Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 19
    Το avatar του μέλους Quizate_Haderak
    Quizate_Haderak Guest
    Hi all,

Εδώ και μια εβδομάδα που εγκατέστησα το Protowall, παρατήρησα ότι η μέση ταχύτητά μου στο download του eMule μειώθηκε κατά περίπου 20%. Η μέγιστη ταχύτητα (αιχμές) δεν ξεπερνάει ποτέ πλέον τα 32, ενώ πριν από την εγκατάσταση του Protowall "έπιανα" για λίγη ώρα έως και 42.

Ελαφρώς μικρότερο πρόβλημα, σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένο λόγω των "κομμένων" χρηστών (που δε βγαίνουν όμως από το queue), συμβαίνει και στο upload. Για 0,5 - 1 ώρα π.χ. το upload από 11 που το έχω ορίσει, πέφτει στο 7. Αυτό συμβαίνει περίπου 2 φορές την ημέρα.

Η πτώση, όμως, αυτή δεν είναι δικαιολογημένη και στο download, καθότι στατιστικά και να κόψεις κάποια πακέτα (που αντιστοιχούν π.χ. σε εταιρίες που σαμποτάρουν / παρακολουθούν τα P2P π.χ MediaSentry), πάντα θα υπάρχει κάποιος άλλος χρήστης για να "συμπληρώσει" το κενό από τα 32 έως τα 42 (έστω και σημειακά, π.χ. για 1 λεπτό). Και μιλάμε για eMule που τρέχει 24/7 για αρκετές ημέρες και έχει "ροπάρει" σε φουλ ταχύτητα.

Φυσικά, ούτε που διανοούμαι να το απεγκαταστήσω, ειδικά με όσα έχουν δει τα μάτια μου να κόβει...Ο νοών νοείτο...

Έχει παρατηρήσει κανένας άλλος τίποτα παρόμοιο;
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Quizate_Haderak : 07-04-05 στις 14:45.

Περιοχή
    Πατήσια
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    24 Mbps
    ISP
    HOL
    Router
    D-Link DSL-2750B
    Πρόβλημα ταχύτητας δεν είχα παρατηρήσει. Είχα όμως άλλο ενοχλητικό πρόβλημα: Eνώ άρχιζε να δουλεύει κανονικά και έκοβε IP όπως έπρεπε, μετά από μερικά λεπτά ή ώρες μου έλεγε ότι δεν έβρισκε το αρχείο ProtoWall.sys και ήθελε επανεγκατάσταση. Είχα ακολουθήσει τις οδηγίες που βρήκα στο forum του (bluetack.co.uk) για το πρόβλημα αυτό, αλλά μετά από μερικές ώρες πάλι τα ίδια. Έτσι το πέταξα και χρησιμοποιώ μόνο τον PeerGuardian 2.0, ο οποίος τελικά φαίνεται καλύτερος και κόβει πολύ περισσότερες IP.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nickg78 : 07-04-05 στις 14:55.

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Για το DC++ έχει νόημα η εγκατάσταση του protowall;
    ¶ Τουλάχιστον δύο πράγματα είναι άπειρα: Οι αριθμοί Є R και η ΒΛΑΚΕΙΑ.
    "Όποια κοινωνία παραχωρεί ελευθερία για ασφάλεια, είναι ανάξια και για τις δύο και θα χάσει και τις δύο" B.F.
    ¶ LeT Me HeaR you MaKe DeCiSioNS WiTHouT youR TeLe-ViSioN.

Περιοχή
    Επαναπατρισθείς στην Αθήνα
    Downloads
    64
    Uploads
    73
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Path Level
    Fastpath
    Το ProtoWall δεν μειώνει τις ταχύτητες του aDSL αλλά κυριολεκτικά γονατίζει το τοπικό δίκτυο (LAN).
    Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από WAntilles
    Το ProtoWall δεν μειώνει τις ταχύτητες του aDSL αλλά κυριολεκτικά γονατίζει το τοπικό δίκτυο (LAN).
    ...γι' αυτό και μόνο αξίζει netbeui στο LAN!

btw, η πτώση της ταχύτητας που λέει ο φίλος ίσως είναι γιατί έχω προσέξει πως οι λίστες του protowall μερικές φορές κόβουν ip της φόρθνετ και ελληνικών πανεπιστημίων. (Στην Ελλάδα, ουσιαστικά άπλετο bandwidth έχουν κυρίως τα πανεπιστήμια.) Να ψάρωσαν οι συντάκτες της λίστας από το foundation for research?

Το avatar του μέλους ZoltriX
    ZoltriX Guest
    Wantilles 99% πρεπει να αλλαξεις drivers για τη realtek (που υποθετω ειναι η προβληματικη καρτα δικτυου που λες). ψαχτο στο bluetack, υπαρχουν καποιες συγκεκριμενες εκδοσεις (οχι οι πιο τελευταιοι) που δεν μπλοκαρουν το lan. ειναι γνωστο προβλημα με τις realtek.

τωρα γενικα για τις ταχυτητες λογω protowall δε μπορω να πω οτι εχω παρατηρησει διαφορες. ετσι κι αλλιως εχω τοσο ελεεινες ταχυτητες πια, ειτε με protowall ειτε χωρις, που απλα δε την παλευω να ψαξω να βρω τι φταιει... και δε μπορω να εντοπισω το προβλημα στο protowall.

κατα τα αλλα κοβει απειρα πακετα nice

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    93
    Uploads
    16
    ISP
    HOL
    αν έχεις διαλέξει να το ενημερώνεις και για τις IANA λίστες ναι τότε έχεις πρόβλημα σε περίπτωση που μπαίνεις στο δίκτυο μέσω ρούτερ. Απενεργοποιησε ότι ΙΑΝΑ update έχεις και ξαναενημέρωσε το protowall με τις καινούργιες διευθύνσεις

Downloads
    3
    Uploads
    0
    ummm, κανένας για το DC++;
    ¶ Τουλάχιστον δύο πράγματα είναι άπειρα: Οι αριθμοί Є R και η ΒΛΑΚΕΙΑ.
    "Όποια κοινωνία παραχωρεί ελευθερία για ασφάλεια, είναι ανάξια και για τις δύο και θα χάσει και τις δύο" B.F.
    ¶ LeT Me HeaR you MaKe DeCiSioNS WiTHouT youR TeLe-ViSioN.

Downloads
    8
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από johnidis
    Να ψάρωσαν οι συντάκτες της λίστας από το foundation for research?
    Foundation OF recearch
    Ελπίζω να προλάβω να πάω στον Παράδεισο,
    πριν καταλάβει ο Διάολος ότι πέθανα.

Περιοχή
    Μαρούσι
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    16745/1080
    ISP
    Cyta Hellas
    DSLAM
    Cyta Hellas - ΜΑΡΟΥΣΙ
    Router
    Pirelli
    SNR / Attn
    6(dB) / 26(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Εντάξει το protowall ανάλογα τι sources χρησιμοποιείς στο blocklist manager σου κόβει αναλόγως...
    Μια φορά που τα έβαλα όλα τα sources δεν μπορούσα να συνδεθώ στο router μου..lol (lan blacklist, κάπως έτσι...)

Απο άποψη ταχυτήτων..καμία διαφορά...
    βέβαια τα Educational ranger τα έχω εκτός λίστας... :-)
    Ασε που στους trackers που χρησιμοποιώ δεν μου έχει χτυπήσει κόκκινο ποτέ...(πέρα απο IANA)
    Σε παραδοσιακό p2p πιο πολλά πακέτα μπλόκαρα παρά δεχόμουν...

Quizate_Haderak Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από kubiak
    Για το DC++ έχει νόημα η εγκατάσταση του protowall;
    Σε οτιδήποτε και να κάνεις στο δίκτυο έχει νόημα. Ξέρεις ποιος είναι αυτός που
    συνδέεσαι στο DC; Ή οι ποιοι είναι οι 10 χρήστες από τους οποίους κατεβάζεις ταυτόχρονα από από το eMule; Σε προστατεύει ακόμα και από σερφάρισμα σε σάιτ που είναι διαπιστωμένο ότι είναι γεμάτα trojans.

Με αυτά που βλέπεις ότι "κόβει", καταλαβαίνεις, μάλλον αργά, τι έκανες τόσον καιρό χωρίς κάποια έστω μικρή προστασία. Το Protowall μου έχει πιάσει πολλές φορές IP από την εταιρία MediaSentry, η οποία είναι γνωστό ότι έχει αναλάβει να παρακολουθεί για λογαριασμό διασκογραφικών / κινηματογραφικών ενώσεων.

Εάν το βάλεις, καλό θα ήταν να εγκαταστήσεις και τον Blocklist Manager, ο οποίος αναλαμβάνει να κατεβάζει τις λίστες με τις "κακές" IP (και οι οποίες επικαιροποιούνται συνεχώς). Χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι είσαι απόλυτα προστατευμένος, καθότι οποιοσδήποτε ως απλός χρήστης μπορεί να συνδεθεί και να σε παρακολουθεί.

Quizate_Haderak Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από johnidis
    ...γι' αυτό και μόνο αξίζει netbeui στο LAN!

btw, η πτώση της ταχύτητας που λέει ο φίλος ίσως είναι γιατί έχω προσέξει πως οι λίστες του protowall μερικές φορές κόβουν ip της φόρθνετ και ελληνικών πανεπιστημίων. (Στην Ελλάδα, ουσιαστικά άπλετο bandwidth έχουν κυρίως τα πανεπιστήμια.) Να ψάρωσαν οι συντάκτες της λίστας από το foundation for research?
    Έχω απενεργοποιήσει από τη λίστα του Blocklist Manager όλα τα .edu ranges. Αλήθεια τι είναι το Foundation for Research;

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    93
    Uploads
    16
    ISP
    HOL
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Quizate_Haderak
    Έχω απενεργοποιήσει από τη λίστα του Blocklist Manager όλα τα .edu ranges. Αλήθεια τι είναι το Foundation for Research;
    τις 3 επιλογές ΙΑΝΑ;;;;

Quizate_Haderak Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από no_logo
    αν έχεις διαλέξει να το ενημερώνεις και για τις IANA λίστες ναι τότε έχεις πρόβλημα σε περίπτωση που μπαίνεις στο δίκτυο μέσω ρούτερ. Απενεργοποιησε ότι ΙΑΝΑ update έχεις και ξαναενημέρωσε το protowall με τις καινούργιες διευθύνσεις
    Ευχαριστώ για την απάντηση. Όντως έχω επιλέξει IANA λίστες. Θα δοκιμάσω να τις απενεργοποιήσω σήμερα το βράδυ and I'll get back to you. Δεν μπαίνω όμως μέσω ρούτερ. Για μόντεμ, έχω το "μπρελόκ Φου-200" της Crypto.

Τα περισσότερα πακέτα που κόβω (από τα 3.000.000 πακέτα έχει κόψει τα 13.000), είναι από Media Sentry, Bogons (bogus IP's), κάποια εταιρία Russel Ray, καθώς και κάμποσους Fake AntiP2P servers.

Χρησιμοποιείς Shareaza;(το είδα στο banner σου) Αν ναι, ξέρεις εάν έχει το ίδιο (καλό και δίκαιο) credit system με το eMule;

Περιοχή
    Μαρούσι
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49999/4996
    ISP
    Forthnet
    Router
    TG788vn v2
    SNR / Attn
    14,8(dB) / 7,2(dB)
    Χρησιμοποιώ το protowall πολύ καιρό και δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα. Οι ταχύτητες είναι ανάλογες με το πόσο δημοφιλή πράγματα κατεβάζω. Όταν τα έχει/δίνει πολύς κόσμος πιάνω 40άρια διαφορετικά τον π***ο!Από τις sources έχω στο "ΝΟ" μόνο τα edu και non-lan. Προσοχή: Πρέπει να βάλετε και το Master Exclusions που έχει όλα όσα κόβονται ενώ δε θα έπρεπε που τα παίρνει σβάρνα κάποιο ΙΡ range. Για να δουλέψει όμως αυτό πρέπει να έχετε επιλεγμένο το permit rules have the priority διαφορετικά υπερισχύει το block. Στο φόρουμ της μπλουτακ λέει και αναλυτικά τι περίπου κόβει κάθε πηγή για όποιον ενδιαφέρεται. Επίσης έχω 4θνετ και δεν έχω κανένα πρόβλημα καθώς μπαίνω κανονικά στις σελίδες τους. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε εσείς κάποια αλλαγή στα ΙΡ που θέλετε να περνάνε.
    Επίσης να έχετε υπ' όψιν ότι ΟΠΟΙΟ ΜΑ ΟΠΟΙΟ φίλτρο και να χρησιμοποιείτε, τα ΙΡ τα παίρνει από την ίδια πηγή δηλ. τη μπλουτακ και ουσιαστικά το blocklist manager πρέπει να μάθετε καλά. Εξάλλου το λέει στις ρυθμίσεις του: σε ποιό φορμά να σας τα βγάλω τα φίλτρα; πρότογουολ; peerguardian; μουλάρι; κ.λπ
    Άρα λοιπόν, αν το Ρ2Ρ που δουλεύετε έχει ΔΙΚΟ ΤΟΥ αρχείο με φίλτρα οι ανεξάρτητες εφαρμογές όπως το protowall και perguardian είναι ΠΕΡΙΤΤΕΣ και οι ανεπιθυμητοι κόβονται μόνο μέσα από τις Ρ2Ρ συνδέσεις. Εγώ κάνω export τα φίλτρα σε ένα ipfilter.dat (για μουλάρι και bitcomet) και σε φορμά protowall όταν δουλέυω κυρίως ABC που δεν παίρνει φίλτρα το ίδιο. Για LAN δεν ξέρω τι γίνεται γιατί έχω ένα PC μόνο αλλά νομίζω η non-lan list είναι η λύση. Εγώ την έχω ΝΟ και έχω ρούτερ στο 192.168.1.1
    Ελπίζω να βοήθησα.....
    -kfilip
    _____
    i7-2600K@3.4GHz, Asrock Fatal1ty P67, 24Gb DDR3 Corsair 9-9-9-24, RADEON HD 6990 2Gb, OCZ Vertex 2 120Gb/WD Caviar Blue 1Tb,
    Coolermaster Silent Pro Gold 1200W PSU, Win7 x64, 26"+20" Dual monitor (LG), Razer Orbweaver gaming keypad, Razer Blackwidow Ultimate gaming keyboard, Roccat Nyth gaming mouse

Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Η Microsoft μειώνει τις τιμές στο Xbox 360
    Από Mouse Potato στο φόρουμ Ειδήσεις
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-10-08, 08:31
  2. Η Nvidia μειώνει τις τιμές στις GeForce GTX
    Από Mouse Potato στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνες
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-07-08, 20:14
  3. Μηνύματα: 15
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-09-07, 15:23
  4. Μηνύματα: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-09-04, 04:16