Σελ. 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 33
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Καλησπερα.Εχω δει αυτην την οθονη απο 320-380 ευρω.Θεωρειτε οτι ειναι καλη επιλογη?Την εχει δοκιμασει κανεις?

Το avatar του μέλους Gordito
    Gordito Guest
    Μπραβο ρε φιλε που δε σκεφτεσαι καποια wide και εχεις την λογικη να παρεις σωστη οθονη.

Πηγαινε τρεχοντας και παρτη.

Downloads
    189
    Uploads
    0
    ISP
    N/A
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nikchris Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μπραβο ρε φιλε που δε σκεφτεσαι καποια wide και εχεις την λογικη να παρεις σωστη οθονη.

Ωραια επιχειρηματα-λογικη!

Αν ενδιαφερεσαι για ταινιες-> καλυτερη η wide (Οι ταινιες βγαινουν κυριως σε wide format,οποτε σε ιδιο μεγεθος σε ιντσες στις wide θα βλεπεις μεγαλυτερη επιφανεια γιατι δε θα χανεις απο μαυρες γραμμες)
    Αν ενδιαφερεσαι για παιχνιδια-> καλυτερη η wide (Τα παιχνιδια παιζονται τωρα πια και σε wide αναλυσεις που τα απολαμβανεις περισσοτερο)
    Αν ενδιαφερεσαι για office-> καλυτερη η wide (Ανοιγεις 2 παραθυρα word διπλα διπλα, π.χ οταν κανεις μεταφραση ενος κειμενου εχεις το αυθεντικο-ξενογλωσσο και αυτο που μεταφραζεις διπλα -διπλα)
    Αν ενδιαφερεσαι για pdf-> καλυτερη η wide (πολλες wide κανουν pivot ωστε να εκμεταλλευθεις το μεγαλο μηκος τους και να το κανεις υψος ωστε να μην κανεις συνεχεια scrolling)
    Αν ενδιαφερεσαι για surfing-> καλυτερη η wide (Στις wide υλοποιήσεις, ΠΟΤΕ δεν βλέπεις μεγιστοποιημένα τα παράθυρα των browsers. Τα ράβεις και κόβεις ακριβώς στο σχήμα που θές. Έτσι έχεις τον ίδιο χώρο με υλοποιήσεις 5:4 για browsing,
    ΚΑΙ χώρο στα δεξιά είτε για widgets, είτε για msn/irc είτε για 2ο παράθυρο browser. Ειδικά για το θέμα surfing, μια 22άρα wide είναι απείρως πιό πρακτική από 5:4.
    Επιπλεον μπορεις να την γυρισεις καθετα αν εχει pivot για να μην βλεπεις ασπρες γραμμες και να μην κανεις συνεχεια scrolling οπως θα εκανες με μια 19")

Ομως εχουν ενα μειονεκτημα οι περισσοτερες λυσεις wide που κυκλοφορουν(βασικα ολες οι οθονες wide ή μη πανω απο 20"):
    εχουν μικρο pixel pitch οποτε φαινονται μικροτερα τα γραμματα απο τις 19". Δες εδω: http://www.adslgr.com/forum/showthre...29#post1238229

Μονο οι 22" wide εχουν μεγαλο pixel pitch ,αλλα ολες εχουν TN panel και οχι PVA ή MVA,που αυτοματα σημαινει χειροτερα χρωματα και χειροτερες γωνιες θεασης.

Η συγκεκριμενη οθονη μου φαινεται ακριβη οχι λογω μεγεθους αλλα και λογω του υποδεεστερου πανελ που φοραει: TN.
    Αν ειναι να παρεις 19 παρε μια με PVA panel ,που εχει καλυτερα χρωματα και καλυτερες γωνιες θεασης. Π.χ.: Eizo S1931 ή Eizo S1910 ή δες εδω για αλλες

Αλλιως γιατι να παρεις 19" με Tn panel και να μην παρεις 22" με Tn panel παλι, στα ιδια λεφτα αλλα πολυ μεγαλυτερη και με καλυτερη αναλυση??
    Π.χ.: Samsung 226BW 390 ευρω με το ΦΠΑ. 22" wide,αναλυση 1680x1050 και με μεγαλο pixel pitch.

Αν δε σε ενοχλει το γεγονος οτι εχουν μικροτερο πιξελ και αρα θα φαινονται τα εικονιδια και οι γραμματοσειρες λιγο μικροτερες τοτε κοιτα αυτην:
    Στα 450 ευρω υπαρχει και μια wide με PVA + overdrive ειναι η samsung 215tw 21" και θεωρειται η κορυφαια wide!!

Μονο 450 ευρω για 21" wide με S-PVA panel (εξελιξη του PVA panel και ειναι ακομα καλυτερο!)
    pixel pitch: 0.27mm (μεγαλυτερο απο 17")

Αλλα ειναι 21" και wide οποτε ειναι λιγο οφτοπικ.
    Απλα μια εναλλακτικη για οποιον θελει επωνυμη,ποιοτικη κορυφαια οθονη με pva panel σε πανω απο 19" χωρις να ξοδευτει..

Αλλες καλυτερες 19"(εχουν pva panel) απο αυτην που σκεφτεσαι:
    Οθονες 19" ΤFT με PVA/MVA panel (οχι wide) και τιμη γυρω στα 300 ευρω:

Acer AL1923 (PVA)

Philips 190P7 (P-MVA, 1300:1 contrast ratio ,2xDVI,κορυφαια!!!)

Benq FP91GP (MVA, εχει εξανλτηθει και ηταν κορυφαια,γιατι ειχε μονο 250 ευρω!!)

BUYER'S GUIDE απο το πλεον εγκυρο site για οθονες:
    http://prad.de/en/monitore/buyers-guide/price19.html
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος haHa : 11-07-07 στις 17:29.

Gordito Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από haHa Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ομως εχουν ενα μειονεκτημα οι περισσοτερες λυσεις wide που κυκλοφορουν(βασικα ολες οι οθονες wide ή μη πανω απο 20"):
    εχουν μικρο pixel pitch οποτε φαινονται μικροτερα τα γραμματα απο τις 19".

Μονο οι 22" wide εχουν μεγαλο pixel pitch ,αλλα ολες εχουν TN panel και οχι PVA ή MVA,που αυτοματα σημαινει χειροτερα χρωματα και χειροτερες γωνιες θεασης.

Αν δε σε ενοχλει το γεγονος οτι εχουν μικροτερο πιξελ και αρα θα φαινονται τα εικονιδια και οι γραμματοσειρες λιγο μικροτερες τοτε κοιτα αυτην:
    Συγνωμη που εχω τη λογικη:

"θελω καλυτερα χρωματα,γωνιες θεασης και να μην στραβωνομαι με τα μικρα pixel "

Και παλι συγνωμη.

Downloads
    189
    Uploads
    0
    ISP
    N/A
    Συγνωμη που εχω τη λογικη:

"θελω καλυτερα χρωματα,γωνιες θεασης και να μην στραβωνομαι με τα μικρα pixel "

Και παλι συγνωμη.
    Μαλλον δεν εχεις την συγκεκριμενη λογικη.Τα καλυτερα χρωματα και γωνιες θεασης που τα ειδες σε αυτην την οθονη?
    Με την συγκεκριμενη οθονη που προτεινες στο παιδι τα 2 πρωτα("θελω καλυτερα χρωματα,γωνιες θεασης") πανε περιπατο,γιατι εχει Tn panel.

Οποτε με δεδεμενο αυτο οτι του προτεινεις οθονη με TN panel,γιατι να μην παρει tn panel wide 22" (που εχει και αυτη σχετικα μεγαλο πιξελ για να μην στραβωνεσαι),
    αλλα θα κερδισει σε μεγεθος ,αναλυση κλπ κλπ.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος haHa : 11-07-07 στις 17:13.

Gordito Guest
    Δεν εχω κατσει σε 22" αλλα σε 19" και 20".
    Αμφοτερες ειναι κοντυτερες απο τις κανονικες 19" και δεν μου αρεσαν. Ενα μακροστενο πραμα.

Μονο σε ταινιες ειναι 100% καλυτερη η wide,σε παιχνιδια δεν ξερεις αν υποστηριζονται οι αναλυσεις, ενω office + pdf δεν χειριζοται ολοι καθε μερα.

Γενικα ολα τα πλεονεκτηματα που λες ειναι σχετικα, εγω ας πουμε που κανω καθαρο browsing, ειτε file ειτε web, βλεπω μια ατελειωτη ασπριλα στα δεξια.

Αλλα και ολα αυτα να μην ισχυουν εχεις το πολυ σοβαρο πλεονεκτημα των μικροτερων pixel. Με τα ματια δεν παιζουμε.

Οσο για την Ειζο, νομιζα οτι ειχε PVA Panel.

Downloads
    15
    Uploads
    0
    Η Πρώτη ΕΙΖΟ με ΤΝ panel & OverDrive κύκλωμα! Η Νέα S1911SH.. και έπεται συνέχεια, αλλά το νόημα το έπιασες νομίζω..?

Downloads
    189
    Uploads
    0
    ISP
    N/A
    Δεν εχω κατσει σε 22" αλλα σε 19" και 20".
    Αμφοτερες ειναι κοντυτερες απο τις κανονικες 19" και δεν μου αρεσαν. Ενα μακροστενο πραμα.
    Θα συμφωνησω ,ειδικα οι 19 wide ειναι πολυ κοντες.

Μονο σε ταινιες ειναι 100% καλυτερη η wide,σε παιχνιδια δεν ξερεις αν υποστηριζονται οι αναλυσεις, ενω office + pdf δεν χειριζοται ολοι καθε μερα.

Γενικα ολα τα πλεονεκτηματα που λες ειναι σχετικα, εγω ας πουμε που κανω καθαρο browsing, ειτε file ειτε web, βλεπω μια ατελειωτη ασπριλα στα δεξια.
    Τωρα πια ολα τα παιχνιδια υποστηριζουν wide αναλυσεις.
    Οσο για το browsing ειπα:
    "Στις wide υλοποιήσεις, ΠΟΤΕ δεν βλέπεις μεγιστοποιημένα τα παράθυρα των browsers. Τα ράβεις και κόβεις ακριβώς στο σχήμα που θές.
    Έτσι έχεις τον ίδιο χώρο με υλοποιήσεις 5:4 για browsing, ΚΑΙ χώρο στα δεξιά είτε για widgets, είτε για msn/irc είτε για 2ο παράθυρο browser. Ειδικά για το θέμα surfing, μια 22άρα wide είναι απείρως πιό πρακτική από 5:4"

Επιπλεον μπορεις να την γυρισεις καθετα αν εχει pivot για να μην βλεπεις ασπρες γραμμες και να μην κανεις συνεχεια scrolling οπως θα εκανες με μια 19".

Αλλα και ολα αυτα να μην ισχυουν εχεις το πολυ σοβαρο πλεονεκτημα των μικροτερων pixel. Με τα ματια δεν παιζουμε.
    Θα συμφωνησω,απλα σε μερικους μπορει να μην τους φαινονται τοσο μικρα τα πιξελ.Αλλωστε τοσο καιρο ζουσαμε με 17".
    Και επαναλαμβανω πως το μεγεθος του πιξελ δεν εχει τοσο σχεση με το αν ειναι wide ή οχι,αλλα κυριως με την αναλυση της.
    Ακομα και οι μη wide οθονες πανω απο 20" εχουν μικρο πιξελ.Μαλιστα εχουν μικροτερο πιξελ απο τις αντιστοιχες wide.

Υπαρχει και η λυση των 22" που δεν εχει μικρο pixel,αλλα ειναι ολες TN..

Οσο για την Ειζο, νομιζα οτι ειχε PVA Panel.
    Oκ τοτε, παρεξηγηση!
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος haHa : 11-07-07 στις 17:33.

Gordito Guest
    Δεν ειμαι καθετα εναντιος στις wide αλλα θα παρω οταν:

1) αποκτησουν σωστο μεγεθος Pixel

2)ειναι ιδιες ή μεγαλυτερες στο ύψος απο τις μη-wide

3)Αποκτησουν καλο πανελ.

4)Γινουν προσιτες.

Υ.Γ. Ειχαν οι 17ρες μικροτερο μεγεθος Pixel? Ιδιο μου φαινεται....
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Gordito : 11-07-07 στις 17:32.

Το avatar του μέλους tomasss
    tomasss Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από greg21 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπερα.Εχω δει αυτην την οθονη απο 320-380 ευρω.Θεωρειτε οτι ειναι καλη επιλογη?Την εχει δοκιμασει κανεις?
    Πάρε μια ΕΙΖΟ της αρεσκείας σου, όπως αυτή που λες.Όλες είναι πολύ καλές. Διαφορετικά δες για τα ακριβώτερα μοντέλα της Sony. Σε κάθε περίπτωση τα νούμερα και οι τεχνολογίες έρχονται δεύτερα. Τα μάτια σου είναι ο μοναδικός κριτής.
    Oi wide είναι θέμα γούστου, π.χ. εμένα μου κάθονται στο στομάχι....

Περιοχή
    Επαναπατρισθείς στην Αθήνα
    Downloads
    64
    Uploads
    73
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από haHa Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οσο για το browsing ειπα:
    "Στις wide υλοποιήσεις, ΠΟΤΕ δεν βλέπεις μεγιστοποιημένα τα παράθυρα των browsers. Τα ράβεις και κόβεις ακριβώς στο σχήμα που θές.
    Κοίταξε εμείς έχουμε σοβαρά λειτουργικά συστήματα που δεν έχουν καταργήσει το maximize όπως το Mac OSX.

Φυσικά και δεν βολεύουν οι wide για οποιαδήποτε εργασία.

Βολεύουν μόνο για εργασίες που έχουν εφαρμογές με πολλά παραθυράκια (π.χ. toolboxes) ανοικτά π.χ. -> development IDEs, GIMP, Photoshop, 3D Studio Max, Blender κλπ.

Για όλες τις υπόλοιπες "κοινές" εφαρμογές δεν βολεύουν γιατί έχεις πολύ περιορισμένο κατακόρυφο χώρο.

ΥΓ: Τα όσα λέει ο Nichris παραπάνω για τις wide είναι όλα ορθότατα.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος WAntilles : 11-07-07 στις 17:37.
    Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.

Downloads
    189
    Uploads
    0
    ISP
    N/A
    Δεν ειμαι καθετα εναντιος στις wide αλλα θα παρω οταν:

1) αποκτησουν σωστο μεγεθος Pixel

2)ειναι ιδιες ή μεγαλυτερες στο ύψος απο τις μη-wide

3)Αποκτησουν καλο πανελ.

4)Γινουν προσιτες.

Υ.Γ. Ειχαν οι 17ρες μικροτερο μεγεθος Pixel? Ιδιο μου φαινεται....
    1) Επαναλαμβανω πως το μεγεθος πιξελ δεν εχει τοσο σε σχεση με το αν η οθονη ειναι wide,αλλα κυριως με την αναλυση της.
    Συγκεκριμενα σε ολες τις οθονες πανω απο 20" οι wide εχουν μεγαλυτερο πιξελ απο τις μη-wide.

2) Σε ιδιο μεγεθος ιντσων δεν μπορει να γινει αυτο λογω φυσικης-γεωμετριας, γιατι αλλιως δε θα ηταν wide->μακροστενες. Εκτος αν εννοεις να φτασουν το υψος μιας 19" μη-wide.Οι 22" wide τετοιο υψος εχουν

3) Οι περισσοτερες σε 20" και πανω εχουν καλο panel,ασχετα αν τελικως πιο πολυ πουλανε οι 22" που εχουν Tn.

4) Ε δεν ειναι και πολυ ακριβοτερες.
    Ουσιαστικα ειναι ακριβοτερες γιατι πολυ απλα ειναι συνηθως μεγαλυτερες.
    Στα ιδια μεγεθη ινστων εχουν παρομοιες τιμες.

Υ.Γ.:
    Μα εννοειται πως οι 17" ειχαν μικροτερο πιξελ.
    Σκεψου οτι τοσο οι 17" οσο και οι 19" εχουν την ιδια αναλυση: 1280x1024.
    Ομως οι 17" εχουν μικροτερη επιφανεια.Αρα για να χωρεσουν τα ιδια pixel,δεν ειναι φυσικο επακολουθο να εχουν μικροτερο πιξελ?

Συγκεκριμενα:

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από haHa
    σχεδον ολες οι μη wide 17" οθονες εχουν dot pitch 0.264 mm

σχεδον ολες οι μη wide 19" οθονες εχουν dot pitch 0.294 mm

σχεδον ολες οι μη wide 20" οθονες εχουν dot pitch 0.255 mm

σχεδον ολες οι wide 19" οθονες εχουν dot pitch 0.285 mm

σχεδον ολες οι wide 20" οθονες εχουν dot pitch 0.258 mm

σχεδον ολες οι wide 22" οθονες εχουν dot pitch 0.282 mm
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από WAntilles Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κοίταξε εμείς έχουμε σοβαρά λειτουργικά συστήματα που δεν έχουν καταργήσει το maximize όπως το Mac OSX.

....
    Τα ιδια λειτουργικα τρεχουμε..Windows xp pro sp2 και ubuntu 7.04
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος haHa : 11-07-07 στις 17:47.

Gordito Guest
    1) Επαναλαμβανω πως το μεγεθος πιξελ δεν εχει τοσο σε σχεση με το αν η οθονη ειναι wide.
    Δεν ειπα το αντιθετο. Αλλα αυτες που εχουν σωστο μεγεθος πιξελ εχουν ακομα ακριβη τιμη

2) Σε ιδιο μεγεθος ιντσων δεν μπορει να γινει αυτο,γιατι αλλιως δε θα ηταν wide->μακροστενες.
    Εχεις δικιο αλλα δεν με εδνιαφερει ο λογος που ειναι κοντυτερες, απλα ειναι κοντυτερες.

3) Οι περισσοτερες σε 20" και πανω εχουν καλο panel,ασχετα αν τελικως πιο πολυ πουλανε οι 22" που εχουν Tn.
    PVA στις 22 ή 24 ιντσες εχουμε?

4) Ε δεν ειναι και πολυ ακριβοτερες.
    Ουσιαστικα ειναι ακριβοτερες γιατι πολυ απλα ειναι συνηθως μεγαλυτερες.
    Στα ιδια μεγεθη ινστων εχουν παρομοιες τιμες.
    Σε ποια ιδια μεγεθη? Εννοεις 19" Vs 19"-wide? Μα αφου ιδιο μεγεθος εχουν απλα οι wide ειναι στενομακρες.

Υ.Γ.:
    Μα εννοειται πως οι 17" ειχαν μικροτερο πιξελ.
    Σκεψου οτι τοσο οι 17" οσο και οι 19" εχουν την ιδια αναλυση: 1280x1024.
    Ομως οι 17" εχουν μικροτερη επιφανεια.Αρα για να χωρεσουν τα ιδια pixel,δεν ειναι φυσικο επακολουθο να εχουν μικροτερο πιξελ?
    Βλακεια δικια μου, απο 17" CRT πηγα σε 19" LCD,για αυτο λεω μου φανηκε ιδιο

Downloads
    189
    Uploads
    0
    ISP
    N/A
    Αυτο που τελος παντων θελω να πω ειναι οτι μερικοι εχουν μπερδεψει-ταυτισει τις wide με:
    1)μικρο πιξελ
    2)ακριβες.

Αλλα ισχυει το ακριβως αντιθετο:
    Αν συγκρινεται τις οθονες 20" και πανω θα δειτε οτι:
    οι wide ειναι συνηθως φθηνοτερες(παντα με ιδιο πανελ να συγκρινουμε) και εχουν παντα μεγαλυτερο πιξελ απο τις μη-wide.

Αυτο που ουσιαστικα συγκρινεται εσεις δεν ειναι wide με μη-wide,
    αλλα 19" με οθονες μεγαλυτερες απο 20".

Γιατι αν παρουμε ολες τις οθονες 20" και πανω και τις συγκρινουμε wide με μη-wide θα δουμε οτι:
    οι wide ειναι συνηθως φθηνοτερες(με ιδιο πανελ παντα)
    και εχουν μεγαλυτερο πιξελ παντα!
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος haHa : 11-07-07 στις 18:06.

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα
    12-15mbps
    ISP
    Forthnet
    Router
    Siemens CL-110
    SNR / Attn
    ~6(dB) / 23(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από greg21 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν την έχω δοκιμάσει αλλά τα TN panel υπολείπονται σε πιστότητα χρώματος, ιδιαίτερα στο βάθος του μαύρου.

Σελ. 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Samsung SM931 or EiZO S1911H
    Από Alex_13 στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνες
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-12-06, 17:53

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα