Σελ. 1 από 5 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 67
    Περιοχή
    Dublin, Ireland
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Άρθρα
    6
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    WTF is in Ireland
    Router
    Draytek Vigor 2820vn
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Andrew
    Ducklord,

Οπως ξέρεις ο ΟΤΕ αν μπορούσε θα μας είχε ακόμα σε 28.8 αναλογικά με χρονοχρέωση.

Το ότι κάποιος τους αναγκάζει (γιατί στην ουσία εξαναγκασμός είναι για ψηφοθηρικούς λόγους) να δώσουν φτηνή DSL σημαίνει ότι θα αναγκαστούν να ρίξουν τις τιμές για όλους. Ηδη φάνηκε αυτό με τις μειώσεις τιμών στη Vivodi (άσχετα αν εγώ προσωπικά δεν τις είδα ακόμα στο λογαριασμό μου) και τις αναβαθμίσεις που εξήγγειλαν. Ξέρω πολλούς που δεν βάζουν DSL (αν και θέλουν) γιατί τα 60 € το μήνα τους είναι πολλά. Αλλά με 30-40 θα έβαζαν και θα βάλουν τώρα, Εδώ βλέπεις thread που κάθεται ο άλλος και υπολογίζει ως και το ρεύμα που θα του τρώει το always on.

Επίσης μην ξεχνάς ότι εσύ είχες DSL και την πλήρωνες με 150€ το μήνα, οπότε στην πολύ χειρότερη περίπτωση με 150 € το μήνα θα πάρεις τώρα 2 ADSL από 2 providers ώστε να μπορείς να είσαι καλυμένος. Ακόμα και αν πέσει η ποιότητα πάλι ο λόγος ποιότητας/τιμή βελτιώνεται υπέρ σου. Αλλά αν πιταριστούν τα DSLAM πιο μεγάλη πίεση θα ασκήσουν 100000 παραπονούμενοι φοιτητές από 100 επαγγελματίες. Η μάζα μετράει όπως ξέρεις.

Βέβαια με όλα αυτά που έχουμε δει και έχοιυμε ζήσει αν μας πουν αύριο σας δίνουμε 10 Mbit με 20 € το μήνα πάλι θα την ψάχνουμε και θα λέμε τα δικά μας...
    Ναι, αλλά, πρόσεξε, υπάρχει ένα logical flaw στη σκέψη σου, όπως θα έλεγε και ο Dr. Spock.

Το σενάριό σου πάει ως εξής (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος):
    1)Είναι χάλια η κατάσταση σήμερα με τα πιταρισμένα DSLAM και ο ΟΤΕ και το παραδέχεται και μας λέει σε όλες τις διαμαρτυρίες μας- ανοικτά και χωρίς περιστροφές - 'νααααααααααααα'!!! (Κλασσική Ελληνική γλώσσα σώματος).

2) Ο ΟΤΕ 'αναγκάζεται' από την κυβέρνηση να δώσει DSL σε φοιτητές, ανοίγοντας την πίτα και σε άλλους

3) Το πιτάρισμα φτάνει στο υπέρτατο χάλι με τον κάθε χρήστη να έχει περίπου 28 kb σύνδεση και να ανάβει κερί στον Άη Φανούριο για την τύχη του!!

4) Η κατάσταση φτάνει τόσο πολύ στο απροχώρητο που αναγκαζόμαστε να βγούμε όλοι και όλες στους δρόμους με γκαζάκια και μολότωφ, λαϊκή επανάσταση, διαμαρτυρίες, λαϊκά pogrom ενάντια σε όλους τους ΟΤΕτζήδες κτλ, που ο ΟΤΕ αναγκαστικά θα αναβαθμίσει!!!!

Και τώρα, σκέψου όμως, στο σενάριο αυτό τι θα έχει συμβεί στο μεταξύ:
    1) Οι υφιστάμενοι κανονικοί χρήστες και όσοι άλλοι μπουν θα τα σκάνε κανονικά στον ΟΤΕ για τουλάχιστον 6-9 μήνες, τόσο θα πάρει στην καλύτερη των περιπτώσεων μέχρι να γίνουν τόσο έντονες οι αντιδράσεις αν γίνουν. Βλέπεις υπάρχει ένας "νόμος" στην οικονομική επιστήμη που λέει πως τόσο μεγάλες ομάδες ανθρώπων αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα συλλογικής δράσης (collective action problems). Εδώ δες σήμερα σε αυτό το φόρουμ, με τόσους λίγους και πόσο δύσκολο είναι να γίνει μια ενιαία κοινή επιστολή διαμαρτυρίας!!!!! Εκτός λοιπόν αν οι αντιδράσεις φτάσουν 'στο αμήν', ο ΟΤΕ μπορεί κάλλιστα να επιμείνει σε αυτό το χάλι τουλάχιστον για ένα χρόνο !!!

2) Στο μεταξύ οι κανονικοί χρήστες πληρώνουν "κανονικά" και παίρνουν μόλις και μετά βίας ένα 20-30% του προϊόντος που αγοράζουν. Αυτοί, δεν έχουν ψυχή; Μερικοί εδώ θα ισχυριστούν (όπως ήδη έχουν κάνει) πως οι 'αγώνες πληρώνονται και έχουν κόστος'. Αλλά στο μεταξύ οι ίδιοι κερδίζουν (αν κερδίσουν, όταν και αν γίνουν τέτοιοι αγώνες) με τα λεφτά των άλλων (other people's money)! Πολλοί φοιτητές θα κατηγορήσουν (όπως και έχουν κάνει) όσους διαμαρτύρονται - Ducklord συμπεριλαμβανόμενου - πως βολεύονται με την παρούσα κατάσταση και δεν θέλουν να μοιραστούν τη μιζέρια με άλλους προτού τα πράγματα βελτιωθούν. Δεν είναι έτσι όμως για ρώτα τον άλλο αν θέλει να βλέπει τα - hard-earned - Ευρώπουλά του να εξανεμίζονται στο cyberspace!!!

3) Και, επαναλαμβάνοντας, γιατί στην τελική ο ΟΤΕ να αντιδράσει θετικά; Το μόνο σίγουρο είναι πως κάποτε (εύχομαι και προβλέπω σύντομα) θα γίνει, αλλά στο μεταξύ θα έχει βγάλει τα 'κερατιάτικά' του από τις νέες φοιτητικές συνδέσεις καθώς και από τους κανονικούς χρήστες με κόστος 1/1000000 από το αληθινό αφού δεν θα κάνει καμία αναβάθμιση!!!

Κλείνοντας, πιστεύω πως όλες οι ενδείξεις οδηγούν σε συνολική μείωση των παγίων κατά Σεπτέμβριο. Αν όμως αυτό δε γίνει, τότε θα έχουμε - πολύ μακροπρόθεσμα - βελτίωση της κατάστασης την οποία όμως θα πληρώσουν οι κανονικοί χρήστες οι οποίοι θα επιδοτούν και τους φοιτητές (μιας και ο ΟΤΕ έχει μονοπώλιο και χρεώνει αυθαίρετα πάγια). Αυτού του είδους 'επανάσταση' είμαι βέβαιος πως δεν θα είχαν οι κανονικοί χρήστες κατά νου! Αλλά, βλέπεις, έτσι γίνονται οι αλλαγές στην Ελλάδα.

Καταληκτική σκέψη (sorry ήμουν κουραστικός!): Τηρουμένων των αναλογιών μου θυμίζει το ίδιο μοτίβο με την Ολυμπιακή, όπου όλοι οι Έλληνες επιδοτούσαν εργαζόμενους σε μια προβληματικότατη και επιζήμια εταιρεία, την οποία τελικά όλοι συμφωνούν πως πρέπει να κλείσει, αφού όμως ο Έλληνας πλήρωσε τα κερατιάτικά του. Και εκεί οι εργαζόμενοι μιλούσαν για 'εθνικό αερομεταφορέα' και 'επιχείρηση στρατηγικής σημασίας'.... with other people's money!!!!
    The Road to Hell is Paved with Good Intentions

Cause we made a promise we swore we'd always remember, no retreat, baby, no surrender

Περιοχή
    EVERYWHERE
    Downloads
    76
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από PopManiac
    Ναι, αλλά, πρόσεξε, υπάρχει ένα logical flaw στη σκέψη σου, όπως θα έλεγε και ο Dr. Spock.

Το σενάριό σου πάει ως εξής (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος):
    1)Είναι χάλια η κατάσταση σήμερα με τα πιταρισμένα DSLAM και ο ΟΤΕ και το παραδέχεται και μας λέει σε όλες τις διαμαρτυρίες μας- ανοικτά και χωρίς περιστροφές - 'νααααααααααααα'!!! (Κλασσική Ελληνική γλώσσα σώματος).

2) Ο ΟΤΕ 'αναγκάζεται' από την κυβέρνηση να δώσει DSL σε φοιτητές, ανοίγοντας την πίτα και σε άλλους

3) Το πιτάρισμα φτάνει στο υπέρτατο χάλι με τον κάθε χρήστη να έχει περίπου 28 kb σύνδεση και να ανάβει κερί στον Άη Φανούριο για την τύχη του!!

4) Η κατάσταση φτάνει τόσο πολύ στο απροχώρητο που αναγκαζόμαστε να βγούμε όλοι και όλες στους δρόμους με γκαζάκια και μολότωφ, λαϊκή επανάσταση, διαμαρτυρίες, λαϊκά pogrom ενάντια σε όλους τους ΟΤΕτζήδες κτλ, που ο ΟΤΕ αναγκαστικά θα αναβαθμίσει!!!!

Και τώρα, σκέψου όμως, στο σενάριο αυτό τι θα έχει συμβεί στο μεταξύ:
    1) Οι υφιστάμενοι κανονικοί χρήστες και όσοι άλλοι μπουν θα τα σκάνε κανονικά στον ΟΤΕ για τουλάχιστον 6-9 μήνες, τόσο θα πάρει στην καλύτερη των περιπτώσεων μέχρι να γίνουν τόσο έντονες οι αντιδράσεις αν γίνουν. Βλέπεις υπάρχει ένας "νόμος" στην οικονομική επιστήμη που λέει πως τόσο μεγάλες ομάδες ανθρώπων αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα συλλογικής δράσης (collective action problems). Εδώ δες σήμερα σε αυτό το φόρουμ, με τόσους λίγους και πόσο δύσκολο είναι να γίνει μια ενιαία κοινή επιστολή διαμαρτυρίας!!!!! Εκτός λοιπόν αν οι αντιδράσεις φτάσουν 'στο αμήν', ο ΟΤΕ μπορεί κάλλιστα να επιμείνει σε αυτό το χάλι τουλάχιστον για ένα χρόνο !!!

2) Στο μεταξύ οι κανονικοί χρήστες πληρώνουν "κανονικά" και παίρνουν μόλις και μετά βίας ένα 20-30% του προϊόντος που αγοράζουν. Αυτοί, δεν έχουν ψυχή; Μερικοί εδώ θα ισχυριστούν (όπως ήδη έχουν κάνει) πως οι 'αγώνες πληρώνονται και έχουν κόστος'. Αλλά στο μεταξύ οι ίδιοι κερδίζουν (αν κερδίσουν, όταν και αν γίνουν τέτοιοι αγώνες) με τα λεφτά των άλλων (other people's money)! Πολλοί φοιτητές θα κατηγορήσουν (όπως και έχουν κάνει) όσους διαμαρτύρονται - Ducklord συμπεριλαμβανόμενου - πως βολεύονται με την παρούσα κατάσταση και δεν θέλουν να μοιραστούν τη μιζέρια με άλλους προτού τα πράγματα βελτιωθούν. Δεν είναι έτσι όμως για ρώτα τον άλλο αν θέλει να βλέπει τα - hard-earned - Ευρώπουλά του να εξανεμίζονται στο cyberspace!!!

3) Και, επαναλαμβάνοντας, γιατί στην τελική ο ΟΤΕ να αντιδράσει θετικά; Το μόνο σίγουρο είναι πως κάποτε (εύχομαι και προβλέπω σύντομα) θα γίνει, αλλά στο μεταξύ θα έχει βγάλει τα 'κερατιάτικά' του από τις νέες φοιτητικές συνδέσεις καθώς και από τους κανονικούς χρήστες με κόστος 1/1000000 από το αληθινό αφού δεν θα κάνει καμία αναβάθμιση!!!

Κλείνοντας, πιστεύω πως όλες οι ενδείξεις οδηγούν σε συνολική μείωση των παγίων κατά Σεπτέμβριο. Αν όμως αυτό δε γίνει, τότε θα έχουμε - πολύ μακροπρόθεσμα - βελτίωση της κατάστασης την οποία όμως θα πληρώσουν οι κανονικοί χρήστες οι οποίοι θα επιδοτούν και τους φοιτητές (μιας και ο ΟΤΕ έχει μονοπώλιο και χρεώνει αυθαίρετα πάγια). Αυτού του είδους 'επανάσταση' είμαι βέβαιος πως δεν θα είχαν οι κανονικοί χρήστες κατά νου! Αλλά, βλέπεις, έτσι γίνονται οι αλλαγές στην Ελλάδα.

Καταληκτική σκέψη (sorry ήμουν κουραστικός!): Τηρουμένων των αναλογιών μου θυμίζει το ίδιο μοτίβο με την Ολυμπιακή, όπου όλοι οι Έλληνες επιδοτούσαν εργαζόμενους σε μια προβληματικότατη και επιζήμια εταιρεία, την οποία τελικά όλοι συμφωνούν πως πρέπει να κλείσει, αφού όμως ο Έλληνας πλήρωσε τα κερατιάτικά του. Και εκεί οι εργαζόμενοι μιλούσαν για 'εθνικό αερομεταφορέα' και 'επιχείρηση στρατηγικής σημασίας'.... with other people's money!!!!

Κρίμα που δεν μου επιτρέπετε να σας εξηγήσω πολλά πραγματα για τα βλέπετε ιδιαίτερα απλοποιημένα. Θα ήθελα όμως να σας διευκρινύσω ότι ο ΟΤΕ δεν ήταν ποτε προβληματική εταιρία ουτε και τώρα και μην παρασύρεστε απο τα περίεργα συμφέροντα που παίζονται απο τα ΜΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ. Οσο για τα άλλα απλα θα πω οτι κρίμα που η κοινή λογκή ποτέ δεν πρυτανεύει σε αυτήν την χώρα που λέγετε Ελλάδα απλα δεν νιώθω ελέυθερος να εκφραστώ περαιτέρω.-

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη - Πλ. Δημοκρατίας
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    aDSL VIvodi Shared
    Ταχύτητα
    256/128
    ISP
    HOL
    Router
    Alcatel 510i
    Ο πΟΤΕ δεν είναι προβληματική.
    Το αντίθετο βγάζει κάποια χχχ δις ως καθαρά κέρδη.

Το πρόβλημα είναι ότι είναι ουσιαστικό (de facto) μονοπώλιο με αποτέλεσμα να χρεώνει ότι γουστάρει ώστε να βγάζει υπερκέρδη (βλέπε το αντίθετο από κοστοστρέφεια στις χρεώσεις) και παρόλο που
    1) έχει απαίσιες υπηρεσίες,
    2) ένα μεγάλο ποσοστό του προσωπικού του είναι άσχετο με τις "μοντέρνες τεχνολογίες",
    3) ένα μεγαλύτερο ποσοστό είναι τυπικοί δημόσιοι υπάλληλοι,
    4) ένα ποσοστό του προσωπικού έχει μπει βυσματικά στο παρελθόν προ-ΑΣΕΠ
    κτλ.

Σχετικά με το θέμα ΕΔΕΤ:
    Η αρχική τεχνική εισήγηση μιλούσε για δυο-τρεις λύσεις από τις οποίες οι προτεινόμενες ήταν ΟΤΕ-ΕΔΕΤ+ISPs ως authentication (Μόλις ξαναβρω την εισήγηση θα σας μεταφέρω τεχνικές λεπτομέρειες).
    Είναι προφανές ότι οι εμπορικοί ISPs πίεσαν για να μην περάσει και χάσουν το 50% των πελατών τους (φοιτητές και "φοιτητές"). Το ΕΔΕΤ έχει το Bandwidth (με B κεφαλαίο) για να υποστηρίξει τους φοιτητές και με λίγες αναβαθμίσεις (servers και connectivity με ΑΤΜ του ΟΤΕ) δε θα υπάρχει πρόβλημα.

Πάντως ότι και να γίνει βλέπω ότι η επιλογή μου για Vivodi ήταν η καλύτερη αφού δε θα πιταριστεί όπως ο πΟΤΕ με τους φοιτητές.

Περιοχή
    Λίγο πιο πάνω
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24MBit, στο όνομα
    ISP
    Μια τρύπα στο
    Router
    Ένα κόκκινο κ
    Delios64bit, τι "θα μας εξηγούσες" ακριβώς; Πως η φάση που περιέγραψα είναι ψεύτικη και την κατέβασα από την κούτρα μου;
    Νομίζω πως ακόμη έχει δικαστήρια για αυτή τη φάση ο ΟΤΕς... Και, τυχαίνει ξέρεις, να είμαι ένα από τα άτομα που σύχναζαν σε αυτό το σάητε και αξιώθηκαν να "βγάλουν" το πρόβλημα προς τα έξω. Όταν έγραψαν για το ελληνικό ADSL των €100 το Slashdot και το TheRegister, ακούστηκε ένα "όμορφο" σχόλιο ενός υπουργού πως "τα κωλόπαιδα μας έκαψαν"... Ορισμένοι είπαν πως "δεν θα έπρεπε να ξεφτιλίσουμε έτσι τη χώρα μας εξωτερικεύοντας τα προβλήματά μας". Μπορεί να είχαν δίκιο... Μπορεί και άδικο...
    Το αποτέλεσμα, πάντως, ήταν πτώση 50% των τιμών μέσα σε 1 1/2 μήνα (ο ΟΤΕς καθιέρωσε ως μόνιμη μία αρχική έκπτωση που είχε παράσχει), ενώ δεν άργησε να γίνει προεραιτική και η αγορά και εγκατάσταση του εξοπλισμού. ΑΦΟΥ κάποιοι είχαν πληρώσει, ΑΦΟΥ κάποιοι είχαν φωνάξει. Και, επειδή ήμουν ανάμεσά τους, μου τη βιδώνει να ακούω εδώ από κάποιους πως "ξέρουν τον ΟΤΕς" και να μου λένε το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση.
    Γιατί;

Διότι, όπως κάποιοι γνωρίζουν εδώ, είχα και περισσότερες "επαφές" από άλλους θαμώνες μας με άτομα του ΟΤΕς μα και άλλων τηλεπικοινωνιακών εταιρειών. Η σωστότερη από όλες, ό,τι και να πει κανείς, μου φάνηκε η Φόρθνετ - τουλάχιστον όσον αφορά τον σεβασμό των πελατών της και την επικοινωνία μαζί τους. Άσχετα με τα χρήματα. Ποτέ, όμως, δεν σου έδωσε την εντύπωση πως "θα σου πιάσει τον..." όπως ένας γνωστός μας και αγαπημένος μας οργανισμός που, αν και "ιδιωτικός", αν δεν είχε ξεφτιλιστεί παγκοσμίως ακόμη θα "μας τον έπιανε" - και ανάθεμα και αν θα ακούγαμε για φοιτητικό ADSL...

Το νόημα από όλα τα παραπάνω είναι πως ΕΜΕΙΣ (ή, τέλος πάντων, ο hard-core του σάητε) "βγάζουμε" τον ΟΤΕς στα ΜΜΕ, δεν βασιζόμαστε σε αυτά για να δημιουργήσουμε μια άποψη για αυτόν...

Φιλικά
    Παπιάρχοντας
    Good news, everyone...
    http://www.pipesmag.com: Η απόλυτη παράνοια συμπυκνωμένη σε μορφή περιοδικού
    http://www.productivity.gr: Tips, συμβουλές και μέθοδοι για να εργαζόμαστε καλύτερα και ευκολότερα
    http://www.stoopid.gr: Το μεγαλείο της ανθρώπινης ηλιθιότητας.

Περιοχή
    EVERYWHERE
    Downloads
    76
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Ducklord
    Μακάρι να πάνε όλα καλά, να σιαχθεί το δίκτυο και να μην μπει και όριο τελικά. Δεν το κόβω όμως... Δεν μπορώ να περιμένω σοβαρές και καλές κινήσεις από τον οργανισμό που μου είπε...

"ΦΥΣΙΚΑ και μπορείς να ΜΗΝ πάρεις το Τζέτσπηντ από εμάς!"
    "Σοβαρά;"
    "Μα βέβαια!"
    "Εεε.... Υπάρχει.... κανένα... Πρόβλημα με αυτό;"
    "ΌΧΙ! Έχετε ελευθερία επιλογής! Απλώς εμείς δεν θα σας ενεργοποιήσουμε τη σύνδεση!"
    "..."
    "Χέλοου; Με ακούτε;"
    "Ναι. Μπορείτε να το επαναλάβετε, στο σύνολό του, αυτό; Αυτό, για την πολιτική σας..."
    "Μα, φυσικά! Μπορείτε να πάρετε ό,τι εξοπλισμό θέλετε με τις συνδέσεις μας και, φυσικά, να τον εγκαταστήσετε μόνος σας για να γλιτώσετε τα έξοδα! Τότε, όμως, δεν θα σας ενεργοποιήσουμε τη γραμμή!"
    "Γιατί;"
    "Μπορεί να προκαλέσετε ασυμβατότητες στο δίκτυο"... ( )
    "Δηλαδή..."
    "Δηλαδή, ή θα μας πληρώσετε ρούτερ της κακιάς κατάρας σε τριπλάσια τιμή από ένα πραγματικά καλό, `εγκατάσταση` από δύο παληκάρια που θα έρθουν εκεί να τα κεράσετε καφέ και `ενεργοποίηση γραμμής` που περιορίζεται σε 3 κλίκ και μια άγρια ματιά προς ένα πισί, ή θα πάρετε εξοπλισμό, θα μας πληρώνετε σύνδεση μα δεν θα σας την ενεργοποιούμε διότι αλλιώς δεν θα δικαιολογούταν η μονοπωλιακή θέση μας"
    "..."

-----
    ΑΥΤΟΙ οι άνθρωπο "αναβαθμίζουν δίκτυο" και "θα δώσουν φθηνό ADSL"...
    Και μου λέτε να μην αγχώνομαι, και όλα θα πάνε καλά; Όταν ο πρώτος (ξέεεερετε) μου είχε έρθει €650;;;

ΟΥΧΙ κύριοι! Θα αγχώνομαι και θα τρομάζω!
    Αυτοί είναι ικανοί να με απειλήσουν πως αν θέλω να συνεχίσω να έχω ADSL θα πρέπει να πάω και να καλωδιώσω μόνος μου με οπτικές όλη την Τανάγρα για να δείξω την εκτίμησή μου προς τις υπηρεσίες τους!

Φιλικά
    Παπιάρχοντας

Καλα τωρα μόλις διάβασα αυτο του παπιου και ειλικρινά λυπαμε γιατι τοσο ο πωλητής δεν κατάλαβε τι του είπαν στο σχετικό σεμιναριο που πέρασε και δευτερον έκανε μόνος του πολιτική για τον ΟΤΕ.

Κακώς παπιε σου είπαν οτι δεν ενεργοποιούν την γραμμή εαν δεν πάρεις το JetSP**d κακιστα μαλιστα θα έλεγα ... θα ήθελα να πιστευω οτι τετοιου είδους συμπεριφορά είναι μεμονομένο περιστατικό και καλό είναι να μην κρινουμε έτσι σαν να είναι παγεια τακτική όλων των υπαλλήλων του ΟΤΕ να συμπεριφέρονται έτσι ... άλλωστε το 90% του 134 που ασχολείτε με τις πωλήσεις είναι φοιτητές.
    Για όσους κερνάναγανε τα "παλικάρια" του ΟΤΕ ένα καφέ κλπ κλπ για να κάνουν την δουλιά ΚΑΚΩΣ το έπραταν .... και δεν νομίζω να τους το ζήτησε κανένας.

Τωρα εαν θέλεις να φτιάξεις ενα νεό δίκτυο οπτικών ινών με SDH παντού και απύθμενες χωριτικώτητες ακόμα και με DWM 10Gbit τότε φτιάξτο δεν σε εμποδίζει κανένας. Αλλα εφοσον δεν το κάνεις δυστυχώς συντηρείς το μονοπόλιο και μαλιστα ζητάς και τα ρέστα. Αν ακομα περιμένουμε πτώση τιμών με εκβιασμούς και σαχλαμαρες τετοιου τυπου δεν νομιζω οτι θα έχουμε σοβαρες ελπίδες.

Δικαιλογημένα όλοι όσοι έχουμε εμπλακεί ανησυχούμε αλλα μην κρίνουμε κατι απο μεμονωμένα περιστατικα.

Οταν έβαλα ADSL κανενας δεν μου είπε οτι δεν σου ενεργοποιώ την γραμμή γιατι δεν πέρνεις το Jet**** και μαλιστα με ρώτησαν εαν θα πάρω modem και του είπα απλά ΟΧΙ. Απο τότε κανένα προβλημα ΑΠΟΛΥΤΩΣ πλην βεβαια των ταχυτήτων που παίζουν απο 32-40 με μονιμο P2P

Περιοχή
    EVERYWHERE
    Downloads
    76
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Ducklord
    ..... ΕΜΕΙΣ (ή, τέλος πάντων, ο hard-core του σάητε) "βγάζουμε" τον ΟΤΕς στα ΜΜΕ, δεν βασιζόμαστε σε αυτά για να δημιουργήσουμε μια άποψη για αυτόν...

Φιλικά
    Παπιάρχοντας
    \

Δυστυχως τα συμφέροντα είναι τοσο ισχυρά αλλά και ύπουλα που η γνώμη που σχηματίζεις για ένα πολυσυζητημένο θέμα ι μπορεί να προέρχετε απο τα ΜΜΕ και με τέτοια κατευθυνση που να είσαι σίγουρος πως δεν προέρχεται απο τα ΜΜΕ. Και δεν νομίζω οτι ο λόγος που βγήκε ο ΟΤΕ στα ΜΜΕ ήσουν εγώ -εσυ οι και όλοι μαζι .

Η πολύ αφέλεια ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ !

Περιοχή
    Λίγο πιο πάνω
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24MBit, στο όνομα
    ISP
    Μια τρύπα στο
    Router
    Ένα κόκκινο κ
    Delios64bit, =ΔΕΝ= θα αρχίσω να παραθέτω ονόματα υπέυθυνων τμημάτων, υποδιευθηντάδων κ.λπ. οι οποίοι είχαν περάσει τη "γραμμή" "ΜΟΝΟ τζέτσπηντ". Ήμουν από τους πρώτους που έβαλαν ADSL (ή, τουλάχιστον, έκαναν αίτηση για ADSL). Μην μας το παρουσιάζεις τώρα, σχεδόν 2 χρόνια μετά, πως "έκαναν λάθος μερικοί πωλητές". Γύρνα στα "αρχαία" θρέντ του σάητε μας να δεις τι έλεγαν σε ΟΛΟΥΣ τους καταναλωτές. Έπρεπε να είχα κρατήσει και screen grabs από το site τους που έλεγε πεντακάθαρα πως "η αγορά του εξοπλισμού από τον ΟΤΕ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ".

ΔΕΝ έχεις διαβάσει "ΕΠΙΣΗΜΕΣ απόψεις ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ατόμων" του ΟΤΕς που έλεγαν πως "δεν θα γίνεται αποδεκτή η χρήση hardware επιλογής του χρήστη επειδή μπορεί να προκαλέσει ασυμβατότητες"; ΕΙΧΕΣ δοκιμάσει να αγοράσεις μία σύνδεση όταν ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ στην Ελλάδα, τότε που η εγκατάσταση ήταν υποχρεωτική;

Όσο για τα "ΜΜΕ", κλασσική ατάκα που μου την έχουν πει και άλλοι. Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν-βλέπω-τηλεόραση εδώ και 10 χρόνια. Δεν διαβάζω εφημερίδες, δεν ενημερώνομαι. Ναι, είμαι ένα αγρίμι ( ) που μαθαίνει ό,τι χρειάζεται από sites, και αυτό επιλεκτικά (είδα και αυτούς που βλέπουν ειδήσεις - αλήθεια, τι κάνουν τα παιδιά στα ρηάλιτυ; )... Με ποιόν τρόπο, άραγε, με επηρέασαν τα ΜΜΕ στην άποψη που διαμόρφωσα από ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, όχι μονάχα με πωλητές μα και με υπεύθυνους του ΟΤΕ; Δηλαδή, τα €650 που πλήρωσα σε λογαριασμό τα πλήρωσα στην ΕΡΤ;

Φιλικά
    Παπιάρχοντας

Υ.Γ.: Θες και βιντεάκι (πρόσεξε: ΒΙΝΤΕΑΚΙ) με υπεύθυνο του ΟΤΕς να δηλώνει, περιχαρής, πως "το ADSL θα έχει λογική τιμή διότι θα συνοδεύεται από video on demand, εκπομπές και ταινίες, πρόσβαση σε αναλυτικές πληροφορίες και άλλες τεχνολογίες που αναπτύσσονται από τον ΟΤΕ ή σε συνεργασία με άλλες εταιρείες";;;

Υ.Γ.2: Ο πωλητής δεν κατάλαβε; Ο δεύτερος πωλητής δεν κατάλαβε; Ο σχεδιαστής του σάητε του κοσμοτέ - οτεσόπ δεν κατάλαβε; Οι τεχνικοί που ήρθαν από το σπίτι δεν κατάλαβαν; Τα παιδιά στην τεχνική εξυπηρέτηση που, κάποια στιγμή και σε προσωπική επικοινωνία μαζί τους μου είπαν, απλά, "μαλακία, το ξέρουμε, μα τι να κάνουμε;" δεν κατάλαβαν; Όλοι οι εργαζόμενοι σε ανταγωνιστικές εταιρείες παροχής πρόσβασης, δεν κατάλαβαν; Περίεργο βρε παιδί μου... περίεργο...
    Good news, everyone...
    http://www.productivity.gr: Tips, συμβουλές και μέθοδοι για να εργαζόμαστε καλύτερα και ευκολότερα

Περιοχή
    ΚΑΤΕΡΙΝΗ
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/0.5G
    ISP
    Nova
    DSLAM
    Forthnet - ΚΑΤΕΡΙΝΗ
    Router
    ZTE H288A
    SNR / Attn
    9.7(dB) / 6.1(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Είναι μη αμφισβητίσιμο γεγονός ότι τον πρώτο καιρό ο ΟΤΕ σε υποχρέωνε να πάρεις dsl μοδεμ/Router από αυτόν. Μετά από μερικούς μήνες σου επέτρεπε μεν να πάρεις ότι θέλεις αλλά με δική σου ευθύνη.
    Αυτό σήμαινε ότι εάν το modem σου δεν συγχρόνιζε και δεν ήταν του ΟΤΕ σου έλεγαν ας πρόσεχες, το modem σου κατά πάσα πιθανότητα δεν έιναι συμβατό με τα dslam του ΟΤΕ. Αν το έπαιρνες από εμάς αυτό δεν θα συνέβαινε.
    Εξάλου αυτός δεν ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησε την ΕΕΤΤ να επιβάλει πρόστιμο 300.000 € στον ΟΤΕ τον προηγούμενο μήνα;

Ο ΟΤΕ είναι σίγουρο ότι δεν είναι προβληματική επιχείρηση σήμερα.
    Σίγουρο είναι επίσης ότι αυτό το όφειλει μόνο και μόνο στο γεγονός ότι είναι μονοπώλιο και στις εξωφρενικές τιμές που διαθέτει κάποιες υπηρεσίες του. Π.χ. γραμμή adsl
    Εάν όμως αναγκαστεί να λειτουργήσει σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον επί ίσης όρης και δεν αλλάξει ριζικά την οργάνωση του, δεν μειώση τις τιμές του και δεν αναβαθμίση δραστικά την ποιότητα των υπηρεσιών του αποτελεί σχεδόν μαθηματική βεβαιότητα ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα καταστεί ζημιογώνως επιχείρηση.

Περιοχή
    EVERYWHERE
    Downloads
    76
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ZORO
    Είναι μη αμφισβητίσιμο γεγονός ότι τον πρώτο καιρό ο ΟΤΕ σε υποχρέωνε να πάρεις dsl μοδεμ/Router από αυτόν. Μετά από μερικούς μήνες σου επέτρεπε μεν να πάρεις ότι θέλεις αλλά με δική σου ευθύνη.
    Καλό είναι να θυμόμαστε τα παλιά αλλα απο τότε τα πραγματα εχουν αλλάξει και χωρίς την συνενεση της ΕΕΤΤ παρα πολύ πριν το πρόστιμο.
    Αυτό σήμαινε ότι εάν το modem σου δεν συγχρόνιζε και δεν ήταν του ΟΤΕ σου έλεγαν ας πρόσεχες, το modem σου κατά πάσα πιθανότητα δεν έιναι συμβατό με τα dslam του ΟΤΕ. Αν το έπαιρνες από εμάς αυτό δεν θα συνέβαινε.
    ΉΤαν λάθος του ΟΤΕ που προστατευοντας (με πολυ υψηλό τιμημα όμως ) τον καταναλωτή έλεγε πως καλο είναι να πάρεις ένα modem που υποστηρίζουμε απο οποιοδήποτε αλλο της αγοράς? Δηλεαδη επρεπε ο ΟΤΕ να γίνει υποστηρικτής όλων των modem της διαφοράς. Φυσικά για κάποιον που ήθελε να κανει κτι το εξιδικευμένο (54G Router,Firewalling etc) νομίζω οτι δεν θα είχε την ανάγκη του ΟΤΕ για την παραμετροποίηση (κατα άλλους σεταρισμα -μαθετε επιτελους Ελληνικά) του.
    Εξάλου αυτός δεν ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησε την ΕΕΤΤ να επιβάλει πρόστιμο 300.000 € στον ΟΤΕ τον προηγούμενο μήνα;
    Μάλλον όχι τελικά....

Ο ΟΤΕ είναι σίγουρο ότι δεν είναι προβληματική επιχείρηση σήμερα.
    Σίγουρο είναι επίσης ότι αυτό το όφειλει μόνο και μόνο στο γεγονός ότι είναι μονοπώλιο και στις εξωφρενικές τιμές που διαθέτει κάποιες υπηρεσίες του. Π.χ. γραμμή adsl
    Συμφωνώ για το εξωφρενικό των τιμών για τα ADSL αλλα για τα άλλα λυπάμαι που μαλλον έχεις μπερδευτεί Ας φτιάχναν και οι άλλοι δίκτυο Οπτικών ινών - Δικτυο Κορμού να υπάρχει ανταγωνισμός.
    Εάν όμως αναγκαστεί να λειτουργήσει σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον επί ίσης όρης και δεν αλλάξει ριζικά την οργάνωση του, δεν μειώση τις τιμές του και δεν αναβαθμίση δραστικά την ποιότητα των υπηρεσιών του αποτελεί σχεδόν μαθηματική βεβαιότητα ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα καταστεί ζημιογώνως επιχείρηση.
    Μακάρι να υπάρξη σοβαρός ανταγωνισμός γιατι η Ελλάδα το αξιζει αυτό σίγουρα όμως πριν γίνει αυτό και οι τιμές του ΟΤΕ θα μειωθούν και θα βελτιωθεί δραστικά η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών χωρις να κινδινευσει τελικά κανένας.

Περιοχή
    Dublin, Ireland
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Άρθρα
    6
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    WTF is in Ireland
    Router
    Draytek Vigor 2820vn
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Delios64bit

Συμφωνώ για το εξωφρενικό των τιμών για τα ADSL αλλα για τα άλλα λυπάμαι που μαλλον έχεις μπερδευτεί Ας φτιάχναν και οι άλλοι δίκτυο Οπτικών ινών - Δικτυο Κορμού να υπάρχει ανταγωνισμός.

Μακάρι να υπάρξη σοβαρός ανταγωνισμός γιατι η Ελλάδα το αξιζει αυτό σίγουρα όμως πριν γίνει αυτό και οι τιμές του ΟΤΕ θα μειωθούν και θα βελτιωθεί δραστικά η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών χωρις να κινδινευσει τελικά κανένας.
    Τίποτα το προσωπικό Delios, αλλά θα με κάνεις να ξεχάσω ό,τι έχω μάθει από τα ρημαδο-οικονομικά!!!

Δίνω ένα ελάχιστο περιθώριο συναίνεσης στο ότι όποιος θέλει μπορεί να φτιάξει ένα δίκτυο εδώ και να ανταγωνιστεί τον ΟΤΕ. Θα προσθέσω ίσως πως οι Ελληνικοί ISPs σήμερα (όπως έχω μαλλιάσει να λέω μαζί με άλλους) βολεύονται από το ΟΤΕμονοπώλιο στα ευρυζωνικά γιατί τους προστατεύει από ανταγωνιστικές οικονομίες κλίμακας που θα οδηγήσουν στην επιβίωση δύο - το πολύ τριών - ISPs πανελλαδικά (σε αντιστοιχία με την κινητή τηλεφωνία).

Αλλά, μην τρελλαθούμε τώρα!!! You cannot make an omelette without breaking eggs, ήτοι δεν μπορεί να λειτουργήσει ανταγωνισμός χωρίς να κλείσουν μερικοί! Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει ο ΟΤΕ να πάψει να έχει προνομιακή θέση στην αγορά ως gatekeeper των παγίων! Γιατί αποτελεί καίριο και ουσιώδη παράγοντα διαστρέβλωσης του ανταγωνισμού!

Το αν ιδιωτικοποιηθεί ή όχι ποσώς με ενδιαφέρει ως καταναλωτή. Αυτό που μςε απασχολεί είναι να συμμορφωθεί με την κοινοτική (και την Ελληνική) νομοθεσία και να παρέχει πάγια που να καλύπτουν αποκλειστικά το κόστος συντήρησης της υπάρχουσας υποδομής. Αυτό είναι υποχρεωμένος να το κάνει τόσο ως ΟΤΕ όσο και ως ιδιωτικοποιημένος Μama Bell ή AT&T ή ΒΤ ή Whatever ΟΤΕ!!! Η κοινοτική νομοθεσία για τηλεπικοινωνιακές εταιρείες που λόγω πρότερου κρατικού μονοπωλίου έχουν τη βασική υποδομή υπό την ιδιοκτησία τους είναι ξεκάθαρη: Μπορούν να χρεώνουν μόνον και αποκλειστικά τη συντήρηση της υποδομής!

Επίσης, σε προηγούμενο post αναφέρθηκες σε υψηλά πάγια λόγω απόσβεσης κόστους του ΟΤΕ για την ADSL υποδομή! Και εδώ, η μονοπωλιακή του ισχύ του επιτρέπει να κάνει κάτι τέτοιο αλώβητος γιατί δεν έχει κάποιον να τον ανταγωνιστεί (αντίστοιχη πρακτική Microsoft). Φαντάσου αν κάθε εταιρεία που έκανε αναβάθμιση μετακύλυε άμεσα το κόστος στο χρήστη!!! Πού ακούστηκε αυτό, παρά μόνο σε μονοπώλια; Κάθε καινούργιο προϊόν είναι πάντοτε ακριβό, δε λέω, αλλά καμία εταιρεία δεν υπολογίζει σε πλήρη απόσβεση κόστους αποκλειστικά από αύξηση τιμών. Συνήθως αυξάνει τις τιμές, αλλά προσδοκεί παράλληλα και διεύρυνση της αγοράς (ο παλιός κανόνας MC=MP στα οικονομικά).

Τώρα, πώς μπορεί κανείς να υπερασπιστεί τέτοια πρακτική ΟΤΕ μου διαφεύγει...

[EDIT] Και οι γνώσεις μου από τις οποίες έχω φτάσει στα παραπάνω συμπεράσματα, ουδόλως προέρχονται από ΜΜΕ αλλά από τα λίγα που οι δάσκαλοί μου - καλοί τους ώρα - με έμαθαν και με μαθαίνουν (disclaimer βέβαια ισχύει πάντοτε!)

Cause we made a promise we swore we'd always remember, no retreat, baby, no surrender

Περιοχή
    Νέα Χαλκηδόνα (Αττική)
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500/50
    ISP
    COSMOTE
    Router
    ASUS RT-AX86U
    Συμφωνώ για το εξωφρενικό των τιμών για τα ADSL αλλα για τα άλλα λυπάμαι που μαλλον έχεις μπερδευτεί Ας φτιάχναν και οι άλλοι δίκτυο Οπτικών ινών - Δικτυο Κορμού να υπάρχει ανταγωνισμός
    Η Tellas έχει δίκτυο Κορμού Οπτικών ινών έτοιμο.....αλλά βλέπεις ο ΟΤΕ της αρνείται πεισματικά τη συνεγκατάσταση....λέγοντας πως δν έχει χώρο. Επίσης στη Vivodi παραδίδει την τελευταία στιγμή τις γραμμές......

Τι να πεί κανείς για τον ΟΤΕ και πως να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός όταν ο κΟΤΕτσι σαμποτάρει την ανπάτυξη του LLU;

Άντε τώρα με το νέο νόμο ελπίζω να λυθούν αυτά τα ηλίθια προβλήματα.

Pc Specs: Ryzen 5800X3D, 32Gb Trident Z @3600Ghz Ram, RTX 4090

Το avatar του μέλους sdikr
    sdikr Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Delios64bit
    ΉΤαν λάθος του ΟΤΕ που προστατευοντας (με πολυ υψηλό τιμημα όμως ) τον καταναλωτή έλεγε πως καλο είναι να πάρεις ένα modem που υποστηρίζουμε απο οποιοδήποτε αλλο της αγοράς? Δηλεαδη επρεπε ο ΟΤΕ να γίνει υποστηρικτής όλων των modem της διαφοράς. Φυσικά για κάποιον που ήθελε να κανει κτι το εξιδικευμένο (54G Router,Firewalling etc) νομίζω οτι δεν θα είχε την ανάγκη του ΟΤΕ για την παραμετροποίηση (κατα άλλους σεταρισμα -μαθετε επιτελους Ελληνικά) του.
    Αυτό το κάνει τώρα, στις αρχές η λύση ήταν μια Intrarcom > jetspeed, Anko > speedtouch Siemens > siemens

Το να λές τώρα οτι και καλά μας προστάτευε....... το μονο που μπορώ να κάνω ειναι να γελάσω, ειδικά εφόσον ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πλήρωσα jetspeed 500i 270 ευρώ.

Περιοχή
    Dublin, Ireland
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Άρθρα
    6
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    WTF is in Ireland
    Router
    Draytek Vigor 2820vn
    Path Level
    Interleaved
    sdikr, υπάρχει η προστασία του καταναλωτή και η "προστασία" the Don Corleone way!!! Μάλλον ο ΟΤΕ τείνει προς το δεύτερο είδος προστασίας!!!!!

Περιοχή
    Λίγο πιο πάνω
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24MBit, στο όνομα
    ISP
    Μια τρύπα στο
    Router
    Ένα κόκκινο κ
    Delios64bit
    Διάβασες αυτά που έγραψα;
    Έχεις κάποιο συγκεκριμένο λόγο να θες να κάνεις προπαγάνδα υπέρ του ΟΤΕ; Ή νομίζεις πως εδώ είναι άντρο πολέμιών του; Όχι, αγαπητέ.

Καταρχάς, για εξήγησέ μου, ΤΙ "άλλαξε" στον ΟΤΕς; "Είναι όλα καλύτερα τώρα", πρόσεξε, "ΧΩΡΙΣ" παρεμβάσεις τρίτων; Δηλαδή, ο καλός ΟΤΕς "πήρε πρωτοβουλίες" για το συμφέρον μας;
    Λοιπόοον...

Ερώτηση 1:
    Πρόσεξες τι είπα για το ξεφτίλισμα του ΟΤΕς στο εξωτερικό; Σου φαίνεται λίγο; Αμελητέο; Σε πληροφορώ πως περισσότερου τους "πόνεσε" από ό,τι οποιαδήποτε παρατήρηση της ΕΕΤΤ...
    Γιατί;
    Διότι, απλά, από το Slashdot η "είδηση" πέρασε σε Microsoft, Sun, IBM, Dell κ.λπ... Από το TheRegister "πέρασε" σε Times, CNN, Newsweek κ.τ.ρ... Και ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Της Χώρας Μας ξεφτιλίστικε παγκοσμίως. Κάναμε κακό στο "ίματζ" της χώρας μας; Ναι. Στο ψεύτικο Ίματζ που προσπαθούν να "πουλήσουν" έξω, τρώγοντας τα πακέτα που έχουν έρθει για επενδύσεις προς "το μέσα".
    Κάποιοι πολιτικοί, λοιπόν, φρόντισαν να κράξουν κάποιους συγκεκριμένους "κουμανταδόρους" του ΟΤΕς για την μέχρι τότε πολιτική τους, και τότε, ωωω, για δες, η κατάσταση άλλαξε.
    Χωρίς πρόστιμα από επιτροπές
    Χωρίς πορείες
    Με μία απλή, στρατηγική αναφορά σε δύο σημαντικά τεχνολογικά sites του εξωτερικού.

Αν πιστεύεις, όμως, πως η κατάσταση "άλλαξε" και "όλα είναι καλύτερα", πάρε και πιο πρόσφατο παράδειγμα.
    Πριν 2-3 μήνες, βρέθηκα χωρίς σύνδεση. Χωρίς λόγο και αιτία ο router δεν συγχρόνιζε. Φυσικά, δήλωσα βλάβη διά της "κανονικής" οδού. Ταυτόχρονα, χτύπησα τηλεφωνάκι σε κάποιους φίλους, πήρα τα νούμερα των τεχνικών της περιοχής μου και φρόντισα να μιλήσω και με αυτούς. Επί 4 μέρες παιδευόμουν, με τους μεν να λένε πως "θα δρομολογηθεί η επιθεώρηση" και τους δε να λένε "δεν προλαβαίνουμε να το δούμε". Τους πρώτους τους θεωρώ εξαρχής καραγκιόζηδες. Το άχρηστο και ανεκπαίδευτο κομμάτι της γραφειοκρατείας του συγκεκριμένου οργανισμού που έχει βολευτεί κομματικά. Τους δεύτερους, μέχρι τότε, τους δικαιολογούσα. "Είχαν δουλειά τα παιδιά". Εξάλλου, "μόλις 2 συνεργεία έχουν" (όπως μας έλεγαν).

Πέφτω, λοιπόν, Παρασκευή και απελπισμένος γιατί είχα δουλειά, σε ένα παλικάρι από τους τεχνικούς. "Μισό λεπτό" μου λέει, αφήνει ανοιχτό το ακουστικό, και τον ακούω να ρωτάει άλλους ΝΕΟΥΣ της ΠΑΡΕΑΣ (σημαντικό αυτό) "τι έγινε με τη συγκεκριμένη περίπτωση". Στο βάθος ακούγονταν ροκιές. Εδώ να κάνω παύση για να διευκρινήσω πως όλα αυτά τα θεωρώ ΘΕΤΙΚΑ και ΟΧΙ αρνητικά. ΑΥΤΟ είναι "περιβάλλον εργασίας", και όχι ένα στείρο τηλεφωνικό κέντρο.
    Ο, ας τον πούμε "Μπάμπης", σηκώθηκε και πήγε σε ένα άλλο δωμάτιο, "στα καλώδια". Έκανε κάτι. Επέστρεψε, το είπε στο παλικάρι που μιλούσα που, με τη σειρά του, πάτησε κάποια πλήκτρα. Αυτό ήταν. "Κάναμε ρησέτ. Δουλεύει;"...

Απορία: Οι "παλιοί", που "ήξεραν", ΔΕΝ μπορούσαν να "πάνε στο διπλανό δωμάτιο" για ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ;
    Φυσικά, ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ μετά, με πήραν και μέσω της... "κανονικής" διαδικασίας, να με ρωτήσουν αν... "έχω ακόμη πρόβλημα και αν ισχύει η αίτησή μου για διόρθωση".

Πες ό,τι θες για να τους δικαιολογήσεις. Εσύ λες, εμείς τους ζούσαμε - ζούμε και, αν και δεν το ελπίζω, θα ζούμε. Και όσο θα έχω γνωστό γνωστού που δουλεύει αντμίνορας στον ΟΤΕς και κάθε μέρα γεμίζει 2 80άρηδες με ταινίες (μετάφραση: κατεβάζει 160GB -Τ-Η---Μ-Ε-Ρ-Α-), μάλλον δεν θα μένει bandwidth για τη... φτωχολογιά...

Φιλικά
    Παπιάρχοντας
    Good news, everyone...

Περιοχή
    EVERYWHERE
    Downloads
    76
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sdikr
    Αυτό το κάνει τώρα, στις αρχές η λύση ήταν μια Intrarcom > jetspeed, Anko > speedtouch Siemens > siemens

Το να λές τώρα οτι και καλά μας προστάτευε....... το μονο που μπορώ να κάνω ειναι να γελάσω, ειδικά εφόσον ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πλήρωσα jetspeed 500i 270 ευρώ.
    Ειδικα για την περίπτωση των ανθρώπων που πλήρωσαν 270 για ένα JetSpeed (βεβαι ατην εποχή εκείνη ο ΟΤΕ το αγόραζε 700) ένα έχω να πω οποιος βιάζετε σκονταυτει.... και δεν το λέω με κακία απλα στην Ελλάδα δεν πρεπει να τρεχεις να προλάβεις την τεχνολογία πρεπει να είσαι αρκετά χαλαρός...

Ειμασταν κοριοδα εμεις που περιμέναμε με μόνο 35Ε συνδεση... και τέλος
    Άλλοι μάλιστα ακομα δεν βάζουν μεχρι να γινουν χώμα.

Και κατι άλλο γιατι η παρέα υπάρχει και οικονομολόγος ... δεν ψωνίζουμε κατι πανακριβο προιον εαν δεν προκειτε να το αποσβέσουμε στο επόμενο τρίμηνο συνεπως για εκεινους που τρελαθηκαν και θελανε οπωσδηποτε ADSL ακόμα και με 300Ε απλα επρεπε να το σκευτούν. Και επειδή ερχετε το ADSL2 νομιζω οτι βαλαμε όλοι μυαλό πια.

Η Tellas έχει ψωμί ακόμα μπροστα της περιμένουμε όμως όλοι την παροχή υπηρεσίας της διοτι θα αρχίσει επιτελους ο αλληθινός ανταγωνισμός .... το οτι αρνήτε ο ΟΤΕ την συγκατίκοιση δεν αποτελεί αλήθεια. Επίσης υπάρχουν φήμες για την μέθοδο πόντισης του ΚΟΙ στο δρόμο ως μην ενδεδειγμένη αλλα αυτα θα φανούν στα πρώτα σκαψίματα....

@PopManiac Δηλαδή καποιος που έχει μονωπόλιο δεν πρέπει να έχει οικονομική αποσβεση και πρέπει να λειτουργεί χαρίζοντας και συναινενόντας με μεγάλους πελατες σε μισθώματα που αποτελούν εξευτελισμό κάθε παροχής υπηρεσίας... Λυπάμε αλλα καπως έτσι κλείνουν οι εταιρίες η τελικά γίνονται ιδιωτικές ....

Σελ. 1 από 5 123 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Μηνύματα: 103
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-11-07, 20:13
  2. Μηνύματα: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-11-07, 00:18
  3. Disconnect & Download Rate problem, OTE & OTEnet 384/128 DSL connection…
    Από retroborg στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-06-06, 01:45
  4. Isdn & Dsl & Mcn (pcm???)
    Από pantakos στο φόρουμ ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-03-06, 18:13
  5. Μηνύματα: 20
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-12-03, 09:11

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα