ADSLgr.com Independent Broadband Review Site

Login Form
Αποθήκευση

• Forum
  • Παρουσιάσεις
  • Άρθρα
  • Πληροφορίες
  • Downloads
  • Σύνδεσμοι
  • Blogs
  •  
    Ανανέωση της σελίδας

Το YouTube διαπραγματεύεται την διάθεση ταινιών για ενοικίαση

Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων  Υποβολή Θέματος στο: 
    #1      Αρχή
    Παλιά 03-09-09, 10:29 Το YouTube διαπραγματεύεται την διάθεση ταινιών για ενοικίαση
    Το avatar του μέλους nm96027
    nm96027
    Εditor
    Administrator
    Τύπος: ADSL2+ HOL Full
    Ταχύτητα: 18100/910 & 2000/1000
    ISP: HOL - Wimax
    DSLAM: H.O.L. - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
    Router: Netfaster & Motorola CPE
    SNR / Attn: 11(dB) / 14(dB)

Περιοχή: Zauberberg
    Άρθρα: 13
    Downloads: 13
    Το μέλος nm96027 δεν είναι συνδεδεμένο nm96027 είναι παραγωγός στο Signal To Noise Radio! Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στο μέλος: nm96027
    YouTube To YouTube βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με μεγάλες εταιρείες της κινηματογραφικής βιομηχανίας προκειμένου να διαθέτει ταινίες, μέσω του site του, προς ενοικίαση έναντι χρέωσης. Εάν οι πληροφορίες είναι αληθείς θα είναι η πρώτη φορά που το YouTube θα χρεώνει για κάποιο λόγο ορισμένους χρήστες του.

Το δημοφιλές site το οποίο βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία τη Google συνομιλεί, σύμφωνα με πληροφορίες, επί του θέματος με τις εταιρείες Lions Gate Entertainment Corp, Sony Pictures και Time Warner. Το υπο διαπραγμάτευση μοντέλο ενοικίασης ταινιών θα είναι παρόμοιο με αυτό που εφαρμόζεται στο iTunes, στο Netflix ή στο Amazon.com. Για νέες ταινίες ένα πιθανό αντίτιμο ενοικίασης θα ήταν τα 4 δολάρια.

Προς τος παρόν το YouTube είναι απολύτως δωρεάν ενώ τους τελευταίους μήνες η Google σε μία προσπάθεια να βρει τρόπους να κερδίσει λεφτά έχει τοποθετήσει διαφημίσεις σε κάποια βίντεο. Υπενθυμίζεται πως η εξαγορά του YouTube στοίχισε στην Google 1.65 δισεκατομμύρια δολάρια.
    "Ελπίζουμε να διευρύνουμε τόσο τις άριστες μας σχέσεις με την κινηματογραφική βιομηχανία όσο και το είδος και το πλήθος των βίντεο που προσφέρουμε στα μέλη της κοινότητας μας", δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Chris Dale.
    Δεν είναι λίγοι εκείνοι που παρατηρούν πως το YouTube εκτελεί στροφή από τα ερασιτεχνικά βίντεο προς επαγγελματικές παραγωγές, προσπαθώντας να συνδυάσει και τα δυο.

Η Google έχει δεχθεί έντονη κριτική από αναλυτές της Wall Street αλλά και επενδυτές οι οποίοι την κατηγορούν πως δαπανά εκατομμύρια δολάρια για να επιτρέπει σε χρήστες να βλέπουν δωρεάν βίντεο.

Την ίδια στιγμή στην Bρετανία ανακοινώθηκε η επιστροφή των μουσικών βίντεο στο YouTube μετά την οικονομική διευθέτηση ανάμεσα στο site και την ένωση μουσικών δημιουργών PRS. Το οικονομικό αντικείμενο της συμφωνίας παραμένει άγνωστο ενώ η διάρκεια της ορίστηκε έως το 2012.

Τα μουσικά βίντεο στην Βρετανία είχαν αποσυρθεί από το YouTube τον Μάρτιο του 2009 λόγω διαφωνιών ανάμεσα στο YouTube και τους δημιουργούς για θέματα πνευματικών δικαιωμάτων.

Πηγές: Reuters και BBC

Σχετική είδηση στο adslgr.com: Βρετανία: Το YouTube αφαιρεί τα μουσικά βίντεο
    Απάντηση με παράθεση
    #2      Αρχή
    Παλιά 03-09-09, 11:02 Απάντηση: Το YouTube διαπραγματεύεται την διάθεση ταινιών για ενοικίαση
    Το avatar του μέλους ST2008
    ST2008
    Frequent Member
    Τύπος: ADSL2+ Forthnet Shared
    Ταχύτητα: 14653/950
    ISP: Forthnet
    DSLAM: ΟΤΕ - ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ
    Router: Linksys WAG200g
    SNR / Attn: (dB) / 29(dB)

Φύλο: Male / Άνδρας
    Downloads: 3
    Το μέλος ST2008 δεν είναι συνδεδεμένο
    είναι απίστευτο το πώς βήμα - βήμα δημιουργείται μία από τις μεγαλύτερες αγορές προϊόντων Σύγκλισης (Convergence), εδώ και δύο χρόνια περίπου. Αυξανόμενες ταχύτητες στην ευρυζωνικότητα, παγκόσμιες συμφωνίες διαχείρισης οπτικοακουστικού περιεχομένου και τερματικές συσκευές αιχμής (η Sony ανακοίνωσε τις 3D τηλεοράσεις). Αν λειτουργήσει ελεύθερα ο ανταγωνισμός θα δούμε και πολύ ελκυστικές τιμές. Όλο αυτό το πακέτο, μάλιστα, πιστεύω ότι θα μειώσει σημαντικά και την μη αδειοδοτημένη διακίνηση οπτικοακουστικών έργων στο Διαδίκτυο (κοινώς torrents κλπ.).
    Απάντηση με παράθεση
    #3      Αρχή
    Παλιά 03-09-09, 11:02 Απάντηση: Το YouTube διαπραγματεύεται την διάθεση ταινιών για ενοικίαση
    Το avatar του μέλους hammer21
    hammer21
    Expert Member
    Τύπος: ADSL2+ OTE
    ISP: Conn-x OTE
    DSLAM: ΟΤΕ - ΔΑΓΚΛΗΣ

Περιοχή: while(true){ }
    Downloads: 8
    Το μέλος hammer21 δεν είναι συνδεδεμένο hammer21 κάνει folding για την ανθρωπότητα!
    4$==2.8 ευρω.Δεν ειναι κακο, αρκει να μπορεις να την κρατησεις καποιες μερες οπως στα video club.Ετσι και αλλιως το κοστος δεν αλλαζει.

........Auto merged post: hammer21 πρόσθεσε 0 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Να υποθεσω hd θα ειναι οι ταινιες?
    Hold my breath as I wish for death...Oh please God wake me
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hammer21 : 03-09-09 στις 11:02.. Αιτία: auto merged post
    Απάντηση με παράθεση
    #4      Αρχή
    Παλιά 03-09-09, 11:31 Απάντηση: Το YouTube διαπραγματεύεται την διάθεση ταινιών για ενοικίαση
    Το avatar του μέλους lewton
    lewton
    Γεννημένος στο Νότο, ξεχασμένος αλλού
    Τύπος: ADSL
    Ταχύτητα: 5000/500 Kbps
    ISP: Swisscom Bluewin

Περιοχή: Ankh-Morpork, Discworld
    Άρθρα: 7
    Downloads: 1
    Το μέλος lewton δεν είναι συνδεδεμένο
    Είδηση που έχει άμεση σχέση με παλιότερη είδηση ότι εν τέλει μπορεί το BluRay να νίκησε το HD-DVD αλλά τελικά και τα δύο θα χάσουν από τη δικτυακή μετάδοση του περιεχομένου.
    Lo que opinen los demás está de más.
    A quien le gustemos - para los otros no podremos.
    Απάντηση με παράθεση
    #5      Αρχή
    Παλιά 03-09-09, 11:53 Απάντηση: Το YouTube διαπραγματεύεται την διάθεση ταινιών για ενοικίαση
    Το avatar του μέλους kostas27
    kostas27
    Junior Member
    Τύπος: Other / Άλλο
    Ταχύτητα: 16500/837 - 13500/1021
    ISP: Οτε - Forthnet
    Router: Sagem 2404/linkys wag200g
    SNR / Attn: 6(dB) / 28(dB)
    Path Level: Interleaved

Περιοχή: Νάυπακτος (Σπουδές) - Λιβαδειά
    Το μέλος kostas27 δεν είναι συνδεδεμένο Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στο μέλος: kostas27
    wow!!! αυτά είναι νέα!!!! χαχαχα
    Απάντηση με παράθεση
    #6      Αρχή
    Παλιά 03-09-09, 12:04 Απάντηση: Το YouTube διαπραγματεύεται την διάθεση ταινιών για ενοικίαση
    Το avatar του μέλους amoyda
    amoyda
    Eminent Member
    Τύπος: Other / Άλλο
    ISP: ?
    Router: ?

Downloads: 5
    Το μέλος amoyda δεν είναι συνδεδεμένο
    Αρχικό μήνυμα από lewton ...Εμφάνιση μηνυμάτων
    Είδηση που έχει άμεση σχέση με παλιότερη είδηση ότι εν τέλει μπορεί το BluRay να νίκησε το HD-DVD αλλά τελικά και τα δύο θα χάσουν από τη δικτυακή μετάδοση του περιεχομένου.

μια πολυ βαρια ηττα της σονυ και νικη της ms...ο τελευταιος γελαει καλυτερα.
    καλο και για εμας σε hd παντα
    Απάντηση με παράθεση
    #7      Αρχή
    Παλιά 03-09-09, 13:37 Απάντηση: Το YouTube διαπραγματεύεται την διάθεση ταινιών για ενοικίαση
    Το avatar του μέλους imr
    imr
    Regular Member
    Τύπος: ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα: 20480/1024
    DSLAM: Forthnet - ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟ

Το μέλος imr δεν είναι συνδεδεμένο
    Ενδιαφερουσα ειδηση

Δηλαδη εκτος απο τα dvdrips θα εχουμε και youtuberips?

Μεχρι τωρα η δικτυακη ενοικιαση δεν ειχε επιτυχια, δεν νομιζω να καταφερει κατι η google εκτος αν επιτυχει συμφωνια για νεες ταινιες αρκετα πριν την κυκλοφορια τους σε dvd , η αν γενικα το το πακετο ειναι τρομερα ελκυστικο
    Απάντηση με παράθεση
    #8      Αρχή
    Παλιά 03-09-09, 14:30 Απάντηση: Το YouTube διαπραγματεύεται την διάθεση ταινιών για ενοικίαση
    Το avatar του μέλους Μεσσήνιος
    Μεσσήνιος
    Advanced Member

Το μέλος Μεσσήνιος δεν είναι συνδεδεμένο
    Αρχικό μήνυμα από imr ...Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ενδιαφερουσα ειδηση

Μεχρι τωρα η δικτυακη ενοικιαση δεν ειχε επιτυχια, δεν νομιζω να καταφερει κατι η google εκτος αν επιτυχει συμφωνια για νεες ταινιες αρκετα πριν την κυκλοφορια τους σε dvd , η αν γενικα το το πακετο ειναι τρομερα ελκυστικο
    Στην αμερική υπάρχουν και ευημερουν τέτοια προγραμματα.
    βεβαια εκει η ενοικιαση ειναι μηνος αν θυμαμαι καλά.
    δλδ κατεβαζεις μια ταινια μεσω ενος προγραμματος
    και μπορεις να την δεις όσες φορες θες
    για ένα μηνα.

Καλή κινηση απο το ΥΤ περιμενω να δω τιμες.
    Απάντηση με παράθεση
    #9      Αρχή
    Παλιά 03-09-09, 15:24 Απάντηση: Το YouTube διαπραγματεύεται την διάθεση ταινιών για ενοικίαση
    Το avatar του μέλους sonic
    sonic
    O tempora o mores
    Τύπος: ADSL2+
    Ταχύτητα: 16000/1300
    ISP: Ο2

Περιοχή: Airstrip One
    Άρθρα: 5
    Downloads: 4
    Το μέλος sonic δεν είναι συνδεδεμένο Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στο μέλος: sonic Στείλτε ένα μήνυμα μέσω Skype™ στο μέλος sonic
    Κατι αντίστοιχο υπάρχει και από το itunes, αλλά οι τιμές είναι χάλια, και για αγορά και για ενοικίαση.

Είναι σχεδόν στην τιμή φυσικού προϊόντος, και πιο ακριβά πολλές φορές, ενώ λίγοι τίτλοι υπάρχουν σε HD, πρέπει να ζήσουν και τα HMV, πως να γίνει

Μακάρι να προχωρίσει το θέμα, δεν θέλω να "κατεβάζω" ούτε να έχω file server, ούτε τίποτα. Να πατώ play και να βλέπω θέλω.
    Να ακούτε ύμνους, και το SNR radio!
    Ντοκιμαντέρ και άλλα που βοηθάνε την σκέψη ;)

Απάντηση με παράθεση
    #10      Αρχή
    Παλιά 03-09-09, 17:02 Απάντηση: Το YouTube διαπραγματεύεται την διάθεση ταινιών για ενοικίαση
    Το avatar του μέλους ironfist
    ironfist
    Skilled Member
    Τύπος: PSTN
    Ταχύτητα: 381 / 8.191
    ISP: Conn-x talk
    DSLAM: ΟΤΕ - ΕΡΜΟΥ
    Router: speedtouch 585v6
    SNR / Attn: 13,5(dB) / 22,0(dB)

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
    Downloads: 6
    Uploads: 1
    Το μέλος ironfist δεν είναι συνδεδεμένο
    Αρχικό μήνυμα από sonic ...Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μακάρι να προχωρίσει το θέμα, δεν θέλω να "κατεβάζω" ούτε να έχω file server, ούτε τίποτα. Να πατώ play και να βλέπω θέλω.
    +1
    Από το στόμα μου το πήρες
    Σκέφτομαι άρα υπάρχω.Ή μήπως...σκέφτομαι πως υπάρχω ενώ... (???) Όπως και να 'χει, σκέφτομαι !!

http://ironfist72.wordpress.com/
    Απάντηση με παράθεση
    #11      Αρχή
    Παλιά 03-09-09, 17:36 Απάντηση: Το YouTube διαπραγματεύεται την διάθεση ταινιών για ενοικίαση
    Το avatar του μέλους Simpleton
    Simpleton
    (Skaf)
    Τύπος: ADSL2+ HOL Shared
    Ταχύτητα: 6138/948
    ISP: HOL - ΕΔΕΤ
    DSLAM: HOL - ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ
    Router: Linksys WAG354G-v1
    SNR / Attn: 14(dB) / 28(dB)

Downloads: 2
    Το μέλος Simpleton δεν είναι συνδεδεμένο
    Για να λειτουργήσει το μοντέλο της ενοικίασης, δυστυχώς θα πρέπει όλα τα βίντεο να έχουν DRM. Και από αυτό προκύπτει ότι θα είναι συμβατά μόνο με συγκεκριμένο (κλειστό) λογισμικό (π.χ. WMP), μόνο σε συγκεκριμένα λειτουργικά συστήματα και συμβατές φορητές συσκευές.

- Μη χρησιμοποιείτε κλειστές τεχνολογίες, όπως το Flash και το Silverlight. Το διαδίκτυο πρέπει να είναι ανοιχτό και προσβάσιμο για όλους.
    - Απαλλαγείτε από τα Windows. Κάνετε τη δουλειά σας εύκολα, γρήγορα, αξιόπιστα, με ασφάλεια, χωρίς τεχνητούς περιορισμούς και δωρεάν με το Linux.
    Απάντηση με παράθεση
    #12      Αρχή
    Παλιά 03-09-09, 17:45 Απάντηση: Το YouTube διαπραγματεύεται την διάθεση ταινιών για ενοικίαση
    Το avatar του μέλους agos
    agos
    Regular Member
    Ταχύτητα: 24576/1024
    DSLAM: Forthnet - Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ

Περιοχή: Νέα Σμύρνη
    Downloads: 4
    Το μέλος agos δεν είναι συνδεδεμένο Αποστολή μηνύματος μέσω ICQ στο μέλος: agos
    Αρχικό μήνυμα από ST2008 ...Εμφάνιση μηνυμάτων
    ...Όλο αυτό το πακέτο, μάλιστα, πιστεύω ότι θα μειώσει σημαντικά και την μη αδειοδοτημένη διακίνηση οπτικοακουστικών έργων στο Διαδίκτυο (κοινώς torrents κλπ.).
    Λογικό: όλες αυτές οι υπηρεσίες 'δωρεάν' διακίνησης περιεχομένου, είναι απλά πλατφόρμες στις οποίες δοκιμάζονται τεχνολογίες και υποδομές για την πληρωμένη διακίνηση και χαρτογραφείται η πειρατεία.

Φαντάζομαι ότι όταν θα τελειώσουν οι δοκιμές. θα αρχίσει το σαφάρι από τις εταιρείες που παράγουν ταινίες και θα είναι πιο δύσκολο το ξεκλείδωμα των διαφόρων DRM.
    Απάντηση με παράθεση
    #13      Αρχή
    Παλιά 03-09-09, 17:57 Απάντηση: Το YouTube διαπραγματεύεται την διάθεση ταινιών για ενοικίαση
    Το avatar του μέλους Tiven
    Tiven
    Browncoat
    Τύπος: ADSL2+ OTE
    Ταχύτητα: ~8.000/~800
    ISP: Conn-x OTE
    DSLAM: ΟΤΕ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
    Router: Speedtouch 585i v6
    SNR / Attn: 9(dB) / 27(dB)

Περιοχή: Καματερό, Αθήνα
    Downloads: 9
    Uploads: 3
    Το μέλος Tiven δεν είναι συνδεδεμένο
    Αρχικό μήνυμα από amoyda ...Εμφάνιση μηνυμάτων
    μια πολυ βαρια ηττα της σονυ και νικη της ms...ο τελευταιος γελαει καλυτερα.
    καλο και για εμας σε hd παντα
    Παρτο αλλιώς.
    Απάντηση με παράθεση
    #14      Αρχή
    Παλιά 03-09-09, 18:26 Απάντηση: Το YouTube διαπραγματεύεται την διάθεση ταινιών για ενοικίαση
    Το avatar του μέλους tsigarid
    tsigarid
    &^%#$@%$ Member
    Τύπος: WiFi
    Ταχύτητα: 3Mbps/3Mbps
    ISP: Natural Wireless

Περιοχή: Νέα Υόρκη
    Downloads: 6
    Uploads: 2
    Το μέλος tsigarid δεν είναι συνδεδεμένο
    Αρχικό μήνυμα από imr ...Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ενδιαφερουσα ειδηση

Αρχικό μήνυμα από Μεσσήνιος ...Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στην αμερική υπάρχουν και ευημερουν τέτοια προγραμματα.
    βεβαια εκει η ενοικιαση ειναι μηνος αν θυμαμαι καλά.
    δλδ κατεβαζεις μια ταινια μεσω ενος προγραμματος
    και μπορεις να την δεις όσες φορες θες
    για ένα μηνα.

Καλή κινηση απο το ΥΤ περιμενω να δω τιμες.
    Στην Αμερική υπάρχει το Netflix. Με $15 το μήνα έχω 2 dvd σπίτι μου (θα μπορούσα να έχω blu-ray αν είχα player ) και πάνω από 17 χιλιάδες τίτλους για να δω online όποτε θέλω, χωρίς περιορισμό στον αριθμό. Τα 2 dvd τα επιστρέφω όποτε θέλω, ακόμα και χρόνια μετά αν θέλω, και μόλις τα παραλάβουν μου στέλνουν τα επόμενα από τη λίστα μου. Η ποιότητα των online ταινιών είναι κορυφαία, δεν είναι blu-ray, αλλά είναι τουλάχιστον dvd. Ανάλογα με την ταχύτητα της σύνδεσης το site στέλνει και την κατάλληλη ποιότητα για να μην έχω σπασίματα στην παρακολούθηση.

Γιατί τα λέω αυτά; Πρέπει να ανακοινώσουν πολύ χαμηλότερες τιμές για να είναι ανταγωνίσιμοι!!
    Απάντηση με παράθεση
    #15      Αρχή
    Παλιά 03-09-09, 20:41 Απάντηση: Το YouTube διαπραγματεύεται την διάθεση ταινιών για ενοικίαση
    Το avatar του μέλους atziatz
    atziatz
    Frequent Member
    Τύπος: ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα: 24576/1024
    DSLAM: Forthnet - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
    Router: ZyXEL P660H-D1

Περιοχή: ΛΑΡΙΣΑ
    Downloads: 2
    Το μέλος atziatz δεν είναι συνδεδεμένο
    Αρχικό μήνυμα από tsigarid ...Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στην Αμερική υπάρχει το Netflix. Με $15 το μήνα έχω 2 dvd σπίτι μου (θα μπορούσα να έχω blu-ray αν είχα player ) και πάνω από 17 χιλιάδες τίτλους για να δω online όποτε θέλω, χωρίς περιορισμό στον αριθμό. Τα 2 dvd τα επιστρέφω όποτε θέλω, ακόμα και χρόνια μετά αν θέλω, και μόλις τα παραλάβουν μου στέλνουν τα επόμενα από τη λίστα μου. Η ποιότητα των online ταινιών είναι κορυφαία, δεν είναι blu-ray, αλλά είναι τουλάχιστον dvd. Ανάλογα με την ταχύτητα της σύνδεσης το site στέλνει και την κατάλληλη ποιότητα για να μην έχω σπασίματα στην παρακολούθηση.

Γιατί τα λέω αυτά; Πρέπει να ανακοινώσουν πολύ χαμηλότερες τιμές για να είναι ανταγωνίσιμοι!!
    +1

Η διαδικτυακή διάθεση των ταινιών δε φτάνει, πρέπει να ρυθμιστούν και οι τιμές αφού το ίδιο το μέσο επιτρέπει τη μείωση του κόστους...
    Κυρίως θα πρέπει να μειωθεί σημαντικά το κόστος σε παλιές ταινίες (ή και γενικότερα καλλιτεχνικά έργα).
    Απάντηση με παράθεση
    Απάντηση
    Tags
    youtube, ενοικίαση, ταινίες
    Εργαλεία Θεμάτων
    Υποβολή Θέματος στο:
    Παρόμοια Θέματα
    Θέμα Δημιουργός Θέματος Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
    ΕΕΤΤ: Παράταση για την διάθεση του πακέτου All-in-One» του ΟΤΕ nm96027 Ειδήσεις 19 01-06-09 20:31
    iTunes ενοικιαση ταινιων nikos00000 Apple Hardware και Software 7 12-12-08 13:07
    Walt Disney: Στις 6 Ιουνίου ξεκινά η online διάθεση ταινιών μέσω CinemaNow aesir Ειδήσεις 4 06-06-06 01:13
    Νόμιμη από το φθινόπωρο η διαδικτυακή ενοικίαση και αγορά ταινιών dantouan Ειδήσεις 0 06-07-05 16:38
    Γρήγορη μετάβαση