Επειδή βλέπω ότι πολύς κόσμος δεν ξέρει αυτή την απλή μετατροπή και παιδεύεται με την πατέντα της ΗΟΛ (και συχνά χανει και την αναγνώριση κλήσης), ορίστε πως μπορούμε να μοιράσουμε την γραμμή σε όλες τις μπρίζες του σπιτιού. Δεν είναι κάτι νέο, παρόμοια πραγματάκια είχα κάνει και επί εποχής isdn, για να φερω το νετμοντ δίπλα στο ΠιΣί και επιστρέφοντας πισω το σήμα στην κεντρική μπρίζα.
Χρόνος που χρειάζεται: 30 λεπτά μαξ.
Εργαλεία: ειδική πένσα που φιξάρει τα τηλεφωνικά κλιπσάκια στο καλώδιο, κοφτάκι, κατσαβίδι.
Γνώσεις: μηδενικές...
3+ τηλεφωνικά κλιπσάκια (ας εχετε μερικά παραπάνω, σε πρίπτωση που δεν τα καταφερετε με την πρώτη)
4σύρματο τηλεφωνικό καλώδιο (όσο κοντύτερο στην τελική του εφαρμογή, τόσο καλύτερα)
Ανοίγουμε την κεντρική μπρίζα του σπιτιού (που έτσι και αλλιώς, εκεί είναι το σωστό να βρίσκεται το φριτζ / νετφάστερ). Πρεπει να εχει 4 υποδοχές. Στις δύο μεσαίες, είναι που καταλήγει η γραμμή ερχόμενη από τον κατανεμητή. Δλδ τα συρματακια 2 και 3. Το 1 & 4 πρεπει να είναι στον "αέρα". Συνήθως πάνω εκεί (στα 2 & 3) είναι παραλληλισμενα και όλα τα καλώδια που οδηγούν και στις υπόλοιπες μπρίζες του σπιτιου (κακό!). Αποσυνδέουμε όλα τα υπόλοιπα καλώδια, αφήνοντας μόνο την είσοδο της γραμμής στο 2 & 3. Τα υπόλοιπα καλώδια, τα συνδέουμε παραλληλισμενα τώρα, στις 1 & 4 υποδοχές που πριν ηταν κενές. Τελιώσαμε με την μπρίζα. Δεν την κλείνουμε ακόμα, πρώτα να δούμε ότι παίζουν όλα σωστά.
Πιάνουμε το καλώδιο. Στην μια του πλευρά φιξάρουμε ένα κλιπς, χωρίς καμία ιδιαιτερότητα. Στην άλλη όμως... το ξεγυμνώνουμε από το εξωτερικό του περίβλημα κάπου 3-4 εκατοστά, και φιξάρουμε τα δύο εσωτερικά του καλώδια (κόκκινο και πράσινο στην δική μου περίπτωση: δες φωτό), σε ένα κλιπ, στην θέση 2&3 του κλιπ (στις κεντρικές δηλαδη). Τα δύο εξωτερικά του καλώδια (κίτρινο και μαύρο στην περίπτωση μου: δες φωτό), σε άλλο κλιπ, πάλι όμως στις θέσεις 2&3 (στις κεντρικές). Είμαστε έτοιμοι για την σύνδεση.
Το κανονικό 4πλό κλιπσάκι, το βάζουμε στην πρίζα. Από τα δύο κεντρικά καλώδια, έρχεται το σήμα και πάει στο ρούτερ μας. Από τα δύο εξωτερικά επιστρέφει.
Το διπλό φυσάκι, που πάει στο ρούτερ το συνδέουμε ως εξής: αυτό με τα δύο κεντρικά (κόκκινο / πράσινο στην δική μου περίπτωση), στην είσοδο της γραμμής πάνω στο ρούτερ, και αυτό με τα δύο εξωτερικά (κίτρινο / μάυρο) σε κάποια από τις FON1 / FON2. Στην άλλη FON μπορούμε να βάλουμε μια π.χ. βάση ασύρματου. Στην φωτό, εγώ το έχω βάλει στην FON2, στην FON1 εχω την βάση για το ασύρματο.
Ετοιμοι για δοκιμη ότι όλα δουλεύουν ΟΚ...
Διευκρινήσεις:
ΔΕΝ χρειάζονται φίλτρα, αφου δεν υπάρχει adsl σήμα στο υπόλοιπο δίκτυο του σπιτιού μας.
Η αναγνώριση δουλεύει κανονικότατα, φυσικά.
Δεν ξέρω πόσες συσκευές αντέχουν να τροφοδοτουν τα ρούτερ μας μέσω ολόκληρου του οικιακού δικτύου, αλλά πάνω από 2 (σταθερές ενσύρματες) εγώ δεν θα έβαζα σε καμία περίπτωση...
Σχετικά links: Μια εξίσου καλή λύση με χρήση διπλής πρίζας
Εμφάνιση 1-15 από 59
-
31-01-08, 14:45 FAQ: ΗΟL Double Play, τηλέφωνα σε όλες τις μπρίζες του σπιτιού, με αναγνώριση #1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος MNP-10 : 05-04-08 στις 22:43.
-
31-01-08, 15:13 Απάντηση: faq: ΗΟL DP, τηλέφωνα σε όλες τις μπρίζες του σπιτιού, με αναγνώριση #2
Πολύ χρήσιμο Post φίλε lyk...
Και για να μη χαθεί,καλό είναι να γίνει "υπόμνημα" από κάποιον Moderator.
-
31-01-08, 17:13 Απάντηση: FAQ: ΗΟL DP, τηλέφωνα σε όλες τις μπρίζες του σπιτιού, με αναγνώριση #3
Να ρωτήσω εγώ κάτι; Πως μπορούμε να μάθουμε ποια είναι η κεντρική πρίζα του σπιτιού; Πολύ καλός ο οδηγός, μπράβο! Τώρα που θα μπω στο ιδιόκτητο θα μου χρειαστεί!!!
ΥΓ: Όντως άμα κάνουμε την πατέντα της HOL τα υπόλοιπα τηλέφωνα του σπιτιού δεν έχουν αναγνώριση κλήσης;
-
31-01-08, 18:48 Απάντηση: FAQ: ΗΟL DP, τηλέφωνα σε όλες τις μπρίζες του σπιτιού, με αναγνώριση #4
Συνήθως,είναι η πρίζα που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του σπιτιού,δηλαδή στο σαλόνι ή στο χολ(φτου κακά!!).
Όχι πάντα.Ακόμα δεν έχουμε διασταυρώσει από τι ακριβώς εξαρτάται.Μάλλον από τα κέφια του ρούτερ(; ),της σύνδεσης(; )...;Ποιος ξέρει...Τελευταία επεξεργασία από το μέλος grsaint13 : 31-01-08 στις 18:48.
-
31-01-08, 21:10 Απάντηση: FAQ: ΗΟL DP, τηλέφωνα σε όλες τις μπρίζες του σπιτιού, με αναγνώριση #5
- Περιοχή
- Πολύδροσο Λακουβοχωρίου
- Downloads
- 11
- Uploads
- 2
- Άρθρα
- 1
- Ταχύτητα
- 102400/10240
- ISP
- COSMOTE
- Router
- ZTE Speedport Entry 2i
- SNR / Attn
- 14.6(dB) / 6.2(dB)
Εύγε lyk μου! Απλό και κατατοπιστικότατο
Crisis is the time when the old is dead, but the new cannot be born... Antonio Gramsci
-
01-02-08, 01:45 Απάντηση: FAQ: ΗΟL DP, τηλέφωνα σε όλες τις μπρίζες του σπιτιού, με αναγνώριση #6
Πολύ καλό και χρήσιμο.
Να συμπληρώσω κάτι που έχω κάνει εγώ και το θεωρώ ποιο απλό. Αλλάζουμε την κεντρική μονή πρίζα με μια διπλή και έτσι δεν χρειάζεται να φτιάξουμε κανένα καλώδιο, χρησιμοποιούμε αυτά του εμπορίου.
Στην μια έξοδο της πρίζας συνδέουμε την γραμμή που έρχεται και την δίνουμε καθαρή στο Fritz και στην άλλη από το FON1 η FON2 την παίρνουμε και την δίνουμε στην άλλη έξοδο στην οποία έχουμε συνδέσει τα καλώδια που πάνε στα υπόλοιπα δωμάτια.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος rivol : 01-02-08 στις 10:12.
-
01-02-08, 02:00 Απάντηση: FAQ: ΗΟL DP, τηλέφωνα σε όλες τις μπρίζες του σπιτιού, με αναγνώριση #7
-
02-02-08, 12:07 Απάντηση: FAQ: ΗΟL DP, τηλέφωνα σε όλες τις μπρίζες του σπιτιού, με αναγνώριση #8
Καλημέρα παιδιά. Αποφάσισα να συνδέσω το router με το τρόπο που λέει ο lyk αλλά χρειάζομαι τη βοήθεια σας για να προχωρήσω, μιας και δεν είμαι καθόλου σχετικός με το άθλημα.
Μέχρι στιγμής έχω συνδέσει τη γραμμή που έρχεται από το κατανεμητή στίς θέσεις 2 & 3 και έχω αφήσει τις θέσεις 1 & 4 κενές.
Έχω όμως διπλή κεντρική πρίζα σαν και αυτή προτείνει ο rivol παρακάτω:
Υποθέτω τώρα ότι τα καλώδια που πάνε στα δωμάτια πρέπει να τα συνδέσω παραλληλισμένα στη δεύτερη έξοδο της διπλής πρίζας. Σωστά; Σε ποιές θέσεις όμως;
Να δούμε αυτό πρώτα και πάμε μετά στο router.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Green Dragon : 02-02-08 στις 12:08.
-
02-02-08, 12:23 Απάντηση: FAQ: ΗΟL DP, τηλέφωνα σε όλες τις μπρίζες του σπιτιού, με αναγνώριση #9
Σύνδεσε τα και στις δύο περιπτώσεις στα μεσαία (2&3). Απλά θα χρειαστείς 2 καλώδια (τα οποία όμως μπορούν να είναι και δισύρματα).
Αναλυτικά στην περίπτωση σου:
Στην μία υποδοχή της διπλής μπρίζας (π.χ. αριστερή), βάλε την είσοδο του σήματος από τον κατανεμητή, στο 2&3 (μεσαία). Από εκεί καλώδιο, που να πηγαίνει στο ρούτερ στην είσοδο γραμμής. Από το FON του ρούτερ (όποιο θες), παλι καλώδιο που θα γυρίζει στην μπρίζα, αλλά στο δεξια υποδοχή της. Από πίσω σε αυτόν τον ακροδέκτη, θα εχεις συνδέσει (παραλληλισμένα) ολα τα καλώδια που πάνε στις υπόλοιπες μπρίζες του σπιτιού, αλλά πάλι στο 2&3 (μεσαία).
Πάντα στις νορμάλ καταστάσεις τα δύο μεσαία χρησιμοποιούνται! Εκτός φυσικά από την ιδιοκατασκευή που περιγράφω στο πρώτο ποστ, που χρησιμοποιούμε και τα 4, αλλά για δική μας ευκολία.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος lyk : 02-02-08 στις 12:27.
-
02-02-08, 12:49 Απάντηση: FAQ: ΗΟL DP, τηλέφωνα σε όλες τις μπρίζες του σπιτιού, με αναγνώριση #10
Σε ευχαριστώ πολύ lyk για τη γρήγορη και πολύ κατατοπιστική απάντησή σου.
Συνέδεσα επομένως στη δεύτερη έξοδο της διπλής πρίζας ( τη δεξιά ), στίς θέσεις 2 & 3 - παραλληλισμένα πάντα - τα καλώδια που πάνε στίς υπόλοιπες πρίζες του σπιτιού. Μέχρι εδώ οκ.
Υπάρχει περίπτωση να δοκιμάσω να αφαιρέσω το splitter και να χρησιμοποιήσω μόνο το διχαλωτό καλώδιο της hol;
Να βάλω δηλαδή το γκρί άκρο ( modem ) στην αριστερή έξοδο της διπλής πρίζας εκεί που έρχεται ο κατανεμητής και το μαύρο άκρο ( phone ) στη δεξιά έξοδο της διπλής πρίζας όπου είναι τα καλώδια για τα υπόλοιπα δωμάτια;
Υπάρχει περίπτωση να παίξει τέτοια συνδεσμολογία;
-
02-02-08, 12:59 Απάντηση: FAQ: ΗΟL DP, τηλέφωνα σε όλες τις μπρίζες του σπιτιού, με αναγνώριση #11
splitter και διχαλωτό βάλτα στην άκρη... δεν χρειάζεσαι τίποτα για την ώρα (ίσως σε λίγο καιρό που θα δώσει PSTN η ΗΟΛ, σύμφωνα με γειτονικά τόπικς...)
Δύο απλά τηλεφωνικά καλώδια χρειάζεσαι.
-
02-02-08, 13:04 Απάντηση: FAQ: ΗΟL DP, τηλέφωνα σε όλες τις μπρίζες του σπιτιού, με αναγνώριση #12
-
02-02-08, 23:20 Απάντηση: FAQ: ΗΟL DP, τηλέφωνα σε όλες τις μπρίζες του σπιτιού, με αναγνώριση #13
Τελικά βρήκα μία μονή τηλεφωνική πρίζα και ένα τετρασύρματο καλώδιο και έκανα τη σύνδεση όπως ακριβώς περιγράφεις στο πρώτο post.
Τώρα έχω και τηλεφωνία σε όλες τις γραμμές του σπιτιού και internet.
Όλα καλά λοιπόν! Σε ευχαριστώ και πάλι.
Ένα μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζω μάλλον είναι άσχετο με τη σύνδεση.
Από τα δύο laptops που έχουμε στο σπίτι, το ένα αρνείται να συνδεθεί wirelless στο Internet.
Θα πρέπει όμως να ρωτήσω σε άλλο topic.
-
06-02-08, 20:44 Απάντηση: FAQ: ΗΟL DP, τηλέφωνα σε όλες τις μπρίζες του σπιτιού, με αναγνώριση #14
Αυτό που θα ήθελα να ρωτησω ειναι το εξής. ¨Εχω το fritz box που στη μια γραμμή μου βγάζει το 210 (fon 1) και στην αλλη το 213(fon2) .Αν κάνω τη συγκεκριμένη πατέντα θα παίρνω γραμμή μονο απο το fon 2 ή το fon 1 (δηλαδή αυτό που θα περισσέψει) . Επειδή τη μια γραμμή 213 που φεύγει απ το fon 2 την έχω τραβήξει σε προσωπικό χώρο μου (δωμάτιο και γραφείο) και η άλλη η 210 ειναι για το υπολοιπο σπίτι. Υπάρχει τροπος να κάνω την πατεντα ή κάποια άλλη χωρίς να πειραχτούν αυτά που έχω φτιάξει μέχρι στιγμής?
και κάτι αλλο : υπάρχει τρόπος να διαχωριστούν τα τηλεφωνα? Δηλαδή να παίρνω και να με παιρνουν στο 210 χωρίς να απασχολειται το άλλο και το ίδιο να ισχύει για το 213
ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
06-02-08, 21:39 Απάντηση: FAQ: ΗΟL DP, τηλέφωνα σε όλες τις μπρίζες του σπιτιού, με αναγνώριση #15
Pots.
το σπλιττερ και το διχαλωτο δεν ενδεχετε να δημιουργουν σε ολους προβλημα.
και μιλαω ειδικα για το σπλιτερ, γιατι βλεπω οτι λετε αβερτα βγαλε σπλιττερ και τετοια
σε αλλους παιζει καλυτερα κ σε αλλους χειροτερα με το σπλιττερ, και δεν μιλαω για POTS και Dsl δηλαδη μεριζομενο μιλαω και για double play.
το αν με το σπλιττερ η χωρις σε καποιον παιζει καλα, δεν παει να πει οτι και στον αλλο θα κανει το ιδιο.
δοκιμαστε και με κανα επονυμο σπλιττερ , υπαρχει περιπτωση να δειτε πολυ σοβαρη βελτιωση σε θεματα αποσυνδεσεων κυριως.
τα οποια συναντουτε πολυ συχνα στο φριτζ λογο της κατασκευης του.
Παρόμοια Θέματα
-
Kit για τηλέφωνο σε όλες τις πρίζες του σπιτιού με net one
Από magnan στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 20Τελευταίο Μήνυμα: 20-07-08, 01:04 -
Αναγνωριση κλησεων σε double play
Από Giannis20VT στο φόρουμ Vodafone ADSLΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 03-03-08, 00:31 -
Εντυπώσεις ΗΟL Double play- Eρώτηση
Από nikosvolt στο φόρουμ Vodafone ADSLΜηνύματα: 12Τελευταίο Μήνυμα: 27-02-08, 13:19 -
ΗΟL double play και αναγνώριση κλήσης
Από TRY στο φόρουμ Vodafone ADSLΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 29-01-08, 20:29
Bookmarks