Νομίζω ότι ως καταναλωτής οφείλω και σε εσάς αλλά και στους υπεύθυνους της περιπέτειάς μου να σας ενημερώσω για όσα συνέβησαν μέχρι να έχω σήμερα μια άριστη Dell 2209wa στο γραφείο μου.
Το πρόβλημα ξεκινάει με την αγορά της οθόνης από αγγλικό eshop (overclockers.co.uk) και αυτό γιατί μάλλον και η Dell είναι από τις εταιρίες που θεωρούν οτι ο Έλληνας καταναλωτής πρέπει να πληρώνει σχεδόν 2πλάσια τιμή την οθόνη από τον μέσο Ευρωπαίο, αφού παίρνει σχεδόν και τον διπλάσιο μισθό!
το κατάστημα το διάλεξα έναντι του pcbuyit, που συστήνουν οι περισσότεροι στο φόρουμ, γιατί δεν υπήρχε απόθεμα στην οθόνη όταν την ήθελα, αλλά και γιατί γενικά δεν μου γέμιζε το μάτι (ασχετα μεταξύ τους ήδη εμπορευμάτων, κρυμμένο κουμπί logout κλπ...)
εδώ αρχίζουν οι περιπέτειες!
το κατάστημα δεσμεύει άμεσα τα χρήματα στην κάρτα μου (τα οποία η prepaid δεν μπορεί να αποδεσμεύσει) αλλά 3 μέρες μετά μου ζητάει επιβεβαίωση στοιχείων μέσω λογαριασμών ΔΕΚΟ/διπλώματος οδήγησης/λογαριασμού τράπεζας με ένα email. Αποφεύγω να σκέφτομαι την λέξη "απάτη" και στέλνω τα απολύτως απαραίτητα (δεή/δίπλωμα με τα περισσότερα στοιχεία σβησμένα) και η διαδικασία προχωράει.
σε 4 μέρες έχω την οθόνη στην Κέρκυρα αλλά η χαρά μου δεν κρατάει πολύ.
Η οθόνη έρχεται χωρίς κανένα απολύτως έγγραφο πώλησης να την συνοδεύει (απόδειξη κλπ) αλλά και κανένα τέτοιο έγγραφο στο email μου.
Επιπλέον μόλις την συνδέω στο σπίτι διαπιστώνω μεγάλο πρόβλημα στο backlight το οποίο προκαλέι έντονη σκίαση κοντά στο πλαίσιο δεξιά της εικόνας.
Η Dell Ελλάς ευτυχώς στέλνει την επόμενη το πρωί οθόνη αντικατάστασης (σημειώστε ότι αυτό έγινε μονο με το serial της οθόνης, αφού αποδείξεις κλπ δεν είχα), αλλά ενώ το νεο μονιτορ έχει καλή εικόνα, παρατηρώ ότι είναι refurbished και με εμφανή εξωτερική φθορά γύρω από το κουμπί power. Νέο replacement το επόμενο πρωί αλλά και αυτή τη φορά η οθόνη που έρχεται έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στο panel (κάθετες λωρίδες).
Αναγκάζομαι να τηλεφωνήσω ξανά στην Dell και να μιλήσω λίγο πιο έντονα γιατί αρχίζω και αγανακτώ. Στο support, οι οποίοι ομολογώ ότι είναι τρομερά ευγενικοί και εξυπηρετικοί, μου ζητούν συγνώμη για την ταλαιπωρία και σήμερα μου στέλνουν μια ολοκαινουρια (όχι refurbished) οθόνη η οποία δουλεύει άψογα.
Περιληπτικά, 8 εργάσιμες μέρες μετά την παραγγελία στην Αγγλία και με αρκετή ψυχική φθορά έχω ένα καλό (για τα λεφτά του, αλλά όχι τέλειο και συγκρίσιμο με πολύ ακριβότερα όπως διαβάζω από κάποιους) μονιτορ στο γραφείο μου.
Δυστυχώς αποδειξη δεν έχω λάβει μετά από σορεία αιτημάτων και απειλών για καταγγελία στο overclockers.co.uk, το οποίο δεν έχει και κανένα ενεργό τηλέφωνο στο οποίο μπορείς να καλέσεις και να τους μιλήσεις όπως τους αξίζει. Αυτό σημάινει ότι χάνω 3 μήνες από τους 36 της εγγύησης γιατί η dell χωρίς απόδειξη αγοράς, βλέπει σαν ημερομηνία έναρξης την μέρα πώλησης στον έμπορο. Μικρό το κακό αν σκεφτεί κανείς ότι άλλες οθόνες δεν πλησιάζουν καν τέτοιο επίπεδο support, και δεν δίνουν ούτε 24 μήνες εγγύηση.
Μετά τα παραπάνω τουλάχιστον δεν μπορεί να πει κανείς στο εξής ότι δεν είχε ενημερωθέι για το overclockers.co.uk!!
Κάνετε και ένα google για reviews του συγκεκριμένου καταστήματος και θα έχετε πλήρη εικόνα
Όσο για την Dell, η ευγένειά τους δεν μου επιτρέπει να ισχυριστώ κάτι κακό. Πιστεύω ήμουν το άτυχο 0.01% καταναλωτών που δεν μπορεσαν να τους λύσουν το πρόβλημα με το πρώτο replacement.
Ελπίζω να μην σας κούρασα τόσο...
Εμφάνιση 1-13 από 13
-
27-11-09, 21:33 Περιπέτεια για DELL 2209WA απο UK #1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος plast1k : 27-11-09 στις 22:49.
-
28-11-09, 15:14 Απάντηση: Περιπέτεια για DELL 2209WA απο UK #2
Πολυ χαζη κατασταση οντως. Το προβλημα ειναι οτι οι περισσοτερες 2209 ειχαν προβληματα αξιοπιστιας, οποτε τα ελλατωματικα κομματια που επεσες δεν ηταν κατι παραξενο. Παρεπιπτοντως τσεκαρες τι revision σου ειχαν στειλει? Σε ενα παιδι στο αλλο θρεντ της 2209 εστειλαν το προηγουμενο revision(?!).
Παντως τελος καλο ολα καλα. Δεν ξερω τι εντυπωσεις εχεις τωρα για το σερβις της ντελλ, εγω παντως βλεπω οτι τσακιστηκαν να σε εξυπηρετησουν (ασχετα αν σου εστειλαν refurbished οθονη την πρωτη φορα). Με αλλες μαρκες μπορει ακομα να ετρεχες.
ΚαλοδουλευτηCase: Coolermaster RC690 -- PSU: Enermax 625AWT -- Mobo: MSi P55-GD65 -- CPU: Intel i7 860 -- VGA: Sapphire 5770 -- RAM: 12GB Mushkin/Corsair(9-9-9-24)
Hdd1: Samsung F3 500GB -- Hdd2: Samsung F3 1TB -- Monitor: Dell 2209wa Black -- Keyboard: Logitech G15 v1 -- Mouse: Logitech mx518
-
28-11-09, 23:13 Απάντηση: Περιπέτεια για DELL 2209WA απο UK #3
Όπως έγραψα (ίσως όχι με όση σαφήνεια έπρπεπε) η Dell Hellas ήταν άψογη. Το ότι έστειλαν 2 φορές Refurbished δεν θα ήταν πρόβλημα αν δούλευαν σωστά ή ήταν σε άψογη εμφανησιακά κατάσταση. Άλλασυμφωνώ απόλυτα ότι με άλλη μάρκα θα έτρεχα ακόμα.
Μάλιστα μου έρχεται πρόχειρη στο μυαλό αλλά ευτυχώς σταμάτησε πλέον τα μόνιτορ και βγάζει μόνο τηλεοράσεις....
τα rev ήταν σε όλες 01.
Για την ιστορία πάντως, σήμερα έλαβα με email ένα pdf με την απόδειξη αγοράς από το overclockers, ακριβώς μια εβδομάδα μετά την παραλαβή. Όσες συγνώμες και αν ζητάνε όμως, μάλλον με έχουν χάσει από πελάτη.
-
29-11-09, 04:09 Απάντηση: Περιπέτεια για DELL 2209WA απο UK #4
εγω εχω παρει αρκετες φορες απο εκει και παντα μου στελνουν σε PDF την αποδειξη
They see me postin', they hatin'...
-
29-11-09, 11:41 Απάντηση: Περιπέτεια για DELL 2209WA απο UK #5
Εγώ δεν την πήρα από overclockers.uk γιατί στα στοιχεία της κάρτας και στην πληρωμή ήτανε λίγο χύμα. Δηλαδή, θέλω να κόψω τιμολόγιο ρε φίλε και αφού είμαι στην Ελλάδα-ΕΕ δεν πληρώνω ΦΠΑ στην Αγγλία-ΕΕ, άλλα που τέτοια επιλογή.
Στο pcbuyit βάζεις VAT, το επιβεβαιώνει και τέλειωσε."Μόνο με το Φως του Χριστού θα σωθεί ο τόπος." (Αγ. Νεκτάριος)
"Χριστός Ανέστη, χαρά μου!" (χαιρετισμός Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ)
~Πατημασιές~
[Current build: F117 Stealth]
-
29-11-09, 13:12 Απάντηση: Περιπέτεια για DELL 2209WA απο UK #6
-
30-11-09, 13:46 Απάντηση: Περιπέτεια για DELL 2209WA απο UK #7
Δικαιολογείται σε αντικατάσταση να στέλνει μια εταιρεία σαν την DELL HELLAS refurbished προϊόντα??
Ryzen PC:3600x@4.550Ghz, Gigabyte Aorus x570 mobo, MSI 6700xt, G.Skill Trident Z 3733 15-14-14-1T
Oneplus 12 16/512 & 9 Pro 8/128gb: Rooted, OOS Android 15
OnePlus WATCH 2: WEAR OS 4
Blackview Tab 11 Tablet 8/128gb: Android 11
Amazon Firestick: 4k max
-
30-11-09, 14:03 Απάντηση: Περιπέτεια για DELL 2209WA απο UK #8
Ναι και δε βλέπω το λόγο να μην το κάνει. Η λογική είναι να μη χάνεται χρόνος με την επισκευή, αντί να πάρουν την οθόνη για να την επισκευάσουν φέρνουν μία που είναι ήδη επισκευασμένη.
Προφανώς βέβαια πρέπει 1) Να είναι άψογη, όχι να έχει προβλήματα όπως αυτές που έδωσαν στον plast1k και 2) Όταν το προϊόν έχει μόλις αγοραστεί, να δίνεται καινούρια (όπως ισχύει σε όλες τις εταιρείες, αντικατάσταση και όχι επισκευή)
-
30-11-09, 14:36 Απάντηση: Περιπέτεια για DELL 2209WA απο UK #9
όσο αφορά τα refurbished, δεν είμαι σίγουρος και γω να σου πω... Αλλά νομίζω πως όχι.
Αν το καλοσκεφτείς, αν απο την αρχή μου έστελναν καινούριο μόνιτορ αντικατάστασης δεν θα με ταλαιπωρούσαν τόσο με τρεις αντικαταστάσεις (!!!) - αρα 4 business days. Και αν δεν ήμουν οικιακός πελάτης σίγουρα θα δημιουργούσε ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα, αφου το ενα εκ των 2 refurbished που ηρθε δεν ειχε εξωτερικές φθορές, αλλά πολύ σοβαρή βλάβη στο panel. Σίγουρα δηλαδή κάποιος επαγγελματίας που χρειάζεται και αγοράζει συνηδειτά IPS οθόνη εκέινη τη μέρα θα την έχανε την "business day" του.
Επίσης ξέρω ότι σε άλλες χώρες η Dell τα refurbished(ή μερος αυτών) τα πουλάει σε δικά της Outlet.
Εν πάσει περιπτώσει όπως είπα και αρχικά, έχουμε συνηθίσει να σκεφτόμαστε σαν κακομοίρηδες Έλληνες καταναλωτές, οπότε η Dell και πάλι έχει το καλύτερο Customer Care που έχω δει, και από όσο γνωρίζω χωρίς συναγωνισμό.
Οσο για το .pdf invoice George978, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα και γω, αν δεν χρειαζόταν 7 μέρες από την παράδοση και 4 email για να το στείλουν, την στιγμή που άλλα shops τις στέλνουν μαζί με το email που σε ενημερώνουν για το dispatch. Αν θες την γνώμη μου, δεν πιστεύω ότι θα την έστελναν αν δεν τους την ζητούσα τόσο επίμονα, και αυτό σε Ελλάδα/Αγγλία είναι παράνομο (ειδικά Αγγλία που τα eshop είναι τύπος και υπογραμμός)
........Auto merged post: plast1k πρόσθεσε 8 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα αργότερα ........
αυτό που γράφεις δεν το είχα σκεφτεί, αλλά και πάλι λόγω overclockers.co.uk τα πράγματα δεν ήταν και τόσο ξεκάθαρα. Μπορεί εγώ να είχα ενα καινούριο χαλασμένο μονιτορ, αλλά για την Dell εφόσον δεν είχα απόδειξη αγοράς ήταν ενα μονιτορ αγορασμένο την μέρα που το αγόρασε το overclockers από αυτούς, άρα 3 μηνών.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος plast1k : 30-11-09 στις 14:36. Αιτία: auto merged post
-
30-11-09, 17:44 Απάντηση: Περιπέτεια για DELL 2209WA απο UK #10
Σε ποιες περιπτώσεις το Refurbished έχει εγγύηση και σε ποιες το χάνει?
Ποιος ξέρει να μου πει?
Επίσης στις οθόνες DELL που βλέπεις το service tag?Ryzen PC:3600x@4.550Ghz, Gigabyte Aorus x570 mobo, MSI 6700xt, G.Skill Trident Z 3733 15-14-14-1T
Oneplus 12 16/512 & 9 Pro 8/128gb: Rooted, OOS Android 15
OnePlus WATCH 2: WEAR OS 4
Blackview Tab 11 Tablet 8/128gb: Android 11
Amazon Firestick: 4k max
-
02-12-09, 02:38 Απάντηση: Περιπέτεια για DELL 2209WA απο UK #11
στην δική μου περίπτωση ήταν αρκετό το s/n της οθόνης και όχι το service tag. Το s/n στην 2209 βρίσκεται σε ένα συρταρωτό ταμπελάκι που βρίσκεται κολλητά στις πλαϊνές θύρες USB (respect στο design!)
όσο για τα refurbished μονο εικασίες μπορώ να κάνω. Φαντάζομαι εγγύηση έχουν αυτά που λένε ότι έχουν εγγύηση...
-
02-12-09, 12:20 Απάντηση: Περιπέτεια για DELL 2209WA απο UK #12
Στην 2309 δεν βλέπω να έχει τέτοιο συρταρωτό στο πλάι και δεν το βλέπω κάπου αλλού.
Χάθηκε να το βάλουν στο ηλεκτρονικό μενού να το βρίσκουμε κατευθείαν?
Αυτοκόλλητα, ταμπελάκια κλπ χάνονται η χαλάνε.Ryzen PC:3600x@4.550Ghz, Gigabyte Aorus x570 mobo, MSI 6700xt, G.Skill Trident Z 3733 15-14-14-1T
Oneplus 12 16/512 & 9 Pro 8/128gb: Rooted, OOS Android 15
OnePlus WATCH 2: WEAR OS 4
Blackview Tab 11 Tablet 8/128gb: Android 11
Amazon Firestick: 4k max
-
09-04-10, 19:21 Απάντηση: Περιπέτεια για DELL 2209WA απο UK #13
Παρόμοια Θέματα
-
Dell 2209wa απο που?
Από Neskio στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνεςΜηνύματα: 500Τελευταίο Μήνυμα: 09-09-11, 11:55 -
Dell Ultrasharp 2209WA vs NEC P221W-BK
Από bromira στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνεςΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 26-11-09, 12:23 -
Dell 2209wa ενάντια hp lp2275w. Παρακαλώ την γνώμη σας
Από kilo65 στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνεςΜηνύματα: 15Τελευταίο Μήνυμα: 02-06-09, 16:54 -
H Dell σταματάει τις πώλησεις για συστήματα με επεξεργαστή AMD [Αναιρέθηκε από τη DELL]
Από Patentman στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 25Τελευταίο Μήνυμα: 11-02-08, 07:02
Bookmarks