Γεια χαρά,
Μόλις την προηγούμενη βδομάδα έβαλα DSL γραμμή από τον ΟΤΕ σπίτι και αγόρασα συνδρομή Forthnet 256. Η γραμμή ενεργοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη. Αγόρασα κι ένα Zyxel Prestige 650R (PSTN) για router. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι το ασύρματο τηλέφωνο που έχω στο δωμάτιο (όπου είναι και ο υπολογιστής, router) κι ενώ έχω το splitter εκεί, έχει φύσηγμα όταν ο router είναι συγχρονισμένος με το DSLAM του κέντρου του ΟΤΕ. Αν τον κλείσω, το φύσηγμα φεύγει. Το περίεργο είναι ότι με την άλλη τηλεφωνική συσκευή που έχω στο σαλόνι το φύσηγμα δεν υφίσταται αν τη συνδέσω εκεί που είναι το ασύρματο. Άρα σε πρώτη φάση να υποθέσω ότι είναι το ασύρματο. Έχει παρατηρήσει κανείς παρόμοιο πρόβλημα; Επίσης από χθες υπάρχει το πρόβλημα ότι καθώς μιλάς στο τηλέφωνο, μπαίνει δεύτερη γραμμή μέσα και ακούγεται δεύτερη συνομιλία (οι οποίοι δεν μας ακούν). Κάλεσα χθες το 121 και είπαν σήμερα ότι θα στείλουν τεχνικούς να το κοιτάξουν. Εκτός αυτού αργά το βράδυ, ο router δε συγχρονιζόταν και δεν είχα internet φυσικά. Το κέντρο που ανήκω είναι του Αγ. Παύλου, Θεσ/νίκη (τηλ. από 20).
Ευχαριστώ,
Βασίλης
Εμφάνιση 1-15 από 19
-
25-01-05, 12:32 Πρόβλημα με νέα DSL γραμμή (παράσιτο, συνομιλίες) #1
-
25-01-05, 14:07 #2
Tο ασύρματο που έχεις στο δωμάτιό σου είναι διπολικό, δηλαδή το jack που πάει στο τήλ. έχει 2 καλώδια η 4? και αντίστοιχα το φίλτρο 2 ή 4?
There's only 10 types of people, those who understand binary and those who don't!
-
25-01-05, 17:03 #3
Αρχικό μήνυμα από Bororo
Επίσης, όπως είπα και στο πρώτο μήνυμα, από χθες το βράδυ δε συγχρονιζόταν ο router με το DSLAM. Ήρθε τεχνικός από τον ΟΤΕ σήμερα το μεσημέρι (εγώ έλειπα), έλεγξε τη γραμμή και δε βρήκε τίποτα (όσον αφορά στις παρεμβολές από άλλες γραμμές). Παίρνω πριν λίγο το 134 και από εκεί μου δίνουν το 1242 που είναι η τεχνική υποστήριξη για τις DSL γραμμές. Από εκεί μου είπαν ότι το DSLAM που ανήκω έχει πρόβλημα και ότι κάποια μέρη της Β. Ελλάδας (Κομοτηνή, κτλ) έχουν πρόβλημα με το internet και ότι ο ΟΤΕ τρέχει να τα διορθώσει. Μπορεί κάποιος που ανήκει στο ίδιο DSLAM να το επιβεβαιώσει αυτό (ότι δε δουλεύει);
Ούτε πρόλαβα να το χαρώ λίγο το DSL, πάλι με το κλασικό αναλογικό modem μπαίνω...
-
26-01-05, 00:04 #4
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
Η συσκευή που έχεις στο σαλόνι έχει φίλτρο ή η γραμμή πάει και εκεί μέσω του splitter ?
Αν δεν πηγαίνει μέσω του splitter θα χρειαστεί να βάλεις φίλτρο εκεί.We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
I forgot that I might see, so many Beautiful things
everything that has a beginning has an end
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
26-01-05, 00:20 #5
Και εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα. Η βάση από το ασύρματο ήταν απάνω στο γραφείο με τον υπολογιστή. Έβγαλα τη βάση από το δωμάτιο και τη πήγα σε άλλο. Το πρόβλημα λύθηκε. Άλλωστε δεν χρειάζεται να έχει κοντά σου τη βάση! Το τηλέφωνο θέλεις.
-
26-01-05, 09:51 #6
Αρχικό μήνυμα από nnn
Αρχικό μήνυμα από Re-Ti-Re
-
26-01-05, 11:24 #7
Αν μπορείς να πάρεις τηλέφωνο και να σε πάρουν τότε είναι εντάξει.
Βάλε το ασύρματο στο σαλόνι και το σταθερό στο γραφείο σου.
Το πρόβλημα είναι στην συχνότητα που χρησιμοποιεί η βάση από το ασύρματο.
Μπορείς να έχεις αν σε βολεύει το ασύρματο στο γραφείο σου δεν θα υπάρχει πρόβλημα η βάση να μην είναι κοντα.
Όταν θέλεις να φορτίσεις το ασύρματο κάντο το βράδυ.
-
26-01-05, 13:27 #8
Όσο για τα καλώδια ... όσα και να έχει το φις, μόνο τα 2 (μεσαία όπως έχει επικρατήσει στην Ελλάδα) χρησιμοποιούνται. Τα άλλα απλά υπάρχουν. Μην το σκέφτεσαι καν.
Δοκίμασε καλύτερα να μεταφέρεις τη βάση.
-Κ.
-
26-01-05, 21:22 #9
Αρχικό μήνυμα από frap
Μάλλον θα πάρω άλλο τηλέφωνο και θα το βάλω στο δωμάτιο.
Όσον αφορά στη γραμμή DSL, τελικά μετά από επικοινωνία με το 1242 και αφού μίλησα και με τον υπεύθυνο που έχουν εκεί (δεν μπορώ να πω, ο άνθρωπος ήταν ευγενέστατος και εξυπηρετικότατος) κι ενώ υποτίθεται ότι θα επικοινωνήσουν από το τεχνικό τμήμα για DSL μαζί μου, τελικά πριν από λίγο ο router συγχρόνισε και όλα φαίνεται να δουλεύουν καλά.
Ευχαριστώ.
-
31-01-05, 22:36 #10
Γεια χαρά,
Με γεια το νέο φόρουμ, αν και βλέπω σε κάποια σημεία μερικά ορθογραφικά λάθη (όσον αφορά κυρίως στους τονισμούς), πάντως προσωπικά μου αρέσει πιο πολύ από πριν και τα μενού στο πάνω μέρος είναι πολύ όμορφα έτσι όπως βγαίνουν.
Στο θέμα μας. Τελικά και άλλη συσκευή (ενσύρματη) που δοκίμασα στο δωμάτιο εκτός αυτή του σαλονιού, πάλι έχει φύσηγμα. Αυτό που σκέφτηκα είναι να βάλω το splitter έξω, ακριβώς εκεί που έρχεται η γραμμή του ΟΤΕ και από τη στιγμή που χρησιμοποιούνται 2 σύρματα, να περάσω από το ίδιο καλώδιο (με πατέντα) τα σήματα του dsl και της φωνής και να τα διαχωρήσω πάλι στο δωμάτιο (με 2η πατέντα), από τα οποία το ένα θα πάει στο Zyxel και το άλλο στο τηλέφωνο. Πιθανόν να μην έχει φύσηγμα με αυτό τον τρόπο (θα δείξει η δοκιμή), αλλά τουλάχιστον θα είναι πιο σημαζεμένα και θα είναι πιο σωστή η συνδεσμολογία (σε σχέση με τώρα).
Αυτά.
-
01-02-05, 00:45 #11
Για να μην ανοίγω καινούριο thread ακούστε και τη δική μου ιστορία. Ενεργοποιήθηκε σήμερα η γραμμή μου στις 12 το μεσημέρι, το modem είναι ένα speedtouch 530 over pstn. Το συνδέω χύμα σε μία πρίζα του σπιτιού μου, και σε όλες τις υπόλοιπες συσκευές βάζω μπροστά από ένα φιλτράκι. Έχω όμως πάρα πολύ θόρυβο σε όλες τις συσκευές και μόνο όταν το modem είναι ανοιχτό. Όταν το βγάζω απο την πρίζα ο θόρυβος εξαφανίζεται από όλες τις συσκευές! Τι λέτε να συμβαίνει?? Plzzzz help!
-
14-02-05, 02:08 #12
Να υποθέσω οτι υπάρχει γενικό πρόβλημα με τα ασύρματα? Εγώ εχω ενα ασύρματο παλιό σχετικά, του οποίου η βάση βρίσκεται στο σαλόνι. Αλλο τηλέφωνο στο σπίτι δεν υπάρχει. Στο δωμάτιο που είναι ο υπολογιστής, το modem πηγαίνει κατευθείαν στην πρίζα του τηλεφώνου. Στο ασύρματο φυσικά εχω βάλει φίλτρο. Μέσα στην εβδομάδα περιμένω λογικά να μου ενεργοποιήσουν την DSL. Θα έχω πρόβλημα με το ασύρματο με θόρυβο κλπ?
-
14-02-05, 08:45 #13
TearDrop, Έχω κάνει ακριβός αυτό που περιγράφεις και δουλεύει μια χαρά.
-
14-02-05, 10:14 #14
Καλημέρα,
Αρχικό μήνυμα από TearDrop
Αρχικό μήνυμα από TearDrop
-
14-02-05, 22:59 #15
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
Εγώ προσωπικά έχω 2 ασύρματα με τις βάσεις τους στο ίδιο δωμάτιο μαζί με wifi router και 2 υπολογιστές και δεν υπάρχει πρόβλημα παρεμβολών.
Είναι πως θα κάτσει.We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
I forgot that I might see, so many Beautiful things
everything that has a beginning has an end
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
Παρόμοια Θέματα
-
Νέα πολυκατοικία: ποιός δίνει τηλ+DSL χωρις καθόλου γραμμή ΟΤΕ?
Από agarwaen στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 24Τελευταίο Μήνυμα: 30-04-07, 02:19 -
Προβλημα με χρεώσεις σε νεα γραμμη
Από union1 στο φόρουμ Σταθερή & Κινητή ΤηλεφωνίαΜηνύματα: 16Τελευταίο Μήνυμα: 23-10-06, 13:25 -
Ερωτήση σχετικά με κόστος για νεα γραμμή + DSL
Από Otf_ στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 17-06-06, 21:42 -
Ερώτηση για νέα γραμμή DSL οτε
Από mike_vmp στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 04-10-05, 14:49 -
απορια για νεα συνδρομη με ιδια γραμμη dsl
Από nicks1974 στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 9Τελευταίο Μήνυμα: 29-09-04, 13:56
Bookmarks