Λοιπον μιας και πολλοι δυστυχως δεν τα καταφερνουν με το 1080p, ειτε αυτο ειναι σε mkv, wmv, mov, mpeg2 και επειδη δυστυχως δυσπιστουν εδω εχουμε:
Το πιο δυσκολο 1080p mkv να παιζει αψογα με εναν διπυρηνο επεξεργαστη στα 1.4Ghz.
Υποψη οτι το προγραμμα βιντεοσκοπησης του desktop καταναλωνει 33% χρηση επεξεργαστη απο μονο του.
Download 1080p_test_1.4Ghz.avi from FileFactory.com
Το ιδιο συστημα μπορει να παιξει δυο ευρειας κυκλοφοριας 1080p mkv με 10K bitrate...
Και χωρις να γινεται χρηση του UVD της HD4350.
Καθαρα απο επεξεργαστη.
Για τις δοκιμες χρησιμοποιηθηκε τοσο ενας E8400 με 7 πολλαπλαστιαστη και 200FSB, οσο και ενας E5200 με 7 πολλαπλασιαστη (200FSB εχει ετσι και αλλιως), οσο και ενας E2140 1.6Ghz που υπηρξε στην κατοχη μου παλαιοτερα.
Δυστυχως οσοι δυσπιστουν απλα παιδευονται με λανθασμενες πρακτικες.
Θα επρεπε αντι να ειναι δυσπιστοι να ειχαν ανοικτα τα ματια τους να ακολουθουσαν οτι τους ειχε προταθει (προφανως οχι απο αυτους που νομιζουν οτι τα ξερουν ολα).
Η εν λογω αναπαραγωγη γινεται μεσω KMPlayer + Cyberlink H.264/AVC decoder.
Εμφάνιση 1-15 από 94
-
07-06-09, 17:05 Αναπαραγωγή του δυσκολότερου mkv με 1.4Ghz #1
-
07-06-09, 17:19 Απάντηση: Αναπαραγωγή του δυσκολότερου mkv με 1.4Ghz #2
1)Εμένα προσωπικά δεν μου φαίνεται 100% smooth το videaki(έτσι ακριβώς παίζουν και σε μένα όπως γράφω και στο άλλο thread).Παρόλα αυτά,με τον ήχο πως τα πάει?Ακολουθεί κανονικά την εικόνα σε όλη την διάρκεια?
2)Όταν λες διπύρηνο,ο pentium D θεωρείται διπύρηνος?Μπορεί στην διαχείρηση εργασιών και στο everest να βγάζει 2 cpus όμως νομίζω ότι σε κάποια θέματα όπως αναπαραγωγή video δεν χρησιμοποεί και τους 2 πυρήνες.
3)Αφελής ίσως ερώτηση αλλά,γιατί στο core speed και στο specification έχει διαφορετικές ταχύτητες?
-
07-06-09, 17:35 Απάντηση: Αναπαραγωγή του δυσκολότερου mkv με 1.4Ghz #3
Χρησιμοποιήθηκαν δηλαδή:
1. Ένα πρόγραμμα κλειστό, του οποίου μάλιστα ο συγγραφέας είναι αποδεδειγμένα κλέφτης-αλήτης, καθώς εδώ και πολλά χρόνια έχει κλέψει σωρηδόν GPL κώδικα άλλων (GNU και όχι μόνο), και τον παρουσιάζει σαν δικό του.
2. Ένα κάκιστα συμπεριφερόμενο και κλειστό και γεμάτο DRM DirectShow φίλτρο.
3. Όλα τα παραπάνω έχουν υπερ-αμφίβολης ποιότητας αποτέλεσμα καθώς δεν υπάρχει ο κώδικας με το μαγικό ραβδάκι που να είναι 8-10 φορές ταχύτερος από όλους τους άλλους. Προφανέστατα, παρακάμπτουν και δεν κάνουν κάποια στάδια του decoding και επομένως δίνουν έξοδο κατά πολύ χαμηλότερης ποιότητας.
Ευχαριστώ δεν θα πάρω.Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
07-06-09, 18:20 Απάντηση: Αναπαραγωγή του δυσκολότερου mkv με 1.4Ghz #4
1. Γι`αυτο φταιει το προγραμμα συλληψης. Το CamStudio, ειναι δωρεαν και δεν ειχα απαιτησεις ετσι και αλλιως.
Μπορεις να δεις οτι στον KMPlayer φαινεται καθαρα οτι πιανει 24 στα 24 καρε.
2. Χρησιμοποιηθηκε επεξεργαστης τεχνολογιας core 2.
Παλαιοτερα με τον P4 3.2E (3.2Ghz @3.45Ghz), που ηταν σε s478 και παλι εκανα αναπαραγωγη 1080p.
3. Υποχρονιστηκε ο επεξεργαστης μιας και δεν εχω πια στην διαθεση μου τον E2140.
Οσο αφορα τον ηχο. Φυσικα και παιζει τελεια, συγχρονισμενα και τα παντα.
Δεν χρησιμοποιω τον εσωτερικο αποκωδικοποιητη οπως βλεπεις.
Εσυ προφανως χρησιμοποιεις τον εσωτερικο αποκωδικοποιητη.
Οσο αφορα την ποιοτητα εικονας.
ΔΕΝ υπαρχει καλυτερη.
Οχι απλα μιλαμε για την καλυτερη, μιλαμε για την τελειοτερη.
ΥΓ. Οσοι ΔΕΝ τα καταφερνουν και εξακολουθουν δυσπιστουν μπορουν να αφησουν το νημα και να παιδευτουν με τις μαζοχιστικες λυσεις τους, κανοντας τα κρεμασταρια.
Ειναι διπλη αποτυχια το να προσπαθεις να δικαιολογησεις την αποτυχια σου.
-
07-06-09, 18:43 Απάντηση: Αναπαραγωγή του δυσκολότερου mkv με 1.4Ghz #5
Patentman, εγώ πάντως ευχαριστώ για τον κόπο που αφιέρωσες για να κάνεις το τεστ.
Αν όμως προσπαθείς να αποδείξεις ότι ο επεξεργαστής κάνει για HTPC, θα προτιμούσα να δοκίμαζες με κάποιο bluray iso και power dvd.
Δεν μπόρεσα να καταλάβω για τι bit rate matroska μιλάμε, αλλά το bluray του underworld 3 που μόλις είδα (μάπα η ταινία) το bit rate ξεκινούσε από τα 24Mbps για την εικόνα, και ήταν AVC mpeg4.
-
07-06-09, 18:51 Απάντηση: Αναπαραγωγή του δυσκολότερου mkv με 1.4Ghz #6
Μπορω να δοκιμασω και να σου πω.
Βρες ενα ελευθερο αρχειο -μικρο σε μεγεθος κατα προτιμηση- και πες το εδω ή με PM.
Δεν εχω κανενα προβλημα να δοκιμασω και να σου πω (μην περιμενεις capture).
-
07-06-09, 19:00 Απάντηση: Αναπαραγωγή του δυσκολότερου mkv με 1.4Ghz #7
Δεν περιμένω capture (δεν υπάρχει λόγος, δεν είμαι δύσπιστος)
Αν ξέρει κανείς κάποιο εργαλείο να κόψω ένα κομματάκι από m2ts αρχείο, μπορώ να κόψω ένα κομματάκι από ένα bluray να δοκιμάσουμε...
-
07-06-09, 19:16 Απάντηση: Αναπαραγωγή του δυσκολότερου mkv με 1.4Ghz #8
η ποιοτητα μου φαινεται μια χαρα, η κινηση σπαει αλλα μαλλον φταιει το camstudio. Το θεμα ειναι ομως τι γινεται οταν το βαλεις σε full screen. εκει μου εκανε το παλιο μου pc νερα...
--[EDIT] και εμενα τωρα που πηγα να κανω capture video αντιστοιχο μου εκανε σπασιματα...Τελευταία επεξεργασία από το μέλος euklidis : 07-06-09 στις 19:30.
TechManiacs.gr για λάτρεις της τεχνολογίας
Μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο, θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα σε νικήσει λόγω πείρας!!!
-
07-06-09, 19:59 Απάντηση: Αναπαραγωγή του δυσκολότερου mkv με 1.4Ghz #9
Full screen παρακολουθω (εννοειται).
Τωρα για το demo ηταν windowed.
Μεχρι στιγμης δεν εχω βρει κανενα βιντεο να μην το παιζει ανετοτατα ενας E2140.
Κατεβαζω και κατι αλλα hd-video test.
Παντως δεν ειμαι ο μονος που παιζει HD 1080p με μικρο επεξεργαστη.
Μονο εδω βεβαια βλεπουμε να προτεινουν 4πυρηνο + 8GB + 9800GT για... αναπαραγωγη 1080p...
...και νηματα περι multithreaded για κατι που γινεται ανετοτατα με μικρο μηχανημα...
-
07-06-09, 20:44 Απάντηση: Αναπαραγωγή του δυσκολότερου mkv με 1.4Ghz #10
-
07-06-09, 20:47 Απάντηση: Αναπαραγωγή του δυσκολότερου mkv με 1.4Ghz #11
-
07-06-09, 20:57 Απάντηση: Αναπαραγωγή του δυσκολότερου mkv με 1.4Ghz #12
Τον συγκεκριμένο decoder,
1) τον αγοράζεις αναγκαστικά μαζί με τον player
και
2) κάνει μόνο για ATI κάρτες?
-
07-06-09, 21:03 Απάντηση: Αναπαραγωγή του δυσκολότερου mkv με 1.4Ghz #13
1. Αν ειχες τον PowerDVD 7.3 ή τον 8 τοτε τον εχει.
2. Δεν εχει σχεση η καρτα. Εκμεταλευεται και το UVD (ATI) και το HD Purevideo (nvidia) αλλά ασχετα με το αν τα εκμεταλευεται ή οχι σου δινει την δυνατοτητα να παιξεις και χωρις GPU acceleration.
Ειναι ταχυτατος decoder.
-
07-06-09, 22:53 Απάντηση: Αναπαραγωγή του δυσκολότερου mkv με 1.4Ghz #14
κουράζει, αυτό με κόφτει
αν είναι δυνατόν να επαναλαμβάνουμε ότι είναι σωστό σε πολλά νήματα όλοι μας
δεν απευθύνεσαι σε άτομα με ειδικές ανάγκες
- αύριο θα βρέξει
- αύριο θα βρέξει
- αύριο θα βρέξει
- αύριο θα βρέξει
- αύριο θα βρέξει
- αύριο θα βρέξει
- αύριο θα βρέξει
- αύριο θα βρέξει
- αύριο θα βρέξει
- αύριο θα βρέξει
βοηθάει κάπου?
ontopic:
η διαφορά στην ποιότητα εικόνας πώς έχει συγκριθεί?
συμφωνούν και άλλοι σε αυτό? είναι δηλαδή γεγονός?
-
08-06-09, 15:11 Απάντηση: Αναπαραγωγή του δυσκολότερου mkv με 1.4Ghz #15
Βοηθάει πολύ αν αύριο βρέξει...
Patentman το βίντεο ανέβηκε. Αν θες δοκιμάζεις και μας λες...
Παρόμοια Θέματα
-
Αναπαραγωγη ταινιων HD/MKV και υποτιτλων SRT στο PS3 μεσω TVersity
Από eski στο φόρουμ Games και Online GamingΜηνύματα: 24Τελευταίο Μήνυμα: 19-05-09, 09:07 -
Desktop Office PC 2.4GHz - Win XP
Από gadgetakias στο φόρουμ ΠροσφοράΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 07-05-09, 20:25 -
Κατάρευση συστήματος σε αναπαραγωγή .mkv
Από Koursaros4 στο φόρουμ Audio, Video και ΦωτογραφίαΜηνύματα: 10Τελευταίο Μήνυμα: 27-02-09, 02:23 -
αρχεία mkv και αναπαραγωγή αυτών
Από follias στο φόρουμ Audio, Video και ΦωτογραφίαΜηνύματα: 12Τελευταίο Μήνυμα: 29-08-08, 10:49 -
IMac 20" 2,4Ghz
Από Orbitaga στο φόρουμ Apple Hardware και SoftwareΜηνύματα: 50Τελευταίο Μήνυμα: 15-11-07, 01:14
Bookmarks