Σελ. 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 43
    Το avatar του μέλους underachiever
    underachiever Guest
    Question
    Παρατηρω συχνα στο logfile του 9106 τα εξης:

2nd day 08:32:09 user notice dnsprobe[437]: Switching Back To Primary DNS server
    2nd day 08:32:07 user warn dnsprobe[437]: dns query failed
    2nd day 08:32:05 user warn dnsprobe[437]: dns query failed
    2nd day 08:31:33 user notice dnsprobe[437]: Primary DNS server Is Down... Switching To Secondary DNS server
    2nd day 08:31:33 user warn dnsprobe[437]: dns query failed
    2nd day 08:31:31 user warn dnsprobe[437]: dns query failed

Τα εχει παρατηρησει κανενας αλλος? Βρισκομαι Θεσ/νικη κεντρο Ερμου ISP Forthnet 384/128
    Εχω δοκιμασει και automatic assigned dsn απο το web config και manual τιμες Forthnet Θεσ/νικης 193.92.110.1 και 192.93.110.2

Downloads
    218
    Uploads
    48
    Άρθρα
    6
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Wind
    Router
    Technicolor DGA4130
    SNR / Attn
    6(dB) / 2.8(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Έχει ξανασυζητηθεί,δεν υπάρχει πρόβλημα απλά ο Dns srever δεν απαντάει κάποιες φορές αλλά το name resolve γίνεται κανονικά.
    We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
    I forgot that I might see, so many Beautiful things
    everything that has a beginning has an end
    See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me

Περιοχή
    Πάτρα
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    512/128
    ISP
    FORTHnet
    Router
    US Robotics 9106
    εμένα μου το βγάζει αυτό συνέχεια και μάλλον γίνεται επειδή είναι φορτωμένη η γραμμή μου. όμως έχω παρατηρήσει ότι δεν παίζει το qos όταν έχει dns query failed. και άντε να το κάνεις να ανοίξει σελίδα μετά...

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από underachiever
    Παρατηρω συχνα στο logfile του 9106 τα εξης:

2nd day 08:32:09 user notice dnsprobe[437]: Switching Back To Primary DNS server
    2nd day 08:32:07 user warn dnsprobe[437]: dns query failed
    2nd day 08:32:05 user warn dnsprobe[437]: dns query failed
    2nd day 08:31:33 user notice dnsprobe[437]: Primary DNS server Is Down... Switching To Secondary DNS server
    2nd day 08:31:33 user warn dnsprobe[437]: dns query failed
    2nd day 08:31:31 user warn dnsprobe[437]: dns query failed

Τα εχει παρατηρησει κανενας αλλος? Βρισκομαι Θεσ/νικη κεντρο Ερμου ISP Forthnet 384/128
    Εχω δοκιμασει και automatic assigned dsn απο το web config και manual τιμες Forthnet Θεσ/νικης 193.92.110.1 και 192.93.110.2
    Τα ιδια ακριβως και εγω και δεν καταλαβαινω γιατι καποιο θεωρουν οτι ειναι φυσιολογικο
    Αν ηταν γιατι ειναι warning και γιατι συμβαινει τοσο συχνα
    Μηπως οντως ειναι προβλημα ISP
    Αν εχω προσεξει καλα οσοι αναφερονται στο προβλημα εχουν forthnet

Ειναι ετσι?

Το avatar του μέλους sdn
    sdn Guest
    Εγώ όταν ήμουν με OTE & Forthnet νόμιζα ότι ήταν πρόβλημα του ρουτερ. Τώρα είμαι σε vivodi και απλώς το ρουτερακι πετάει. Όυτε DNS errors ούτε Test ATM OAM F5 segment ping: FAILED ούτε τίποτα άλλο προβληματικό

Το avatar του μέλους deo
    deo Guest
    Βάλε τον 193.92.110.1 της SparkNet. Παίζει μια χαρά.

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από deo
    Βάλε τον 193.92.110.1 της SparkNet. Παίζει μια χαρά.
    ??????????????????????????
    που αναφερεσαι?

Περιοχή
    Πάτρα
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    512/128
    ISP
    FORTHnet
    Router
    US Robotics 9106
    εγώ hol έχω και παίρνω dns query failed. με otenet που είχα πρώτα δεν είχα προσέξει το log να δω τι παίζει.
    btw οι dns της hol είναι 194.30.220.117 (primary) και 194.30.220.114 (secondary)?

Το avatar του μέλους gbil
    gbil Guest
    Εγώ το έχω αυτό το πρόβλημα με την forthnet μόνο όσες φορές ο ΟΤΕ κάνει 'εργασίες' στο δίκτυο.

Το avatar του μέλους orestis
    orestis Guest
    Κι εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα, και δεν επανέρχεται με τίποτα. Λέτε αν απενεργοποιήσω το QoS να παρακαμφθεί το πρόβλημα;

gbil Guest
    Επανέρχομαι στο θέμα αυτό γιατί πλέον το USR μου βγάζει παρα πολύ συχνά το 'dns query failed' και μου έχει σπάσει τα νεύρα.
    Δεν μπορώ να το εντοπίσω πουθενά, ούτε στα connections του emule, ούτε σε qos κανόνες για τους dns servers, ούτε στο firmware του USR, ούτε σε reset της γραμμής από τον OTE, ούτε σε πρόβλημα με τον provider.
    Οπότε καταλήγω ότι μάλλον το modem (το συγκεκριμένο ?) δεν λειτουργεί πλέον σωστά και είμαι έτοιμος να το πάω για επισκευή. Εσείς τι λέτε?

Το avatar του μέλους sdikr
    sdikr Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από adamantios
    Αν εχω προσεξει καλα οσοι αναφερονται στο προβλημα εχουν forthnet
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sdn
    Εγώ όταν ήμουν με OTE & Forthnet νόμιζα ότι ήταν πρόβλημα του ρουτερ. Τώρα είμαι σε vivodi και απλώς το ρουτερακι πετάει. Όυτε DNS errors ούτε Test ATM OAM F5 segment ping: FAILED ούτε τίποτα άλλο προβληματικό

Πάντως δεν ειναι προβλήμα απλά σημαίνει οτι ο dns δεν απαντήσε εγκαιρα στο ping

gbil Guest
    Είναι πρόβλημα από την στιγμή που όταν το βγάζει δεν δουλεύει το δίκτυο και μάλιστα το κάνει με ακανόνιστη διάρκεια, άλλη φορά κρατάει 5-10 δευτερόλεπτα και άλλη φορά λεπτά.

Downloads
    218
    Uploads
    48
    Άρθρα
    6
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Wind
    Router
    Technicolor DGA4130
    SNR / Attn
    6(dB) / 2.8(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Τους Dns τους έχεις περάσει manually ή στο αυτόματο ?
    Βάλε τους manually.
    Καλό είναι να τους περάσεις και στην κάρτα δικτύου.

Αν και όπως γράφω παραπάνω στο παλιότερο Post προσωπικά δεν μου δημιουργεί κανένα πρόβλημα το dns query failed.
    We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
    I forgot that I might see, so many Beautiful things
    everything that has a beginning has an end
    See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me

gbil Guest
    Πέρα ότι τα έχω κάνει όλα αυτά που λέτε, αν είναι να τους περάσω manually στον router αλλά πόσο μάλλον στον κάθε υπολογιστή ξεχωριστά, αυτό σημαίνει ότι όντως είναι πρόβλημα του router.
    Τέλος πάντων, τώρα έχω βάλει τους dns servers της HOL (με την σύνδεση Forthnet, καλό ε)και τα πράγματα δείχνουν καλύτερα μετά από 3 ώρες αλλά σίγουρα θα φανεί σε 2-3 μερες.

Σελ. 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. DNS failed
    Από joseph στο φόρουμ Vodafone ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-08-08, 14:30
  2. dnsprobe[344]: dns query failed στο log του 9106q
    Από shodanjr_gr στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-08-06, 21:02
  3. 9108 και "dns query failed"
    Από Arky στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-07-06, 20:53

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία