Ενδιαφέρομαι για τις απόψεις διαχειριστών απο συστήματα patch & software management, για αυτόματο κεντρικό έλεγχο εγκατάστασης λογισμικού και αναβαθμίσεων καθώς και ρυθμίσεων σε υπολογιστές Windows2000Pro / WindowsXP Pro.
Απο ότι ξέρω υπάρχουν
1. Systems Management Server 2003 (SMS2003)
2. PatchLink Update
3. Altiris Patch Management Solution
4. Shavlik HFNetChkPro
Και ναί τα διάβασα απο σχετικό άρθρο στο Toms Hardware. Το θέμα είναι ότι με ενδιαφέρει η υλοποίηση ενός τέτοιου συστήματος. Οπότε θάθελα να έχω και τις προσωπικές γνώμες αυτών που τα έχουν στήσει/χρησιμοποιήσει. Εαν υπάρχουν στοιχεία κόστους θα με ενδιέφεραν. Επιπλέον, η δυνατότητα να *** μην *** χρειάζεται Windows Server ( και Active Directory) είναι επιθυμητή αλλά όχι δεσμευτική (παίζω με Samba Servers).
Ευχαριστω εκ των προτέρων,
Εμφάνιση 1-7 από 7
-
19-10-05, 10:11 Software & Patch Management System. Απόψεις; #1
QoS: Τι είναι τούτο το πράγμα; Ευρυζωνικά: Μύθοι και πραγματικότητα Οδηγίες Εγκατάστασης Oracle 10G σε Linux (RHEL4)Περι αλόγιστης χρήσης Ιντερνετ
Ikariam.gr anon@AnonCity Guzoos@76:12
-
06-11-05, 03:30 #2
Αρχικό μήνυμα από anon
Απο ότι ξέρω υπάρχουν
1. Systems Management Server 2003 (SMS2003)
2. PatchLink Update
3. Altiris Patch Management Solution
4. Shavlik HFNetChkPro
Επιπλέον, η δυνατότητα να *** μην *** χρειάζεται Windows Server ( και Active Directory) είναι επιθυμητή αλλά όχι δεσμευτική (παίζω με Samba Servers).
-
07-11-05, 10:48 #3
Αρχικό μήνυμα από dp1975
Οι Samba Servers υπάρχουν λόγω κόστους ή για άλλο λόγο; Πάντως ο SMS2003 είναι μια καλή λύση που δεν απαιτεί AD (αν και είναι σαφώς καλύτερος με αυτό). Αν θες περισσότερες πληροφορίες, εδώ είμαστε...
QoS: Τι είναι τούτο το πράγμα; Ευρυζωνικά: Μύθοι και πραγματικότητα Οδηγίες Εγκατάστασης Oracle 10G σε Linux (RHEL4)Περι αλόγιστης χρήσης Ιντερνετ
-
08-11-05, 23:48 #4Θα θέλαμε enterprise level ικανότητες, όπως εγκατάσταση οποιοδήποτε λογισμικού, + ρυθμίσεις + patches που θα γίνονται ασύγχρονα, δηλαδή θα επιλέγουμε ποιά μηχανήματα θα πρέπει να στηθεί το εν λόγω λογισμικό ή patches ή νέες ρυθμίσεις, και θα κατεβαίνουν στα συγκεκριμένα clients τα απαραίτητα (και με δυνατότητα επιλογής ταχύτητας εαν ειναι δυνατό για πολύ απομακρα, resume download κλπ), και ολοκλήρωση της εγκατάστασης και ενημέρωση σχετικά κεντρικού συστηματος διαχείρησης.
Και κόστους και πολιτικής. Βασικά είμαστε (είμαι) Unix oriented. Η πλειονότητα των servers είναι σε Unix (AIX & Linux).
-
08-11-05, 23:57 #5
anon αν θες και εσυ να πάρεις ενα παρατσουκλι και να σε δειχνουν φωτο στην Microsoft τότε SMS2003 ("The upgraded 10.000 Windows XP machines in 10 minutes man")
-
09-11-05, 11:22 #6
Αρχικό μήνυμα από dp1975
Κεντρική διαχείρηση χρηστών/resources κάνετε με κάποια αντίστοιχη του AD, LDAP λύση;
anon αν θες και εσυ να πάρεις ενα παρατσουκλι και να σε δειχνουν φωτο στην Microsoft τότε SMS2003 ("The upgraded 10.000 Windows XP machines in 10 minutes man")
-
10-11-05, 13:15 #7Για το SMS δεν έχω ακούσει καλά λόγια. Ομως για να είμαι αντικειμενικός δεν μπορώ να στηριχθώ στην άποψη ενός ατόμου.
Προς το παρόν οχι, αλλά θα προχωρήσουμε με LDAP μόλις μπορέσουμε (μέσα στο 2006 ελπλιζω να έχουμε τελειώσει και με αυτό).
Παρόμοια Θέματα
-
Ανοιχτό Software, ανοιχτές απόψεις
Από ludist στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 83Τελευταίο Μήνυμα: 05-03-07, 15:05
Bookmarks