Εμφάνιση 1-15 από 15
    Το avatar του μέλους CMS
    CMS Guest
    Με την καινούρια έκδοση firmware 1.21S που η ΟΝ TELECOMS αναβάθμισε το router Pirelli , ενεργοποιήθηκε στο menu η επιλογή του firewall. Ας προσπαθήσουμε να συνοψίσουμε τις βασικές επιλογές που παρέχονται σαν δυνατότητες παραμετροποίησης του firewall.

Στην πρώτη κιόλας βασική σελίδα έχετε την δυνατότητα να ενεργοποιήσετε το firewall με τις default ρυθμίσεις του. Δεν υπάρχουν στις default ρυθμίσεις βασικοί περιορισμοί (όπως ενεργοποιημένο MAC filtering URLs blocked κτλ). Αν προχωρήσετε στις επιλογές του menu του firewall μπορείτε να αρχίσετε να θέτετε τις δικές σας παραμέτρους.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  Image1.jpg 
Εμφανίσεις:  694 
Μέγεθος:  113,5 KB 
ID: 21303

Στην επιλογή Access control σας δίνεται πλέον η επιλογή να κάνετε Enable ή Disable το filtering

Όνομα:  Image2.jpg 
Εμφανίσεις:  354 
Μέγεθος:  114,6 KB 
ID: 21304

και με το πλήκτρο Add PC να κάνετε προσθήκη περιορισμών σε κάποια IP του εσωτερικού σας δικτύου (δηλαδή π.χ. σε κάποιο PC του εσωτερικού σας δικτύου) και μάλιστα να κάνετε block σε συγκεκριμένες υπηρεσίες (π.χ. netmeeting, e-mail, κτλ) στην συγκεκριμένη IP του εσωτερικού σας δικτύου.

Όνομα:  Image2a.jpg 
Εμφανίσεις:  266 
Μέγεθος:  170,5 KB 
ID: 21305

Στο τέλος της σελίδας αυτής μπορείτε να παρατηρήσετε ότι σας δίνεται η δυνατότητα να μπλοκάρετε range από ports ενώ έχετε και την επιλογή να ορίσετε τον τρόπο που αυτά μπλοκάρονται (αν όχι πάντοτε ... always ... που είναι και το default)

Όνομα:  Image2b.jpg 
Εμφανίσεις:  165 
Μέγεθος:  130,0 KB 
ID: 21306

Από το menu επιλέγοντας το MAC Filter έχετε πλέον την δυνατότητα να δείτε την σελίδα όπου μπορείτε πλέον να ενεργοποιήσετε το MAC Address Control και να εισάγετε τις MAC addresses για filtering.

Όνομα:  Image3a.jpg 
Εμφανίσεις:  133 
Μέγεθος:  151,2 KB 
ID: 21308

Όνομα:  Image3b.jpg 
Εμφανίσεις:  93 
Μέγεθος:  122,9 KB 
ID: 21309

Από το menu πάλι σας δίνετε η επιλογή του URL Blocking όπου μπορείτε να μπλοκάρετε συγκεκριμένα sites με τις διευθύνσεις τους ή ακόμα και όλα εκείνα τα sites με μία λέξη περιεχομένου τους που ορίζετε εσείς (keyword). Φυσικά αυτό μπορείτε να το κάνετε σε συγκεκριμένη IP (PC) του εσωτερικού σας δικτύου (π.χ. σε κάποιο PC του παιδιού σας όπως αναφέραμε ότι μπορείτε να ορίσετε παραπάνω) π.χ. για την προστασία από adult sites...

Όνομα:  Image4.jpg 
Εμφανίσεις:  90 
Μέγεθος:  150,1 KB 
ID: 21310

Στο menu μπορούμε να δούμε τις επόμενες δύο σελίδες του Schedule rule όπου μπορούμε αντί οι περιορισμοί που θέσατε σε μία IP να είναι συνεχείς (επιλογή always του scheduling rule στο τέλος της σελίδας Access control που αναφέραμε παραπάνω) να είναι συγκεκριμένες ώρες ή μέρες

Όνομα:  Image5.jpg 
Εμφανίσεις:  84 
Μέγεθος:  104,4 KB 
ID: 21311

Όνομα:  Image5a.jpg 
Εμφανίσεις:  75 
Μέγεθος:  113,7 KB 
ID: 21312

Με την επιλογή από το menu του Intrusion Detection έχετε την δυνατότητα advanced επιλογών παραμετροποίησης του firewall ώστε να ενημερώνεστε με κάποιο τρόπο όταν το firewall σας καταγράφει εξωτερικές επιθέσεις.

Όνομα:  Image6a.jpg 
Εμφανίσεις:  134 
Μέγεθος:  174,9 KB 
ID: 21313

Όνομα:  Image6b.jpg 
Εμφανίσεις:  96 
Μέγεθος:  134,6 KB 
ID: 21314

Όνομα:  Image6c.jpg 
Εμφανίσεις:  93 
Μέγεθος:  136,5 KB 
ID: 21315

Τέλος με την επιλογή από το menu του DMZ έχετε την δυνατότητα να ενεργοποιήσετε και να ορίσετε την IP εκείνη όπου τα πάντα εισέρχονται χωρίς κανένα έλεγχο από το NAT / Firewall.

Όνομα:  Image7.jpg 
Εμφανίσεις:  114 
Μέγεθος:  158,3 KB 
ID: 21316

Να σημειώσω ότι η τελευταία αυτή έκδοση του firmware 1.21S για το pirelli έχει παρουσιάσει μερικά bugs ... συνεπώς αν κάποια από τις ρυθμίσεις του firewall δεν λειτουργεί ... μπορείτε να το αναφέρετε ... ελπίζω να βοηθήσει λίγο όποιον ενδιαφέρεται ... και φυσικά όλοι μπορούν να προσθέτουν παρατηρήσεις ...
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nnn : 06-08-07 στις 01:30. Αιτία: χρήση attach tag

Περιοχή
    ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ On Telecoms Full
    Ταχύτητα
    6144/1024
    ISP
    On Telecoms
    DSLAM
    Ο.Τ.Ε. - ΧΟΛΑΡΓΟΣ
    Router
    pirelli οπως στη Ducati
    SNR / Attn
    8(dB) / 39(dB)

Downloads
    8
    Uploads
    0
    Φιλε μου πολυ καλη η παρουσιαση σου!!! Μηπως μπορεις να με βοηθησης με τις πορτες!!!Πως ανοιγουν???Εγω
    συγκεκριμενα θελω να ανοιξω την 21

Περιοχή
    ΚΑΤΕΡΙΝΗ
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/0.5G
    ISP
    Nova
    DSLAM
    Forthnet - ΚΑΤΕΡΙΝΗ
    Router
    ZTE H288A
    SNR / Attn
    9.7(dB) / 6.1(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από synti Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φιλε μου πολυ καλη η παρουσιαση σου!!! Μηπως μπορεις να με βοηθησης με τις πορτες!!!Πως ανοιγουν???Εγω
    συγκεκριμενα θελω να ανοιξω την 21
    http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=116133
    Τα όνειρα που κάνω από τα 20 παρκάρουν στον ακάλυπτο νωρίς. Μα εσύ που με κοιτάς σαν λύτρωση ζωή παρκαρισμένη μην δεχτείς.

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ On Telecoms Full
    Ταχύτητα
    10240/512
    ISP
    On Telecoms
    DSLAM
    On Telecoms - ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΑΘΗ
    Router
    Pirelli-Linksys WUSB54GC
    Unhappy
    Παιδια να κανω μια παρατηρηση,εγω εχω την εκδοση 1.21.1S-O την καινουργια δηλαδη αλλα αυτες τις επιλογες του Firewall δεν τις εχει το Pirelli.Tι μπορω να κανω για να τις βρω?Να αρχισω να κοπαναω τηλεφωνα?

Το avatar του μέλους CMS
    CMS Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Eowebrind Εμφάνιση μηνυμάτων
    Παιδια να κανω μια παρατηρηση,εγω εχω την εκδοση 1.21.1S-O την καινουργια δηλαδη αλλα αυτες τις επιλογες του Firewall δεν τις εχει το Pirelli.Tι μπορω να κανω για να τις βρω?Να αρχισω να κοπαναω τηλεφωνα?
    Ενεργοποίησες το firewall και δεν εμφανίζονται οι ρυθμίσεις ? γιατί μόνο αν τον ενεργοποιήσεις εμφανίζονται ...

δυστυχως αναφέρθηκε από κάποιους χρήστες που έχουν την τελευταία version 1.21.1S -0 ότι δεν είναι ενεργοποιημένη καθόλου η επιλογή του firewall ...

τότε χρειάζεται τηλέφωνο στην ΟΝ ... για επέμβασή τους στο firmware ...

Το avatar του μέλους Avesael
    Avesael Guest
    Καλά τι να πω τώρα! Τώρα το είδα αυτό....(Βλέπεις έλειπα σε διακοπές τότε). Well Done Kostas.

Το avatar του μέλους CMS
    CMS Guest
    Σας ευχαριστώ ... δεν έκανα τίποτα ... μπορείτε να προσθέσετε κάτι που μου διαφεύγει ή που θα παρατηρήσετε ότι έχει προβληματική λειτουργία ...

Ηδη έχει γραφτεί πολλές φορές ότι κάποιοι χρήστες της ΟΝ ακόμα και με την τελευταία version 1.21.1S του pirelli δεν έχουν ενεργοποιημένη την επιλογή του firewall ...
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος CMS : 14-09-07 στις 10:30.

Το avatar του μέλους erateinos
    erateinos Guest
    Κώστα χτύπησε ο γνωστός, κάκιστος κλέφτης και αντιγραφέας το άρθρο σου
    το μεγαλείο της κλεψιάς του είναι εδώ
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος erateinos : 21-09-07 στις 14:04.

Downloads
    1
    Uploads
    0
    καλησπερα...
    εχω το πιρελι μπροστα μου και στην κεντρικη σελιδα (και πουθενα δλδ) δεν εχω επιλογες για firewall...
    γενικα,αρκετες απο τις "σελιδες" του μενου του μοντεμ δεν τις εμφανιζει και στη θεση τους εχει (μεσα στο πλαισιακι του μενου) το γνωστο "404 σφαλμα"
    να υποθεσω πως πρεπει να κανω μερικα τηλεφωνηματα στην τεχνικη υποστηριξη της ΟΝ και πως δεν ειναι δικο μου το (οποιοδηποτε) λαθος?

ευχαριστω...

Το avatar του μέλους CMS
    CMS Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από strdim Εμφάνιση μηνυμάτων
    καλησπερα...
    εχω το πιρελι μπροστα μου και στην κεντρικη σελιδα (και πουθενα δλδ) δεν εχω επιλογες για firewall...
    γενικα,αρκετες απο τις "σελιδες" του μενου του μοντεμ δεν τις εμφανιζει και στη θεση τους εχει (μεσα στο πλαισιακι του μενου) το γνωστο "404 σφαλμα"
    να υποθεσω πως πρεπει να κανω μερικα τηλεφωνηματα στην τεχνικη υποστηριξη της ΟΝ και πως δεν ειναι δικο μου το (οποιοδηποτε) λαθος?

ευχαριστω...
    καλησπέρα και σε σένα ...

έχεις την έκδοση 1.21.1S ? αν όχι θα πρέπει να το περιμένεις ή να το ζητήσεις από την ΟΝ ...

μόνο η έκδοση αυτή έχει τις επιλογές του firewall αλλά τις επιλογές του ADSL με τις μετρήσεις θορύβου, UPnP...

αλλά και η έκδοση αυτή ... δηλαδή η 1.21.1S παρουσιάζει σε μερικούς ελλείψεις όπως ακριβώς την έλλειψη της επιλογής του firewall ... σίγουρα πρέπει να ζητήσεις την πλήρη έκδοση με το firewall από την ΟΝ ...

στο μέλλον θα υπάρξει και νέα αναβάθμιση του firmware του pirelli με την ενεργοποίηση και άλλων επιλογών που είναι απενεργοποιημένες ή δεν λειτουργούν...

Περιοχή
    ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ On Telecoms Full
    Ταχύτητα
    6144/1024
    ISP
    On Telecoms
    DSLAM
    Ο.Τ.Ε. - ΧΟΛΑΡΓΟΣ
    Router
    pirelli οπως στη Ducati
    SNR / Attn
    8(dB) / 39(dB)
    Περιεργο αυτο με το firewall.. εκτος αν ειναι ενεργοποιημενο στα παιδια και απλα δεν περιεχεται στο μενου...αλλα κ παλι..περιεργο

Το avatar του μέλους CMS
    CMS Guest
    μάλλον το αντίθετο συμβαίνει ... δεν είναι ενεργοποιημένο και δεν υπάρχει στο menu ... πρόκειται για άλλη version του firmware 1.21.1S της 13.07.2007 αλλά δεν την έχω (ποτέ δεν την είχα) για να μπορέσω να δω αν φαίνεται κάπου η διαφορετική της εγγραφή ...

πάντως εκείνοι που ζητούν την πλήρη version 1.21.1S με την option του firewall ,,, η ΟΝ την κατεβάζει ...

εκείνοι λοιπόν που δεν έχουν την επιλογή firewall και την θέλουν μπορούν να απευθύνονται στην ΟΝ ... μόνο εκείνη άλλωστε μπορεί να τους κάνει update ...

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    28
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300000/30000
    ISP
    COSMOTE
    Router
    Speedport Plus 2
    BOΗΘΕΙΑ τώρα μόλις ανακάλυψα ότι μου λείπει η επιλογή FIREWALL, τι πρέπει να κάνω τώρα?
    Δεν θα αντέξω την αναμονή για το τεχνικό τμήμα.

Το avatar του μέλους CMS
    CMS Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Tem Εμφάνιση μηνυμάτων
    BOΗΘΕΙΑ τώρα μόλις ανακάλυψα ότι μου λείπει η επιλογή FIREWALL, τι πρέπει να κάνω τώρα?
    Δεν θα αντέξω την αναμονή για το τεχνικό τμήμα.
    δυστυχώς ...δεν γίνεται αλλιώς ... ενεργοποιήθηκες και συ την πιο ακατάλληλη στιγμή ...μαζί με χιλιάδες άλλους και πάνω σε πολλαπλές αναβαθμίσεις στο δίκτυο ... κάνε υπομονή ...ξαναπροσπάθησε αργά το βράδυ να τηλεφωνήσεις ...και ο Θεός βοηθός ...

ΥΓ, αν πετύχεις τεχνικό μέσα σε 2 λεπτά θα στο προσθέσει ...
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος CMS : 07-11-07 στις 00:31.

Παρόμοια Θέματα

1. [Pirelli] ρυθμίσεις στο pirelli ωστε να έχω 1ο Pc με σύνδεση usb και 2ο ασύρματη με κωδικό ???
    Από arouraio στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-10-07, 22:53
  2. [Pirelli] Ρυθμισεις του Firewall στο Pirelli ???
    Από chango_gr στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-08-07, 17:09
  3. [Pirelli] Ρυθμίσεις TCP για Prot Forword στο Pirelli Router??
    Από xstelios στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-05-07, 23:57
  4. firewall ρυθμισεις για το νεο firmware του Speedtouch 530
    Από emmstra στο φόρουμ Alcatel Thomson ADSL modems και routers
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-10-05, 18:29

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας