Ας το ξεκαθαρισουμε μια και καλη.
Χαλασε η καρτα γραφικων μου (7600GT). Την πηγα πισω στο καταστημα και την εκριναν ως ακαταλληλη. Αντι ομως να μου δωσουν πιστωτικο στην αξια αγορας (220€) μου δινουν πιστωτικο στη μιση αξια (110€)
Η δικαιολογια τους ειναι οτι εχει παρελθει ενας χρονος και κατι απο την αγορα της καρτας και ειναι πλεον "παλια".
Εχουν το δικαιωμα να το κανουν αυτο? Τι οριζει ο νομος? Μπορει καποιος να αναφερει ρητα?
Δεν θελω να το τρβηξω στα ακρα απλα θελω να τους παρουσιασω αποδειξεις, αν υπαρχουν, οτι εχουν υποχρεωση να μου πιστωσουν το 100% της αξιας του προιοντος. Αν εχω τετοιο δικαιωμα και δεν μου το ικανοποιουν τοτε θα προχωρησει αλλιως το θεμα
Παραθετω σχετικο που βρηκα σημερα απο το www.inka.gr :
Αρχικό μήνυμα από www.inka.gr
Eδω δεν αναφερει ρητα για ολικη "αποζημιωση" και εχει ασαφεια. Τους εχω παρει αρκετες φορες τηλ αλλα δεν απαντουν. Τωρα θα τους στειλω email σχετικα.
Υπαρχουν καπου οι νομοι για τους καταναλωτες online? Ας ειναι και της Ε.Ε. αφου ισχυουν ουτως η αλλως.
Εμφάνιση 1-15 από 567
Θέμα: Σοβαρο θεμα εγγυησης
-
17-07-07, 22:02 Σοβαρο θεμα εγγυησης #1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Gordito : 17-07-07 στις 22:07.
-
18-07-07, 00:18 Απάντηση: Σοβαρο θεμα εγγυησης #2
http://www.kepka.org/Grk/Lgs/Legislation/03.htm
Εκεί αναφέρει:
Αν κατά τη διάρκεια της εγγύησης εμφανισθεί στο προιόν ελάττωμα και ο προμηθευτής αρνείται την επισκευή ή βραδύνει υπερβολικά, ο καταναλωτής δικαιούται να ζητήσει την αντικατάσταση του προιόντος με νέο ή αναστροφή της πώλησης
Επίσης θα σε συμβούλευα να απευθυνθείς στον συνήγορο του Καταναλωτή
http://www.synigoroskatanaloti.gr
-
18-07-07, 00:29 Απάντηση: Σοβαρο θεμα εγγυησης #3
Η εγγύηση αναφέρει, θα γίνει αλλάγη με την τιμή που υπάρχει σήμρεα, άσχετα αν εσύ κάποτε το πήρες 400 ευρώ, αν σήμερα κάνεις 200 για διακόσια θα σε πιστώσουν
-
18-07-07, 00:34 Απάντηση: Σοβαρο θεμα εγγυησης #4
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
I forgot that I might see, so many Beautiful things
everything that has a beginning has an end
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
18-07-07, 00:35 Απάντηση: Σοβαρο θεμα εγγυησης #5
Οπως τα λεει ο sdikr το καταλαβαινω και εγω.
Αλλα τοτε στην ουσια ειναι σαν να μην εχουν εγγυηση τα προιοντα.
Γιατι αν παρω εγω κατι και μετα απο 6 μηνες δεν υπαρχει πουθενα, τι εγγυηση θα μου δωσουν? Θα με πιστωσει αυτος οτι θελει?
Πιστευω να καταλαβαινετε την ασαφεια
-
18-07-07, 00:42 Απάντηση: Σοβαρο θεμα εγγυησης #6
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
I forgot that I might see, so many Beautiful things
everything that has a beginning has an end
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
18-07-07, 00:43 Απάντηση: Σοβαρο θεμα εγγυησης #7
-
18-07-07, 00:50 Απάντηση: Σοβαρο θεμα εγγυησης #8
- Περιοχή
- Αθήνα - Κ. Πατήσια
- Downloads
- 33
- Uploads
- 2
- Άρθρα
- 4
- Ταχύτητα
- 20480/1023
- ISP
- Conn-x OTE
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΔΑΓΚΛΗΣ
- Router
- thomson speedtouch 585 v6
Συμφωνώ και εγώ με τον Σπύρο. Επίσης μην ξεχνάτε πως μιλάμε και για μεταχειρισμένο υλικό.
-
18-07-07, 00:53 Απάντηση: Σοβαρο θεμα εγγυησης #9
Ειναι εντελως λάθος αυτο που λες.
Αν ηταν έτσι θα κάναμε καθε 3 χρόνια τζάμπα αναβαθμίσεις.
Αν θέλεις ντε και καλα την κάρτα σου, πήγαινε στον κατασκευαστή και ζήτα αντικατάσταση. Θα στην κάνει με χαρά.
-
18-07-07, 00:56 Απάντηση: Σοβαρο θεμα εγγυησης #10
Κοινή λογική.
Αγοράζεις μια μνήμη 500 ευρώ, με life time εγγύηση και σου χαλάει μετά από 10 χρόνια. Λες να σου έδιναν πίσω 500 ευρώ???!!!
Πάρε τα 110 και αγόρασε μια καλύτερη.
-
18-07-07, 01:00 Απάντηση: Σοβαρο θεμα εγγυησης #11
Mάιστα. Τωρα ξεκαθαρισε το θεμα και ειναι everybody happy.
Αρα λοιπον λανθασμενα ΑΡΚΕΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, και εγω φυσικα, ειχε την εντυπωση οτι σε τετοια περιπτωση πιστωνεσαι ολακερο το ποσο.
Ευχαριστω πολυ
-
18-07-07, 01:12 Απάντηση: Σοβαρο θεμα εγγυησης #12
ακριβώς αυτή η περίπτωση μου έτυχε πριν από λίγουσ μήνες με προβληματική motherboard.9 μήνες μετά την αγορά της παρουσίασε πρόβλημα,την επέστρεψα για έλεγχο στο κατάστημα και με ενημέρωσαν οτι δεν υπάρχει πλέον αυτό το μοντέλο και ότι θα μου κάνουν πίστωση στην σημερινή τιμή, 95 αντί 170 Ε...επικοινώνησα με το ΙΝ.ΚΑ. να ρωτήσω τι παίζει σε αυτήν την περίπτωση, και μίλησα με τον αντιπρόεδρο του ΙΝ.ΚΑ. (μου διαφεύγει το όνομά του) ο οποίος ήταν ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΤΑΤΟΣ:από τη στιγμή που για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούν να μου αντικαταστήσουν το προβλήματικό προιόν με ακριβώς το ίδιο,είναι υποχρεωμένοι να μου πιστώσουν την τιμή αγοράς του προιόντος και ΟΧΙ την σημερινή.Μάλιστα μου είπε ότι οτιδήποτε άλλο μου πούνε είναι αρλούμπες και αν συνεχίσω να έχω πρόβλημα να τον ξαναπάρω τηλ και να κάνω επίσημη καταγγελία.Έτσι και έκανα,τους είπα ότι θέλω πίστωση στην τιμή που το αγόρασα, μου είπαν ότι δεν γίνεται και μόλις τους είπα ότι μίλησα με ινκα και μου ειπαν οτι ειναι υποχρεωμένοι να το κάνουν,ως δια μαγείας το έκαναν, μου έδωσαν πίστωση 170Ε...δεν ξέρω αν στέκουν αυτά που λέτε παιδια, πάντως μπορώ να σας αποδείξω αν θέλετε, έχω κρατήσει όλα τα τιμολόγια και παραστατικά.μάλιστα μετά από αυτό το συμβάν, έπαθε ακριβώς το ίδιο με motherboard ένας φίλος μου στο ίδιο κιόλας κατάστημα και έγινε ακριβώς η ίδια διαδικασία και πάλι,και του πιστώσανε την τιμή αγοράς.
-
18-07-07, 01:14 Απάντηση: Σοβαρο θεμα εγγυησης #13
Nεα δεδομενα.
Πρεπει λοιπον να απευθυνθω στο ΙΝΚΑ.
-
18-07-07, 01:29 Απάντηση: Σοβαρο θεμα εγγυησης #14
Άλλη μια απόδειξη ότι σ’ αυτήν την χώρα συμβαίνουν τρελά πράγματα.
ΥΓ: Εύχομαι να χαλάσουν οι 2 Maxtor μου. 500+ ευρώ έδωσα για 500 GB. Με τα ίδια λεφτά τώρα αγοράζω 2 TB και μου μένουν και χρήματα στην άκρη!!!
-
18-07-07, 04:45 Απάντηση: Σοβαρο θεμα εγγυησης #15
Θα έχει ενδιαφέρον το αποτέλεσμα γιατί την έχουν πατήσει πολλοί έτσι.
Παρόμοια Θέματα
-
θέμα εγγύησης
Από ktiniatros στο φόρουμ Motherboards, CPU και memoryΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 11-03-07, 13:50 -
ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ για ένα σοβαρό μου θέμα
Από Ermhs στο φόρουμ Internet, web surfing και online υπηρεσίεςΜηνύματα: 13Τελευταίο Μήνυμα: 11-09-05, 01:10 -
Ενα σοβαρό θέμα... τα Firewalls...
Από wintech2003 στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 10Τελευταίο Μήνυμα: 25-07-03, 01:01
Bookmarks