Η μείωση της πειρατείας software στην Ελλάδα κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες θα ενισχύσει την οικονομία της χώρας κατά 351 εκατ. ευρώ, θα δημιουργήσει 1.300 νέες θέσεις εργασίας, θα αυξήσει τα φορολογικά έσοδα κατά 111 εκ. ευρώ και θα αυξήσει τα έσοδα του εγχώριου κλάδου κατά 223 εκατ. ευρώ.
Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από μελέτη που παρουσίασε παγκοσμίως η Business Software Alliance. H ανεξάρτητη αυτή παγκόσμια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ερευνών International Data Incorporation (IDC) κατέληξε ότι η μείωση της πειρατείας software σε τοπικό επίπεδο θα επιφέρει σημαντική ανάπτυξη στον τομέα της πληροφορικής.
Η IDC εκτιμά ότι ο κλάδος πληροφορικής στην Ελλάδα θα παρουσιάσει ανάπτυξη 53% έως το 2009, ενώ μειώνοντας το ποσοστό της πειρατείας software κατά 10 μονάδες, το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί σε 60% στο ίδιο χρονικό διάστημα (ανάπτυξη περίπου 8,9% ετησίως).
H μελέτη που έγινε για λογαριασμό της BSA σε 70 χώρες είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.bsa.org/idcstudy. Η μελέτη εξετάζει τις επιπτώσεις της πειρατείας software στην οικονομική ανάπτυξη καθώς και τα οφέλη που προκύπτουν στα κράτη που μειώνουν την πειρατεία software και προωθούν την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας.
Με το μεγαλύτερο κλάδο πληροφορικής μετά από εκείνον της Βορείου Αμερικής, η βιομηχανία πληροφορικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτιμάται σε 265 δις ευρώ, υποστηρίζει 365.000 εταιρείες, απασχολεί 2.5 εκατομμύρια εργαζόμενους και συνεισφέρει στην οικονομία σχεδόν 230 δις ευρώ σε φορολογικά έσοδα.
Μία μείωση της πειρατείας software κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από 35% σήμερα σε 25% έως το 2009, θα οδηγήσει σε πρόσθετη οικονομική ανάπτυξη της τάξεως των 75 δις ευρώ, θα επιφέρει πρόσθετα φορολογικά έσοδα 21 δις ευρώ και θα δημιουργήσει 155.000 νέες θέσεις εργασίας.
http://www.computertoday.gr/_NEA/pre..._DATA_ID=42816
Εμφάνιση 1-15 από 560
-
11-12-05, 22:17 Οι συνέπειες της πειρατείας software #1
-
11-12-05, 22:21 #2
Με κάνει να αισθάνομαι λίγες τύψεις. Όμως αν θέλουν να σταματήσει η πειρατεία καλό θα είναι να κατεβάσουν και λίγο τις τιμές. Όπως πχ ένα παιχνίδι να κάνει 50ε ή ξέρω έω το Office να κάνει 300ε.Έτσι σε σπρώχνουν στην πειρατεία
-
11-12-05, 22:35 #3
- Downloads
- 39
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 1
- Τύπος
- ADSL Tellas Full
- Ταχύτητα
- 906/312
- ISP
- Tellas
- DSLAM
- Tellas - Ν. ΠΑΛΑΤΙΑ
- Router
- Gennet OxyGEN
- SNR / Attn
- 24.5(dB) / 61.5(dB)
Όμως αν θέλουν να σταματήσει η πειρατεία καλό θα είναι να κατεβάσουν και λίγο τις τιμές. Όπως πχ ένα παιχνίδι να κάνει 50ε ή ξέρω έω το Office να κάνει 300ε.Έτσι σε σπρώχνουν στην πειρατεία
-
11-12-05, 22:36 #4
Ας κατεβάσουν πρώτα τις τιμές οι φραγκοφονιάδες, αρχικλεφταράδες
και τότε ίσως και να μειωθεί η πειρατεία, έως τότε ζήτω η πειρατεία, δεν νοιώθω καμία τύψη γιατί πολύ απλά κλέβω τους αρχικλεφταράδες, αυτό βέβαια δεν με κάνει κι εμένα λιγότερο κλέφτη, ας με κρίνει ο θεός
Ο ΣΟΦΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΛΑΘΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ
-
11-12-05, 23:02 #5
Η έρευνα λαμβάνει σαν αυτονόητο την αντικατάσταση του "πειρατικού" (αν και δεν νομίζω ότι είναι σωστός ο όρος, θα έλεγα "παρανόμως εγκατεστημένο") software από "αγορασμένο" software, το οποίο δεν έχει καμμία βάση. Ας υποθέσουμε ότι έχω το Photoshop στον υπολογιστή μου για κάποιο λόγο. Το ότι θα θελήσω να βγάλω το "παρανόμως εγκατεστημένο" Photoshop, σημαίνει ότι θα το αγοράσω; Δεν νομίζω ότι θα δώσω 1000ευρώ... Θα βάλω το GIMP.
Απλά είναι τα πράγματα...Macintosh. The Computer For The Rest Of Us.
Sex, Drinks & Opera.
Thessaloniki Macintosh Community
Hellenic Army Discharge Countdown Widget
-
Αρχικό μήνυμα από hedgehog
Στο τέλος πληρώνουν περισσότερα σε χαμένη παραγωγικότητα και αυτή την ηλιθιώτητά τους τη μετακυλίουν στους εργαζομένους τους. Αλλά τι περιμένεις από μία χώρα που για να μάθουμε να τρώμε πατάτες, ο Καποδίστριας τις έβαλε σε αποθήκη με εντολή να μην τις ακουμπήσει κανείς, γνωρίζοντας ότι μόνο αν τις ΚΛΕΨΟΥΝ θα τις φάνε.
Θες να κάνεις τον Έλληνα να κάνει κάτι; πες ότι είναι κακό ή παράνομο.
Να δες τι γίνεται με τα προγράμματα, με το τσιγάρο, με το ΣΕΞ.
90% Του λογισμικού είναι κλεμμένο, ένα 40% καπνίζει.
Ασε που από τότε που μας είπαν ότι είναι οκ να πηδάμε, πάσχουμε απο ... υπογεννητικότητα
(Όσους πολύτεκνους ξέρω είναι γιατί τα πεθερικά δεν θέλαν το γάμο τους!)
Εν τέλει στην Ελλάδα, μόνο η παρανομία εξάπτει τη φαντασία μας.
Ή μόνο όταν ξέρουμε ότι θα τη σπάσουμε σε κάποιον ή θα του μπούμε στο μάτι κάνουμε κάτι.
Η τάδε γόνος οικογένειας του Κολωνακίου έγινε κομουνίστρια,
ο τάδε γόνος οικογένειας στρατιωτικών αναρχοκομουνιστής,
ο γιος αναρχοκομουνιστή που έκανε εξορία μεγαλοκαρχαρίας,
κλπ κλπ κλπ.
Λοιπόν,...
Το Linux το έχουν κάτι απαράδεκτοι τύποι, όλοι τους εγκληματίες, τρώνε γιαγιάκες για πρωινό, κάνουν ξόρκια, φωνάζουν δαίμονες κλπ. Το Linux είναι το απόλυτο κακό και σας ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ ΡΗΤΑ να το χρησιμοποιείται. Τα καλά παιδιά χρησιμοποιούν ΜΟΝΟ windows και μάλιστα κλεμένα.
(Καλά, μία δοκιμή κάνω!)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pelasgian : 11-12-05 στις 23:12.
... when you damp oscillations, you lose the high points as well as the low.
改善 - kai zen - continuous change for the better - the Tao of Linux.
Linux χωρίς εγκατάσταση, δωρεάν ΝΟΜΙΜΟ office, browser χωρίς ιούς ,
δωρεάν εγκατάσταση Linux, δωρεάν raytracer, γιατί το δωρεάν είναι όλα τα λεφτά...
ΟΔΗΓΙΕΣ εγκατάστασης Linux
-
11-12-05, 23:08 #7"If you believe in forever, then life is just a one-night stand,
If there's a rock 'n' roll heaven, well you know they've got a hell of a band" ...
Storm, by Tim Minchin
-
11-12-05, 23:09 #8
Τι τυψεις ρε παιδια?? Δεν ειμαστε πειρατες, απλα κατεβαζουμε λιγακι παραπανω ;-)
Ακους εκει, τυψεις
-
11-12-05, 23:12 #9
- Περιοχή
- @ Copenhagen, DK
- Downloads
- 3
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 1
- ISP
- Οtenet
H ερευνα αναφερεται στο εγχωριο software, αν δεν χρησιμοποιουνται πειρατικες εκδοσεις ελληνικου λογισμικου ειναι προφανες οτι θα παρει τα πανω της η αγορα, αν και θα πρεπει να πεσουν οι τιμες και το κυριωτερη να παρεχουν τοσο καλη υποστηριξη ωστε οσοι χρησιμοποιουν πειρατικο λογισμικο να χανουν πολυ περισσοτερα απο την ελλειψη υποστηριξης παρα οσα κερδιζουν απο τα χρηματα που δεν δινουν για την αγορα.
Δεν νομιζω πως το θεμα μας ειναι τα παιχνιδια ή το office, στο κατω κατω δεν βλεπω πως χανουν οι ελληνικες εταιριες αν καποιος χρησιμοποει το office που παραγεται στην Αμερικη.
Δεν παρεχονται πολλα στοιχεια για την ερευνα. Αν ειναι ερευνα που εγινε στην Ελλαδα και αναφερεται σε ελληνικο λογισμικο τοτε εχει αξια. Αν ομως εγινε σε παγκοσμια κλιμακα (οπως αφηνει να εννοηθει) και απλως αντιστοιχισε στην Ελλαδα το μεριδιο απο την πειρατια και μετα το ποσοστο του κερδους χωρις να λαμβανει υποψη τις ιδιαιτεροτητες της αγορας, τοτε δεν εχει νοημα.
-
11-12-05, 23:17 #10
δηλαδή εγώ που χρησιμοποιώ matlab για τις ακήσεις μου τι θα πρέπει να κάνω να δώσω τα χιλιάρικα που κάνει η άδεια, θα το πληρώνω μια ζωή (και εδώ δεν νομίζω να υπάρχει άλλη λυση)
-
11-12-05, 23:21 #11
- Περιοχή
- internet
- Downloads
- 58
- Uploads
- 17
- Άρθρα
- 9
- Ταχύτητα
- 49999 / 4999
- ISP
- ΟΤΕ Conn-x
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
Υφάρχει, υφάρχει!
GNU Octave!
gpl'd λογισμικό, ωραίο & καλό!
Αν δεν χρησιμοποιείς τα πολύ εξειδικευμένα toolkits του matlab (που δεν τα χρησιμοποιείς αν πρόκειται για ασκήσεις) μια χαρά σου κάνει το octave.
Υπάρχει σαν addin το octave-forge που είναι επιπλέον functions και το koctave που είναι frontendGentoo Linux: mess with the best and you might learn something
δικτυακή παράσταση | twitter | within specifications
Αν φτάσω τα 100 και με ρωτήσουν το μυστικό της μακροζωίας θα πω: Πάντα είχα 3 ποτήρια μπροστά μου· ένα με νερό, ένα με καφέ & ένα με αλκοόλ.
-
11-12-05, 23:23 #12
- Περιοχή
- @ Copenhagen, DK
- Downloads
- 3
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 1
- ISP
- Οtenet
loser υπαρχει η λυση octave+gnuplot, για ολα υπαρχουν λυσεις απλως στοιχιζουν χρονο. Δυστυχως οτι ειναι τζαμπα ειναι ακριβο σε χρονο. (και γω matlab εχω, δεν σου κανω παρατηρηση). Βεβαια μπορεις και με maple αλλα ξερω οτι ειναι αλλου ειδους προγραμμα. Τεσπα νομιζω οτι η ερευνα ειναι λαθος γιατι βαζει στο ιδιο τσουβαλι ελληνικο και ξενο λογισμικο, και επαναλαμβανω οτι δεν βλεπω πως οταν χρησιμοποιω το matlab ζημειωνω την ελληνικη "βιομηχανια" λογισμικου
[edit] mrsaccess λολ!
-
Εγώ σταμάτησα να χρησιμοποιώ matlab και χρησιμοποιώ το gnuplot, το GSL (Gnu scientific library) σε C++, σε συνδυασμό με το oocalc και το OCTAVE.
Επίσης, η φοιτητική άδεια του Matlab για Linux είναι ΔΩΡΕΑΝ, ενώ για windows γύρω στα $100!
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες! Αμα κλέβεις είσαι κλέφτης, απλά πράγματα.
edit: να σου πω και κάτι; Καλύτερα να μάθεις να χρησιμοποιείς linux και να προγραμματίζεις σε C++ για να κάνεις τις ασκήσεις σου, παρά όλες αυτές τις παπαριές του matlab, που οι μισές είναι άνευ ουσίας μόνο για τη μούρη και οι οποίες ΑΛΛΑΖΟΥΝ σε κάθε έκδοση, και είναι και script, και δεν τρέχουν σε άλλα προγράμματα κλπ κλπ κλπ.
Επιπλέον, τα περισσότερα προβλήματα που ξέρω, λύνονται με spreadsheet, που είναι τσάμπα στο linux, δηλαδή το oocalc τμήμα του open-office.... when you damp oscillations, you lose the high points as well as the low.
改善 - kai zen - continuous change for the better - the Tao of Linux.
Linux χωρίς εγκατάσταση, δωρεάν ΝΟΜΙΜΟ office, browser χωρίς ιούς ,
δωρεάν εγκατάσταση Linux, δωρεάν raytracer, γιατί το δωρεάν είναι όλα τα λεφτά...
ΟΔΗΓΙΕΣ εγκατάστασης Linux
-
11-12-05, 23:24 #14
Και με μία έρευνα που έκαναν μόνος μου κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αν φορολογηθεί ο αέρας που αναπνέουμε θα ενισχυθεί η οικονομία κατά 35456435434+++++καιβάλε ευρώ, θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας (στις εφορίες, στην εταιρίας μέτρησης του αέρα που αναπνέουμε, στις επιτροπές γνωμοδότησης και… και… και βάλε), θα εκτιναχτούν τα φορολογικά έσοδα και ο εγχώριος κλάδος από ανύπαρκτος που είναι τώρα θα γνωρίσει πρωτοφανή ανάπτυξη
Κι αν μπορεί οποιοσδήποτε ας καταρρίψει τα αποτελέσματα της έρευνάς μου
ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ!!!!!!!!!!!
Να θέλουν να γιγαντώσουν την αισχροκέρδεια των δισκογραφικών και πουλάνε παραμύθια για θέσεις εργασίας για να δημιουργήσουν τύψεις στον κόσμο (ΤΥΨΕΙΣ!!! Ακουσον, άκουσον!!! Ποιος μιλάει για τύψεις????)
ΠΟΙΟΙ????????
Αυτοί που έχουν καταντήσει τη μουσική από τέχνη σε ξεφτιλισμένο εμπόρευμα?
Αυτοί που δίνουν εξευτελιστικά ποσοστά – ψίχουλων από τα υπερκέρδη τους στους ελάχιστους καλλιτέχνες και στους δήθεν καλλιτέχνες-φασωνατζίδες που καθιερώνουν?
Αυτοί που αντί να επενδύουν στη μουσική παιδεία βγάζουν τα ’ντερά τους από τα σκουπίδια που πουλάνε?
Και μαζί τους οι καλλιτέχνες της κακιάς ώρας που γράφουν τα σουξεδάκια την ώρα που βρίσκονται στην τουαλέτα και τα μοσχοπουλάνε για αριστουργήματα?
Για όλους αυτούς ακόμα κι αν ρίξουν τις τιμές στο 1/3 δεν πρόκειται να δώσω δεκάρα τσακιστή. Πάλι πειρατικά και αντιγραφές θα ψάχνω να βρω
Γιατί όταν το ένα άδειο δισκάκι μπορώ να το αγοράσω από το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς μου με 0,2 ευρώ (κι από αυτά να βγάζουν όλοι κέρδος, μέχρι και ο ψιλικατζής) δεν μπορώ να πιστέψω με τίποτα ότι τα υπόλοιπα 19,8 ευρώ πάνε για τη σωτηρία της μουσικής και για τη δημιουργία θέσεων εργασία.
Γιατί ακόμη κι αν συμβαίνει κάτι τέτοιο (ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ) πάλι θα είναι άδικο για ‘μένα που αγοράζω σε τόσο υψηλή τιμή ένα και μόνο δισκάκι
Αν θέλουν χρήματα οι δισκογραφικές από εμένα δεν πρόκειται να πάρουν όσο κι αν προσπαθήσουν να με πείσουν για δήθεν νέες θέσεις εργασία και δήθεν ανάπτυξη και άλλες παρλαπίπες
Αν πάλι θέλουν χρήματα οι καλλιτέχνες ας κάνουν συναυλίες. Να πάω κι εγώ και να τους ενισχύσω. Κι αυτούς και τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργούν με κάθε συναυλία τους
Όλα αυτά αφορούν μόνο τις δισκογραφικές και τη μουσική βιομηχανία.
Για λογισμικό δεν μπορώ να γράψω γιατί μου ‘ρχεται εμετός και μόνο που σκέφτομαι τη λέξη MICR… και τα απίστευτα χρήματα που σκανε οι κυβερνήσεις (βγαλμένα από τις τσέπες του κοσμάκη) όταν την ίδια ώρα υπάρχει το ΕΛ/ΛΑΚ και μία πολυπληθέστατη κοινότητα εθελοντών από πίσω
Αν όλοι σκεφτόντουσαν την ανάπτυξη όπως τη σκέφτονται οι συγκεκριμένοι τύποι που κάνουν τέτοιες έρευνες τότε όλα τα μεγάλα μυαλά της παγκόσμιας ιστορίας θα περίμεναν καμιά χρηματοδότηση από εταιρίες για να προσφέρουν τη γνώση και την εμπειρία τους στον κόσμο. Ευτυχώς δεν το έκαναν…
-
11-12-05, 23:27 #15
Παρόμοια Θέματα
-
Ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο για νόμους κατά της πειρατείας
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 55Τελευταίο Μήνυμα: 11-07-08, 01:32 -
Νέα μέτρα της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της διαδικτυακής πειρατείας
Από opener στο φόρουμ Γεγονότα και ΑπόψειςΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 12-12-07, 08:06 -
H Microsoft προβαίνει σε ενέργειες για τον περιορισμό της πειρατείας λογισμικού
Από PopManiac στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 01-11-06, 19:15 -
H Microsoft ανακοινώνει νέα τεχνολογία κατά της πειρατείας
Από Reef στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 56Τελευταίο Μήνυμα: 13-10-06, 00:31 -
Sony BMG, Warner: Xρήση νόμου κατά της πειρατείας στην Κίνα
Από DeMaitre στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 9Τελευταίο Μήνυμα: 10-07-06, 18:19
Bookmarks