Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 19
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΟΥΜΠΑ
    Router
    Fritz!box 7530
    Γεια χαρά,

Μόλις την προηγούμενη βδομάδα έβαλα DSL γραμμή από τον ΟΤΕ σπίτι και αγόρασα συνδρομή Forthnet 256. Η γραμμή ενεργοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη. Αγόρασα κι ένα Zyxel Prestige 650R (PSTN) για router. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι το ασύρματο τηλέφωνο που έχω στο δωμάτιο (όπου είναι και ο υπολογιστής, router) κι ενώ έχω το splitter εκεί, έχει φύσηγμα όταν ο router είναι συγχρονισμένος με το DSLAM του κέντρου του ΟΤΕ. Αν τον κλείσω, το φύσηγμα φεύγει. Το περίεργο είναι ότι με την άλλη τηλεφωνική συσκευή που έχω στο σαλόνι το φύσηγμα δεν υφίσταται αν τη συνδέσω εκεί που είναι το ασύρματο. Άρα σε πρώτη φάση να υποθέσω ότι είναι το ασύρματο. Έχει παρατηρήσει κανείς παρόμοιο πρόβλημα; Επίσης από χθες υπάρχει το πρόβλημα ότι καθώς μιλάς στο τηλέφωνο, μπαίνει δεύτερη γραμμή μέσα και ακούγεται δεύτερη συνομιλία (οι οποίοι δεν μας ακούν). Κάλεσα χθες το 121 και είπαν σήμερα ότι θα στείλουν τεχνικούς να το κοιτάξουν. Εκτός αυτού αργά το βράδυ, ο router δε συγχρονιζόταν και δεν είχα internet φυσικά. Το κέντρο που ανήκω είναι του Αγ. Παύλου, Θεσ/νίκη (τηλ. από 20).

Ευχαριστώ,
    Βασίλης

Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    1024/256
    ISP
    Forthnet
    Router
    Zyxel P-660HW
    Tο ασύρματο που έχεις στο δωμάτιό σου είναι διπολικό, δηλαδή το jack που πάει στο τήλ. έχει 2 καλώδια η 4? και αντίστοιχα το φίλτρο 2 ή 4?
    There's only 10 types of people, those who understand binary and those who don't!

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΟΥΜΠΑ
    Router
    Fritz!box 7530
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Bororo
    Tο ασύρματο που έχεις στο δωμάτιό σου είναι διπολικό, δηλαδή το jack που πάει στο τήλ. έχει 2 καλώδια η 4? και αντίστοιχα το φίλτρο 2 ή 4?
    Στο δωμάτιο μέσα έχω splitter, το οποίο από ότι βλέπω τώρα είναι με 4 καλώδια, όπως και το καλώδιο που συνδέεται από την έξοδο phone του splitter με το ασύρματο. Λες να φταίει το ότι έχει 4 σύρματα το καλώδιο που συνδέεται με το ασύρματο; Επίσης από όσο ξέρω, με το splitter δε χρειάζεται να τοποθετήσω και φίλτρο πριν το τηλέφωνο, σωστά;

Επίσης, όπως είπα και στο πρώτο μήνυμα, από χθες το βράδυ δε συγχρονιζόταν ο router με το DSLAM. Ήρθε τεχνικός από τον ΟΤΕ σήμερα το μεσημέρι (εγώ έλειπα), έλεγξε τη γραμμή και δε βρήκε τίποτα (όσον αφορά στις παρεμβολές από άλλες γραμμές). Παίρνω πριν λίγο το 134 και από εκεί μου δίνουν το 1242 που είναι η τεχνική υποστήριξη για τις DSL γραμμές. Από εκεί μου είπαν ότι το DSLAM που ανήκω έχει πρόβλημα και ότι κάποια μέρη της Β. Ελλάδας (Κομοτηνή, κτλ) έχουν πρόβλημα με το internet και ότι ο ΟΤΕ τρέχει να τα διορθώσει. Μπορεί κάποιος που ανήκει στο ίδιο DSLAM να το επιβεβαιώσει αυτό (ότι δε δουλεύει);

Ούτε πρόλαβα να το χαρώ λίγο το DSL, πάλι με το κλασικό αναλογικό modem μπαίνω...

Downloads
    218
    Uploads
    48
    Άρθρα
    6
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Wind
    Router
    Technicolor DGA4130
    SNR / Attn
    6(dB) / 2.8(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Η συσκευή που έχεις στο σαλόνι έχει φίλτρο ή η γραμμή πάει και εκεί μέσω του splitter ?

Αν δεν πηγαίνει μέσω του splitter θα χρειαστεί να βάλεις φίλτρο εκεί.
    We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
    I forgot that I might see, so many Beautiful things
    everything that has a beginning has an end
    See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me

Περιοχή
    Μπροστά από το πληκτρολόγιο και το δάκτυλο στο ποντίκι
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    2048/256
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ
    Router
    Speedtouch 510v4
    SNR / Attn
    19,5(dB) / 23(dB)
    Και εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα. Η βάση από το ασύρματο ήταν απάνω στο γραφείο με τον υπολογιστή. Έβγαλα τη βάση από το δωμάτιο και τη πήγα σε άλλο. Το πρόβλημα λύθηκε. Άλλωστε δεν χρειάζεται να έχει κοντά σου τη βάση! Το τηλέφωνο θέλεις.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΟΥΜΠΑ
    Router
    Fritz!box 7530
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nnn
    Η συσκευή που έχεις στο σαλόνι έχει φίλτρο ή η γραμμή πάει και εκεί μέσω του splitter ?

Αν δεν πηγαίνει μέσω του splitter θα χρειαστεί να βάλεις φίλτρο εκεί.
    Δεν περνάει μέσω του splitter και έχει φίλτρο. Δεν έχει πρόβλημα η συσκευή εκείνη, αλλά το ασύρματο. Φυσικά από τη Δευτέρα το βράδυ που δεν συγχρονίζει ο router με το DSLAM δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα...

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Re-Ti-Re
    Και εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα. Η βάση από το ασύρματο ήταν απάνω στο γραφείο με τον υπολογιστή. Έβγαλα τη βάση από το δωμάτιο και τη πήγα σε άλλο. Το πρόβλημα λύθηκε. Άλλωστε δεν χρειάζεται να έχει κοντά σου τη βάση! Το τηλέφωνο θέλεις
    Ναι, αλλά και το τηλέφωνο χρειάζεται κάπου κάπου να είναι στη βάση για να φορτίζει κιόλας. Υποψιάζομαι όπως είπε ο Bororo ότι φταίει το καλώδιο με τα 4 σύρματα. Το έλεγξες κι εσύ μήπως φταίει αυτό;

Περιοχή
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    2048/256
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ
    Router
    Speedtouch 510v4
    SNR / Attn
    19,5(dB) / 23(dB)
    Αν μπορείς να πάρεις τηλέφωνο και να σε πάρουν τότε είναι εντάξει.

Βάλε το ασύρματο στο σαλόνι και το σταθερό στο γραφείο σου.
    Το πρόβλημα είναι στην συχνότητα που χρησιμοποιεί η βάση από το ασύρματο.
    Μπορείς να έχεις αν σε βολεύει το ασύρματο στο γραφείο σου δεν θα υπάρχει πρόβλημα η βάση να μην είναι κοντα.

Όταν θέλεις να φορτίσεις το ασύρματο κάντο το βράδυ.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Wind
    Router
    ZTE H288A
    Όσο για τα καλώδια ... όσα και να έχει το φις, μόνο τα 2 (μεσαία όπως έχει επικρατήσει στην Ελλάδα) χρησιμοποιούνται. Τα άλλα απλά υπάρχουν. Μην το σκέφτεσαι καν.

Δοκίμασε καλύτερα να μεταφέρεις τη βάση.

-Κ.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΟΥΜΠΑ
    Router
    Fritz!box 7530
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από frap
    Όσο για τα καλώδια ... όσα και να έχει το φις, μόνο τα 2 (μεσαία όπως έχει επικρατήσει στην Ελλάδα) χρησιμοποιούνται. Τα άλλα απλά υπάρχουν. Μην το σκέφτεσαι καν.

Δοκίμασε καλύτερα να μεταφέρεις τη βάση.

-Κ.
    Τελικά από ότι φαίνεται, αν ΔΕΝ μεταφέρω τη βάση κάπου αλλού δεν πρόκειται να βγάλω άκρη. Το δοκίμασα και στη γραμμή που έχω έξω στο σαλόνι και παίζει κανονικά. Μάλλον θα πάρω άλλο τηλέφωνο και θα το βάλω στο δωμάτιο.

Όσον αφορά στη γραμμή DSL, τελικά μετά από επικοινωνία με το 1242 και αφού μίλησα και με τον υπεύθυνο που έχουν εκεί (δεν μπορώ να πω, ο άνθρωπος ήταν ευγενέστατος και εξυπηρετικότατος) κι ενώ υποτίθεται ότι θα επικοινωνήσουν από το τεχνικό τμήμα για DSL μαζί μου, τελικά πριν από λίγο ο router συγχρόνισε και όλα φαίνεται να δουλεύουν καλά.

Ευχαριστώ.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΟΥΜΠΑ
    Router
    Fritz!box 7530
    Γεια χαρά,

Με γεια το νέο φόρουμ, αν και βλέπω σε κάποια σημεία μερικά ορθογραφικά λάθη (όσον αφορά κυρίως στους τονισμούς), πάντως προσωπικά μου αρέσει πιο πολύ από πριν και τα μενού στο πάνω μέρος είναι πολύ όμορφα έτσι όπως βγαίνουν.

Στο θέμα μας. Τελικά και άλλη συσκευή (ενσύρματη) που δοκίμασα στο δωμάτιο εκτός αυτή του σαλονιού, πάλι έχει φύσηγμα. Αυτό που σκέφτηκα είναι να βάλω το splitter έξω, ακριβώς εκεί που έρχεται η γραμμή του ΟΤΕ και από τη στιγμή που χρησιμοποιούνται 2 σύρματα, να περάσω από το ίδιο καλώδιο (με πατέντα) τα σήματα του dsl και της φωνής και να τα διαχωρήσω πάλι στο δωμάτιο (με 2η πατέντα), από τα οποία το ένα θα πάει στο Zyxel και το άλλο στο τηλέφωνο. Πιθανόν να μην έχει φύσηγμα με αυτό τον τρόπο (θα δείξει η δοκιμή), αλλά τουλάχιστον θα είναι πιο σημαζεμένα και θα είναι πιο σωστή η συνδεσμολογία (σε σχέση με τώρα).

Αυτά.

Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ
    Router
    RB2011UiAS-RM
    Path Level
    Interleaved
    Για να μην ανοίγω καινούριο thread ακούστε και τη δική μου ιστορία. Ενεργοποιήθηκε σήμερα η γραμμή μου στις 12 το μεσημέρι, το modem είναι ένα speedtouch 530 over pstn. Το συνδέω χύμα σε μία πρίζα του σπιτιού μου, και σε όλες τις υπόλοιπες συσκευές βάζω μπροστά από ένα φιλτράκι. Έχω όμως πάρα πολύ θόρυβο σε όλες τις συσκευές και μόνο όταν το modem είναι ανοιχτό. Όταν το βγάζω απο την πρίζα ο θόρυβος εξαφανίζεται από όλες τις συσκευές! Τι λέτε να συμβαίνει?? Plzzzz help!

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    10
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Vodafone
    Router
    PFSense
    Path Level
    Interleaved
    Να υποθέσω οτι υπάρχει γενικό πρόβλημα με τα ασύρματα? Εγώ εχω ενα ασύρματο παλιό σχετικά, του οποίου η βάση βρίσκεται στο σαλόνι. Αλλο τηλέφωνο στο σπίτι δεν υπάρχει. Στο δωμάτιο που είναι ο υπολογιστής, το modem πηγαίνει κατευθείαν στην πρίζα του τηλεφώνου. Στο ασύρματο φυσικά εχω βάλει φίλτρο. Μέσα στην εβδομάδα περιμένω λογικά να μου ενεργοποιήσουν την DSL. Θα έχω πρόβλημα με το ασύρματο με θόρυβο κλπ?

Περιοχή
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    2048/256
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ
    Router
    Speedtouch 510v4
    SNR / Attn
    19,5(dB) / 23(dB)
    TearDrop, Έχω κάνει ακριβός αυτό που περιγράφεις και δουλεύει μια χαρά.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΟΥΜΠΑ
    Router
    Fritz!box 7530
    Καλημέρα,

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από TearDrop
    Να υποθέσω οτι υπάρχει γενικό πρόβλημα με τα ασύρματα?
    Μάλλον ναι.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από TearDrop
    Εγώ εχω ενα ασύρματο παλιό σχετικά, του οποίου η βάση βρίσκεται στο σαλόνι. Αλλο τηλέφωνο στο σπίτι δεν υπάρχει. Στο δωμάτιο που είναι ο υπολογιστής, το modem πηγαίνει κατευθείαν στην πρίζα του τηλεφώνου. Στο ασύρματο φυσικά εχω βάλει φίλτρο. Μέσα στην εβδομάδα περιμένω λογικά να μου ενεργοποιήσουν την DSL. Θα έχω πρόβλημα με το ασύρματο με θόρυβο κλπ?
    Δε νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα, γιατί τη βάση σου την έχεις εκτός δωματίου που είναι ο υπολογιστής με το modem. Εγώ είχα πρόβλημα αν στον ίδιο χώρο ήταν υπολογιστής με router και βάση του ασυρμάτου.

Downloads
    218
    Uploads
    48
    Άρθρα
    6
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Wind
    Router
    Technicolor DGA4130
    SNR / Attn
    6(dB) / 2.8(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Εγώ προσωπικά έχω 2 ασύρματα με τις βάσεις τους στο ίδιο δωμάτιο μαζί με wifi router και 2 υπολογιστές και δεν υπάρχει πρόβλημα παρεμβολών.

Είναι πως θα κάτσει.
    We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
    I forgot that I might see, so many Beautiful things
    everything that has a beginning has an end
    See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me

Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Μηνύματα: 24
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-04-07, 02:19
  2. Προβλημα με χρεώσεις σε νεα γραμμη
    Από union1 στο φόρουμ Σταθερή & Κινητή Τηλεφωνία
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-10-06, 13:25
  3. Μηνύματα: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-06-06, 21:42
  4. Ερώτηση για νέα γραμμή DSL οτε
    Από mike_vmp στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-10-05, 14:49