Καλησπερα παιδια, τα φωτα σας παρακαλω γιατι δεν την παλευω αλλο, σκεφτομαι να παρω ενα μπιτονι κ να μπουκαρω στον οτε...
Εχω μια βδομαδα που μετακομισα (4 στενα παραπανω απο εκει που ημουν - Βριλησσια με dslam στο χαλανδρι κ παλι). Θελοντας να κρατησω τον ιδιο αριθμο στο νεο σπιτι, εκανα αιτηση μεταφορας γραμμης. Μεχρι εδω, ολα καλα...
Καλω 3 μερες μετα, οπως μου ειπαν, τους τεχνικους για να κλεισω ραντεβου να κανουν την μεταφορα στο νεο σπιτι (κ ενω εχει κοπει το τηλ. στο παλιο), οπου κ ακουω το εξης θεικο:
Δεν γινεται να ολοκληρωθει το αιτημα μεταφορας λογω "ελλειψης δικτυου" (παρτον κατω τον δικο σου, 1ο σοκ), μου δινουν ενα τηλ του τοπικου γραφειου τεχνικων (στο χαλανδρι) για να μιλησω μαζι τους, καθως απο τα κεντρικα δεν ειχαν αλλες πληροφοριες... Καλω το συγκεκριμενο τηλ απο την προηγουμενη Παρασκευη εως κ προχτες, πολλες φορες την ημερα, απο τις 8.00 εως τις 15.00, χωρις ποτε να το σηκωσει καποιος. Ε εντελει αποφασιζω να περασω απο εκει, βρισκω την διευθυνση κ παω, οποτε κ μου λενε τα εξης:
Στην συγκεκριμενη πολυκατοικια, οπου 6 στα 8 διαμερισματα εχουν adsl (εγω ειμαι ενας απο τους δυο ατυχους), δεν υπαρχουν διαθεσιμες γραμμες κ μου βγαζουν διαθεσιμοτητα μονο για pcm (2ο σοκ, εγκεφαλικο κ εμφραγμα μαζι), "για να εχω τουλαχιστον τηλεφωνο κ για ιντερνετ βλεπουμε".
Τους λεω λοιπον οτι, εχοντας ηδη κινητα κ οντας φοιτητης πληροφορικης επι πτυχιω με πτυχιακη που πρεπει να βγει μεχρι σεπτεμβρη κ εργαζομενος μεσω νετ, δεν ειναι προτεραιοτητα το τηλεφωνο αλλα η adsl!
Δεν μπορουμε να κανουμε κατι μου λεει, με υφος χιλιων καρδιναλιων..............
Παραλληλα, σημερα το πρωι (ναι, κυριακη) πετυχαινω στο κουτι του οτε της γειτονιας κατι τεχνικους απο τις βλαβες, οι οποιοι μου λενε μεσες ακρες οτι μαλλον δεν εχει αλλες γραμμες η πολυκατοικια (μλκια του εργολαβου, καποιοι πηραν κ 2ες κ τελειωσαν προφανως οι διαθεσιμες pstn) κ να μην δεχτω την PCM γιατι πιθανοτατα την γ@***α, αφου δεν προκειται να μου την βγαλουν συντομα αν μπει, κ να παω την δευτερα το πρωι στον προισταμενο των τεχνικων στο χαλανδρι να τον παρακαλεσω "να κανει κατι"..............
Συγνωμη για το μακροσκελες ποστ, αλλα αληθεια θελω καπου να τα πω... Μα εν ετει 2009, σε κεντρικο δημο της αθηνας, κ σε πολυκατοικια οπου κυριολεκτικα 6 στους 8 εχουν dsl, "δεν υπαρχει δικτυο"??!!
Τι μπορω να κανω εγω τωρα ρε παιδια? Καποιος εναλλακτικος παροχος θα μπορεσει να μου βαλει νετ, η τζαμπα θα τρεχω? Την pcm να την δεχτω η οχι (δευτερα μου ειπαν οτι θα με παρουν για να κλεισουμε ραντεβου για την μεταφορα)???
Βοηθεια καλοι μου ανθρωποι!..... Εχω φαει ολο τον κοσμο ψαχνωντας μεσο στον οτε για να μπορεσω να κανω την δουλεια μου!....![]()
Εμφάνιση 1-15 από 52
-
14-06-09, 13:59 Μετακόμιση στα Βριλήσσια και PCM #1
-
14-06-09, 14:13 Απάντηση: Μετακόμιση στα Βριλήσσια και PCM #2
Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι είτε να βρεις κάποιον 'γνωστό' στον ΟΤΕ, ούτως ώστε να σου αλλάξουν τη γραμμή σε PSTN (αν είσαι τυχερός, γιατί υπάρχουν άτομα που περιμένουν 2 χρόνια και βάλε) ή να κάνεις αίτηση για γραμμή ISDN, οπότε και λύνεται το πρόβλημά σου 100%.
-
14-06-09, 14:24 Απάντηση: Μετακόμιση στα Βριλήσσια και PCM #3
Ο γνωστός (που κακώς ψάχνεις) δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα. Αν ο κατασκευαστής της πολυκατοικίας ζήτησε και έβαλε 10 ζευγάρια και κάποιοι πήραν διπλές συνδέσεις και αυτά τελείωσαν τότε μία είναι η λύση για adsl.
Παίρνεις σβάρνα όλα τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας και ρωτάς ποιος έχει δύο συνδέσεις pstn και του ζητάς πολύ φιλικά να το γυρίσει σε isdn, να ελευθερωθεί ένα καλώδιο, να το πάρεις εσύ.
-
14-06-09, 14:30 Απάντηση: Μετακόμιση στα Βριλήσσια και PCM #4
Πολυσυζητημενο το θεμα.
Συμφωνα με αυτα που λες ο προβλημα ειναι στο ακραιο δικτυο. Δηλαδη στο κοματι απο το KV μεχρι την πολυκατοικια. Αφου λοιπον οι υπαρχουσες γραμμες ειναι κατηλειμενες και ηδη εχουν οι υπολοιποι adsl δεν γινεται τιποτε. Ουτε με αλαγη . Το λαθος ειναι πιθανοτατα του εργολαβου που δηλωσε , αγνωστο για ποιο λογο, λιγοτερα διαμερισματα απο αυτα που τελικα εφτιαξε. Ετσι ο ΟΤΕ πηγε τις αναλογες γραμμες μεχρι εκει.
Δεν μπορει να κανεις αιτηση για 10 διαμερισματα και να σου φερει 5 ζευγαρια. Θα φερει τουλαχιστον 10.
Το μονο που μενει να κανεις ειναι να πιεσεις να γινει , ενισχυση των ζευγαριων στην πολυκατοικια αλλα αυτο παιρνει χρονο. Δεν γινεται σε μια βδομαδα.
-
14-06-09, 14:31 Απάντηση: Μετακόμιση στα Βριλήσσια και PCM #5
κατι τετοιο σκεφτομουν κ εγω, να τυπωσω φυλλαδια λεγοντας οτι εχω προβλημα με την γραμμη του οτε (δεν υπαρχει δηλ, τι προβλημα...) κ οποιος εχει 2η για φωνη αποκλειστικα, αν θελει να παρει την pcm...
τι να πω, κοντευω να σκασω...
αυτο με την πολυκατοικια ειναι ψιλο-ανεπισημο, δεν εχει ερθει τεχνικος να κοιταξει κ να μου το πει, απλα μου ειπαν οτι παιζει να ειναι κ αυτο... το λεω γιατι οταν πηγα στον οτε, μου ειπαν οτι υπαρχει θεμα με την γυρω περιοχη (4 οικοδομικα τετραγωνα, εγω ειμαι σχετικα στο κεντρο τους), κ συγκεκριμενα 28ης οκτωβριου κ δ. βερναδου γωνια, με ακτινα ενος τετραγωνου...
υγ: εναλλακτικοι παροχοι υπαρχει περιπτωση να μπορουν να κανουν κατι με ιδιοκτητο, η δεν εχει διαφορα? επισης, την pcm πρεπει να την δεχτω τλκ ε?
-
14-06-09, 14:41 Απάντηση: Μετακόμιση στα Βριλήσσια και PCM #6
Δεν υπάρχει "ιδιόκτητο" στον χαλκό. Δεν έχει διαφορά.
Αν βάλεις pcm και η κατάσταση είναι όπως την φανταζόμαστε, θα πιθανότατα μείνεις με την pcm. Μόνο αν μετακομίσει ένας από τους σημερινούς ενοίκους θα μπορέσεις να έχεις καθαρό χαλκό. Ή κάποιος αποφασίσει να κάνει διακοπή.
-
14-06-09, 15:16 Απάντηση: Μετακόμιση στα Βριλήσσια και PCM #7
οποτε μοιραζω το σημειωμα οπου εξηγω τα καθεκαστατα κ βλεπουμε αν θελει καποιος να μου δωσει 1 απο τις 2 pstn του... δεν υπαρχει περιπτωση να ζητησει κ αλλες γραμμες απο τον οτε η πολυκατοικια? η μηπως με βαρεσε η ζεστη στο ελλαδισταν?
-
14-06-09, 15:38 Απάντηση: Μετακόμιση στα Βριλήσσια και PCM #8
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
Η προσθήκη ζευγών, όπως σου έγραψαν παραπάνω δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη, θα πάρει μήνες λογικά.
Άρχισε να ρωτάς στην πολυκατοικία, και αφού το έχεις απόλυτη ανάγκη, κοίτα προς δορυφορικό Internet μέχρι να βρεις άκρη.We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
I forgot that I might see, so many Beautiful things
everything that has a beginning has an end
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
14-06-09, 15:51 Απάντηση: Μετακόμιση στα Βριλήσσια και PCM #9
Δες επισης το σεναριο μπας και κανενας στη πολυκατοικια μπορει να σου δωσει με WiFi..
-
14-06-09, 15:56 Απάντηση: Μετακόμιση στα Βριλήσσια και PCM #10
μοιραζομαι ηδη με wifi με την απο κατω, αλλα πιανει μονο σε ενα συγκεκριμενο μερος του σπιτιου, αναμεσα σε μπανιο κ κουζινα, οπου δεν μπορω να κατσω να δουλευω με τις ωρες.... υποθετω οτι φταιει η μονωση η κατι, κ για καλωδιο δεν το συζηταει καν...
απο εδω γραφω κ τωρα, στο πατωμα στον διαδρομο
-
14-06-09, 16:05 Απάντηση: Μετακόμιση στα Βριλήσσια και PCM #11
-
14-06-09, 16:20 Απάντηση: Μετακόμιση στα Βριλήσσια και PCM #12
δηλαδη?? εχεις καποιο λινκ?
το θεμα ειναι οτι δεν βαζει μεγαλυτερη κεραια (το συζητησαμε αυτο, λογω ακτινοβολιας, κ δεν την αδικω), οποτε οτι γινει πρεπει να γινει στον δικο μου οροφο...
μηπως να δεχτω την pcm κ να της πω να κανουμε μια αναβαθμιση στην ταχυτητα κ να το πληρωνουμε μισο/μισο (ηδη το προτεινα αυτο για τα χρηματα, αλλα μου ειπε οτι δεν χρειαζεται, απλα να μην το γονατιζω)?
-
14-06-09, 16:24 Απάντηση: Μετακόμιση στα Βριλήσσια και PCM #13
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
Χρειάζεσαι wifi repeater ~ 80 €, που θα μπει στο σπίτι σου, εκεί που πιάνει σήμα και θα κάνει αναμετάδοση.
We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
I forgot that I might see, so many Beautiful things
everything that has a beginning has an end
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
14-06-09, 16:24 Απάντηση: Μετακόμιση στα Βριλήσσια και PCM #14
-
14-06-09, 16:49 Απάντηση: Μετακόμιση στα Βριλήσσια και PCM #15
Ναι φιλε μου, το φανταζομαι... Το θεμα ειναι οτι με βαση το συμπερασμα στο οποιο καταληξαμε, μαλλον θα κανω καιρο να δω pstn στην πορτα μου (εκτος κ αν καποιος απο τους γειτονες δεχτει να κανει την καλη), οποτε θα πρεπει να δεχτω pcm κ να επενδυσω σε repeater, οποτε η (ρητορικη) ερωτηση πηγαινε στο τι αξιζει περισσοτεροπ απο τα δυο.
Επισης, καποια στιγμη απο τον οτε μου δωσαν ενα τηλ για εναν κυριο ο οποιος θα εκανε καποιου ειδους μετρηση στην γραμμη (δεν θυμαμαι πως λεγοταν ακριβως η διαδικασια), τον οποιο επισης δεν μπορεσα να βρω ποτε... Μηπως λεει κατι σε κανεναν αυτο? Κυριως για το νοημα της διαδικασιας αυτης ενδιαφερομαι, μηπως δεν ειμαι τοσο καταδικασμενος τελικα...
Παρόμοια Θέματα
-
Προβλήματα στα Βριλήσσια
Από gmi στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 20-02-09, 14:13 -
CableTv στα Βριλήσσια
Από ghikakis στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 95Τελευταίο Μήνυμα: 14-09-07, 02:58 -
3play στα Βριλήσσια
Από ghikakis στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 08-09-07, 23:24 -
DSL στα Βριλήσσια
Από otsalan στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 23-04-06, 00:54 -
Κανεις με forthnet στα βριλησσια!!!
Από limassol στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 07-07-04, 11:53