Με αφορμή τη συζήτηση με τον [Insomniac] και βλέποντας ότι όλο και περισσότεροι ενδιαφέρονται να ελέγξουν τις συχνότητες της ADSL γραμμής τους, ανοίγω αυτό το thread. Κυρίως από περιέργια δοκίμασα με και χωρίς splitters, δεν είστε υποχρεωμένοι να κάνετε και οι υπόλοιποι το ίδιο, λογικά ένα γράφημα αρκεί
Τύπος γραμμής: ISDN
ADSL Modem: Siemens CL-110-i (Annex B)
ISP: Forthnet Shared LLU (24M)
Σημείωση: Άφησα ελεύθερο το SNR (6.0 dB) για χάρη των δοκιμών
Χωρίς splitter
Crypto splitter
Siemens Splitter (του 2003)
Speedtouch splitter
( Θα παρακαλούσα το thread να παραμείνει στο θέμα των γραφημάτων και να μη βγούμε Off-topic)
Εμφάνιση 1-15 από 3402
-
20-09-08, 13:43 DMT γραφήματα ADSL συχνοτήτων (συζήτηση / σχολιασμός / επεξηγήσεις) #1
-
20-09-08, 14:48 Απάντηση: DMT γραφήματα ADSL συχνοτήτων (συζήτηση / σχολιασμός / επεξηγήσεις) #2
Άριστα γραφήματα. Οι λόγοι που δεν πας παραπάνω, παρά τη χαμηλή εξασθένιση, είναι οι εξής δύο και φαίνονται καθαρά και οι 2 στα screenshots.
1) Ελαφρύ - φυσιολογικό φαινόμενο crosstalk. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι'αυτό.
Παρατήρησε ότι έχεις μια ομαλή μείωση του SNR όσο αυξάνουν οι τόνοι, σ'όλο το φάσμα του download. Αυτή οφείλεται στη μικρή αύξηση του attenuation (μειώνεται το σήμα) - 3ο γράφημα, αλλά και στην επίδραση του crosstalk που αυξάνει κι αυτή με τη συχνότητα (αυξάνεται ο θόρυβος).
2) Το gap προς το τέλος του φάσματος. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι'αυτό.
Οφείλεται σε φιλτράρισμα των συχνοτήτων αυτών από το DSLAM και το συναντάμε σε ορισμένα DSLAM της Forthnet και Tellas.
Από τους παραπάνω παράγοντες αυτός που επιδρά περισσότερο είναι φυσικά ο 2ος.
-
20-09-08, 14:48 Απάντηση: DMT γραφήματα ADSL συχνοτήτων (συζήτηση / σχολιασμός / επεξηγήσεις) #3
Θέλω και εγώ να ανεβάσω το δικό μου γράφημα. Μη μου πείτε ότι η γραμμή μου έχει πρόβλημα - το ξέρω και το βιώνω με αποσυνδέσεις. Αυτό που δεν μπορώ να βρω είναι τι προκαλεί το πρόβλημα. Αν κάποιος είχε παρόμοιο γράφημα και το διόρθωσε, θα με βοηθήσει πολύ αν μπορεί να μου πει τι έφταιγε. Άλλαξα πρίζες, καλώδια και κατανεμητή --> τίποτα. Δήλωσα βλάβη, βρήκαν γη, με έβαλαν σε ζεύγος χωρίς γη, αλλά πάλι τα ίδια. Τελικά τι μπορεί να φταίει; Βλέπω ότι το γράφημά μου είναι πολύ διαφορετικό από του psyxakias.
Τύπος γραμμής: ISDN
ADSL Modem: Speedtouch 585i (Annex B)
ISP: Conn-x 2048/256
Σημείωση: Ίδια αποτελέσματα μου δίνει και το 536i. Ένα Fritz!box που δοκίμασα δεν συγχρονίζει με τίποτα.
-
20-09-08, 15:00 Απάντηση: DMT γραφήματα ADSL συχνοτήτων (συζήτηση / σχολιασμός / επεξηγήσεις) #4
[Insomniac], σου είμαι υπόχρεος.. σε ευχαριστώ θερμά για τις επεξηγήσεις !!!
-
20-09-08, 15:03 Απάντηση: DMT γραφήματα ADSL συχνοτήτων (συζήτηση / σχολιασμός / επεξηγήσεις) #5
@turbo3hp, δυστυχώς αυτό το γράφημα δε βοηθάει ιδιαίτερα στο να βρούμε τι μπορεί να φταίει για τις αποσυνδέσεις που έχεις.
Θα βοηθούσε περισσότερο ένα διάγραμμα από SNR monitoring την ώρα που έχει πρόβλημα η γραμμή, αλλά μ'αυτό το fw που έχει το ρούτερ, κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό.
Πάντως από τα στοιχεία της γραμμής και μόνο, φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα με το SNRM του upstream κυρίως. Πώς μεταβάλλονται τα στατιστικά αν βάλεις μόνο το ρούτερ στη γραμμή (splitter, netmod, τα πάντα εκτός);
ΥΓ. Λογικό να είναι διαφορετικό το γράφημά σου από αυτό του psyxakias. Εσύ είσαι σε ADSL mode και ταχύτητα 2Mbps και ο psyxakias ADSL2+ mode και 17Mbps.
@psyxakias, νά'σαι καλά.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος [Insomniac] : 20-09-08 στις 15:14.
-
20-09-08, 15:26 Απάντηση: DMT γραφήματα ADSL συχνοτήτων (συζήτηση / σχολιασμός / επεξηγήσεις) #6
Βάζω τρία γραφήματα:
Το πρώτο είναι όταν το modem είναι συνδεδεμένο απ' ευθείας στην πρίζα.
Το δεύτερο είναι καινούριο με την αρχική όμως συνδεσμολογία (δηλαδή με splitter και netmod), αλλά παρατήρησα ότι ανέβηκε το Upstream margin.
Το τρίτο το τράβηξα διότι ο συγχρονισμός χάθηκε μόλις σηκώσαμε το ακουστικό να πάρουμε ένα τηλέφωνο. Αυτό το κόλπο το έκανε παλαιότερα που είχα 8192/384, αλλά τόσο καιρό που γύρισα πίσω στα 2, δεν το έχει κάνει. Το upstream margin πάλι έπεσε. Λέτε να φταίνε οι βροχές;
-
20-09-08, 15:49 Απάντηση: DMT γραφήματα ADSL συχνοτήτων (συζήτηση / σχολιασμός / επεξηγήσεις) #7
Μέτρηση απευθείας στον κατανεμητή έχεις κάνει; Κι εκεί τα ίδια;
Πάντως, σύμφωνα και με τα παραπάνω, όλα δείχνουν για πρόβλημα του upstream.
Όταν το έχεις το ρούτερ απευθείας στη γραμμή σου κάνει και τότε αποσυνδέσεις ή δεν το έχεις αφήσει αρκετή ώρα ώστε να δεις πώς συμπεριφέρεται;
-
20-09-08, 16:01 Απάντηση: DMT γραφήματα ADSL συχνοτήτων (συζήτηση / σχολιασμός / επεξηγήσεις) #8
Τύπος γραμμής: PSTN
ADSL Modem: Siemens CL-110 (Annex A)
ISP: Forthnet Full LLU (24Mbps,2play)
Χωρίς splitter
Speedtouch splitter(του 2008) (πριν κλείσω το router)
Speedtouch splitter(του 2008) (μετά τις δοκιμές)
δυστυχώς για την isdn γραμμή δεν έχω κάποιο συμβατό dmt router.
Σημείωση : στην pstn 2play γραμμή πιαναμε 14-15Mbps Mεχρι που μια μέρα είχαμε διακοπή για 30 λεπτά τηλέφωνο νεκρό ιντερνετ νεκρό... τι έγινε ένας θεός ξέρει,μας αλλάξανε ζεύγος ;δε ξέρω τι έγινε...Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Lagman : 20-09-08 στις 16:09.
-
20-09-08, 16:09 Απάντηση: DMT γραφήματα ADSL συχνοτήτων (συζήτηση / σχολιασμός / επεξηγήσεις) #9
Μέτρηση απ' ευθείας στον κατανεμητή δεν έχω κάνει. Θεώρησα ότι, από την στιγμή που άλλαξα όλα τα υλικά, αφού δεν άλλαξε η συμπεριφορά της γραμμής το πρόβλημα δεν οφείλεται εκεί. Αξίζει, παρά όλα αυτά, να το επιχειρήσω;
Μόνο του στην πρίζα δεν το έχω αφήσει αρκετή ώρα για να είμαι ειλικρινής. Πάντως τo splitter και τα καλώδια είναι ok, έχω δοκιμάσει και άλλα χωρίς να δω βελτίωση.
Είναι περίεργη περίπτωση. Έβαλα αυτά τα γραφήματα για να δω μήπως φανούν "γνώριμα" σε κάποιον που είχε παρόμοιο πρόβλημα και το έλυσε με συγκεκριμένο τρόπο (π.χ. αλλαγή καλωδίου από την κολώνα του ΟΤΕ στον κατανεμητή, καινούριο netmod, σκάψιμο στον δρόμο, ή οτιδήποτε άλλο).
Ευχαριστώ insomniac για τις απαντήσεις (και τον psyxakia για το thread).
-
20-09-08, 16:20 Απάντηση: DMT γραφήματα ADSL συχνοτήτων (συζήτηση / σχολιασμός / επεξηγήσεις) #10
@Lagman, πιθανότατα έχεις κι εσύ το ίδιο gap με τον psyxakias, απλά δε φαίνεται η δεξιά άκρη του γιατί η εξασθένιση στη δική σου γραμμή είναι αρκετά μεγάλη σ'εκείνες τις συχνότητες.
Επίσης δείχνει να έχεις και λίγο παραπάνω crosstalk.
Κατά τ'άλλα είναι καθαρό το φάσμα.
Δεν έχεις άδικο, αν έγινε προσεχτική δουλειά με την αλλαγή των καλωδίων, πιθανότατα δε θα δεις διαφορές.
Όταν βρεις την ευκαιρία δοκίμασέ το αν θέλεις. Splitter και καλώδια είναι εντάξει, αλλά υπάρχει και το netmod. Εκτός κι αν δοκίμασες και 2ο netmod και κάνει πάλι τα ίδια.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος [Insomniac] : 20-09-08 στις 16:21. Αιτία: auto merged post
-
20-09-08, 17:04 Απάντηση: DMT γραφήματα ADSL συχνοτήτων (συζήτηση / σχολιασμός / επεξηγήσεις) #11
d-link 2640b forthnet 24mbit με pstn!
εχω καποιο θεμα?
-
20-09-08, 17:24 Απάντηση: DMT γραφήματα ADSL συχνοτήτων (συζήτηση / σχολιασμός / επεξηγήσεις) #12
Αυξημένη παράταιρη εξασθένιση στα 1380kHz. Τσέκαρε καλά συνδεσμολογία - καλωδιώσεις και δοκίμασε μ'άλλες συσκευές.
Πρόβλημα δείχνει το screenshot και στο upstream, αλλά τουλάχιστον εκεί πιάνεις τη μέγιστη ταχύτητα με σχετικά ασφαλές SNRM.
-
20-09-08, 17:48 Απάντηση: DMT γραφήματα ADSL συχνοτήτων (συζήτηση / σχολιασμός / επεξηγήσεις) #13
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
I forgot that I might see, so many Beautiful things
everything that has a beginning has an end
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
20-09-08, 18:30 Απάντηση: DMT γραφήματα ADSL συχνοτήτων (συζήτηση / σχολιασμός / επεξηγήσεις) #14
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
I forgot that I might see, so many Beautiful things
everything that has a beginning has an end
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
20-09-08, 20:36 Απάντηση: DMT γραφήματα ADSL συχνοτήτων (συζήτηση / σχολιασμός / επεξηγήσεις) #15
Τύπος γραμμής: PSTN
ADSL Modem: Siemens CL-110 (Annex A)
ISP: Forthnet Full LLU (24Mbps,2play)
Ας μου πει κάποιος ειδικός τι γνώμη του,τι είναι οι κάθετες γραμμές,
ΕυχαριστώΤελευταία επεξεργασία από το μέλος nikpav : 20-09-08 στις 21:12.
Παρόμοια Θέματα
-
Δεν εχω γραφηματα στο DMT
Από ksipsi στο φόρουμ Alcatel Thomson ADSL modems και routersΜηνύματα: 9Τελευταίο Μήνυμα: 30-01-09, 23:37 -
G.DMT (ADSL) αντί για ADSL2+ σε Crypto F360;
Από asfalis στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 28-01-08, 21:09 -
Γραφήματα στο excel
Από didaskalo στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 24-04-05, 00:56 -
Συζητηση για ADSL σε πακέτο. Να το πάρω;
Από ptsan στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 12-03-05, 12:22 -
Συζητηση ADSL σε πακέτο. Να το πάρω;
Από ipo στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 10-03-05, 22:57
Bookmarks