Καλήμερα,
Σε μερικές μέρες θα ενεργοποιηθεί η ADSL γραμμή μου(με ISDN ήδη προυπάρχουσα) και, προφανέστατα, έχω λιώσει στην αναζήτηση ενός Wireless ADSL router. Έχω καταλήξει στα δύο που αναγράφονται στον τίτλο. Το 9106 έχει βγει απο το e-shop και το skroutzit το βρίσκει σε κάποια μαγαζία σχετικώς φθηνά αλλά δεν το έχω ψάξει το θέμα πέραν από αυτού. Το Linksys μου το προτείνουνε οι διάφοροι "ειδικοί" στην Στουρνάρη αλλά μάλλον γιατί αυτό τους έχει ξεμείνει και θέλουν να το πουλήσουνε....Οι απαιτήσεις μου δεν είναι εξειδικευμένες, και μάλλον θα έλεγα οι κλασσικές ...DC++, uninterrupted surfarisma, να μην πεφτει η γραμμή, άντε και λιγο QoS.
Είμαι ακόμα αναποφάσιστος μεταξύ αυτών των δυο, μιας και (σε γενικές γραμμές) έχουν την ίδια (με το 9106 ελαφρώς φθηνότερο) τιμή και σε γενίκες γραμμές τα ίδια χαρακτηριστικά και μην ξεχνώντας επίσης οτι το Linksys έχει και [ανεπίσημα] την υπογραφή της Cisco πάνω. Επίσης κάτι διάβαζα για ADSL2 στα forums, οπότε [αν και σχετικά είναι νωρίς ακόμα] ίσως θα ήταν συνετό να φροντίσω γι'αυτό [το Linksys υποστηρίζει με αναβάθμιση firmware, για το Robotics δεν έχω βρει κάτι σχετικό]. To modem προορίζεται για wireless δικτύωση στο σπίτι, όπου θα συνδεθούν πανώ του τουλάχιστον 4 pc και στο μέλλον βλέπουμε. Αν προτείνει κανείς κάποιο από αυτά τα modem ας μπει και στον μικρό κόπο να μου πει που το βρήκε φτηνότερα. ΜΜμμμ...τι άλλο?
Ευχαριστώ,
Αντώνης![]()
Εμφάνιση 1-8 από 8
-
21-09-05, 08:32 U.S. Robotics 9106 και Linksys WAG54G #1
-
21-09-05, 09:19 #2
Παρα τις περιγραφές της Linksys για ADSL2 ready router ftp://ftp.linksys.com/international/...-ds-Rev_NC.pdf
είναι σαφές ότι όπως και το usr 9106 δεν διαθέτουν chipsets που να μπορούν να ξεφύγουν από τα 8Mbps.
Kοίτα και http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=20987
-
21-09-05, 11:49 #3
Το LinkSys WAG54G ρούτερ έχει αντικατασταθεί εδώ και ένα τρίμηνο από το LinkSys WAG354G το οποίο είναι ADSL2+.
Μην πάρεις το WAG54G. Τα ίδια λεφτά έχει το WAG354G.
-
21-09-05, 12:06 #4
Ισως το WAG54G v2 να έχει νέο chipset που να είναι full ADSL2 compatible, αλλά πραγματικά αν ψάξεις στο web δύσκολα θα βρεις κάποιον που με αυτό to modem κλείδωσε στα 10 - ή 12 Mbps.
Πιστεύω ότι δεν είναι κακή σκέψη από τώρα να βρεις ένα ADSL2+ router, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να είναι κάποιο από τα παραπάνω.
Οι φίρμες που διαθέτουν ADSL2/ADSL2+ + wifi είναι πολλές - ψάξε καλύτερα και τα ξαναλέμε. !!
-
21-09-05, 12:33 #5
Μα μιλάμε για Αdsl2 την στιγμή που με 100Ε/μηνα παίρνεις την 1mbit? Σε 2-3 χρόνια(και βάλε) θα το αλλάξεις επειδή όλο και κάτι άλλο θα σου γυαλίσει οπότε πάρε το 9106 που δουλεύει απροβλημάτιστα και τελείωσε το θέμα!
. People like you
. You live in a dream world
. You despise the outside
. And you fear you're the next one
-
21-09-05, 14:34 #6
Aν μπορεί καποιος να δώσει 100 € θα τον χάλαγε να αγοράσει το zyxel 660-HW που είναι πραγματικό ADSL2+ αντί να πάρει Linksys ή USR ?
Kλείνοντας :
α) μην πάτε πολύ μακριά τη διαθεσιμότητα της συγκεκριμένης τεχνολογίας - πλησιάζει !
β) ερωτώ : αξίζει κάθε 2 χρόνια να παίρνω καινούργιο DSL router, όταν από τώρα μπορώ να τον αγοράσω με το ADSL2+ included.!
γ) υπάρχουν χαρακτηριστικά στο LinkSYS που είναι ανώτερα από το usr και που δεν κάνουν και τόσο εύκολη τη μεταξύ τους σύγκριση
-
21-09-05, 14:51 #7
1) Mέχρι να γίνει προσιτή έχουμε καιρό ακόοοομα
2) Δεν πρέπει να αποτελεί κύρια παράμετρο για μια αγορά
3) Και τα δύο είναι αξιόλογα μηχανήματα!. People like you
. You live in a dream world
. You despise the outside
. And you fear you're the next one
-
21-09-05, 15:15 #8
1) Mάλλον διαθέσιμη εννοείς .... γιατί προσιτή θα γίνει από μόνη της. Θα την έχεις λοιπόν στο β' εξάμηνο 2006
2) Οταν πάμε για β' εξάμηνο 2006 ναι είναι σημαντική παράμετρος αγοράς
3)!
Παρόμοια Θέματα
-
US ROBOTICS 9106 vs LINKSYS WAG354G
Από sagro55 στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 24-09-06, 12:58 -
LINKSYS WAG354G vs US ROBOTICS 9106
Από sagro55 στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 07-02-06, 15:35 -
US Robotics 9106 -----> Linksys WAG54GS - Πρώτη επαφή
Από lexios στο φόρουμ Linksys ADSL modems και routersΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 25-11-05, 21:03 -
USRobotics 9106 Or LinkSys WAG54G
Από eXpLoDeR στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 23-11-04, 13:56 -
usrobotics 9106 vs LinkSys WAG54G
Από morph στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 13-11-04, 02:27
Bookmarks