Εμφάνιση 1-7 από 7
    Περιοχή
    Λουξεμβούργο
    Downloads
    6
    Uploads
    1
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500Μ Download/260M Uploa
    ISP
    Διάφοροι. Ολο
    Router
    Fritzbox!7490
    Ενδιαφέρομαι για τις απόψεις διαχειριστών απο συστήματα patch & software management, για αυτόματο κεντρικό έλεγχο εγκατάστασης λογισμικού και αναβαθμίσεων καθώς και ρυθμίσεων σε υπολογιστές Windows2000Pro / WindowsXP Pro.

Απο ότι ξέρω υπάρχουν
    1. Systems Management Server 2003 (SMS2003)
    2. PatchLink Update
    3. Altiris Patch Management Solution
    4. Shavlik HFNetChkPro

Και ναί τα διάβασα απο σχετικό άρθρο στο Toms Hardware. Το θέμα είναι ότι με ενδιαφέρει η υλοποίηση ενός τέτοιου συστήματος. Οπότε θάθελα να έχω και τις προσωπικές γνώμες αυτών που τα έχουν στήσει/χρησιμοποιήσει. Εαν υπάρχουν στοιχεία κόστους θα με ενδιέφεραν. Επιπλέον, η δυνατότητα να *** μην *** χρειάζεται Windows Server ( και Active Directory) είναι επιθυμητή αλλά όχι δεσμευτική (παίζω με Samba Servers).

Ευχαριστω εκ των προτέρων,

Το avatar του μέλους dp1975
    dp1975 Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από anon
    Ενδιαφέρομαι για τις απόψεις διαχειριστών απο συστήματα patch & software management, για αυτόματο κεντρικό έλεγχο εγκατάστασης λογισμικού και αναβαθμίσεων καθώς και ρυθμίσεων σε υπολογιστές Windows2000Pro / WindowsXP Pro.
    Δεν είμαι διαχειριστής, αλλά έχω περάσει ως Windows server implementor από πολλές, μεγάλες εταιρείες - στο προκείμενο:
    Απο ότι ξέρω υπάρχουν
    1. Systems Management Server 2003 (SMS2003)
    2. PatchLink Update
    3. Altiris Patch Management Solution
    4. Shavlik HFNetChkPro
    Ξέχασες και το δωρέαν WSUS από τη Microsoft.
    Επιπλέον, η δυνατότητα να *** μην *** χρειάζεται Windows Server ( και Active Directory) είναι επιθυμητή αλλά όχι δεσμευτική (παίζω με Samba Servers).
    Οι Samba Servers υπάρχουν λόγω κόστους ή για άλλο λόγο; Πάντως ο SMS2003 είναι μια καλή λύση που δεν απαιτεί AD (αν και είναι σαφώς καλύτερος με αυτό). Αν θες περισσότερες πληροφορίες, εδώ είμαστε...

Περιοχή
    Λουξεμβούργο
    Downloads
    6
    Uploads
    1
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500Μ Download/260M Uploa
    ISP
    Διάφοροι. Ολο
    Router
    Fritzbox!7490
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dp1975
    Ξέχασες και το δωρέαν WSUS από τη Microsoft.
    Θα θέλαμε enterprise level ικανότητες, όπως εγκατάσταση οποιοδήποτε λογισμικού, + ρυθμίσεις + patches που θα γίνονται ασύγχρονα, δηλαδή θα επιλέγουμε ποιά μηχανήματα θα πρέπει να στηθεί το εν λόγω λογισμικό ή patches ή νέες ρυθμίσεις, και θα κατεβαίνουν στα συγκεκριμένα clients τα απαραίτητα (και με δυνατότητα επιλογής ταχύτητας εαν ειναι δυνατό για πολύ απομακρα, resume download κλπ), και ολοκλήρωση της εγκατάστασης και ενημέρωση σχετικά κεντρικού συστηματος διαχείρησης.

Οι Samba Servers υπάρχουν λόγω κόστους ή για άλλο λόγο; Πάντως ο SMS2003 είναι μια καλή λύση που δεν απαιτεί AD (αν και είναι σαφώς καλύτερος με αυτό). Αν θες περισσότερες πληροφορίες, εδώ είμαστε...
    Και κόστους και πολιτικής. Βασικά είμαστε (είμαι) Unix oriented. Η πλειονότητα των servers είναι σε Unix (AIX & Linux).

dp1975 Guest
    Θα θέλαμε enterprise level ικανότητες, όπως εγκατάσταση οποιοδήποτε λογισμικού, + ρυθμίσεις + patches που θα γίνονται ασύγχρονα, δηλαδή θα επιλέγουμε ποιά μηχανήματα θα πρέπει να στηθεί το εν λόγω λογισμικό ή patches ή νέες ρυθμίσεις, και θα κατεβαίνουν στα συγκεκριμένα clients τα απαραίτητα (και με δυνατότητα επιλογής ταχύτητας εαν ειναι δυνατό για πολύ απομακρα, resume download κλπ), και ολοκλήρωση της εγκατάστασης και ενημέρωση σχετικά κεντρικού συστηματος διαχείρησης.
    Τότε οι λύσεις δεν είναι πολλές. SMS 2003 και Tivoli παίζουν πολύ στην αγορά. Άλλες λύσεις δεν προτιμώνται (αφού δεν υποστηρίζονται κιόλας) εδώ στην Ελλάδα, χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Αν ενδιαφέρεσαι για Windows-based προγράμματα, μπορώ να σου πω για 1-2 γνωστές και καλές 3rd party λύσεις σε αυτό το κομμάτι που δεν υπάρχουν εδώ.
    Και κόστους και πολιτικής. Βασικά είμαστε (είμαι) Unix oriented. Η πλειονότητα των servers είναι σε Unix (AIX & Linux).
    Κεντρική διαχείρηση χρηστών/resources κάνετε με κάποια αντίστοιχη του AD, LDAP λύση;

Downloads
    8
    Uploads
    2
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49998/4998
    ISP
    Conn-x OTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΡΟΔΟΣ
    Router
    Speedport Entry 2i
    SNR / Attn
    28.1(dB) / 5.9(dB)
    Path Level
    Interleaved
    anon αν θες και εσυ να πάρεις ενα παρατσουκλι και να σε δειχνουν φωτο στην Microsoft τότε SMS2003 ("The upgraded 10.000 Windows XP machines in 10 minutes man")

Περιοχή
    Λουξεμβούργο
    Downloads
    6
    Uploads
    1
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500Μ Download/260M Uploa
    ISP
    Διάφοροι. Ολο
    Router
    Fritzbox!7490
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dp1975
    Τότε οι λύσεις δεν είναι πολλές. SMS 2003 και Tivoli παίζουν πολύ στην αγορά. Αλλες λύσεις δεν προτιμώνται (αφού δεν υποστηρίζονται κιόλας) εδώ στην Ελλάδα, χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Αν ενδιαφέρεσαι για Windows-based προγράμματα, μπορώ να σου πω για 1-2 γνωστές και καλές 3rd party λύσεις σε αυτό το κομμάτι που δεν υπάρχουν εδώ.
    Για το SMS δεν έχω ακούσει καλά λόγια. Ομως για να είμαι αντικειμενικός δεν μπορώ να στηριχθώ στην άποψη ενός ατόμου.

Κεντρική διαχείρηση χρηστών/resources κάνετε με κάποια αντίστοιχη του AD, LDAP λύση;
    Προς το παρόν οχι, αλλά θα προχωρήσουμε με LDAP μόλις μπορέσουμε (μέσα στο 2006 ελπλιζω να έχουμε τελειώσει και με αυτό).

anon αν θες και εσυ να πάρεις ενα παρατσουκλι και να σε δειχνουν φωτο στην Microsoft τότε SMS2003 ("The upgraded 10.000 Windows XP machines in 10 minutes man")
    Αυτό φαίνεται καλό!!! Θα ανεβάσει και τις "μετοχές" μου

dp1975 Guest
    Για το SMS δεν έχω ακούσει καλά λόγια. Ομως για να είμαι αντικειμενικός δεν μπορώ να στηριχθώ στην άποψη ενός ατόμου.
    Σίγουρα δε θα έχεις ακούσει καλά λόγια για τον "απλό" SMS (εκδόσεις 1.2 & 2.0) και θα συμφωνήσω κι εγώ σε αυτό. Ο 2003 όμως δεν έχει καμιά σχέση με τους προηγούμενους, έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά και "παίζει".
    Προς το παρόν οχι, αλλά θα προχωρήσουμε με LDAP μόλις μπορέσουμε (μέσα στο 2006 ελπλιζω να έχουμε τελειώσει και με αυτό).
    Θα πρότεινα Active Directory για να μην παιδευτείς, αλλά φαντάζομαι ότι θα έχεις το OpenLDAP στο μυαλό σου

Παρόμοια Θέματα

1. Ανοιχτό Software, ανοιχτές απόψεις
    Από ludist στο φόρουμ Unix - Linux
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-03-07, 15:05

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας