου με αλλον provider αν εχεις αυτη την δυνατοτητα, πριν αλλαξεις provider.
    Αν εχεις λιγα πακετα, οποτε προβλημα απο τον ΟΤΕ, εχεις τις εξης λυσεις:
    1) Αν η Vivodi δινει γραμμες στην περιοχη σου (γραμμη οχι απλα σαν provider) βαλε χωρις δευτερη σκεψη.
    2) Αν δεν δινει στην περιοχη σου, μετακομισε σε περιοχη που δινει.
    3) Γινε τρομοκρατης και βαλε βομβα στα κεντρικα γραφεια του ΟΤΕ για να διαμαρτυρηθεις για τις αθλιες υπηρεσιες του.

Σοβαρα τα λες τωρα τα 2 και 3?
    ΟΧΙ αλλα αν δεν διασκεδασουμε και λιγο με τα χαλια μας θα μας πιασει ψυχοπλακωμα, και δεν αξιζει να σπαμε τα νευρα μας για μια χουφτα ανευθυνους.

Υ.Γ. Προτασεις συμπληρωσεις δεκτες, προτεινω να γινει sticky, moderators εσεις αποφασιζετε.

Το avatar του μέλους r3b
    r3b Guest
    [censored]

Περιοχή
    Πατρα
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από r3b
    Συγνωμη φίλε μου που θα στο ανατρέψω. Το όλο πόστ σου θα ήταν σωστό αν τη εντολή 'netstat -s' είχε να κάνει με το dslam του OTE. Στην ουσία μια σωστή ftp μέτρηση είναι το ίδιο με διαδοχικά 'netstat -s'. Επιπλέον, πολλοί ftp clients βάζουν και τους ip+tcp headers στις μετρήσεις τους, για να δείχνουν οτι είναι γρήγοροι στον κόσμο και να τους πρωτιμά (οπότε είναι ακριβώς το ίδιο).

Ναι, η netstat -s μετρά τα πακέτα (ανεξαρτήτως packet-size).
    Αποτέλεσμα:
    Μπορώ από μια ISDN64 να λάβω και 100 packets/sec καθως και από μια adsl384 να πάρω 28 packets/sec, και οι δύο να μου δίνουν flow στο θεωρητικό μέγιστο τους (64kbps,~340Kbps). Δηλαδή ΟΛΑ ΚΑΛΑ και στις 2 γραμμές.
    Α ναι αληθεια? για πες μου με packet size 500 bytes ποσα θα πιασεις αν απο την DSL σου εχεις 28packets/sec κανε και τον ιδιο πολλαπλασιασμο με packet 1500 bytes (maximum MTU) και πες μου τι εβγαλες.
    Το ξερω οτι αυτα που διαβαζεις ανατρεπουν καποιες ΛΑΘΟΣ εντυπωσεις που ειχες μεχρι τωρα αλλα αυτη ειναι η αληθεια, γιαυτο αλλωστε εκανα και αυτο το ποστ για να τις ανατρεψω, το προβλημα με τον ΟΤΕ το ανακαλυψαμε οταν κοιτωντας τα γραφηματα του MRTG σε Linux, ειδαμε το download να αυξομοιωνεται αλλα τα packets/sec να ειναι σχεδον flatline.

Το avatar του μέλους r3b
    r3b Guest
    [censored]

Περιοχή
    Στη μόνη πόλη που γράφεται με 2 'σ' και προφέρεται με 2 'λ'
    Downloads
    25
    Uploads
    2
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    11000/1023
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΡΟΣΤΑΝ
    Router
    Netgear DGN2000
    SNR / Attn
    4(dB) / 30.5(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Slay, το αποτέλεσμα του mrtg μπορεί να οφείλεται σε άλλους λόγους. Π.χ. πακέτα από p2p που έχουν εκτός από τα 1500άρια πολλά UDP και πολλά TCP "ελέγχου", ή ακόμη και σε χαμένα πακέτα (ψάξε το smokeping).
    Αν έχεις αμφιβολία για το παραπάνω, βάλε ένα packet sniffer και κάνε capture την κίνησή σου. Δες πόσα από τα πακέτα σου έχουν πραγματικά μέγεθος 1500bytes.

Δυστυχώς ο r3b έχει δίκιο.

Περιοχή
    Πατρα
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από yiapap
    Slay, το αποτέλεσμα του mrtg μπορεί να οφείλεται σε άλλους λόγους. Π.χ. πακέτα από p2p που έχουν εκτός από τα 1500άρια πολλά UDP και πολλά TCP "ελέγχου", ή ακόμη και σε χαμένα πακέτα (ψάξε το smokeping).
    Αν έχεις αμφιβολία για το παραπάνω, βάλε ένα packet sniffer και κάνε capture την κίνησή σου. Δες πόσα από τα πακέτα σου έχουν πραγματικά μέγεθος 1500bytes.

Δυστυχώς ο r3b έχει δίκιο.
    Αλλα λεει η θεια μου, αλλα ακουν τα αυτια μου, πρωτα απ'ολα το συνηθες στα p2p ειναι να ΜΗΝ εχουν maximum MTU , μαλιστα οχι απλα εχουν μικροτερο, αλλα υποπολλαπλασιο, το θεμα ΔΕΝ ειναι ποσα 1500-αρια πακετα παιρνεις αλλα ΠΟΣΑ παιρνεις γενικως ανεξαρτητως μεγεθους, μαλιστα οχι μονο δεν σε ενδιαφερει να το μετρησεις με 1500-αρια αλλα ΔΕΝ θες να το μετρησεις ετσι, γιατι οπως ειπα και πριν τα p2p δεν χρησιμοποιουν τοσο μεγαλα πακετα (με εξαιρεση ισως το DC++. Mια μετρηση οπως προτεινε ο r3b με FTP ποτε δεν θα σου δωσει την πληρη εικονα γιατι χρησιμοποιει η το maximum η πολυ κοντα στο maximum packet size. Τελος χρησιμοποιωντας τα ιδια προγραμματα εγιναν μετρησεις τοσο σε γραμμη vivodi η οποια επαιζε 200-300 packets/sec οσο και σε κεντρο του ΟΤΕ που ειχε καλη ταχυτητα σε αυτα τα προγραμματα και εδινε περιπου 70/sec.

Περιοχή
    Στη μόνη πόλη που γράφεται με 2 'σ' και προφέρεται με 2 'λ'
    Downloads
    25
    Uploads
    2
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    11000/1023
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΡΟΣΤΑΝ
    Router
    Netgear DGN2000
    SNR / Attn
    4(dB) / 30.5(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Δεν ξέρω τι λέει η θεία σου, εγώ προσπάθησα να σου εξηγήσω ότι ο αριθμός των πακέτων που παίρνεις δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την ποιότητα της γραμμής σου.

Μια μέτρηση όπως αυτή που λέει ο r3b θα σου δώσει καλύτερη άποψη για την ποιότητα της γραμμής από αυτή που προτείνεις, γιατί χρησιμοποιεί όπως σωστά λες το μέγιστο εύρος ζώνης της γραμμής σου.
    Όπως επίσης σωστά λες πολλά από τα p2p πακέτα έχουν άλλο packet size. Όπως και μεγάλο overhead όπως σου είπα.
    Συνεπώς αν στο ίδιο, PC στην ίδια γραμμή κάνεις το test τρέχοντας ΜΟΝΟΝ p2p θα βγάλεις 200p/s ωραία; Αν κάνεις το τεστ του r3b θα βγάλεις 30 (υποθετικά).
    Αν το κάνεις υπό πραγματικές συνθήκες θα βγάλεις κάτι ανάμεσα.
    Αν εγώ το κάνω, στον δικό μου router που διαχειρίζεται πολύ γρηγορότερα τις συνδέσεις, και στην 1η και στη 2η θα βγάλω ΑΛΛΑ νούμερα. Ακόμη κι αν είμαστε το ίδιο DSLAM και στον ίδιο ISP.
    Δηλαδή με λίγα λόγια, με αυτό που προτείνεις δεν μπορούμε να κάνουμε σύγκριση ούτε σε 1 PC, Πολύ περισσότερο σε 2, με άλλους router, άλλα DSLAM, άλλον ISP.
    Και όπως ίσως ξέρεις από την επιστήμη για να βγάλεις πειραματικό συμπέρασμα πρέπει οι υπόλοιπες συνθήκες/μεταβλητές σου (εκτός του DSLAM) να είναι σταθερές. Και δεν είναι.

Αλλά ως γνωστόν δημοκρατία έχουμε, μπορείς να συνεχίσεις να μετράς πακέτα.

Πάντως για να μην κάθεσαι να χρονομετράς 60'' χρησιμοποίησε αυτό:
    netstat -s -p ip 60

Περιοχή
    Κατερίνη
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300000/150000
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΚΑΤΕΡΙΝΗ
    Router
    Huawei smth
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Slay
    Άλλα λεει η θεια μου, αλλα ακουν τα αυτια μου, πρωτα απ'ολα το συνηθες στα p2p ειναι να ΜΗΝ εχουν maximum MTU , μαλιστα οχι απλα εχουν μικροτερο, αλλα υποπολλαπλασιο [...]
    Θα διαφωνήσω. Παίρνοντας για παράδειγμα το emule, σε σταθερή κατάσταση έχουμε κίνηση στην οποία κυριαρχούν, και με διαφορά, τα μεγάλα γεμάτα πακέτα TCP τα οποία φέρουν/δίνουν ότι ζητήσαμε/ζητήσαν οι άλλοι. Προς την αντίθετη κατεύθυνση τα αντίστοιχα ACK είναι φυσικά μικρά.

Ο αριθμός των UDP στο emule είναι μεγάλος, αλλά όχι τέτοιος που να πλησιάζει τον αριθμό πακέτων TCP. Για ένα αρχείο με 300 πηγές από όπου κατεβάζουμε λ.χ. η κίνηση UDP δεν είναι μεγαλύτερη από 1-2 pps (ερωτήσεις σε ποια θέση ουράς είμαστε, ερωτήσεις αυτών σε ποιά θέση της δικής μας ουράς τους έχουμε). Με 10kbytes/sec να κατεβάζουμε από μία πηγή, είμαστε στα 6 περίπου TCP pps. Η κύρια κίνηση είναι τα γεμάτα TCP πακέτα που έρχονται και τα ΤCP ACKs που φεύγουν.

Συμφωνούμε απόλυτα ότι μικρά πακέτα (λ.χ. udp πακέτα < 100-150bytes, συμπεριλαμβανομένου των UDP και IP headers) έχουν τεράστιο overhead πάντως.

Περιοχή
    Πατρα
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Συνεπώς αν στο ίδιο, PC στην ίδια γραμμή κάνεις το test τρέχοντας ΜΟΝΟΝ p2p θα βγάλεις 200p/s ωραία;
    OXI , και αυτο ειναι που προσπαθω να εξηγησω και ΔΕΝ το καταλαβαινετε, στις προβληματικες γραμμες το νουμερο αυτο εχει απο μηδενικες εως ελαχιστες διακυμανσεις, αλλα αφου δεν με πιστευεις κανε το τεστ μονος σου να δεις απο πρωτο χερι, κατεβασε κατι απο ftp και κοιτα ποσα πακετα παιρνεις, κανε το ιδιο με http,DC++,Emule,Azureus και κοιτα τι διακυμανσεις εχεις στα πακετα.

netstat -s -p ip 60
    α πολυ χρησιμο δεν το ηξερα, ευχαριστω.

Περιοχή
    Πατρα
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Eπειδη δεν βλεπω απαντηση σχετικα με το τεστ που ειπα, παρτε τα δικα μου αποτελεσματα, DSLAM σκαγιοπουλειου Πατρα, provider Forthnet.

FTP NTUA 20,08 packets/sec 26,4kb/sec
    FTP FORTHNET (Ο Provider μου) 19,88 packets/sec 26,4kb/sec
    HTTP www.download.com 29.10 packets/sec 26,9kb/sec
    Azureus αρχειο με 82 seeds, 25 peers 28,45 packets/sec 16,5kb/sec
    Emule αρχειο με 165 sources 17,23 packets/sec 7,2kb/sec
    DC++ 1 αρχειο download (απο δοκιμασμενο χρηστη που δινει 40+kb/sec) 23,6 packets/sec 18,5kb

Y.Γ. Οι δοκιμες εγιναν σε windows ΧΡ , PPPoE με Zyxel 650R-33, χωρις firewall ενεργοποιημενο.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Μερικές ερωτήσεις - παρατηρήσεις απο κάποιον που δεν ξέρει και πολλά για το θέμα :

@ slay
    Οταν θα το κανετε φροντιστε να κατεβαζετε κατι, p2p,web,ftp δεν εχει σημασια οτι ναναι.
    Αν κατάλαβα καλά το τεστ πρέπει να γίνει μόνο οταν κατεβάζουμε με P2P ή γενικά με κάτι που χρησιμοποιεί πολλά πακέτα, γιατί με ftp κλπ μπορεί με 20 - 30 πακέτα να παίρνουμε το max της γραμμής οπότε τα λίγα πακέτα να οφείλονται σε αυτό.

Νομίζω οτι έχεις θέση το θέμα λίγο λανθασμένα. Το θέμα σου (πιστεύω) είναι η απόδοση της γραμμής μας στα P2P και όχι γενικά, αφού και εσυ παραδέχεσαι οτι με 20 -30 πακέτα /sec web και ftp μπορούν να πηγαίνουν ικανοποιητικά. Εκει αν καταλαβα καλά έγκειται και η διαφωνία σου με τους άλλους.

@ cosmos
    Αν οι 300 συνδέσεις θέλουν 1-2 pps (νομίζω είναι πολύ) τότε με δεδομένο οτι Θα κατεβάζουμε 5 αρχεία δηλ συνολικά 1500 συνδέσεις, θα έχουμε και 4000 στην ουρά και θα επικοινωνούμε με τους διάφορους server τα μικρά πακέτα δεν θα είναι λίγα.

@ όλους
    Γνωρίζετε - πιστεύετε οτι απο ΟΤΕ ή ISP υπάρχει περιορισμός πακέτων (εστω και από κακής ποιότητας hardware) ή ο μόνος περιορισμός (θεωρητικά) είναι τα 386/128 bps. Αν ναι για πόσα πακέτα μιλάμε και πως κατανέμονται σε upload - download

Περιοχή
    Πατρα
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από pt3
    Μερικές ερωτήσεις - παρατηρήσεις απο κάποιον που δεν ξέρει και πολλά για το θέμα :

@ slay
    Αν κατάλαβα καλά το τεστ πρέπει να γίνει μόνο οταν κατεβάζουμε με P2P ή γενικά με κάτι που χρησιμοποιεί πολλά πακέτα, γιατί με ftp κλπ μπορεί με 20 - 30 πακέτα να παίρνουμε το max της γραμμής οπότε τα λίγα πακέτα να οφείλονται σε αυτό.
    οχι αναγκαστικα, αν δεις τα αποτελεσματα που εδωσα η αποκλιση στα πακετα ειναι της ταξης του +-6 , προσεξε οτι το DC++ παροτι τη στιγμη της μετρησης επαιρνε 3 πακετα παραπανω απο την στιγμη που εγινε η μετρηση με το ΝΤUA επιασε 8ΚΒ λιγοτερα ενω το Εmule που πηρε 3 μολις πακετα λιγοτερα επιασε 19ΚΒ λιγοτερα!!!

Νομίζω οτι έχεις θέση το θέμα λίγο λανθασμένα. Το θέμα σου (πιστεύω) είναι η απόδοση της γραμμής μας στα P2P και όχι γενικά, αφού και εσυ παραδέχεσαι οτι με 20 -30 πακέτα /sec web και ftp μπορούν να πηγαίνουν ικανοποιητικά. Εκει αν καταλαβα καλά έγκειται και η διαφωνία σου με τους άλλους.
    Το θεμα ΜΑΣ ειναι η αποδοση ανεξαρτητως συνθηκων, εγω θελω η γραμμη μου να πιανει το μαξιμουμ οτι και να τρεχω, γιαυτο και τους κατηγορω οτι προτεινοντας ftp,http τεστς οδηγουν τους χρηστες σε ΛΑΘΟΣ συμπερασματα , τους λογους τους ειπα στην αρχη και δεν θα τους επαναλαβω, τελος πιστευω οτι ειναι ψευτης οποιος πει οτι πηρε DSL και ΔΕΝ τον ενδιαφερουν τα P2P, ακομα και να μην κατεβαζει μανιωδως δεν πιστευω οτι θα του ερθει καλα να βλεπει στο p2p να πιανει το 1/4 αν οχι χειροτερα της ονομαστικης του ταχυτητας, οταν θα θελησει να κατεβασει κατι.

Περιοχή
    Κατερίνη
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300000/150000
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΚΑΤΕΡΙΝΗ
    Router
    Huawei smth
    @ cosmos
    Αν οι 300 συνδέσεις θέλουν 1-2 pps (νομίζω είναι πολύ) τότε με δεδομένο οτι Θα κατεβάζουμε 5 αρχεία δηλ συνολικά 1500 συνδέσεις, θα έχουμε και 4000 στην ουρά και θα επικοινωνούμε με τους διάφορους server τα μικρά πακέτα δεν θα είναι λίγα.
    Το σημείο που ήθελα να θίξω ήταν ότι σε P2P έχουμε κίνηση η οποία είναι TCP-full-packet-dominated. ΙΟW, ναι τα μικρά πακέτα είναι αρκετά, αλλά πάντα τα μικρά είναι περισσότερα

@ όλους
    Γνωρίζετε - πιστεύετε οτι απο ΟΤΕ ή ISP υπάρχει περιορισμός πακέτων (εστω και από κακής ποιότητας hardware) ή ο μόνος περιορισμός (θεωρητικά) είναι τα 386/128 bps. Αν ναι για πόσα πακέτα μιλάμε και πως κατανέμονται σε upload - download
    Σε ΑΤΜ έχουμε τα κελιά που έχουν μέγεθος 53 bytes, με payload 48. Ειδικότερα δες http://www.adslgr.com/forum/post-17952.html#17952

Το avatar του μέλους chatasos
    chatasos Guest
    Το θεμα ΜΑΣ ειναι η αποδοση ανεξαρτητως συνθηκων, εγω θελω η γραμμη μου να πιανει το μαξιμουμ οτι και να τρεχω, γιαυτο και τους κατηγορω οτι προτεινοντας ftp,http τεστς οδηγουν τους χρηστες σε ΛΑΘΟΣ συμπερασματα , τους λογους τους ειπα στην αρχη και δεν θα τους επαναλαβω, τελος πιστευω οτι ειναι ψευτης οποιος πει οτι πηρε DSL και ΔΕΝ τον ενδιαφερουν τα P2P, ακομα και να μην κατεβαζει μανιωδως δεν πιστευω οτι θα του ερθει καλα να βλεπει στο p2p να πιανει το 1/4 αν οχι χειροτερα της ονομαστικης του ταχυτητας, οταν θα θελησει να κατεβασει κατι.
    Παρόλο που διάβασα από την αρχή το topic, κάπου δυσκολεύτηκα να καταλάβω/εξηγήσω την όλη φιλοσοφία. Αν όμως η ουσία του θέματος είναι το παραπάνω κείμενο, τότε φίλε μου θα διαφωνήσω μαζί σου.

Η αρχιτεκτονική στα δίκτυα αρχίζει από το κατώτερο επίπεδο και ανεβαίνει προς τα πάνω. Από την στιγμή που το adsl βασίζεται στην τεχνολογία του atm, θα κουβαλάει μαζί του και τα αντίστοιχα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα.

Εσύ (αν κατάλαβα καλά) θα ήσουν υπερευχαριστημένος, αν :

(α) κάθε πακέτο tcp/udp του p2p προγράμματος που χρησιμοποιείς ταίριαζε ακριβώς μέσα σε κάθε atm cell (δεν παίρνουμε υπόψιν διάφορους headers) οπότε κάθε atm cell θα έπρεπε να είναι μεταβλητού μεγέθους

ή

(β) κάθε πακέτο tcp/udp του p2p προγράμματος που χρησιμοποιείς είχε ακριβώς το κατάλληλο μέγεθος (<1500) έτσι ώστε να μοιράζεται σωστά στα αντιστοιχούντα atm cells, π.χ. 1454 bytes στο PPPoE..

Επειδή το (α) δεν γίνεται για τους γνωστούς λόγους, άρχισε να ψάχνεις τρόπους για να υλοποιήσεις το (β)

Τέλος, το
    Κώδικας:
    Το θεμα ΜΑΣ ειναι η αποδοση ανεξαρτητως συνθηκων, εγω θελω η γραμμη μου να πιανει το μαξιμουμ οτι και να τρεχω
    είναι λίγο εώς πολύ ουτοπικό στον χώρο των δικτύων, μέχρι τουλάχιστον να βρεθεί κάποιος που να "φτιάξει" και τα 7 επίπεδα να συνεργάζονται άριστα μεταξύ τους και να καλύπτουν ένα προς ένα όλες τις απαιτήσεις μας. Νομίζεις ότι θα γίνει στο σύντομο μέλλον?

ΥΓ: Αν είμαι εντελώς off-topic, αγνοήστε τα παραπάνω

Περιοχή
    Πατρα
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από chatasos

Εσύ (αν κατάλαβα καλά) θα ήσουν υπερευχαριστημένος, αν :

(α) κάθε πακέτο tcp/udp του p2p προγράμματος που χρησιμοποιείς ταίριαζε ακριβώς μέσα σε κάθε atm cell (δεν παίρνουμε υπόψιν διάφορους headers) οπότε κάθε atm cell θα έπρεπε να είναι μεταβλητού μεγέθους

ή

(β) κάθε πακέτο tcp/udp του p2p προγράμματος που χρησιμοποιείς είχε ακριβώς το κατάλληλο μέγεθος (<1500) έτσι ώστε να μοιράζεται σωστά στα αντιστοιχούντα atm cells, π.χ. 1454 bytes στο PPPoE..
    Kινεζικα μιλαω?
    απλα θελω να κατεβαζω στο μεγιστο τοσο απλα, οταν πρωτοεβαλα DSL, φεβρουαριος 2004 , επιανα τερμα ταχυτητα με οτι και να ετρεχα περα απο emule που επιανε 30-35Kb/sec , και σε γραμμη απο vivodi 384 εχω δει ΚΑΙ το emule να τερματιζει την γραμμη, οποτε για ποιες ουτοπιες μου μιλας? αυτα αυμβαινουν και οχι σε καποια μακρινη χωρα του εξωτερικου συμβαινουν ακομα και στην ελλαδα, αν εισαι τυχερος και εχεις vivodi η ζεις σε καποια μη αστικη περιοχη με λιγους χρηστες και παιρνεις απο ΟΤΕ. Διαβαζω παλια threads που συζηταγαμε για το αν οι ISP's εχουν αρκετο bandwidth με το εξωτερικο για να μας δωσουν, μιας και πιστευαμε οτι τα 384 μεχρι τον isp τα ειχαμε σιγουρα, που να ξεραμε οτι στην πραγματικοτητα θα γινοταν το ακριβως αντιθετο.

Σελ. 1 από 9 1236 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Μηνύματα: 33
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-02-07, 01:07
  2. Μηνύματα: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-02-06, 22:22
  3. Μηνύματα: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-12-05, 02:48
  4. μολις παω να κανω σερφαρισμα σερνεται ?
    Από bill_2 στο φόρουμ Zyxel ADSL modems και routers
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-11-05, 13:35
  5. Μηνύματα: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-06-04, 21:24

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας