Δελτίο Τύπου: Στις 27 Ιουλίου κοινοποιήθηκε στον ΟΤΕ σειρά αποφάσεων της ΕΕΤΤ σχετικά με την υψηλότατη χρέωση ανυποψίαστων συνδρομητών από παράνομο λογισμικό (dialers) που καλούσε -εν αγνοία τους -συγκεκριμένες αριθμοδοτικές σειρές των εταιρειών ΤΕΛΛΑΣ και ΜΑΚΝΑΝ. Πρακτικά, το παράνομο αυτό λογισμικό πραγματοποιούσε από μόνο του κλήσεις από το τηλέφωνο των συνδρομητών προς γραμμές υψηλής χρέωσης που αναγκαστικά θα περνούσαν μέσα από το δίκτυο του ΟΤΕ για να καταλήξουν στο δίκτυο των παραπάνω εταιρειών.
Αν και ο ΟΤΕ, δεν είχε καμία σχέση με την εκτέλεση παράνομων πράξεων και ούτε μπορούσε να αποτρέψει από μόνος του την πραγματοποίηση μίας τέτοιας κλήσης, με έκπληξη διαπιστώνει ότι η ΕΕΤΤ του συμπεριφέρεται σαν να υπήρξε μέρος του προβλήματος και της παρανομίας: με την σειρά αυτή των αποφάσεων η ΕΕΤΤ συστήνει στον ΟΤΕ να μην εισπράττει το σύνολο του ποσού που αφορούσε στις παραπάνω κλήσεις αν και στο ποσό αυτό αναλογούν και τα νομίμως επιβληθέντα τέλη τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών που παρείχε.
Επιπλέον, αν και η ΕΕΤΤ με τις αποφάσεις της καταλήγει ότι και οι δύο παραπάνω εταιρίες παραβίασαν τη νομοθεσία, βάσει συγκεκριμένων αντίστοιχων περιστατικών, μόνο μια από τις δύο παραπέμπεται στον εισαγγελέα (με ισχυρές ενδείξεις απάτης) ενώ η άλλη απολαμβάνει της ασυλίας του ρυθμιστή.
Ειδικά στην απόφαση της ΕΕΤΤ που αφορά στην ΤΕΛΛΑΣ, η πράξη του ΟΤΕ (νόμιμη χρέωση πελατών) εξισούται στα μάτια του ρυθμιστή με την παράνομη πράξη της ΤΕΛΛΑΣ (παραβίαση της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας) και γίνεται σύσταση και στους δύο (!) να απέχουν από ενέργειες παρόμοιου τύπου στο μέλλον.
Από τα παραπάνω, είναι προφανές ότι η αντικειμενικότητα και η αμεροληψία του ρυθμιστή τίθενται σε σοβαρή αμφιβολία και η διακριτική του ευχέρεια να χαρακτηρίζει ή όχι αξιόποινες πράξεις και να τις αποστέλλει στον εισαγγελέα πρέπει να γίνει αντικείμενο ελέγχου κάποιας άλλης συνταγματικά κατοχυρωμένης εξουσίας.
Ο ΟΤΕ δηλώνει ότι:
- θα πράξει ότι είναι δυνατόν με βάση το νομικό πλαίσιο για να μην επιβαρυνθούν οι συνδρομητές του από τις παράνομες αυτές πράξεις, τα αποτελέσματα των οποίων πρέπει να επωμιστούν οι υπεύθυνοι και όχι οι καταναλωτές ή ο ΟΤΕ.
- Δεν περίμενε την ΕΕΤΤ για να προφυλάξει τους συνδρομητές του από τα παραπάνω φαινόμενα αφού έχει:
- Ενημερώσει επανειλημμένα το Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών, την ΕΕΤΤ και τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή για το θέμα των dialers.
- Ενημερώσει όλους τους πελάτες του με Ένθετο Ενημερωτικό Φυλλάδιο μέσω των τηλεφωνικών λογαριασμών τους.
- Απευθυνθεί στους Παρόχους Υπηρεσιών INTERNET, προτείνοντάς τους να ενημερώσουν σχετικά τους πελάτες τους.
- Ενημερώσει και ενημερώνει συστηματικά τους καταναλωτές με Δελτία Τύπου.
- Παράσχει για την προστασία των πελατών του την υπηρεσία Προληπτικού Ελέγχου, όπου αυτό είναι τεχνικά εφικτό, ενημερώνοντας τους πελάτες για αλλαγή τηλεχρηστικής συμπεριφοράς της τηλεφωνικής τους σύνδεσης (αυξημένη κίνηση).
- Παράσχει σε όσους πελάτες του επιθυμούν, την Υπηρεσία Φραγής Εξερχόμενων Κλήσεων.
- Αναρτήσει στα sites www.ote.gr και www.oteshop.gr, οδηγίες για την αποφυγή ανεπιθύμητων κλήσεων και ενημέρωση για την υπηρεσία Φραγής Εξερχόμενων Κλήσεων.
Εμφάνιση 1-15 από 297
-
06-08-07, 15:04 ΟΤΕ: "Δεν φταίμε εμείς" για τους Dialers #1
-
06-08-07, 15:08 Απάντηση: ΟΤΕ: "Δεν φταίμε εμείς" για τους Dialers #2
Νεκτάριε ευχαριστούμε για την είδηση.
Έχει αρχίσει και κουράζει η ΕΕΤΤ με την μόνιμη τελευταία αντι-ΟΤΕ στάση της.
-
06-08-07, 15:16 Απάντηση: ΟΤΕ: "Δεν φταίμε εμείς" για τους Dialers #3
- Εγγραφή
- 20-06-2007
- Περιοχή
- Chicago, Illinois
- Ηλικία
- 33
- Μηνύματα
- 31.021
- Downloads
- 96
- Uploads
- 25
- Άρθρα
- 14
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1G/0.5G
- ISP
- Nova
Φαντάζομαι αυτό συμβαίνει μόνο σε dial-up συνδέσεις , έτσι δεν είναι ; Εγώ που ανήκω σε ιδιωτική (αυτή με τα 24 mbps , ξέρετε ποια ) έχω κίνδυνο ; Ε;
-
06-08-07, 15:17 Απάντηση: ΟΤΕ: "Δεν φταίμε εμείς" για τους Dialers #4
Μόνο σε dial-up συμβαίνει...
-
06-08-07, 15:18 Απάντηση: ΟΤΕ: "Δεν φταίμε εμείς" για τους Dialers #5
-
06-08-07, 15:19 Απάντηση: ΟΤΕ: "Δεν φταίμε εμείς" για τους Dialers #6
Ο ΟΤΕ στη προκειμένη που φταίει?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος NoName22 : 06-08-07 στις 15:19.
-
06-08-07, 15:20 Απάντηση: ΟΤΕ: "Δεν φταίμε εμείς" για τους Dialers #7
-
06-08-07, 15:21 Απάντηση: ΟΤΕ: "Δεν φταίμε εμείς" για τους Dialers #8
Ο ΟΤΕ οφείλει να χρεωνει ότι κλήσεις κάνει ο πελάτης......ο πελάτης που εξαπατήθηκε που ειναι να ζητησει τα χρήματα από την Τελλάς και Μακναν?????
-
06-08-07, 15:21 Απάντηση: ΟΤΕ: "Δεν φταίμε εμείς" για τους Dialers #9
-
06-08-07, 15:21 Απάντηση: ΟΤΕ: "Δεν φταίμε εμείς" για τους Dialers #10
-
06-08-07, 15:21 Απάντηση: ΟΤΕ: "Δεν φταίμε εμείς" για τους Dialers #11
Η φραγη δωρεαν δεν είναι?
άκυρο το ειδα 3,69/μήναΤελευταία επεξεργασία από το μέλος NoName22 : 06-08-07 στις 15:22.
-
06-08-07, 15:22 Απάντηση: ΟΤΕ: "Δεν φταίμε εμείς" για τους Dialers #12
Μάλιστα.
Εϊναι λοιπόν σαν να μας λέει ο ΟΤΕ: «Εγώ προσέφερα ενα φορτηγό πλοίο για να μεταφέρουν στάρι, αλλά εν αγνοία μου αυτοί μετέφεραν κοκαΐνη. Σας παρακαλώ λοιπόν κλείστε τους φυλακή, αλλά δώστε μου πρώτα τα μεταφορικά από αυτή τη μεταφορά παράνομου φορτίου».
Οπότε διαλέγουμε και παίρνουμε: Είτε στην ιστορία τα σκάει ο εξαπατημένος καταναλωτής και κονομάει από την απάτη ο ΟΤΕ, είτε δεν τα παίρνει κανείς μεσάζοντας και τη γλιτώνει ο καημένος καταναλωτής.
Η επιλογή δική σας
ΥΓ: Για να μην παρεξηγούμαστε, στο θέμα της τιμωρίας και των δύο εμπλεκομένων εταιρειών, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο η θέση του ΟΤΕ.
-
06-08-07, 15:25 Απάντηση: ΟΤΕ: "Δεν φταίμε εμείς" για τους Dialers #13
δλδ ξερεις πολλους που βρηκαν το δικιο τους!!!θυμασαι μηπως ποσοι ειχανε 1500αρες χρεωσεις για dialer?? λες να ειχανε και αλλα λεφτα στην ακρη για να τα χαραμισουν για τον οτε??
-
06-08-07, 15:28 Απάντηση: ΟΤΕ: "Δεν φταίμε εμείς" για τους Dialers #14
-
06-08-07, 15:30 Απάντηση: ΟΤΕ: "Δεν φταίμε εμείς" για τους Dialers #15
- Εγγραφή
- 18-03-2007
- Περιοχή
- Περιστέρι Αττικής
- Ηλικία
- 52
- Μηνύματα
- 4.752
- Downloads
- 0
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 12
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 500M/250M
- ISP
- Cosmote
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
- Router
- Speedport Plus 2
- Path Level
- Interleaved
Άλλη μια διαμάχη μεταξύ ΟΤΕ και Ε.Ε.Τ.Τ. με αφορμή το θέμα των dialers αυτή τη φορά, η οποία οδηγεί σε αδιέξοδο και δημιουργεί προβληματισμούς.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Jazzer : 06-08-07 στις 15:31.
Jazz is the teacher, Funk is the preacher !
Bookmarks