Εμφάνιση 1-14 από 14
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ OTE
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Conn-x OTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
    Router
    Linksys WAG200G
    Συνδέουμε το router με την κάρτα δικτύου του PC και κάνουμε τις απαραίτητες ρυθμίσεις στην κάρτα δικτύου.

Έναρξη->Πίνακας Ελέγχου->Συνδέσεις δικτύου και ιντερνετ->Συνδέσεις δικτύου

Δεξί κλίκ στο Τοπικό δίκτυο ή internet υψηλής ταχύτητας και επιλέγουμε Ιδιότητες.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  10_101.jpg 
Εμφανίσεις:  493 
Μέγεθος:  49,2 KB 
ID: 481

Από την καρτέλλα Γενικά επιλέγουμε το Πρωτόκολλο Internet (TCP/IP) και επιλέγουμε ιδιότητες.

Επιλέγουμε Χρήση της παρακάτω διεύθυνσης IP

IP address: 192.168.123.xx, όπου xx = οποιοσδήποτε αριθμός από το 2 μέχρι και το 253.
    Subnet mask: 255.255.255.0
    Default gateway: 192.168.123.254(Που είναι η default ip του router)

Επιλέγουμε το Χρήση των παρακάτω διακομιστών DNS
    και συμπληρώνουμε τους DNS Servers του ISP μας (εδώ πχ η οτενετ).

Όνομα:  Clipboard01.jpg 
Εμφανίσεις:  495 
Μέγεθος:  23,1 KB 
ID: 486

Πατάμε ΟΚ και στα δυο παράθυρα για να κλείσουν.

Για να επιβεβαιώσουμε οτι έχουμε αποκαταστήσει επικοινωνία με το router δίνουμε στην γραμμή εντολών των Windows ping 192.168.123.254

Για να ρυθμίσουμε τις παραμέτρους του router δίνουμε στον web browser που χρησιμοποιούμε 192.168.123.254

Στο System Password βάζουμε admin που είναι το default.

Επιλέγουμε Wizzard

Ξεκινάει ο "μάγος" και δίνουμε next στο πρώτο παράθυρο

Όνομα:  01_527.jpg 
Εμφανίσεις:  314 
Μέγεθος:  44,8 KB 
ID: 482

Στην επόμενη καρτέλα επιλέγουμε PPP over ATM (RFC 2364) και πατάμε next.

Όνομα:  02_441.jpg 
Εμφανίσεις:  340 
Μέγεθος:  58,1 KB 
ID: 475

Επόμενη καρτέλα και δίνουμε

LAN IP Address: 192.168.123.254
    PPPoA Account: Το username του internet λογαριασμού μας
    PPPoA Password: Το password του λογαριασμού μας
    PPPoA Password: 300 (default) kai checkαρισμένο το Auto-reconnect. Πατάμε next

Όνομα:  03.jpg 
Εμφανίσεις:  303 
Μέγεθος:  61,3 KB 
ID: 483

Επόμενη καρτέλα και δίνουμε

Data Encapsulation: VC-Mux
    VPI Number: 8
    VCI Number: 35
    Schedule type: UBR και πατάμε next.

Όνομα:  04.jpg 
Εμφανίσεις:  312 
Μέγεθος:  46,7 KB 
ID: 476

Tελευταία καρτέλα του wizzard και πατάμε reboot.

Όνομα:  05.jpg 
Εμφανίσεις:  290 
Μέγεθος:  48,3 KB 
ID: 477

Κάνει επανεκκίνηση ο router και με δεδομένο οτι η γραμμή σας είναι ενεργοποιημένη τα λαμπάκια SH-Time και ADSL act που αναβόσβηναν θα σταθεροποιηθούν πράγμα που σημαίνει οτι αποκαταστάθηκε επιτυχώς η επικοινωνία σας με τον ISP.

Πατώντας τώρα Status πρέπει να βλέπουμε την ip μας όπως στην εικόνα.

Όνομα:  06.jpg 
Εμφανίσεις:  306 
Μέγεθος:  81,9 KB 
ID: 478

Και δυο λόγια για Port Forwarding.

Από το web interface (πάντα) του router πάμε Forwarding Rules.

Όνομα:  07.jpg 
Εμφανίσεις:  294 
Μέγεθος:  54,9 KB 
ID: 479

Επιλέγουμε Virtual Server.Στο πεδίο Service Ports βάζουμε τον αριθμό του port που θέλουμε να ανοίξουμε, συμπληρώνουμε την ip της συσκευής στην οποία θέλουμε να ανοίξει το port και checkάρουμε το enable.

Πατάμε κάτω χαμηλά το save και θα εμφανιστεί ειδοποίηση οτι οι αλλαγές θα σωθούν μετά από reboot του router. Κάνουμε reboot και είμαστε έτοιμοι.

Όνομα:  08.jpg 
Εμφανίσεις:  323 
Μέγεθος:  96,7 KB 
ID: 480

Στο πεδίο Well Known Services υπάρχουν καταχωρημένες κάποιες υπηρεσίες που επιλέγοντάς τες εμφανίζονται αυτόματα τα ports που χρησιμοποιούν και απλά τα κάνουμε save.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sdikr : 25-02-06 στις 16:25. Αιτία: image tags

Downloads
    6
    Uploads
    0
    Γεια σας.Μηπως ξερει κανες πως μπορουμε να ορισουμε εναν proxy server ωστε αυτος να καλυπτει ολοκληρο το tornado και οχι μονο το pc.
    Ευχαριστω Δημητρης.ι

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Εχω το tornado831(annexb) .Γνωριζειs αν υφισταται τιs ιδιεs ρυθμισειs?απο οτι βλεπω μαλλον ναι

Downloads
    16
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    4096/256
    ISP
    ΤΕΕ
    DSLAM
    Ο.Τ.Ε. - ΠΕΝΤΕΛΗΣ
    Router
    USR 9108Α
    παιδιά και εγώ το 831 έχω και λογικά είναι ίδιες οι ρυθμίσεις. Μπορεί όμως κάποιος να μου πει αν υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στα νουμερα που βάζουμε και έχει σβήσει ο φίλος? Στο Server IP βάζουμε το IP του υπολογιστή μας ή του router?

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ OTE
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Conn-x OTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
    Router
    Linksys WAG200G
    Στο Server IP βάζεις την IP της συσκευής στην οποία θες να ανοίξεις την πόρτα...της συσκευής δλδ στην οποία θα δρομολογούνται τα δεδομένα που έρχονται από αυτή την πόρτα.

Το avatar του μέλους billsoul
    billsoul Guest
    Γειά σας είναι το πρώτο μου μήνυμα συγνώμη προκαταβολικά για τυχόν λάθη

Έχω κάνει σύνδεση οτενετ 384 και μαζί με το OnDsl Kit μου δώσανε και το modem
    Sagem 800 καλό αλλά ήθελα να συνδέομαι από δύο Υπολογιστές ταυτόχρονα ένα
    desktop me Windows Xp Pro με κάρτα δικτύου και ένα laptop me windows Xp Home
    ή Linux Suse 10. Έτσι αγόρασα το modem router Tornado 831 over ISDN με printer
    Server.
    Προσπαθώ αρχικά να συνδεθώ από το desktop κάνοντας όλες τις ρυθμίσεις που διάβασα
    στο παραπάνω μήνυμα Tornado aDSL Hardware δέιχνει ότι είναι συνδεμένο το modem καθώς τα
    λαμπάκια Sh-time και ACT είναι αναμένα συνέχεια αλλά όταν ανοίγω explorer δεν βλέπω δίκτυο
    παρά μόνο το modem.
    μπορεί κάποιος να βοηθήσει για να σετάρω το modem router για το desktop αρχικα μετά για το laptop που πρέπει να είναι η ίδια διαδικασία.
    Και οδηγίες για το πως ενεργοποιώ τον printer Server.
    Ευχαριστώ προκαταβολικά

Περιοχή
    Αθηνα
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΦΑΛΗΡΟΥ
    Καλημερα θα ηθελα να ρωτησω με συνδεση TELLAS τι αλλαζουμε στις παραπανω ρυθμισεις?Μονο DNS Address
    Preferred: 62.169.194.17
    Alternate: 62.169.194.18
    η και κατι αλλο? Ευχαριστω

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    Cyta Hellas - ΤΡΙΛΟΦΟ
    Router
    ZTE
    SNR / Attn
    6(dB) / 10(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Μπορεί κάποιος να πεί γιατί δεν το έχω βρει πουθενά για τί δουλειά είναι το κάθε λαμπάκι του modem?To M1 για παράδειγμα που αναβοσβήνει συνέχεια..

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ OTE
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Conn-x OTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
    Router
    Linksys WAG200G
    Τα γράφει όλα στο Manual του ρούτερ, το τι κάνει το κάθε λαμπάκι...

χωρις να το τσεκάρω νομίζω ότι όταν αναβοσβήνει το Μ1 σημαίνει οτι το ρουτερ είναι συνδεδεμένο και λειτουργεί κανονικά!!!

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    4096/256
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΕΝΤΕΛΗΣ
    Router
    USR
    Καλησπέρα. Ήθελα να προσθέσω τα παρακάτω ως απάντηση στο υπόμνημα σχετικά με τη χρήση του Tornado αλλά δεν με αφήνει λόγω παλαιότητας, οπότε ανοίγω ένα σύντομο θέμα. Αν κάποιος μπορεί να μεταφέρει το μήνυμα στο ανάλογο thread, ίσως είναι καλύτερα:

Παιδιά, μετά από λίγο ταλαιπωρία δύο πράγματα που ανακάλυψα (δεν είμαι και ιδιαίτερος γνώστης) αλλά μπορεί να βοηθήσουν (παρακαλώ διορθώστε με αν για κάποιο λόγο είναι λάθος το 1ο από αυτά):

1) Αφήνοντας τις ρυθμίσεις του TCP-IP στην σύνδεση LAN αυτόματες (δηλαδή obtain IP address και DNS automatically) είχα ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα με το συγκεκριμένο δρομολογητή, δηλαδή κατάφερα να συνδεθώ στην ΟΤΕΝΕΤ και να έχω Internet στο PC που είχα συνδεδεμένο με Ethernet καλώδιο στο router. Δεν χρειάστηκε δηλαδή να δώσω "καρφωτή" διεύθυνση ή να βάλω τα DNS settings της ΟΤΕΝΕΤ. Επαναλαμβάνω, αν αυτό είναι για κάποιο λόγο λάθος, παρακαλώ τους επαΐοντες να μας διαφωτίσουν.

2) ΠΡΟΣΟΧΗ στο username σας. Έτσι την πάτησα και πολεμούσα 2+ ώρες να δω τι τρέχει: Δεν βάζουμε απλά το username αλλά το username@otenet.gr (φυσικά για την OTENET).

Συνεχίζω ακάθεκτος την προσπάθεια για να στήσω το Wireless δίκτυο στο σπίτι και να καταλάβω τι σημαίνουν όλα τα βασικά settings πχ port forwarding κλπ. Πάντως καλό είναι να αφιερώνουμε λίγο χρόνο μόνοι μας με διάβασμα άρθρων από το να ρωτάμε κατευθείαν, γιατί και μαθαίνουμε και δεν επαναλαμβάνουμε τις ίδιες ερωτήσεις

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    Cyta Hellas - ΤΡΙΛΟΦΟ
    Router
    ZTE
    SNR / Attn
    6(dB) / 10(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Για το 1 και εγώ δεν έχω πειράξει ρυθμίσεις και τρέχει μια χαρά.Για το 2 ευτυχώς το είχα βάλει κατευθείαν εγώ το @otenet.gr...Πάντως λόγω της παντελούς απουσίας αξιοπρεπούς manual(ε τώρα το πού μπαίνει το κάθε καλώδιο δεν θέλει επιστήμη) νομίζω οτι το how to για τα Tornado πρέπει να γίνει πολύ περισσότερο επεξηγηματικό.Ούτε στο site της allied data υπάρχει manual που να εξηγεί κάτι παραπάνω ως προς στις λειτουργίες του router.Ευτυχώς που υπάρχει και το adslgr.

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ OTE
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Conn-x OTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
    Router
    Linksys WAG200G
    Αυτό που αναφέρεις για τις ip νομίζω φυσιολογικό, το να δίνει δλδ ips στις συσκευές του δικτύου με το DHCP...

Για το password εξαρτάται από τον κάθε isp με τι μορφή πρέπει να το εισάγεις....η Forthnet για παραδειγμα εχει ολόκληρο σιδηρόδρομο ανάλογα την πόλη που βρίσκεσαι κλπ κλπ...

Όσο για το πιο επεξηγηματικό....νομίζω οτι τα γραφόμενα είναι αρκετά για να σε βγάλουν online αλλά και να ανοίξεις τις όποιες πόρτες χρειαζεσαι...

Για οτιδήποτε άλλο νομίζω με μια ερωτησούλα τηα βρεθεί λύση...

φιλικα

Το avatar του μέλους sdikr
    sdikr Guest
    1) Συνήθως δινουμε με το χέρι Ip, έτσι ώστε μετά να μπορέσουμε να δουλέψουμε το ΝΑΤ/firewall

2) Αυτό ειναι σχετικό, αναφέρει username, σε αυτή την περίπτωση ειναι αυτό που σου δίνει ο πάροχος, στην περίπτωση πχ της forthnet είναι User.pop.forthnet.gr@fortnet.gr, (σου αναφέρει δηλάδη οτι πρέπει να βάλεις και το παπάκι)

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    4096/256
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΕΝΤΕΛΗΣ
    Router
    USR
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sdikr
    1) Συνήθως δινουμε με το χέρι Ip, έτσι ώστε μετά να μπορέσουμε να δουλέψουμε το ΝΑΤ/firewall

2) Αυτό ειναι σχετικό, αναφέρει username, σε αυτή την περίπτωση ειναι αυτό που σου δίνει ο πάροχος, στην περίπτωση πχ της forthnet είναι User.pop.forthnet.gr@fortnet.gr, (σου αναφέρει δηλάδη οτι πρέπει να βάλεις και το παπάκι)
    Επίσης, αν καταλαβαίνω καλά, το να βάλεις με το χέρι ΙΡ είναι απαραίτητο στην περίπτωση που απαιτείται / είναι επιθυμητό το port forwarding, δεδομένου ότι με το DHCP μπορεί το PC το οποίο έχεις ορίσει ως προορισμό μιας port να μην πάρει την ίδια ΙΡ που είχε κατά τη στιγμή του ορισμού του forwarding.

Αυτό που δεν καταννοώ απολύτως είναι το πότε χρειάζεται το port forwarding και πότε το ΝΑΤ μπορεί να δουλέψει από μόνο του. ΠΧ όταν έχεις συνδέσει 2 PC στο δίκτυο φαντάζομαι ότι μπορούν να κάνουν ταυτόχρονα browse στο Ιντερνετ μέσω ΝΑΤ χωρίς port forwarding, ενώ αν θέλεις πχ να παίξεις Total War online πρέπει να κάνεις forward ports στο PC το οποίο έχει το παιχνίδι... Πολύ διάβασμα ρίχνω τελευταία παιδιά και έχω ξεσυνηθίσει

Παρόμοια Θέματα

1. [Tornado] Tornado 841 και απενεργοποιηση Wireless
    Από ababapanos στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-04-06, 02:04
  2. [Tornado] Tornado 841
    Από alfisti στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-02-05, 22:35
  3. [Tornado] tornado aDSL 841 Wi-fi Router
    Από flipflop στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-12-04, 13:41
  4. Tornado 841 Modem/ Router /Wireless Access Point
    Από gkp στο φόρουμ ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-12-04, 21:35
  5. [Tornado] aDSL over ISDN:Tornado 841, Level One WBR-3402B ή κάτι άλλο;
    Από mrsaccess στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 31-08-04, 18:02

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία