Σελ. 1 από 9 1236 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 125
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Καλημέρα,

Έχοντας μπλέξει αρκετα με το πρόβλημα που παρουσιάζει το 9106 (και φαντάζομαι και το 9105) μερικές φορές μετά από αλαγγή IP από τον provider να αποσυνδέεται, έγραψα ένα προγραμματάκι σε gcc (και λιγο WinApi) το οποίο "διορθώνει" αυτό το πρόβλημα. Δηλαδή ανά ρυθμιζόμενο χρόνο ελέγχει το status του modem και αν είναι down το κάνει Reboot.

Έχει μια στοιχειώδη φόρμα. (με βασικά πεδία που απαιτούνται VCI-VPI, modem admin username/paswword, modem (local) IP και χρόνος ελέγχου).
    Έχει 2 βασικά κουμπιά (start /stop) και δυο κουμπιά για να περάσει/διαγράψει τις καταχωρημένες πληροφορίες στο registry και να ξεκινάει η εφαρμογή αυτοματα με το login του χρήστη.

Πληροφορίες για το state του modem υπάρχει σε ένα edit box. και κουμπί για να καθαρίζει.

Η εφαρμογή με το που ξεκινάει (και πανε ολα καλά) κρύβαιτε στο tray και το εικονίδιο της (smile) από γκρίζο γινεται κίτρινο.
    Το εικονίδιο ειναι γκρίζο αν η εφαρμογή δεν έχει ξεκινίσει να ελέγχει ή αν υπάρχει πρόβλημα με το status του modem.

Με διπλό κλικ στο εικονίδιο αυτό επαναφέρεται η φόρμα, ενώ με minimize η φόρμα κρύβεται.

Ανεβάζω το εκτελέσημο για Windows και τον κώδικα.
    Στο κώδικα υπάρχει και μια έκδοση command line για linux και windows.
    Για να τρεξουν δεν υπάρχει κανένα depentance. Μόνο το Telnet access του router να είναι ενεργοποιημένο από την IP τρέχει η εφαρμογή

Για όσους θέλουν να το κάνουν build μονοι τους βάζω και τα project files για Dev-Cpp (Min-GW) για windows και το makefile για το linux. Ειναι γραμμένο σε gcc 3.3. Απαιτεί κατά το build την βιβλιοθήκη Sockets (downloas από http://www.alhem.net/Sockets/)

Ελπίζω να βοηθήσα και κάποιους με αυτό
    apapa
    Attached Files Attached Files

Το avatar του μέλους sdikr
    sdikr Guest
    Το μονο που μπορώ να πώ

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    1024/256
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΝΩΣΣΟΥ
    SNR / Attn
    24(dB) / 42(dB)
    Οχι εκπληκτικός αλλα φοβερός!!!

Εχω ενα server σε linux σπιτι, το pc με τα Win οταν λείπω το κλέινω, μπορείς να γίνει κάτι compiled σε linux?

Edit: Ευρηκα, αυτο μου κάνει μια χαρα!
    http://www.adslgr.com/forum/showpost...05&postcount=1
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nycos : 28-07-05 στις 17:09.

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Για το Linux, (και την command line έκδοση της εφαρμογής στα win) ανέβασα τα src. γιατι δεν ειμαι σίγουρος από διανομή σε διανομή.

Για να δούμε όμως. Έκανα static link τα depentenceses και την έκανα built se μένα (Gentoo Linux με 2.6.12 kernel - gcc 3.3.5) και το ανεβάζω

Εκτέλεσέ το χωρίς παράμετρους για να δεις τι απαιτεί. Μπορείς να γράψεις ένα init script να τρέχει ως δαίμονας (-s παράμετρος)

(ps νομίζω ότι στο Forum υπάρχει μια εφαρμογή σε perl μια εφαρμογή που σου κάνει παρόμια δουλειά, αυτό που έγραψα είναι κυρίως για windows και απλά επειδή έχω και εγώ linuxακι σπίτι του έκανα "porting :-)" στο Linux.... )

apapa

Downloads
    13
    Uploads
    0
    ISP
    Net One
    Router
    Speedtouch 780WL
    Apapa ευγε

Μια ερωτηση μονο.Μπορει να δουλεψει και σε συνεχομενα force change ip???Οχι οπως το Adsl Keep Alive που θελει refresh τον browser???

Περιοχή
    Salonica City
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Wind
    Router
    ΖΤΕ
    Path Level
    Fastpath

Περιοχή
    Πάτρα
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    512/128
    ISP
    FORTHnet
    Router
    US Robotics 9106
    Μόλις το έβαλα οπότε δε μπορώ να εκφέρω ολοκληρωμένη γνώμη για το αν είναι αποτελεσματικό. Ωστόσο φαίνεται πάρα πολύ καλό! Μόνο ένα λαθάκι θα ήθελα να σημειώσω... Είναι "Keep alive" κι όχι "Keap alive" !!!
    Και μια ερώτηση: Έχω βάλει να τσεκάρει κάθε 1 λεπτό τι γίνεται. Δε θα πρεπε να γράφει στο log κάθε 1 λεπτό (μετά από κάθε check) ότι όλα είναι οκ? Ή μόνο όταν κολλήσει το usr θα γράψει κάτι? Είμαι και τυχερός και ακόμα δε μου έχει κολλήσει καθόλου το 9106, το 9105 είχε κολλήσει κάμποσες φορές παλιότερα...

Περιοχή
    Αγ. Δημητριος
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    384/128
    ISP
    Otenet
    Router
    us robotics 9105
    Aυτο απο που το κανουμε;;;; Απο το μενου του router;;;; Η απο καπου αλλου;;;;;;;;;;;
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από apapa
    Για να τρεξουν δεν υπάρχει κανένα depentance. Μόνο το Telnet access του router να είναι ενεργοποιημένο από την IP τρέχει η εφαρμογή

apapa

Περιοχή
    Πάτρα
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    512/128
    ISP
    FORTHnet
    Router
    US Robotics 9106
    Πας Service provider settings -> Access control -> Services και βλέπεις αν είναι ή όχι. Από default πάντως είναι ενργοποιημένο.

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Καλημέρα,

Κάποιες παραπάνω πληροφορίες:

1. Μπορεί να κάνει Reconnect όσες φορές χρειαστεί. (αυτό είναι μία βασική διαφορά με το αρχικό keep alive (και ο κυριότερος λόγος που έγραψα το δικό μου :-) ...)
    2. Στο log box, σκεφτηκα να γράφει μόνο τις κρίσημες πληροφορίες που είναι:
    a. Αλαγή IP (χωρίς να υπάρχει πρόβλημα)
    b. Ανίχνευση προβλήματος (ελέγχοντας την παράμετρο wan-status του modem) και την επιτυχή επανασυνδεση του και απόκτηση της νέας IP.
    Ο λόγος είναι ότι ήθελα να δω πόσο συχνά μας αλλάζει την IP o provider και ανά πόσες αλλαγές IP το modem αποτυγχάνει να επανασυνδεθεί (έτσι για να κάνομε και λίγο στατιστική :-)
    3. Αν πας και αφήσεις το ποντίκι πάνω στο εικονίδιο της εφαρμογής στο tray στο Hint που εμφανίζει, αναγράφει το status και το last update time.
    4. Την Ρύθμιση για το Telnet ανοικτό στον router την κάνεις από το interface του Router. (default είναι ανοικτό οπότε αν δεν το έχεις πειράξει είναι οκ)
    5. Ένας καλός χρόνος να ελέγχεισ το modem για μένα είναι τα 5 - 10 λεπτά. Γιατι όσο να είναι κάνεις το να κάνεις telnet (να ανοιγεις ένα tcp socket στην 23 πόρτα)
    ανά λεπτό (βέβαια αν όλα πανε καλά το check κρατάει σε μένα 2 sec) ε..... ειναι λίγο πολύ (οχι πάλι ότι υπάρχει πρόβλημα)
    6. keap.... o δαίμονας του ... πληκτρολογίου :-)

Ελπίζω να βοήθησα
    apapa

P.S. Ανεβάζω και τα ενημερωμένα sourses της εφαρμογής (βασικά τα έφτιαξα πιο οργανωμένα σε ποιο πολλά αρχεία και πιστεύω είναι πιο ευκολοδιάβαστος.
    P.S.2 (όσοι δείτε τον κώδικα) είναι η πρώτη εφαρμογή που γράφω σε windows ΑPI οπότε να είστε επιικείς.......

Το avatar του μέλους sdn
    sdn Guest
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ

Περιοχή
    Αγ. Δημητριος
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    384/128
    ISP
    Otenet
    Router
    us robotics 9105
    Πιστευω οτι ετσι θα διορθωθουν σχεδον ολα τα προβληματα σχετικα με αυτο το θεμα.....Tι να πω; ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΑΓΚΑ!!!!!!!!! Σημερα κιολας το δοκιμαζω.....

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    1024/256
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΝΩΣΣΟΥ
    SNR / Attn
    24(dB) / 42(dB)
    Στο Slackware μου παίζει μια χαρά, και EDIT: κατάλαβα πως δουλεύει, απλα περίμενα να δουλεύει όπως το scriptraki του no-ip.org, ρίξε του μια ματιά μηπως μπορεις να το κάνεις έτσι!!!
    Δηλαδή τρέχει στο background και έτσι οποιος χρηστης μπαινο βγαίνει δεν χρειάζεται να το ξαναεκτελεί! Στο μηχάνημα μου μπαίνω μόνο ως root και μόνο με ssh, και θέλω να τρέχει πάντα (δεν το καταφερα με το scriptaki σου), ετσι δημιουργησα μια chron εντολη να εκτελέι αυτό:
    "us9106 -P password" κάθε 8 λεπτά...

Γενικότερα δουλεύει πιο καλά και εύκολα απο το perl script, το perl θέλει διάφορα στο συστημα που δεν έιχα...

Thanks apapa!!!
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nycos : 29-07-05 στις 14:14.

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nycos
    Στο Slackware μου παίζει μια χαρά, και EDIT: κατάλαβα πως δουλεύει, απλα περίμενα να δουλεύει όπως το scriptraki του no-ip.org, ρίξε του μια ματιά μηπως μπορεις να το κάνεις έτσι!!!
    Καλημέρα,
    αν και το scriptaki του no-ip δεν το έχω δει, αν κατάλαβα καλά, ενοείς να τρεχει κάτι σαν demon χωρίς την ανάγκη chron.
    Αυτή την δυνατότητα την έχει και τώρα άμα βάλεις την παράμετρο "-l <min>" που του λές ουσιαστικά ανά πόσα λεπτά να τρέχει.
    Βασικά αν θες να τρέχει ανά 5 λεπτά μπορείς στην κεντρική κονσολα να τρέξεις
    /home/apapa/us9106 -P <password> -W /home/apapa/ - l 5 -s &
    (ή να κάνεις ένα στοιχειώδες init script να το βάλεις στο /etc/init.d)
    Αν τώρα θες να του αλλάξεις ρυθμίσεις
    πρώτα το σταματάς με
    /home/apapa/us9106 -W /home/apapa/ -u
    και μετά το ξαναξεκινάς με νέες ρυθμίσεις όπως πριν
    Αμά μπορέσω θα δω αυτό το script που λες
    (προφανός είναι κάπου στο site της no-ip?)

(βασικα κοιτάω να δω πως μπορώ να γράψω ένα δαίμονα να ξεκινά από το init.d και να τον ελέγχεις με signals θα έχει πλάκα.... :-)

Ελπίζω να βοήθησα
    apapa
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος apapa : 29-07-05 στις 14:39.

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    1024/256
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΝΩΣΣΟΥ
    SNR / Attn
    24(dB) / 42(dB)
    Κούκλος! Υπέροχος! Αυτό εννοούσα!!! To προσπάθησα και εγω έτσι πριν αλλα δεν μου έπεξε, ενω έτσι μια χαρούλα!!!

Θέλει βγάλσιμο ένα κενο:
    us9106 -P <password> -W /tmp -l 5 -s &

Το script υπάρχει στο www.no-ip.org αλλα ΑΣΤΟ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ!!!

Σε περίπτωση που κάποιος δεν το γνωρίζει, μπορει να λύνει και να δένει ενα linuxaki μεσω web σελιδών, κοιτάχτε το www.webmin.com

Υπαρχει η δυνατότητα να ΜΗΝ loggarei???

Apapa τώρα επιτέλους θα πάω διακοπές άνετα!!!
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nycos : 29-07-05 στις 14:55.

Σελ. 1 από 9 1236 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Μηνύματα: 13
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-04-08, 13:42
  2. Εφαρμογή για διατήρηση της σύνδεσης σε 585
    Από iparout στο φόρουμ Alcatel Thomson ADSL modems και routers
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-03-08, 01:38
  3. Μηνύματα: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 31-07-07, 20:14
  4. Μηνύματα: 19
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-06-07, 19:46
  5. Μηνύματα: 2