| |
|
 |
Η Yahoo γίνεται η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Ubuntu
|
|
|
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης. Η απολύτως δωρεάν εγγραφή σας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες όπως και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες.
 |
|
|
|

O Rick Spencer, developer στην Canonical, ανακοίνωσε δύο αλλαγές που θα συμβούν στην επόμενη έκδοση του Ubuntu, την 10.04. Η πρώτη, κι όχι τόσο σημαντική, είναι το ότι αλλάζει το home page του Firefox, κι η δεύτερη, ότι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης θα'ναι η Yahoo.
H Google ήταν έως τώρα η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στον Firefox που ερχόταν με το Ubuntu, αλλά αυτό δεν θα ισχύει εφεξής, από την έκδοση 10.04 του Ubuntu. Αυτό συμβαίνει λόγω οικονομικών κι εταιρικών διακανονισμών μεταξύ της Yahoo και της Canonical. Η αλλαγή γίνεται στο πλαίσιο συμφωνίας κατανομής των κερδών από τις διαφημίσεις, με την χρήση της μηχανής της Yahoo, στο Ubuntu. Φυσικά, παραμένει η επιλογή για χρήση της Google στον Firefox.
Πηγές:
1. Phoronix.com - Yahoo Pays Canonical, Now They're The Ubuntu Default
2. Ubuntu Development mailing list - Lucid changes to Firefox default search provider
|
|
|
|
|
Και τώρα ο οpen source firefox θα έχει default search engine το Bing της Microsoft 
Από την άλλη και η συμβίωση με την google δεν είναι και η καλύτερη,βλεπε το όλο ζήτημα με youtube-ΗΤΜL5 και Η.264...
|
|
The Devil is in the details
|
|
|
|
|
Δε μου άρεσε αυτό το νέο. Παρ'όλα αυτά μόνο δύσκολο δεν είναι να το "διορθώσει" ο κάθε χρήστης. 
|
|
CPU:Intel Core2Duo E6700 > Cooler:Thermaltake Mini Typhoon Value Pack Mobo:Asus Commando RAM:Crucial Ballistix Tracer DDR2 PC2-8500 2X1GB VGA:Gigabyte GTS250 1GB HDDs:3 x Western Digital - Raptor 74GB, AAKS 320GB & YS 250GB PSU:Enermax Infiniti 720W DVD-RWs:2 x Sony NEC - AD-7173S & 7170S Case:Thermaltake Kandalf VA9000BWS Monitor:LG L1900E Speakers:Logitech Z-2300
|
|
|
|
|
Θα ζητούσε τρελά ποσά φαίνεται η Google και την έφαγε 
|
|
|
|
|
Bing it λοιπόν στο Linux 
|
|
|
|
|
Πως, δηλαδή, γίνεται προεπιλεγμένη, έτσι με το ζόρι ;; 
Κι' αν την αποκλείω απο τις ενημερώσεις του repository του Μονομάχου, πώς θα φορτωθή ; 
|
|
Η βία δεν είναι λύση, ομως η Λία, είναι Βίσση
Αν δεν κοιτάς εκεί που θές να πάς, θα πάς εκεί που κοιτάς
|
|
|
|
|
|
ωραίο νέο. αν και υπάρχει ολιγοπώλιο στη χρήση μηχανών αναζήτησης, ποτέ δεν βλάπτει να βλέπεις ότι ο ανταγωνισμός κάπως κινείται και αποφεύγεις το μονοπώλιο.
|
|
|
|
|
Προεπιλεγμένη σημαίνει οτι εκεί που ήταν η google (έγραφες στο πεδίο search κάτι και σου εμφάνιζε αποτελέσματα στη google) τώρα είναι η yahoo, εκτός αν βάλεις πάλι τη google.
Δεν ξέρω, δεν μου άρεσε αυτό το νέο ιδιαίτερα, όχι πως έχω κάτι με την yahoo, αλλα το γεγονός οτι κλείστηκε «οικονομική συμφωνία» για κάτι τέτοιο δεν μου κάθεται καθόλου καλά.
|
|
Intel Core 2 Duo E8400 - Fedora 11 + Windows Vista Home Premium
iMac G5 17" - Leopard
Sony Vaio FE31h - Ubuntu 9.04
Asus EEEPC 901 - Fedora 11
|
|
|
|
|
Γιατι η Goole με το ζορι δεν ηταν;
........Auto merged post: Gordito πρόσθεσε 0 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα αργότερα ........
|
Δεν ξέρω, δεν μου άρεσε αυτό το νέο ιδιαίτερα, όχι πως έχω κάτι με την yahoo, αλλα το γεγονός οτι κλείστηκε «οικονομική συμφωνία» για κάτι τέτοιο δεν μου κάθεται καθόλου καλά.
|
|
Μηπως νομιζεις οτι η Google, ηταν τζαμπα εκει τοσο καιρο;
........Auto merged post: Gordito πρόσθεσε 0 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα αργότερα ........
|
ωραίο νέο. αν και υπάρχει ολιγοπώλιο στη χρήση μηχανών αναζήτησης, ποτέ δεν βλάπτει να βλέπεις ότι ο ανταγωνισμός κάπως κινείται και αποφεύγεις το μονοπώλιο.
|
|
Σωστος ο παιχτης, nuff said.
|
|
|
|
|
|
|
|
Ευχαριστώ, Eruyome(MMXGN).
Gordito, απ' την στιιγμή που με βολεύει, και την χρησημοποιώ, λίγο με νοιάζει αν μπήκε με το ζόρι ή οχι.
|
|
Η βία δεν είναι λύση, ομως η Λία, είναι Βίσση
Αν δεν κοιτάς εκεί που θές να πάς, θα πάς εκεί που κοιτάς
|
|
|
|
|
Δεν ήταν;
Μπορείς μήπως να μου δώσεις σχετικό λινκ;
|
|
Intel Core 2 Duo E8400 - Fedora 11 + Windows Vista Home Premium
iMac G5 17" - Leopard
Sony Vaio FE31h - Ubuntu 9.04
Asus EEEPC 901 - Fedora 11
|
|
|
|
|
|
Ευχαριστώ, Eruyome(MMXGN).
Gordito, απ' την στιιγμή που με βολεύει, και την χρησημοποιώ, λίγο με νοιάζει αν μπήκε με το ζόρι ή οχι.
|
|
Ευτυχως δεν σκεφτονται ολοι σαν και εσενα.
Σου απαντησε γιατι ειναι καλο νεο ο ST2008.
|
Δεν ήταν;
|
|
Πχ δες εδω:
Mozilla Extends Lucrative Deal With Google For 3 Years
|
In return for setting Google as the default search engine on Firefox, Google pays Mozilla a substantial sum – in 2006 the total amounted to around $57 million, or 85% of the company’s total revenue
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Δεν ήταν;
|
|
Δεν ξέρω αν υπήρχε ποτέ συμφωνία Google-Ubuntu (φαντάζομαι πως όχι), αλλά καλύπτεσαι αν σου δώσουμε link για τη συμφωνία Google-Mozilla;
|
|
Lo que opinen los demás está de más.
A quien le gustemos - para los otros no podremos.
|
|
|
|
|
Αν, όπως λέει εδώ, η συμφωνία λήγει το τέλος του 2011, πώς μπορεί να μπει το Yahoo ως προεπιλογή στον Firefox της φετινής έκδοσης Ubuntu;
|
- Μη χρησιμοποιείτε κλειστές τεχνολογίες, όπως το Flash και το Silverlight. Το διαδίκτυο πρέπει να είναι ανοιχτό και προσβάσιμο για όλους.
- Απαλλαγείτε από τα Windows. Κάνετε τη δουλειά σας εύκολα, γρήγορα, αξιόπιστα, με ασφάλεια, χωρίς τεχνητούς περιορισμούς και δωρεάν με το Linux.
|
|
|
|
|
|
καλα παλι με google θα μπαινουν οι χρηστες
|
|
Gia na doume ti frouto einai i Tellas!
|
|