Εμφάνιση 1-7 από 7
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Forthnet
    Router
    Linksys W354G v2.0
    Μόλις πρόσφατα, πρίν ένα μήνα, αγόρασα έναν SEAGATE Barracuda 7200.11 500 GB (ST3500320AS-SD15). Σε κάποια επανεκίννηση του υπολογιστή είδα ότι το BIOS αδυνατούσε να βρεί τους σκληρούς που έχω στο κουτί όπως και τα dvd drives. Μόλις αφαιρούσα τον Seagate όλα συνέχιζαν ομαλά, το BIOS έβρισκε τα πάντα και το boot συνεχιζόταν κανονικά.

Το πρόβλημα έχει ήδη καταγραφεί στο http://forums.seagate.com/stx/board/...cending&page=1 ως πρόβλημα "no detect in BIOS/O GB" και απ ότι φαίνεται συμβαίνει σε πλήθος σκληρών αυτής της σειράς μέσα στο πρώτο δίμηνο χρήσης. Η εταιρία φαίνεται ότι σφυρίζει αδιάφορα πρός τον παρόν και συνεχίζει να πουλά τα εν λόγω μοντέλα.

Όποιος μπορεί να προσφέρει μια λύση η γνώμη παρακαλώ ας το κάνει, τουλάχιστον για να σωθούν τα δεδομένα. Όποιος είναι πολύ σίγουρος για την ανάκτηση ας ζητήσει και την ανάλογη αμοιβή.

Downloads
    33
    Uploads
    0
    Αν δεν αναγνωριζεται ουτε στο bios δεν υπαρχουν πολλα που μπορεις να κανεις.
    Δοκιμασε για αρχη αυτα που προτεινουν και στο λινκ που δινεις
    I tried:
    ) Switching cables (data and power) etc
    ) Using Seatools - hangs when scanning for harddrives
    ) Using Ultimate Boot CD Windows - I can't start it

) Using Hirens Boot CD - No tool detects the harddrive

) Connect the harddrive with a sata to usb cable
    ) Connect it via esata
    Quality is not an act, it is a habit.

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Forthnet
    Router
    Linksys W354G v2.0
    Τίποτε απ αυτά δεν σώζει την κατάσταση, το μόνο που ίσως θα έδινε λύση είναι μια λύση από την εταιρία που μάλλον δεν την έχει ή δεν θα ασχοληθεί, κάποιο patch, firmware update κλπ κλπ.

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    2048/256
    ISP
    OTEnet
    Τελικά, μήπως έκανες τίποτα?

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Forthnet
    Router
    Linksys W354G v2.0
    Θα πάω το σκληρό σε επαγγελματία να δοκιμάσει κάποιο software - hardware τρόπο ανάκτησης των δεδομένων. Η seagate κάνει τον κινέζο παρόλου που πλέον κάποια περιοδικά αρχίζουν και γράφουν ότι πάνω από 20% των σκληρών barracuda 7200.11 εμφανίζουν το ίδιο πρόβλημα. Το link στα σουηδικά και η μετάφραση παρακάτω:

http://www.sweclockers.com/nyhet/873...seagate_720011

Hard drive giant Seagate has serious concerns with the model series Barracuda 7200.11. Users report that the hard drive simply ceases to function.
    In November came the first reports of errors in the Seagate Barracuda 7200.11 to the network.
    It was the world's largest consumer of 1.5 terabyte hard drive that pose problems for users worldwide, with long freezes and lost RAID volumes.
    After a time-use hard drive not detected by the BIOS, or reported 0 GB capacity.
    According to a member of Seagate support forum that claims to work with data recovery, the problem has long been recognized in the industry, and relate mainly to the 500 GB model with product code ST3500320A and firmware SD15. Similar problems were also seen with other models of the Barracuda 7200.11 family.

The company reduced recently warranty period from five to three years.
    Source: Seagate support forum

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    100 / 10 Mbps
    ISP
    COSMOTE
    Router
    Speedport Plus
    SNR / Attn
    11.9(dB) / 7.0(dB)
    Ακριβώς αυτό συνέβη και σε μένα με έναν Seagate 7200.11 1TB (σειρά AS, f/w SD15). Μετά από 3 μήνες χρήσης σταμάτησε να τον βλέπει πια το BIOS... Ευτυχώς έχω RAID-1 και δεν έχασα απολύτως τίποτα. Απλά τον επέστρεψα στο Πλαίσιο και μου έδωσαν πιστωτικό για άλλες αγορές.

Από προσωπική εμπειρία και από όσα διαβάζω σε forums δεν πρόκειται να ξαναγοράσω δίσκο Seagate στο άμεσο μέλλον (είναι ο τρίτος που μου χαλάει μέσα σε 1 χρόνο). Τα 5 χρόνια εγγύηση που έδιναν σε έκαναν να νομίζεις ότι το προϊόν είναι ποιοτικό (έτσι την πάτησα εγώ), αλλά μάλλον marketing ήταν για να προσελκύουν πελάτες... Δεν είναι τυχαίο ότι τη μείωσαν στα 3 χρόνια (μάλλον τους έρχονται πολλές επιστροφές)...

Το μόνο που έχω να προτείνω σαν λύση στο πρόβλημά σου είναι να αλλάξεις τη μητρική του σκληρού (το πρόβλημα μάλλον είναι στα ηλεκτρονικά και όχι στα μηχανικά μέρη). Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι αυτό και πόσο θα κοστίσει... Όλα εξαρτώνται απ' το πόσο σημαντικά είναι τα δεδομένα σου. Για το μέλλον σκέψου τη λύση του RAID-1 (εγώ δεν το αποχωρίζομαι). Φυσικά ούτε λόγος για RAID-0 με τέτοιους σκληρούς...

Πρόσφατα αγόρασα δύο Western Digital 1TB RE3 (RAID Edition) για χρήση σε RAID-1. Αρκετά ακριβότεροι το ξέρω, αλλά ελπίζω πολύ καλύτεροι από τους Seagate. Στα χαρτιά τουλάχιστον φαίνονται αστέρια. Θα δείξει...

Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους!
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος DrDSL : 31-12-08 στις 04:56. Αιτία: Προσθήκη κειμένου.

Περιοχή
    Άνω Ιλίσια
    Downloads
    29
    Uploads
    3
    Τύπος
    ADSL2+ On Telecoms Full
    Ταχύτητα
    14170/1024
    ISP
    On Telecoms
    DSLAM
    On Telecoms - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
    Router
    PIRELLI
    SNR / Attn
    7(dB) / 24(dB)
    Μπορείς να δεις κ εδώ -> http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=316340

Εμπειρίες από το συγκεκριμένο θέμα...

Για ν' αλλάξεις την πλακέτα μήπως καταφέρεις να πάρεις τα δεδομένα σου, χρειάζεσαι κατσαβίδι αστέρι Τ8.

Φυσικά οι βίδες είναι τόσο σκληρά σφιγμένες που το κατσαβίδι είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα σου χαλάσει και αναγκαστικά θα πας στην λύση μιας μικρής πένσας ή με μακρύ μυτοτσίμπιδο.

Βέβαια μπορεί να είσαι και πάλι άτυχος καθώς αν δεις στο παραπάνω θέμα ο sdikr μου πρότεινε την λύση της πλακέτας από άλλον δίσκο γιατί μπορεί η πλακέτα να είναι διαφορετικού κατασκευαστή πχ στην δική μου περίπτωση ο ένας είχε samsung και ο άλλος ICLR ή κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι.
    Σ' αυτήν την περίπτωση δεν πρόκειται και πάλι το BIOS να τον δει.

Εγώ στάθηκα τυχερός και βρήκα SAMSUNG και κατάφερα να πάρω τα δεδομένα από τον σκληρό.

Φυσικά υπάρχει και η λύση με την σειριακή αλλά δεν ξέρω σ' αυτήν την περίπτωση.

Τον δίσκο δεν τον πήγα για αντικατάσταση γιατί έτσι όπως είχαν γίνει οι βίδες της πλακέτας, θα μου έλεγαν μας δουλεύεις ρε φίλε.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος gkimonas : 10-09-09 στις 16:30. Αιτία: auto merged post
    Όσα κοστίζουν μια δραχμή, γι' άλλους κοστίζουν μια ζωή....δεν είναι κρίμα!!!

Παρόμοια Θέματα

1. Αδυναμία αναγνώρισης σκληρού Seagate Barracuda 7200.11
    Από zavarakatranemia στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακά
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-07-08, 15:43
  2. Δημιουργια Raid 0 Seagate Barracuda 7200.10 320 GB
    Από haHa στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακά
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-02-07, 18:13
  3. Μηνύματα: 44
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-05-06, 21:55

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία