Σελ. 1 από 15 123611 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 220
  1. #1
    Εγγραφή
    29-06-2005
    Μηνύματα
    15.814
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    ISP
    .
    Κατά πάσα πιθανότητα, διαβάζετε αυτές τις γραμμές επειδή έχετε μεν ονομαστική σύνδεση 24 Mbps, αλλά το modem σας συνδέεται σε χαμηλότερη ταχύτητα. Υπάρχει ακόμα η περίπτωση να σας προβληματίζει το γεγονός ότι κατεβάζετε με χαμηλότερη ταχύτητα από 2400-2500 Kbyte / sec - όσο θα περίμενε δηλαδή κανείς από μια "24άρα" σύνδεση.

    Οι ερωτήσεις που προκύπτουν άμεσα είναι: "Τι ευθύνεται γι'αυτό; Πρέπει να ανησυχώ; Με "ρίξανε"; Τι μπορώ να κάνω;"

    Ακολουθούν οι απαντήσεις:

    Ταχύτητες Κλειδώματος

    Οι ταχύτητες κλειδώματος στις τεχνολογίες ADSL/ADSL2/2+, συναρτώνται άμεσα με:

    α) την ποιότητα της γραμμής μέχρι το σπίτι σας αλλά και μέσα στο σπίτι σας (καλωδιώσεις).
    β) την απόσταση από το κέντρο του ΟΤΕ που σας εξυπηρετεί.


    Α)
    Η ποιότητα της γραμμής έχει να κάνει με την ποιότητα των καλωδίων και συνδέσεων εντός του σπιτίου σας, εκτός του σπιτιού σας (πχ κολώνες, ΚΑΦΑΟ κτλ) και μέχρι το κέντρο του ΟΤΕ. Στην ποιότητα παίζουν ρόλο απ'την υγρασία και την οξειδώση έως τις παρεμβολές από άλλες γραμμές που ανεβάζουν τον "θόρυβο" της γραμμής σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε φαινόμενα συνακρόασης. Μάλιστα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο των διολισθαίνοντων ταχυτήτων από τους αυξανόμενους χρήστες ADSL στο ίδιο ΚΑΦΑΟ, που δημιουργούν και αυξανόμενες παρεμβολές στο γειτονικό, δικό σας, καλώδιο.

    Εσείς στο συγκεκριμένο σκέλος, αν διαπιστώσετε μέσα από τους οδηγούς του ADSLgr ότι δεν ευθύνεται η εξασθένηση (Β) αλλά κάτι άλλο για τις μειωμένες ταχύτητες, τότε μπορείτε να ελέγξετε τις καλωδιώσεις του σπιτιού σας.

    Β) Συνήθως, λόγω της απόστασης, ελάχιστοι χρήστες επιτυγχάνουν ταχύτητες >20 Mbps. Για να πιάσει κάποιος τέτοιες ταχύτητες πρέπει να μένει εξαιρετικά κοντά σε κέντρο του ΟΤΕ. Υπάρχει επίσης σημαντικός όγκος χρηστών με μεγάλη απόσταση από τα κέντρα του ΟΤΕ και οι οποίοι δεν επιτυγχάνουν ούτε τη μίση ταχύτητα από τα 24 Mbps (12 Mbps). Τέλος υπάρχουν και άλλοι χρήστες για τους οποίους ακόμα και τα 6 Mbps φαντάζουν ως ... όνειρο (!).

    Η απόσταση από το κέντρο είναι καθοριστική γιατί, αν το εξηγήσουμε απλά, "εξασθενεί το σήμα" (attenuation). Σχετικά με αυτό το κομμάτι, δεν μπορεί να γίνει τίποτα από πλευράς σας. Αυτός είναι και ο λόγος που οι πάροχοι δεν παρέχουν πακέτα με 24 Mbps αλλά ΕΩΣ 24 Mbps: Η επίτευξή των 24 Mbps συναρτάται από τους παραπάνω 2 παράγοντες. Μπορεί κάποιος να πιάσει 20 Mbps και άλλος να πιάσει 8 Mbps - λόγω μεγαλύτερης απόστασης από το πλησιέστερο κέντρο του ΟΤΕ που προκαλεί εξασθένηση του σήματος και, άρα, μείωση της ταχύτητας.

    Για να μετρήσετε κατά προσέγγιση το θεωρητικό maximum για το πόσο πρέπει να πιάνετε με βάση την εξασθένηση της γραμμής (attenuation) που δείχνει το router σας, χρησιμοποιείστε το adsl calculator . Λάβετε επίσης υπ' όψην ότι η απόσταση της γραμμής είναι για γραμμές χωρίς πολύ θόρυβο. Αν υπάρχουν "παράσιτα" ή "παρεμβολές" στην γραμμή σας, τότε οι ταχύτητες, ασχέτως απόστασης, μπορεί να είναι χαμηλότερες. Άρα το θεωρητικό maximum με βάση την απόσταση, δεν μεταφράζεται άμεσα σε "τόσο πρέπει να έχω".

    Για να μάθετε περισσότερα (και με περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες) σχετικά με το πως επηρεάζει η απόσταση και ο θόρυβος της γραμμής τις ταχύτητες που πιάνετε, διαβάστε τα παρακάτω άρθρα:

    Τι είναι τα dB και οι μετρήσεις ποιότητας Signal-to-Noise - Attenuation - Power; (από cmos)


    Σε τι ταχύτητες θα κλειδώνει το modem μου στο ADSL2+ και με τι dB; (από cmos)

    Για να διαπιστώσετε αν το πρόβλημα είναι στις εσωτερικές καλωδιώσεις του σπιτιού ή της πολυκατοικίας, διαβάστε τον παρακάτω οδηγό:

    Έλεγχος της γραμμής μας μέχρι τον κατανεμητή (από harris)


    Σημείωση για τις ταχύτητες κλειδώματος: Πολύ σημαντικός παράγοντας στην ταχύτητα κλειδώματος είναι και ο θόρυβος της γραμμής. Για να γίνει κατανοητό αυτό ας φανταστούμε ότι είστε αναβάτης σε μία μηχανή με έναν φίλο σας... Όσο ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα, τόσο ανεβαίνει και ο θόρυβος του άερα. Αν ο θόρυβος του αέρα είναι υπερβολικός, τότε εσείς αρχίζετε και επαναλαμβάνεστε (φωνάζοντας) προκειμένου να σας ακούσει ο φίλος σας. Κάποιες φορές σας ακούει, κάποιες όχι. Μπορεί πάλι άλλα να λέτε και άλλα να καταλαβαίνει. Όλα αυτά τα φαινόμενα είναι λάθη και αστοχίες κατά την επικοινωνία.

    Σε επίπεδο ADSL συνδέσεων, το αντίστοιχο φαινόμενο κατά την αύξηση της ταχύτητας (με συνεπακόλουθη αύξηση του θορύβου) είναι να υπάρχουν σφάλματα και αστάθεια της επικοινωνίας που οδηγούν, μερικές φορές, σε αποσυνδέσεις.

    Επιστρέφοντας στο παράδειγμα της μηχανής, ιδεατά θα θέλατε η μηχανή να πηγαίνει με ταχύτητα τέτοια που ναι μεν να είναι γρήγορη, αλλά να μην σας ενοχλεί στην επικοινωνία με τον φίλο σας. Κατά το ίδιο παράδειγμα, κάποιοι ISPs τρέχουν μεν γρηγορότερα σε ταχύτητες κλειδώματος, αλλά η "φωνή" του σήματος ακούγεται αχνά λόγω θορύβου (πχ 5-6db SNR) και αυτό οδηγεί σε προβλήματα. Άλλοι ISPs προτιμούν μια πιό χαμηλή ταχύτητα κλειδώματος προκειμένου να επιτύχουν έναν καλύτερο συμβιβασμό ποιότητας / ευστάθειας σύνδεσης με μεγαλύτερη ένταση "φωνής" (9-11 db SNR) σε σχέση με τον θόρυβο.

    Όταν λοιπόν βλέπετε έναν ISP ο οποίος επιτυγχάνει υψηλότερες ταχύτητες, δείτε με τι SNR τις επιτυγχάνει... "ακούγεται" το σήμα ή είναι προβληματικό; Επίπλέον, μπορεί μεν να υπάρχει η δυνατότητα να ανεβείτε και 3 ή 4 mbps αλλά η επικοινωνία θα είναι τόσο χάλια (οι αναβάτες δε θα καταλαβαίνονται) που τελικώς οι ταχύτητες κατεβάσματος θα είναι πολύ χαμηλότερες, λόγω των σφαλμάτων και των επαναλήψεων μετάδοσης. Επομένως οι ταχύτητες κλειδώματος δεν είναι αυτοσκοπός. Για να καταλάβετε καλύτερα το SNR (Signal to Noise Ratio) και πως αυτό σας επηρεάζει το μέγιστο κλείδωμα διαβάστε το πρώτο linked άρθρο.



    Ταχύτητες Κατεβάσματος

    Όταν κλειδώνετε σε μία ταχύτητα, ενδέχεται σε αρκετές περιπτώσεις να έχετε χαμηλότερη ταχύτητα κατεβάσματος. Αυτό συμβαίνει επειδή για να φτάσουν τα data που κατεβάζετε σε εσάς, πρέπει:

    α) Αυτός που ανεβάζει (πχ ένα website ή ενας peer σε p2p network) να μπορεί να στείλει με την ταχύτητα που εσείς μπορείτε να κατεβάσετε.

    Συνήθως, αρκετά sites, έχουν κάποια όρια στην ταχύτητα που εξυπηρετούν τους downloaders, όπως 100, 200 ή 400 kbyte / sec - έτσι ώστε να μην εξαντλείται η δικιά τους δικτυακή σύνδεση και να διατηρούν την ικανότητα τους για παράλληλη εξυπηρέτηση μεγάλου όγκου downloaders. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι έχει πρόβλημα η σύνδεσή σας. Γενικά websites και p2p προγράμματα θεωρούνται αναξιόπιστα για μέτρηση της ταχύτητας. Ως παράκαμψη των ορίων ταχύτητας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν download managers για μια καλύτερη εικόνα της κατάστασης.

    β) Οι συνδέσεις που μεσολαβούν μεταξύ αυτού που ανεβάζει και αυτού που κατεβάζει να μην έχουν "bottlenecks" και "μπουκώματα".

    Συμβαίνει αρκετές φορές τα δίκτυα παρόχων να "μπουκώνουν" στις διεθνείς ή εγχώριες διασυνδέσεις τους. Από το σημείο του μπουκώματος και έπειτα, αρχίζει η πτώση της ταχύτητας - ανάλογα με το πόσο κορεσμός υπάρχει. Πχ αν ένας πάροχος έχει μια γραμμή 1 Gbps με το Internet, η διαθέσιμη διασύνδεση τελειώνει στους 100 ταυτόχρονους χρήστες που κατεβάζουν με 10 Mbps ο καθένας. Αν οι χρήστες γίνουν 200, τότε αναγκαστικά θα πρέπει να περιοριστούν στα 5 Mbps ο καθένας. Αν γίνουν 1000, τότε ο κάθε χρήστης θα πέσει στο 1 Mbps.

    Σε αυτές τις περιπτώσεις ευθύνεται ο πάροχος ο οποίος δεν προέβη σε έγκαιρη αναβάθμιση των ταχυτήτων του ώστε να εξυπηρετήσει την ζήτηση. Αν ευθύνεται ο πάροχός σας και έχει όντως μπουκώσει, τότε το πρόβλημα θα είναι καθολικό - επηρεάζοντας σχεδόν όλους τους συνδρομητές του. Αν έχει γίνει κάτι τέτοιο, τότε το αντίστοιχο θέμα συζήτησης του παρόχου σας, εντός του forum του ADSLgr, θα έχει ήδη γεμίσει από παράπονα χρηστών οι οποίοι αντιλαμβάνονται το πρόβλημα, το καταγράφουν, το τεκμηριώνουν και διαμαρτύρονται. Αν δεν βλέπετε τέτοια παράπονα, κατά πάσα πιθανότητα δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

    Yπάρχει επίσης και η περίπτωση του τοπικού μπουκώματος. Σε αυτές τις περιπτώσεις ένας πάροχος είναι, σε γενικές γραμμές, ok, εκτός από την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων περιοχών οι οποίες χρειάζονται αναβάθμιση στην γραμμή τους με τα κεντρικά του παρόχου - από τα οποία τροφοδοτούνται.

    Τέλος υπάρχει και η περίπτωση των "μπουκωμένων DSLAM" όπου η ζήτηση data σε επίπεδο DSLAM*, οδηγεί σε μειωμένες τελικές ταχύτητες. Το συγκεκριμένο πρόβλημα αφορά κυρίως το δίκτυο του ΟΤΕ αλλά και όσους εναλλακτικούς παρόχους εξυπηρετούνται μέσω αυτού (συνδέσεις ΑΡΥΣ).


    * DSLAM είναι ένα "κουτί" το οποίο συνήθως στεγάζεται στο αστικό κέντρο του ΟΤΕ και διασυνδέει πολλούς χρήστες με το Internet. Αν κατεβάζουν πολλοί χρήστες μαζί, μπορεί να "μπουκώνει" εφόσον η σύνδεση του με τον κεντρικό BRAS απ'τον οποίο τροφοδοτείται με Internet, είναι μικρή. Επίσης ενδέχεται να μπουκώνει και σε επίπεδο εξοπλισμού - μη αντέχοντας να διαχειριστεί τον όγκο του φόρτου που δέχεται. Γενικώς το πρόβλημα των "μπουκωμένων DSLAM" τείνει προς περιορισμό.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος NeK : 03-03-11 στις 08:34. Αιτία: Μικρή διόρθωση διατύπωσης

  2. #2
    Εγγραφή
    18-03-2007
    Περιοχή
    Περιστέρι Αττικής
    Ηλικία
    51
    Μηνύματα
    4.691
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Άρθρα
    12
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    219999/21999
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
    Router
    Speedport Plus
    SNR / Attn
    13(dB) / 5.5(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Ένα ακόμα εξαιρετικό άρθρο που θα βοηθήσει όσους αναζητούν κάποιες απαντήσεις.
    Jazz is the teacher, Funk is the preacher !

  3. #3
    Εγγραφή
    12-06-2005
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη
    Ηλικία
    68
    Μηνύματα
    6.463
    Downloads
    24
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    16384/1024
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΟΥΜΠΑΣ
    Router
    Alcatel 585 v7
    Καλη δουλεια

    Να δουμε ομως ποσα κοκορακια θα κανουν τον κοπο να το διαβασουν
    Προσοχη!!!!!!!! Τα αυτια εχουν τοιχους.

    Ιστοριες καθημερινης τρελλας και παλης.
    Ημερολογιο ανεργου

  4. #4
    Εγγραφή
    24-01-2003
    Περιοχή
    αρβανιτοχωριον
    Ηλικία
    69
    Μηνύματα
    15.364
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    ISP
    cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΜΑΡΟΥΣΙ
    Router
    speedport entry 2i
    Το πιο πληρες αρθρο την πιο καταλληλη εποχη!
    Αντε βρε τωρα που πεφτουν τα παγια με τις 24αρες
    μεχρι που θα μιλησει και ο ιγκουανας!!!
    Τα πέντε "Α" του Μανόλη Γλέζου:
    Αγανάκτηση
    , Αμφισβήτηση, Αυτογνωσία, Αλληλεγγύη, Αντίσταση.

    Μένανδρος:
    Όσοι δεν έχουν
    δικά τους προσόντα, καταφεύγουν στους ενδόξους προγόνους και παππούδες τους, με άλλα λόγια, σε τάφους και μνήματα.

  5. #5
    Εγγραφή
    29-06-2005
    Μηνύματα
    15.814
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    ISP
    .
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από maik49 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Να δουμε ομως ποσα κοκορακια θα κανουν τον κοπο να το διαβασουν
    Μπηκε στην κεντρικη σελιδα, πανω δεξια, οποτε πιστευω θα βελτιωσει σημαντικα το "workload" εντος του forum, αλλα και στους παρόχους / τον ΟΤΕ. Βλεπω ηδη εχουν αρχισει και δηλωνουν βλαβες επειδη δε πιανουν 24

    Manoulamoυ, ευχαριστω για τα καλα σου λογια αλλα δε νομιζω οτι ειναι το πιο πληρες. Θα δουμε βεβαια αναλογα τις ερωτησεις που θα προκυψουν τι τυφλα σημεια εχει για να συμπληρωθουν και να γινει πιο πληρες. Πχ δεν εχω γραψει για μετρησεις ταχυτητας, speedtests κτλ - αλλα μου φαινεται οτι αυτο θα μπορουσε να ειναι ενας guide απο μονο του (στον οποιο αυτο το faq κανει link).

    Οποιος συναδελφος (editor, mod κτλ) θελει να βελτιωσει το παρον FAQ - ελευθερα.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος MNP-10 : 23-12-07 στις 14:42.

  6. #6
    Εγγραφή
    15-12-2005
    Μηνύματα
    175
    Downloads
    8
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Wind - ΧΟΛΑΡΓΟΣ
    Router
    ZTE H268N
    Path Level
    Interleaved
    Παρα πολυ διαφωτιστικο, απλο και απολυτα κατανοητο,μπραβο!

  7. #7
    Εγγραφή
    15-03-2007
    Περιοχή
    Μαρκόπουλο Μεσογαίας
    Ηλικία
    33
    Μηνύματα
    9.106
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49000/4998
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ
    Router
    I don't remember
    SNR / Attn
    (dB) / 10(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Απαραίτητο βοήθημα για τα νούμπια, μπήκε στα bookmarks της Fώfης.
    Ούτε σε όλους έχει αφαιρεθεί με βάναυσο-γκεμπελικό χειρουργείο, το μέρος του εγκεφάλου που συμπαθεί τον Επίτιμο.



  8. #8
    Εγγραφή
    14-10-2007
    Ηλικία
    61
    Μηνύματα
    5
    Downloads
    10
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL Tellas Full
    Ταχύτητα
    12288/1024
    ISP
    Tellas
    Router
    SpeedTouch585i v6
    Thumbs up
    Πολύ καλό άρθρο και χρήσιμο.Thanks

  9. #9
    Εγγραφή
    15-05-2004
    Μηνύματα
    65
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    DSLAM
    HOL - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
    Μάλιστα...επομένως δεν μπορώ να κάνω κάτι εγώ μιας και έχω μόνο 11db οπότε φτάνω θεωρητικά τα 20...
    και με έχουν στα 15. Αρά τηλεφωνάκι...στην εταιρεία.
    XMG A504@i7-4710MQ@16GB Ballistix CL9@Samsung 850 Evo 256GB@Dell U2421HE
    Edifier 1700BT@Corsair K63 Wireless@Corsair Harpoon Wireless

    My modded drivers

  10. #10
    Εγγραφή
    15-03-2007
    Περιοχή
    Μαρκόπουλο Μεσογαίας
    Ηλικία
    33
    Μηνύματα
    9.106
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49000/4998
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ
    Router
    I don't remember
    SNR / Attn
    (dB) / 10(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Spyrus The Great Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μάλιστα...επομένως δεν μπορώ να κάνω κάτι εγώ μιας και έχω μόνο 11db οπότε φτάνω θεωρητικά τα 20...
    και με έχουν στα 15. Αρά τηλεφωνάκι...στην εταιρεία.
    Δεν είναι έτσι ακριβώς... 20 είναι η μέγιστη τιμή που θα μπορούσες να έχεις με τέτοια απόσταση, αλλά δεν είναι μόνο το μήκος του καλωδίου που παίζει ρόλο, αλλά και η κατάστασή του (στο 70% των περιπτώσεων κατώτερη των προσδοκιών, μπορώ να πω).

    Θεώρησε τον εαυτό σου τυχερό που πιάνεις 15, αλλά έλεγξε την εσωτερική σου καλωδίωση.

    ΥΓ. Μη νομίζεις πως δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Αντίθετα, οι περιπτώσεις που δεν οφείλεται στο attenuation το πρόβλημα έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να είναι λόγω εσωτερικής καλωδίωσης.

    ........Auto merged post: A_gamer added 2 Minutes and 34 Seconds later........

    @MNP-10: Σε αυτό το κομμάτι:

    Η απόσταση από το κέντρο είναι καθοριστική γιατί, αν το εξηγήσουμε απλά, "εξασθενεί το σήμα" (attenuation). Σχετικά με αυτό το κομμάτι, δεν μπορεί να γίνει τίποτα από πλευράς σας. Αυτός είναι και ο λόγος που οι πάροχοι δεν παρέχουν πακέτα με 24 Mbps αλλά ΕΩΣ 24 Mbps: Η επίτευξή των 24 Mbps συναρτάται από τους παραπάνω 2 παράγοντες. Μπορεί κάποιος να πιάσει 20 Mbps και άλλος να πιάσει 8 Mbps - λόγω μεγαλύτερης απόστασης από το πλησιέστερο κέντρο του ΟΤΕ που προκαλεί εξασθένηση του σήματος και, άρα, μείωση της ταχύτητας.
    ...Πρόσθεσε και τον παράγοντα της κατάστασης του καλωδίου και εκεί*, αλλά και κάτι για το crosstalk.


    *Γιατί μερικοί δεν καταλαβαίνουν τι πάει να πει "την ποιότητα της γραμμής μέχρι το σπίτι σας αλλά και μέσα"...
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος A_gamer : 26-12-07 στις 15:37. Αιτία: auto merged post
    Ούτε σε όλους έχει αφαιρεθεί με βάναυσο-γκεμπελικό χειρουργείο, το μέρος του εγκεφάλου που συμπαθεί τον Επίτιμο.



  11. #11
    Εγγραφή
    25-12-2005
    Ηλικία
    46
    Μηνύματα
    208
    Downloads
    19
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    1024/256
    ISP
    HOL
    Router
    JetSpeed 520
    Πολύ καλή δουλειά MNP-10.
    Συγραρητήρια!!

  12. #12
    Εγγραφή
    08-01-2004
    Περιοχή
    Espoo, FI
    Ηλικία
    51
    Μηνύματα
    20.944
    Downloads
    41
    Uploads
    0
    Άρθρα
    4
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1000/400
    ISP
    Elisa
    Router
    pfsense
    MNP μπράβο για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα
    Ανυπόγραφος

  13. #13
    Εγγραφή
    08-02-2007
    Μηνύματα
    1.413
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ
    Μπράβο, MNP-10. Ένα πολύ χρήσιμο άρθρο και απαραίτητο σ' αυτό το forum.

  14. #14
    Εγγραφή
    05-10-2006
    Ηλικία
    39
    Μηνύματα
    20
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    4096/256
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
    Router
    speedtouch 530/530i v6
    SNR / Attn
    10(dB) / 21(dB)
    πολυ καλο με βοηθησε αρκετα.
    αλλα μια απορια.....
    γιατι κοροιδευουν τον κοσμο????
    γιατι να πληρωνω τα 24 οταν κλειδωνει στα 12?

  15. #15
    Εγγραφή
    05-10-2006
    Ηλικία
    39
    Μηνύματα
    20
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    4096/256
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
    Router
    speedtouch 530/530i v6
    SNR / Attn
    10(dB) / 21(dB)
    εβαλα στον υπολογισμό θεωρητικής μέγιστης ταχύτητας ADSL και ADSL2

    με 21 Downstream Attenuation (dB)

    με δειχνει Απόσταση 1521 Μέτρα
    ADSL2+ 19.9 mbit/s

    και το μοντεμ δειχνει up/download 905/14226


    τι γινετε σε αυτην την περιπτωση??
    το μοντεμ ειναι speedtouch 530.

Σελ. 1 από 15 123611 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

  1. Μηνύματα: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-05-08, 14:53
  2. Γιατί δεν συνδέεται ?
    Από John Dillinger στο φόρουμ Draytek ADSL modems και routers
    Μηνύματα: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-05-08, 00:35
  3. Πιάνω δουλειά!
    Από DSLaManiaC στο φόρουμ Εκτός θέματος
    Μηνύματα: 18
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-02-08, 10:45
  4. Μηνύματα: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-11-07, 00:54

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία
  • Το HTML είναι εκτός λειτουργίας