Σελ. 1 από 15 123611 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 214
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Χρηση (πολυωρη καθημερινη):
    40% surfing
    30% office
    15% movies
    15% games

Ειμαι μεταξυ:
    EIZO 1911sf
    και
    Viewsonic vg2230wm
    ή καποιας αλλης 22'' οπως την samsung 226

Με ενδιαφερει...
    1) να προστατευσω τα ματια μου με μια ξεκουραστη οθονη
    2) να παρω κατι λειτουργικο για τις χρησεις που αναφερω
    3) να μην εχω προβλημα με τις γωνιες θεασης, γιατι χρησιμοποιω μια καρεκλα με ανακλιση και παω συνεχεια ορθια-ξαπλα

Hints:
    *αυτη τη στιγμη χρησιμοποιω 15αρι λαπτοπ
    *θα διατηρησω τη νεα οθονη για 2-3 χρονια τουλαχιστον (σε vista μαλλον)
    *κατα βαση ειμαι σκεπτικος για wide γιατι πιστευω οτι το υψος ειναι χρησιμοτερο του πλατους αλλα απο την αλλη λιγουρευομαι και μια 22αρα ως αλλαγη...
    *συνηθως καθομαι σε αποσταση 70-90 ποντων απο την οθονη, ενω οταν βλεπω ταινιες ειμαι στα 3 μετρα

Τι λετε να κανω?
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sansara : 08-06-07 στις 19:11.

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    ISP
    OTE
    Router
    OPNsense
    Οι widescreen πιστεύω οτι είναι πιο ξεκούραστες επειδή το σχήμα τους είναι πιο κοντά στις αναλογίες του οπτικού πεδίου του ανθρώπου.

Downloads
    15
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    100/10
    ISP
    Conn-x OTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
    Router
    Speedport
    Εχω την 22 την Viewsonic.Πιο πριν ειχα μια 19...Περιτο να σου πω..η μερα με την νυχτα...απλωνει το ματι σου,ειναι φαρδιααα η διαφορα.Απο games πηγαινει μια χαρα.Ουτε lag (ghosting),τιποτα.Στην αρχη θα σου φανει περιεργα...αμα μου λες οτι εχεις και 15 τωρα...θα παθεις κολουμπρα τις πρωτες μερες (σκεψου εγω με την 19 και ελεγα πωπω!!!).
    Movies ειναι μια χαρα...αν κοιτας ευθεια.Αν κοιτας απο γωνια αρχιζει και θαμπωνει.
    Surfing/office...μια χαρα.
    Απο την στιγμη που η Eizo(19) και η Viewsonic(22) ειναι στα ιδια λεφτα...size matters!!!!
    Η Eizo εχει ονομα...αλλα 3 ιντσες ειναι 3 ιντσες και οπως βλεπεις ειναι ιδια λεφτα.Θες ομως και μια καλη καρτα γραφικων σε μεγαλες αναλυσεις,οχι οτι με low-end καρτα δεν θα παιζει απλα ξεχνας high details/filters κτλ (αναλογως και τη παιζεις...για games μιλαω)
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος batraxos1978 : 09-06-07 στις 00:24.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Φιλε Βατραχε, οταν λες οτι θαμπωνει απο γωνια πως ακριβως το εννοεις? Ασπουμε αν καθονται 3 ατομα σε πολυθρονες σε ευθεια παραταξη 3 μετρα μπροστα απο την οθονη οι δυο εξωτερικοι βλεπουν καλα ή εχουν προβληματακι? Επισης αν καθομαι μπροστα στην οθονη και ξαπλαρω λιγο προς τα πισω την καρεκλα θα εχω μαυριλα οπως γινεται στο λαπτοπι τριετιας που ειμαι τωρα ?

Βασικα τι κανει μια οθονη ξεκουραστη στα ματια? Η ποιοτητα κατασκευης της ..ή να ειναι μεγαλος ο κοκκος οπως ειναι στις 19'' και στις 22'' (σε αντιθεση με τις 17,20) ? Γιατι μου αρεσει και η Philips 200WP7ES (MVA) στις 20'' wide αλλα φοβαμαι οτι η αναλυση θα ειναι τετοια που θα βγαζει μικρο μεγεθος text. Ειμαι λαθος καπου?

Απο την αλλη, το να εχεις ενα τερατακι στο ενα μετρο δεν ειναι πιο κουραστικο στο κουνημα των ματιων απο το να εχεις μια πιο μικρη οθονη?
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sansara : 09-06-07 στις 01:07.

Περιοχή
    Αθήνα, Άνω Πατήσια
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    HOL
    DSLAM
    HOL - ΑΛΥΣΙΔΑ
    Βασικά, η 19άρες έχουν μεγαλύτερα pixels από τις 22άρες wide και γι'αυτό γενικά είναι πιο ξεκούραστες. Αλλά υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες: φωτεινότητα, χρωματική απόδοση, γωνίες θέασης και η ποιότητα του ίδου του panel. Δεν είναι όλα τα panels ϊδια! Δυστυχώς (ή ευτυχώς) ότι πληρώσεις παίρνεις.

Downloads
    189
    Uploads
    0
    ISP
    N/A
    Οι 22αρες wide εχουν ελαχιστα μικροτερο πιξελ απο μια 19αρα απλη.(για συγκριση βαζω και το βημα κουκιδας-μεγεθος πιξελ της 17αρας)

dot pitch 22" wide: 0.282mm

dot pitch 19" standard: 0.294 mm

dot pitch 17" standard: 0.264 mm

Αρα ως προς μεγεθος γραμματων οι 19αρες ειναι σχεδον ιδιες με τις 22αρες.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Οι 22αρες ομως δεν πρεπει να ειναι πιο κουραστικες απο την αποψη οτι τα ματια διανυουν συνεχεια μεγαλυτερες αποστασεις οταν διαβαζουν?
    Επισης το αυξημενο scrolling λογω μικρου υψους δεν κουραζει τα ματια περισσοτερο?

Downloads
    189
    Uploads
    0
    ISP
    N/A
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sansara Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οι 22αρες ομως δεν πρεπει να ειναι πιο κουραστικες απο την αποψη οτι τα ματια διανυουν συνεχεια μεγαλυτερες αποστασεις οταν διαβαζουν?
    Επισης το αυξημενο scrolling λογω μικρου υψους δεν κουραζει τα ματια περισσοτερο?
    Οι περισσοτεροι που εχουν wide με αναλυση 1680x1050 δεν εχουν τα παραθυρα μεγιστοποιημενα,γιατι δεν εχει νοημα.

Για παραδειγμα ο firefox δεν πιανει ολο το μηκος της οθονης γιατι δεν εχει νοημα τοσο.
    Αφηνεις ενα κενο αριστερα ωστε εκει να ανοιγεις αλλες εφαρμογες(windows explorer-my computer,winamp κλπ κλπ)
    Αρα σπανια τα ματια διανυουν μεγαλυτερη αποσταση.

19αρες και 22αρες εχουν σχεδον το ιδιο υψος.

Μαλιστα οι 22αρες εχουν περισσοτερα πιξελ (1050 εναντι 1024) στον καθετο αξονα , αρα θεωρητικα κανεις λιγοτερο scrolling.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος haHa : 11-06-07 στις 00:36.

Περιοχή
    Επαναπατρισθείς στην Αθήνα
    Downloads
    64
    Uploads
    73
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Path Level
    Fastpath
    1. Μην παίρνεις wide οθόνες επειδή είναι τρέντι και μοδάτες.

2. Στα GUI σήμερα είναι πολύ πιο δυσεύρετος ο κατακόρυφος χώρος (απλωσιά) παρά ο οριζόντιος διότι -> titlebar + menubar + toolbars + statusbars πιάνουν μόνιμα και πάντα κατακόρυφο χώρο.

3. Μην παίρνεις οθόνες με πολύ μεγάλες για το μέγεθός τους αναλύσεις. Να βάζεις πάντα κάτω μολύβι και χαρτί και να υπολογίζεις την φυσική (πραγματική) διάσταση του pixel. Με ο,τιδήποτε πολύ πιο κάτω από 0.3mm απλά στραβώνεσαι και παθαίνουν μόνιμη-αθροιστική σιγά-σιγά βλάβη τα μάτια σου.

Άρα λοιπόν, για όλους τους παραπάνω λόγους, να πάρεις μία 19άρα, με αναλογία 5:4 και ανάλυση 1280x1024.

ΥΓ: Κάποιοι που παραπάνω σύγκριναν οθόνες διαφορετικού aspect ratio με βάση τις ίντσες τους, είναι απλά το λιγότερο αναλφάβητοι (για να μην πω κάτι χειρότερο). Δεν μπορείς να συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια.
    Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.

Downloads
    56
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    500M/250M
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
    Router
    Speedport Plus 2
    Path Level
    Fastpath
    Εγώ αυτό με το wide δεν το καταλαβαίνω. Τόση τρελα ξαφνικά; 19 άρα και από εμένα και διάβασε προσεκτικά και το post του Wan.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    4096/512
    ISP
    Cyta Hellas
    DSLAM
    Cyta Hellas - ΓΑΛΑΤΑΣ
    Router
    Pirelli
    SNR / Attn
    5,5(dB) / 56(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από WAntilles Εμφάνιση μηνυμάτων
    1. Μην παίρνεις wide οθόνες επειδή είναι τρέντι και μοδάτες.

2. Στα GUI σήμερα είναι πολύ πιο δυσεύρετος ο κατακόρυφος χώρος (απλωσιά) παρά ο οριζόντιος διότι -> titlebar + menubar + toolbars + statusbars πιάνουν μόνιμα και πάντα κατακόρυφο χώρο.

3. Μην παίρνεις οθόνες με πολύ μεγάλες για το μέγεθός τους αναλύσεις. Να βάζεις πάντα κάτω μολύβι και χαρτί και να υπολογίζεις την φυσική (πραγματική) διάσταση του pixel. Με ο,τιδήποτε πολύ πιο κάτω από 0.3mm απλά στραβώνεσαι και παθαίνουν μόνιμη-αθροιστική σιγά-σιγά βλάβη τα μάτια σου.

Άρα λοιπόν, για όλους τους παραπάνω λόγους, να πάρεις μία 19άρα, με αναλογία 5:4 και ανάλυση 1280x1024.
    σε όλα!
    To forum έχει χρήστες. Το forum είναι οι Χρήστες...

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Εχω μπερδευτει... Ποσο πιο μικρα δηλαδη ειναι τα γραμματα σε μια 22αρα? Δεν γινεται να τα μεγαλωσει κανεις απο τα windows? Απο αποψη ρυθμισεων για φωτισμο (preselected modes) με καλυπτει και η samsung 226. Απλως η Eizo εχει το light sensor για αυτοματη προσαρμογη οταν αλλαζει ο φωτισμος, αλλα δεν με ωφελει ιδιαιτερα καθως εχω παντα ιδιο φωτισμο στο δωματιο. Οποτε δεν ξερω αν τελικα υπαρχει καποια ποιοτικη διαφορα ουσιας..

Σκεφτομαι κι οτι θελω να κρατησω την οθονη τουλαχιστον 2-3 χρονια αφου θα δωσω 350+ ευρω και αρα νομιζω οτι θα ηταν σωστο να ακολουθησω την ταση που δειχνει την καθιερωση των wide. Ξεκινησε με την Apple, ακολουθει η Microsoft με τα Vista, τα παιχνιδια και οι ταινιες το ωθουν περισσοτερο. Με την ελευση των ευρυζωνικων συνδεσεων και του HDTV ο υπολογιστης χρησιμοποιειται πολυ περισσοτερο για ταινιες, κατι που ειναι σαφως υπερ των wide. Γενικα τα περισσοτερα νεα μοντελα των εταιρειων φαινεται να βγαινουν σε wide. Νομιζω οτι σε 1 χρονο απο τωρα θα χανω κατι εαν παω σε 5:4 εστω κι αν ειναι μια πολυ καλη Eizo...

Η τελευταια σκεψη που κανω ειναι να βρω ενα pivotable μοντελο στις 22''.. δεν θα ειναι τελειο για surfing?

Downloads
    56
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    500M/250M
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
    Router
    Speedport Plus 2
    Path Level
    Fastpath
    Surfing? Και όλα αυτά τα sites που δεν είναι φτιαγμένα για wide ξέρεις πως θα τα βλέπεις; Οι 22άρες πουλάνε περισσότερο ως media για ταινίες κλπ. Αν το θέλεις γι'αυτό, καλώς. Αλλά μετά αν τα βρεις σκούρα με games που ξεχειλώνουν και μερικές ιστοσελίδες όπου το layout είναι για 4:3 να ξέρεις τι να περιμένεις. Για εμένα, wide είναι παντελώς άχρηστη.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τελειο για surfing οταν θα το εχεις γυρισει pivot, ωστε δηλαδη να εχει το μηκος του wide σε υψος! Ετσι οι σελιδες θα θελουν πολυ λιγοτερο scrolling. Αλλα δεν βλεπω να υπαρχει καλη 22αρα με pivot.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sansara : 13-06-07 στις 12:16.

Περιοχή
    Amsterdam
    Downloads
    26
    Uploads
    0
    Άρθρα
    1
    Ταχύτητα
    100/100Mbps
    ISP
    KPN
    ρε παιδια να ρωτησω και εγω κατι (ως ασχετος με το αντικειμενο) σχετικα με το "ξεχειλωμα" των wide :
    αν βαλω το sidebar στα vista ή αναλογο εργαλειο στο sabayon (gentoo) δεν μου μενει επιφανεια "τυπου 5:4" για την απροβληματιστη προβολη των λοιπων παραθυρων?
    Μπορει καποιος που εχει δει-δοκιμασει να μας πει τις εντυπωσεις του επειδη με ενδιαφερει εξαιρετικα το θεμα, να μην ανοιγω αλλο νημα?
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος wi fi thief : 13-06-07 στις 12:25.
    R5 5600G / Gigabyte B550m Aorus elite / 32GB Kingston Fury Beast DDR4 @3200MHz / Sapphire Pulse RX 6600 8GB / Team Group MP33 M2 PCI EXP 3 1TB / Thermaltake Smart BM2 650W / Lian Li Lancool 205 Mesh / Acer Nitro IPS HDR 24.5" 1080p @144Hz / AOC Agon AGK700 Cherry MX Red / Logitech MX Master 3s / Fanatet CSL DD 5nM + McLaren GT V2 Wheel / Thrustmaster T-LCM

Σελ. 1 από 15 123611 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. wide η απλη? κουτι ?
    Από nts7 στο φόρουμ Συνθέσεις Η/Υ και αναβαθμίσεις
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-09-08, 18:08
  2. οθονη που δεν κουραζει τα ματια
    Από atom heart στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνες
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-03-08, 16:24
  3. Οθονη 22'' wide 199E !
    Από christodoulou στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνες
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-12-07, 03:35
  4. Οθόνη LG L204WT Wide BF (20.1'') Ποιά η γνώμη σας;