Σελ. 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 54
  1. #1
    Εγγραφή
    08-05-2004
    Περιοχή
    Νομός Αττικής
    Ηλικία
    43
    Μηνύματα
    21.039
    Downloads
    43
    Uploads
    2
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/30 Mbps
    ISP
    COSMOTE
    Router
    Arcadyan Speedport Smart
    Γιατί δε χρησιμοποιώ ηλεκτρονική τραπεζική


    1) Δεν έχω υπολογιστή.
    - Η αγορά καινούριου υπολογιστή, κοστίζει κατ’ ελάχιστον 300 ευρώ. Για τη σύνδεση στο internet, αρκεί μόνο μία τηλεφωνική γραμμή και ένα modem (7 ευρώ). Μην ξεχνάς ότι πρόσβαση στις υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής μπορείς να έχεις και από το τηλέφωνό σου, χωρίς υπολογιστή.

    2) Έχω υπολογιστή, αλλά δεν ξέρω να τον χρησιμοποιώ.
    - (Προφανώς δε διαβάζει τώρα αυτό το κείμενο ο παραπάνω.) Η εκμάθηση βασικών λειτουργιών ενός υπολογιστή είναι εύκολη υπόθεση.
    Τηλέφωνο όμως ξέρεις να χρησιμοποιείς!

    3) Δεν ξέρω να «χρησιμοποιώ» το internet.
    - Πες στο ανίψι σου να σου μάθει.

    4) Φοβάμαι το internet. Θα μου κλέψουν τους κωδικούς και θα πάνε με τα χρήματά μου στη Χαβάη.
    - Όλες οι συναλλαγές καταγράφονται. Στην πολύ μικρή πιθανότητα που πέσεις θύμα ηλεκτρονικής απάτης, τα χρήματα επιστρέφονται. Όλες οι τράπεζες έχουν συστήματα κρυπτογράφησης που παρέχουν υψηλό επίπεδο ασφάλειας κατά τη σύνδεση με τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής. Επίσης παρέχουν πιστοποιητικά ασφαλείας και συσκευές παραγωγής κωδικών μίας χρήσης. Το σημείο που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή είναι να μην απαντάμε σε e-mail που μας ζητάνε τους κωδικούς μας, όπως δε θα δίναμε ποτέ τα κλειδιά του σπιτιού μας σε κάποιον που θα βλέπαμε στο δρόμο, ό,τι και να μας έλεγε.

    Για εσένα που είσαι ακόμα δύσπιστος, πολλές τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα, να μην επιτρέπεις μεταφορές χρημάτων σε μη δηλωμένους λογαριασμούς τρίτων, σε λογαριασμούς εξωτερικού ή συναλλαγές πάνω από κάποιο όριο χρημάτων. Έτσι μπορείς να έχεις ενεργοποιήσει το e-banking μόνο να βλέπεις τις κινήσεις των καταθετικών λογαριασμών σου, καθώς και να πληρώνεις λογαριασμούς, ενώ οποιαδήποτε άλλη μετακίνηση χρημάτων δε θα είναι εφικτή μέσω της ηλεκτρονικής τραπεζικής.


    5) Θέλω να βλέπω τα χρήματα στο «βιβλιαράκι». Οι αριθμοί στον υπολογιστή δε μου εμπνέουν εμπιστοσύνη. Αν λείπουν μεθαύριο, τι θα πω; «Άλλα μου έδειχνε η οθόνη προχθές.»;
    - Ομοίως με το παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να αποθηκεύεις τις συναλλαγές στον υπολογιστή σου ή να τις εκτυπώνεις και να τις βλέπεις στο χαρτί που εμπιστεύεσαι.
    Το εντυπωσιακό είναι ότι όλες οι συναλλαγές σου αποθηκεύονται στο e-banking. Μπορείς να ανατρέξεις σε οποιαδήποτε συναλλαγή του παρελθόντος και να αποδείξεις σε κάποιον ότι έχει πραγματοποιηθεί. Αν είχες κάνει τη συναλλαγή στο ταμείο και έχασες την απόδειξη ή το βιβλιάριο, θα πρέπει να ξαναπάς σε ταμείο και να πληρώσεις για την έκδοση πιστοποιητικού συναλλαγής.

    6) Είμαι συνταξιούχος κι έχω πολύ ελεύθερο χρόνο. Άσε που στην αναμονή στην τράπεζα γνωρίζω ωραίες ώριμες κυρίες.
    - Ωραίος! Σκέψου όμως να μάθεις στους φίλους σου και σε όλες αυτές τις κυρίες πώς να γλιτώνουν χρόνο και χρήμα, με επίσκεψη κατ’ οίκον.
    Φαντάσου, αντί να τρέχεις στην τράπεζα να δεις αν μπήκε η σύνταξη, να σε παίρνει τηλέφωνο η τράπεζα και να σε ενημερώνει αμέσως ή αν είσαι πιο high tech, να σου έρχεται μήνυμα στο κινητό ή e-mail στον υπολογιστή.

    7) Μου αρέσουν οι ουρές.
    - Να σε έχουμε υπόψη για να μας βγάζεις εισιτήρια για το γήπεδο.

    8) Προτιμώ να χρεώνομαι παραπάνω στο ταμείο για να στηρίζω το τραπεζικό σύστημα με τις προμήθειες.
    - Καλό το σκεπτικό σου. Θα σε παραπέμψω όμως σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, όπου το «ψυχικό» σου θα έχει καλύτερο αντίκρισμα.

    9) Δεν έχω λεφτά.
    - Άνοιξε λογαριασμό e-banking για να σου στέλνουν άλλοι!

    10) Δεν κάνω συναλλαγές.
    - Πώς πληρώνεις τους λογαριασμούς σου;

    11) Χρησιμοποιώ private banking. Μου αρέσει να πηγαίνω στην τράπεζα, να μου στρώνουν χαλί και να με κερνάνε καφέ.
    - Σκέψου όμως τους καημένους τους μπράβους που περιμένουν μόνοι τους έξω στον ήλιο ή το κρύο…

    12) Οι συναλλαγές που κάνω απαιτούν επίσκεψη σε ταμείο.
    - Εφόσον έχεις ενημερωθεί ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη υπηρεσία σε e-banking και ότι δεν μπορείς να μεθοδεύσεις διαφορετικά τις συναλλαγές σου, ώστε να πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως, τότε καλό κουράγιο με τις ουρές.

    13) Δεν ξέρω σε τι μπορεί να με βοηθήσει το e-banking.
    - Ενημέρωση υπολοίπου, μεταφορές χρημάτων, εμβάσματα, πληρωμές πιστωτικών καρτών, χαρτοφυλάκιο χρηματιστηρίου, πληρωμές λογαριασμών, αιτήσεις προϊόντων είναι μερικές από τις πολυάριθμες υπηρεσίες που μπορούν να γίνουν από την άνεση του σπιτιού σου και με μειωμένα έξοδα συναλλαγών. Κερδίζεις χρήματα και χρόνο. Κι αν ο χρόνος σου είναι χρήμα, τότε με την ηλεκτρονική τραπεζική κερδίζεις χρήματα στο τετράγωνο!




    Στο μυαλό μας είναι μόνο το αίσθημα ανασφάλειας. Αυτό που μας λείπει είναι η εξοικείωση. Πριν μερικές χιλιετίες είμαι σίγουρος ότι θα υπήρχε κόσμος που προτιμούσε τον αντιπραγματισμό, από τα νεοσύστατα νομίσματα. Σκεφτείτε όμως πόσο πιο μικρή θα ήταν η ανάπτυξη του εμπορίου χωρίς την υιοθέτηση του νομίσματος. Πλέον δεχόμαστε μετρητά με ελάχιστους ή καθόλου ενδοιασμούς, διότι έχουμε μεγαλώσει με αυτά και νιώθουμε ασφάλεια για την εγκυρότητά τους. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει στη μεταβατική εποχή που ζούμε, όπου το χρήμα βελτιστοποιείται*, αφήνοντας την υλική του υπόσταση, για την πιο ευέλικτη ηλεκτρονική μορφή.




    Άσκηση θάρρους:
    Προκειμένου να αποκτήσουμε επαφή με το τέρας που λέγεται "ηλεκτρονική τραπεζική", ώστε να μη μείνουμε πίσω από τις εξελίξεις της εποχής, μπορούμε να κάνουμε εύκολα το ακόλουθο.
    Ζητάμε από την τράπεζά μας (γίνεται και online) ή αιτούμαστε σε άλλη τράπεζα το άνοιγμα ενός λογαριασμού στον οποίο βάζουμε λίγα χρήματα. Ταυτόχρονα ζητάμε να ενεργοποιηθεί το e-banking μόνο για το λογαριασμό αυτό. Περιηγούμαστε στις σελίδες του e-banking, και δοκιμάζουμε την πρώτη πληρωμή λογαριασμού. Μόλις δούμε ότι όλα πήγαν καλά και πάρουμε θάρρος κάνουμε κατάθεση στο λογαριασμό μέσω ΑΤΜ (βάζουμε τα χρήματα στον ειδικό φάκελο που μας δίνει το μηχάνημα ή τα εισάγουμε σκέτα, ανάλογα με τις οδηγίες στην οθόνη του). Την επόμενη εργάσιμη το απόγευμα, θα δούμε (μέσω e-banking, όχι με το βιβλιάριο, ε!) ότι τα χρήματα έχουν κατατεθεί, παρόλο που δε χρειάστηκε να περιμένουμε σε ουρά στο ταμείο. Καλό, ε;
    Σε λίγο καιρό, θα είμαστε πλέον τόσο εξοικειωμένοι, ώστε θα βάλουμε περισσότερα χρήματα στο λογαριασμό, θα στέλνουμε από το σπίτι μας στις 9 το βράδυ χρήματα σε άλλους, θα κάνουμε αγορές με τη χρεωστική κάρτα που συνήθως συνοδεύει το λογαριασμό και θα λέμε "τι χάναμε τόσον καιρό!"




    *Τέτοιες λέξεις δείχνουν έλλειψη φαντασίας για περαιτέρω βελτίωση και μυαλό που έχει αρχίσει να μην είναι δεκτικό σε νέες ιδέες. Δεν μπορώ όμως να αποφύγω τον πειρασμό να τις χρησιμοποιώ, για λόγους γλαφυρότητας.




    Ενδιαφέρουσες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.




    Disclaimer: Το ευτράπελο ύφος του κειμένου δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση σκωπτική διάθεση. Σέβομαι τη διαφορετική άποψη που μπορεί να έχει κάποιος. Στόχος μου είναι να δείξω μέσα από φαιδρές απαντήσεις σε συνήθεις θέσεις, μία διαφορετική οπτική γωνία για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής, μιας και στην Ελλάδα αντιμετωπίζονται με αρκετούς ενδοιασμούς. Καθένας πράττει όπως του επιτρέπει η λογική και αναμφίβολα το αίσθημα της ασφάλειας, το οποίο συνήθως δεν συνάδει με τον ορθολογισμό και απαιτεί εξοικείωση με καθετί πρωτόγνωρο.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ipo : 06-07-10 στις 12:34.
    Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety

    Τι εστί IBAN, BIC, OUR, SHA, BEN;
    "Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."

  2. #2
    Εγγραφή
    13-05-2005
    Μηνύματα
    621
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    14) Φοβάμαι ότι αν κάνω εντολές πληρωμής λογαριασμών μέσω web banking και η τράπεζα δηλώνει ότι έχει κάνει την πληρωμή, ο παραλήπτης θα είναι τόσο χυμείο που θα μου κόψει το φως, νερό, τηλέφωνο, κινητό, οτιδείποτε και θα μπω σε μπελάδες για να βγάλω άκρη. Αν όμως πάω στο ταμείο τους τα λεφτά τα παραλαμβάνει δικός τους ταμίας, τα καταχωρεί στο δικό τους σύστημα και έχω δική τους υπογραφή.

    BTW: Νέος χρήστης web banking εδώ (ημερών) και αρκετά εντυπωσιασμένος
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ipo : 07-01-08 στις 21:50.

  3. #3
    Εγγραφή
    08-05-2004
    Περιοχή
    Νομός Αττικής
    Ηλικία
    43
    Μηνύματα
    21.039
    Downloads
    43
    Uploads
    2
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/30 Mbps
    ISP
    COSMOTE
    Router
    Arcadyan Speedport Smart
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από voger Εμφάνιση μηνυμάτων
    14) Φοβάμαι ότι αν κάνω εντολές πληρωμής λογαριασμών μέσω web banking και η τράπεζα δηλώνει ότι έχει κάνει την πληρωμή, ο παραλήπτης θα είναι τόσο χυμείο που θα μου κόψει το φως, νερό, τηλέφωνο, κινητό, οτιδείποτε και θα μπω σε μπελάδες για να βγάλω άκρη. Αν όμως πάω στο ταμείο τους τα λεφτά τα παραλαμβάνει δικός τους ταμίας, τα καταχωρεί στο δικό τους σύστημα και έχω δική τους υπογραφή.
    Αν έχεις λοιπόν να επιλέξεις ανάμεσα στον ηλεκτρονικό, και άρα σχεδόν άμεσο τρόπο ενημέρωσης, του e-banking και τη σφραγίδα του ταμία, ο οποίος βάζει το λογαριασμό σου σε μία στοίβα, για μετέπειτα καταχώρηση στο σύστημα μηχανογράφησης (το κάνουν μερικές φορές στον ΟΤΕ), θα προτιμήσεις το 2ο;

    Αν κάτι πάει στραβά, το ίδιο γρήγορα ξεμπερδεύεις με σφραγίδα ΔΕΚΟ και με το αποδεικτικό πληρωμής της τράπεζας που μπορείς να εκτυπώσεις οποιαδήποτε στιγμή (ενώ το λογαριασμό, μπορεί να τον έχεις χάσει). Πιο πιθανό πάντως είναι να ξεπέσει ο λογαριασμός σου από τη στοίβα, παρά να μην προωθηθεί η ηλεκτρονική πληρωμή από την τράπεζα, της οποίας το status μπορείς να ελέγξεις.


    Καλό ξεκίνημα με την ηλεκτρονική τραπεζική!
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ipo : 07-01-08 στις 10:36.
    Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety

    Τι εστί IBAN, BIC, OUR, SHA, BEN;
    "Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."

  4. #4
    Εγγραφή
    17-12-2007
    Ηλικία
    55
    Μηνύματα
    419
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    2048/256
    ISP
    cyta
    Router
    Thomson
    Μόλις το ανακάλυψα και πιστεύω πως αξίζει να ξαναβγεί στην επικαιρότητα .


    στον δημιουργό .

  5. #5
    Εγγραφή
    27-02-2008
    Μηνύματα
    1.452
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    Cable
    Πολύ καλό (και ευχάριστο) κείμενο ipo.

    Σε όσους ακόμα δυσπιστούν θα πω το γνωστό: "Once you 'll try e-banking, you will NEVER return to the old one..."

    Κυριολεκτικά.

  6. #6
    Εγγραφή
    16-10-2007
    Περιοχή
    while(true){ }
    Μηνύματα
    2.693
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    ISP
    Conn-x OTE
    Μεταξυ μας και το αρχειο των συναλλαγων μπορει να αλλοιωθει αν τα μετρα ασφαλειας ειναι ελλιπη οπως (λεγεται οτι) ειναι/ηταν στην τραπεζα πειραιως και εγινε και θεμα πριν κανα 2 βδομαδες.Αλλη φαση να εχεις υπογραφες στα χερια σου.

    disclaimer:Ενθουσιασμενος με το ebanking απο την πρωτη στιγμη που το εμαθα σαν ιδεα, αν και δεν μου πολυχρειαζεται ακομα.
    Hold my breath as I wish for death...Oh please God wake me

  7. #7
    Εγγραφή
    08-05-2004
    Περιοχή
    Νομός Αττικής
    Ηλικία
    43
    Μηνύματα
    21.039
    Downloads
    43
    Uploads
    2
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/30 Mbps
    ISP
    COSMOTE
    Router
    Arcadyan Speedport Smart
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από hammer21 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μεταξυ μας και το αρχειο των συναλλαγων μπορει να αλλοιωθει αν τα μετρα ασφαλειας ειναι ελλιπη...
    Δεν υφίσταται αυτό. Υπάρχει backup (και offline φυσικά) σε πολλαπλά επίπεδα και φαίνεται ποιος έχει κάνει την κάθε κίνηση. Οποιαδήποτε ηλεκτρονική συναλλαγή, μένει για πάντα καταγεγραμμένη. Τα μετρητά, αν φύγουν από τα χέρια σου τα έχασες, ενώ το ηλεκτρονικό χρήμα έχει tracking και μπορείς να αμφισβητήσεις οποιαδήποτε κίνηση έγινε λανθασμένα ή χωρίς την έγκρισή σου. Η ασφάλειά του είναι ανώτερη των μετρητών.

    Προσωπικά έχω ακούσει πολλές περιπτώσεις ανθρώπων να χάνουν μετρητά. Καμία όμως που να χάνει χρήματα με ηλεκτρονικό τρόπο. Ακόμα και στις απάτες με τις πιστωτικές κάρτες, πάντα οι πελάτες παίρνουν τα χρήματά τους πίσω.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ipo : 18-02-10 στις 21:42.
    Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety

    Τι εστί IBAN, BIC, OUR, SHA, BEN;
    "Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."

  8. #8
    Εγγραφή
    16-10-2007
    Περιοχή
    while(true){ }
    Μηνύματα
    2.693
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    ISP
    Conn-x OTE
    Αρχειο ειναι μπορει να μαγειρευτει απο την στιγμη που το νομικο πλαισιο ειναι ελλιπες.αν ομως πλαστογραφησεις υπογραφη σε γ....αν.
    Hold my breath as I wish for death...Oh please God wake me

  9. #9
    Εγγραφή
    08-05-2004
    Περιοχή
    Νομός Αττικής
    Ηλικία
    43
    Μηνύματα
    21.039
    Downloads
    43
    Uploads
    2
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/30 Mbps
    ISP
    COSMOTE
    Router
    Arcadyan Speedport Smart
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από hammer21 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αρχειο ειναι μπορει να μαγειρευτει απο την στιγμη που το νομικο πλαισιο ειναι ελλιπες.αν ομως πλαστογραφησεις υπογραφη σε γ....αν.
    Δεν είναι όπως τα αρχεία του υπολογιστή σου. Υπάρχει νομικό πλαίσιο πίσω από την εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε αυτά και καταγραφή της επεξεργασίας τους σε κάθε access. Επίσης δεν είναι μόνο ένα άτομο πίσω από κάθε διαδικασία και υπάρχει έλεγχος συνέπειας στις εγγραφές. Στα μετρητά δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Μόλις φύγουν από τα χέρια σου πάνε.

    Με το e-banking, ακόμα κι αν χάσεις μία απόδειξη πληρωμής, μπορείς να πας στο ιστορικό συναλλαγών και να έχεις πιστοποιητικό μεταφοράς χρημάτων.
    Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety

    Τι εστί IBAN, BIC, OUR, SHA, BEN;
    "Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."

  10. #10
    Εγγραφή
    16-10-2007
    Περιοχή
    while(true){ }
    Μηνύματα
    2.693
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    ISP
    Conn-x OTE
    Ελπιζω να ναι ετσι
    Hold my breath as I wish for death...Oh please God wake me

  11. #11
    Εγγραφή
    01-12-2003
    Περιοχή
    Κως
    Ηλικία
    49
    Μηνύματα
    1.356
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    54998/5495
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΩΣ
    Router
    ZTE H1600
    SNR / Attn
    26,5(dB) / 8(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από hammer21 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ελπιζω να ναι ετσι
    Πράγματι έτσι είναι. Κάθε συναλλαγή παίρνει ένα μοναδικό κωδικό, και φαίνεται ποια ακριβώς συναλλαγή έκανε, ποιος την έκανε (μοναδική IP υπολογιστή), με ποιο τρόπο έγινε και πότε. Αν παρεμβληθεί κάποιος άλλος, μέσω ηλεκτρονικών ιχνών μπορεί να φανεί και να εντοπιστεί.
    Επίσης οι συναλλαγές πραγματοποιούνται με πλήρη κωδικοποίηση από άκρο σε άκρο (τράπεζα-υπολογιστής σου), ώστε αν κάποιος ενδιάμεσος παρακολουθεί την τηλεφωνική γραμμή σου, δεν μπορεί να κάνει παρέμβαση μέσω υποκλοπής. Το αρχείο που καταγράφει τις συναλλαγές είναι κωδικοποιημένο με μονόδρομο αλγόριθμο. Αυτό σημαίνει ότι μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να κάνουν παρέμβαση (π.χ. εσύ ή υπάλληλος τράπεζας) και με βάση τον κωδικό που χρησιμοποιήθηκε φαίνεται ποιο άτομο συγκεκριμένα ήταν. Αν κάνει επέμβασει άλλος το μόνο που μπορεί να πετύχει είναι να καταστρέψει το αρχείο, εφεδρικό αντίγραφο του οποίου υπάρχει σε άλλο σημείο που δεν υπάρχει πρόσβαση, αλλά όχι να το αλλιώσει.
    Επιπλέον σε κάθε συναλλαγή χρησιμοποιείται εκτός από username και password και ένας κωδικός που προκύπτει από ειδικό μηχάνημα και είναι μιας χρήσης. Έτσι ακόμα και τον υπολογιστή σου να χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος, στον οποίο είναι αποθηκευμένος ο κώδικος ή να έχει δει τον κωδικό σου, δεν μπορεί να κάνει συναλαγή χωρίς το ειδικό αυτό μηχάνημα που δημιουργεί τους κωδικούς, καθώς οι κωδικοί είναι μιας χρήσης.
    Παρεπιμπτόντως ακριβώς οι ίδιες διαδικασίες χρησιμοποιούνται και από τους υπαλλήλους της τράπεζας όταν πας στο γκισέ της τράπεζας, όπου με κωδικούς κάνουν επέμβαση στο λογαριασμό σου, αφού τους εξουσιοδοτήσεις εγράφως π.χ. για ανάληψη χρημάτων. Αλλιώς ο κάθε υπάλληλος θα έπαιρνε λεφτά από όποιο λογαριασμό όποτε ήθελε.
    Εγώ χρησιμοποιώ το e-banking εδώ και 9-10 χρόνια σε τρεις τράπεζες (Εθνική, Αλφα, Αγροτική) και μου έχει λύσει τα χέρια. Το μόνο που χρειάζεται προσοχή είναι να μην δώσεις κωδικό ποτέ, σε κανέναν και για κανένα λόγο!!! Επίσης όταν πηγαίνεις στην ιστοσελίδα της τράπεζας, να πληκτρολογείς εσύ την διεύθυνση στο περιηγητή και να μην πατάς πάνω σε υπερσυνδέσμους email ή ιστοσελίδων, γιατί μπορεί να σε οδηγήσουν σε σελίδα πανομοιότυπη με της τράπεζας, αλλά η διεύθυνση να είναι διαφορετική και αυτή να ανήκει σε απατεώνες που σκοπό έχουν να σου κλέψουν τους κωδικούς. Τέλος να προσέχεις να μην έχει ιούς ο υπολογιστής. Αν προσέχεις αυτά τα τρια πράγματα, πρακτικά είναι εντελώς απαραβίαστη η διαδικασία, αλλιώς καταλαβαίνεις ότι κάποιοι έμπειροι θα έμπαιναν στις τράπεζες κάθε μέρα από το internet και θα έπαιρναν δισεκατομύρια ευρώ.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος tiatrou : 19-02-10 στις 00:40.

  12. #12
    Το avatar του μέλους sdikr
    sdikr Guest
    κάτι χάνει,
    δεν έχουν όλοι την γνώση και την πρόσβαση

  13. #13
    Το avatar του μέλους thanatos
    thanatos Guest
    Γιατί δε χρησιμοποιώ ηλεκτρονική τραπεζική

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ipo
    1) Δεν έχω υπολογιστή.
    - Η αγορά καινούριου υπολογιστή, κοστίζει κατ’ ελάχιστον 300 ευρώ. Για τη σύνδεση στο internet, αρκεί μόνο μία τηλεφωνική γραμμή και ένα modem (7 ευρώ).
    Δεν έχω 300€(με 5 σέντσια τί παίρνω;; )

    Μην ξεχνάς ότι πρόσβαση στις υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής μπορείς να έχεις και από το τηλέφωνό σου, χωρίς υπολογιστή.


    Δεν έχω τηλέφωνο
    (το παρόν γράφτηκε υπό τρίτου προσώπου) ή είμαι κωφάλαλος.

    2) Έχω υπολογιστή, αλλά δεν ξέρω να τον χρησιμοποιώ.
    - (Προφανώς δε διαβάζει τώρα αυτό το κείμενο ο παραπάνω.) Η εκμάθηση βασικών λειτουργιών ενός υπολογιστή είναι εύκολη υπόθεση.
    Δεν ξέρω να διαβάζω ή είμαι τυφλός (το παρόν υπαγορεύθηκε σε τρίτον και το αντίστροφο και αν κάποιος παρεπέμψει σε ηλεκτρονικές μπράιγ συσκευές είμαι επίσης τηλεπαθητικός κωφάλαλος(ιδέ 1) και ανάπηρος 100%).

    Τηλέφωνο όμως ξέρεις να χρησιμοποιείς!
    Δεν ξέρω , δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τηλέφωνο,ιδέ 1.

    3) Δεν ξέρω να «χρησιμοποιώ» το internet.
    - Πες στο ανίψι σου να σου μάθει.


    Δεν έχω ανήψια (
    εν περιπτώσει παραπομπής σε άλλο συγγενή,όλα τα συγγενικά πρόσωπά μου πέθαναν στο Άουσβιτς).

    4) Φοβάμαι το internet. Θα μου κλέψουν τους κωδικούς και θα πάνε με τα χρήματά μου στη Χαβάη.
    - Όλες οι συναλλαγές καταγράφονται. Στην πολύ μικρή πιθανότητα που πέσεις θύμα ηλεκτρονικής απάτης, τα χρήματα επιστρέφονται. Όλες οι τράπεζες έχουν συστήματα κρυπτογράφησης που παρέχουν υψηλό επίπεδο ασφάλειας κατά τη σύνδεση με τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής. Επίσης παρέχουν πιστοποιητικά ασφαλείας και συσκευές παραγωγής κωδικών μίας χρήσης. Το σημείο που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή είναι να μην απαντάμε σε e-mail που μας ζητάνε τους κωδικούς μας, όπως δε θα δίναμε ποτέ τα κλειδιά του σπιτιού μας σε κάποιον που θα βλέπαμε στο δρόμο, ό,τι και να μας έλεγε.
    Ναι αλλά αυτοί θα πάνε ούτως ή άλλως Χαβάη(μπορεί να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως όπως ότι είμαι φανατικός αντιχαβαϊκός(αντιαμερικανός) ή έχω περιβαλλοντολογικές ανησυχίες πχ ιδε καταστροφή περιβάλλοντος Χαβάης λόγω ακράτου τουρισμού,εκπομπές-ρύπους αεροπλάνων κτλ...).

    Για εσένα που είσαι ακόμα δύσπιστος, πολλές τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα, να μην επιτρέπεις μεταφορές χρημάτων σε μη δηλωμένους λογαριασμούς τρίτων
    Δεν ξέρω να μετράω(συνεπώς δεν γνωρίζω την διαφορά μεταξύ πρώτου δευτέρου και τρίτου),

    , σε λογαριασμούς εξωτερικού
    είμαι διεθνιστής ή κατά του προστατευτισμού συνεπώς μισώ παν ξενοφοβικό ή κατά της παγκόσμιας ελεύθερης αγοράς μέτρο,

    ή συναλλαγές πάνω από κάποιο όριο χρημάτων.
    πνίγομαι ασφικτικά από κάθε όριο (ιδέ Καζαντζάκη).

    Έτσι μπορείς να έχεις ενεργοποιήσει το e-banking μόνο να βλέπεις τις κινήσεις των καταθετικών λογαριασμών σου,
    Προτιμώ την ακινησία ή πιστεύω ότι η κίνηση είναι ψευδαίσθηση-αυταπάτη (ιδέ Ζήνωνα Ελεάτη),

    καθώς και να πληρώνεις λογαριασμούς, ενώ οποιαδήποτε άλλη μετακίνηση χρημάτων δε θα είναι εφικτή μέσω της ηλεκτρονικής τραπεζικής.
    το ελαιόλαδο,η φέτα και τα κατσικάκια δεν μεταφέρονται ηλεκτρονικά (ιδέ 10 και 13).

    5) Θέλω να βλέπω τα χρήματα στο «βιβλιαράκι». Οι αριθμοί στον υπολογιστή δε μου εμπνέουν εμπιστοσύνη. Αν λείπουν μεθαύριο, τι θα πω; «Άλλα μου έδειχνε η οθόνη προχθές.»;
    - Ομοίως με το παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να αποθηκεύεις τις συναλλαγές στον υπολογιστή σου ή να τις εκτυπώνεις και να τις βλέπεις στο χαρτί που εμπιστεύεσαι.
    Το εντυπωσιακό είναι ότι όλες οι συναλλαγές σου αποθηκεύονται στο e-banking. Μπορείς να ανατρέξεις σε οποιαδήποτε συναλλαγή του παρελθόντος και να αποδείξεις σε κάποιον ότι έχει πραγματοποιηθεί. Αν είχες κάνει τη συναλλαγή στο ταμείο και έχασες την απόδειξη ή το βιβλιάριο, θα πρέπει να ξαναπάς σε ταμείο και να πληρώσεις για την έκδοση πιστοποιητικού συναλλαγής.
    Ναι αλλά στο βιβλιαράκι δεν θα είναι(αγαπώ πάρα πάρα πολύ,,υπεραγαπώ σε βαθμό έρωτα,εμμονής, λατρείας,μονομανίας,φετίχ το βιβλιάριό μου και την σχέση μας , επίσης ιδέ πάλι περιβαλλοντολογικές ανησυχίες,πχ εκτύπωση σημαίνει ενισχυμένη κοπή δάσους κα).

    6) Είμαι συνταξιούχος κι έχω πολύ ελεύθερο χρόνο. Άσε που στην αναμονή στην τράπεζα γνωρίζω ωραίες ώριμες κυρίες.
    - Ωραίος! Σκέψου όμως να μάθεις στους φίλους σου και σε όλες αυτές τις κυρίες πώς να γλιτώνουν χρόνο και χρήμα, με επίσκεψη κατ’ οίκον.


    Στα σπίτια τους τις περιμένει ο άνδρας τους.

    Φαντάσου, αντί να τρέχεις στην τράπεζα να δεις αν μπήκε η σύνταξη, να σε παίρνει τηλέφωνο η τράπεζα και να σε ενημερώνει αμέσως ή αν είσαι πιο high tech, να σου έρχεται μήνυμα στο κινητό ή e-mail στον υπολογιστή(ιδέ προηγούμενο).


    Το τηλέφωνο είναι ψυχρό απάνθρωπο,το κινητό ή τον υπολογιστή δεν μπορείς να τον εξυπηρετήσεις όσα viagra-cialis-levitra και αν πάρεις.


    7) Μου αρέσουν οι ουρές.
    - Να σε έχουμε υπόψη για να μας βγάζεις εισιτήρια για το γήπεδο.


    Παίρνω προμήθεια 500%.Γι'αυτό είμαι στην φυλακή(όπου έχει εγγυημένα πολλές ουρές).


    8) Προτιμώ να χρεώνομαι παραπάνω στο ταμείο για να στηρίζω το τραπεζικό σύστημα με τις προμήθειες.
    - Καλό το σκεπτικό σου. Θα σε παραπέμψω όμως σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, όπου το «ψυχικό» σου θα έχει καλύτερο αντίκρισμα.


    Είμαι μισάνθρωπος ή μεγαλομέτοχος τραπέζης.Για το δε ψυχικό ιδέ 6.


    9) Δεν έχω λεφτά.
    - Άνοιξε λογαριασμό e-banking για να σου στέλνουν άλλοι!


    Είμαι μόνος στον κόσμο
    (εν περιπτώσει προσφοράς από εσάς ή τρίτο είμαι ο τελευταίος επιζών της νήσου του lost,σας προκαλώ αν μπορείτε να μου στείλετε ο,τιδήποτε).

    10) Δεν κάνω συναλλαγές.
    - Πώς πληρώνεις τους λογαριασμούς σου;


    Σε είδος(ιδέ και 13).


    11) Χρησιμοποιώ private banking. Μου αρέσει να πηγαίνω στην τράπεζα, να μου στρώνουν χαλί και να με κερνάνε καφέ.
    - Σκέψου όμως τους καημένους τους μπράβους που περιμένουν μόνοι τους έξω στον ήλιο ή το κρύο…


    Γι'αυτό τους πληρώνω τους χαραμοφάιδες ή στον ήλιο κάνουν δωρεάν σολάριουμ και στο κρύο σφίγγει το δέρμα(οι γυναίκες και οι γκέηδες αγαπούν τα σφιχτά κ0λ#$%#@).


    12) Οι συναλλαγές που κάνω απαιτούν επίσκεψη σε ταμείο.
    - Εφόσον έχεις ενημερωθεί ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη υπηρεσία σε e-banking και ότι δεν μπορείς να μεθοδεύσεις διαφορετικά τις συναλλαγές σου, ώστε να πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως, τότε καλό κουράγιο με τις ουρές.


    Δεν έχει ουρές διότι προτιμώ να σηκώνω τα ΑΤΜ στο φορτηγό εκτός ωραρίου, όταν οι τράπεζες κλειστές.


    13) Δεν ξέρω σε τι μπορεί να με βοηθήσει το e-banking.
    - Ενημέρωση υπολοίπου,


    Έχω σταθερό υπόλοιπο ή δεν έχω λεφτά(ιδέ 9),


    μεταφορές χρημάτων,


    τα στέλνω με ταχυδρομικά περιστέρια,


    εμβάσματα,
    δεν είμαι μετανάστης ή δεν έχω συγγενείς στο εξωτερικό ή τα εμβάσματά μου είναι βαρέλια ελαιόλαδo,τυρί ή φρεσκοσφαγμένα αρνάκια-κατσικάκια ελευθέρας βοσκής,

    πληρωμές πιστωτικών καρτών,

    δεν έχω πιστωτικές,


    χαρτοφυλάκιο χρηματιστηρίου,
    δεν παίζω χρηματιστήριο, προτιμώ μπαρμπούτι ή πόκα,

    πληρωμές λογαριασμών,


    δεν πληρώνω λογαριασμούς (πχ ζω σε σπηλιά ή είμαι ο ακάλυπτος),


    αιτήσεις προϊόντων είναι μερικές από τις πολυάριθμες υπηρεσίες που μπορούν να γίνουν από την άνεση του σπιτιού σου και με μειωμένα έξοδα συναλλαγών.


    είμαι περήφανος, δεν αιτούμαι τίποτα,δεν παρακαλάω ποτέ, αν θέλουν ας μου προσφέρουν αυτοί.


    Κερδίζεις χρήματα και χρόνο. Κι αν ο χρόνος σου είναι χρήμα, τότε με την ηλεκτρονική τραπεζική κερδίζεις χρήματα στο τετράγωνο!
    Είμαι ολιγαρκής ή εχω άπειρο χρήμα και τέλος έχω επίσης άπειρο χρόνο(είμαι ο χαιλάντερ).

    Στο μυαλό μας είναι μόνο το αίσθημα ανασφάλειας.


    Μου αρεσει το αίσθημα ανασφάλειας(είμαι μαζόχας ή υποχόνδριος),


    Αυτό που μας λείπει είναι η εξοικείωση.
    μισώ την αλλαγή και προτιμώ την συντήρηση.είμαι συντηρητικούρα και ξενοφοβικός.

    Πριν μερικές χιλιετίες είμαι σίγουρος ότι θα υπήρχε κόσμος που προτιμούσε τον αντιπραγματισμό, από τα νεοσύστατα νομίσματα.
    Είμαι λουδδίτης ή και αναρχοκομμούνι.

    Σκεφτείτε όμως πόσο πιο μικρή θα ήταν η ανάπτυξη του εμπορίου χωρίς την υιοθέτηση του νομίσματος.


    Ναι αλλά θα υπήρχαν πολύ περισσότερες καρέττες-καρέττες.


    Πλέον δεχόμαστε μετρητά με ελάχιστους ή καθόλου ενδοιασμούς, διότι έχουμε μεγαλώσει με αυτά και νιώθουμε ασφάλεια για την εγκυρότητά τους.


    Είμαι υποχόνδριος και συνεπώς κατά την ανταλλαγή μετρητών έχω τρομερές επιφυλάξεις και παίρνω πάντα τρομερά μέτρα προστασίας όπως γάντια αμιάντου και ολόσωμη στολή πυρηνικοβιοχημικού πολέμου.


    Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει στη μεταβατική εποχή που ζούμε, όπου το χρήμα βελτιστοποιείται*, αφήνοντας την υλική του υπόσταση, για την πιο ευέλικτη ηλεκτρονική μορφή.


    Είμαι φανατικός υλιστής,κάτω οι τράπεζες,ζήτω ο ιστορικός υλισμός και ο Καρλ Μάρξ!!!

    P.S. Τώρα το πέτυχα αυτό πρώτη φορά,κατά τύχη άνοιξα τα λινξ της υπογραφής του ipo,πέθανα στα γέλια, και είπα να το το συνεχίσω...
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος thanatos : 19-02-10 στις 13:07.

  14. #14
    Εγγραφή
    16-07-2004
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Ηλικία
    55
    Μηνύματα
    2.058
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    PSTN
    Ταχύτητα
    20480/1024
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Router
    ZTE w300i
    Path Level
    Interleaved
    ΠΑΛΙΑ που χρησιμοποιούσα το e-banking της Εμπορικής

    MOY EIXE ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ

    Κάθε μήνα μου ζητούσε να αλλάξω τον κωδικό, ΧΩΡΙΣ να επιτρέπει να χρησιμοποιήσω
    κάποιον "προηγούμενο".

    α) Μέσα σε 5 μήνες είχα αλλάξει 5 κωδικούς (μα το θεό, τους θυμόταν όλους τους
    προηγούμενους και δε μπορούσα να "γυρίσω" κυκλικά στον πρώτο).

    β) Το password policy ήταν αυστηρό: γράμμτα, αριθμοί σύμβολα, ότι πρέπει δηλαδή
    σε συνεργασία με το (α) για να τον ... ξεχάσεις

    φυσικά στο τέλος αγανάκτησα το τελειωσε το e-banking για εμένα
    Όλα τα παιχνίδια android που έχω φτιάξει περιγράφονται και κατεβαίνουν
    από εδώ: https://play.google.com/store/apps/d...=Carbon+People

  15. #15
    Εγγραφή
    08-05-2004
    Περιοχή
    Νομός Αττικής
    Ηλικία
    43
    Μηνύματα
    21.039
    Downloads
    43
    Uploads
    2
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/30 Mbps
    ISP
    COSMOTE
    Router
    Arcadyan Speedport Smart
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από zardoz Εμφάνιση μηνυμάτων
    ΠΑΛΙΑ που χρησιμοποιούσα το e-banking της Εμπορικής
    MOY EIXE ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ
    Κάθε μήνα μου ζητούσε να αλλάξω τον κωδικό, ΧΩΡΙΣ να επιτρέπει να χρησιμοποιήσω
    κάποιον "προηγούμενο".
    α) Μέσα σε 5 μήνες είχα αλλάξει 5 κωδικούς (μα το θεό, τους θυμόταν όλους τους
    προηγούμενους και δε μπορούσα να "γυρίσω" κυκλικά στον πρώτο).
    β) Το password policy ήταν αυστηρό: γράμμτα, αριθμοί σύμβολα, ότι πρέπει δηλαδή
    σε συνεργασία με το (α) για να τον ... ξεχάσεις
    φυσικά στο τέλος αγανάκτησα το τελειωσε το e-banking για εμένα
    Αν σε βολεύει, πήγαινε σε Alpha Bank. Δεν απαιτεί την αλλαγή κωδικού και δεν είναι και τόσο κακή επιλογή, αν σκεφτείς ότι για όλες τις συναλλαγές προς τρίτους χρειάζεται token. Η Εθνική και η winbank, απαιτούν αλλαγή κάθε δίμηνο. Ακόμα περισσότερη ασφάλεια ποτέ δε βλάπτει.

    Προσωπικά θεωρώ καλή την απαίτηση αλλαγής κωδικών κάθε δύο μήνες και την υποχρέωση για χρήση strong password. Πρέπει να βρεις έναν αριθμητικά κυλιόμενο αλγόριθμο στο μυαλό σου για να ξέρεις ανά πάσα στιγμή ποιον κωδικό έχεις.

    Παράδειγμα κωδικού:
    z@rD0z! για τον Ιανουάριο,
    z@rD0z@ για το Φεβρουάριο
    δηλαδή, ανάλογα το μήνα να βάζεις κωδικό που αντιστοιχεί στο ν-οστό σύμβολο πάνω από τη γραμμή των αριθμών του πληκτρολογίου. Αυτό σε καλύπτει αν μπαίνεις τακτικά (κάθε μήνα μία φορά τουλάχιστον). Αν όμως έχεις καιρό να μπεις και δε θυμάσαι πότε μπήκες τελευταία φορά, θα χρειαστείς μερικές δοκιμές (+reset κωδικού από το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών).

    Φυσικά ο παραπάνω αλγόριθμος διαδοχής, μόλις έχασε την αξία του, αφού δημοσιεύτηκε online.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ipo : 19-02-10 στις 12:00.
    Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety

    Τι εστί IBAN, BIC, OUR, SHA, BEN;
    "Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."

Σελ. 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

  1. Κρατος υπο τραπεζικη κατοχή.....
    Από supermario στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και Aθλητισμός
    Μηνύματα: 18
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-06-08, 15:37
  2. Μηνύματα: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-04-08, 15:10
  3. Γιατι να χρησιμοποιω D/L manager?
    Από Pieros στο φόρουμ ADSL
    Μηνύματα: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-10-07, 14:56
  4. Ενιαία αγορά για το retail banking (λιανική τραπεζική) προωθεί η ΕΕ
    Από lewton στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και Aθλητισμός
    Μηνύματα: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-05-07, 16:35
  5. Μηνύματα: 11
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-12-06, 10:12

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία
  • Το HTML είναι εκτός λειτουργίας