Σελ. 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 32
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    18739/1020
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΝΙΓΡΙΤΑ
    Router
    thomson tg585 V7
    SNR / Attn
    6/16(dB) / 7/6(dB)
    καλησπέρα παίδες. θα ήθελα να μου λύσετε την εξής απορία. σε ένα καινούργιο laptop, τι πρέπει να κάνω με την μπαταρία? είναι πχ σαν τα κινητά? πρέπει να την φορτίσω κάποιες ώρες χωρίς να τον ανοίξω? και αν ναι, πόσες ώρες?

ευχαριστώ για το χρόνο σας...

Περιοχή
    ΠΕΛΛΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
    Downloads
    15
    Uploads
    6
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    COSMOTE VDSL2
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
    Router
    H1600
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από andreas.papak Εμφάνιση μηνυμάτων
    καλησπέρα παίδες. θα ήθελα να μου λύσετε την εξής απορία. σε ένα καινούργιο laptop, τι πρέπει να κάνω με την μπαταρία? είναι πχ σαν τα κινητά? πρέπει να την φορτίσω κάποιες ώρες χωρίς να τον ανοίξω? και αν ναι, πόσες ώρες?

ευχαριστώ για το χρόνο σας...
    Λοιπόν... εδώ δώσε λίγη προσοχή.
    Οι μπαταρίες μοιάζουν με των κινητών όμως ολοκληρώνονται διαφορετικά. Τι σημαίνει αυτό;
    Την πρώτη φόρά, θα βάλεις την μπαταρία και μαζί με το καλώδιο φόρτισης θα χρησιμοποιείς τον υπολογιστή όσο θες, αλλά δεν θα βγάλεις το καλώδιο μέχρι να φορτίσει. Αφού φορτίσει βγάζεις τον φορτιστή και τον χρησιμοποιείς με την μπαταρία. Όταν σε ενημερώσουν τα Windows, τον βάζεις ξανά στον φορτιστή. Μην την στραγγίξεις που λέμε.. Αυτό θα το κάνεις 2-3 φορές. Εννοείται μπορείς όποτε θες να κλείσεις τον υπολογιστή, δεν θα τα κάνεις αυτά μονορούφι! απλά όταν όποτε φορτίζει, αφαιρείς το καλώδιο και παίζεις με την μπαταρία.

Ο λόγος που κάνουμε όλο αυτό είναι να κάνουμε ένα calibration στην μπαταρία και στην χωρητικότητά της, χωρίς να την υποβάλουμε σε μέγιστη πίεση ( καλώδιο συνέχεια, ή στραγγισμένη )

Τώρα θα σου δώσω 2 μεγάλες συμβουλές. Αν θες να ζήσει η μπαταρία σου 4 χρόνια και πάνω... όσο βαρετό και αν είναι πρέπει να την αφαιρείς.
    Δηλαδή αν χρησιμοποιείς τον φορητό συνέχεια σπίτι και που και που τον πας έξω.... τότε όσο είναι σπίτι θα φορτίσεις στο φουλ την μπαταρία του και θα την βγάλεις.. θα δουλεύεις μόνο με το καλώδιο. Όταν θα θες να τον πάρεις έξω, θα βάζεις την μπαταρία.

Αυτό ενέχει τον κίνδυνο που έχουν και τα Desktop PCs, απότομη διακοπή ρεύματος/απώλεια δεδομένων αλλά σώζεις την μπαταρία σου ΚΑΙ έχεις και πιο κρύο φορητό.

Αν επιμένεις μπορείς κανονικά να έχεις πάντα μέσα την μπαταρία και πάντα το καλώδιο πάνω... απλά... θα την κλαίς στα σίγουρα μέσα σε 2 χρόνια....

Ελπίζω να βοήθησα!
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος manosdoc : 15-11-07 στις 19:43.
    Το δικαίωμά σου να μιλάς δεν περιλαμβάνει την υποχρέωσή μου να σε πάρω στα σοβαρά.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    18739/1020
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΝΙΓΡΙΤΑ
    Router
    thomson tg585 V7
    SNR / Attn
    6/16(dB) / 7/6(dB)
    πολύ χρήσιμες πληροφορίες. ευχαριστώ φίλε. αν την μπαταρία την χρησιμοποιώ μια φορά στις 3 βδομάδες, δε πιστεύω να πάθει κάτι από το πολύ "καθισιό"... στο σπίτι το έχω και με ρεύμα θα δουλεύει. σπάνια θα φεύγω και θα το παίρνω μαζί μου...

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από manosdoc Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τώρα θα σου δώσω 2 μεγάλες συμβουλές. Αν θες να ζήσει η μπαταρία σου 4 χρόνια και πάνω... όσο βαρετό και αν είναι πρέπει να την αφαιρείς.
    Δηλαδή αν χρησιμοποιείς τον φορητό συνέχεια σπίτι και που και που τον πας έξω.... τότε όσο είναι σπίτι θα φορτίσεις στο φουλ την μπαταρία του και θα την βγάλεις.. θα δουλεύεις μόνο με το καλώδιο. Όταν θα θες να τον πάρεις έξω, θα βάζεις την μπαταρία.

Αυτό ενέχει τον κίνδυνο που έχουν και τα Desktop PCs, απότομη διακοπή ρεύματος/απώλεια δεδομένων αλλά σώζεις την μπαταρία σου ΚΑΙ έχεις και πιο κρύο φορητό.

Αν επιμένεις μπορείς κανονικά να έχεις πάντα μέσα την μπαταρία και πάντα το καλώδιο πάνω... απλά... θα την κλαίς στα σίγουρα μέσα σε 2 χρόνια....

Ελπίζω να βοήθησα!
    Συμφωνώ στη θεωρεία αλλά διαφωνώ στην πράξη
    α) Ο φορητός ο ίδιος μπορεί να μην τη βγάλει τέσσερα χρόνια, σίγουρα θα ξεπεραστεί, οπότε θα μείνεις με την μπαταρία στο χέρι.
    β) Σε πολλές περιοχές της ελλάδας π.χ. νησιά η ΔΕΗ είναι σκ@τ@. Διακοπές ρεύματος επί μία ώρα τουλάχιστον αρκετές μέρες το χρόνο. Έχω πετάξει δύο UPS σε τρία χρόνια (2 PC).
    γ) Να έχω laptop στο σπίτι με UPS είναι μάλλον ξεφτίλα.
    δ) H θερμοκρασία του φορητού είναι ένα θέμα όντως.
    Centos 6.4 !

Downloads
    11
    Uploads
    0
    ISP
    Nova
    Λοιπόν... εδώ δώσε λίγη προσοχή.
    Οι μπαταρίες μοιάζουν με των κινητών όμως ολοκληρώνονται διαφορετικά. Τι σημαίνει αυτό;
    Την πρώτη φόρά, θα βάλεις την μπαταρία και μαζί με το καλώδιο φόρτισης θα χρησιμοποιείς τον υπολογιστή όσο θες, αλλά δεν θα βγάλεις το καλώδιο μέχρι να φορτίσει. Αφού φορτίσει βγάζεις τον φορτιστή και τον χρησιμοποιείς με την μπαταρία. Όταν σε ενημερώσουν τα Windows, τον βάζεις ξανά στον φορτιστή. Μην την στραγγίξεις που λέμε.. Αυτό θα το κάνεις 2-3 φορές. Εννοείται μπορείς όποτε θες να κλείσεις τον υπολογιστή, δεν θα τα κάνεις αυτά μονορούφι! απλά όταν όποτε φορτίζει, αφαιρείς το καλώδιο και παίζεις με την μπαταρία.

Ο λόγος που κάνουμε όλο αυτό είναι να κάνουμε ένα calibration στην μπαταρία και στην χωρητικότητά της, χωρίς να την υποβάλουμε σε μέγιστη πίεση ( καλώδιο συνέχεια, ή στραγγισμένη )

Ελπίζω να βοήθησα!
    Ως προς το πρωτο σκελος δεν εχω αποψη και δεν εχω ακολουθθησει αυτη την πρακτικη ποτε.

Στο δευτερο ομως , δηλαδη στην αφαιρεση της μπαταριας διαφωνω καθετα.

1) Τι νοημα εχει να εχεις φορητο αν δεν εχει μπαταρια ? Οπως λεει και ο φιλος παραπανω αν τα παιξει το μηχανακι τι να την κανεις την μπαταρια ?

2) Οσες οδηγιες εταιρειων εχω διαβασει αναφερουν πως η μπαταρια πρεπει να ειναι παντοτε μεσα στο φορητο. Και για λογους λειτουργιας πχ συντηρηση δεδομενων BIOS αλλα και γιατι παρατεινεται η ζωη της.

3) Αυτο που συνισταται ειναι τουλαχιστον μια φορα το μηνα να δουλευει το μηχανημα στη μπαταρια μεχρι τα windows να βγαλουν προειδοποιηση. Δηλαδη οχι συνεχεια ρευμα ουτε μπαταρια.

4) Οι μπαταριες κρατουν συνηθως +1 χρονο η 400-500 φορτο-αποφορτισεις. Για αυτο και δεν δινεται μεγαλυτερη εγγυηση.

Περιοχή
    ΠΕΛΛΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
    Downloads
    15
    Uploads
    6
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    COSMOTE VDSL2
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
    Router
    H1600
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από stavrosLinux Εμφάνιση μηνυμάτων
    Συμφωνώ στη θεωρεία αλλά διαφωνώ στην πράξη
    α) Ο φορητός ο ίδιος μπορεί να μην τη βγάλει τέσσερα χρόνια, σίγουρα θα ξεπεραστεί, οπότε θα μείνεις με την μπαταρία στο χέρι.
    β) Σε πολλές περιοχές της ελλάδας π.χ. νησιά η ΔΕΗ είναι σκ@τ@. Διακοπές ρεύματος επί μία ώρα τουλάχιστον αρκετές μέρες το χρόνο. Έχω πετάξει δύο UPS σε τρία χρόνια (2 PC).
    γ) Να έχω laptop στο σπίτι με UPS είναι μάλλον ξεφτίλα.
    δ) H θερμοκρασία του φορητού είναι ένα θέμα όντως.
    α) Συμφωνούμε
    β) Αυτό ανέκαθεν ίσχυε για κάθε Desktop PC, είναι κίνδυνος απώλειας δεδομένων σίγουρα.
    γ) Δεν το θεωρώ ξεφτίλα για 2 λόγους. 1ον Αν τελικά η χρήση του φορητού είναι 6 μέρες την εβδομάδα καλώδιο και 4 ωρίτσες αν πεταχτείς κάπου, από μόνος σου τον κάνεις σχεδόν σταθερό, άλλωστε δεν είναι όλοι συνέχεια On the go. 2ον Ένα UPS για προστασία απλή, είναι καλό να έχεις για πολλές συσκευές στο σπίτι και μια είναι και ο φορητός. Δεν είναι ανάγκη να αγοραστεί UPS με μπαταρία, απλώς μια φτηνή λύση προστασίας από την τάση. Τα δεδομένα ας τα χάσω... τα περισσότερα θα τα βρω, μόνο αν έτρεχα κάποια εργασία εκείνη την ώρα στην μνήμη.
    δ) είναι σαφώς πιο κρύος χωρίς την μπαταρία

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από 29gk Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ως προς το πρωτο σκελος δεν εχω αποψη και δεν εχω ακολουθθησει αυτη την πρακτικη ποτε.

Στο δευτερο ομως , δηλαδη στην αφαιρεση της μπαταριας διαφωνω καθετα.

1) Τι νοημα εχει να εχεις φορητο αν δεν εχει μπαταρια ? Οπως λεει και ο φιλος παραπανω αν τα παιξει το μηχανακι τι να την κανεις την μπαταρια ?

2) Οσες οδηγιες εταιρειων εχω διαβασει αναφερουν πως η μπαταρια πρεπει να ειναι παντοτε μεσα στο φορητο. Και για λογους λειτουργιας πχ συντηρηση δεδομενων BIOS αλλα και γιατι παρατεινεται η ζωη της.

3) Αυτο που συνισταται ειναι τουλαχιστον μια φορα το μηνα να δουλευει το μηχανημα στη μπαταρια μεχρι τα windows να βγαλουν προειδοποιηση. Δηλαδη οχι συνεχεια ρευμα ουτε μπαταρια.

4) Οι μπαταριες κρατουν συνηθως +1 χρονο η 400-500 φορτο-αποφορτισεις. Για αυτο και δεν δινεται μεγαλυτερη εγγυηση.
    1) ναι, εντάξει όπως είπα και πιο πάνω όποτε πας έξω, την βάζεις.
    2) Νομίζω είναι απόλυτα λάθος, το ότι η μπαταρία μέσα στον φορητό με το καλώδιο συνέχεια πάνω του θα έχει παράταση ζωής... ίσα ίσα, αυτό είναι που την καταστρέφει. Το BIOS δεν έχει κανένα πρόβλημα, έχει δική του μπαταρία, ( αν ποτέ απορρυθμιστεί αυτή, είναι χαρακτηριστικό ότι είτε έχεις την μπαταρία είτε όχι τις ρυθμίσεις δεν τις κρατάει παρά μόνο αν αλλάξεις την εσωτερική του μπαταρία.
    3) Και μόνο κάποια στιγμή που θα τον χρειαστείς μέσα στην βδομάδα με μπαταρία, κρατιέται το φορτίο της σε φόρμα.
    4) Εξαρτάται, από τα πόσα στοιχεία έχεις, το πόσο έντονα την διαχειρίζεσαι, και πότε την φορτίζεις/αποφορτίζεις. Η εγγύηση είναι ένα πονεμένο θέμα...

Αυτές είναι απλώς συμβουλές, για αυτούς που τον κρατούν καθηλωμένο ως επί το πλείστον, που μπορώ να σας δώσω μετά από χρήση φορητών 7 χρόνια τώρα... Δεν είμαι ειδικός, και πολύ απλά μπορείτε να κάνετε κανονικά χρήση όπως νομίζετε. Άλλωστε και να χαλάσει δεν έχει ιδιαίτερο κόστος, αν πραγματικά στο μέλλον την χρειάζεστε.

Το δικαίωμά σου να μιλάς δεν περιλαμβάνει την υποχρέωσή μου να σε πάρω στα σοβαρά.

Downloads
    1
    Uploads
    0
    κι εγω ειχα αγχος για την μπαταρια και ελεγα τι να κανω τι να κανω να παρω ups να μην παρω, αλλα τελικα λεω την αφηνω εκει οπως ειναι, αν θελω να τον μεταφερω ακομα καπου και μεσα στο σπιτι δε θα καθομαι να κλεινω το laptop, ή να βαζω βγαζω την μπαταρια, αν θελω στην τελικη παιρνω μια δευτερη σε κανα χρονο να χω ρεζερβα.

Για διακυμανσεις τασης ενα surge protector αρκετο αφου οι πτωσεις δεν το επηρεαζουν μιας και οι μετασχηματιστες δουλευουν απο 100-240volt(αυτος που εχω εγω τουλαχιστον)

Και τελος δεν ξερω για θερμοκρασια αλλα η μπαταρια μου ειναι κρυα οταν τον χρησιμοποιω με καλωδιο, υπαρχει κυκλωμα αποκοπης, ειναι ο πρωτος μου φορητος και αυτες ειναι οι δικες μου παρατηρησεις

Αυτο με τις μπαταριες στα κινητα ισως ισχυε παλια αλλα κανενα manual δεν αναφερει πολυωρες φορτισεις δεν ξερω για ποιο λογο οι πωλητες συνεχιζουν να δινουν παρομοιες οδηγιες
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος disqualified : 16-11-07 στις 01:16.

Downloads
    11
    Uploads
    0
    ISP
    Nova

2) Νομίζω είναι απόλυτα λάθος, το ότι η μπαταρία μέσα στον φορητό με το καλώδιο συνέχεια πάνω του θα έχει παράταση ζωής... ίσα ίσα, αυτό είναι που την καταστρέφει. Το BIOS δεν έχει κανένα πρόβλημα, έχει δική του μπαταρία, ( αν ποτέ απορρυθμιστεί αυτή, είναι χαρακτηριστικό ότι είτε έχεις την μπαταρία είτε όχι τις ρυθμίσεις δεν τις κρατάει παρά μόνο αν αλλάξεις την εσωτερική του μπαταρία.
    3) Και μόνο κάποια στιγμή που θα τον χρειαστείς μέσα στην βδομάδα με μπαταρία, κρατιέται το φορτίο της σε φόρμα.
    4) Εξαρτάται, από τα πόσα στοιχεία έχεις, το πόσο έντονα την διαχειρίζεσαι, και πότε την φορτίζεις/αποφορτίζεις. Η εγγύηση είναι ένα πονεμένο θέμα...
    1) Αν δεν εχεις την μπαταρια μεσα εχεις και αλλο ενα προβλημα. Χανεται το κεντρο βαρους !!! Στην χρηση λοιπον, βγαλε την μπαταρια και ανοιγοκλεισε κανα δυο φορες την οθονη και θα δεις τι εννοω

2) Ειχα διαβασει συστασεις στην Dell αλλα και στην ΗΡ. Τωρα να αλλαξε τοσο πολυ η τεχνολογια τον τελευταιο χρονο, δεν το νομιζω.

3) Αυτη η μεθοδος συστηνεται για να κρατα την μπαταρια "ζωντανη". Σε ενα Compaq του 05/2003 που εχω η μπαταρια ακομα δουλευει απλα απο τις 2 ωρες εχει πεσει στην 1+ σημερα. Αντιθετα σε ενα Apple G3 που η μπαταρια αποθηκευτηκε γεματη, πριν τον χρονο ηταν αχρηστη.

4) Αυτη τη διαρκεια δινουν ΟΛΟΙ οι κατασκευαστες. Εχω την εντυπωση πως τα στοιχεια δεν παιζουν ιδιαιτερο ρολο. Ειδικα στον αριθμο των φορτισεων.

Η αληθεια βεβαια ειναι πως το συγκεκριμενο θεμα το εχει δει σε συζητησεις απο το 1999 σε οτι αφορα την μπαταρια του φορητου και παντοτε υπαρχουν οι δυο αυτες "σχολες" . Η μια που την ..... βγαζει ( την μπαταρια βεβαιως ) και η αλλη που την αφηνει μεσα ( ειπαμε την μπαταρια )
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος 29gk : 16-11-07 στις 01:36.

Περιοχή
    ΠΕΛΛΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
    Downloads
    15
    Uploads
    6
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    COSMOTE VDSL2
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
    Router
    H1600
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από disqualified Εμφάνιση μηνυμάτων
    Και τελος δεν ξερω για θερμοκρασια αλλα η μπαταρια μου ειναι κρυα οταν τον χρησιμοποιω με καλωδιο, υπαρχει κυκλωμα αποκοπης, ειναι ο πρωτος μου φορητος και αυτες ειναι οι δικες μου παρατηρησεις
    Δεν λέω ότι ζεσταίνεται η μπαταρία, απλά διατηρεί την θερμοκρασία που δέχεται από το υπόλοιπο Laptop.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από 29gk Εμφάνιση μηνυμάτων
    1) Αν δεν εχεις την μπαταρια μεσα εχεις και αλλο ενα προβλημα. Χανεται το κεντρο βαρους !!! Στην χρηση λοιπον, βγαλε την μπαταρια και ανοιγοκλεισε κανα δυο φορες την οθονη και θα δεις τι εννοω

2) Ειχα διαβασει συστασεις στην Dell αλλα και στην ΗΡ. Τωρα να αλλαξε τοσο πολυ η τεχνολογια τον τελευταιο χρονο, δεν το νομιζω.

3) Αυτη η μεθοδος συστηνεται για να κρατα την μπαταρια "ζωντανη". Σε ενα Compaq του 05/2003 που εχω η μπαταρια ακομα δουλευει απλα απο τις 2 ωρες εχει πεσει στην 1+ σημερα. Αντιθετα σε ενα Apple G3 που η μπαταρια αποθηκευτηκε γεματη, πριν τον χρονο ηταν αχρηστη.

4) Αυτη τη διαρκεια δινουν ΟΛΟΙ οι κατασκευαστες. Εχω την εντυπωση πως τα στοιχεια δεν παιζουν ιδιαιτερο ρολο. Ειδικα στον αριθμο των φορτισεων.

Η αληθεια βεβαια ειναι πως το συγκεκριμενο θεμα το εχει δει σε συζητησεις απο το 1999 σε οτι αφορα την μπαταρια του φορητου και παντοτε υπαρχουν οι δυο αυτες "σχολες" . Η μια που την ..... βγαζει ( την μπαταρια βεβαιως ) και η αλλη που την αφηνει μεσα ( ειπαμε την μπαταρια )
    1) Έχω τον HP 530... Η οθόνη κατεβαίνει από πίσω ! Κανένα πρόβλημα εδώ!
    2) Ναι, η μπαταρία δεν φορτίζεται συνέχεια, έχει όπως λέει και ο φίλος ένα κύκλωμα σε steady-state mode που κάνει αποκοπή, όμως δεν είναι απόλυτο. Τα στοιχεία αποφορτίζονται φυσικώς και τότε επεμβαίνει κάνοντας άσκοπους κύκλους επαναφόρτισης σε φορτίο 95-99%, μεταβάλλοντας την απόδοσή της.
    3) Ναι το ίδιο λέμε πάνω κάτω. Απλά εσύ την κρατάς μέσα περισσότερο. Λόγω συχνών μου μετακινήσεων ως επί το πλείστον την έχω μέσα. Όταν όμως μένω σπίτι, ναι την βγάζω.
    5) Ναι για τον αριθμό των φορτίσεων συμφωνούμε!
    Είμαι πάντως της σχολής την... βγάζω έξω... την μπαταρία !

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    18739/1020
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΝΙΓΡΙΤΑ
    Router
    thomson tg585 V7
    SNR / Attn
    6/16(dB) / 7/6(dB)
    πω πω πω.... μπέρδεμα. αυτό που έβγαλα συμπέρασμα είναι πως αν το laptop το κρατήσω στα χέρια μου για 4-5 χρόνια, θα πρέπει να αλλάξω μπαταρία 2 φορές (πάνω κάτω).

το θέμα είναι αν θα αντέξω εγώ να έχω laptop για 4 χρόνια μιας και τόσα χρόνια είμαι με desktop. από μικρός είχα όνειρο να κρατήσω στα χέρια μου ένα τέτοιο διαβολάκο. αν δεν αντέξω, θα πάρει πόδι και θα ξαναγοράσω επιτραπέζιο (μιας και τον τωρινό που τον αγόρασα πριν ένα χρόνο τον πούλησα)...

Downloads
    1
    Uploads
    0
    εξαρταται φιλε μου τι θα κανεις στο laptop, το λογικο ειναι οτι μια μπαταρια δε θα κρατησει 5 χρονια ο,τι και να κανεις, αν θες να παιξεις σε 5 χρονια καινουριο παιχνιδι, μαλλον θα απογοητευθεις, φαντασου ναναι το καινουριο colin mc rae!!!! το πιο λογικο ειναι οτι δε θα σου παιζει καλα ουτε το φετινο...Μη μιλησω καν για την περιπτωση που εχεις παρει με on board καρτα. Παρ ολα αυτα αν δουλευει και ξερεις τις δυντοτητες του μια χαρα θα πηγαινει, παντως εγω θ αγοραζα κι ενα desktop καποια στιγμη...

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    47
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΣΟΛΩΝΟΣ
    Router
    FRITZ!Box 7590
    Σε 2 διαφορετικά laptop (Sony kai Fujitsu-Siemens) οι οδηγίες των κατασκευαστών είναι αντιφατικές.
    Δεν θα μας τρελλάνουν εντελώς.
    Άντε μην φορτίσω την μπαταρία, την βγάλω και την βάλω στο ψυγείο για να μην ξεφορτίζεται κιόλας !

Περιοχή
    Ηράκλειο
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    2048/256
    ISP
    Conn-x OTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΝΩΣΣΟΣ
    Router
    US Robotics 9108
    SNR / Attn
    22(dB) / 44(dB)
    Χρησιμοποιώ φορητά απο το 98, 4 εχω αλλάξει προς το παρόν. Το συμπέρασμα μου ειναι πως η μπαταρία όσο πιο πολλές φορές αδειάσει πλήρως-ξεζουμιστεί, τόσο γρηγορότερα πέφτει η απόδοση της. Απώλεια απόδοσης θα έχετε με οποιοδήποτε τρόπο και αν λειτουργείτε (μέσα-έξω). Στα 2 χρόνια περίπου η απόδοση θα μειωθεί ακόμα και 4 φορές να χρησιμοποιήθηκε μόνο. Πιθανό να έχουν αυτές τις προδιαγραφές εκ κατασκευής απλά ώστε να συνεχίζουμε να αγοράζουμε νέους φορητούς ή μπαταρίες. Γι αυτό δουλέψτε τα φορητά σας σαν φορητά και όταν γίνουν αφόρητα αγοράστε νέα μπαταρία ή νέο φορητό.

Σε δεύτερη φάση όσο πιο ποιοτικός είναι ένας φορητός, τόσο πιο ζόρικη μπαταρία έχει. Προς το παρόν έχω εντυπωπιαστεί από τα επαγγελματικά 12αρια φορητα της ΤΟSHIBA (portege), 2 χρόνια καθημερινής χρήσης με μπαταρία και ελάχιστες απώλειες. Κοινώς ότι πληρώνεις παίρνεις... Επίσης οτι χρειάζεσαι παίρνεις. Αν παίρνεις φορητό για να τον κρατάς σπίτι, τότε είτε 10 λεπτά είτε 200 λεπτά αυτονομίας θα σου είναι αδιάφορα.

........Auto merged post: insane_obsession added 1 Minutes and 32 Seconds later........

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από panil Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σε 2 διαφορετικά laptop (Sony kai Fujitsu-Siemens) οι οδηγίες των κατασκευαστών είναι αντιφατικές.
    Δεν θα μας τρελλάνουν εντελώς.
    Άντε μην φορτίσω την μπαταρία, την βγάλω και την βάλω στο ψυγείο για να μην ξεφορτίζεται κιόλας !
    ΄

ένα σχόλιο... Ακόμα και τα sony είναι καλύτερα απο τα fujitsu siemens :P
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος insane_obsession : 16-11-07 στις 19:02. Αιτία: auto merged post

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    47
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΣΟΛΩΝΟΣ
    Router
    FRITZ!Box 7590
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από insane_obsession Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το συμπέρασμα μου ειναι πως η μπαταρία όσο πιο πολλές φορές αδειάσει πλήρως-ξεζουμιστεί, τόσο γρηγορότερα πέφτει η απόδοση της.
    Σ' αυτό έχεις απόλυτο δίκιο (έχει κάνει σωστή εμπειρική παρατήρηση ) και οι 2 παραπάνω, όπως έγραφα, λένε ότι δεν πρέπει να ξελιγώνεις τις μπαταρίες των Laptop σε αντίθεση με τις μπαταρίες των κινητών.
    Στο 10% πρέπει να τις φορτίζεις.

Περιοχή
    ΠΕΛΛΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
    Downloads
    15
    Uploads
    6
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    COSMOTE VDSL2
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
    Router
    H1600
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από insane_obsession Εμφάνιση μηνυμάτων
    Χρησιμοποιώ φορητά απο το 98, 4 εχω αλλάξει προς το παρόν. Το συμπέρασμα μου ειναι πως η μπαταρία όσο πιο πολλές φορές αδειάσει πλήρως-ξεζουμιστεί, τόσο γρηγορότερα πέφτει η απόδοση της. Απώλεια απόδοσης θα έχετε με οποιοδήποτε τρόπο και αν λειτουργείτε (μέσα-έξω). Στα 2 χρόνια περίπου η απόδοση θα μειωθεί ακόμα και 4 φορές να χρησιμοποιήθηκε μόνο. Πιθανό να έχουν αυτές τις προδιαγραφές εκ κατασκευής απλά ώστε να συνεχίζουμε να αγοράζουμε νέους φορητούς ή μπαταρίες. Γι αυτό δουλέψτε τα φορητά σας σαν φορητά και όταν γίνουν αφόρητα αγοράστε νέα μπαταρία ή νέο φορητό.
    Συμφωνώ με τα λεγόμενά σου, από την αρχή ανέφερα ότι το ξεζούμισμα είναι ΛΑΘΟΣ.
    Αντίστοιχα είναι όμως και το συνεχές καλώδιο που καλιμπράρει σε φορτίο 95-99% συνέχεια...
    Για αυτούς που τον χρησιμοποιούν σαν σταθερό πρότεινα, να βγει η μπαταρία και να μπαίνει 1 με 2 φορές την εβδομάδα, ή όποτε μετακινηθούν.

Σίγουρα μετά τα 2 εώς 3 χρόνια πέφτει η απόδοση, όμως στο καλώδιο δεν μιλάμε για απόδοση αλλά για κατεστραμένη και επικίνδυνη μπαταρία. Συμφωνώ για την αγορά καινούριας όταν απαιτείται!

Σελ. 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Μακροζωϊα Μπαταρίας Laptop
    Από Sniper στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computing
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-11-08, 17:03
  2. Πρώτη φόρτιση σε laptop
    Από Meraklis στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computing
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-04-08, 23:47
  3. Συντήρηση μπαταρίας laptop
    Από lazar στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computing
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-05-07, 21:01
  4. Αγορα μπαταρίας Laptop ΗP pavilion