Καλησπέρα,
Έχω το εξής θέμα: Δε μπορώ να διαχειριστώ το CPU frequency scaling μέσα από τα Vista. Ενώ στο BIOS έχω ρυθμίσει να αφήνει ρύθμιση της συχνότητας στο λειτουργικό, μέσα από τα Vista στις επιλογές ενέργειας δεν υπάρχει κάτι σχετικό με CPU.
Δε θα έπρεπε να υπάρχει κάποια επιλογή; Να σημειώσω ότι έχω εγκατεστημένο τον τελευταίο driver για το chipset.
Επιπλέον πληροφορίες:
Vista Home Basic, Mobile Intel 940GML chipset (ή κάποιο παρόμοιο, πάντως χρησιμοποιώ αυτόν τον driver) και Intel Core Duo T2060 1.6GHz.
Παρακαλώ βοήθεια! Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Εμφάνιση 1-8 από 8
-
01-09-07, 22:32 Intel Speedstep και Vista #1
-
02-09-07, 14:04 Απάντηση: Intel Speedstep και Vista #2
Ουτε στα ΧΡ ειχε κατι ειδικα για CPU, απλα μεσω των επιλογων προφιλ ενεργειας ειχε διαφορες επιλογες οπως "Notebook", "Always on", "Presentation" κλπ (δεν θυμαμαι ακριβως τους τιτλους τωρα, αλλα καταλαβαινετε τι εννοω). Στο Always on ηταν συνεχεια τσιτα ολα, στις υπολοιπες επαιζε, στο max battery duration ηταν μονιμως underclocked. Στα Vista δεν εχει κατι παρομοιο?
-
02-09-07, 14:07 Απάντηση: Intel Speedstep και Vista #3
-
02-09-07, 14:25 Απάντηση: Intel Speedstep και Vista #4
Για να το συγκεκριμενοποιήσω περισσότερο:
Βρήκα έναν οδηγό εδώ. Η επιλογή "Processor Power Management" που φαίνεται στο τελευταίο screenshot σε μένα απλά δεν υπάρχει.
Αυτό συμβαίνει και σε άλλους όπως διαβάζω στα σχόλια της ίδιας σελίδας, αλλά λύση δεν βρέθηκε...
-
02-09-07, 14:54 Απάντηση: Intel Speedstep και Vista #5
Aπο την σελιδα που παραθεσες:
Vista drops support for ACPI v1.0 motherboards as far as I'm aware, so no matter what you do unless it currently works, or your mobo manufacturer brings out support for ACPI 2.0 I don't think you can make it work, I've not been able to after trying lots of things.
http://cpu.rightmark.org/products/rmclock.shtml - rmclock however does do exactly the same job and seems to work under vista, my 2.2Ghz athlon (on vista 32-bit) is running at 800Mhz at the moment.
-
02-09-07, 15:11 Απάντηση: Intel Speedstep και Vista #6
Στο Device Manager μου γράφει "Υπολογιστής βασισμένος σε ACPI x86". Αυτό είναι v1 ή v2;
To RMClock το δοκίμασα για λίγο και κάνει δουλειά. Όταν το χρησιμοποίησα και χωρίς μεγάλο φόρτο, η CPU έπεφτε στα 800MHz με 1.025V VID και 6x FID. Θα ήθελα όμως να γίνεται η διαδικασία σε επίπεδο OS. Αυτό γιατί δεν είμαι εξοικειωμένος με τις ρυθμίσεις του RMClock.
Κατά τη δοκιμή, έθεσα "Use P-State transitions" και άφησα τα defaults. Επίσης, στο "CPU Performance Editor" έθεσα όταν FID = 6x, VID = 1.025V (το χαμηλότερο) ενώ όταν FID = 12x, VID = 1,212V (το υψηλότερο). Για τα ενδιάμεσα, επέλεξα "Auto adjust intermediate states VIDs" και το πρόγραμμα έθεσε αυτόματα τιμές για τα ενδιάμεσα FIDs. Πχ, για FID = 8x, έχει VID = 1,087V.
Τα παραπάνω σημαίνουν ότι θα αλλάζει αρκετά συχνά η συχνότητα και η τάση τροφοδοσίας της CPU. Επειδή βλέπω ότι γνωρίζεις επί του θέματος, είναι ακίνδυνο και φυσιολογικό κάτι τέτοιο για μια Speedstep enchanced CPU;
-
02-09-07, 18:31 Απάντηση: Intel Speedstep και Vista #7
Μπα, δεν ειμαι ιδιαιτερα γνωστης του θεματος, μην νομιζεις... παντως πιστευω πως ναι, ειναι φυσιολογικο-γι'αυτο το λογο υπαρχει αλλωστε. Εξ'αλλου, μην νομιζεις οτι αλλαζει και τοσο συχνα το stepping, καθως συνηθως το χαμηλοτερο ειναι υπεραρκετο για ολες τις καθημερινες εργασιες.
-
02-09-07, 18:40 Απάντηση: Intel Speedstep και Vista #8
Xouzouris σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις
Απ' όσο είδα πάντως το πόσο συχνά γίνεται αλλαγή του voltage και του frequency εξαρτάται από τις ρυθμίσεις που βάζω στο RMClock. Έχει επιλογές για όλα αυτά και αν και τις έχω στα defaults, θα προτιμούσα να έχει αναλάβει το OS αυτή τη δουλειά...
Παρόμοια Θέματα
-
Η Intel δεν θα αναβαθμίσει σε Vista
Από MNP-10 στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 246Τελευταίο Μήνυμα: 01-07-08, 19:14 -
Vista x64 και Intel ICH9
Από Yonah στο φόρουμ Motherboards, CPU και memoryΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 14-02-08, 02:50
Bookmarks