Τοποθετούμε το modem κοντά στον υπολογιστή, βάζουμε το τροφοδοτικό, με ενα patch cord (που υπάρχει στην συσκευασία συνδέουμε τον υπολογιστή με το modem,)
Βάζουμε το rj11 καλώδιο στην υποδοχή adsl (και φυσικά την άλλη ακρή ή στην μπρίζα του οτε ή στο spliter)
Πατάμε το κουμπάκι Power, και περιμένουμε.
Στον υπολογιστή θα πρέπει να ρυθμίσουμε την κάρτα δικτύου ή σε αυτόματο ή με τις παρακάτω ρυθμίσεις
Εδώ όπως θα δείτε το έχω ρυθμίση με στατική ip, αυτό γιατι θα μας χρειαστεί αργότερα για να παίξουμε με το ΝΑΤ
***Στο prefered dns, μπορούμε να βάλουμε και τους dns server του isp μας
Ανοίγουμε τον αγαπημένο μας Browser και πάμε στο http://192.168.1.1
μας βγάζει να δώσουμε τον κωδικό
Ο οποιός είναι admin
Αμέσως μετά μας βγάζει
Πάμε Αριστερά στο Login Settings
Πατάμε πρώτα Disconnect (Αυτό γιατί έρχεται ρυθμίσμενο απο τον Οτε ώστε να κάνει σύνδεση στην Οτενετ)
Περνάμε τα στοιχεία για την σύνδεση με τον δικό μας isp (username/password)
και μετά πατάμε Connect
Εφόσον όλα πάνε κάλα θα δούμε
Οπότε μετά πατάμε στα αριστερά Save Settings (αυτό πρέπει να το κάνουμε σε κάθε αλλαγή που κάνουμε στο router)
READ THIS
Πρέπει να αλλάξετε τον κωδικό απο το Tools/user managment
Καθώς και απο την επιλογή setup/connection 0
Να τσεκάρετε το Firewall SPI
Αυτό για να μην μπορέι να μπεί κάποιος στο router μέσω wan
[break=Ρυθμίση NAT/Virtual Server]
το βασικό που μας ενδιαφέρει ειναι το ΝΑΤ για να τρέξει επιτέλους εκείνο το μουλάρι
Το πρώτο που κάνουμε είναι στο μενού στα κουμπάκια πάνω
Πατάμε στο Advanced
Και αμάν τι βλέπω port forwarding Εδώ πρέπει να πατήσω!
Αλλά!
Περιέργος τρόπος λειτουργείας!!
Πρέπει να πάμε στο LAN Clients και να δηλώσουμε τους υπολογιστές μας!
πάτάμε λοιπόν στο LAN Clients
Βάζουμε τα στοιχεία του υπολογιστή μας, πχ 192.168.1.2 και του βάζουμε και ενα όνομα και πατάμε το apply
Πάμε ξανά λοιπόν απο στο Port forwarding (το έχει και στο μενου αριστερά)
Τι έχουμε τώρα εδώ,
Σαν πρώτη επιλογή έχει το Wan Connection, οπού έχει επιλέξει απο μόνο του το quick_start, απο κάτω έχουμε το Lan Ip που έχει βάλει το μοναδικό Ip Που έχουμε ορίσει (αν είχαμε βάλει παραπάνω θα μπορούσαμε να επιλέξουμε σε ποιο θα πάει)
Απο κάτω έχει Category available rules
Και έχει αρκετά περασμένα μέσα
εμείς για την ώρα θέλουμε να βάλουμε κάποιους δικους μας κανόνες
επιλέγουμε το User
Να και άλλο μενου!!
Πατάμε στο κουμπάκι που λέει New
Δεν μας αφήνει να κάνουμε range, αλλά μια συγκεκριμένη πόρτα
στο rule name Βάζουμε ενα όνομα ( ότι θέλουμε)
ProtocolΕχουμε επιλόγες για TCP,UDP,TCP and UDP
Port Start Βάζουμε την πρώτη πόρτα πχ 30000 Port End Εδώ πάλι βάζουμε την ιδιά 30000
Port Map Την πόρτα που θα κάνει την δρομολόγηση στο δικό μας μηχάνημα
(θα μπορούσε πχ να είναι πόρτα 30000 στο ρουτερ 20000 στο μηχάνημα μας)
Εδώ εχω βάλει εναν κανόνα για το μουλάρι το οποιό εγώ το έχω στην πόρτα 30000 tcp αλλά για κάτσε το έχω και στην 30001 udp, θα κάνω νεό κανόνα;
Πατάμε Apply και μας ξαναβγάζει στο ίδιο μενου οπού μπορούμε να δηλώσουμε και άλλες πόρτες !!
Και όμως ναι μπορούμε σε εναν κανόνα να βάλουμε όσος πόρτες θέλουμε!!
Ενάστην telindus αλλά και στον Οτε για την επιλογή του
Εφόσον τελείωσαμε με τα ports, πατάμε απο αριστερά πάλι το port forwarding Και επιλέγουμε ξανά user
Βρισκουμε τον κανόνα, τον επιλέγουμε και πατάμε το κουμπάκι add >
Ετοιμο το μουλάρι!!
Εδώ θα πρέπει να αναφέρω το οτι, αν θέλουμε μετά να βάλουμε και άλλες πόρτες θα πρέπει να κάνουμε edit στον κανόνα mulari, αν θέλουμε να βάλουμε και άλλες πόρτες στον συγκεκριμένο υπολογιστή (αυτό μονο για τους κανόνες που κάνουμε εμείς μέσω του User )
[Break=Ρυθμίση Qos]
Και όμως αυτό το router με κόστος 35 ευρώ + φπα έχει και qos!!!
Δεν θα αναφέρω τι είναι το qos, αυτό με μια αναζήτηση θα το βρείτε
οι κανόνες που δίχνω εδώ ειναι για να δουλέψει το web καθώς έχουμε το μουλάρι να κατεβάζει.
Το μουλάρι το έχω στις πόρτες 30000, 30001 οπότε ανάλογα αλλάζετε τις δικιές σας
Πάμε λοιπόν στο μενού Advanced
επιλέγουμε απο τα αριστερά το IP Qos
το πρώτο που βλέπουμε είναι
Εδώ στο
Choose a connection επιλέγουμε το Quick_start
Low priority weight,
Medium priority weight Εδώ επιλέγουμε το πόσο τις % θα έχει η κάθε κατηγόρια
Enable IPQos αυτό πρέπει να το τσεκάρουμε
Trusted Mode Αυτό δεν ξέρω τι κάνει
Πατάμε το Add
Εδω εχούμε εναν κανόνα που του λέμε οτι στο μηχάνημα με Ip 192.168.1.2 να δώσει medium priority για την πόρτα 80 (web servers)
Rule Name Εδώ βάζουμε οτι όνομα θέλουμε
Source IP Εδώ βάζουμε αν θέλουμε την Ip, πχ 192.168.1.2
Source netmask αν έχουμε βάλει στο ποιο πάνω μια Ip εδώ θα πρέπει να βάλουμε το 255.255.255.255
Source Start port Αρχική πόρτα, με κενο τα βάζει όλα
Source end port Τελική πόρτα, με κενο τα βάζει όλα
Destination IP με κένο ενοεί τα πάντα
Destination Netmask με κένο ενοεί τα πάντα
Destination start port Εδώ βάζουμε το 80 που είναι συνήθως η πόρτα των webservers
Destination End port Εδώ βάζουμε το 80 που είναι συνήθως η πόρτα των webservers
Protocol Ανάλογα με την εφαρμογή επιλέγουμε αυτό που χρείαζεται
Traffic Priority low (το χαμηλότερο) /medium (λίγο παραπάνω) /high (τα μέγιστα)
TOS Marking .......
Πατάμε apply
Μετα θα πρέπει να βάλουμε κανονές για το μουλάρι
Λογο του οτι πέρνει μονο ενα πορτ την φορά θα πρέπει να κάνουμε 4 κανόνες
![]()
Εμφάνιση 1-15 από 40
-
10-12-05, 19:59 How To: Εγκατάσταση και ρυθμίσεις Telindus 1130/1131 #1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sdikr : 19-09-06 στις 20:31.
-
11-12-05, 15:53 #2
Και κάπιος εδω μέσα έλεγε οτι είναι χάλια αυτα τα routerakia
-
11-12-05, 16:17 #3
-
20-12-05, 23:10 #4
καλησπερα παιδια,
με λενε μπαμπη,
εχω εναν telindus router 1130 και θα ηθελα να μπορει καποιος να βοηθησει να βαλω ρυθμισεις για να μπορω να κατεβαζω απο dc++, εχω συνδεση tellas, ολα δουλευουν μια χαρα, εκτος απο το dc++, δεν ανοιγει το firewall του router προφανως, εχω κανει και port forwarding και εχω δηλωσει και lan client, αλλα τιποτα, απο σημερα εβαλα και καρτα δικτυου και συνδεσα των router εκει αλλα παλι τιποτα
-
20-12-05, 23:13 #5
Θα πρέπει να ρίξεις μια ματιά στο πώς σετάρεις το DC
-
20-12-05, 23:16 #6
εχω και το no-ip και γενικα το dc++ το δουλεψα λιγο και απο εκει δεν νομιζω να ειναι το προβλημα, απλα δεν ξερω γιατι δεν ανοιγει το firewall και το κανει μονο στο dc
-
20-12-05, 23:40 #7
επιτελους δουλεψε, thanks
-
31-12-05, 02:21 #8
agnostos_el μήπως μπορείς να μου πεις τι έκανες και δούλεψε γιατί εμένα δεν μου δουλεύει με τίποτα;;;
Ή μάλλον δουλεύει αλλά δεν μπορώ να γίνω με τίποτα active, ενώ έχω κάνει όλες (νομίζω) τις ρυθμίσεις. Σε ευχαριστώ πολύ
-
02-01-06, 01:50 #9
-
26-01-06, 14:33 #10
Μπραβο παιδια....πολυ καλος ο οδηγος.
Μια ερωτηση και απο μενα σχετικα με qos και μtorrent.
Στα options μου λεει οτι χρησιμοποιει το port 32459 για incoming connections.
Οποτε στο qos φτιαχνω 2 κανονες;
Ενα για source port και ενα destination port;
Και στο πρωτοκολλο βαζω any ή θελει συγκεκριμενο;
-
05-02-06, 23:24 #11
στο telindus sto protocol τι επιλογή να βάλουμε; ppoa VC-Mux. ppoa LLC ή PPOE; παίζει κανένα ρόλο;
-
09-02-06, 00:08 #12
Άσε φιλαράκο κι εγώ αυτό τον router έχω κι έχω βλαστημίσει! Στην αρχή πήγαινα με 1-2kb/s και τώρα με κάποιες ρυθμίσεις που έκανα βλέποντας διάφορα εδώ στο forum, κατάφερα να το πάω 10-11kb/s... Παπάρια δηλαδή... έχω σύνδεση 512/128... κανονικά έπρεπε να κατεβάζω minimum 50kb/s. Ίσως βέβαια εξακολουθώ να κάνω κάτι λάθος... δεν ξέρω... για να παίζει καλά σε άλλους σημαίνει ότι δεν είναι κωλοπροϊόν. Kι ας κοστίζει λίγο.
Κι όλα τα παραπάνω μόνο αν έχω το firewall απενεργοποιημένο (έχω το Sygate Personal Firewall). Κι ας έχω rule "Allow" στο eMule!Τι να πω... το παλεύω ακόμη!!!
-
09-02-06, 02:25 #13
Στο μουλάρι;
δεν είναι άσχημα
-
09-02-06, 03:57 #14
-
10-02-06, 23:37 #15
Σχετικά με το QoS πως μπορώ να βεβαιωθώ ότι δουλεύει στο 1130?
Έκανα τις ρυθμίσεις που αναφέρονται στην αρχή αλλά κάτι κολλάει όταν κατεβάζει torrentakia με 20 και πάνω...και κολλάει το browsing... Το 192.168.1.2 είναι στάνταρ για τα http (port 80)
any advice welcome!
Παρόμοια Θέματα
-
[Telindus] Telindus 1130/1131
Από miv στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 9Τελευταίο Μήνυμα: 16-10-07, 13:40 -
[Telindus] Telindus 1130 και eMule
Από Juanita στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 31-01-06, 14:22
Bookmarks