Ας δούμε μια παρουσίαση του router/Adsl modem Siemens CL-110 που δίνει δωρεάν η Forthnet σε όσους πάνε στο ιδιόκτητο δίκτυο της.
Πρόκειται για ένα απλής κατασκευής modem που από την επάνω σκαρωτή επιφάνεια του έχουμε πλήρη εικόνα του chipset του.
Στην εμπρός πλευρά υπάρχουν οι ενδείξεις λειτουργίας του,νομίζω πως δεν θέλουν επεξήγηση
ενώ στην πίσω πλευρά υπάρχουν οι θύρες σύνδεσης, 1 ethernet, 1 usb, η τροφοδοσία, η υποδοχή της γραμμής, ο διακόπτης on/off και ο διακόπτης hardware reset.
Βασικά χαρακτηριστικά ADSL ADSL Compliance ANSI T1.413 Issue 2 ITU G.992.1 Annex A (G.dmt) ITU G.992.2 Annex A (G.lite) ITU G.994.1 (G.hs) Support dying gasp Maximum Rate: 8 Mbps for downstream and 1 Mbps for upstream ADSL2 Compliance ITU G.992.3 Annex A (G.dmt) ITU G.992.4 Annex A (G.lite) Maximum Rate: 12 Mbps for downstream and 1 Mbps for upstream ADSL2+ Compliance ITU G.992.5 Annex A (G.dmt) Maximum Rate: 24 Mbps for downstream and 1.2 Mbps for upstream ATM Features Compliant to ATM Forum UNI 3.1 / 4.0 Permanent Virtual Circuits (PVCs) Support up to 16 PVCs for UBR, CBR, VBR-nrt, VBR-rt with traffic shaping RFC2684 LLC Encapsulation and VC Multiplexing over AAL5 RFC2364 Point-to-Point Protocol (PPP) over AAL5 RFC2225 Classical IP and ARP over ATM RFC2516 PPP over Ethernet: support Relay (Transparent Forwarding and Client functions) Support PPPoA or PPPoE Bridged mode (the IP address got from ISP can be passed to the user’s PC and behave as the IP address of the user’s PC.) OAM F4/F5 End-to-End/Segment Loopback Cells
Στο κουτί υπάρχουν εκτός το modem και το τροφοδοτικό, ένα PSTN splitter, 1 καλώδιο ethernet, 1 καλώδιο USB, 1 τηλεφωνικό και το Cd με το manual και τον Usb driver.
Επίσης συνοδεύεται από Ελληνικό έντυπο οδηγό σύνδεσης.
[BREAK=Αρχικές Ρυθμίσεις]
Για να συνδεθούμε δίνουμε σε έναν browser 192.168.1.1 έχοντας φροντίσει οι ρυθμίσεις δικτύου της κάρτας μας να παίζουν σε αυτό το range
Στην προτροπή για κωδικό δίνουμε admin-admin (συστήνεται να το αλλάξουμε για λόγους ασφαλείας)
και μπαίνουμε στο Web User Interface για να κάνουμε τις ρυθμίσεις.
Η πρώτη οθόνη μας προτρέπει να δώσουμε το username και το password και απλά να συνδεθούμε αφήνοντας τις default ρυθμίσεις.
[BREAK=Στοιχεία Σύνδεσης και γραμμής]
Πατώντας στην επιλογή Status μπορούμε να δούμε στατιστικά στοιχεία της γραμμής μας και διάφορες άλλες πληροφορίες και ρυθμίσεις για το DHCP και το routing table.
![]()
Στατιστικά της γραμμής.
Στατιστικά κίνησης.
Τις συσκευές που παίρνουν αυτόματα IP μέσω DHCP.
και τις ρυθμίσεις ARP και routing table
[BREAK=Προχωρημένες ρυθμίσεις]
Πατώντας την επιλογή Advanced έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε τις απαραίτητες ρυθμίσεις στο router μας για σωστή λειτουργία.
Πρώτη επιλογή που μας δίνεται είναι η ρύθμιση της Lan Ip, Host και Domain name καθώς και του MTU.
Σε PPPoE χρήση συστήνεται ο αριθμός 1492.
Η καρτέλα Internet μας δίνει επιλογές advanced ρύθμισης της σύνδεσης μας.
ορισμού manually ή auto των DNS του ISP.
ενεργοποίηση ή μη του IGMP proxy.
και οι ρυθμίσεις του modulation της γραμμής μας.
επιλογές προσθήκης static
ή dynamic route.
[BREAK=Virtual Servers και άνοιγμα πορτών]
Η καρτέλα Virtual servers μας δίνει επιλογές για να ανοίξουμε τις πόρτες για τις εφαρμογές μας που θέλουμε να επιτρέπουμε την επικοινωνία μέσω του NAT.
επιλογή Port Forwarding με απλές ρυθμίσεις και ορισμένους έτοιμους κανόνες.
Κατ'ουσία απλά δίνουμε την Ip του υπολογιστή μας.
πατώντας add
Port triggering με δυνατότητα ρύθμισης εύρους πορτών που θα προωθούνται στην εσωτερική Ip
πατώντας add
επιλογή DMZ Host για άνοιγμα όλων των πορτών προς μια εσωτερική Ip.
Προσοχή στη χρήση.
Ενεργοποίηση ή μη της δυνατότητας Dyndns για να έχουμε μια ψευδοστατική Ip με χρήση των υπηρεσιών που παρέχονται.
Επιλογή ρύθμισης Static Dns.
[BREAK=Προχωρημένες ρυθμίσεις συνέχεια]
Επιλογή ρύθμισης για VPN και 2 SIP λογαριασμούς ταυτόχρονα.
Καρτέλα Firewall με επιλογή ακόμα και σε Bridge mode να φιλτράρει πακέτα ή συγκεκριμένες MAC addresses.
επιλογή φιλτραρίσματος συγκεκριμένων Ips από το Internet ή από το τοπικό δίκτυο.
επιλογή QOS για βελτίωση της λειτουργίας της γραμμής μας.
Επιλογή port mapping για αντιστοίχηση εξωτερικής σε εσωτερική Ip.
[BREAK=Διαγνωστικά και firmware backup/upgrade]
Στην επιλογή Management έχουμε διάφορα διαγνωστικά εργαλεία και την δυνατότητα να κάνουμε backup τις ρυθμίσεις μας και να αναβαθμίσουμε το firmware.
αλλαγή του default password και του user account.
ενεργοποίηση ή μη του remote access.
update firmware, στο manual περιγράφεται και failsafe διαδικασία στην περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.
και η επιλογή reset με προφανή στόχο.
[BREAK=Συμπέρασμα]
πρόκειτα για ένα τίμιο router/Adsl2+ modem που καθώς δίνεται δωρεάν και έχει αρκετές ρυθμίσεις θα καλύψει απόλυτα τους χρήστες που ξεκινούν την περιπέτεια τους στο ιδιόκτητο δίκτυο της Forthnet.
Περισσότερες εντυπώσεις και στατιστικά μετά την ενεργοποίηση της γραμμής μου.
Εμφάνιση 1-15 από 802
Θέμα: Siemens CL-110 PSTN
-
30-07-07, 13:23 Siemens CL-110 PSTN #1
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nnn : 09-08-07 στις 17:45.
-
31-07-07, 10:27 Απάντηση: Siemens CL-110 PSTN #2
Είμαι πολύ νέο μέλος στο forum για να δώσω συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία του nnn.
Οπότε αρκούμαι σε ένα ευχαριστούμε πολύ. Οι χρήστες του Siemens CL-110 είναι αρκετοί, φρόντισε για αυτό η Forthnet με την προσφορά της 1ης Ιουνίου, ήδη σε άλλα νήματα υπάρχουν διάφορες ερωτήσεις σχετικά με αυτό, και πιστεύω να βρουν χρήσιμο τον οδηγό.
Το συγκεκριμένο modem έχω και εγώ από την ίδια προσφορά, δουλεύει μια βδομάδα περίπου (1024/256) και πάει πολύ καλά.
Θα ήθελα να προσθέσω (μου επιτρέπεις nnn) ότι όσοι θα χρειαστούν portforward στην σχετική ιστοσελίδα να επιλέξουν το Siemens SL2-141 που ταιριάζει με το συγκεκριμένο.
Επίσης την επιλογή του hard reset (επιστροφή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις) όταν όλα τα άλλα αποτύχουν
Στο πίσω μέρος του modem μεταξύ των θυρών usb και ethernet υπάρχει μια μικρή οπή. Βάζουμε ένα σχετικά αιχμηρό αντικείμενο (πχ μολύβι) και πιέζουμε για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι τα λεντάκια να αρχίσουν να αναβοσβήνουν. Όταν ξανασταθεροποιηθούν έχουμε επανέλθει στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.
-
01-08-07, 21:24 Απάντηση: Siemens CL-110 PSTN #3
Καλό routerακι, ειδικά αφου είναι και δωρεάν απο τη forthnet.
Εύκολο web-interface, υποστήριξη telnet, καλή μνήμη. Μέχρι τώρα δεν παρουσιάζει προβλήματα με τα πολλά connections.
Τα 2 προβλήματα που παρουσιάζει είναι οτι ζεστένεται πολύ και οτι δεν υποστηρίζει SNMP.
Το πρώτο δεν έχει οδηγήσει σε κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα προς το παρόν. Ακόμα και με τον καύσωνα λειτουργούσε μια χαρά. Απλώς δεν πρέπει να είναι πάνω σε άλλες συσκευές.
Το δεύτερο είναι για εμένα αρκετά σοβαρή έλειψη. Το παράξενο είναι οτι στο manual αναφέρει κανονικά τις ρυθμίσεις για το SNMP. Στο router όμως δεν τρέχει το αντίστοιχο service, ούτε βέβαια υπάρχει κάποια ρύθμιση στο web interface. Ίσως να είναι κάποια φτηνότερη έκδοση που δίνει η forthnet.
Απο τη Siemens πάντως μου απάντησαν οτι δεν το υποστηρίζουν και θα πρέπει να απευθυνθώ στον provider που μου το έδωσε. Αυτό μάλλον σημαίνει οτι δεν πρόκειται να δούμε καινούργιο firmmware (με SNMP) ποτέ...
-
01-08-07, 22:51 Απάντηση: Siemens CL-110 PSTN #4
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
Υποτίθεται πως υποστηρίζει SNMP
SNMPv1/v2 agent with MIB-II, ADSL Line MIBWe'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
I forgot that I might see, so many Beautiful things
everything that has a beginning has an end
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
01-08-07, 23:08 Απάντηση: Siemens CL-110 PSTN #5
Να ρωτήσω μόνο αν χρειάζεται να το σβήνω από το διακόπτη του, όταν ο υπολογιστής μου δεν λειτουργεί. Πειράζει να μένει μόνιμα ανοικτό το μόντεμ;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος tomasss : 01-08-07 στις 23:09.
-
01-08-07, 23:18 Απάντηση: Siemens CL-110 PSTN #6
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
Μην το κλείνεις δεν νομίζω να σου παρουσιάσει πρόβλημα.
Δεν έχω κλείσει ποτέ modem από το 2003 φυσικά επάνω σε UPS.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nnn : 01-08-07 στις 23:18.
We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
02-08-07, 12:32 Απάντηση: Siemens CL-110 PSTN #7
- Περιοχή
- Περιστέρι Αττικής
- Downloads
- 0
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 12
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 500M/250M
- ISP
- Cosmote
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
- Router
- Speedport Plus 2
- Path Level
- Interleaved
Εξαιρετικό modem, το χρησιμοποιώ από τη Δευτέρα, χωρίς κανένα πρόβλημα.
Απόλυτα σταθερό, "κρατάει" τη σύνδεση, άψογο.
Σημειώνεται ότι χρησιμοποίησα και άλλα 2 routers που έχω, το Zyxel 660HW-D1 και το Linksys Wag200g τα οποία συγχρόνιζαν στα 9200- 9300 kbps, αλλά μόνο το Siemens συγχρονίζει στα 9500-9600 kbps !Jazz is the teacher, Funk is the preacher !
-
02-08-07, 13:31 Απάντηση: Siemens CL-110 PSTN #8
Κι εμενα μου έστειλε η forthnet το cl-110 όταν έβαλα 2play ενώ είχα ISDN γραμμή με ένα παλιό alcatel router. Στην αρχή με δυσαρέστησε γιατί δεν έχει παρα μονο μια πόρτα επάνω του, όμως με ένα switch το έλυσα αυτό το πρόβλημα...!
Απ' την άλλη, σε σχέση με το PAP2 της linksys το οποιο χρησιμοποιώ, και το οποιο με το alcatel δούλευε μια χαρά, μόλις έβαλα το siemens, σταμάτησε να δέχεται εισερχόμενες κλήσεις...!
Διάβασα κάπου πως μια λύση ίσως είναι στο Line1 -> Proxy and Registration -> Register Expires να αλλάξουμε την τιμή 3600 σε 600 (10 λεπτά) αλλα επειδή δεν είμαι στην Αθηνα τώρα θα το δοκιμάσω μόλις επιστρέψω...!
Μήπως έχει κάποιος κάποια άλλη λύση γι αυτό ???
(εννοείτε πως άνοιξα τις πόρτες και στο siemens...)Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Colargol : 02-08-07 στις 13:45.
-
02-08-07, 14:46 Απάντηση: Siemens CL-110 PSTN #9
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
Στην επιλογή Nat Alg http://www.adslgr.com/forum/showthre...118814&garpg=6 τι έχεις επιλέξει ?
We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
-
02-08-07, 14:53 Απάντηση: Siemens CL-110 PSTN #10
Ρε παιδιά, η συσκευή ζεσταίνεται αρκετά, την έχετε αναμμένη όλο το 24ωρο; Δεν κινδυνεύει να καεί;
-
02-08-07, 16:43 Απάντηση: Siemens CL-110 PSTN #11
Θεωρητικά όχι.
Πρακτικά θα δείξει γιατί είναι καινούργιο και κανείς δεν το έχει πολύ καιρό για να μας πει.
Αν σε ανησυχεί κλείστο το βράδυ.
Λογικά αν πάθει κάτι θα έχει τουλάχιστον 1 χρόνο εγγύηση.
-
02-08-07, 19:30 Απάντηση: Siemens CL-110 PSTN #12
-
05-08-07, 13:31 Απάντηση: Siemens CL-110 PSTN #13
Εγώ παντως δεν έχω καταφέρει ακόμα να ανοίξω πορτες... βάζω την ip του υπολογιστή αλλά δεν τα καταφερα... στα τορεντ'ακια μου δεν ανοιξε πορτα...
-
05-08-07, 14:13 Απάντηση: Siemens CL-110 PSTN #14
-
07-08-07, 15:39 Απάντηση: Siemens CL-110 PSTN #15
Γεια χαρα σε όλους,
πραγματι το router δειχνει να συγχρονίζει καλυτερα όμως το εβγαλα και εβαλα το παλιο καλο JetSpeed 520i (και ας συγχρονίζει χαμηλότερα) για τον απλουστατο λόγω ότι αργούσε υπερβολικά (> 3min) να μοιράσει IP στο δίκτυο (και τα 2 ειναι DHCP enabled).
Επίσης ζεματάει.....
Bookmarks