Σελ. 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 44
    Περιοχή
    Chicago, Illinois
    Downloads
    96
    Uploads
    25
    Άρθρα
    14
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/0.5G
    ISP
    Nova
    Web Services
    Γενικεύεται στην Ευρώπη η υιοθέτηση ενός σχεδίου για να θεωρούνται πια οι IP adresses "προσωπικά δεδομένα". H Google από την αλλη θέλει να βεβαιώσει ότι αυτό δεν θα συμβεί ξεκινώντας την μάχη στην περιοχή των blogs (ιστολογίων)

Στην διεύθυνση googlepublicpolicy.blogspot.com, o μηχανικός της Google, Alma Whitten, αποφάνθηκε ότι οι διευθύνσεις IP δεν είναι, δυνητικώς, προσωπικά δεδομένα - εννοώντας, έτσι, ότι πολλές διευθύνσεις IP δεν "συνδέονται σε χρήστες". Χαρτογραφούν ένα μηχάνημα (εν παρουσία του DHCP) , αλλά σε περίπτωση που συμβεί αυτό, τότε ταυτοποιείται μονο το μηχάνημα και όχιτο άτομο.

Η Google σαφως και θελει να αποφυγει εφεξής να εδραιωθεί μία τέτοια, μη συζητήσιμη ιδεολογία που εδραιώνει πια το ότι "οι διευθύνσεις IP είναι παντα προσωπικά δεδομένα"

H πιθανότητα, λοιπόν, της ανωτέρω πιθανής αποφασης, ετέθη σε μία ακρόαση της Επιτροπής Πολιτικών Δικαιωμάτων. Στην ακρόαση, Ευρωπαϊκές αρχές προστασίας δεδομένων έθεσαν την ιδέα να προστεθούν οι διευθύνσεις IP στην λιστα των προσωπικών δεδομένων, αλλά ο Peter Fleischer (συνήγορος της Google Global Privacy ) είπε το ότι δεν υπαρχει μονο "ασπρο και μαύρο" , εννοώντας ότι δεν γίνεται να είναι ρητή και ανελαστική μια τέτοια απόφαση χωρίς ενδιάμεσες διαβουλεύσεις. "Ορισμενες φορές , είτε θεωρείται προσωπικό δεδομένο είτε όχι . Εξαρτάται απο το γενικότερο πλαίσιο, και τι προσωπικά δεδομένα αποκαλύπτει"

Ο Peter Schaar, μέλος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Προστασίας Δεδομένων, επανέλαβε την θέση τους για άλλη μια φορά στους Financial Times, μη λαμβάνοντας υπόψιν τις περιορισμένες παραχωρήσεις απο Google, Microsoft και Yahoo για τον χρόνο που κρατούν δεδομενα.

Είπε όμως ξεκάθαρα:

"For me personally it still seems rather long, and I could imagine I am not alone"

...εννοώντας ότι η διαδικασία (συζητήσεων με την Google) θα κρατήσει αρκετά, και ότι δεν είναι μάλλον ο μόνος (με την ίδια στάση απέναντι στην εταιρεία) , ιδίως μάλιστα μετά το ότι ετεθη ότι οι 18 μήνες είναι η ελάχιστη προσφορά τους.

Ξαναγυρίζοντας στο blog του Whitten, επανασημαίνει το ότι οι IP addresses ειναι ορισμένες φορές ταυτοποιήσημες και το ότι αυτές που παρακρατούνται χωρίς επιπρόσθετα προσωπικά δεδομένα, δεν μπορούν να αποκαλεστουν οι ίδιες προσωπικά δεδομενα γιατί απλα δεν μπορεί έτσι να γίνει ταυτοποίηση του όποιου ατόμου.

Τέλος κλείνει γραφοντας ότι η πολιτική τους θα μείνει η ίδια και θα συνεχίσει, αλλά θέτοντας το ότι πρέπει να υπάρχει κατανόηση των τεχνικών πραγματικοτήτων για να φτάσουν σε ενα έλλογο συμπέρασμα (εννοώντας ότι οι εκπρόσωποι που μάχονται υπέρ της προστασίας των IP addresses στην πραγματικότητα δεν εχουν πραγματική γνώση της κατάστασης)

Πηγές:

1) arstechica.com
    2) arstechica.com (παλαιότερο άρθρο αναφερόμενο στον Peter Schaar)
    3) Financial Times -- Συνέντευξη του Peter Schaar

Παλαιότερο σχετικό θέμα: Google και Ε.Ε. διαφωνούν για την ιδιωτικότητα των IP διευθύνσεων
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος MNP-10 : 23-02-08 στις 03:27.

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    Satellite
    Ταχύτητα
    Georgeoxist
    ISP
    Georgeoxist
    DSLAM
    Forthnet - ΒΑΡΝΑΣ
    Router
    Linksys WAG200G EU
    Path Level
    Fastpath
    Κι εγώ που νόμιζα οτι αυτό το θέμα είχε κλείσει με "νικητή" την ΕΕ. Κρίμα που το παρατραβάει τόσο η Google.

Περιοχή
    Ηράκλειο Κρήτης
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα
    15896/1020
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΘΕΡΙΣΣΟΥ
    Router
    Siemens ADSL SL2-141
    SNR / Attn
    6.6(dB) / 25(dB)
    Για το 3ο link χρειάζεται registration

Προσωπικά πιστεύω ότι η IP address είναι προσωπικό δεδομένο αν και προσπαθούν να το κάνουν φιλοσοφικό το ζήτημα. Αν δεν ήταν δε θα τους ενδιέφερε για την καινούργια διαφημιστική πλατφόρμα...

Βέβαια αν μπεί το νέο σύστημα με τις καινούργιες IP τότε κάθε συσκευή θα έχει μία διεύθυνση και τότε δεν υπάρχει αμφιβολία εφόσον δε θα υπάρχει DHCP διεύθυνση=συσκευή.

Αναρωτιέμαι ακόμα και αν η google τα καταφέρει τώρα να κάνει τα δικά της λόγω Dynamic IP Adresses, θα συνεχίσει μετά από την κατάργηση των Dynamic με το ανόητο επιχείρημα ότι συσκευή δεν αντιστοιχεί πάντα στο χρήστη; Γιατί τότε τα παιδιά που κατέβαζαν μουσική στην Αμερική θα έπρεπε να το επικαλεστούν αυτό το επιχείρημα και να πουν: "που ξέρετε ότι τον χρησιμοποιούσα εγώ; απλά ξέρετε ο κατοικίδιος χιμπατζής μου αρέσκεται να παίζει με το mouse που και που..." ή "Έχω έναν περίεργο γείτονα ο οποίος μπαίνει στο wireless μου" ή ότι άλλο φανταστείτε.

Άλλο δίκαιο στα δικαστήρια άλλο στην Ευρώπη θα έχουμε; Όποτε μας συμφέρει δηλαδή είναι και όποτε δε μας συμφέρει δεν είναι... Κάποια πράγματα είναι μαύρο και άσπρο και αφού αποφάσισαν να του δώσουν ένα χρώμα τώρα δεν μπορούν να το αλλάξουν...
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος evoloution : 23-02-08 στις 06:26.

Το avatar του μέλους LiveTVRadio
    LiveTVRadio Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Tigran Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κι εγώ που νόμιζα οτι αυτό το θέμα είχε κλείσει με "νικητή" την ΕΕ. Κρίμα που το παρατραβάει τόσο η Google.
    H google παντα ηθελε να μας κατασκοπευει.

Εχει το gmail και οταν κανουμε διαγραφη τα email μας δεν σβηνονται ,αλλα κάπου πάνε.

Οπου σταθει και οπου βρεθει παει να μας πασαρει το google-desktop και το google-toolbar.
    Παραπλανει τους χρηστες οτι θα τους δινει λεφτα αν βάλουν το γοογλε-πσαχτηρι στη σελιδα τους και μετα θα βρει χιλιες δικαιολογιες για να μην πληρωσει. Ενταξει ρε γοογλε, εγω εχω παρολα αυτα βαλει το γοογλε-πσαχτηρι σας στη σελιδα μου, και δεν ζηταω φραγκα.

Πας να δεις κανα ακαταλληλο κατω των 13 ετων videaki στο youtube και σου λεει να επιβεβαιωσεις οτι εισαι 18 με το google account.

Οτι κι αν ανεβασει καποιος στο youtube κλπ, σιγα μην κανει κανενας διωξη κατα της google, ενω αν γραψει κατι κανενας blogger , μαυρο φιδι που τον εφαγε, του κανουν κατασχεση μέχρι το ραδιοφωνακι που θα βρουν στο σπιτι του.

Μόλις πει καποιος καμια κοτσανα, αμέσως πανε να την εφαρμοσουν ( βλεπε blackle.com )

Ομως την αγαπαμε την Google γιατι ειναι γρηγορη, και βρισκει 10% αυτων που υπαρχουν στο internet. ( 10% ειναι μεγαλο ποσοστο, δεν κανω πλακα).
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος koltsidas : 23-02-08 στις 06:21.

Περιοχή
    Ankh-Morpork, Discworld
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Άρθρα
    4
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    100/40 Mbps
    ISP
    Deutsche Telekom
    Router
    FRITZ!Box 7560
    Κάποιοι την συμπαθούν κιόλας...

Το avatar του μέλους 21century
    21century Guest
    Σημασία έχει ότι σε κάποιες περιπτώσεις η IP address αποκαλύπτει την ταυτόητα του χρήστη που χρησιμοποιεί το μηχάνημα και μερικές φορές όχι του ιδιοκτήτη της γραμμής-ρούτερ που δίνει πρόσβαση στο διαδίτκυο. Γιατί αν πχ έχουμε μια σύνδεση με τον ξαδερφό μου και εγω με ένα λογαριασμό γράφω ωραία επιστημονικά άρθρα και δημοσιεύονται και ο ξαδερφός μου με άλλο λογαριασμό αλλά από ίδια ip που θα δώσει ο ρούτερ ή το DHCP στο μηχάνημα γράψει αναρχικά μηνύματα ή αναρτά σελίδες με παράνομο περιεχόμενο ποιος φέρει την ευθύνη όταν αποκαλυφθεί? Αυτός που έχει την γραμμή ADSL ή ο εκάστοτε χρήστης σε ένα φορητό? Μπέρδεμα επομένως..

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από 21century Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σημασία έχει ότι σε κάποιες περιπτώσεις η IP address αποκαλύπτει την ταυτόητα του χρήστη που χρησιμοποιεί το μηχάνημα και μερικές φορές όχι του ιδιοκτήτη της γραμμής-ρούτερ που δίνει πρόσβαση στο διαδίτκυο. Γιατί αν πχ έχουμε μια σύνδεση με τον ξαδερφό μου και εγω με ένα λογαριασμό γράφω ωραία επιστημονικά άρθρα και δημοσιεύονται και ο ξαδερφός μου με άλλο λογαριασμό αλλά από ίδια ip που θα δώσει ο ρούτερ ή το DHCP στο μηχάνημα γράψει αναρχικά μηνύματα ή αναρτά σελίδες με παράνομο περιεχόμενο ποιος φέρει την ευθύνη όταν αποκαλυφθεί? Αυτός που έχει την γραμμή ADSL ή ο εκάστοτε χρήστης σε ένα φορητό? Μπέρδεμα επομένως..
    Αυτό που λένε ότι η IP αποκαλύπτει το μηχάνημα κι όχι το χρήστη είναι φοβερό εφεύρημα. Είναι σαν να λένε ότι παρακολουθούν το τηλέφωνό σου αλλά δεν ξέρουν αν μιλάς εσύ. Και είναι και πολύ δημοκρατικό...

Περιοχή
    Στη μόνη πόλη που γράφεται με 2 'σ' και προφέρεται με 2 'λ'
    Downloads
    25
    Uploads
    2
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    11000/1023
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΡΟΣΤΑΝ
    Router
    Netgear DGN2000
    SNR / Attn
    4(dB) / 30.5(dB)
    Path Level
    Fastpath
    H διεύθυνση IP αυτή καθ'αυτή ΔΕΝ είναι προσωπικό δεδομένο.
    Προσωπικό δεδομένο είναι ότι ο yiapap στις ΧΧ/ΧΧ/2008 ώρα ΥΥ:ΥΥ είχε αυτή τη διεύθυνση IP

Στο ανάλογο του pzogr με το τηλέφωνο είναι σαν σε ένα ΚΑΦΑΟ να υπάρχουν όλα τα τηλέφωνα του πλανήτη, και να λεμε αχα... η θέση 297853576 είναι προσωπικό δεδομένο! Ε, δεν είναι! Προσωπικό δεδομένο γίνεται μόνο όταν συνδέσεις έναν άνθρωπο με τη θέση 297853576*.

Και βέβαια...
    Ι love Google

* <edit>
    Λάθος ακόμη χειρότερα είναι... Γιατί στο Διαδίκτυο τη θέση 297853576 μπορεί να την έχουν πολλά άτομα ενώ στην τηλεφωνία θα την έχει πάντα ένας
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος yiapap : 23-02-08 στις 12:08.
    Όσο πιο βαθιά βάζουν το χέρι οι εταίροι στις τσέπες μας, τόσο πιο κοντά φθάνουν στα @@ μας

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από evoloution Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αναρωτιέμαι ακόμα και αν η google τα καταφέρει τώρα να κάνει τα δικά της λόγω Dynamic IP Adresses, θα συνεχίσει μετά από την κατάργηση των Dynamic με το ανόητο επιχείρημα ότι συσκευή δεν αντιστοιχεί πάντα στο χρήστη; Γιατί τότε τα παιδιά που κατέβαζαν μουσική στην Αμερική θα έπρεπε να το επικαλεστούν αυτό το επιχείρημα και να πουν: "που ξέρετε ότι τον χρησιμοποιούσα εγώ; απλά ξέρετε ο κατοικίδιος χιμπατζής μου αρέσκεται να παίζει με το mouse που και που..." ή "Έχω έναν περίεργο γείτονα ο οποίος μπαίνει στο wireless μου" ή ότι άλλο φανταστείτε.
    Η google έχει δίκιο , ... η ip δεν ταυτοποιεί χρήστη , ταυτοποιεί είτε συσκευή είτε (κυρίως) σ-υ-ν-δ-ρ-ο-μ-ή ή κάτοχο φυσικής γραμμής διασύνδεσης με το Internet . Αυτά τα 2 (χρήστης - κάτοχος γραμμής συνδρομής) ΜΠΟΡΕΙ και να ταυτίζονται μπορεί και όχι, αυτό λέει η Λογική αυτό λέει και η πραγματικότητα .

Τα πράγματα στα νομικά περιπλέκονται εφόσον τυπικά τουλάχιστον για να αποδοθούν ευθύνες για έκνομες ενέργειες χρειάζεται κάποιο φυσικό πρόσωπο να τις έχει διαπράξει και επειδή αυτό είναι δύσκολο ή αδύνατο σε αρκετές περιπτώσεις να αποδειχθεί , έχουν φροντίσει να αυθαιρετούν λογικώς με την βούλα του Νόμου (που τον κόβουν και τον ράβουν πάντα στα μέτρα τους οι έχοντες οικονομικό συμφέρον μέσω των υπαλλήλων τους των Πολιτικών) ή με την βούλα του δικαστή που σπανίως θα αναζητήσει την αλήθεια , αρκούμενος στην "νομική αλήθεια" (η οποία δεν ταυτίζεται πάντα με την πρώτη) , ... αποδίδοντας κατηγορίες είτε "συνυπευθυνότητας" είτε κύριας ευθύνης και αυθαίρετης ταυτοποίησης του ιδιοκτήτη της γραμμής -συνδρομής ... με τον "δράστη".
    Στα περισσότερα δε νομικά συστήματα και αντιλήψεις σπανίως ο κατήγορος καλείται να αποδείξει την αδιαμφισβήτητη ενοχή του κατηγορούμενου , η απόδοση της "δικαιοσύνης" συνήθως ακολουθεί την "λογική" την αποδείξεως της αθωότητας του κατηγορουμένου ο οποίος φέρει και το εν λόγω βάρος (της απόδειξης).
    H προσπάθεια ταυτοποίησης των Ευρωπαϊκών αρχών "προστασίας δεδομένων" της ip με τον χρήστη είναι το λιγότερο β-λ-α-κ-ώ-δ-η-ς το περισσότερο ύποπτη.

Άλλο δίκαιο στα δικαστήρια άλλο στην Ευρώπη θα έχουμε; Όποτε μας συμφέρει δηλαδή είναι και όποτε δε μας συμφέρει δεν είναι... Κάποια πράγματα είναι μαύρο και άσπρο και αφού αποφάσισαν να του δώσουν ένα χρώμα τώρα δεν μπορούν να το αλλάξουν...
    Μα τα δικαστήρια ταυτοποιούν στο χαλαρό σε Ευρώπη και Αμερική τον συνδρομητή ή κάτοχο της γραμμής με τον "δράστη" παράνομων ενεργειών .
    Οι Ευρωπαϊκές αρχές "προστασίας δεδομένων" απλά θέλουν να το κάνουν πιο "επίσημο" ..
    Η google από την άλλη χρησιμοποιεί ένα λογικότατο επιχείρημα που αναφέρεται
    (πρωτίστως) στην πραγματικότητα για να προασπίσει τα εμπορικά της συμφέροντα .
    Αυτό που θα προκύψει τελικά δεν έχει να κάνει με κάποιο "δίκαιο" ή με κάποιον "σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα" .. με την ευλαβική προσήλωση στους Νόμους της Λογικής ή κάποιες θεμελιώδεις οντολογικές αρχές απόδειξης του υπαρκτού ... έχει να κάνει με το ποια εμπορικά συμφέροντα (αλλά και κρατικά .. δλδ ελέγχου και καταστολής διακίνησης της πληροφορίας) συγκρούονται μεταξύ τους και ποια από αυτά έχουν την μεγαλύτερη ισχύ έναντι των άλλων στο να γίνουν νομικές "πραγματικότητες".

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Observer : 23-02-08 στις 12:17.

Περιοχή
    Airstrip One
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Άρθρα
    5
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    16000/1900
    ISP
    Ο2
    Θα συμφωνήσω με τους δυο προηγούμενους συμφορουμίτες, η ΙΡ από την στιγμή που είναι δυναμική και για να ταυτοποιήσεις τον χρήστη χρειάζεσαι διασταύρωση στοιχείων δεν είναι προσωπικό δεδομένο.

Επίσης να αναφέρω και κάτι που ειπώθηκε, αν η Google δεν χρησιμοποιεί την ΙΡ πλέον θα δημιουργήσει πρόβλημα στο πρόγραμμα adwords που χρησιμοποιεί τις ΙΡ για να καθορίσει την χώρα και περιοχή του χρήστη για δείξει διαφημίσεις περιεχομένου (content) αλλά και φυσικής αναζήτησης. Ουσιαστικά θα μειώσει την αποτελεσματικότητα του και την ακρίβεια του, μειώνοντας και τα έσοδα της εταιρίας.

LiveTVRadio Guest
    Πάντα την ευθυνη έχει ο κάτοχος και οχι ο χρηστης.
    Δηλαδη αν έχεις ασυρματο internet και μπει ο γειτονας και κάνει διάφορα, την ευθυνη έχεις εσυ που δεν κλειδωσες το router σου.

Περιοχή
    Downloads
    25
    Uploads
    2
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    11000/1023
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΡΟΣΤΑΝ
    Router
    Netgear DGN2000
    SNR / Attn
    4(dB) / 30.5(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από koltsidas Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πάντα την ευθυνη έχει ο κάτοχος και οχι ο χρηστης.
    Δηλαδη αν έχεις ασυρματο internet και μπει ο γειτονας και κάνει διάφορα, την ευθυνη έχεις εσυ που δεν κλειδωσες το router σου.
    Αυτή είναι η γκρίζα περιοχή που λέει ο Observer.
    Κι αν είσαι εταιρεία και την ενέργεια την έχει κάνει ένας εργαζόμενος;
    Αν η ευθύνη μεταβιβάζεται έτσι όπως το λες, τότε κατ' επέκταση ΚΑΙ οι Πάροχοι έχουν ευθύνη για τις παράνομες ενέργειες αφού ουσιαστικά κάτοχοι των διευθύνσεων είναι αυτοί!
    Εδώ αρχίζουμε να πηγαίνουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια!
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος yiapap : 23-02-08 στις 12:36.
    Όσο πιο βαθιά βάζουν το χέρι οι εταίροι στις τσέπες μας, τόσο πιο κοντά φθάνουν στα @@ μας

LiveTVRadio Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από yiapap Εμφάνιση μηνυμάτων
    H διεύθυνση IP αυτή καθ'αυτή ΔΕΝ είναι προσωπικό δεδομένο.
    Προσωπικό δεδομένο είναι ότι ο yiapap στις ΧΧ/ΧΧ/2008 ώρα ΥΥ:ΥΥ είχε αυτή τη διεύθυνση IP

Στο ανάλογο του pzogr με το τηλέφωνο είναι σαν σε ένα ΚΑΦΑΟ να υπάρχουν όλα τα τηλέφωνα του πλανήτη, και να λεμε αχα... η θέση 297853576 είναι προσωπικό δεδομένο! Ε, δεν είναι! Προσωπικό δεδομένο γίνεται μόνο όταν συνδέσεις έναν άνθρωπο με τη θέση 297853576*.

Και βέβαια...
    Ι love Google

* <edit>
    Λάθος ακόμη χειρότερα είναι... Γιατί στο Διαδίκτυο τη θέση 297853576 μπορεί να την έχουν πολλά άτομα ενώ στην τηλεφωνία θα την έχει πάντα ένας
    Αν όλα αποκτησουν σταθερο IP τοτε:
    α) ξεχάστε τα rapidshare κλπ
    β) θα ξερουν αυτοι τα πάντα σχετικα με το τι κάνει ο κάθε χρήστης.
    γ) ο χρήστης ξεροντας οτι τον κατασκοπευουν θα χασει το ενδιαφερον για το internet και θα χάσει ενα μερος απο την ελευθερια του λογου του.

δ) ειναι σαν να υπάρχουν κάμερες παντου, και να βλέπουν τα πάντα. Μπορει βέβαια να πει κάποιος ( και τι με νοιαζει εμενα , εγω δεν κάνω κάτι παρανομο κλπ.)

Κατι αντιστοιχο θέλουν να κάνουν και με τις νέες ταυτοτητες, να φακελωσουν τα πάντα και τους πάντες.

--------------------------------------------------------------------------------------
    Αλοίμονο αν χαρισουμε την ελευθερια μας χωρις πόλεμο αντιστασης.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος koltsidas : 23-02-08 στις 12:38.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Καθόλου μπέρδεμα για ελληνικό (τουλάχιστον) δικαστήριο.
    Το "όταν αποκαλυφθεί" σημαίνει πως μετά την παραγγελία του εισαγγελέα , ο isp θα δώσει την ip .. και ο οτες ( η και ο isp ακόμα) την ΦΥΣΙΚΗ γραμμή που χρησιμοποίησε την ip.
    Θα γίνεις ένας πακέτο με χαρτιά στα γρήγορα (και προφυλακιστέος εάν είναι κακούργημα) .. και θα κληθείς να πεις στο δικαστήριο κάποτε το ποίημα , δηλαδή πως δεν το έκανες εσύ , ο ξάδελφος κλπ .
    ΕΣΥ θα αποδείξεις πως δεν το έκανες .. και όχι αυτοί πως το έκανες . Η διάπραξη της παράνομης πράξης μέσω της φυσικής γραμμής σου θεωρείται βαρβάτο "στοιχείο" ευθύνης σου ... και σε αυτό στηρίζονται και οι "βαρβάτες επιτυχίες" της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος .
    Ας μαντέψουμε τώρα τι ρισκάρουν όσοι έχουν τα ασύρματα δίκτυά τους ανοιχτά (είτε λόγω άγνοιας , είτε λόγω αμέλειας) ... και τους "τύχει" ο λαχνός να τα χρησιμοποιήσει ο διπλανός τους για οτιδήποτε έκνομο και μάλιστα αυστηρά διωκόμενο.

Περιοχή
    Downloads
    25
    Uploads
    2
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    11000/1023
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΡΟΣΤΑΝ
    Router
    Netgear DGN2000
    SNR / Attn
    4(dB) / 30.5(dB)
    Path Level
    Fastpath
    α),β),γ)
    Μπα... Απλά θα βελτιωθεί το encryption στα δεδομένα που διακινούνται.

δ) Δεν υπάρχει "δε με νοιάζει". Ακόμη κι αν δεν παρανομώ σε καμμιά περίπτωση δεν δέχομαι ότι κάποιος κάπου κρατά ένα φάκελο με τα email που ανταλλάσσω με τους φίλους μου, με την γυναίκα μου (+με την γκόμενά μου ) με τον προϊστάμενό μου, με τους υφισταμενούς μου, με τις εταιρείες από τις οποίες κάνω αγορές!
    Κάποιος ο οποίος έχει πρόσβαση και δυατότητα επεξεργασίας όλων αυτών έχει ένα πλήρες προφίλ του yiapap. Είναι δηλαδή 100% Οργουελιανό σενάριο!

Διαφωνώ όμως με τις νέες ταυτότητες! Τα δύο δεν συνδέονται! Οι νέες ταυτότητες δίνουν γρήγορη πρόσβαση στα στοιχεία που αναγράφονται και στον νομικό σου φάκελο (π.χ. προηγούμενες καταδίκες) εφόσον υπάρχει. Δεν βλέπω γιατί αυτό επηρρεάζει αρνητικά έναν πολίτη.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Observer Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καθόλου μπέρδεμα για ελληνικό (τουλάχιστον) δικαστήριο.
    Το "όταν αποκαλυφθεί" σημαίνει πως μετά την παραγγελία του εισαγγελέα , ο isp θα δώσει την ip .. και ο οτες ( η και ο isp ακόμα) την ΦΥΣΙΚΗ γραμμή που χρησιμοποίησε την ip.
    Θα γίνεις ένας πακέτο με χαρτιά στα γρήγορα (και προφυλακιστέος εάν είναι κακούργημα) .. και θα κληθείς να πεις στο δικαστήριο κάποτε το ποίημα , δηλαδή πως δεν το έκανες εσύ , ο ξάδελφος κλπ .
    Μόνο που στην Ελληνική νομοθεσία ο εισαγγελέας μπορεί να κάνει παραγγελία ΜΟΝΟ για κακούργημα. Οπότε μέχρι στιγμής οι.. . "filesharers" είναι ασφαλείς

Σελ. 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Μηνύματα: 25
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-01-09, 18:30
  2. Μηνύματα: 27
    Τελευταίο Μήνυμα: 25-01-08, 13:12
  3. Η "σπετζοποίηση" των "ελληνικών" DVD
    Από WAntilles στο φόρουμ Πολιτιστικό στέκι
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-12-06, 20:30
  4. Μηνύματα: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-08-06, 16:29

Tags για αυτό το Θέμα